ربات پیتزاپز

یک استارتاپ در آمریکا با استفاده از ربات‌ و خودروی ون پیتزا تولید می‌کند و با قیمتی رقابتی موفق به پرآوازه کردن نام خود شده است.

به نقل از انگجت، شرکت غذایی "زیوم"(Zume) یک استارتاپ در ایالت کالیفرنیا آمریکاست که در نظر اول مانند یک پیتزافروشی معمولی به نظر می‌رسد اما آنچه که این پیتزافروشی را از تمام رقبا متمایز می‌کند، رباتی است که می‌تواند در هر ساعت 400 پیتزا آماده کند!

"جولیا کالینز"(Julia Collins) از موسسان این شرکت می‌گوید: ما باید سعی می‌کردیم ربات‌هایی داشته باشیم که بتوانند قابلیت‌هایی که انسان در آنها بهتر است را نیز تا حد خوبی داشته باشند.

وی افزود: مطمئنا ربات‌ها در انجام وظایف تکراری بهتر از انسان‌ها عمل می‌کنند. برای مثال مطمئنا یک ربات می‌تواند این وظیفه را که روزی 1000 بار پیتزا را در فر بگذارد و از آن بیرون بیاورد، بهتر از انسان انجام دهد اما در چشیدن طعم و طراحی دستور پخت، انسان‌ها بهتر عمل می‌کنند.

این ربات‌های پیتزاپز تا حدودی روند سنتی پخت پیتزا را شبیه‌سازی می‌کنند اما با این تفاوت که از فناوری و تکنیک‌های جدید برای این مراحل استفاده می‌کنند.

برای مثال فرآیند پهن کردن خمیر و هموار کردن آن برای آشپزها یک مرحله مشکل و حیاتی محسوب می‌شود اما این کار بوسیله این ربات به سرعت پرس کردن یک گلوله خمیری انجام می‌شود.

در مرحله بعد، بازوی رباتیک این آشپز سطح خمیر را با سس‌های مختلف می‌پوشاند و خمیر روی نقاله حرکت می‌کند تا به مرحله بعد برسد.

در مرحله قرار دادن مواد غذایی روی خمیر، کاربر انسانی این وظیفه را انجام می‌دهد تا سلیقه مشتری به طور کامل پیاده شود و مواد تشکیل دهنده پیتزا به درستی و طبق دستورالعمل قرار داده شوند.

پس از آماده سازی مجددا، ربات پیتزاهای آماده را درون فر قرار می‌دهد تا نیم‌پز شود.

پس از نیم‌پز شدن، ربات پیتزا را برمی‌دارد و پس از برش زدن هشت‌تایی ، آن را به یکی از وسایل حمل و نقل غذا منتقل می‌کند.

درون ون‌های این‌ شرکت فرهای مینیاتوری تعبیه شده که بر اساس فاصله ماشین از مشتری و با استفاده از جی‌پی‌اس روشن می‌شوند تا پیتزای نمیه پخته به طور کامل بپزد.

پس از پختن کامل، فر مینیاتوری مانند یک دستگاه پخش سی‌دی، پیتزا را بیرون می‌دهد و درون محفظه‌ای که از فیبر قند نان ساخته شده قرار می‌دهد تا تردی نان آن حفظ شود.

زمانی که حجم سفارش‌ها زیاد می‌شود این فرایند می‌تواند چالشی شود. مسئولان این شرکت می‌گویند 50 درصد حجم سفارش‌های آنها حدودا بین ساعت 17 تا 20 است که در این بازه زمانی توجه و نظارت بیشتری به روند کار ربات‌ها اعمال می‌شود.

همچنین در صورت بالا رفتن حجم سفارش‌ها نسبت به ظرفیت کل، خودروهای حامل خود تبدیل به شعب سیار می‌شوند و با استفاده از ماشین‌های دیگر و وسایلی مانند اسکوتر، پیتزاها به دست مشتری‌ها می‌رسند و فقط باید پیتزاهای چیده شده از شعبه مرکزی برای پخت به آنها برسد.

به این ترتیب شرکت "زیوم" می‌تواند بدون تاسیس شعبه ثابت در مناطق مختلف و صرفا با مستقر کردن چند ون در هر منطقه، سرویس‌دهی خود را گسترش دهد.

صنعت پیتزا در آمریکا بازاری به شدت رقابتی و 40 میلیارد دلاری دارد و طرح‌هایی از این دست می‌توانند سبب رقابتی‌تر شدن این بازار شوند.



تاريخ : یک شنبه 15 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بشر در طول تاریخ، تمایل وصف‌ناپذیر و اجتناب‌ناپذیر او برای حرکت کردن، کشف کردن و عبور از مرزهای جدید است. تطابق با محیط‌های جدید و تلاش برای فرونشاندن اشتیاق برای کشف دنیا، دست به دست هم داده است تا نیاکان ما، شش میلیون سال پیش از بالای درخت‌ها پایین بیایند و در جنگل‌های اطراف، به کشف دنیا بپردازند.

مسکونی شدن زمین

وقتی یک سفر دو میلیون ساله آغاز می‌شود

داستان ما یعنی تاریخچه‌ی سفر از اینجا آغاز می‌شود. زمانی که نیاکان اولیه‌ی ما، یعنی گونه‌ای از انسان که با نام انسان راست‌قامت (Homo erectus) شناخته می‌شود، مهاجرت کردند. انسان راست‌قامت، که از دو میلیون سال پیش تا ۱۵۰ هزار سال پیش زندگی می‌کرد، از بسیاری از جنبه‌ها، پیچیده، ماهر و منحصربه‌فرد بود، اولین نوع جنس انسان بود که آتش را کنترل کرد و یکی از اولین‌هایی بود که از سنگ برای ساخت ابزار استفاده کرد.

امروزه ما می‌دانیم که این گونه اصالتا به آفریقای شرقی تعلق دارد و اولین فسیل‌های آن در سال ۱۸۹۱ در جاوه کشف شد؛ یکی از جزایر اندونزیکه مسافت زیادی در حدود ۸ هزار کیلومتر، با محل تولد انسان راست‌قامت دارد.

انسان راست قامت

 انسان راست‌قامت، اولین نوع از جنس انسان بود که در کره‌ی زمین سیاحت کرد. 

البته انسان راست‌قامت، پرنده نبوده و مسلما نمی‌توانسته این مسافت را پرواز کند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این گونه، قایق مسطح الواری ساده‌ای برای سفر ساخته است و مطمئنا هیچ وسیله‌ای ابداع نکرده که بتواند از اقیانوس هند با هزاران مایل مسافت عبور کند. تنها پاسخ محتمل به این سوال با استفاده از فسیل‌های پیدا شده در قرن اخیر، پیدا شده است. انسان راست‌قامت، آفریقا را به تدریج ترک کرده است و در سایر بخش‌های زمین ساکن شده است به خصوص در اروپا و آسیا.

به این ترتیب، اولین مهاجرت بزرگ انسان و به دنبال آن، تاریخچه‌ی سفر، از همین‌جا آغاز شد.

اشتیاق ما برای سفر و کشف دنیای اطراف، این فرصت را برای ما فراهم کرد که در گوشه و کنار زمین، سکونت کنیم

جالب است بدانید که نژاد بشر از چندین گونه‌ی مختلف تشکیل می‌شده است اما ما تصور نمی‌کنیم که گونه‌ی دیگری که از نظر هوش و خرد شبیه ما باشد، در گذشته وجود داشته است. حقیقت این است که گونه‌های مختلفی از جنس انسان در زمان‌های گذشته زندگی می‌کردند که امروزه همه‌ی آنها غیر از یک گونه، یعنی انسان خردمند، منقرض شده‌اند. بشری که امروزه در زمین زندگی می‌کند، از نوادگان همان گونه‌ی باقی مانده است.

مثل سایر گونه‌های جنس انسان، انسان خردمند (Homo sapiens)، یعنی همان گونه‌ای که ما از نوادگان آن هستیم، از آفریقا نشات گرفته‌اند و قدمت اولین فسیل‌های پیدا شده از آنها به حدود ۲۰۰ هزار سال پیش برمی‌گردد. انسان خردمند هم مانند انسان راست‌قامت، از آفریقا مهاجرت کرده است و در سایر مناطق دنیا سکنی گزیده است. اولین سفر آنها در حدود ۷۰ هزار سال پیش به وقوع پیوسته است.

بر خلاف انسان راست‌قامت، اجداد ما مسافت بیشتری را طی کرده‌اند و بیشتر به استرالیا و آمریکا رفته‌اند. این حقیقت نشان می‌دهد که از حدود ۱۰ هزار سال پیش، تقریبا همه‌ی مناطق قابل سکونت دنیا، میزبان بشر بوده‌اند.

اشتیاق ما برای سفر و کشف دنیای اطراف، این فرصت را برای ما فراهم کرد که در گوشه و کنار زمین، سکونت کنیم.

طلوع تمدن

سکونت در عصر نوآوری

از قضا، مرحله‌ی بعدی در تاریخ سفر، توسط کسانی رقم خورده است که در یک مکان، باقی مانده‌اند و سبک زندگی کوچ‌نشینی و شکار را ترک کرده‌اند؛ سبکی که صدها هزار سال، به آن پایبند بودند.

دلیل این یکجا نشینی، ابداع کشاورزی بود که آن را با نام انقلاب نوسنگی (Neolithic Revolution) می‌شناسند؛ تحولی که بدون شک، مهم‌ترین توسعه و نوآوری در تاریخ زندگی بشر تا به امروز است. این تحول، به طور مستقل در گوشه و کنار دنیا به توسعه و گسترش یافتن، ادامه یافت اما اولین مثال از آن که ما می‌شناسیم مربوط به ۱۰ هزار سال پیش در منطقه‌ای به نام هلال حاصل‌خیز یا داس بارور (Fertile Crescent) است. این منطقه، امروزه بخش‌هایی از مصر، اسرائیل، اردن، لبنان، سوریه و عراق را در بر می‌گیرد.

داس بارور

نقشه‌ای از منطقه‌ی داس بارور

اهلی کردن حیوانات و پرورش گیاهان، نیاز انسان برای گشت و گذار در سرزمین‌های بی‌انتها را از بین برد. پیش از این، انسان مجبور بود در جست و جوی آب و غذا، به گوشه و کنار سرزمین‌ها سر بزند. گروه‌های کوچکی از شکارچیان کوچ‌نشین، فارغ از هر رقابت، به یکدیگر می‌پیوستند و گروه‌های کوچک و جوامعی را تشکیل می‌دادند که پایه و اساس تمدن‌هایی هستند که ما امروزه با آنها آشنایی داریم.

به این ترتیب، افراد زیادی در کنار هم زندگی می‌کردند و وقت و غذای کافی در اختیار داشتند. آنها برای بقا نمی‌جنگیدند بلکه زندگی می‌کردند. این سبک جدید زندگی، پیامدهای فراوانی داشت اما یکی از آنها که تاریخ بشر را به ویژه تحت تاثیر قرار داد، اختراع فناوری‌های جدیدی بود که شرایط را برای بهتر جابه‌جا شدن انسان فراهم می‌کرد.

اختراع چرخ

اختراع چرخ

یکی از ساده‌ترین و در عین حال، مهم‌ترین ابداعات بشری که مثل بیشتر ابداعات او، از چیزهای بسیار ساده شکل گرفت.

ورود به دوره‌ی جدیدی از سفر

استفاده از کنده‌ی درختان به عنوان غلطک، سابقه‌ای بسیار طولانی دارد، بسیار طولانی‌تر از آنچه که ما می‌دانیم. اما چرخ‌های مدرن، که با پره و میله ساخته می‌شدند، آنها را به یک محور متصل می‌کردند و برای حمل و نقل به کار می‌بردند، در حدود ۵ هزار سال پیش ظهور کرده‌اند.

به لطف این اختراع، اهالی تمدن دره‌ی سند در بخش‌هایی از افغانستان، پاکستان و هند امروزی سکنی گزیدند و یکی از سه تمدن از قدیمی‌ترین تمدن‌ها را شکل دادند. دو تمدن دیگر عبارت بودند از مصر باستان و میان‌رودان.

درست مثل هر ایده‌ی خوب دیگر، این ابداع نوین هم به سرعت همه جا پخش شد گرچه بدون وجود جاده‌های مناسب برای سفر، رودها و اقیانوس‌های جهان، همچنان به عنوان بهترین بستر برای سفرهای طولانی شناخته می‌شدند.

قایق بادبانی

در آغوش کشیدن بادهای تغییر

هیچ کس به طور دقیق نمی‌داند که اولین قایق‌ها چه زمانی اختراع شده‌اند اما قایق‌های بادبانی که تغییری قابل توجه در قایق‌ها بودند، احتمالا هم‌زمان با استفاده از چرخ‌های مدرن، مورد استفاده قرار گرفته‌اند. مردم میان‌رودان با این اختراع شناخته می‌شوند. آنها از این وسیله در هر شرایطی به خوبی بهره می‌بردند. آنها همچنین توانسته بودند از این وسیله برای توسعه و شکوفایی تجارت با قلمروهای اطراف استفاده کنند و جایگاه خود را در تاریخ به عنوان یکی از موفق‌ترین تمدن‌های بشری، تثبیت کنند.

قایق بادبانی

قایق بادبانی تمدن میان رودان

قایق بادبانی، روزبه‌روز توسعه و تکامل می‌یافت. بسیاری از مهم‌ترین سفرهای طول تاریخ، بدون وجود این وسیله‌ی حمل و نقل، صورت نمی‌گرفت. این وسیله امکانی را برای مردم فراهم کرده بود که فواصل طولانی را طی کنند و به مقصدهایی سر بزنند که از طریق زمینی، دسترسی به آنها ممکن نبود.

سایر تمدن‌های باستانی مثل مصریان و سومریان، از قایق‌های بادبانی برای دو منظور استفاده می‌کردند؛ یکی برای تجارت و دیگری برای اکتشاف دنیایی وسیع‌تر. در نهایت، این تلاش بشر، به اولین عصر اکتشاف منجر شد. کاشفانی از یونان باستان و کارتاژ، مثل حَنّای دریانورد، نئارخوس و هیپالوس دریانورد، سفرهایی فوق‌العاده و بلندپروازانه به نقاط دوردست را تجربه کردند؛ سفر به نقاطی مثل شرق دور، شبه قاره‌ی هند و جزایر بریتانیا.

فنیقی‌ها اولین تمدنی بودند که در سفرهای دریایی به موفقیت‌های چشم‌گیری دست یافتند؛ این تاجران دریانورد، گوشه و کنار مدیترانه را گشتند.

