سر ریچارد برانسون، بنیانگذار مجموعهی شرکتهای ویرجین و ویرجین گالاکتیک که سالها است ایدهی راهاندازی سفرهای فضایی توریستی را دنبال میکند، میگوید سرمایهگذاری درزمینهی انرژیهای پاک به نفع صاحبان صنایع معدنی، دولت آمریکا و جهان است.
گزینهی بهتر
در خلال نشست نوآوریهای گروه شرکتهای ویرجین که ماه گذشته در نیویورک برگزار شد، مدیرعامل و بنیانگذار ویرجین گالاکتیک پیشنهادش به دولت ترامپ را مطرح کرد. برانسون با اشاره به تلاش دولت آمریکا برای احیای صنعت معادن زغالسنگ، تمرکز بر انرژیهای پاک را به دولت آمریکا پیشنهاد داد. تلاش برای احیای صنعت معادن زغالسنگ بخشی از طرح «دوران جدید انرژی و تولید و اشتغالزایی» دولت دونالد ترامپ است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اواسط خرداد سال جاری اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا از توافقنامه آب و هوایی پاریس کنار میکشد تا شرایط بهتری برای اقتصاد، کارگران، مردم و مالیاتدهندگان کشور فراهم کند.
برانسون در نشست نیویورک گفت:
استخراج زغالسنگ بهترین راهکار نیست. معادن زغالسنگ چند دههی قبل در انگلستان از رونق افتادهاند. بسیاری از این معدنچیان زغالسنگ به شغلهایی بسیار خوشایندتر، بسیار کمخطر و سالمتر دست یافتند.
برانسون در طول صحبتهای خود گفت شغلهای مرتبط به انرژیهای پاک نهتنها برای معدنچیان سودمند نیستند، بلکه برای آمریکا و جهان هم مطلوب نیستند. بر اساس مطالعهی دانشگاه صنعتی میشیگان، آلودگی ناشی از صنعت زغالسنگ، سالانه جان بیش از ۵۴ هزار نفر را در آمریکا میگیرد. انتقال به منابع انرژی پاک باعث کاهش انتشار گازهای گلخانهای آمریکا خواهد شد و همچنین به جنبش جهانی مقابله با گرمایش سیاره کمک میکند.
پیشروی سریع انرژیهای پاک
درحالیکه دولت آمریکا در تلاش است تا صنعت زغالسنگ را احیا کند، باقی کشورهای جهان درست عکس این رویه را در پیش گرفتهاند. بهعنوان مثال، هند چند ماه قبل، ۳۷ معدن متعلق به بزرگترین شرکت زغالسنگ جهان را تعطیل کرد. در همین حال دولت فرانسه هم اعلام کرده است که تا سال ۲۰۳۳، تمامی نیروگاههای سوخت زغالسنگ را تعطیل میکند.
این تغییر رویه تنها به دلایل زیستمحیطی نبیست. انرژیهای پاک مانند انرژی خورشید و باد، از لحاظ اقتصادی هم سودآور هستند. تولید انرژی خورشیدی هزینهی کمتری دارد. بهاحتمال زیاد در دهههای آینده، انرژیهای تجدیدپذیر گوی سبقت را از زغالسنگ و سایر سوختهای فسیلی خواهد ربود که هماکنون بهعنوان ارزانترین انرژیهای موجود محسوب میشوند. در همین حال، انرژیهای پاک اشتغالزا هستند. تنها در خود آمریکا، صنعت انرژی خورشیدی بهتنهایی دو برابر بیشتر از صنعت زغالسنگ و بیش از مجموع کارکنان غولهای تکنولوژی اپل، فیسبوک و گوگل، نیروی کار به استخدام خود درآورده است.
اما دولت ترامپ هنوز مشخص نکرده است که صنعت زغال چگونه میخواهد در آینده با انرژیهای پاک رقابت کند. از این جهت، ریچارد برانسون عدم حمایت دولت آمریکا از انرژی پاک را یک مسئلهی جدی میداند. برانسون به حاضران در نشست نیویورک گفت:
آشکار است داشتن دولتی که نظر عجیبی در مورد توافقنامه آب و هوایی (پاریس) دارد، خبر خوبی نیست.
البته در این مورد برانسون از تنها منتقدان مشهور سیاستهای آب و هوایی دونالد ترامپ نیست. استیون هاوکینگ، اخترفیزیکدان و کیهانشناس شهیر هم چند ماه قبل اخطار داده بود که ترامپ با خارج کردن آمریکا از توافقنامه آب و هوایی پاریس، آسیبهای جبرانناپذیری در محیطزیست سیاره و آینده ما ایجاد میکند.
فضاپیمای کاسینی به تازگی در پرواز خود بر فراز حلقههای زحل بیش از 20 عکس و یک فیلم چهار دقیقهای گرفته است.
به نقل از اسپیس، این عملیات 9 روز پیش در تاریخ 20 اوت انجام شده و "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) به تازگی تصاویر آن را منتشر کرده است.
این حلقهها داخلیترین حلقههای زحل هستند و فضاپیمای کاسینی در ماههای اخیر چندین بار در فضای داخلی مابین حلقهها و جو زحل در حال شیرجه زدن بوده است.
مقامات ناسا در توضیح این تصاویر اعلام کردهاند که همه حلقههای اصلی زحل در این ویدیو قابل مشاهده هستند اما به دلیل زاویه دوربین فضاپیما بسیار بهم فشرده به نظر میرسند.
در این فیلم دوربین کاسینی از قسمتهای روشن حلقهها فیلمبرداری را شروع کرده و به قسمتهای تاریک که نور خورشید به آنها نمیتابد میرسد.
در قسمت روشن حلقه C خاکستری به نظر میرسد و بعد از آن حلقه روشن B و در پشت آن حلقه نسبتا روشن A قابل رویت است. در این فیلم حلقه F نیز تا حدودی قابل دیدن است.
فاصله بین حلقههای A و B حدودا 4800 کیلومتر است که در سال 1675 بوسیله " جیووانی کاسینی" منجم فرانسوی کشف شدند و نام فضاپیما نیز به افتخار وی کاسینی قرار داده شده است.
ماموریت کاسینی تحت هدایت "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) روزهای پایانیاش را طی میکند. سوخت این کاوشگر که برای ۱۲ سال مشغول گردش حول کیوان بوده اکنون رو به اتمام است.
فاز آخر ماموریت کاسینی، "پایان بزرگ" نام دارد که حدود چهار ماه از آغاز آن میگذرد. کاسینی در آخرین ماموریت خود در 22 شیرجه به فضای بین سیاره و حلقههای آن برای اولین بار اقدام به تصویربرداری از زحل از نزدیکترین فاصله ممکن خواهد کرد.
هدایت کنندگان قصد دارند آن را در ماه سپتامبر به اتمسفر کیوان بکوبند تا شانس برخورد احتمالی آن با انسلادوس و آلوده کردن محیط آن به صفر برسد.
هرچند این کاوشگر حاوی ابزارهای عالی است اما این ابزارها برای ردیابی آثار حیات در این قمر طراحی نشده بود. این کار نیازمند طبقه کاملا مدرنی از اسپکترومترهاست. هم اکنون پیشنهادی برای ارسال چنین کاوشگری در سال ۲۰۲۶ درحال تهیه است.
ناسا اخیر ماموریت دیگری به "اروپا"(Europa)، قمر مشتری که دارای اقیانوس است را تایید کرده است. فرآیندهای مشابه در بستر اقیانوس این قمر هم احتمالا در جریان است. اما پوسته یخی آن خیلی ضخیم تر است و آبی که از آن به فضا فرار میکند خیلی کمتر است.
پژوهشگران کشور موفق به طراحی و ساخت رباتی شدند که فرآیند جا انداختن استخوانهای بلند را تسهیل میکند.
شکستگی استخوانهای بلند به خصوص ران و ساق به دلایل مختلف همچون تصادف رانندگی، پرت شدن از ارتفاع و ورزشهایی مانند اسکی و فوتبال ایجاد میشود. مرسومترین راه درمان این شکستگی استفاده از ثابت کنندههای داخلی و خارجی است؛ اما در مواردی نیز استخوان بلند به طور کامل شکسته میشود.
در این صورت عضلات قوی متصل به دو سوی استخوان نیروهای کششی قابل توجهی به قطعات آن وارد میکند که باعث میشود مکان و راستای دو قطعه شکسته استخوان نسبت به یکدیگر جابهجا شوند. در نتیجه قبل از ثابت کردن دو قطعه استخوان باید در ابتدا استخوان جا انداخته شود.
