محققان موسسه فنی جورجیا و دانشگاه راتگرز آمریکا موفق به طراحی سامانهای شدند که در صورت هک شدن چاپگرهای سهبعدی، کاربران را مطلع میکند.
به نقل از گیزمگ، چاپگرهای سهبعدی نیز همانند تمام دستگاههای متصل به رایانهها میتوانند هک شوند که با توجه به کاربرد گسترده آنها در زمینههای متعدد میتواند بسیار خطرناک باشد.
امروزه چاپگرهای سهبعدی در تولید تجهیزات هواپیما، موشک، فضا، پزشکی و حتی اندام مصنوعی به کار گرفته میشوند و خرابکاری در روند چاپ این وسایل بوسیله هکرها میتواند صدمات جبرانناپذیری در پی داشته باشد خصوصا اگر زمانی این خرابکاری کشف شود که کار از کار گذشته باشد.
به همین دلیل محققان دانشگاههای جورجیا و راتگرز آمریکا موفق به طراحی یک سامانه نظارتی شدند که در تمام مراحل عملکرد چاپگر سهبعدی را در نظر میگیرد تا عملیاتی خارج از چارچوب تعیینشده انجام نشود.
در قدم اول این سامانه صدای چاپگر را بررسی میکند تا مشخص شود که روند چاپ دقیقا همانند مسیر تعیین شده پیش میرود یا خیر.
در هر بار که یک کپی از محصول مورد نظر چاپ میشود، صدای چاپگر با صدای اولیه که به عنوان صدای مرجع و معیار برای سامانه تعریف شده، تطبیق داده میشود و در صورت وجود تناقض، اعلام اخطار میشود.
در مرحله بعد، این سامانه نظارتی حرکت اجزای چاپگر را مورد ارزیابی قرار میدهد و مجددا در صورتی که حرکت بازوها و اجزا با حرکات تعریفشده استاندارد متفاوت باشد، سامانه اخطار خواهد داد.
مهمترین و قدرتمندترین رهیافت این سامانه برای تشخیص هک شدن چاپگر این است که از نانوذرات طلا که در لولههای بسیار ظریف تعبیه شده همراه با مواد تشکیل دهنده استفاده خواهد شد. این لولهها بر روی خروجی کار تاثیری نمیگذارند ولی با استفاده از توموگرافی رایانهای ساختار داخلی محصول را نمایش میدهد تا در صورتی که هر تغییری در محصول ایجاد شده باشد قابل رصد باشد.
دانشمندان قبلا نشان دادهاند که چاپگرهای سهبعدی را میتوان هک کرد، به علاوه آنها سیستم خود را بر روی سه نوع چاپگر مختلف آزمایش کردند که هر کدام پروتز زانو پروتئین پلی اتیلن را ساختند - محصولی که قطعا باید به درستی چاپ شود.
نتایج این پروژه در روز جمعه در سمپوزیوم امنیتی USENIX در ونکوور کانادا عرضه خواهد شد.
تا پایان سال ۲۰۱۷ بهجز گلکسی نوت ۸، پیکسل ۲ و وی ۳۰، گوشی اندروید جذاب دیگری وارد بازار نخواهد شد. از بین این سه مورد، گلکسی نوت ۸ قرار است هفتهی آینده بهصورت رسمی معرفی شود. با توجه به شکست گلکسی نوت ۷ که سال گذشته عرضه شد، سطح انتظار از گلکسی نوت ۸ بیش از همیشه است. حال تنها یک هفته به معرفی رسمی گوشی، تمام مشخصات فنی آن توسط پایگاه دادهی نرمافزار GFXBench فاش شد.
پیش از این هم اطلاعات زیادی در مورد گلکسی نوت ۸ به بیرون درز کرده بود؛ بنابراین وقتی که چهارشنبهی آینده مدیران سامسونگ برای معرفی این گوشی روی سن بروند، مورد جدیدی برای گفتن نخواهند داشت. روز گذشته پایگاه دادهی نرمافزار GFXBench، اطلاعات کامل گلکسی نوت ۸ را مشخص کرد. البته این گوشی هم مثل سایر پرچمداران سامسونگ در دو مدل با تراشهی ساخت شرکت کوالکام و تراشهی ساخت سامسونگ عرضه خواهد شد؛ اطلاعاتی که در GFXBench وجود دارد، مربوط به نسخهی اکسینوس این گوشی است.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، گلکسی نوت ۸ بهطور پیشفرض با اندروید نسخهی ۷.۱.۱ عرضه خواهد شد؛ البته قطعا این گوشی چند ماه پس از عرضه، بهروزرسانی رسمی اندروید ۸ را دریافت میکند. نوت ۸ از نمایشگری ۶.۴ اینچی با دقت ۲۹۶۰×۱۴۴۰ پیکسل استفاده میکند. این نمایشگر هم مثل نمایشگر گلکسی اس ۸، از دو طرف خمیده است و با فناوری سوپر امولد ساخته شده است. تراشهی اکسینوس نوت ۸، احتمالا همان نمونهی ۸ هستهای استفادهشده در گلکسی اس ۸ خواهد بود. این گوشی ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارد که حدود ۵۳ گیگابایت آن در اختیار کاربر خواهد بود.