تمدن‌ها رشد می‌کردند و تکثیر می‌شدند و از سفر به عنوان روشی برای تجارت و کشف سرزمین‌های جدید استفاده می‌کردند.

فنیقی‌ها اولین تمدنی بودند که در سفرهای دریایی به موفقیت‌های چشم‌گیری دست یافتند؛ این تاجران دریانورد، گوشه و کنار مدیترانه را گشتند. آنها سفرهای خود را از سواحل لبنان و سوریه امروزی آغاز می‌کردند. دستاورد آنها از این سفرها، فقط تجارت و کسب و کار نبود. تاثیرات فرهنگی که در شکل‌گیری الفبا نقش داشت، یکی دیگر از اثرات این سفرها بود؛ الفبایی که پایه و اساس همه‌ی الفباهای غربی امروزی را تشکیل می‌دهد.

خوشبختانه، ظهور زبان‌های نوشتاری، راه جدیدی برای شناخت بیشتر کاشفان مستقل از دوران باستان، باز کرد.

نخستین کاشفان جهان، مسافرانی از دنیای باستان

حَنّای دریانورد

حنای دریانورد

از سال ۵۰۰ تا ۴۰۰ پیش از میلاد

این کاشف کارتاژی، ناوگانی از کشتی‌ها را رهبری می‌کرد که مدیترانه را ترک کردند و سواحل شمال غربی آفریقا را کشف کردند. در نتیجه، چندین مستعمره به قلمرو کارتاژ افزوده شد؛ کارتاژ در آن زمان یک قدرت بزرگ در مدیترانه بود. در طی مسیر، گروه اکتشاف، جزیره‌ای را کشف کرد که ساکنان بومی آن، با کاشفان، مهربانانه رفتار نکردند. به نقل از حنا، آنها بومیان وحشی بوند و رفتار خشونت‌آمیزی داشتند.

هیمیلکوی دریانورد (Himilco)

هیمیلیکوی دریانورد

از سال ۵۰۰ تا ۴۰۰ پیش از میلاد

هیمیلیکو هم یک کاشف کارتاژی بود اما برخلاف همتای خود، به جای سفر به جنوب، به سمت شمال حرکت کرد و از خطوط ساحلی اقیانوس اطلس اروپا گذشت و به آلبیون (Albion) رسید؛ قدیمی‌ترین نام شناخته شده برای جزایر بریتانیا. امروزه اطلاعات کمی از این کاشف و سفر طولانی او وجود دارد. تنها چیزی که می‌دانیم این است که او تلاش کرد تا پست‌ها و مسیرهای تجارتی ایجاد کند و با داستان‌هایی وحشتناک از موجودات عجیب و غریب دریایی که در مسیر با آنها مواجه شده بود به خانه بازگشت. 

اسکیلاکس اهل کاریاندا

اسکیلاکس

از سال ۵۵۰ تا ۴۵۰ پیش از میلاد

این کاشف یونانی بیشتر به خاطر سفر سی ماهه‌اش مشهور بود که در این سفر، مسیر رود سند را پیمود. او به دستور داریوش اول هخامنشی، سفر کرد و سفر خود را از ناحیه‌ی گاندارا، در شمالی‌ترین بخش از پاکستان امروزی آغاز کرد. وی مسیر رود را به سمت اقیانوس هند ادامه داد. از آنجا به سمت غرب رفت تا به دریای سرخ رسید. در نهایت پس از سی ماه، این سفر طولانی به پایان رسید.

نئارخوس (Nearchus)

نئارخوس

از سال ۴۰۰ تا ۳۰۰ پیش از میلاد

نئارخوس، کاشف یونانی برای اسکندر کبیر کار می‌کرد؛ کسی که در جریان چندین عملیات نظامی موفق، یکی از بزرگترین امپراتوری‌های دنیای باستان را ساخته بود. در کنار بسیاری از مناطق دیگر، اسکندر، نواحی شمال غربی شبه قاره‌ی هند را فتح کرد و از آنجا، نئارخوس را به سمت رود سند برای اکتشاف سرزمین‌های جدید فرستاد. در ماه‌های آتی، نئارخوس و همراهانش خلیج فارس را کاوش کردند و اولین یونانیانی بودند که بحرین را دیدند.

اودوکسوس اهل سیزیک (Eudoxus of Cyzicus)

اودوکسوس

از سال ۲۰۰ تا ۱۰۰ پیش از میلاد

اودوکسوس اهل سیزیک کاشف و دریانورد یونانی بود که بعد از کاوش در سواحل شرقی اقیانوس هند، برای سفر به آفریقا تمایل نشان داد. او بقایای یک کشتی را پیدا کرد که معتقد بود از سمت غرب آمده است. همین باعث شد که اودوکسوس برای سفر به آفریقا و دور زدن این قاره، اشتیاق پیدا کند. افسوس که او هرگز از این سفر بازنگشت و خبری از او شنیده نشد. ۱۵۰۰ سال گذشت تا فرد دیگری برای امتحان کردن این سفر فوق‌العاده، تمایل نشان بدهد.

هیپالوس

هیپالوس

قرن اول پیش از میلاد

هیپالوس، کاشف و دریانورد یونانی بود که بیشتر به خاطر سفرش از دریای سرخ تا سواحل غربی هند از طریق اقیانوس هند مشهور است. او راه مستقیمی برای این مسیر کشف کرد و همچنین جهت بادهای موسمی را تعیین کرد و با کمک آن توانست به هندوستان سفر کند. 

ترسیم نقشه‌ی دنیای قدیم

ظهور دانش بشری

گرچه اکتشاف در دنیای باستان، هیچ تضمینی برای سلامت و بقای کاشفان نداشت، اگر آنها می‌توانستند صحیح و سالم از سفر طولانی خود به خانه برگردند، یک دارایی بسیار ارزشمند داشتند؛ دانش. این کاشفان باستانی چیزهایی دیده بودند که هیچ کس در دنیا ندیده بود و به جاهایی پا گذاشته بودند که شاید کسی پیش از آنها نرفته بود.

جهان مانند یک پازل بزرگ بود که قطعات آن باید تک به تک با دقت زیاد در کنار هم قرار می‌گرفت، کاری که امروزه آن را کارتوگرافی یا نقشه‌کشی می‌نامند.

غارهای لاسکو

غارهای لاسکو در نزدیکی بوردوی فرانسه

بسته به اینکه کلمه‌ی نقشه‌ را چطور معنا کنیم، قدیمی‌ترین نمونه‌های شناخته شده از نقشه‌های رسم شده، در غارهای لاسکو در نزدیکی بوردوی فرانسه پیدا شده‌اند. برخی از این هنرهای صخره‌ای پیش از تاریخ، که در این غارها پیدا شده‌اند، ترسیمی از صورت‌های فلکی هستند که در طول تاریخ مردم از آنها برای جهت‌یابی و پیدا کردن مسیر خود در دریاها استفاده می‌کردند. قدیمی‌ترین نمونه از نقشه‌های ثبت شده از ستاره‌ها، آثار منجم چینی، سو سونگ (Su Song) است که در قرن یازدهم میلادی زندگی می‌کرد.

نقشه ستاره‌ها

نقشه‌ی ثبت شده از ستاره‌ها، اثر منجم چینی، سو سونگ (Su Song)

تعیین قدمت اولین نقشه‌های جغرافیایی، دشوار است چون توافق کلی در مورد زمان ادغام آنها وجود دارد و حتی برخی از نقشه‌های به جا مانده، نقشه‌ی سرزمین‌های افسانه‌ای است که شاید شباهتی به نقشه‌ی دنیای واقعی داشته باشد.

اما در مجموع به نظر می‌رسد که قدیمی‌ترین تلاش برای ثبت نقشه‌ی دنیا، یک لوح گلی حکاکی شده از تمدن‌ باستانی بابل است که قدمت آن به قرن ششم پیش از میلاد برمی‌گردد.

لوح گلی

قدیمی‌ترین تلاش برای ثبت نقشه‌ی دنیا، یک لوح گلی حکاکی شده از تمدن‌ باستانی بابل

با گذر زمان و افزایش دانش بشری در میان تمدن‌ها، از نقشه‌های ابتدایی به نقشه‌های بزرگتر و دقیق‌تر تبدیل شدند. یک نقشه‌بردار به نام آناکسیماندروس، قدیمی‌ترین نقشه‌ی باقی‌مانده را رسم کرده است که همه‌ی وسعت دنیا را که تا آن زمان برای یونانیان باستان شناخته شده بود، در بر می‌گیرد. تلاش او برای رسم نقشه‌ی دنیا بعدها توسط افرادی مانند هکاتئوس، هرودوت و اراتوستن ادامه یافت و بهبود پیدا کرد.

نقشه دنیا

نقشه‌ی دنیا ترسیم شده توسط افرادی مانند هکاتئوس، هرودوت

در قرن دوم میلادی، جغرافی‌دان مصری یونانی، کلاودیوس بطلمیوس، کتاب جغرافیای خود را نوشت که شامل همه‌ی اطلاعاتی بود که رومیان تا آن زمان در مورد دنیا به دست آورده بودند. تمدن‌های دیگر که تشنه‌ی دانش و آگاهی بودند، مشتاقانه این کتاب را برای چندین قرن بعد ترجمه می‌کردند.

ستاره‌ها جهت صحیح را به بشر نشان می‌دادند، اما جهت‌یابی کافی نبود. بشر نیاز داشت که بداند در امتداد این جهت‌ها، چه چیزی در انتظارش است و این نقشه‌ها بودند که به این نیاز بشر پاسخ می‌دادند.

در حالی که تمدن‌های حوضه‌ی مدیترانه و آسیای غربی، جوامع تجاری موفقی تشکیل داده بودند و با تجربیات به دست آمده از سفرهای خود، تاثیرات بیشتری بر محیط و تمدن‌های دیگر می‌گذاشتند، در شرق، تحولی در حال ظهور بود.



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر جزو دسته افرادی نباشید که گوشی خود را هرسال تعویض می‌کنند، قطعا با مشکل کند شدن دستگاه دست‌وپنجه نرم کرده‌اید. این موضوع ارتباطی به اندرویدی یا آیفون بودن گوشی ندارد؛ کاربران هر دو دسته، معمولا پس از مدتی اعلام می‌کنند که گوشی آن‌ها دیگر عملکرد و روان بودن روز اول را ندارد. کند شدن گوشی‌ هوشمند یک واقعیت است؛ واقعیتی که به چند دلیل صورت می‌پذیرد. معمولا اگر از گوشی هوشمندی بیش از یک سال استفاده کنید، از سرعت و کارایی‌اش کاسته می‌شود. در ادامه به پنج دلیل اصلی برای این مورد و راهکارهای آن‌ها می‌پردازیم.

۱. به‌روزرسانی سیستم‌عامل

وقتی یک گوشی جدید می‌خرید، نسخه‌ی خاصی از سیستم‌عاملش را اجرا می‌کند؛ مثل اندروید ۴.۴ یا iOS نسخه‌ی ۷ که هر دوی این سیستم‌های عامل، در سال ۲۰۱۳ منتشر شده‌اند. برنامه‌نویسان موبایل هنگام ساخت این نسخه‌ها، محدودیت‌های سخت‌افزار آن زمان را در نظر داشته‌اند؛ اما حالا که سخت‌افزار گوشی‌ها پیشرفت چشمگیری داشته است، برنامه‌نویسان هم نسخه‌های جدیدتر سیستم‌های عامل را با در نظر گرفتن سخت‌افزار به‌روز، ایجاد می‌کنند. این موضوع سبب می‌شود که نسخه‌های جدیدتر سیستم‌های عامل، به سخت‌افزار قدرتمندتری برای اجرای روان احتیاج داشته باشد.

به‌عبارت‌دیگر، دستگاهی که به‌صورت پیش‌فرض از اندروید ۴.۴ استفاده می‌کند، قدرت کافی برای اجرای روان نسخه‌های جدیدتر مثل ۶ یا ۷ نخواهد داشت؛ بنابراین معمولا بعد از به‌روزرسانی‌های کلی سیستم‌عامل، گوشی شما کندتر خواهد شد.

سیستم عامل

راه‌حل چیست؟ تنها راه‌حل این است که سراغ به‌روزرسانی‌های کلی (مثل اندروید ۷ به ۸) نروید و به آپدیت‌های جزئی (مثل اندروید ۷ به ۷.۱) قناعت کنید.

۲. به‌روزرسانی اپلیکیشن

هرچقدر گوشی‌های موبایل قدرتمندتر می‌شود، برنامه‌نویسان تنبل‌تر می‌شوند و اپلیکیشن‌ها را کمتر بهینه‌سازی می‌کنند

اکثر سازندگان برنامه‌های موبایل با به‌روزرسانی اپلیکیشن‌هایشان، قابلیت‌های جدیدی هم اضافه می‌کنند؛ این قابلیت‌ها ممکن است کاربرد چندانی هم نداشته باشد؛ اما مصرف منابع اپلیکیشن را افزایش می‌دهد. حتی برنامه‌های کم‌حجم و سبک هم از این قانون مستثنا نیستند. این مورد هنگامی به یک مشکل تبدیل می‌شود که برنامه‌نویسان، توجهی به میزان مصرف منابع اپلیکیشن خود نمی‌کنند. معمولا هرچقدر گوشی‌های موبایل قدرتمندتر می‌شوند، برنامه‌نویسان تنبل‌تر می‌شوند و اپلیکیشن‌های خود را کمتر بهینه‌سازی می‌کنند. به زبان دیگر هرگاه یک برنامه را به‌روزرسانی می‌کنید، مصرف رم و پردازنده‌ی آن بیشتر می‌شود و این موضوع به‌ مرور زمان، عملکرد دستگاه را کندتر می‌کند.

یک مثال خوب در این مورد، اپلیکیشن محبوب پخش موسیقی اسپاتیفای است. این برنامه به‌ مرور زمان به‌قدری سنگین شده است که نسخه‌ی حال حاضر آن به‌سختی روی گوشی‌های سه سال قبل اجرا می‌شود. حالا این موضوع را در مورد تمام اپلیکیشن‌های گوشی خود در نظر بگیرید تا تأثیر زیاد آن را متوجه شوید.