معمولا جا انداختن استخوان شکسته در اتاق عمل و توسط تیم جراحی بصورت دستی یا با استفاده از تخت شکستگی انجام میشود که این اقدام برای استخوانهای اندام تحتانی و بخصوص ران به دلیل نیروهای عضلانی بزرگ وارده بسیار دشوار و زمانبر است. همچنین بسیاری اوقات لازم است که جراح محل شکستگی را باز کند که این امر موجب افزایش زمان و هزینه جراحی، افزایش احتمال عفونت، طولانی شدن مدت بهبودی بیمار و بر جا ماندن زخم بر روی بدن خواهد شد.
بر اساس تحقیقات انجام شده روشهای مرسوم جراحی شکستگی تنه استخوان ران بطور متوسط 160 دقیقه طول میکشد و در هر عمل جراحی برای اطمینان از جاانداختن و ثابت سازی صحیح بیمار به طور متوسط 158 تا 316 ثانیه در معرض اشعه ایکس قرار میگیرد.
در سالهای اخیر با پیشرفت فناوری جراحی رباتیک استفاده از سامانههای رباتیک برای تسهیل، تسریع و بهبود دقت و کیفیت عملهای جراحی شکستگیهای استخوانهای بلند مورد توجه قرار گرفته است. در کشور نیز محققان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران پروژهای در این راستا انجام دادند.
هدف این تحقیق توسعه رباتهایی است که با اتصال به قطعات شکسته استخوان و اعمال نیروهای مورد نیاز امکان جابهجایی آنها را با دقت بالا فراهم کرده و بدین ترتیب فرایند جا انداختن استخوانهای بلند را تسهیل و تسریع میکند.
این ربات دارای یک مکانیزم ابداعی جدید است. با توجه به درجات آزادی و پیکربندی محرکهای خطی و دورانی قادر است فضای کاری مورد نیاز برای جا اندازی تمام شکستگیهای استخوانهای بلند، از جمله استخوان ران را فراهم کند و از این لحاظ بر نمونههای تحقیقاتی موجود برتری دارد.
مرکز فعالیت سامانه فضایی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا (SPAWAR) میخواهد از یک سیستم شارژ بیسیم برای نیرودهی به زیر دریاییها استفاده کند.
به نقل از آرتیکل، زیر دریاییهای بدون سرنشین نقش مهمی در عملیاتهای نظامی بازی می کنند، از این وسایل برای شناسایی مین و نقشه برداری کف اقیانوسها استفاده میشود اما آنها اغلب برای شارژ باتریهای خود دچار دردسر میشوند زیرا ناچار هستند که برای شارژ مجدد به سطح آب یا به خشکی بیایند.
پروژه شارژ بیسیم با یک نمایش پایه آغاز شد:"وین لیو" مدیر این پروژه توانست یک طرح مفهومی را اجرا کرده و یک پد که در کیسه پلاستیکی بود را با تلفن همراه خود شارژ کند.
این طرح به قدری با موفقیت و استقبال مواجه شد که SPAWAR را بر آن داشت تا استانداردهای مورد نیاز برای ایجاد زیردریاییهای قابل شارژ از راه دور را مورد بررسی قرار دهند.
مقامات SPAWAR اظهار کردند:"در حال حاضر، اگر نیروی دریایی یک وسیله نقلیه زیر آبی و انواع مختلفی از شارژرها را خریداری کند، فقط با آن نام تجاری یا نوع خاص کار خواهد کرد. اما ما به دنبال عناصر رایجی هستیم که بتوان با استفاده از آنها تمام وسایل نقلیه زیر آب را مجددا شارژ کرد."
"یک روز همه ما به جای گوشیهای هوشمند از رباتها کمک خواهیم گرفت. این رباتها به شما در مسائل مختلف مشاوره میدهند، در خرید به شما کمک میکنند و حتی میتوانند برای شما آنگونه که دوست دارید قهوه درست کنند."
به نقل از بیزنس اینسایدر، این پیشبینی برخی از ذهنهای برتر در رباتیک و هوش مصنوعی است که در هفته گذشته در "پبل بیچ" کالیفرنیا، برای بحث درباره آینده هوش مصنوعی در کنفرانس "G-Summit" که توسط "GWC" برگزار شد، مورد بحث قرار گرفت.
گروهی از دانشمندان و محققان همه پیشرفتهای اخیر در زمینه رباتیک را جشن گرفتند، حتی محدودیتهای نمونههای امروزی را نیز اذعان کردند.
"استیو کارلین" افسر ارشد استراتژی "SoftBank" رباتیک آمریکا، که ربات 120 سانتیمتری به شکل انسان و به نام "فلفل" را ساخته است گفت: بسیاری از مردم میخواهند "C-3PO"، ربات هوشمند و قابل اعتماد و خوش برخورد فیلم جنگ ستارگان را داشته باشند اما اگر انتظار دارید امروز صاحب "C-3PO" باشید، ناامید خواهید شد.
"فلفل" یک ربات آشپز است که میتواند برخی کارهای بسیار جذاب مانند تشخیص چهره مردم و خوشامدگویی به مشتریان را در پیتزا فروشی انجام دهد.
همچنین رباتهای مکانیکی که توسط "بوستون دینامیکس" ساخته شدهاند میتوانند از پلهها بالا روند و در برف پیادهروی کنند. اما نباید انتظار داشت تا این رباتها با شما به گفتگوی شبانه در مورد فلسفه زندگی بپردازند.
رباتهای جعبهای شکل که توسط "آمازون رباتیک" طراحی شدهاند نیز میتوانند طبقات مختلف انبار را بپیمایند و به یافتن کالاها بپردازند. اما این همه کاری است که آنها میتوانند انجام دهند.
پس چه چیزی باعث میشود پیشروان هوش مصنوعی و تحقیقات فناوری اطمینان داشته باشند که ما در نهایت "C-3PO" را در اختیار خواهیم گرفت؟
جواب این سوال در دستان شماست. یعنی گوشیهای هوشمندی که در دستان شما قرار دارد.
یک گوشی هوشمند ترکیبی از فناوریهای مختلف است که همه آنها جداگانه و با توجه به جدول زمانی خودشان تکامل یافتهاند. در نهایت تمام فناوریها به یک اندازه کافی به پیچیدگی و تکامل رسیدند و توانستند با هم ترکیب شوند.
این زمانی بود که گوشی هوشمند متولد شد.
یک ربات نیز متفاوت نیست، بلکه اساسا یک تجسم از فناوریهای مختلف بسیار پیچیده از جمله تشخیص گفتار، محاسبات بصری و مهندسی مکانیک به همراه چیزهای دیگر است.
"دیمیتری گریشین" مدیرعامل شرکت "گریشین رباتیک" میگوید: هنگامی که هریک از این اجزا به بلوغ کافی برسند، میتوانند موجب ایجاد یک ربات جهانی شبیه به "C-3PO" شوند.
وی اشاره نکرد که انسان در حال حاضر دقیقا در چه مرحلهای از دستیابی به چنین رباتی قرار دارد اما اگر به روند تکامل گوشیهای هوشمند بنگریم، میتوانیم زمان تقریبی ایجاد یک ربات همه کاره را تخمین بزنیم؛
- اولین دوربین عکاسی تجاری در سال 1839 تولید شد.
- اولین فرستنده رادیویی در سال 1887 ساخته شد.
- اولین لوله رادیویی کادمیوم، پیشینه صفحات نمایش دیجیتال امروزی، در سال 1897 ساخته شد.
- ایجاد اولین مدار یکپارچه به سال 1949 برمیگردد.
البته که بسیاری از اجزای دیگر برای ساخت گوشی هوشمند مورد نیاز بوده است، اما همانطور که می بینید، از زمان ظهور برخی از اولین فناوریهای کلیدی مورد نیاز برای یک گوشی هوشمند، بیش از 100 سال طول کشیده تا به معرفی آیفون در سال 2007 برسیم.
اما آیا این بدان معنی است که ما هنوز 100 سال با رباتهای علمی-تخیلی فاصله داریم؟ نه لزوما، چرا که توسعه تکنولوژی با سرعت چشمگیر، این روند را تسریع کرده است.
محققان موفق به توسعه یک ابزار تشخیصی در قالب یک اپلیکیشن تلفن هوشمند شدند که قسمت سفید چشم را برای تشخیص علائم اولیه سرطان پانکراس مورد بررسی قرار میدهد.