سامسونگ گلکسی نوت ۸، یکم شهریورماه بهصورت رسمی معرفی خواهد شد. نظر شما در مورد این گوشی چیست؟
هر کاربر اینترنتی برای خود یک لیست ثابت از چند وبسایت دارد که بهطور روزانه برای مرور مطالب جدید، چندین بار به آنها سر میزند. در این بین، برخی از کاربران با بهرهگیری از فید وبسایتها خود را از سر زدنهای مکرر رها میکنند و با سپردن لینک فید هر سایت، به یک نرمافزار یا اپلیکیشن مدیریت فید، بهطور خودکار از پستهای جدید سایتهای مورد نظرشان باخبر میشوند.
اپلیکیشنهای مختلفی برای مدیریت فیدها در اندروید ساخته و منتشر شدهاند که از آن جمله میتوان به Feedly اشاره کرد. اما این اپلیکیشنها دارای نقصهایی نیز هستند که استفاده از آنها را چندان دلچسب نمیکند. برای مثال شما باید لینک RSS سایتهای مورد نظرتان را بهصورت دستی به این برنامهها وارد کنید و به این ترتیب اگر روزی رام گوشی خود را عوض کنید یا اپ مورد نظر را پاک و دوباره نصب کنید، مجبور به شروع دوباره و وارد کردن مجدد لینک فید سایتها هستید که امری وقتگیر خواهد بود. ضمن اینکه این اپلیکیشنها، بعضی از RSS-ها را نیز نمیشناسند و محیط اکثر آنها به دلیل وجود تبلیغات و ... به مذاق خیلی از کاربران خوش نمیآید.
امروز اما در زومیت به شما آموزش خواهیم داد تا چگونه بدون دانش برنامهنویسی یک اپلیکیشن فیدخوان با ظاهر شیک و حرفهای و مطابق میل خود بسازید و با وارد کردن تمام سایتهای مورد علاقهی خود در آن، اپلیکیشن مخصوص خود را همیشه و همهجا در اختیار داشته باشید.
اگر صاحب یک سایت یا وبلاگ هستید، میتوانید با کمک این آموزش یک اپلیکیشن فیدخوان اختصاصی برای سایت خود بسازید و آن را با کاربرانتان به اشتراک بگذارید.
آموزش ساخت اپلیکیشن
ابتدا به سایت www.appyet.com مراجعه کنید و با کلیک روی SingUp، مراحل ثبت نام را انجام دهید. بعد از ثبت نام و وارد شدن به حساب کاربری، روی گزینهی Create App (تصویر زیر) کلیک کنید تا پروسه ساخت برنامه آغاز شود:
سپس با صفحهای مانند عکس زیر روبهرو خواهید شد که در آن باید نام اپلیکیشن خود و Package Name آن را مشخص کنید. مورد دوم بهصورت خودکار مشخص خواهد شد، به این صورت که با وارد کردن نام برنامه، پکیج نیم آن نیز خودکار پر میشود. مورد سوم را روی Blank Template قرار دهید و گزینهی Create App را کلیک کنید:
در صفحهی بعد ( تب General) باید اطلاعات تکمیلی برنامهی خود را وارد کنید. بخش اول به نام برنامه و بخش دوم به نسخهی اپلیکیشن شما مربوط است که میتوانید در صورت نیاز آن را تغییر دهید. در بخش بعد باید آیکون نرمافزار خود را انتخاب کنید. به این منظور روی Change Icon کلیک کنید و بعد از ظاهر شدن گزینهی Browse، روی آن کلیک و آیکون مورد نظرتان را انتخاب کنید. سایز آیکون برنامه باید ۱۹۲ در ۱۹۲ باشد. همین مراحل را برای آیکون نوتیفیکیشن و بنر داخلی برنامه نیز میتوانید انجام دهید. گزینهی Content Rating را روی Everyone قرار دهید و روی Save Change کلیک کنید:
کار ساخت اپلیکیشن تمام است. حال باید به سراغ اضافه کردن فیدهای مورد نظر بروید.
اضافه کردن فیدها به اپ
بعد از آنکه در مرحلهی قبل روی Save Change کلیک کردید، به تب دوم در بالا (Modules) وارد شوید. در این قسمت با چند ماژول پیشفرض که در برنامه تعبیه شده است روبهرو میشوید. ماژولهایی همچون مطالب ۲۴ ساعت اخیر، خواندهنشدهها، تنظیمات، انتخاب پوسته، بهروزرسانی و ... از امکاناتی هستند که بهطور پیشفرض برای شما تعیین شدهاند و ما نیز پیشنهاد میکنیم که آنها را حذف نکنید. عملیات اضافه کردن فیدها به اپلیکیشن در همین صفحه انجام میشود. کافی است روی گزینه Feed/RSS که در تصویر زیر مشخص شده است، کلیک کنید تا وارد صفحه اضافه کردن فید شوید (به ازای هر یک سایت، باید این کار را تکرار کنید):
حال به صفحهی ساخت فید برای یک سایت وارد میشویم. در اینجا نیز باید مانند نام برنامه، ابتدا نام فید را مشخص و ذخیره کنید تا وارد جزئیات آن شوید؛ مانند عکس زیر:
حال وارد جزئیات فید میشوید. در این قسمت همانطور که در تصویر زیر قابل مشاهده است، تنظیمات مختلفی برای فید ارائه شده که به اکثر آنها نیازی نخواهید داشت. موارد مورد نیاز در تصویر ترجمه شدهاند و میتوانید با توجه به آنها، تنظیمات فید خود را انجام دهید.