به‌روزرسانی

راه‌حل چیست؟ بهترین راه‌حل برای این موضوع این است که همواره به دنبال اپلیکیشن‌های جدید و سبک برای جایگزینی اپلیکیشن‌های حال حاضرتان باشید. توجه زیادی به اپلیکیشن‌های مربوط به شبکه‌های اجتماعی، اداری و پخش‌کننده‌های موسیقی داشته باشید؛ این برنامه‌ها، معمولا بیشترین منابع گوشی را به خود اختصاص می‌دهد. راه‌حل دیگر این است که از نسخه‌های قدیمی اپلیکیشن‌ها استفاده کنید؛ البته به شرطی که مشکلی امنیتی برای گوشی شما به وجود نیاورد.

۳. فعالیت‌های پس‌زمینه

یکی دیگر از دلایل کند شدن گوشی، به تعداد برنامه‌هایی که نصب می‌کنید بازمی‌گردد. امروزه اکثر کاربران، به‌طور متوسط بین ۴۰ تا ۵۰ برنامه در گوشی خود نصب می‌کنند. اکثر این برنامه‌ها همواره و بدون اینکه متوجه شوید، در حال اجرا هستند و از منابع گوشی شما استفاده می‌کند. برای مثال برنامه‌های پیام‌رسان و ایمیل، به دلیل دریافت پیغام‌های لحظه‌ای همیشه فعال هستند. تصاویر پس‌زمینه‌ی متحرک و ویجت‌ها هم بخش اعظمی از منابع گوشی را به خود اختصاص می‌دهند. توجه داشته باشید هر برنامه‌‌ای که نصب می‌کنید، بخشی از قدرت پردازنده و رم را به خود اختصاص می‌دهد؛ به همین دلیل کارایی گوشی کاهش پیدا می‌کند.

به‌روزرسانی

راه‌حل چیست؟ از منوی تنظیمات و بخش باتری، فهرست برنامه‌هایی را که مصرف انرژی بیشتری دارند، پیدا کنید. از این فهرست، برنامه‌هایی را که لازم ندارید، پاک کنید یا دسترسی آن‌ها را محدود کنید و تا حد ممکن، از تصاویر پس‌زمینه‌ی متحرک و ویجت‌ها استفاده نکنید.

۴. تنزل حافظه

سعی کنید حداقل ۲۵ درصد از کل فضای ذخیره‌سازی گوشی خود را خالی نگه دارید

تمام گوشی‌های هوشمند از حافظه‌های فلش برای ذخیره‌سازی اطلاعات استفاده می‌کنند. محبوب‌ترین نوع حافظه‌های فلش، NAND نام دارد؛ ناند حافظه‌ای سریع و ارزان است ولی مشکلاتی هم دارد. مورد اول اینکه هرچقدر اطلاعات بیشتری روی ناند ذخیره کنید، عملکرد آن کندتر می‌شود و اگر تمام یک حافظه‌ی ناند را پر کنید، عملکرد آن به طرز چشمگیری افت پیدا می‌کند. مورد دوم به طول عمر این حافظه‌ها مربوط است؛ عمر حافظه‌های ناند بر اساس تعداد دفعات ذخیره‌ی اطلاعات مشخص می‌شود. با توجه به اینکه حافظه‌ی یک گوشی هوشمند، همواره در حال ذخیره‌ی اطلاعات جدید است، عمر حافظه‌ی آن‌ هم محدود است. وقتی یک حافظه‌ی ناند به پایان عمر مفیدش می‌رسد، کارایی خود را از دست‌ می‌دهد و کند می‌شود.

احتمالا شنیده‌اید که گوشی‌های سامسونگ به کند شدن زودهنگام شهرت دارند؛ دلیل این موضوع به نوع حافظه‌های ناند گوشی‌های هوشمند این شرکت برمی‌گردد. سامسونگ از نوعی حافظه‌های ناند با نام TLC استفاده می‌کند. این حافظه در مقایسه با حافظه‌های ناند MLC که در گوشی‌های دیگر وجود دارند، ارزان‌تر هستند ولی عمر مفید آن، دوپنجم حافظه‌های MLC است.

فلش

راه‌حل چیست؟ سعی کنید حداقل ۲۵ درصد از کل فضای ذخیره‌سازی گوشی هوشمند خود را خالی نگه دارید. برای مثال اگر ظرفیت گوشی شما ۸ گیگابایت است، همواره ۲ گیگابایت آن را خالی بگذارید. این موضوع عمر سلول‌های حافظه را افزایش می‌دهد و از کاهش کارایی گوشی جلوگیری می‌کند.

۵. توقع بیشتر

 گاهی پیشرفت فناوری پدیده‌های عجیبی به همراه دارد. یکی از این پدیده‌ها، تب جستجوی عبارت «کند بودن گوشی» است که با معرفی گوشی جدید یا نسخه‌ای تازه از یک سیستم‌عامل اوج می‌گیرد. این پدیده هنگامی‌که یکی از دوستان یا اطرافیان ما گوشی جدیدی خریداری می‌کند، وخیم‌تر می‌شود؛ مغز انسان با دیدن عملکرد دستگاه جدید، سطح استاندارد عملکرد گوشی را بالا می‌برد و این موضوع سبب می‌شود که گوشی‌ فعلی‌ کندتر به نظر برسد.

سرعت

راه‌حل چیست؟ باید با این موضوع کنار بیایید یا یک دستگاه جدید خریداری کنید.



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

جستجوی حیات فرازمینی یکی از جنبه‌های غیرقابل اجتناب علم مدرن است. با توجه به اهمیت علمی این موضوع، منبع‌های مهم زیادی از مریخ‌نوردها گرفته تا مشاهدات تلسکوپی از سیاره‌هایی که به دور ستاره‌های دیگر می‌گردند، به علم جوان اخترزیست‌شناسی اختصاص داده شده است.

نقطه‌ی اوج این فعالیت‌ها زمانی خواهد بود که حیات فرازمینی واقعا کشف شود. چنین کشفی پیامدهای علمی و فلسفی بزرگی به دنبال خواهد داشت.

حیات فرازمینی تاکنون کشف نشده است و ممکن است اصلا وجود نداشته باشد. حتی اگر حیات فرازمینی کشف نشود، این جستجو بدون فایده نخواهد بود. صرف جستجوی این حیات، فایده‌های ارزشمندی برای جامعه دارد.

چرا چنین ادعایی می‌کنیم؟

اول از همه باید گفت اخترزیست‌شناسی در ذات خود چندرشته‌ای است. جستجوی حیات فرازمینی به درک حداقل چند رشته‌ی ستاره‌شناسی، زیست‌شناسی، زمین‌شناسی و علوم سیاره‌ای نیاز دارد.

درس‌های دوره‌ی کارشناسی اخترزیست‌شناسی باید مفاهیمی از این چند رشته را پوشش دهند. پژوهشگران ارشد یا فوق دکترا باید با اغلب یا همه‌ی این رشته‌ها آشنا باشند.

اخترزیست‌شناسی با تلفیق چندین رشته‌ی علمی، یکپارچه‌سازی مجدد علوم را ترویج می‌دهد. بدین معنی که این رشته به انتقال دانش قرن بیست‌ و‌ یکم از حالت به‌شدت تخصصی امروز خود به‌سوی دیدگاهی بین‌رشته‌ای که در زمان‌های بسیار دور غالب بود، کمک می‌کند.

اخترزیست‌شناسی با پرورش دانشمندانی با ذهن‌های باز و آشنا با چندین جنبه از دنیای طبیعی، به کلیت علم سود می‌رساند و آن را قوی‌تر می‌کند.

اکتشافات آینده از ایده‌های ناشی از برخورد و برهم‌کنش علوم مختلف به وجود خواهند آمد و چنین کشف‌هایی هستند که میراث همواره زنده‌ی اخترزیست‌شناسی محسوب می‌شوند؛ حتی اگر کشف حیات فرازمینی در میان آن‌ها نباشد.

باید همواره در ذهن داشته باشیم که اخترزیست‌شناسی، تلاشی بی‌نظیر و بی‌انتها است.

جستجوی حیات در جهان هستی، ما را از محیط‌های به دشت‌ها و زیر سطح مریخ می‌برد؛ به قمرهای یخی سیاره‌های بزرگ و سیاره‌های بی‌نهایتی که به دور ستاره‌ها می‌گردند.

تپه شنی نزدیک قطب جنوب مریخ

این جستجو فارغ از کشف شدن یا نشدن حیات در هر یک از این محیط‌ها ادامه خواهد یافت.

گستره‌ی محیط‌ها‌ی کاملا بکر که بررسی شوند، بی‌نهایت است؛ پتانسیل آن‌ها به‌عنوان منبع بی‌پایان جستجوهای علمی و فکری هم بی‌نهایت است.

دیدگاه کیهانی

در پس فایده‌های فکری اخترزیست‌شناسی، طیف وسیعی از فواید اجتماعی وجود دارد. این فواید از دیدگاه‌های کیهانی‌ که مطالعه‌ی اخترزیست‌شناسی ممکن می‌کند، فراهم می‌شوند.

ممکن نیست شما زندگی روی مریخ یا سیاره‌ای را که در دوردست‌ها به دور ستاره‌ی دوردستی می‌چرخد در نظر بگیرید؛ اما از دیدگاه‌های زمین مرکزی غالب بر جامعه و سیاست فاصله نگیرید.

امروزه کره‌ی زمین با چالش‌های جهانی روبرو شده است که فقط با همکاری‌های بین‌المللی بیشتر قابل حل هستند. هنوز هم در مناطقی از جهان، ایدئولوژی‌های مذهبی و ملی‌گرایانه برای نابودی بشریت فعالیت می‌کنند.

در چنین زمانی، رشد دیدگاه‌های کیهانی متحد کننده اهمیت بسیار زیادی دارند.

در نخستین سال‌های عصر فضا، ادلای استیونسون، سفیر وقت ایالات متحده در سازمان ملل متحد خطاب به جهان گفت:

ما هیچ‌گاه نمی‌توانیم در برابر شکوه و عظمت فضای فراتر از زمین، دسته‌ای ستیزه‌جو از ملت‌ها باشیم.

متأسفانه این دیدگاه هنوز در خودآگاه جامعه جا نیفتاده است. از سوی دیگر، علاقه‌ی بسیار زیاد مردم به جستجوی حیات فرازمینی، به این معنا است که اخترزیست‌شناسی می‌تواند ابزار آموزشی قدرتمندی در محبوب ساختن این دیدگاه باشد.

فقط با فرستادن فضاپیما برای بررسی سامانه‌ی خورشیدی و با اهداف اخترزیست‌شناسانه است که می‌توانیم تصویری از سیاره‌ی خود به دست بیاوریم که مکان واقعی آن را در جهان هستی نشان می‌دهد.

اخترزیست‌شناسی، دیدگاه انقلابی مهمی در امور انسانی ایجاد می‌کند. این دیدگاه به حسی از تاریخی عمیق یا بزرگ احتیاج دارد؛ به همین دلیل بسیاری از درس‌های کارشناسی اخترزیست‌شناسی با بیان کلیتی از تاریخ جهان آغاز می‌شوند.

این درس‌ها با مهبانگ شروع می‌شوند و به دنبال آن منشأ عنصرهای شیمیایی، تکامل ستاره‌ها، کهکشان‌ها و سامانه‌های سیاره‌ای، منشأ حیات و تاریخ تکامل از نخستین سلول تا موجودات پیچیده‌ای مانند حیوانات را بیان می‌کنند.

تاریخی عمیق و گسترده مانند این به ما کمک می‌کند تا امور انسانی را در گستردگی زمان ببینیم و در نتیجه دیدگاه کیهانی فراهم‌شده توسط کشف فضا، کامل می‌شود.

پیامدهای سیاسی

الکساندر فون هومبولت، طبیعت‌گرای پروسی، جمله‌ی حکیمانه‌ای دارد:

خطرناک‌ترین جهان‌بینی، جهان‌بینی کسانی است که جهان را ندیده‌اند.

هامبولت احتمالا به پتانسیل سفرهای بین‌المللی در گسترش دیدگاه انسان می‌اندیشیده است.

آشنایی با کیهان و دیدگاه‌های تکامل‌یافته‌ی اخترزیست‌شناسی، در کنار تصویرهای زمین از فضا، می‌تواند ذهن‌ها را به‌گونه‌ای باز و آگاه کند که جهان به جایی کمتر خطرناک و تکه‌تکه شده تبدیل شود.

پیامد سیاسی مهمی در این دیدگاه وجود دارد: انسان‌ها به‌عنوان گونه‌هایی هوشمند و دارای فناوری که اکنون بر تنها محیط قابل زیست شناخته‌شده در جهان مسلط هستند، مسئولیت دارند نهادهای بین‌المللی سیاسی و اجتماعی را توسعه دهند که مناسب مدیریت وضعیتی باشند که خودمان را پیدا کنیم.

اچ. جی. ولز در جمع‌بندی کتاب بسیار مهم خود، طرح کلی تاریخ، در سال ۱۹۵۲ می‌گوید:

تاریخ بشریت بیش از پیش به مسابقه‌ای میان آموزش و فاجعه تبدیل می‌شود.

چنین توصیفی را در اوضاع ژئوپلیتیک کنونی به‌وضوح می‌بینید. حکومت‌ها (و طبیعتا کل جمعیت) تصمیماتی غیر منطقی اتخاذ می‌کنند که اثری از دیدگاه‌های بزرگ و گسترده در آن‌ها نیست. چنین تصمیماتی، جهان را به سمت فاجعه می‌برد.



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

حرکت حضرت امام رضا(ع) به سمت خراسان و حضور آن حضرت در ایران منشاء آثار و برکات زیادی برای این سرزمین شد. حدیث مشهوری که حضرت رضا(ع) در ضمن این سفر بیان فرمودند که تفسیرها و تقریرهای زیادی از این حدیث انجام شده و بازخوانی آن و مروری بر محتوای آن خالی از لطف نیست. در گفتگو با دو تن از کارشناسان دینی به بررسی حدیث سلسله الذهب و همچنین موضوع زیارت امام رضا(ع)، عالم آل محمد بودن آن حضرت و مقام رضا نشسته ایم. متن زیر مشروح گفتگوی ما با کارشناسان دینی است.

حجت الاسلام علوی تهرانی ذیل توضیحی بر حدیث سلسلة الذهب گفت: حضرت امام رضا (ع) در حرکت از مدینه به مرو، به شهر نیشابور رسیدند. شیعیان درخواست یادگار کردند. امام «حدیث سلسلة الذهب» را  بیان فرمودند. معنای آن سلسله‌ طلایی است چون راویان این حدیث، ائمه معصومین (ع) هستند. حضرت فرمودند: از پدرم موسی بن جعفر (ع) شنیدم که از پدران بزرگوارم [در حدیث، همه را نام برده‌اند] به نقل از رسول خدا از جبرئیل نقل کردند که خداوند فرمود: «لا الهَ الّا الله حِصنِی فَمَن دَخَلَ حِصنِی اَمِنَ مِن عَذابِی» توحید حصار و حصن امن من است، پس هرکس در مقام توحید قرار گیرد از عذاب من در امان است.