به نقل از گیزمگ، از آنجایی که تشخیص این بیماری دشوار است، اغلب کسانی که به این بیماری دچار میشوند، زمانی متوجه آن میشوند که این بیماری پیشرفت کرده است.
یکی از علائم اولیه سرطان پانکراس زردی است که از طریق زرد شدن پوست و چشم و به دلیل وجود یک ماده به نام بیلیروبین در خون ایجاد میشود.
بیلیروبین یکی از پیگمانهای زردرنگ صفراوی است که از شکست و تجزیه طبیعی هموگلوبین حاصل میشود و عامل رنگ زرد ادرار و رنگ قهوهای مدفوع است.
این اپلیکیشن که BiliScreen نام دارد، از دوربین گوشی هوشمند همراه با الگوریتمهای بینایی کامپیوتری و یادگیری ماشینی برای تشخیص سطوح بالای بیلی روبین در قسمت سفید چشم، که اسکلرا نام دارد، استفاده میکند.
صلبیه یا sclera لایهای محکم و سفید رنگ از بافت پیوندی است که تقریباً چهارپنجم مساحت کره چشم را میپوشاند. این لایه قطری بین ۱ تا ۲ میلیمتر دارد و سفیدی چشم انسان را تشکیل میدهد.
در بزرگسالان، اسکلرا در مقایسه با پوست حساسیت بیشتری نسبت به میزان بیلی روبین دارد و این تیم امیدوار است که BiliScreen بتواند این تغییرات را قبل از اینکه برای چشم غیر مسلح قابل تشخیص باشد،تشخیص دهد.
در یک آزمایش بالینی که این فناوری بر روی 70 نفر آزمایش شد BiliScreen همراه با یک جعبه ویژه برای کنترل و کالیبره کردن نور استفاده شد.
جالب توجه است که این فناوری با موفقیت توانست 89.7 درصد از موارد را نسبت به آزمایش خون معمولی، به درستی تشخیص دهد.
این اپلیکیشن کار را با تصویربرداری از چشم آغاز کرد و سپس یک نرم افزار بصری کامپیوتری برای ایزوله کردن اسکلرا به کار گرفته شد.
این نرم افزار سپس طول موج نور که توسط اسکلرا منعکس و جذب شده را ارزیابی میکند. اطلاعات رنگ را محاسبه کرده و سپس با استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشینی سطوح بیلیروبین را ارزیابی میکند.

از نظر مکانیکی می توان گفت این ماشین عملکرد بهتری از مدل X6 M دارد اما از لحاظ سواری و عملکرد کلی، قطعا X6 M که یک کوپه چهار در است، عملکرد بهتری دارد. مدل X5 M که وزنی حدود 5303 پوند دارد، با کمترین تغییرات نسبت به نسل دوم این مدل که در سال 2015 معرفی شد، روانه بازار شده است.
از پیشرانه 8 سیلندر با حجم 4.4 لیتری و توربوشارژرهای دوقلو در این ماشین استفاده شده که حداکثر قدرت آن 567 اسب بخار و حداکثر دورموتور آن 6500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاورش 553 پوند-فوت است.
از سیستم انتقال هشت دنده ای با تنظیم M اتوماتیک برای انتقال نیروی موتور هب دو محور استفاده شده که برای سواری بهتر، بیشتر نیروی تولید شده توسط موتور به دیفرانسیل عقب این ماشین منتقل می شود.
متفاوت با اجداد
در واقع در این مدل از BMW مواردی را شاهد هستیم که قبلا در سری M ندیده بودیم چرا که BMW قصد داشت از سیستم توربوشارژ دو محور اتوماتیک در مدل های سوپرسدان M5 که در سال 2018 روانه بازار می شوند استفاده کند اما در این مدل شاهد استفاده از این سیستم پیشرفته هستیم. در مدل 2017 X5 M از نسخه 5 نرم افزار در سیستم نرم افزاری و سرگرمی آن استفاده شده که قابلیت استفاده از صفحه لمسی را به سرنشینان می دهد.

شاید مدل X6 از مدل X5 M سریع تر و بهتر عمل کند اما در دورانی که SUV های مزخرفی در حال تولید شدن هستند، از این مدل می توان به عنوان یک نمونه استاندارد نام برد. بر خلاف وزن سنگین و طول 1972.7 اینچی این ماشین، کراس اوور X5 M قادر است در هر شاخصی با سدان های اسپورت M3 شرکت BMW به رقابت بپردازد؛ به عناون مثال این ماشین ظرف 3.8 ثانیه به سرعت 60 مایل در ساعت می رسد و ظرف 12.2 ثانیه قادر است 250 فوت را با سرعت 114 مایل در ساعت طی کند؛ با طی مسافت 153 فوت از سرعت 70 مایل در ساعت به ایست کامل می سرد. در تست هایی که قبلاً در ماشین های مختلف داشتیم، تنها بنتلی بنتاگیا و تسلا مدل X P90D از این ماشین سریع تر بودند که البته هیچکدام در عبور از پیچ ها قابلیت های بالای این مدل از BMW را نداشتند.
این ماشین قابلیت های دریفت هم دارد اما ما از این قابلیت ها در مسیرهای عمومی نتوانستیم استفاده کنیم اما در یک پیچ تند که سیستم کنترل کشش بدنه ماشین را غیرفعال کرده بودیم، پا را بر روی گاز گذاشته و از تمامی قابلیت های لاستیک های میشلن پایلوت سوپراسپروت این ماشین استفاده کردیم. البته باید به این نکته نیزاشاره کرد که کیفیت سواری سرنشینان عقب با جلو در این ماشین متفاوت است.
استفاده بیش از حد فناوری در X5 M
همانطور که قبلاً اشاره شد، سواری با X5 M چندان دلچسب نیست و شاید بسیاری از قوانین فیزیکی در سواری با این ماشین نقض شوند! ارتفاع فضای داخل کابین 67.6 اینچ است که پنج سرنشین به سادگی در آن قرار می گیرند و 36 فوت مکعب فضای بار نیز برای آن تعبیه شده که کافی و مناسب به نظر می رسد. بر خلاف بسیاری از مدل های جدید BMW، شاهد سواری راحتی در این ماشین نیستیم چرا که فرمان سنگین و گیج این ماشین از کیفیت رانندگی با آن کاسته است. با وجود استفاده از موتور 8 سیلندر در این ماشین و قیمت بیش از 100 هزار دلاری آن، اما عملکرد آن نسبت به قیمت بالایش چندان مناسب ارزیابی نمی شود.

دکمه ها و تنظیمات گیج کننده X5 M احتمالاً کار را برای کار کردن راننده با آنها سخت می کند؛ با وجود استفاده از سه حالت اتوماتیک، دستی و تعویض پدال در گیربکس این ماشین، شاهد به کارگیری سه وضعیت دیگر در تنظیمات فرمان، قدرت موتور، نرمی کمک فنر به نام های اسپورت، اسپورت+ و راحت نیز هستیم که ترکیب استفاده از این حالات کمی گیج کننده به نظر می رسد. دو دکمه اضافی برای استفاده از بهترین حالت بر روی فرمان قرار داده شده که مناسب به نظر می رسد اما همچنان وجود آن را می توان اضافی ارزیابی کرد.

با این حال، ساخت تمامی این دکمه ها و تنظیمات در کنسول مرکزی و روی فرمان با استفاده از مواد مرغوبی انجام شده که به زیبایی آنها افزوده است. در این مدل از X5 در عین حال از بهترین دسته دنده در تمامی مدل های این سری استفاده شده که به سادگی هر چه تمام تر قادر به تعویض دنده با آن هستید. هیچ دکمه یا تنظیمات اضافه ای بر روی دنده قرار ندارد و همین سادگی و روانی در تعویض دنده دستی یک حسن برای این ماشین محسوب می شود.

با وجود استفاده از 18 تنظیم مختلف برای صندلی های جلو، یکی از سخت ترین کارهایی که برای سواری راحت با این ماشین باید انجام داد این است که چطور بهترین حالت رانندگی با آن را در شرایط مختلف پیدا کنیم و حتی با استفاده از تایرهای 21 اینچی و صندلی های استاندارد که به طور اتوماتیک نیز تنظیم می شوند، سواری با این ماشین خشک و سفت ارزیابی می شود.