کادر اول مربوط به لینک RSS سایت مورد نظر است. برای مثال آدرس فید سایت زومیتhttp://www.zoomit.ir/feed است. در کادر دوم، تعداد حداکثر مطالبی را که برای یک سایت در اپ نگهداری میشود، مشخص کنید. برای مثال اگر این عدد را روی ۱۰۰ بگذارید، در صورتی که صد و یکمین مطلب در اپ بارگذاری شود، قدیمیترین مطلب حذف و مطلب جدید جایگزین آن میشود.
نکتهای که بسیار مهم است و حتما باید آن را رعایت کنید انتخاب گزینهی TEXT RTL است. این گزینه برای زبانهای راستچین مانند فارسی به کار میرود و در صورتی که سایت شما فارسیزبان است، حتما باید این گزینه را تیک بزنید تا مطالب و منوی برنامهها راستچین باشد و مانند زبان انگلیسی از چپ شروع نشود.
نیازی به تغییر بقیهی گزینهها نیست. حال روی Save Changes کلیک کنید. مشاهده میکنید که فید شما با موفقیت ثبت شده است. حال برای شخصیسازی بیشتر فید، به تب General در بالای صفحه بروید تا آیکون فید و نحوه نمایش مطالب آن را مشخص کنید.
بعد از انتخاب آیکون، حالت نمایش پیشفرض فیدها را با توجه به عکس زیر انتخاب کنید:
کار ثبت فید به اتمام رسید. با کلیک روی گزینه Back To Modules به صفحه اصلی برگردید.
تنظیمات برنامه
کار برنامه تقریبا تمام است. کافی است بخش تنظیمات را نیز به انجام برسانید تا نوبت به دریافت فایل APK برسد. بعد از برگشت به صفحه ماژولها، وارد تب Setting شوید و همانطور که در تصویر زیر مشخص شده است، تنظیمات مورد نظرتان را انجام دهید.
تمام گزینهها و کارکرد هرکدام روی عکس زیر مشخص شده است و نیازی به توضیح اضافه نیست. تنها موردی که باید به آن توجه کنید، بازه زمانی بروزرسانی مطالب است. اگر مطالب سایت مورد نظر برایتان بااهمیت است، آن را روی ۱۰ دقیقه (یا حتی کمتر) تنظیم کنید تا هر ده دقیقه یکبار فید شما بررسی شود و در صورت انتشار پست جدید از آن باخبر شوید. در غیر این صورت بهترین زمان، بروزرسانی در هر یک ساعت است.
تنظیمات برنامه به انجام رسید. حالا نوبت به دریافت فایل Apk برنامه است. برای این امر در تبهای بالا وارد تب Build شوید.
دریافت فایل Apk
بعد از ورود به تب Build روی گزینهی Sumbit To Build کلیک کنید. حالا منتظر بمانید تا ایمیل موفقیتآمیز بودن ساخت اپلیکیشن برایتان ارسال شود. در تستی که انجام دادیم، در کمتر از یک دقیقه برنامهی ما ساخته شد. بعد از دریافت ایمیل، مجدد به همین تب Build برگردید تا این بار گزینه ۲ در عکس زیر را مشاهده کنید. روی آن کلیک کنید تا برنامه شما دانلود شود.
کار تمام است و حالا میتوانید به نصب یا اشتراکگذاری اپلیکیشن اختصاصی خود بپردازید.
اپلیکیشن فیدخوان زومیت
در طول تهیهی این آموزش، یک پروژه نمونه از فید سایت زومیت تهیه کردیم که اسکرینشاتهای آن در بالا قابل مشاهده است. از لینک زیر میتوانید این اپلیکیشن را دانلود کنید تا هم با کیفیت و کارایی اپلیکیشنهای ساختهشده با AppYet آشنا شوید و هم در صورت تمایل، با استفاده از این اپ به مرور مطالب سایت زومیت بپردازید و بهطور خودکار از مطالب جدید ما باخبر شوید. لازم به ذکر است همانطور که گفته شد، این اپ یک فیدخوان ساده است و مانند RSS تنها حکم اطلاعدهنده را دارد (تیتر، عکس، مقدمه) و برای خواندن مطلب کامل، باید با لمس لینک وارد سایت شوید.
سرطان های سر و گردن
مغز - Brain
علائم: احساس فشار در داخل جمجمه، سردرد که غالبا صبح ها بدتر می شود، تهوع و استفراغ، تغییر در صحبت کردن یا شنیدن یا دیدن، مشکلات در تعادل و راه رفتن، مشکلات در تفکر و حافظه، انقباض و حرکت شدید و کشش ماهیچه، بی حسی یا گزگز دست ها و پاها، ضعف، تشنج، تاری دید، تغییرات هشیاری، بی خوابی، گیجی.
انواع: انواع تومورهای مغزی بسته به مکانی که توده در آنجا رشد می کند متفاوت است اما در مجموع دو نوع سرطان مغز وجود دارد. سرطان اولیه مغز که از خود سلول های مغز شروع می شود و سرطان متاستاتیک مغز که از نقطه دیگری در بدن مانند ریه شروع شده است.

دلیل: وراثت، ناشناخته
سن: فراوانی سرطان مغز با افزایش سن رابطه مستقیم دارد. البته با توجه به انواع خاص تومورهای مغزی، عامل سن، وابستگی به نوع یاخته یا موقعیت تومور را تغییر خواهد داد.
درصد ابتلا: 20 نفر از هر 100 هزار نفر. بیماری های ژنتیکی در بروز این نوع سرطان نقش دارند. کسانی که سابقه ملانوم سرطان سینه، ریه و کلیه دارند، بیشتر در معرض خطرند. احتمال ابتلای کسانی که با ماده کلریدوینیل موجود در پوشش سیسم، پیپ و دود تنباکو در ارتباطند، به این نوع از سرطان بیشتر است.