وی ادامه داد: موکب امام آماده حرکت شد که حضرت دوباره شیعیان را مورد خطاب قرار دادند و فرمودند «بشُرُوطِهَا وَ اَنَا مِن شُرُوطِها» اما شرایط دارد و من از شرایط آن هستم.

امام، توحید را منشأ سعادت و نجات از عذاب معرفی می‌کنند، اما پذیرش ولایت اهل بیت و در رأس آن ولایت حضرت علی (ع) را شرط اساسی برای ورود به دایره‌ توحید می‌دانند

این کارشناس دینی در توضیح این حدیث به نکاتی اشاره کرد. وی گفت: نکته اول این است که امام، توحید را منشأ سعادت و نجات از عذاب معرفی می‌کنند، اما پذیرش ولایت اهل بیت و در رأس آن ولایت حضرت علی (ع) را شرط اساسی برای ورود به دایره‌ توحید می‌دانند.

وی افزود: در فرمایش پیامبر اکرم به صراحت آمده که فرمودند: اگر کسی بعد از من، ولایت علی (ع) را انکار کند، مانند کسی است که رسالت مرا در زمان حیاتم انکار کرده و کسیکه رسالت مرا در حیاتم انکار کند مانند کسی است که توحید را انکار کرده باشد.

علوی تهرانی با بیان نکته دیگری در توضیح حدیث سلسلة الذهب گفت: نکته دوم این است که چرا امام رضا (ع) مشخصا پذیرش ولایت خودشان را، شرط پذیرش توحید معرفی می‌کنند؟

وی ادامه داد: حضرت علی (ع) از رسول خدا نقل کردند همانا امت من بزودی به ۷۲ فرقه متفرق می‌شوند، که فقط یک گروه نجات می‌یابند و رستگار می‌شوند. سپس فرمودند: از این ۷۱ فرقه‌ اهل دوزخ، ۱۳ فرقه ولایت من را قبول دارند.

وی افزود: در زمان امام رضا (ع)، فرقه‌های مختلفی به نام اهل بیت، فعالیت می‌کردند که در تاریخ به ثبت رسیده است که از جمله آن واقفیه (که در امامت امام کاظم توقف کردند)، اسماعیلیه (شش امامی بودند و اسماعیل فرزند امام صادق را بعنوان امام هفتم پذیرفتند)، زیدیه (چهار امامی بودند)، غُلات (درباره اهل بیت غلوّ می‌کردند) و فرقه منحرف صوفیه است.

این کارشناس دینی گفت: مقابله امام رضا (ع) با این فرقه‌ها سبب شد تا بعد از ایشان فرقه دیگری شکل نگیرد. پس هرکسی ولایت و امامت امام رضا (ع) را پذیرفته باشد، عملا به امامت همه امامان بعد از ایشان تا امام زمان (عج) اعتقاد دارد و شیعه دوازده امامی است.

وی افزود: امام رضا (ع) به این صورت، مانع تفرقه در اعتقاد به اهل بیت شدند. از اینجا به بعد است که زمینه بیان مقام ولایت و امامت اهل بیت (ع) آغاز می‌شود و در زیارت جامعه کبیره حضرت امام هادی (ع) به اوج ظهور و بروز خود می‌رسد.

زیارت مخصوصه امام رضا (ع) با فضیلت ترین زیارت

حجت الاسلام علوی با اشاره به روایتی در مورد زیارت امام رضا(ع) گفت: راوی از امام جواد (ع) پرسید زیارت پدرتان با فضیلت‌تر است یا حضرت سید الشهداء؟ حضرت فرمودند «زیارت پدرم برتر است، چون همگان امام حسین را زیارت می‌کنند، اما پدرم را فقط طائفه‌ خاصی زیارت می‌کنند.»

چرا زیارت امام رضا (ع) بالاتر است؟

وی در توضیح اینکه چرا زیارت امام رضا(ع) از دیگر زیارات بالاتر است گفت: در تاریخ، گروه ها و فرقه‌های مختلفی از شیعه منشعب شده‌اند. مانند: چهار امامی، شش امامی (اسماعیلیه)، هفت امامی (واقفیه) و ... که اعتقادشان به امامت ناقص است. همگی به امامت امام علی، امام حسن و امام حسین اعتقاد دارند. به همین جهت، زیارت امام حسین عمومیت دارد. اما در تاریخ، کسانیکه امامت و ولایت حضرت رضا را قبول کرده‌اند، در پذیرش امامت تا امام دوازدهم دچار انشعاب نشده و شیعه دوازده امامی نام گرفته‌اند. لذا در روایت، خواص نام برده می‌شوند. این خواص، معرفتی هستند نه جمعیتی.

زیارت، انجام وظیفه است

وی ادامه داد: ما نسبت به تمام فرائض، تکلیف داریم. اگر ائمه معصومین روایتی در فضیلت عبادتی بیان کرده‌اند و آن را برتری داده اند، ما حق نداریم فقط آن عبادت خاص را انتخاب کنیم و از بقیه غافل شویم.

زیارت اهل بیت، وفای به عهد و اظهار مودّت به ایشان است و طبق آیات قرآن، امری واجب است. ما نباید فقط بخاطر ثواب به زیارت ائمه معصومین برویم

وی افزود: زیارت اهل بیت، وفای به عهد و اظهار مودّت به ایشان است و طبق آیات قرآن، امری واجب است. ما نباید فقط بخاطر ثواب به زیارت ائمه معصومین برویم.

حجت الاسلام علوی تهرانی گفت: دلیل اعتقاد و ارادت نسبت به ائمه معصومین در زیارت جامعه کبیره آمده است: «خدایا! همانا اگر از پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) و از اهل بیت برگزیده‌ی او که همان امامان ابرار هستند، کسی را برتر و مقرب‌تر نزد تو می‌یافتم، آنان را بعنوان شفیع خود انتخاب می‌کردم.»

چرا حضرت علی بن موسی الرضا (ع) را عالم آل محمد می نامند؟

وی در پاسخ به این پرسش که چرا حضرت علی بن موسی الرضا (ع) را عالم آل محمد می نامند؟ گفت: اگرچه ترویج علمی تشیّع بواسطه امام باقر (ع) و امام صادق (ع) بوده، اما لقب «عالم آل محمد» متعلق به حضرت امام رضا (ع) است. این لقب هم از جانب امام صادق (ع) و هم از امام کاظم (ع) برای ایشان بکار رفته است.

وی ادامه داد: امام کاظم (ع) فرمودند از پدرم امام صادق (ع) شنیدم که به من فرمودند: همانا عالم آل محمد در صلب توست و ای کاش او را درک می کردم، همانا او همنام امیرالمؤمنین علی (ع) است.

وی افزود: هر یک از انبیاء الهی و اوصیاء آنان، برای تبلیغ در سطح جامعه، روشی را بر مبنای شرایط جامعه در پیش می گرفتند.

این کارشناس دینی گفت: در عصر پیامبر خاتم (ص)، ادبیات به کمال خود رسیده بود. لذا قرآن کریم بعنوان معجزه جاودان پیامبر عرضه می شود که بلیغ، فصیح و بی همتاست.

در زمان حضرت رضا (ع) فرقه های مختلف فکری به تبلیغ اعتقاد و سیره خود می پرداختند. مأمون عباسی خلیفه وقت، فرهنگ و زبان تمدن دوران خود را آموخته بود و به غیر از زبان عربی، به زبان ایرانی و یونانی (دو کشور  صاحب تمدن) نیز آشنا بود. او به علماء عصر خود دستور داده بود آثار یونانی را به زبان عربی ترجمه کنند

وی افزود: در زمان حضرت رضا (ع) فرقه های مختلف فکری به تبلیغ اعتقاد و سیره خود می پرداختند. مأمون عباسی خلیفه وقت، فرهنگ و زبان تمدن دوران خود را آموخته بود و به غیر از زبان عربی، به زبان ایرانی و یونانی (دو کشور  صاحب تمدن) نیز آشنا بود. او به علماء عصر خود دستور داده بود آثار یونانی را به زبان عربی ترجمه کنند.

وی ادامه داد: امام رضا (ع) در قامت وصی پیامبر (ص) و امام معصوم، با توجه به مقتضای زمان برای نشر مکتب حقّه تشیع و مقابله با مکر مأمون، به تبلیغ و تبیین و روشنگری عالمانه معارف دین پرداختند. لذا دائماً مجالس مناظره و بحث های علمی به این قصد ترتیب داده می شد تا حضرت را تضعیف کنند، اما در غایت امام پیروز میدان بودند و در برابر سؤالات مخالفان، پاسخ مستدل و محکم و منطقی می دادند. مشروح این جلسات متعدد و پرشمار پرسش و پاسخ امام رضا(ع) با مخالفان در تاریخ ثبت و ضبط شده است.

امام رضا (ع) و مقام رضا

حجت الاسلام احمد عابدی در مورد لقب رضا(ع) برای امام هشتم گفت: لقب معروف امام هشتم «رضا» است. آن حضرت از پیش از تولد با عنوان رضا شناخته می شد. و در دوران حیات طیبه اش نزد همه شیعه و اهل سنت و حتی غیر مسلمانان به رضا معروف بود.

این کارشناس دینی گفت: رضا یکی از درجات و مقامات عرفانی و از فضائل اخلاقی است. رضا بسیار نزدیک به تسلیم، توکل، تفویض امور به خداوند، ثقه و اعتماد و اطمینان به خداوند و در نهایت شبیه به درجه فناء فی الله است.

وی ادامه داد: قرآن کریم گاهی از مقام تسلیم گفتگو کرده است مثل آیه شریفه «فَلا وَ رَبِّکَ لا یُؤْمِنُونَ حَتَّی یُحَکِّمُوکَ فیما شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لا یَجِدُوا فی‏ أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَیْتَ وَ یُسَلِّمُوا تَسْلیماً» (سوره نساء آیه ۶۵) یعنی به پروردگار تو سوگند اینان ایمان ندارندمگر وقتی که در مسائلی که مورد اختلاف آنان است تو را حَکَم و قاضی قرار دهند و سپس به آنچه تو بین آنان قضاوت می کنی هیچگونه ناراحتی نداشته و تسلیم محض باشند.

وی افزود: مقصود از تسلیم بودن این است که طیب نفس و آرامش خاطر داشته و هیچگونه اعتراضی ننمایند از ته دل راضی به حکم پیامبر(ص) باشند.

این استاد حوزه های علمیه گفت: اما مسأله رضایت مقامی بالاتر از تسلیم و توکل و تفویض است. قرآن فرموده است: «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ؛ ارْجِعی‏ إِلی‏ رَبِّکِ راضِیَةً مَرْضِیَّةً» (آیه ۲۷ و ۲۸سوره والفجر). این آیه شریفه دلالت می کند که رجوع به حق مشروط به رضایت است و بدون رضایت رجوع به حق ممکن نیست.

حضرت امام هشتم که رضا بود مصداق و مظهر اتمّ بالاترین قسم رضایت بوده یعنی او هیچ خواسته ای غیر از خواسته خداوند نداشته و اراده و مشیت او فانی در اراده خداوند بوده است. و به همین جهت آنحضرت را «رضا» می نامند

وی ادامه داد: یعنی تنها راه رجوع و بازگشت به حق متعال آن است که با حالت و درجه رضایت باشند. رضایت در مقابل سخط و خشم و ناراحتی است. کسی می تواند به سوی خدا برود که اولاً راضی به ربوبیت خداوند باشد خدا را دوست بدارد و خدا را سزاوارترین موجودبه اطاعت و عبادت بداند.

حجت الاسلام عابدی گفت: رضایت سه قسم است، رضایت به خداوند، رضایت از خداوند، رضایت به رضایت خداوند متعال. در قسم اول باید رضایت به خداوند داشت و خداوند را دوست بدارد و بداند همان بهترین چیز است و کاملترین و زیباترین موجود است. در قسم دوم باید به دستورات و امر و نهی الهی رضایت داشته باشد و بداند تمام دستورات الهی خیر محض و کمال واقعی است. اما در قسم سوم درجه ای است که انسان هیچ خواسته ای غیر از خواسته خداوند ندارد. و مصداق آیه شریفه«وَ ما تَشاؤُونَ إِلاَّ أَنْ یَشاءَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمینَ»(تکویر_۲۹) می باشد.

وی در پایان اظهار کرد: امام حسین (ع) در کربلا که می فر ماید رضایت خداوند همان رضایت ما است و حضرت امام هشتم که رضا بود مصداق و مظهر اتمّ بالاترین قسم رضایت بوده یعنی او هیچ خواسته ای غیر از خواسته خداوند نداشته و اراده و مشیت او فانی در اراده خداوند بوده است. و به همین جهت آنحضرت را «رضا» می نامند.



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 چطور می‌توانیم شادی بیشتری به زندگی‌مان بیاوریم؟ شاید لازم باشد از یک سری از عادت‌ها دست برداریم تا شادتر باشیم. اما بیشتر افراد فکر می‌کنند برای شادتر بودن حتما باید چیزی به زندگی‌شان اضافه شود. کلید اصلی شاد بودن در واقع رها کردن یک سری از نگرش‌ها و رفتارهاست. برخی از افراد سعی می‌کنند با خریدن چیزهای موقتی و یا انجام بعضی از فعالیت‌ها، به شادی دست پیدا کنند. اما آیا دوست دارید بدانید از کجا باید شروع کنید؟ در ادامه ۱۰ عادت را می‌گوییم که برای شادتر بودن لازم است آنها را ترک کنید.
 
 اگر می‌خواهید شاد باشید، این ۱۰ عادت را ترک کنید (هدی بانکی)
 
 
۱. اضافه کاری نکنید
 
بله درست و قابل درک است؛ شما به پول این اضافه کاری‌ها نیاز دارید یا شاید هم نمی‌خواهید به رئیس‌تان «نه» بگویید یا اصلا شاید خوره‌‌ی کار هستید! دلیل اضافه کاری‌تان هر چه که باشد اگر می‌خواهید آدم شادتری باشید باید دست از اضافه کاری بردارید.
 