شاید ساخت این ماشین یکی از دلایلی باشد تا همچنان به ذخیره منابع نفت بپردازیم چرا که مصرف سوخت بالای این ماشین نیز یکی دیگر از نقاط ضعف آن است اما با نرخ مصرف 14 و 19 مایل به ازای هر گالن در شهر و بزرگراه و نرخ مصرف متوسط 16 مایل به ازای هر گالن می توان گفت که مصرف قابل قبولی برای ماشینی به وزن 2.5 تن محسوب می شود اما خریداران آن قطعاً از این مصرف سوخت بالا راضی نخواهند بود.
قیمت و ارزش X5 M
به دور از نتایج آزمایشاتی که ما بر روی این ماشین انجام دادیم، ظاهر X5 M بسیار شیک و تمیز است و بسیاری از ضعف های عملکردی آن را می پوشاند. بدنه مونوکرومیک و فشرده آن قادر به رقابت با ستارگان این کلاس است و با توجه به قیمتش در مقابل یک بنتایگای 231825 دلاری مناسب به نظر می رسد؛ نورپردازی داخل این ماشین و استفاده از چرم مرغوب در طراحی داخلی آن، X5 M را به ماشینی مناسب از نظر طراحی بدل کرده است. قیمت شش رقمی این ماشین با توجه به عملکرد نه چندان مناسبش ممکن است از نظر برخی زیاد به نظر برسد اما طراحی بیرونی زیبای آن پرداخت قیمت پایه 101695 دلار برای آن را کمی قابل قبول تر می کند.

لیست امکانات استاندارد X5 M در بیشتر SUV های حال حاضر بازار دیده می شود؛ البته ماشینی که ما آن رو مورد آزمایش و ارزیابی قرار دادیم شامل بسته های Executive و همیار راننده و کمک پارک و در نهایت ارتباط اپل کارپلی بود که به قیمت آن افزوده بود. این بسته ها شامل امکاناتی مثل تشخیص نقطه کور، هشدار خروج از خط، ترمز اتوماتیک اضطراری،هشدار ترافیک از عقب و یک دوربین 360 درجه بودند.

در نهایت، کارشناسان حوزه خودرو این ماشین را از ایده آل و استانداردهای حال حاضر بازار کمی دور می دانند چرا که با توجه به سابقه شرکت BMW انتظار بیشتری از آن برای ارائه یک سواری راحت در X5 M داشتند. البته به زودی شاهد به روزرسانی های بیشتری بر روی این ماشین نسل 5 از جانب رقبایی همچون جیپ،مرسدس بنز، پورشه خواهیم بود که با عرضه ماشین های جدید این خودروسازان قطعا نقاط ضعف X5 M در آنها برطرف خواهد شد.
محققان ایرانی موفق به ارائه روشی جدید برای بررسی اسپرمزایی در مردان نابارور شدند.
هجدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان پزشکی تولید مثل-سلولهای بنیادی ۸ تا ۱۰ شهریورماه در محل سالن همایشهای برج میلاد برگزار میشود.
محورهای این جشنواره در حوزه تولیدمثل شامل پزشکی مبتنی بر فرد در ناباروری، غدههای جنسی مصنوعی و زیستشناسی سلولهای بنیادی، شکست در روشهای درمانی کمک باروری، آندومتریوز، نتایج سیکلهای ART، آنتیاکسیدانها و باروری، حفظ باروری در بیماران سرطانی و بیوتکنولوژی جانوری است.
همچنین فناوری سلولهای بنیادی، پزشکی بازساختی، فناوری سلولهای پرتوان انسانی، مهندسی بافت، مدلسازی بیماری، پزشکی مبتنی بر فرد، سلولهای بنیادی سرطانی و فرآوردههای درمانی پیشرفته محورهای کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی است.
تعداد ۲۳۹ طرح تحقیقاتی از ۴۵ کشور جهان جهت شرکت در این جشنواره ارسال شده است که بیشترین طرحهای تحقیقاتی از کشورهای هند (۲۴)، ایتالیا (۲۰)، چین (۲۰)، امریکا (۱۹)، ژاپن (۱۴)، آلمان (۱۲)، ایران (۱۱)، انگلستان (۱۱)، اسپانیا (۹) و استرالیا (۹) به جشنواره رویان بوده است.
به طور کلی ۱۳۱ طرح تحقیقاتی برای حوزه پزشکی تولید مثل و ۱۰۸ طرح تحقیقاتی برای حوزه سلولهای بنیادی بوده است.
همچنین تعداد کل مقالات دریافتی در مجموع ۳۹۴ مقاله بوده است که از این تعداد ۱۱۹ مقاله برای کنگره سلولهای بنیادی، ۲۴۳ مقاله برای کنگره پزشکی تولید مثل و ۳۲ مقاله نیز برای سمینار مامایی و پرستاری است.
تعداد مقالات خارجی نیز ۹۱ مقاله از کشورهای امریکا، چین، انگلستان، هند، ایتالیا، لبنان، هلند، فرانسه، کانادا، مصر، بلژیک، مالزی، ترکیه و عراق است.
طبق روال گذشته در خلل این رویداد از محققان خارجی و داخلی که در بررسیهای هیات داوران توانستهاند برترین طرح تحقیقاتی را داشته باشند تقدیر به عمل میآید که در رویداد امسال نیز از ۵ محقق داخلی و ۵ محقق خارجی به عنوان برندگان جشنواره تقدیر خواهد شد.
از طرفی اعطای «جایزه دکتر کاظمی آشتیانی»، موسس و رئیس فقید پژوهشگاه رویان نیز طی برگزاری این جشنواره به یکی از دانشمندان برتر در حوزه سلولهای بنیادی رواج داشت که امسال به دلیل محدودیت زمانی اعلام شد فرد برنده نمیتواند در زمان برگزاری کنگره به ایران بیاید.
به گزارش ایسنا، خلاصهای از طرحهای تحقیقاتی برتر محققان ایرانی به شرح زیر است:
دکتر مهناز اشرفی برای پژوهش در طرح تحقیقاتی "آیا میتوان از مقدار هورمون آنتی مولرین در خون برای پیشبینی میزان موفقیت روشهای کمک باروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پرکیست استفاده کرد؟" به عنوان برنده جشنواره معرفی شده است.
طبق آنچه که در این پژوهش عنوان شده، یکی از بیماریهای زنان که معمولا منجر به اختلال در باروری میشود، سندرم تخمدان پرکیست است. در این بیماری تخمدانها بزرگتر از حد عادی و محتوی تعداد زیادی کیست کوچک هستند. از نشانههای این بیماری میتوان به اختلالات قاعدگی، آکنه و ریزش مو اشاره کرد. این بیماری تقریبا در ۶ تا ۱۰ درصد همه زنانی که در سنین باروری هستند، دیده میشود. علت بیماری مزبور مشخص نیست، اما محققان بر این باورند که عوامل ارثی و دیابت در ظهور آن نقش دارند.
در یک مطالعه مقطعی که توسط دکتر اشرفی و همکارانش بین ژوئن ۲۰۱۲ تا ژانویه ۲۰۱۴ در پژوهشگاه رویان انجام گرفت، تمام زنان مبتلا به سندرم تخمدان پرکیست (PCOS) که برای انجام اولین درمان لقاح آزمایشگاهی (IVF) یا تزریق اسپرم درون سیتوپلاسم تخمک (ICSI) در طول بازه زمانی مورد نظر به این مرکز مراجعه کرده بودند، ثبت نام شدند.
در مرحله بعد مبتلایان به اندومتریوزیس، هایدرو سالپنکس، عوامل رحمی بیمارانی که بالای ۴۰ سال داشتند یا ذخیره تخمدانی آنان اندک بود (AMH<۱NG/ML.FSH>۱۲IU/۱) و همچنین زنانی که همسرانشان نیز دچار مشکلات باروری جدی بودند، از مطالعه کنار گذاشته شدند.
تنها بیمارانی که همسرانشان دچار مشکلات متوسط و یا دچار ناهنجاریهای مربوط به لولههای تخمدانی بودند، در مطالعه نگه داشته شدند. در همین راستا سیگاریها و مبتلایان به دیابت از مطالعه خارج شدند. بر اساس علائم، مبتلایان به سندرم مورد نظر به چهار گروه تقسیم شدند. نتایج IVF و ICSI در مبتلایان به انواع مختلف PCOS در مقایسه با گروه کنترل بررسی شد. سطح سرمی آنتی مولرین نیز با یافتههای فوق مطابقت داده شد.
در کل ۳۸۶ بیمار مبتلا به PCOS و ۳۵۰ بیمار برای عامل ناباروری مردانه در طول مدت پژوهش ثبتنام شدند.