چشم - Eyeneoplasm
علائم: برق زدن داخل چشم، مگس پرانی و تاری دید از علائم آن هستند.
انواع: به دو صورت خوش خیم مانند تراتوم و بدخیم مانند ربدومیوسارکوم نمود پیدا می کند.
دلایل: وراثت، ناشناخته
سن: هم در بزرگسالان و هم در کودکان دیده می شد.
درصد ابتلا: این سرطان در برخی نژادها شیوع بیشتر و در برخی دیگر شیوع کمتری دارد. این تومور در نژادهای سفیدپوست و آمریکای شمالی و اروپایی شیوع بیشتری دارد. شیوع این تومور در کشورمان بالاتر از متوسط جهانی نیست.
حنجره - Lirynx
علائم: گرفتگی طولانی مدت صدا یا تغییرات صدا بدون علت مشخص، احساس وجود توده ای در گلو، برآمدگی در ناحیه گردن، تنگی نفس در اثر فعالیت، سرفه مزمن، سختی یا احساس درد هنگام بلع غذا، سرفه همراه با خلط خونی، غده های لنفاوی متورم و سفتی در گردن، احساس درد همگام لمس گلو، تنفس صدادار، بوی بد دهان، گوش درد – بدون عفونت – کاهش وزن.
دلایل: مصرف سیگار و الکل، سابقه ابتلا به دیگر سرطان های سر و گردن، استنشاق مداوم اسید سولفوریک، نیکل و آزبست.
سن: با افزایش سن، احتمال بروز این نوع سرطان هم بیشتر می شود. افراد بالای 55 سال بیشتر مبتلا می شوند.
درصد ابتلا: احتمال ابتلای مردان چهار برابر زنان است.
دهان - Oral
علائم: علائم این بیماری بیشتر یک برآمدگی در ناحیه دهان، خونریزی، زخم، رنگ پریدگی.
انواع: سرطان در ناحیه زبان، کف دهان، کام سخت و لثه.
دلایل: مصرف دخانیات، جویدن تنباکو، نور خورشید، الکل.
سن: بالای 40 سال.
درصد ابتلا در صورتی که زودتر تشخیص داده شود، احتمال زنده ماندن بیشتر است.
تیروئید - Thyroid
علائم: سرفه، مشکل در بلع غذا، بزرگ شدن غده تیروئید، تغییر صدا و ورم کردن، برآمدگی ندول تیروئید.
انواع: آناپلاستیک، فولیکولیف مدولاری، پاپیلاری.
دلایل: وراثت، اشعه رادیواکتیو
سن: در هر سنی ممکن است بروز کند اما معمولا در زنان بیشتر در دهه های 40 و 50 زندگی و مردان معمولا در دهه های 60 و 70 رخ می دهد.
درصد ابتلا: در زنان حدود سه برابر بیشتر از مردان رخ می دهد.
سرطان های قسمت پایین
روده - Colorectal
علائم: عفونت، تب، بواسیر، بیماری های التهابی روده، اسهال، یبوست،کاهش قطر مدفوع، خون در مدفوع، دردهای قولنجی معده، استفراغ، ضعف و خستگی، یرقان، کاهش قابل ملاحظه وزن، گاز معده، نفخ.
دلایل: چاقی، مصرف الکل، استفاده از دخانیات، مصرف غذای چرب، پولیپ روده ای.
سن: بعد از پنجاه سالگی احتمال بروز بیشتر است.
درصد ابتلا: در رده بندی سرطان ها از نظر ابتلا در رتبه سوم قرار دارد. احتمال بروز این بیماری در زنان کمتر از مردان است.

سرطان تخمدان - Ovarian
علائم: درد و فشار در لگن، یبوست، تکرر ادرار، درد شدید در قاعدگی.
انواع: سرطان اپی تلیال، سرطان بوردرلاین و سرطان سلول های زاینده.
دلایل: وراثت، مصرف غذاهای چرب، یائسگی، بلوغ زودرس، مصرف قرص ضدباروری.
سن: شایع ترین سن ابتلا حدود چهل تا پنجاه سالگی است.
بیضه - Testicular
علائم: بزرگی، احساس وجود توده، درد، کمردرد، درد زیر شکم و ورم پاها.
انواع: بسته به این که در چه بافت سلولی به وجود بیاید، به دو نوع تقسیم می شود: سمینوما و غیرسمینوما.
دلایل: وراثت، هرنی (فتق) در ناحیه کشاله ران، بیماری کریپتور کبدیسم (عدم نزول بیضه ها در اسکروتوم).
سن: شایع ترین سرطان در مردان بیست تا سی و پنج ساله است، اما ممکن است در هر سنی دیده شود.
درصد ابتلا: احتمال ابتلای هر مردی به این سرطان 0.4 درصد است. در مردان سفیدپوست شایع تر است.
مثانه - Bladder
علائم: خون در ادرار، کم خونی، تکرر ادرار، سوزش ادرار، کاهش وزن قابل توجه، دردهای استخوانی.
انواع: سرطان لایه پوششی، سرطان سلول سنگفرشی، سلول غده مثانه.
دلایل: استعمال دخانیات و وراثت
سن: سن متوسط برای تشخیص سرطان مثانه شصت و پنج سالگی است.