مطالعات زیادی نشان داده که مدام اضافه کاری کردن می‌تواند بر سلامت روحی‌تان اثر منفی بگذارد. اضافه کاری به تندرستی‌تان هم آسیب می‌زند چون باعث ابتلا به افسردگی و اضطراب می‌شود. ضمنا همه‌ی ما نیاز داریم تا بین کار و زندگی‌مان، تعادل برقرار کنیم. یک زندگی متعادل به ما این فرصت را می‌دهد که انرژی کسب کرده و تمدد اعصاب کنیم. حتی وقت سپری کردن با دوستان و خانواده هم می‌تواند به آرامش ما کمک کند، حتی اگر این وقت سپری کردن، کمک به آنها در انجام کارهای سخت‌شان باشد.
 
۲. اینقدر با خودتان حرف نزنید
 
تخمین زده شده که ما هر دقیقه تقریبا ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه با خودما حرف می‌زنیم! و این خودش بهترین نشانه است که ثابت می‌کند مخرب‌ترین نیروی جهان برای ما، خودمان هستیم. وقتی مشکلی برای‌مان پیش می‌آید به راحتی ممکن است در دام گفتگوی درونی بیفتیم. اما گفتگوی منفی درونی می‌تواند اثرات واقعا ویرانگری داشته باشد که هم جسم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هم روح و روان را. چیزهایی که به خودمان می‌گوییم می‌تواند فرصت شاد بود را از ما بگیرد. به جای غوطه ور شدن در عادت گفتگوهای غم‌انگیز با خود، گفتگوی مثبت و انگیزه بخش را با خودتان تمرین کرده و جملات مثبت را پیش خود تکرار کنید. مثلا اگر در محل کار دچار استرس شدید، بیرون از اتاق کارتان قدم بزنید و به خودتان یادآوری کنید که همه چیز روبراه است و شما می‌توانید موقعیت پیش‌رو را مدیریت کنید. با خودتان با اشتیاق حرف بزنید و بهترین دوست خودتان باشید.
 
۳. اینقدر سعی نکنید همه چیز را کنترل کنید
 
اگر دوست دارید شاد باشید، واقعا باید بتوانید تمایل‌ و عادت‌تان را نسبت به کنترل همه‌ی جوانب زندگی، ترک کنید. بله درست است که که شما دوست دارید روی همه چیز کنترل داشته باشید تا احساس امنیت کنید، اما اغلب ما محدوده‌ی این کنترل‌ها را نمی‌دانیم و با درگیر کردن خودمان در برنامه‌های پرمشغله و دردسرساز بیفایده، سعی می‌کنیم حتی رفتارهای دیگران را هم کنترل و اصلاح کنیم. حتی بعضی از افراد سعی می‌کنند با پیش‌بینی کردن چیزهایی که از کنترل‌شان خارج است، ظاهرا خودشان را آماده‌ی موقعیت‌هایی کنند که شاید پیش بیاید و شاید هم نه. این نوع کنترل می‌تواند موجب اضطراب و نابسامانی در زندگی شود. شاید قبولش سخت باشد اما باید هر کس و هر چیزی را همانطوری که در همین لحظه هست بپذیرید تا هم شما شاد باشید و هم هر کسی که در اطراف شماست.
 
۴. دست از سرزنش دیگران بردارید
 
سرزنش کردن، بیشتر انداختن تقصیر به گردن دیگران است تا قبول مسئولیت رفتارها و عواقب. به عبارتی، همیشه اشاره کردن به دیگران به عنوان مقصر، بسیار راحت‌تر از به گردن گرفتن اشتباه است. به جای گناهکار دانستن دیگران یا شرایط، در آینه نگاهی به خودتان بیندازید. سرزنش و نکوهش دیگران، کمکی به شما نمی‌کند، در عوض سعی کنید این انرژی را برای پیدا کردن نقطه‌ی ضعف، برطرف کردن آن و یافتن یک راه حل مناسب بگذارید.
 
 اگر می‌خواهید شاد باشید، این ۱۰ عادت را ترک کنید (هدی بانکی)
 
۵. از آدم‌های بدبین و منفی‌باف دوری کنید
 
بدبینی درست مانند سرماخوردگی، واگیر دارد. ما انسان‌ها موجودات اجتماعی هستیم و ناخودآگاه خود را با عادات و ارزش‌های آنهایی که به ما نزدیک هستند وفق می‌دهیم. بهتر است در حلقه‌ی افراد خوشبین قرار بگیرید، افرادی که با نشاط، با انگیزه، حامی و مشوق هستند. البته عملا امکان پذیر نیست که تمام افراد بدبین و منفی باف دور و برمان را حذف کنیم، اما همین که زمان کمتری را با این افراد غرغرو و ناخوش احوال سپری کنیم و نسبت به هیجانات و احساسات خودمان آگاه‌تر باشیم کافیست.
 
۶. ترس ِ از دست دادن (FOMO) را کنار بگذارید
 
ریچارد برانسون، کارآفرین مولتی میلیاردر انگلیسی می‌گوید: «فرصت‌ها مانند اتوبوس‌ها هستند؛ همیشه یکی دیگر در راه است!»
 
آیا از آن دست افرادی هستید که مدام ترس ِ از دست دادن چیزی را دارید؟ اگر اینطور است پس نمی‌توانید شاد باشید، چون مدام می‌خواهید همه چیز را کنترل کنید تا مبادا اتفاق بدی بیفتد و این دلشوره و استرس، جایی برای شاد بودن باقی نمی‌گذارد. شما باید بدانید که منابع و زمان محدودی در اختیار دارید و نمی‌توانید تمام وقت، با تمام انرژی‌تان مشغول نگرانی و ترس باشید. اگر فرصتی را از دست دادید دلیل نمی‌شود بترسید و فکر کنید همیشه اینطور خواهد بود، همین ترس باعث از دست دادن فرصت بعدی‌تان خواهد شد. پس با احساس ترس، خودتان را محدود و غمگین و گناهکار نکنید.
 
۷. اینقدر سعی نکنید روی دیگران تاثیر بگذارید
 
اینقدر دست و پا نزنید چیزی باشید که نیستید! سعی می‌کنید دیگران را شبیه خودتان بکنید؟ یا سعی دارید خودتان را شبیه دیگران بکنید؟ این کارها بیفایده است؛ تنها چیزی که مهم است این است که خودتان را دوست داشته باشید و واقعی باشید. روی بهتر شدن در نوع ِ خاص خودتان تمرین کنید تا نقاط قوت‌تان قوی‌تر شده و نقاط ضعف‌تان کم رنگ‌تر شود. آیا با خودتان مهربان هستید؟ خودتان را تشویق می‌کنید؟ نقاب را کنار بگذارید و خودتان باشید. شما نمی توانید دیگران را وادار کنید که آنطور که شما دوست دارید، قضاوت‌تان کنند. قضاوت‌های دیگران را رها کنید. خواهید دید چقدر انرژی‌تان ذخیره شده و دیگران هم چقدر جذب شخصیت قوی شما خواهند شد.
 
۸. باور کنید هیچکس به شما بدهکار نیست
 
شاید بیرحمانه به نظر برسد اما واقعیت این است که هیچکس به شما هیچ چیزی بدهکار نیست؛ نه پدر و مادرتان، نه رئيس‌تان که برایش کار می‌کنید و نه هیچکس دیگر. تنها خودتان هستید که چیزهای بزرگ و ارزشمندی را به خودتان بدهکارید. اگر رویکردتان نسبت به زندگی با این ذهنیت باشد که از کسی یا کسانی چیزهایی طلب دارید، بی تردید با ناامیدی و ناراضایتی روبرو خواهید بود. اما اگر تمام تلاش‌تان را برای رسیدن به هدف‌تان بکنید و قدردان هر آنچه دارید باشید، خواهید دید لحظات شادتر و آرام‌تری از آن ِ شماست و بابت هر موفقیت کوچکی، شاد و راضی خواهید بود. زندگی با این نگرش، قدرتی شگفت‌ انگیز و باورنکردنی به شما می‌دهد که به راحتی می توانید توقع داشتن از دیگران و طلبکار بودن از آنها به خاطر شادی دل خودتان کنار بگذارید.
 
۹. اینقدر سعی نکنید کامل باشید
 
البته مجاز نیستید با سهل انگاری کارتان را اشتباه انجام دهید یا کوتاهی کنید، بلکه نکته اینجاست که نباید انتظار داشته باشید در هر کاری صد در صد باشید. این کاملا غیرواقعی است و آنهایی که از خودشان توقع بی‌عیب و نقص بودن را دارند، خودشان موانع سنگین و طاقت فرسایی در مسیر زندگی‌شان قرار می‌دهند که در نهایت نه می‌توانند شاد باشند و نه موفق.
 
 اگر می‌خواهید شاد باشید، این ۱۰ عادت را ترک کنید (هدی بانکی)
 
تخقیقات هم نشان داده که کمال‌گرا بودن می‌تواند موجب اضطراب‌های بیشتر در زمینه‌های اجتماعی بشود و جلوی تجربیات جدید را بگیرد. اگر سعی کنید کامل باشید، نمی‌توانید روابط بلند مدت با دیگران برقرار کنید. شک و تردید داشتن به خود و یا به عبارتی مطمئن نبودن نسبت به توانایی‌های خود، احساس بی‌ارزش بودن را به فرد القا می‌کند. همین که خوب باشید کافیست، اگر فکر می کنید این خوب بودن برای شما کافی نیست و مدام در جستجوی کامل بودن و توجه وسواس گونه به این تمایل هستید، بهتر است تحت رفتار درمانی قرار بگیرید.
 
۱۰. دست از زیاده خواهی بردارید
 
بعضی از افراد ظاهرا به هیچ اندازه‌ای قانع نیستند و رویکردشان نسبت به هر چیزی در زندگی، زیاده خواهیست. این جور افراد معمولا با حسادت ورزی دست و پنجه نرم می‌کنند و قدرت بخشش ندارند و از موفقیت دیگران، ناراحت می‌شوند، طبیعتا حسود بودن و فداکار نبودن برای شاد نبودن واقعا کافیست! هر کسی که این توانایی را دارد تا از شادی و کامیابی دیگران شاد شود، مطمئنا در سایر زمینه‌ها هم می‌تواند راحت‌تر به شادی و رضایت دست پیدا کند.
 
پس دیدتان را تغییر دهید و نسبت به دیگران، احساسات مثبت‌تری از خود بروز دهید و از شادی‌شان لذت ببرید تا همین انرژی و احساس به شما برگردد و شادترتان کند.


تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گوگل یک شرکت چند ملیتی آمریکایی است که در زمینه‌ی تکنولوژی تبلیغات آنلاین، جستجو، رایانش ابری، نرم ‌افزار و سخت ‌افزار فعالیت می‌کند. این شرکت در سال ۱۹۹۸ توسط لری پیج  و سرگی برین، ۲ دانشجوی دوره‌ی دکتری در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا بنیان‌گذاری شد. در حال حاضر ۱۴ درصد سهام شرکت و ۵۶ درصد قدرت رای‌گیری از طریق سهام این شرکت در دست بنیان‌گذاران آن است. رشد این شرکت به اندازه‌ای زیاد بود که بعد از موفقیت در زمینه‌ی موتورهای جستجو، فعالیت‌های خود را به شکل گسترده‌ای افزایش داد. Google.com رتبه‌ی اول را در سایت رتبه‌بندی الکسا دارد. این شرکت توانست ۴ سال پیاپی عنوان دومین برند ارزشمند دنیا را از آن خود کند. شرکت گوگل با وجود انتقاداتی مانند نقض حریم شخصی، فرارهای مالیاتی و سانسور در سال ۲۰۱۷ نیز به‌عنوان دومین برند ارزشمند جهان از سوی مجله‌ی فوربز شناخته شد.

داستان پیدایش برند گوگل

google

پیدایش شرکت گوگل از آنجایی آغاز شد که ۲ دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد کالیفرنیا تصمیم گرفتند باهم روی پروژه‌ی تحقیقاتی خود کار کنند. در آن زمان موتورهای جستجو، سایت‌ها را بر اساس پیدایش تعداد کلمات مورد جستجو در یک وب‌سایت رتبه‌بندی می‌کردند. بنابراین لری پیج (Larry Page) و سرگی برین (Sergey Brin) تصمیم گرفتند که از یک سیستم بهتر برای تحلیل رابطه‌ی میان وب‌سایت‌ها استفاده کنند. آن‌ها نام این تکنولوژی جدید را رتبه‌بندی صفحه یا PageRank گذاشتند. در این تکنولوژی، میزان مرتبط بودن یک وب‌سایت با جستجوی کاربر، توسط تعداد و اهمیت صفحاتی که به آن وب‌سایت لینک داده‌اند سنجیده می‌شد. هرچقدر تعداد لینک‌ها بیشتر بود، سایت رتبه‌ی بهتری کسب می‌کرد و در نتیجه در ابتدای لیست نتیجه نشان داده می‌شد. پیج و برین نام موتور جستجوی خود را BackRub گذاشته بودند زیرا تکنولوژی آن‌ها سایت‌ها را بر اساس لینک‌ها پشتیبانی رتبه‌بندی می‌کرد. اما نهایتا تصمیم گرفتند که نام را به گوگل (Google) تغییر دهند. این نام از کلمه‌ی Googol یعنی عدد ۱ با ۱۰۰ صفر جلوی آن گرفته شده و نشان دهنده‌ی حجم زیاد اطلاعاتی است که توسط این موتور جستجو تولید می‌شود. وب‌سایت آن‌ها ابتدا تحت دامنه‌ی دانشگاه استنفورد یعنی با آدرس google.stanford.edu مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ با دامنه‌ی google.com ثبت شد.