به نظر میرسد در این بیماران هم زمانی هیپراندروژنیسم و عدم تخمکگذاری مزمن تاثیر منفی بر نسبت بارداری بالینی دارد. نتایج این تحقیق نشان میدهد سطح هورمون آنتی مولرین با فنوتیپ تخمدان پرکیست مرتبط است، اما برای نسبت بارداری بالینی و نسبت تولید زنده پیشبینی کننده نیست.
طبق اعلام هیات داوران این طرح دارای پنج مقاله با ضریب نفوذ ۲.۵ بوده است.
ارائه راهکاری برای بهبود نتایج IVF
دکتر مهدی شیخ برای پژوهش "تزریق زیر جلدی عامل تحریککننده کلونی گرانولوسیتها و بهبود نتایج IVF " مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
طبق این طرح، مطالعات اخیر نشان داده است که عامل تحریککننده کلونی گرانولویستها (GCSF) نقش کلیدی در لانهگزینی جنین و ادامه بارداری دارد، همچنین برخی پژوهشها نشان دادهاند که تزریق این عامل به رحم بیماران تحت درمان با لقاح آزمایشگاهی (IVF) میزان موفقیت این روش را افزایش میدهد.
در پژوهش دکتر مهدی شیخ و همکارانش ۱۱۲ زن نابارور با تکرار ناموفق IVF انتخاب شدند. به ۵ تن از این زنان ۳۰۰ میلی گرم از GCSF به صورت زیرجلدی تزریق شد و ۵۶ تن دیگر به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. تعداد لانهگزینی (تعداد جنینهای لانه گزینی کرده نسبت به تعداد کل جنینهای انتقال یافته بارداری شیمیایی (میزان HCG در سرم خون) و بارداری بالینی (جنین هایی که ضربان قلبشان قابل تشخیص است) در دو گروه بررسی و مقایسه شد.
نتایج این پژوهش نشان داد تعداد لانهگزینی (۱۸ در برابر ۷.۲درصد) بارداری شیمیایی (۴۴.۶ در برابر ۱۹.۶ درصد) و بارداری بالینی (۳۷.۵ در برابر ۱۴.۳ درصد) در زنان دریافت کننده GCSF بیشتر از گروه کنترل بوده است.
پس از یکسانسازی دادهها بر اساس سن شرکتکنندگان در پژوهش قطر رحم، کیفیت تخمک، تعداد جنینهای انتقال یافته و سطح هورمون آنتی مولرین همچنان تزریق GCSF به شکل معنیداری باعث افزایش موفقیت IVF شده بود.
بر اساس نتایج این پژوهش یک بار تزریق زیر جلدی GCSF در بیماران تحت درمان با IVF میزان لانهگزینی بارداری شیمیایی و بارداری بالینی را به شکل معنیداری افزایش میدهد.
این طرح دارای یک مقاله با ضریب نفوذ ۳.۱۸ بوده است.
تمایز سلولهای بنیادی جنینی به سلولهای تپنده قلبی
دکتر حسین قنبریان، محقق ایرانی دیگری است که برای تحقیق در طرح "RNAهای کوچک غیر کدکننده و تمایز سلولهای بنیادی جنینی به سلولهای تپنده قلبی" به عنوان برگزیده جشنواره انتخاب شده است.
بر اساس این پروژه، اپیژنتیک، به تغییرات روی ساختار ژن گفته می شود که بیان ژنها را در بدن تنظیم میکند. همین تغییرات اپی ژنتیک هستند که در زمان تکوین یک فرد از یک سلول تخم باعث ایجاد انواع مختلف سلولهای بدن میشود.
اپی ژنتیکی در مراحل ابتدایی تکوین جنین که بیان ژن را تنظیم میکنند، از سوالات مهم علم ژنتیک هستند. نخستین واقعه سلولی در دوران جنینی که می توان معادلش را در شرایط آزمایشگاهی بازآفرینی کرد، تشکیل سلولهای قلبی (کاردیومایوسیتها) است؛ سلولهای تپندهای که در شرایط آزمایشگاهی قابل تولید هستند.
قنبریان و همکارانش پیشتر گزارش داده بودند که وارد کردن RNAهای کوچک غیر کدکننده به درون سلولها منجر به تغییرات اپی ژنتیک میشود که باعث فعال شدن رونویسی از برخی ژنهای خاص خواهد شد، این گروه با تعدیل بیان یک ژن مهم در تکوین سلولهای قلبی (CDK۹) در شرایط آزمایشگاهی سلولهای بنیادی را به سمت سلولهای قلبی تمایز دادند.
سپس در یک سیستم کشت بسته کوشیدند تا نقش RNA های کوچک غیر کدکننده را در تنظیم بیان ژن CDK۹ بررسی کنند. این گروه پژوهشی از واکنش زنجیرهای پلیمراز وسترن بلات و رسوب ایمنی کروماتین برای بررسی کارکرد سلولهای تمایز یافته استفاده کردند.
نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از RNA کوچک غیر کدکننده برای ژن CDK۹ در شرایط آزمایشگاهی منجر به تولید کاردیومایوسیتها میشود، همچنین اگر این RNA های کوچک غیر کدکننده به درون سلولهای بنیادی جنینی ریز، تزریق و سلولهای مذکور به درون بلاستوسیست موش وارد شوند، سلولهای وارد شده در بدن موش در حال تکوین به کاردیومایوسیت تبدیل خواهند شد. نتایج این پژوهش این فرضیه را تایید میکند که وارد کردن RNA های کوچک غیر کدکننده به درون سلولها منجر به تغییرات اپیژنتیکی میشود که باعث فعال شدن رونویسی از برخی ژنهای خاص خواهد شد.
طبق اعلام هیات داوران این طرح دارای چهار مقاله با ضریب نفوذ ۹.۳۳ بوده است.
ارائه روشی برای بهبود نتایج تمایز
دکتر فرشته اسفندیاری نیز برای پژوهش "تولید سلولهای زایای جنسی از سلولهای بنیادی پرتوان" به عنوان برگزیده جشنواره بینالمللی رویان مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
طبق این طرح تحقیقاتی، برخی از ناباروریها به علت نبود سلول مناسب در غدد جنسی ایجاد میشود یا عارضه ثانویه درمانهایی مانند شیمی درمانی است که سلولهای زایای جنسی را نیز مانند سلولهای سرطانی از بین میبرد. درمان این افراد مستلزم یافتن راهی است که تولید سلول جنسی از سلولهای بنیادی را امکانپذیر کند.
تا کنون تلاشهای فراوانی برای انجام این مهم صورت گرفته است. اما مهمترین مسئله در این راه تولید سلولهای زایای جنسی است که توان تقسیم میوز (تقسیمی که با نصف شدن تعداد کروموزومها همراه است و تنها در سلولهای جنسی روی میدهد) را داشته باشند.
به منظور بهبود بخشیدن به روشهای موجود دکتر فرشته اسفندیاری و همکارانش در پژوهشگاه رویان آزمایشی را طراحی کردند که طی آن عامل القا کننده مهم مسیر تمایزی از سلول بنیادی پرتوان به سلول زایای جنسی (BMP۴) داخل ریزذرههایی از جنس آلژینات سولفات قرار گرفت.
ذرات در میان کرههای حاصل از تجمع سلولهای پرتوان بنیادی که قرار بود به سلولهای زایای جنسی تمایز یابند، قرار گرفتند. این طراحی امکان رسیدن عامل القاکننده تمایز به سلولهای زایای جنسی را حدود دو برابر افزایش داد. همچنین میزان بیان ژنهای مربوط به تقسیم میوز در سلولهای تمایز یافته با این روش به شکل معنیداری بیشتر از سلولهای تمایز یافته با روش فاقد ریز ذرات بود.
این پژوهش نشان داد استفاده از روش قرار دادن عامل القا کننده درون ریز ذرات آلژینات سولفات داخل کرههای سلولی القا کننده میتواند اثر معنیداری در بهبود نتایج تمایز داشته باشد. پژوهشهای بیشتری لازم است تا با رفع نقایص این روش تحقیقاتی امکان استفاده از آن در بخش درمانی فراهم شود.
این طرح دارای دو مقاله با ضریب نفوذ ۳.۶۸ بوده است.
روشی جدید برای بررسی اسپرمزایی در مردان نابارور
دکتر کامبیز گیلانی دیگر محقق برگزیده جشنواره برای طرح "بررسی مشخصات متابولیک در مبتلایان به فقدان اسپرم غیر انسدادی: روشی جدید برای بررسی اسپرمزایی در مردان نابارور" است.