درصد ابتلا: میزان بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر است. سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاه پوستان است. در ایران مردان چهار برابر بیشتر از زنان به سرطان مثانه مبتلا می شوند.
پروستات - Prostate
علائم: اختلال در آغاز ادرار، تکرر ادرار، مخصوصا شب ها، خارج شدن ادرار به صورت قطره قطره، خروج ادرار با فشار کم، خون در ادرار، درد هنگام دفع ادرار، درد در ناحیه لگن و پایین کمر، کاهش وزن.
دلایل: وراثت، چاقی، سوزاک (بیماری مقاربتی)
سن: با افزایش سن، سرطان پروستات هم افزایش می یابد.
درصد ابتلا: رایج ترین نوع سرطان در بین مردان است. بیشتر در کشورهای توسعه یافته دیده می شود.
سرطان رحم - Cervical
علائم: خونریزی، تکرر ادرار، درد در ناحیه لگن، ترشح
انواع: فیبروم، اندومتریوم
دلایل: چاقی: دیابت، فشار خون،نازایی، نامنظم بودن، عادت ماهانه، یائسگی دیررس، ابتلا به سرطان های دیگر.
سن: سرطان رحم بیشتر در زنان بالای 50 سال روی می دهد. شایع است. خطر ابتلا با افزایش سن زیاد می شود.
درصد ابتلا: خطر ابتلا در نژاد سفید، بیشتر از نژاد سیاه است. این نوع سرطان یک سرطان قابل درمان است.
دهانه رحم - Cervical
علائم: خونریزی بدون توجیه، ترشح مداوم،درد و خونریزی، درد شکمی، بی اشتهایی و کاهش وزن، کم خونی.
انواع: کارسینوم سلول – سنگفرشی، بافت غدد اندوکارسینوم.
دلایل: سیگار کشیدن، سیستم ایمنی ضعیف بدن، استفاده از قرص ضدبارداری خوراکی، شروع رابطه جنسی از سنین پایین، ویروس.
سن: زنانی که در دوران باروری هستند: در بین سنین 15 تا 45 سال.
درصد ابتلا: در رده بندی شایع ترین سرطان ها در رتبه چهارم است. تقریبا 70 درصد از موارد سرطان دهانه رحم در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
سرطان های قسمت بالا
پانکراس - Pancreatic
علائم: در صورتی که بیماری پیشرفت کند، علائم خود را نشان می دهد. یرقان، ادرار تیره و مدفوع روشن، لخته مونی، سوء هاضمه، اسهال، تهوع، کاهش اشتها، کمبود وزن.
انواع: سرطان آدنوکارسینومای و سرطان تومورهای درون ریز پانکراس.
دلایل: استعمال دخانیات، چاقی، دیابت و شرایط ژنتیکی خاص و نادر، پانکراتیک (التهاب شدید پانکراس)، آسیب دیدن کبد.
سن: به ندرت در سنین پایین تر از چهل سالگی رخ می دهد. بیش از نیمی از موارد در افراد بالای 70 سال بروز می کند.
درصد ابتلا: در سال 2013 سرطان پانکراس هفتمین عامل مرگ ناشی از سرطان بوده است. در زنان شایع تر است.

معده: Gastric
علائم: کاهش اشتها و کاهش وزن، درد معده، علائم سوء هاضمه مانند آروغ زدن و تهوع، احساس پری معده حتی پس از خوردن مقادیر کم غذا، تهوع و استفراغ، سوزش سر دل و علائم شبیه به زخم معده، ورم معده، مدفوع سیاه، کم خونی و توده قابل لمس در بالای شکم.
انواع: سرطان غدد لنفاوی، تومورهای stromal معده ای و روده ای، تومورهای Carcinoid.
دلایل: سوء تغذیه، مصرف مداوم مواد غذایی چرب، شور و غذاهای آماده، عفونت به باکتری هلیکوباکتری، زخم معده، ورم معده، مصرف سیگار و الکل و وراثت.
سن: اغلب در افراد بالای 40 سال اتفاق می افتد. سرطان معده در افراد زیر 40 سال به ندرت بروز می کند.
درصد ابتلا: این سرطان در آقایان و افرادی که گروه خونی A دارند، بیشتر است. سرطان معده در آسیایی ها، جزیره نشین های اقیانوس آرام، اسپانیایی ها و آمریکایی های آفریقایی تبار شایع تر است.
کیسه صفرا - Gallbladder
علائم: درد شکم، یرقان، از دست دادن اشتها، کاهش وزن غیرقابل توضیح و تورم معده، حالت تهوع، استفراغ، لاغری، خارش شدید، سیاه شدن مدفوع، بزرگ شدن کیسه صفرا.
انواع: آدنوکارسیون، آدنوکارسینوم پاپیلاری از شایع ترین نوع هستند.
دلایل: چاقی، وراثت، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی.
سن: این سرطان عموما در افراد بالای 65 سال بروز می کند و متوسط سن تشخیص نیز 72 سال است.
درصد ابتلا: در زنان شایع تر از مردان است. با حدود هفت نفر از 10 نفر در زنان تشخیص داده می شود. در افراد مسن، به خصوص افراد بالای 70 سال سن شایع تر است.
کلیه - Kidney
علائم: در مراحل اولیه بیماری علامت ظاهری ندارد و معمولا به طور تصادفی به کمک سی تی اسکن تشخیص داده می شود. درد در پهلوها یا یک طرف پهلو، وجود خون در ادرار، احساس فشار در شکم و در مراحل تکامل یافته سرطان، وجود توده قابل لمس، فشار خون بالا، تب و تعریق داغ، خستگی و سردرد مداوم، لاغری غیرقابل توصیف و پایین آمدن توانایی بدنه.