آن‌ها توانستند در آگوست سال ۱۹۹۸ نظر یکی از سرمایه‌گذاران به نام اندی بچتولشیم (Andy Bechtolsheim) را جلب کرده و ۱۰۰ هزار دلار بودجه از او دریافت کنند. این مبلغ پیش از تأسیس شرکت به دست آن‌ها رسید و مدتی بعد یعنی در تاریخ ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ شرکت گوگل به‌صورت رسمی ثبت شد. گوگل توانست نظر ۳ سرمایه‌گذار دیگر یعنی جف بزوس(بنیان‌گذار شرکت آمازون)، دیوید چریتون (استاد دانشگاه علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد) و رام شریرام (کارآفرین) را نیز در سال ۱۹۹۸ جلب کند. پیج و برین در اوایل سال ۱۹۹۹ تصمیم گرفتند که شرکت گوگل را به مبلغ ۱ میلیون دلار به شرکت Excite بفروشند. اما مدیرعامل این شرکت مبلغ ۷۵۰ هزار دلار را به آن‌ها پیشنهاد داده و در نتیجه‌ی توافقی بین آن‌ها صورت نگرفت.

google

اولین دفتر شرکت گوگل در گاراژ یکی از دوستان آن‌ها به نام سوزان وژکیکی (Susan Wojcicki) در ملنو پارک کالیفرنیا قرار داشت. کریگ سیلوراستین (Craig Silverstein)، یک دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد به‌عنوان اولین کارمند این شرکت استخدام شد. پیج و برین هر دو مخالف استفاده از تبلیغات پاپ‌آپ در موتور جستجوی خود بودند. اما مدتی بعد نظرشان را تغییر داده و از تبلیغات ساده‌ی متنی در موتور جستجوی خود استفاده کردند. شرکت گوگل تا پایان سال ۱۹۹۸ ایندکسی از ۶۰ میلیون وب‌سایت داشت. صفحه‌ی اصلی وب‌سایت گوگل هنوز کلمه‌ی BETA را نشان می‌داد درحالی‌که سایت خبری Salon اعلام کرده بود موتور جستجوی گوگل عملکردی بهتری نسبت به رقبای خود مانند Hotbot و Excite داشته است. آن‌ها همچنین اعلام کردند که این سایت از تکنولوژی‌های خلاقانه‌ی بیشتری نسبت به سایت‌هایی که آینده‌ی دنیای وب لقب گرفته‌ بودند یعنی Yahoo، Excite، AOL و Lycos استفاده می‌کند. شرکت گوگل در مارس سال ۱۹۹۹ به دفتری در پالو آلتو یعنی خانه‌ی تعداد زیادی از استارتاپ‌های سیلیکون ولی نقل مکان کرد.

google

موتور جستجو

موتور جستجوی گوگل طراحی ساده‌ای داشت و به همین دلیل توانست کاربران وفاداری را از سراسر اینترنت جذب کند. موتور جستجوی گوگل در نوامبر ۲۰۰۹ به‌عنوان موتور جستجوی برتر در آمریکا شناخته شد. این موتور جستجو میلیاردها وب‌سایت را ایندکس کرده است. بنابراین کاربران با جستجوی کلمات کلیدی می‌توانند خیلی سریع به نتیجه‌ی مورد نظر خود برسند. نیویورک تایمز در سال ۲۰۰۳ از شرکت گوگل شکایت کرده و ادعا کرد که ذخیره‌سازی محتوای سایت برخلاف قوانین کپی‌رایت است. اما دادگاه رای خود را به نفع شرکت گوگل صادر کرد.

google

سرویس‌های تحت وب

گوگل سرویس‌های تحت وب زیادی را منتشر کرده است که تعدادی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • جیمیل، برای ارسال پیام‌های الکترونیکی
  • گوگل کلندر، برای مدیریت و زمان‌بندی
  • گوگل مپ، برای تعیین مسیر و نقشه‌یابی
  • گوگل درایو، برای ذخیره‌سازی فایل‌ها روی سیستم ابری
  • گوگل داکز، برای به اشتراک گذاشتن فایل‌های اسناد
  • گوگل فوتوز، برای ذخیره و به اشتراک گذاری عکس‌ها
  • گوگل ترنسلیت، برای ترجمه‌ی زبان‌های دنیا به یکدیگر
  • یوتیوب، برای به اشتراک گذاشتن وید‌ئوها
  • گوگل پلاس و الو برای ارتباطات اجتماعی

نرم‌ افزار

گوگل نرم‌ افزارهای زیادی را نیز به بازار عرضه کرده است که از جمله معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به سیستم عامل اندروید و مرورگر گوگل کروم اشاره کرد.

سخت افزار

شرکت گوگل در سال ۲۰۱۰ اولین تلفن همراه خود را به نام Nexus One با سیستم عامل اندروید به بازار عرضه کرد. بعد از آن گوشی‌ها و تبلت‌های زیادی با برند Nexus به بازار آمدند. این شرکت در سال ۲۰۱۶ تصمیم گرفت که محصولات خود را تحت برند دیگری با نام Pixel به بازار عرضه کند. Chromebook سخت‌افزار دیگری بود که در سال ۲۰۱۱ توسط شرکت گوگل تولید شد. این سخت افزار به‌عنوان نسل جدیدی از کامپیوترها شناخته می‌شود و از سیستم عامل chrome استفاده می‌کند. Chromecast برای انتشار محتوا از تلفن هوشمند به تلویزیون و Google Cardboard (عینک‌های واقعیت مجازی) از جمله دیگر سخت افزارهای شرکت گوگل هستند.

alphabet

آلفابت

شرکت گوگل در تاریخ ۱۰ آگوست سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که قصد دارد شرکت هولدینگ عمومی جدیدی به نام آلفابت (Alphabet Inc) را راه‌اندازی کند. لری پیج این خبر را در وبلاگ رسمی گوگل منتشر کرد. شرکت آلفابت بر تمام زیر مجموعه‌های گوگل مدیریت می‌کند. لری پیج مدیرعامل اجرایی این شرکت و برین مدیرعامل آن هستند.

زندگی شخصی لری پیج

larry page

لورنس ادوارد پیچ (Lawrence Edward Page) در تاریخ ۲۶ مارس سال ۱۹۷۳ در شهر ایست لنسینگ ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. محیط خانواده در علاقه‌مندی او به رشته‌ی کامپیوتر بی‌تأثیر نبود، چرا که پدرش فارغ‌التحصیل دکتری علوم کامپیوتر بود و مادرش نیز در دانشگاه میشیگان برنامه‌نویسی تدریس می‌کرد. او در خانه‌ای بزرگ شد که پر از کامپیوترهای نسل اول و مجله‌های علمی بود. لری پیج موسیقی را نیز دوست داشت و نواختن ساکسیفون را از سنین کم آغاز کرد. او معتقد است که آموختن موسیقی نقش پررنگی در سرعت محاسبات او داشته است.

لری پیچ در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر در دانشگاه میشیگان تحصیل کرد و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته‌ی علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد دریافت کرد. لری در زمان تحصیلش در دانشگاه میشیگان یک دستگاه پرینتر جوهرافشان ساخت. او تمام قطعات الکترونیکی این دستگاه را خودش طراحی کرد. سیستم پرینتر او به گونه‌ای طراحی شده بود که می‌توانست پوسترهای بزرگ را با هزینه‌ی کمتری چاپ کند.

لری پیج بعد از موفقیت در کارشناسی ارشد تصمیم گرفت که مدرک دکتری خود را نیز از دانشگاه استنفورد بگیرد. او در دوره‌ی تحصیل خود روی ویژگی‌های ریاضی شبکه‌های اینترنتی و فهم رابطه‌ی گرافیکی آن‌ها تحقیق می‌کرد. تمرکز کردن روی تعداد و کیفیت لینک‌های وارد شده به یک وب‌سایت پایه و اساس تحقیقات او را تشکیل می‌داد. سرگی برین نیز دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد بود که خیلی زود به پروژه‌ی تحقیقاتی پیج پیوست. آن‌ها با همکاری هم مقاله‌ای با عنوان (The Anatomy of a Large-Scale Hypertextual Web Search Engine) منتشر کردند. این مقاله‌ی علمی بیشترین تعداد دانلود را در تاریخچه‌ی پیدایش اینترنت داشته است.

page and brin

سرگی و لری برای اندازه‌گیری اهمیت یک وب‌سایت از طریق تعداد لینک‌هایی که به آن‌ داده می‌شد، یک الگوریتم رتبه‌بندی صفحات اینترنتی طراحی کردند. آن‌ها متوجه شدند که می‌توانند از این الگوریتم برای ساختن یک موتور جستجو استفاده کنند. این الگوریتم از تکنولوژی جدیدی استفاده می‌کرد که رابطه‌ی میان بک‌لینک‌های یک وب‌سایت را حساب می‌کرد. آن‌ها برای گسترش کار خود اتاق خوابگاه پیج را تبدیل به یک آزمایشگاه کرده و از قطعات ارزان کامپیوترها برای ساختن وسیله‌ی مورد نظر خود استفاده کردند. آن‌ها قصد داشتند از پهنای باند شبکه‌ی دانشگاه استنفورد استفاده کنند. بنابراین تجهیزات خود را به اتاق برین منتقل کردند. سرعت رشد موتور جستجوی آن‌ها به اندازه‌ی زیاد بود که شبکه‌ی دانشگاه برای مدتی دچار اختلال شد.

آن‌ها طراح حرفه‌ای برای توسعه‌ی وب‌سایت خود نداشتند. بنابراین خودشان با استفاده از زبان برنامه‌نویسی HTML یک صفحه‌ی ساده برای استفاده‌ی کاربران طراحی کردند. آن‌ها از هر وسیله‌ی کامپیوتری برای تهیه‌ی سخت افزار مورد نظر خود استفاده می‌کردند. موتور جستجوی آن‌ها به اندازه‌ای در میان دانشجویان دانشگاه استنفورد محبوب شد که مجبور شدند از سرورهای اضافه برای خدمات خود استفاده کنند. در آگوست سال ۱۹۹۶ اولین نسخه‌ی وب‌سایت گوگل که تحت دامنه‌ی دانشگاه استنفورد بود، در اختیار تمام کاربران اینترنت قرار گرفت.

لری پیج در سال ۲۰۰۷ با لوسیندا ساوتورث (Lucinda Southworth)، یک محقق پژوهشی در جزیره‌ی خصوصی ریچارد برنسون ازدواج کرد. لوسیندا و لری صاحب ۲ فرزند هستند که درسال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ متولد شده‌اند. پیج یکی از سرمایه‌گذاران شرکت تسلا است و روی تکنولوژی انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری می‌کند.

زندگی شخصی سرگی برین

sergey brin

سرگی میخایلوویچ برین (Sergey Mikhaylovich Brin) در تاریخ ۲۱ آگوست سال ۱۹۷۳ در شهر مسکو روسیه به دنیا آمد. خانواده‌ی او ۵ سال بعد از تولد سرگی برای فرار از محدودیت‌هایی کشور خود تصمیم به مهاجرت گرفتند. در سال ۱۹۷۹ با درخواستشان موافقت شد و آن‌ها به آمریکا مهاجرت کنند. پدر او اکنون استاد ریاضی دانشگاه مریلند است و مادرش محقق بخش پرواز فضایی ناسا است.

page and brin

سرگی در دوران کودکی خود به کامپیوتر علاقه داشت و مدرک کارشناسی خود را در ۲ رشته‌ی علوم کامپیوتر و ریاضیات از دانشگاه مریلند دریافت کرد. او به دلیل استعداد بالایی که داشت بورسیه‌ی تحصیلی دریافت کرده و برای کسب درجات بالاتر وارد رشته‌ی علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد شد. سرگی و لری در همایش گردهمایی دانشجویان دانشگاه استنفورد باهم آشنا شدند. آن‌ها در موضوعات متفاوتی باهم اختلاف عقیده داشتند. اما بعد از گذشت مدتی تبدیل به دوستان خوبی برای هم شدند. برین روی توسعه‌ی سیستم‌های داده کاوی تمرکز کرده بود و پیج قصد داشت اهمیت یک مقاله‌ی پژوهشی را با توجه به نقل قول‌هایی که در مقالات دیگر از آن می‌شود مورد سنجش قرار دهد. آن‌ها به کمک هم مقاله‌ای نوشتند که آمار بیشترین دانلود را تا به حال به خودش اختصاص داده است. همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، آن‌ها الگوریتم خود را توسعه داده و موتور جستجوی خود را بر اساس آن طراحی کردند.

سرگی در سال ۲۰۰۷ با یک کارآفرین و تحلیل‌گر بیوتکنولوژی به نام آن ووجچیکی (Anne Wojcick) ازدواج کرد. ۲ فرزند آن‌ها در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ به دنیا آمدند و آن‌ها در سال ۲۰۱۵ از هم جدا شدند.

پروژه‌های شکست خورده‌ی گوگل

google glass

شاید باورش سخت باشد که یک شرکت پیشرفته مانند گوگل در اجرای برخی پروژه‌های خود شکست بخورد. اما پروژه‌هایی که در این قسمت بررسی می‌کنیم نتیجه‌ی خوبی نداشتند و به‌عنوان پروژه‌های شکست خورده شناخته می‌شوند:

۱- عینک گوگل (Google Glasses)

عینک‌های گوگل ایده‌ی بسیار خوبی داشتند اما اجرا و توسعه‌ی آن‌ها ضعیف بود. برخی معتقدند که این عینک‌ها جلوتر از زمان خود ساخته شده بودند و به همین دلیل نتوانستند رضایت مشتری‌ها را جلب کنند. این عینک‌ها برای پردازش اطلاعات خود به تکنولوژی نیاز داشت که هنوز ساخته نشده بود. درنتیجه نتوانستند به موفقیت برسند.

۲- گوگل ویدئو پلیر (Google video player)

Google Video در ژانویه‌ی سال ۲۰۰۵ راه‌اندازی شد و شرکت گوگل ۲۲ ماه بعد یوتیوب را به قیمت ۱.۶۵ میلیارد دلار خریداری کرد. اکنون سایت یوتیوب بسیار محبوب شده و ارزش آن به ۴۵.۷ میلیارد دلار رسیده است. دیگر کسی برای دیدن ویدئوها به Google Video مراجعه نمی‌کند زیرا همه‌ی آن‌ها در سایت یوتیوب موجود هستند. برخی متخصصان معتقدند که Google Video را نمی‌توان یک شکست در نظر گرفت اما Google video player تنها ۲ سال دوام آورد و یک شکست قطعی حساب می‌شود. علت شکست این نرم افزار این بود که با وجود Player های موجود در بازار، مردم دیگر احتیاجی به یک Player جدید نداشتند.

۳- گوگل باز (Google Buzz)

گوگل باز یک شبکه‌ی اجتماعی مشابه توییتر بود که امکان به اشتراک گذاری لینک‌ها، عکس‌ها و ویدئوها را برای کاربران خود مهیا می‌کرد. این شبکه‌ی اجتماعی قابلیت جدیدی نسبت به توییتر نداشت و ظاهر آن بسیار شلوغ بود. کاربران انگیزه‌ای برای ترک توییتر و پیوستن به گوگل باز نداشتند. در نتیجه این شبکه‌ی اجتماعی ۲۲ ماه بعد از راه‌اندازی بسته شد.