بر اساس آنچه که در این طرح مورد تاکید قرار گرفته، نیمی از ناباروریها علت مردانه دارند. با وجود تحقیقات گسترده در خصوص ناباروری مردان و راههای تشخیص و درمان آن همچنان سوالات برجستهای در این حوزه بیجواب مانده است.
به همین دلیل پیشنهاد شده که برای شناخت بهتر مشکلات ناباروری مردان بررسیهای متابولومیکس در این خصوص انجام گیرد؛ متابولومیکس به بررسی علمی روندهایی گفته میشود که در متابولیسم دخالت دارند.
با وجود گذشت بیش از یک دهه از رواج مطالعات متابولیکی، تحقیقات اندکی در این حوزه مرتبط با ناباروری مردان صورت پذیرفته است، ۶ تا ۱۰ درصد از مردان نابارور دچار فقدان اسپرم غیر انسدادی هستند. "noa" یعنی به علت مشکلات عملکردی بیضهها در مایع انزالی اسپرمی وجود ندارد.
در پژوهش برتر حوزه اندرولوژی، دکتر گیلانی و همکارانش به بررسی متابومیکسی مایع منی در مردان مبتلا به noa با روش کروماتوگرافی گازی و روشهای پیشرفته شیمیو متری پرداختهاند.
در این پژوهش مایع منی مردان بارور و مردان مبتلا به noa جمعآوری شد. متابولوم آنان جدا و با روشهای پیشرفته ذکر شده بررسی و مقایسه شد.
نتایج این بررسی نشان داد ۳۶ تفاوت متابولیتی در دو گروه مورد بررسی وجود دارد، این متابولیتها میتوانند به عنوان زیست نشانگرهای انواع متفاوت noa در نظر گرفته شوند.
این پژوهش نشان داد میتوان از مشخصات متابولیکی برای تشخیص بیماری noa استفاده کرد. علاوه بر این ۳۶ پروتئین شناسایی شد که برای تفاوت قائل شدن میان انواع مختلف noa قابل استفاده هستند.
همچنین نشان داده شد میتوان از مشخصات متابولیکی به عنوان یک روش جایگزین غیرتهاجمی برای بررسی اسپرمسازی در بیماران noa استفاده کرد.
این طرح دارای دو مقاله با ضریب نفوذ ۱.۷ بوده است.
به گزارش ایسنا، خلاصهای از طرحهای تحقیقاتی برتر محققان خارجی نیز به شرح زیر است:
پروفسور "توماس براون" از کشور آلمان برنده گروه سلولهای بنیادی برای طرح تحقیقاتی "نقش تراکم کروماتین در سلولهای بنیادی عضلانی در میزان فعالیت این سلولها" است.
طبق این طرح، سلولهای بنیادی عضلانی برای رشد عضلات پس از تولد، تعادل و بازسازی این بافت ضروری هستند. کاهش فعالیت یا از بین رفتن سلولهای بنیادی عضلانی باعث از بین رفتن توده عضلانی بدن میشود. ضعف در فعالیت عضلات اثرات منفی بر متابولیسم دارد؛ حرکت را محدود میکند و اغلب منجر به شرایط تهدیدکننده حیات خواهد شد.
سلولهای بنیادی عضلانی بیشتر در حالت غیر فعال قرار دارند که با پیچ خوردن و غیر قابل رونویسی شدن ماده ژنتیکی همراه است. تا کنون دانش ما در خصوص ارتباط ایجاد هتروکروماتین و غیر فعال شدن سلولهای بنیادی و عضلانی نسبتا اندک بوده است.
در این پژوهش که توسط "توماس براون" و همکارانش انجام گرفته، از رنگآمیزیهای خاص و تهیه تصاویر میکروسکوپ الکترونی استفاده شده تا محدوده ایجاد کروماتین در سلولهای بنیادی عضلانی مشخص شود.
همچنین از غیر فعال کردن هدفمند آنزیمهای تغییر دهنده وضعیت هیستون (هیستون متیل ترانسفراز) موش استفاده شده تا نشان داده شود اثرات تغییر پروتئین بستهبندی کننده ماده ژنتیک بر خاموش بودن سلولهای بنیادی عضلانی چقدر است و همچنین بازسازی بافت عضلانی پس از ایجاد یک موش چند جهشی به منظور بررسی بر هم کنشهای ژنتیکی بررسی شده است. از سویی تاثیر از بین رفتن خاموش سلولهای بنیادی بر بازسازی عضلات اسکلتی آسیب دیده پس از القای کوتاه مدت و بلند مدت به این بافت توسط ماده شیمیایی مخرب، بررسی شد.
بررسی ساختار کروماتین در سلولهای بنیادی عضلانی خاموش و فعال و همچنین لولههای عضلانی نشان داد که سلولهای بنیادی عضلانی خاموش حجم زیادی از ماده ژنتیکی غیر فعال دائمی دارند. فعال شدن دائمی سلولهای بنیادی عضلانی منجر به از بین رفتن ذخیره این سلولها خواهد شد و اثر آن در دراز مدت نقص ترمیم عضله است.
یافتههای این محقق نشان میدهد یک محور اپیژنتیکی وجود دارد که به طور فعال حالت خاموش سلولهای بنیادی عضلانی را با ایجاد هتروکروماتین تنظیم کرده و از ذخیره سلولهای بنیادی عضلانی در طول زندگی محافظت میکند. این طرح دارای پنج مقاله است که بالاترین آن با ضریب نفوذ ۲۲.۳۸ بوده است.
بررسی علل بروز سرطان روده
پروفسور "ریکاردو فاد" از کشور هلند (برنده گروه پزشکی بازساختی) برگزیده دیگر جشنواره برای پژوهش "رژیم غذایی، التهاب سلولهای بنیادی: چه چیز باعث سرطان روده میشود؟" است.
بر اساس آنچه که در این طرح تحقیقاتی عنوان شده است، مباحث اخیر در خصوص اهمیت عوامل محیطی در مقایسه با عوامل درونی سرطان، باعث بروز نگرانیهایی در عموم جامعه شده است؛ چرا که کارایی روشهای پیشگیری از سرطان را به چالش میکشد.
بیشتر موارد سرطان را میتوان با افزایش میزان تقسیم سلولهای بنیادی در بافت درگیر بیماری، توضیح داد. در واقع این افزایش تعداد تقسیم، شانس تجمع جهش در ژنهای مرتبط با سرطان را افزایش میدهد.
با وجود این، پژوهشهای مستقل نشان دادهاند که قرار گرفتن در معرض عوامل خطر محیطی برای ابتلا به سرطان ضروری است؛ نتیجهای کاملا متفاوت با آنچه پیشتر تصور میشد. در اینجا نکتهای است که باید به آن توجه کرد.
افزایش تقسیم سلولهای بنیادی و عوامل محیطی ایجاد کننده سرطان را نمیتوان به عنوان دو عامل مستقل بررسی کرد؛ چرا که عوامل محیطی هموستازی سلولهای بنیادی را تحت تاثیر قرار میدهند. به عنوان مثال، در سرطان کولون که در پرتقسیمترین بافت بدن اتفاق میافتد، ثابت شده است که التهابات ایجاد شده در بافت و سبک زندگی غربی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری هستند. بر این اساس فرضیهای مطرح میشود که التهاب و نوع تغذیه باعث تاثیر بر سلولهای بنیادی کولون شده، از نظر کمی و کیفی محیط آنان را تغییر داده، باعث میشود گروهی از این سلولها از کنترل خارج شده و سرطان کولون را ایجاد کنند.
برای اثبات این فرضیه "فاد" و همکارانش، در دو مدل آزمایشگاهی متفاوت سرطان کولون استفاده کردند. در مدل اول تغذیهای مشابه سبک زندگی غربی برای موشها استفاده شد و در مدل دوم عامل التهابزایی به آب آشامدینی موشها اضافه شد. سپس در دو گروه سلولهای بنیادی کولون و کنام فراگیرنده آنان مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این پژوهش نشان داد در گروهی که رژیم غذایی مشابه سبک زندگی غربی دریافت کرده بودند، فعالیت گروهی از سلولهای بنیادی (+lgr۵) دچار اختلال شد. در گروهی که التهاب در آنان القاء شده بود، هم تقسیم همان گروه از سلولهای بنیادی و هم کارکرد آنان دچار اختلال شد.