انواع: سلول کلیوی، آدنوکارسینوم کلیوی، کارسینوم سلول ترانزیشنال.
دلایل: استعمال دخانیات، چاقی مفرط، فشار خون بالا، دیالیز طولانی مدت، تماس با برخی مواد شیمیایی، کادمیوم.
سن: سرطان کلیه معمولا در افراد بالاتر از 40 سال دیده می شود. البته بعضی از انواع سرطان های کلیه مخصوص کودکان است.
درصد ابتلا: در مردان شایع تر است. این نوع سرطان لقب موذی ترین سرطان را دارد.
کبد - Iecoris
علائم: درد در شکم و پشت، تهوع، کم خونی، زردی، خارش، کاهش وزن و تب، تعریق، زردی، بزرگ شدن کبد.
انواع: چهار نوع دارد: کارسینوم هپاتوسلولار که از رایج ترین شکل سرطان کبد اولیه است که در سلول های کبدی شروع می شود. کلانژیو کارسینوم در مجاری صفراوی لوله مانند در داخل کبد شروع می شود.
دلایل: هپاتیت C، هپاتیت مزمن، سیروز، سم قارچی آفلاتوکسین، چاقی، بیماری ذخیره ای آهن، مصرف بیش از حد الکل، دیابت.
سن: در شمال آمریکا، اروپا و استرالیا، سرطان کبد معمولا افراد مسن را مبتلا می کند. در کشورهای در حال توسعه آسیا و آفریقا، سرطان کبد در سن جوانی بین 20 تا 50 سال اتفاق می افتد.
درصد ابتلا: در مردان شایع تر است.
مغزی - Esophageal
علائم: سختی در بلعیدن، کاهش وزن، درد هنگام بلعیدن، گرفتگی صدا، گره های لنفاوی متورم شده (ایجاد غده) اطراف استخوان ترقوه، سرفه خشک، استفراغ خونی.
انواع: دو نوع دارد: کارسیونم سلول – سنگفرشی مری و آدنوکارسینوم مری.
دلیل: مصرف دخانیات، الکل، نوشیدنی های بسیار داغ و رژیم غذایی نامناسب.
سن: این نوع سرطان در بین افراد مسن بیشتر مشاهده می شود. بیشتر موارد ابتلا به این بیماری در بین افراد بالاتر از 50 سال وجود دارد.
درصد ابتلا: در مردان شایع تر است.
پستان - Breast
علائم: درد، ترشح، احساس وجود توده پس از لمس، تغییر رنگ، تغییر شکل، سفتی یا شلی پوست، بزرگی غده لنفاوی زیر بغل، تغییر اندازه.
انواع: سرطان مجرایی، سرطان لوبولی، سرطان التهابی، سینه، پاژه نوک سینه.
دلایل: نازایی، بلوغ زودرس، یائسگی دیررس، چاقی پس از یائسگی.
سن: در ایران بین چهل تا پنجاه سالگی.
درصد ابتلا: شایع ترین سرطان در زنان ایرانی، سرطان سینه است. سن ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی پنج تا 10 سال کمتر از کشورهای دیگر است.
ریه - Lung
علائم: سرفه، ترشحات خونی، خس خس سینه یا تنگی نفس، کاهش وزن، تب، درد قفسه سینه، درد استخوان
انواع: انواع مختلفی دارد اما در مجموع کلی به دو نوع سرطان سلول کوچک ریه و سرطان غیر سلول کوچک ریه تقسیم می شود. هر کدام از این سرطان ها خود زیرمجموعه هایی دارند که بسته به مکان بروز در ریه متفاوت است.
سن: ریسک سرطان ریه با افزایش سن زیاد می شود. معمولا در افراد زیر از 40 سال دیده نمی شود.
دلایل: آلودگی هوا، استعمال دخانیات، پرتوهای یونیزان و برخی مواد شیمیایی، گرد و غبار و دود حاوی نیکل، کروم و فلزات دیگر، وراثت.
درصد ابتلا: در سراسر دنیا سرطان ریه شایع ترین سرطان از لحاظ شیوع و مرگ و میر به شمار می رود.
سرطان های عمومی
استخوان - Bone
علائم: درد و ورم، حساسیت در ناحیه مبتلا، اختلال در حرکات طبیعی استخوان ها، ضعف در ناحیه استخوان ها، خستگی، تب، کاهش وزن، نازک شدن جدار استخوان، خوردگی استخوان، کم خونی و ضعف عمومی، براق شدن پوست در سطح تومور.
انواع: کیست استخوانی استئوکندروم، تومور ژانت سل، انکندروم، دیسپلاژی فیبرو، میلوم مولتیپل، ستئوسارکوم، سارکوم یوینگ، کندروسارکوم.
دلایل: وراثت، اشعه های یونیزان و برخی مواد شیمیایی، ویروس.
سن: هم در بزرگسالان و هم در کودکان بروز می کند ولی معمولا بین سنین 10 تا 25 سال اتفاق می افتد.
درصد ابتلا: در مردان شایع تر است. معمولا تومورهای استخوانی در استخوان های دراز دست ها و پاها، اطراف زانوها و شانه ها بروز می کند.