۴- گوگل انسرز (Google Answers)

هدف از راه‌اندازی گوگل انسرز این بود که کاربران پرسش‌های خود را مطرح کرده و به محققان پول می‌دادند تا پاسخ پرسش‌های آن‌ها را پیدا کنند؛ اما کاربران ترجیح می‌دادند که پرسش‌های خود را در سایت‌های دیگری مانند Yahoo! Answers مطرح کنند. همچنین با وجود سایت‌های رایگان مانند Quora کسی حاضر نمی‌شد برای انجام این کار به دیگران پول دهد. در نتیجه این پروژه‌ی گوگل هم بعد از ۴ سال و ۸ ماه شکست خورد.

google notebook

۵- دفترچه یادداشت گوگل (Google Notebook)

دفترچه یادداشت گوگل طراحی جالبی نداشت و استفاده از آن پیچیده بود. به همین دلیل با وجود امکاناتی که داشت نتوانست در میان کاربران محبوب شود و بعد از ۵ سال و ۴ ماه شکست خورد. البته سرویس Google Keep امروزه به عنوان نسخه‌ی پیشرفته‌ی دفترچه یادداشت گوگل مورد استفاده‌ی کاربران قرار می‌گیرد.

۶- گوگل ویو (Google Wave)

گوگل در توضیح محصول جدید خود گفته بود که یک فضای جدید و زنده برای تعامل مردم طراحی کرده است. مردم از طریق گوگل ویو می‌توانستند باهم کار کرده و با یکدیگر عکس، ویدئو و متن به اشتراک بگذارند. این محصول MVP نداشت. گوگل تمام امکاناتی که به ذهنش می‌رسید را در آن قرار داده بود و درنتیجه نمی‌شد به راحتی از آن استفاده کرد. این محصول نیز بعد از گذشت ۱۵ ماه شکست خورد.

۷- گوگل لایولی (Google Lively)

شبکه‌ی اجتماعی ۳ بعدی بود که کاربران از طریق آواتار خود می‌توانستند با دیگران ارتباط برقرار کنند. این پروژه‌ نیز از زمان خودش جلوتر بود و نتوانست موفق شود.

۸- دوج‌بال (Dodgeball)

این شبکه‌ی اجتماعی بر اساس مکان، زمان و کاری که انجام می‌شد، بین انسان‌ها ارتباط برقرار می‌کرد. گوگل ۴ سال بعد این پروژه را لغو کرده و Google Latitude را جایگزین کرد. همچنین ویژگی جدیدی به Google Maps اضافه کردن که همین کار را انجام می‌داد.

۹- گوگل کاتالوگ (Google Catalogs)

کاتالوگ یک اپلیکیشن موبایل بود که نسخه‌های سنتی کاتالوگ خرده‌فروشی‌ها را به نسخه‌ی دیجیتالی آن تبدیل می‌کرد و گوگل این پروژه را ۲ سال بعد از راه‌اندازی کنسل کرد.

وضعیت کنونی شرکت گوگل

googleplex

شرکت گوگل فعالیت ابتدایی خودش را از یک گاراژ آغاز کرد و امروزه تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان شده است. دفتر کنونی این شرکت یعنی Googleplex بیش از ۱۹۰ هزار مترمربع مساحت دارد و در کالیفرنیای آمریکا واقع شده است. ساندار پیچایی (Sundar Pichai) مدیرعامل فعلی شرکت گوگل است. روزانه بیش از ۳ میلیارد جستجو در موتور جستجوی گوگل انجام می‌شود و این شرکت بیش از ۵۷ هزار کارمند در سراسر جهان دارد. گوگل علاوه ‌بر صنعت تکنولوژی در زمینه‌های گسترده‌ی دیگری مانند سلامت و حمل‌و‌نقل نیز فعالیت می‌کند. ساختن لنزهای هوشمند، تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر از طریق توربین‌های بادی، فراهم کردن اینترنت برای مناطق دور دست، ساختن ماشین‌های بدون سرنشین و حتی جلوگیری از مرگ افراد از جمله پروژه‌های بزرگ این شرکت برای آینده هستند.



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بازار تبلت‌های اندرویدی این روزها فروغ گذشته‌ی خود را ندارد؛ به طوری که بسیاری از شرکت‌های فعال در این بخش به فکر خروج از چنین بازاری هستند. سامسونگ به عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده‌ی تبلت‌‌های اندرویدی کار دشواری برای حفظ سهم خود از این بازار دارد و عرضه‌ی تبلت‌هایی همچون آیپد پرو دنیای تحت تسلط سامسونگ در بازار تبلت‌ها را به شدت تهدید می‌کند. سامسونگ در کنگره‌ی جهانی موبایل در بارسلون تبلت پرچمدار و پریمیوم خود با نام گلکسی تب اس ۳ را معرفی کرد، اما آیا این تبلت تاب رقابت با پرچمدار تبلت‌های اپل یعنی آیپد پرو را دارد؟

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

Galaxy tab S3 با بهره‌گیری از نمایشگر سوپر امولد، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۲۰ و قلم اس پن، جانشین گلکسی تب اس۲ شده است. این تبلت ۹.۷ اینچی را می‌توان یکی از قوی‌ترین تبلت‌های بازار دانست. گلکسی تب اس ۳ و تبلت‌های ویندوزی خانواده‌یگلکسی بوک، اسفند ماه سال گذشته در جریان کنگره‌ی جهانی موبایل معرفی شدند؛ چنین ترکیبی از تبلت‌ها، نشان ‌از گسترش فعالیت‌های سامسونگ به بازار تبلت‌های هیبریدی مبتنی بر ویندوز دارد؛ با این حال سامسونگ بازار تحت سلطه‌ی خود در بخش تبلت‌های اندرویدی را نیز فراموش نخواهد کرد.

مشخصات / تبلت گلکسی تب اس ۳ ۹.۷ تب اس ۲ ۹.۷
صفحه‌ی نمایش نمایشگر 9.7 اینچ سوپر امولد نمایشگر 9.7 اینچ سوپر امولد
رزولوشن ۲۰۴۸×۱۵۳۶ پیکسل
تراکم ۲۶۴ پیکسل بر اینچ
نسبت تصویر ۴:۳
۲۰۴۸×۱۵۳۶ پیکسل
تراکم ۲۶۴ پیکسل بر اینچ
نسبت تصویر ۴:۳
سیستم عامل اندروید ۷.۰ اندروید ۵.۰.۲
پردازنده اسنپدراگون ۸۲۰
آدرنو ۵۳۰
اکسینوس ۵۴۳۴ - اسنپدراگون ۶۵۲
Mali-T760 MP6 - آدرنو ۵۱۰
فضای ذخیره‌سازی 32GB از نوع eMMC 32GB یا 64GB از نوع eMMC
حافظه‌ی رم 4GB   3GB 
دوربین پشت ۱۳ مگاپیکسل
f/1.9
فیلم‌برداری 4K
۸ مگاپیکسل
فوکوس اتوماتیک
فیلم‌برداری QHD 
دوربین جلو ۵ مگاپیکسل
f/2.2
ضبط ویدئوی فول‌اچ‌دی
۲.۱ مگاپیکسل
اسپیکر ۴ اسپیکر استریو اسپیکرهای مونو
پورت‌ها یک عدد پورت USB‌ نوع C
جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون
درگاه کارت microSD
یک عدد پورت microUSB 2.0 
جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون
درگاه کارت microSD
سنسورها سنسور نور محیط
شتاب‌سنج
ژیروسکوپ
سنسور نور محیط
شتاب‌سنج
ژیروسکوپ
شبکه Wi-Fi: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac compatible
Bluetooth Wireless 4.2 technology
GPS + GLONASS
Wi-Fi:IEEE 802. 11 a/b//n/ac complitable
Bluetooth Wireless 4.1 technology
GPS + GLONASS
قلم S pen S pen
وزن ۴۳۴ گرم (LTE) 
۴۲۹ گرم (Wi-Fi)
۳۸۹ گرم (Wi-Fi)
۳۹۲ گرم (LTE)
ابعاد (میلی‌متر) ۶ × ۱۶۹.۶ × ۲۳۷.۳ ۵.۶ × ۱۶۹× ۲۳۷.۳

سامسونگ بر خلاف اپل تبلت پرچمدار خود را تنها در نسخه‌ی ۹.۷ اینچی روانه‌‌ی بازار کرده است. با بررسی زومیت از گلکسی تب اس ۳ همراه باشید. تب اس ۳ علاوه بر رقیب قدرتمندی مانند آیپد پرو، رقبایی همچون یوگا بوک لنوو، پیکسل سی گوگل و زن پد ۳ اس ۱۰ را نیز مقابل خود می‌بیند. گلکسی تب اس ۳ توسط دفتر سامسونگ در ایران در اختیار زومیت قرار داده شده است.

طراحی

با در دست گرفتن گلکسی تب اس ۳ حسی جز یک کالای لوکس و خوش‌ساخت برای کاربر تداعی نخواهد شد. در نگاه اول الهام گرفتن سامسونگ از پرچمداران دو سال گذشته‌ی خود برای طراحی تب اس ۳ مشهود است؛ با این حال نمی‌توان این طراحی و ترکیب المان‌ها را قدیمی دانست. طراحی دستگاه کاملا تخت است و هیچ سطح انحنا داری در پشت آن مشاهده نمی‌شود. انحنای آشنای گوشه‌ها، همانند دیگر تبلت‌های سامسونگ در طراحی تب اس ۳ نیز مدنظر بوده است؛ از این رو تشخیص این تبلت از دیگر تبلت‌های سامسونگ در نگاه اول ساده نخواهد بود. از نظر وزن با محصولی مشابه با آیپد پرو روبرو هستیم؛ نسخه‌های وای‌فای و LTE گلکسی تب اس ۳ به ترتیب ۴۲۹ و ۴۳۴ گرم وزن دارند. ضخامت ۶ میلی‌متری این تبلت با وجود افزایش نسبت به نسل گذشته هنوز هم از نقاط قوت آن محسوب می‌شود. ابعاد دستگاه نیز تفاوت چندانی با آیپد پرو ۹.۷ اینچی ندارد و می‌توان از اختلاف اندک آن چشم پوشی کرد.

سامسونگ بر خلاف تب اس ۲ به جای پلاستیک از شیشه در پشت تبلت بهره گرفته است؛ استفاده از شیشه برای یک تبلت با وجود زیباتر کردن طراحی کلی دستگاه از مقاومت آن در برخورد با اجسام می‌کاهد. استفاده از شیشه، گوشی‌ها و تبلت‌ها را مستعد جذب اثر انگشت می‌کند به همین دلیل این دستگاه‌ها بیش از نمونه‌های فلزی یا پلاستیکی نیازمند تمیز کردن خواهند بود. همانطور که از یک تبلت بالارده‌ی انتظار می‌رود قسمت‌های پشتی و جلویی تب اس ۳ با گوریلا گلس ۴ پوشش داده شده‌اند. فریم آلمینیومی دور تب اس ۳ به خوبی قسمت‌های شیشه‌ای دستگاه را در بر گرفته است و از احتمال آسیب دیدن آن در صورت برخورد گوشه‌ها با موانع سخت می‌کاهد. 

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

همانطور که گفته شده پشت دستگاه به صورت کاملا تخت طراحی شده و جز دوربین، فلش و نام سامسونگ چیزی در پشت تب اس ۳ مشاهده نمی‌شود؛ دوربین پشتی این تبلت هیچ‌گونه برآمدگی نداشته و با لمس آن تنها فریم بسیار نازک اطراف آن حس می‌شود. در قسمت سمت چپ دستگاه نیز به جز ۶ پین موردنیاز برای اتصال کیبورد چیزی به چشم نمی‌خورد. لبه‌های پایینی و بالایی دستگاه میزبان ۴ خروجی صدای اسپیکر دستگاه هستند. درگاه USB نوع C و جک ۳.۵ میلی‌متری صدا نیز در لبه‌ی زیرین دستگاه جایگذاری شده‌اند. در جلوی گلکسی تب اس ۳ نیز کلید هوم و کلیدهای خازنی ناوبری قرار دارند؛ کلید هوم با حسگر اثر انگشت ادغام شده و ظاهری مشابه محصولات دیگر سامسونگ دارد. عملکرد حسگر اثرانگشت در تب اس ۳ بسیار سریع است؛ برای باز کردن قفل تبلت کافی است بدون فشردن دکمه‌‌ی هوم، انگشت خود را روی حسگر آن قرار دهید. فرآیند شناساندن انگشت به تبلت همانند دیگر محصولات سامسونگ بوده و به سادگی انجام می‌گیرد.

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3
سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3
سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3
سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

متاسفانه خبری از چراغ نوتیفیکیشن در تب اس ۳ نیست و سامسونگ به حسگر نور و دوربین سلفی در جلوی دستگاه اکتفا کرده است. کلید‌های پاور و تغییر حجم صدا نیز در قسمت بالایی لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند؛ از آنجا که این کلیدها نزدیک به لبه‌‌ی بالایی تبلت طراحی شده‌اند، امکان فشردن آن‌ها در استفاده از تبلت با یک دست به هیچ وجه وجود ندارد. با توجه به حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۳۲ گیگابایتی تب اس ۳، به احتمال فراوان نیازمند خرید کارت حافظه‌ی میکرو اس‌دی خواهید بود. شیار قرارگیری کارت حافظه و سیم‌کارت در مرکز لبه‌ی سمت راستی تبلت قرار دارد. به عنوان پایان بخش قسمت طراحی باید گفت تب اس ۳ تنها در دو رنگ مشکلی و سفید برای خرید در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته و یکی از زیباترین تبلت‌های موجود در بازار است.

نمایشگر

نمایشگر به عنوان مهم‌ترین راه ارتباط شخص با یک گجت از اهمیت خاصی برخوردار است؛ خوشبختانه گلکسی تب اس ۳، ساخته‌ی یکی از بزرگان بخش نمایشگرهای موبایل در دنیا بوده و این غول کره‌ای نیز چیزی در این بخش کم نگذاشته است. تبلت‌های بالارده‌ی سامسونگ همواره نمایشگرهای خوبی داشته‌اند و این مورد در گلکسی تب اس ۳ نیز رعایت شده است. نمایشگر ۹.۷ اینچی و سوپر امولد استفاده شده در گلکسی تب اس ۳ از نظر ابعاد و رزولوشن تغییری نسبت به نسل قبل نکرده‌ است؛ با این حال این نمایشگر با اضافه کردن برخی قابلیت‌ها و اعمال برخی بهبود‌ها یک پله بالاتر از نمایشگر گلکسی تب اس ۲قرار می‌گیرد. رزولوشن ۲۰۴۸ در ۱۵۳۶، تراکم پیکسلی ۲۶۴ پیکسل در اینچ را به همراه دارد. این تراکم پیکسلی تقریبا نصف پرچمداران موبایل امسال است؛ با این حال هنوز هم چنین رقمی در دنیای تبلت‌ها یک ویژگی مثبت محسوب می‌شود.