در گروه رژیم غذایی فعالیت تمام سلولهای پانت اتفاق افتاده بود. عامل کلیدی در التهاب و سرطان سلولهای بنیادی رودهای فسفولیپازی است که در محیط آنان ترشح میشود.
در شرایط ذکر شده اختلالات متابولیکی در سلولهای بنیادی رودهای این پژوهش نشان داد در بافت رودهای بالغ عوامل غذایی و التهابی، سلولهای مختلف روده را تحت تاثیر قرار میدهند و در نتیجه منجر به افزایش فعالیت سلولهای آن به منظور ترمیم آسیبهای ایجادشده، میشود. گر چه این فعالیت، ترمیم را در روده القاء میکند، اما با افزایش سرعت تکثیر آنان منجر به بروز سرطان روده خواهد شد.
این طرح دارای سه مقاله است که بالاترین آن با ضریب نفوذ ۳۸.۱۳ بوده است.
ارائه روشی برای افزایش موفقیت در لانهگزینی
دکتر "دیوید گرینینگ" از کشور استرالیا (برنده گروه جنینشناسی) برای طرح تحقیقاتی "اگزوزوم: عامل جدید در برهمکنشهای مادر و جنین برای لانهگزینی موفق" به عنوان برگزیده جشنواره انتخاب شده است.
طبق این پژوهش، لانهگزینی جنین در بخش پذیرنده اندومتریوم (لایه داخلی رحم) نیازمند همکاری جنین (در زمان لانهگزینی جنین چند سلولی است و به آن بلاستوسیست میگویند) و اندومتر است و بدون این همکاری حاملگی به وقوع نخواهد پیوست.
در پژوهش برنده بخش جنینشناسی، دکتر "گرینینگ" و همکارانش برای نخستین بار به بررسی جزئیات وقایع لانهگزینی مانند تغییرات سلولی و ترشحی و همچنین به نقش اگزوزومها (بستههای کوچک حاوی ساختارهای مولکولی نظیر پروتئینها و RNA که از سلولها آزاد میشوند) در تنظیم این ریز محیط پرداخته شد و همچنین ترکیبی از مدلهای سلولی تیمارهای هدفمند فیزیولوژیک، پروتئومیکس کمی و بررسیهای همزمان عملکرد در سلولهای اپیتلیال اندومتر رحم انجام گرفت تا تغییر در شرح پروتئین این سلولها در پاسخ به هورمونهای استروئیدی تخمدان که منجر به پذیرنده شدن دیواره رحم برای جنین میشود، بررسی شود.
بررسی مشابهی نیز بر روی این سلولها انجام گرفت تا اثر هورمونهای ترشح شده از بلاستوسیستها و گنادوتروپین جفت انسان (HCG) که منجر به تغییر سلولهای اندوتلیال و آماده شدن آنان برای لانهگزینی میشوند، مشخص شود.
در این پژوهش همچنین پروتئوم حاصل از اگزوزومهای برداشتشده از سلولهای اپیتلیال اندومتر مورد بررسی قرار گرفت تا تغییرات آن در طول چرخه جنسی و تحت اثر هورمونهای استروژن، استروژن+ پروژسترون سنجیده شود و توانایی آنها در تحت تاثیر قراردادن کارکرد تروفوبلاست ارزیابی شود.
نتایج این پژوهش تغییرات سلولی همراه با اثر آن بر تغییرات غشای پایه و اتصالات سلولی، تقسیم و تمایز آنان را مشخص کرد. همچنین بررسی سکروتوم ( پروتئینهایی که توسط سلول ترشح میشوند) سلولها، پروتئینهایی را معرفی کرد که چسبندگی سلولی ترکیب ماتریکس خارج سلولی ترشح عوامل رشد و پیامرسانی بین سلولی را تنظیم میکنند.
همچنین یافتههای این پژوهش نشان داد اگزوزومهایی که توسط سلولهای اپیتلیال اندومتر ترشح میشوند، ترکیبات مهمی هستند که در برهم کنش مادر و جنین برای لانهگزینی موفق موثرند.
بررسی دقیق پروتئوم اگزوزومها، تغییرات پروتئینی آنها را در طول تغییرات هورمونی چرخه جنسی و تغییراتی که در اتصالات سلولی مهاجرت تهاجم و ماتریکس خارج سلولی ایجاد میکنند، آشکار کرد.
اگزوزومهای ترشح شدهای که وارد سلولهای تروفوبلاست جنین میشوند، ظرفیت چسبندگی آنان را تحت تاثیر قرار میدهند که حاصل فعال شدن آنزیمهای القا کننده اتصالات بین سلولی در محل دریافت اگزوزمهاست.
بر اساس نتایج این پژوهش، تغییرات فعال درون سلولی و تغییر در پروتئینهای ترشحی در سلولهای اندمتر رحم و جنین پیش از لانهگزینی و همچنین مشارکت فعال اگزوزومها محیط رحم را به نحوی تنظیم میکند که امکان حاملگی موفق فراهم میشود.
این طرح دارای سه مقاله با ضریب نفوذ ۳.۸۶ بوده است.
نقش میکرو RNAها در بروز بیماری اندومتریوزیس
دکتر "کایی ناسو" از کشور ژاپن (برنده گروه ژنتیک) نیز برای طرح تحقیقاتی "نقش میکرو RNA ها در بروز بیماری اندومتریوزیس" مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
طبق آنچه که در این طرح عنوان شده است، شواهد به دست آمده از پژوهشهای گوناگون نشان داده اختلالات اپی ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری اندومتریوزیس دارد. اندومترویوزیس نوعی از بیماری است که در آن بافت ناحیه داخلی رحم در محلی غیر از رحم و به صورت پراکنده درون حفره شکمی دیده میشود.
یکی از تنظیمکنندههای اپی ژنتیکی که طی چند ساله اخیر شناسایی شده است، RNA غیر کد کننده تک رشتهای کوچک و درونزادی است که micro RNAs نام دارد.
هدف از مطالعهای که توسط دکتر "ناسو" و همکارانش انجام گرفت، شناسایی میکرو RNAهایی است که توسط سلولهای تازه کشت داده شده کیستهای اندومتریوز انسانی ECSCs و مقایسه آن با میکرو RNA هایی است که توسط سلولهای سالم اندومتریوم رحم NESCs در محیط کشت بیان میشوند تا نقش میکرو RNA ها در بروز بیماری اندومتریوزیس مشخص شود.
برای انجام این پژوهش سلولهای ECSCs و NESCs از بافتهای مرتبط جداسازی و کشت داده شدند. سپس میکرو RNA های بیان شده توسط این سلولها با تکنیک میکرو اری (Microarray) شناسایی و ارزیابی شد.
نتایج این پژوهش نشان داد در سلولهای بیمار نسبت به سلولهای سالم بیان ۸ میکرو RNA کاهش یافته و بیان ۴ میکرو RNA افزایش یافته است. در میان این عوامل mir-۱۹۶b مستقیما تقسیم سلولی را مهار کرده و باعث القای مرگ برنامهریزی شده سلول (آپوپتوز) میشود. mir-۵۰۳ منجر به توقف چرخه در مرحله g۰/g۱ و القای آپوپتوز و تقسیم سلولی شده و بیان عامل رشد سلولی اندوتلیال VEGF را مهار کرده و منجر به انقباض ماتریکس خارجی سلول میشود.
در این پژوهش میکرو RNA هایی که به عنوان بخشی از سیستم اپی ژنتیکی در بروز بیماری اندومترویوزس موثر هستند، شناسایی و معرفی شدند. این پژوهش نشان داد بینظمی میکرو RNA ها در سلولهای ECSCs باعث اختلالات سلولی و بروز ویژگیهای بیماری میشود.
این طرح دارای پنج مقاله با ضریب نفوذ ۵.۵ بوده است.
ارائه روشی برای درمان ناباروری در زنان مبتلا به اندومتریوزیس
دکتر "خالق خان" از کشور ژاپن (برنده گروه ناباروری زنان) دیگر برگزیده جشنواره بوده که برای طرح تحقیقاتی "آیا زنان مبتلا به اندومتریوزیس بیشتر در معرض عفونتهای باکتریایی رحم و تخمدان هستند؟" مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
اندومتریوزیس نوعی بیماری است که در آن بافت لایه داخلی رحم (اندومتریوم) در نواحی غیر از رحم مانند عضلات داخلی ناحیه لگن و تخمدان پراکنده است. به وسیله روشهای تکثیر باکتری نشان داده شده است که زنان مبتلا به این بیماری بیشتر در معرض عفونتهای میکروبی هستند. در پژوهشی که توسط دکتر "خالق خان" و همکارانش انجام گرفت، با رویکردهای مولکولی باکتریهای موجود در رحم و مایعات زنان مبتلا و غیر مبتلا به اندومتریوزیس بررسی و مقایسه شد.