خون - Leukemia
کم خونی و علائم ناشی از کم خونی مانند خستگی، رنگ پریدگی یا احساس ناخوشی عمومی، کبودی، خونریزی در لثه ها یا بینی، خون در مدفوع یا ادرار، تومور غده لنفاوی عفونت.
انواع: لوسمی حاد لنفوئیدی، لوسمی حاد میلوئیدی، لوسمی مزمن لنفوئیدی و لوسمی مزمن میلوئیدی.
دلایل: سیگار کشیدن، پرتویونی، برخی مواد شیمیایی مانند بنزین، سابقه، شیمی درمانی، وراثت.
درصد ابتلا: معمول ترین نوع سرطان در میان کودکان است، سه چهارم موارد سرطان خون در کودکان اتفاق می افتد. البته این به این معنا نیست که سرطان خون در بزرگسالان دیده نمی شود. انواعی از این نوع سرطان مخصوص بزرگسالان است. با افزایش سن، ابتلا به سرطان افزایش می یابد. سرطان خون بیماری کشورهای توسعه یافته است.
پوست - Skin
علائم: زخم هایی که این ویژگی ها را داشته باشند، نامتقارن، دارای لبه های نامنظم، رنگ غیر یکدست، با قطر بیش از شش میلی متر که افزایش هم می یابند. جوشی که ظاهر، اندازه و رنگ آن تغییر کند یا ناهموار و زمخت شود.
انواع: ملانوما، کراتوز اکتینیک، سرطان سلول های سنگفرشی، سرطان سلول های بازال.
دلایل: آفتاب سوختگی، قرار گرفتن بیش از حد در برابر نور آفتاب، وراثت، ضعف، سیستم ایمنی، قرار گرفتن در معرض تشعشع.
سن: هم در بزرگسالان و هم در کودکان.
درصد ابتلا: در اروپا و در آمریکا شایع تر است.
نیک هنس، عکاس گاردین طی چند سفری که به دبی داشته است، عکس های خود را از زندگی لوکس این کشور به نمایش گذاشته است.
در ادامه این عکس ها را مشاهده می کنید.







یک شرکت امریکایی اعلام کرده در حال ساخت خودروی پرندهای است که قابلیت اوجگیری و فرود عمودی (VTOL) را داشته باشد.
به نقل از دیلی میل، چنین قابلیتی به این سامانه دوسرنشینه امکان پرواز و فرود در هر جایی را بدون نیاز به باند پرواز طولانی میدهد.
شرکت هوافضای DeLorean واقع در لسآنجلس، نمونههای مفهومی این وسیله نقلیه را ارائه داده و امیدوار است ظرف یک سال آینده نمونه اولیه تمامسایز آن را ارائه دهد.
این نمونه اولیه طوری، طراحی خواهد شد که تمام برقی باشد و بتواند تا مسافت ۱۲۰ مایل را طی کند. خودرویDR-۷ قادر خواهد بود در ارتفاعهای بالا کارآیی مناسبی داشته باشد و مانند یک خودروی مسابقه فرمول یک عمل کند.
این فناوری دارای بدنه کامپوزیت خواهد بود و بالها و ساختار صندلیهای پشت سر هم، وزن آن را برای مانور و سرعتهای بالا به حداقل میرسانند. همچنین، طول این خودرو بیش از ۶ متر و عرض آن حدود ۵.۵ متر خواهد بود و یک جفت بال آن در عقب و یک جفت دیگر در جلو خواهد بود.
هنگام ذخیره برق در حالت فرود، بالهای این سیستم باز خواهند شد و این موضوع، فرآیند ذخیرهسازی را ساده خواهد کرد. دو ملخ بزرگ نیز، اوجگیری و حرکت رو به جلوی آن را ممکن خواهند کرد و این ملخها در طول اوجگیری به صورت افقی و در حالت پرواز به صورت عمودی خواهند چرخید.
شرکت سازنده دو مدل مفهومی از فناوریDR-۷ را ارائه داده که یکی از آنها دارای طول ۷۵ سانتیمتر است و دومی هم دو سوم اندازه نمونه نهایی است.
هنوز بهای این خودرو برای بازارهای تجاری مشخص نشده است.
"سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) تصویر جدیدی از ابرهای سیاره زحل منتشر کرد که فضاپیمای کاسینی آنها را ارسال کرده است.
به نقل از دیلیمیل، در جدیدترین تصویری که ناسا از زحل منتشر کرده، ابرهای این سیاره شکلی همانند موهای یک شانه ایجاد کردهاند.
این تصویر از ارتفاع 1.2 میلیون کیلومتری بالای سطح زحل گرفته شده است که ابرهای زحل را در حالی که به صورت عمودی در کنار هم درحال حرکت هستند نشان میدهد.
این عکس در تاریخ 18 مه با استفاده از دوربین "زاویه باریک" فضاپیمای "کاسینی"(Cassini) گرفته شدهاست.
این دوربین ترکیبی از فیلترهای مختلف را استفاده میکند تا بتواند تمام طول موجهای محدوده مادون قرمز را در تصویر داشته باشد.
ابرهایی که در این تصویر مشاهده میشوند در عرضهای جغرافیایی مختلف با سرعت متفاوت در حال حرکت هستند.
در مرزهای بخشهای مختلف، این تفاوت سرعت و جهت سبب ایجاد برهمکنش و درهمریختگی ابرها شده است.
جو بالای زحل سبب ایجاد یک مه رقیق بر روی کل سیاره میشود.
فاز آخر ماموریت "پایان بزرگ" کاسینی شامل پنج شیرجه به فضای مابین زحل و حلقههای آن خواهد بود که اولین شیرجه از پنج شیرجه نهایی در روز دوشنبه ساعت 8:52 به وقت تهران انجام شده است و در آن شیرجه کاسینی بر فراز نیمکره شمالی زحل پرواز کرده است.
اطلاعات این شیرجه احتمالا تا فردا به زمین خواهد رسید و ناسا امیدوار است بتواند اطلاعات بیشتری در رابطه با ساختار شیمیایی زحل بدست آورد.
تصویر دیگری که کاسینی در شیرجههای اخیر خود ارسال کرده، تصاویری از بزرگترین قمر این سیاره یعنی "تایتان"(Titan) است.
در این تصویر که از ارتفاع 986 هزار کیلومتری سطح این قمر گرفته شده بود، مههای هیدروکربنی در جو این قمر دیده میشود.
نکته جالب توجه در این تصویر تغییر ظاهر تایتان در طول سالهای اخیر بوده است.
کاسینی در طول ماموریت 13 ساله خود 127 پرواز نزدیک تایتان داشته است.
فضاپیمای کاسینی در آخرین روزهای عمر خود به سر میبرد و تا کمتر از یک ماه دیگر در تاریخ 15 سپتامبر با اتمام سوختش به جو زحل برخورد کرده و نابود خواهد شد.
در ادامه به ۱۰ سقف زیبای برتر جهان اشاره میکنیم.


به تازگی محققان ایتالیایی و انگلیسی ابریشم بسیار محکمی از عنکبوتهایی تولید کرده که با گرافن تغذیه شده بودند.
تیم علمی به رهبری پروفسور "نیکلا پوگنو" (Nicola Pugno) از دانشگاه تِرنتو ایتالیا، نوعی آب مخصوص را به سهگونه عنکبوت خوراندند. این آب حاوی دانههای میکروسکوپی گرافن یا نانوتیوبهای کربن بود که از ورقههای رلشده گرافن تولید شده بودند. گرافن ورقهای از اتمهای کربن است(که این ورقه خود دارای ضخامت یک اتم است) و در حال حاضر محکمترین ماده دنیا به شمار میآید.
دانشمندان با بررسی ابریشم تنیده شده توسط این عنکبوتها دریافتند گرافن وارد فیبرهای ابریشم آنها شده بود، در نتیجه، استحکام و "چقرمگی"(toughness) آن بسیار بیش از ابریشمی بود که توسط عنکبوت معمولی تنیده میشود. چقرمگی در علم مواد به مقاومت مواد در برابر شکست در اثر اعمال تنش گفته میشود
بر اساس مطالعات انجام شده، محکمترین ابریشمی که عنکبوتها تنیدند دارای استحکام شکست(fracture strength) تا 5.4 گیگاپیکسل (GPa) و چقرمگی هزار و 570 ژول بر گرم بود، این در حالی است که ابریشم معمولی دارای استحکام شکست حدود 1.5 گیگاپیکسل و چقرمگی 150 ژول بر گرم است.
این بالاترین چقرمگی فیبری است که تا به امروز حاصل شده و استحکام ابریشم جدید با محکمترین فیبرهای کربن برابری میکند.
جزئیات این مطالعه در مجله 2D Materialsمنتشر شد.
محققان موفق به توسعه یک روش جدید برای اندازهگیری "فشار خون سیستولیک"(systolic blood pressure) شدند که بسیار دقیقتر از دستگاههای فشار خون اتوماتیک عمل میکند.
به نقل از bloodsugardiabetes.org، دستگاههای فشار خون اتوماتیک که امروزه و به طور رایج از آنها استفاده میشود بعضا دچار خطا و اشتباه میشوند. دستگاههای قدیمی فشار خون نیز که میتواند از نتایج نادرست جلوگیری کند باید توسط یک متخصص پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
اما محققان در این روش از "تغییرحجمسنجی نوری"(photoplethysmography ) که یک روش نوری برای تشخیص تغییرات حجم خون درون بافت است، بهره میگیرند.
با استفاده از این روش بیمار به سادگی میتواند قسمتی از دستگاه را که مانند پالس اکسیمتر(Pulse Oximeter) یا اکسیژنسنج خون است، بر روی هر دو انگشت اشاره قرار داده و کاف متورم شونده این دستگاه را مانند نمونههای معمول دور بازو قرار دهد. کاف یک پوشش دو لایه از جنس پارچه است که خاصیت ارتجاعی نداشته و به دور بازو پیچیده میشود.
تمامی روند گرفتن فشار خون مانند دستگاههای معمول انجام شده به طوریکه کاف را تا جاییکه نبض دیگر حس نشود باد کرده و مابقی پروسه نیز به روال همیشگی ادامه مییابد.
اما به جای استفاده از نوسانات فشار کاف برای تخمین فشار خون سیستولیک، سیستم جدید فشار خون به بررسی چگونگی اشباع خون در درون انگشتان در زمان تغییر در کاف میپردازد.
از آنجا که یکی از بازوها دارای کاف بوده و دیگری نیست این سیستم، اشباع خون بین سمت چپ و راست را مقایسه میکند. همانطور که فشار به بیش از میزان فشار خون سیستولیک افزایش مییابد، پالس تشخیص داده شده از بین رفته و زمانی که فشار کاف به زیر فشار خون سیستولیک میرسد مجددا باز میگردد.
این تکنولوژی در کنفرانسی در وست مینستر، کلرادو رونمایی شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.