در این پژوهش، ۳۲ زن مبتلا و ۳۲ زن غیر مبتلا به اندومتریوزیس ثبت نام شدند. در هر گروه به ۱۶ نفر داروی مشابه آزادکننده گنادوتروپین GnRHa داده شد. نمونه میکروبی از رحم و مایع سیستیک هر دو گروه جمعآوری شده و به وسیله واکنش زنجیره پلیمراز pcr بررسی شد.
نتاج این پژوهش وجود شمار قابل توجهی از باکتریها را در رحم و مایع سیستیک مبتلایان به اندومتریوزیس تایید کرد. نتایج نشان داد در زنان مبتلا به اندومتریوزیس دریافت کننده GnRHa نسبت لاکتوباکترها به شکل معنیداری کاهش و استرپتوکوکوس، استافیلو کوکوس و انتروباکترها به شکل معنیداری افزایش داشته است.
همچنین مشخص شد که در مایع سیستیک مبتلایان به اندومتریوزیس درصد بالاتری از استرپتوکوکها و استافیلوکوکها نسبت به افراد غیر مبتلا وجود دارد.
این پژوهش نشان داد در محیط درون رحمی و مایع سیستیک مبتلایان به اندومتریوزیس، عفونتهای باکتریایی همچنین افزایش عفونتهای خاموش رحم و تخمدان باید به عنوان یکی از عوارض جانبی مصرف GnRHa در نظر گرفته شود.
یافتههای این پژوهش میتواند پتانسیل درمانی جدیدی را برای درمان ناباروری در زنان مبتلا به اندومتریوزیس ایجاد کند.
این طرح دارای ۵ مقاله با ضریب نفوذ ۴.۵ بوده است.
هفتم ماه ذیالحجه مصادف است با سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت حضرت امام محمد باقر (ع). شهادت آن بزرگوار را به تمامی ارادتمندان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت تسلیت میگوییم. در ادامه شرح کوتاهی از زندگینامه آن حضرت را بخوانید:
نام مبارک امام پنجم محمد بود. لقب آن حضرت «باقر» يا «باقرالعلوم» است. بدين جهت که دريای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکار ساخت. القاب ديگری مانند «شاکر» و «صابر» و «هادی» نيز برای آن حضرت ذکر کردهاند که هريک باز گوينده صفتی از آن امام بزرگوار بوده است.
کنيه امام «ابوجعفر» بود. مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی (ع) است. بنابراين نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اکبر حضرت امام حسن (ع) و از سوی پدر به امام حسين (ع) می رسيد. پدرش حضرت سيدالساجدين امام زين العابدين، علی بن الحسين (ع) است.
تولد حضرت باقر (ع) در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57هجری در مدينه اتفاق افتاد. در واقعه جانگداز کربلا همراه پدر و در کنار جدش حضرت سيد الشهدا کودکی بود که به چهارمين بهار زندگياش نزديک می شد.
دوران امامت امام محمد باقر (ع) از سال 95 هجری قمری سال درگذشت امام زين العابدين (ع)، آغاز شد و تا سال 114هجری قمری ادامه داشت.
در دوره امامت امام محمد باقر (ع) و فرزندش امام جعفر صادق (ع) مسائلی مانند انقراض امويان و بر سر کار آمدن عباسيان و پيدا شدن مشاجرات سياسی و ظهور سرداران و مدعيانی مانند ابوسلمه خلال و ابومسلم خراسانی و ديگران مطرح شد.
امام محمد باقر (ع) و پس از وی امام جعفر صادق (ع) از موقعيت مساعد روزگار سياسی، برای نشر تعليمات اصيل اسلامی و معارف حق بهره جستند و دانشگاه تشيع و علوم اسلامی را پايه ريزی نمودند.
اين امامان بزرگوار و بعد شاگردانشان وارثان و نگهبانان حقيقی تعليمات پيامبر (ص) و ناموس و قانون عدالت بودند. می بايست به تربيت شاگردانی عالم و عامل و يارانی شايسته و فداکار دست میزدند و فقه آل محمد (ص) را جمع و تدوين و تدريس میکردند. به همين جهت محضر امام باقر (ع) مرکز علما و دانشمندان و راويان حديث و خطيبان و شاعران بنام بود.
امام باقر (ع) دارای خصال ستوده و مؤدب به آداب اسلامی بود. سيرت و صورتش ستوده بود. پيوسته لباس تميز و نو می پوشيد و در کمال وقار و شکوه حرکت می نمود.
از آن حضرت می پرسيدند: جدت لباس کهنه و کم ارزش می پوشيد، تو چرا لباس فاخر بر تن میکنی؟ پاسخ می داد: مقتضای تقوای جدم و فرمانداری آن روز که محرومان و فقرا و تهيدستان زياد بودند، چنان بود. من اگر آن لباس بپوشم در اين انقلاب افکار، نمی توانم تعظيم شعائر دين کنم.
امام پنجم میخواست سنتهای جدش رسول الله (ص) را عملا در بين مردم زنده کند و مکارم اخلاقی را به مردم تعليم دهد. در روزهای گرم برای رسيدگی به مزارع و نخلستانها بيرون می رفت و با کارگران و کشاورزان بيل می زد. ْنچه از محصول کشاورزی که با عرق جبين و کد يمين به دست می آورد، در راه خدا انفاق میکرد.
حضرت امام محمد باقر ( ع ) 19 سال و 10 ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زين العابدين (ع) زندگی کرد و در تمام اين مدت به انجام دادن وظايف خطير امامت، نشر و تبليغ فرهنگ اسلامی، تعليم شاگردان، رهبری اصحاب و مردم، اجرا کردن سنتهای جد بزرگوارش در ميان خلق، متوجه کردن دستگاه غاصب حکومت به خط صحيح رهبری و راه نمودن به مردم در جهت شناخت رهبر واقعی و امام معصوم پرداخت.
سرانجام در هفتم ذیالحجه سال 114 هجری قمری در سن 57 سالگی در مدينه با توطئه هشام مسموم شد و چشم از جهان فروبست . پيکر مقدسشان را در قبرستان بقيع کنار پدر بزرگوارش به خاک سپردند.
در آستانه دهم شهریور سالروز تاسیس قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء ارتش و با حضور امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده این قرارگاه از 4 سامانه سما، سمیع، بصیر و صامت 1 رونمایی شد.
سامانه شناسایی اهداف و مدیریت ترافیک هوایی با نام "سماء" برای اولین بار در غرب آسیا به دست توانمند دانشمندان قرارگاه پدافند هوایی ساخته شد.
این سامانه که فناوری ساخت آن در اختیار کشورهای محدودی در جهان قرار دارد، قادر است دقیقترین اطلاعات را به صورت خودکار از پروازهای عبوری کسب و مسیر شناسایی هر پرواز را بسیار سریع و کوتاه مشخص کند.
سامانه پایش و انتقالدهنده اطلاعات راداری و ناوبری به شبکه فرماندهی و کنترل با نام "بصیر" یک سامانه با فناوری نوین است که به جای 6 سامانه عملیات تجزیه و تحلیل و انتقال اطلاعات، پرسش و پاسخ از سامانههای ناوبری پرنده و گیرنده سیگنالهای ناوبری را انجام میدهد.
این سامانه باعث کاهش 54 نفر نیروی انسانی در هر شیفت کاری و کوچکسازی یک سیستم برابر سامانهها و افزایش سرعت و دقت ارسال و دریافت اطلاعات شده است.
همچنین سامانه متحرک شنود و جمعآوری اطلاعات راداری و ناوبری با نام "سمیع" که به دست توانمند دانشمندان قرارگاه پدافند هوایی ساخته شده قادر است در اندازه و حجمهای متفاوت تولید و به صورت محمول روی هواپیماهای باسرنشین و بدون سرنشین قرار گرفته و اطلاعات سیگنالی، راداری، ناوبری و کمکناوبری پروازهای مختلف را در نزدیکترین محل به پروازهای هدف جمعآوری کند.
در این مراسم همچنین از سامانه اتوماسیون سایتهای جمعآوری اطلاعات به نام صامت 1 تیز رونمایی شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.