نمایشگر تب اس ۳ قطعا مهم‌ترین سلاح آن برای رقابت با تبلت‌های دیگر است و می‌توان آن را یکی از بهترین نمونه‌های بازار دانست. استفاده از نسبت تصویر ۴:۳ یکی از بهترین انتخاب‌ها برای وب‌گردی محسوب می‌شود؛ با این حال چنین نسبت تصویری در نمایش محتوای ویدئویی ممکن است کمی آزاردهنده باشد. نمایشگر تب اس ۳ تقریبا ۷۲.۳ درصد از سطح جلوی دستگاه را به خود اختصاص داده است که از این نظر هیچ تفاوتی نسبت به نسل گذشته دیده نمی‌شود. سامسونگ اولین بار در پرچمدار ناکام سری نوت یعنی نوت ۷ پشتیبانی از HDR را وارد دنیای گوشی‌های خود کرد. حال نوبت به پشتیبانی از استاندارد HDR در تبلت‌های این غول کره‌ای رسیده‌ و ایستگاه اول آن نیز تب اس ۳ انتخاب شده است.

همانطور که احتمالا می‌دانید عملکرد قابلیت‌هایی مانند HDR و دالبی ویژن به محتوای انکود شده‌ی مخصوص به آن‌ها محدود می‌شود، از این رو محتوا نقش مهمی در همه‌گیر شدن چنین استانداردهایی ایفا می‌کند. محتوای مناسب برای هر دو استاندارد HDR و دالبی ویژن هنوز به اندازه‌ای نیست که این قابلیت‌ها را به عنوان یک المان مهم در خرید محصول مطرح کند. با این حال دنیای سینما به سوی چنین محتوایی حرکت می‌کند. به لطف HDR گوشی یا تبلت قادر به نمایش بهترین رنگ‌ها و ایده‌آل‌ترین هایلایت‌ها در تصاویر است. در نمونه ویدئوهای HDR اجرا شده در گلکسی تب اس ۳ شاهد بهبود جزئیات در سایه‌ها و نمایش خیره‌کننده‌ی هایلایت‌ها و رنگ‌ها خواهید بود.

بخش تنظیمات و قابلیت‌های مرتبط با تصویر در گلکسی تب اس ۳ در یک کلام راضی‌کننده است. قابلیت فیلتر نور آبی همانند بسیاری از گجت‌های اندرویدی در این تبلت نیز وجود دارد؛ به لطف این قابلیت به دلیل فیلتر شدن بخشی از نور آبی ساطع شده از نمایشگر، چشمان کاربر در استفاده از تبلت کمتر خسته می‌شود. با توجه به این که یکی از کاربردهای اصلی تبلت‌ها، استفاده از آن‌ها برای کتاب‌خوانی است، سامسونگ قابلیت «Grayscale» را در بخش «Accessibility» از تنظیمات تبلت قرار داده است؛ این ویژگی با سیاه و سفید کردن تصویر، مطالعه را ساده‌تر و البته لذت‌بخش‌تر از گذشته کرده است. متاسفانه در تب اس ۳ خبری از تنظیمات تغییر رزولوشن نیست و تبلت در تمام شرایط با رزولوشن QXGA کار می‌کند.

اولین و شاید مهم‌ترین بخش در تنظیمات تصویر این تبلت «Screen mode» است. رنگ‌های به نمایش درآمده در نمایشگرهای سوپر امولد ممکن است خوش‌آیند برخی از کاربران نباشد؛ به این منظور سامسونگ بخشی برای تغییر پروفایل‌های رنگ و اشباع آن‌ها در نظر گرفته است. علاقه‌مندان به رنگ‌های زنده‌تر و البته اشباع‌تر بهتر است گزینه‌ی «Adaptive display» را انتخاب کنند؛ کاربران همچنین دو گزینه‌ی «AMOLED cinema» و «AMOLED photo» را برای مشاهده‌ی فیلم و عکس در اختیار دارند. حالت «Basic» به عنوان گزینه‌ی آخر، نمایش طبیعی‌تری از رنگ‌ها ارائه می‌دهد؛ اما با انتخاب این گزینه دیگر خبری از رنگ‌های دل‌فریب گذشته نخواهد بود.

بررسی تب اس 3

نمایشگر تب اس ۳ از نظر نمایش رنگ‌ها، روشنایی و رزولوشن قطعا یکی از بهترین‌ها در بین تبلت‌های اندرویدی است؛ اما سامسونگ چنین تبلت گران‌قیمتی را تنها برای رقابت با تبلت‌های اندرویدی ساخته یا رقابت با تبلت‌های بالارده‌ی مبتنی بر iOS نیز هدف از ساخت گلکسی تب اس ۳ بوده است؟ اگر جواب این سوال بله باشد، کمتر رقیبی برای نمایشگر تب اس ۳ در بازار یافت می‌شود. همانطور که انتظار داشتیم نمایش رنگ سیاه در نمایشگر تب اس ۳ عالی است و کنتراست تصاویر شما را کاملا راضی خواهد کرد.

حداکثر روشنایی رنگ سفید در حالت تنظیم خودکار نمایشگر به ۷۸۸ نیت می‌رسد (این رقم برای حالت تنظیم دستی روی حداکثر روشنایی، ۶۸۴ نیت است)؛ این ارقام برای نمایشگر یک تبلت کاملا رضایت بخش بوده است به طوری که ما نیز در شرایط کاری مختلف مشکلی از نظر روشنایی مشاهده نکردیم. در آزمایش‌های زومیت روی تب اس ۳، حداقل روشنایی نمایشگر به عنوان یک فاکتور مهم در استفاده از یک گجت در محیط‌های تاریک ۳.۰۵ نیت اندازه‌گیری شده است. این رقم در بین نمایشگرهای تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها نسبتا مناسب است با این حال هنوز هم از برخی نمونه‌های موجود در بازار گوشی‌های هوشمند بالاتر است؛ شایان ذکر است پایین بودن این عدد یک مزیت برای نمایشگر به شمار می‌رود.

قلم اس‌پن

بسیاری از افراد، اس‌پن را با گوشی‌های سری نوت سامسونگ می‌شناسند؛ اما این قلم محبوب میزبان بسیاری از تبلت‌های این شرکت کره‌ای نیز بوده است. برخلاف آیپد پرو، قلم در تب اس ۳ یک گزینه‌ی انتخابی برای خرید نبوده و همراه با این تبلت عرضه می‌شود؛ قیمت این قلم چیزی در حدود ۹۰ دلار است. اس‌پن همراه با تب اس ۳ همان چیزی است که پیش از این در دو تبلت جدید ویندوزی گلکسی بوک دیده بودیم. این قلم با قطر ۹.۴ میلی‌متری و انحنا در گوشه‌ها به راحتی در دست جای می‌گیرد. قلم‌های اس‌پن برخلاف اپل پنسل نیازی به شارژ شدن ندارند و می‌توان با خیال راحت مدت‌ها بدون نگرانی از ضعف عملکرد از آن‌ها استفاده کرد.

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

اس‌پن‌های جدید از ۴۰۹۶ سطح فشار پشتیبانی می‌کنند، از این رو هیچ نگرانی از نظر دقت عملکرد وجود نخواهد داشت. وزن ۹ گرمی و ابعاد استاندارد این قلم باعث شده تا با یکی از بهترین قلم‌های موجود در تبلت‌ها روبرو باشیم؛ با این حال فقدان پالم ریجکشن برای تشخیص لمس‌های اضافی در هنگام استفاده از قلم از لذت کار با آن می‌کاهد؛ این مساله در گلکسی بوک ۱۰.۶ اینچی نیز به چشم می‌خورد. با وجود بهبودهای فراوان در اس‌پن‌های جدید هنوز هم تاخیر اندکی در کارکرد ‌آن مشاهده می‌شود، این تاخیر به وضوح در حرکت سریع قلم در کشیدن یک خط ساده نیز مشاهده می‌شود؛ البته این تاخیر در حدی نیست که در کاربردهای روزانه‌ی فرد را با مشکل روبرو کند و می‌توان از چشم‌پوشی کرد.

نوک ۰.۷ میلی‌متری اس‌پن این تبلت یکی از ایده‌آل‌ترین ابعاد برای نوشتار است. همانند دیگر اس‌پن‌های سامسونگ، در این قلم نیز دکمه‌ای برای فعال‌ کردن پاک‌کن و «Air Command» قرار داده شده است. سامسونگ تنظیمات مربوط به اس‌پن را در بخش «Advanced features» قرار داده است؛ قابلیت‌هایی مانند نوت‌برداری در زمان خاموش بودن صفحه و Air View در این بخش قابل فعال‌سازی هستند.

بررسی تب اس 3

با نزدیک کردن قلم به نمایشگر و فشردن دکمه‌ی روی آن منوی «Air Command» ظاهر خواهد شد. در این بخش علاوه بر امکان اضافه کردن میان‌برهای مختلف، ابزار نوت‌برداری و «Smart select» در دسترس هستند. ویژگی «Smart select» که برای گرفتن اسکرین‌شات از منطقه‌ی خاصی از صفحه به کار می‌رود، پیش از این در گوشی‌های سامسونگ استفاده‌ شده است. سامسونگ محلی برای قرار گرفتن قلم در تب اس ۳ تعبیه نکرده است بنابراین می‌بایست مراقب گم شدن این کالای ۹۰ دلاری باشید. خوشبختانه کلیدهای خازنی زیر نمایشگر نیز به این قلم حساس بوده و الزامی به استفاده از دست برای استفاده از آن‌ها نیست.

متاسفانه کیبورد جزو اقلام همراه با گلکسی تب اس ۳ نیست و بهره‌مندی از آن هزینه‌ای معادل ۱۳۰ دلار  برای شما خواهد داشت. پیش از این در بررسی گلکسی بوک عرضه‌ی قلم و کیبورد به عنوان اقلام همراه با آن را ستایش کردیم. متاسفانه زومیت کیبورد این تبلت را برای بررسی در اختیار نداشت، از این رو از هرگونه اظهارنظر در مورد کیفیت و تجربه‌ی کاربری آن خودداری می‌کنیم.

اسپیکر و دوربین

سامسونگ اسپیکرهای تب اس ۳ را با همکاری AKG برای ارائه یک تجربه‌ی صوتی مناسب بهینه‌ کرده است. اسپیکر‌های قرار گرفته در لبه‌های بالایی و پایینی تب اس ۳ با وجود این که از نظر نگارنده ایده‌آل‌ترین آرایش اسپیکر برای این تبلت‌ نیستند، اما عملکرد بسیار خوبی از نظر حجم صدا، شفافیت و وضوح ارائه می‌دهند. یکی از مشکلات بزرگ چینش اسپیکر در لبه‌‌ی گجت‌ها، قرارگیری دست روی خروجی صدا است. از آنجا که تب اس ۳ با تشخیص حالت قرارگیری تبلت، نحوه‌ی خروجی صدا را تغییر می‌دهد و به لطف استفاده از ۴ اسپیکر در تب اس ۳، هیچگاه شاهد چنین مشکلی نخواهیم بود.

تجربه‌ی صوتی ما از تماشای فیلم و شنیدن موسیقی با تب اس ۳ کاملا رضایت بخش بوده است. حجم صدای خروجی نیز نسبت به نسل گذشته‌ی افزایش یافته است؛ تب اس ۲ از اسپیکرهای مونو بهره می‌برد. سامسونگ در کنار این اسپیکرها، تنظیمات و قابلیت‌های خوبی مانند آپ‌اسکیل‌کننده‌ رزولوشن صدا، اکوالایزر و شبیه‌ساز آمپلی‌فایر را در بخش «Sound Quality And Effects» گرد هم آورده است. پشتیبانی از خروجی صدای ۲۴ بیت و قابلیت‌های نرم‌افزاری تب اس ۳ در زمینه‌ی صدا باعث شده تا شنیدن موسیقی با هدفون نیز لذت‌بخش‌تر از گذشته شود.

بررسی تب اس 3

بارها در بررسی‌های خود از تبلت‌ها به این نکته اشاره کرده‌ایم که تبلت وسیله‌ای مناسب برای عکاسی نیست؛ گلکسی تب اس ۳ نیز از این قضیه مستثنی نبوده و با وجود پرچمدار بودن در بحث دوربین چیزی فراتر از تبلت‌های دیگر ارائه نمی‌دهد. سامسونگ از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با f/1.9 و فوکوس اتوماتیک در این تبلت بهره برده است. دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی دستگاه نیز که f/2.2 دارد، تنها برای مکالمه تصویری مناسب است.

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

دوربین اصلی و سلفی تب اس ۳ به ترتیب قادر به ثبت ویدئوهای 4K و تمام اچ‌دی هستند. رابط کاربری دوربین همان‌ چیزی است که در گوشی‌های جدید سامسونگ شاهد آن هستیم. با سوایپ به سمت به سمت چپ، فیلترهای مختلف در دسترس خواهند بود و سوایپ به راست نیز مودهای مختلف عکاسی مانند حالت پرو، HDR و پانوراما را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در بحث کیفیت تصاویر و ویدئوها، تب اس ۳ به عنوان یک محصول گران‌قیمت و بالارده شما را مایوس خواهد کرد. عکس‌ها در شرایط مختلف نوری همراه با نویز هستند و این مساله در محیط‌های کم نور مشهود‌تر است. با کنار گذاشتن بحث رقابت با آیپدهای اپل و کاهش سطح انتظارات از دوربین یک تبلت، دوربین‌های تب اس ۳ راضی‌کننده خواهند بود.

رابط کاربری

اگر نگاهی به گذشته‌ی رابط کاربری سامسونگ در گوشی‌ها و تبلت‌های آن بیاندازیم به محیطی شلوغ و پر از امکانات گیج‌کننده خواهیم رسید. اما خوشبختانه سامسونگ در دو سال اخیر روند جدیدی را در توسعه‌ی رابط کاربری در پیش گرفته است به طوری که رابط کاربری گجت‌های این شرکت ساده‌تر و عامه‌پسندتر از گذشته شده‌اند. رابط کاربری تاچ‌ویز حتی با وجود نصب شدن روی پرچمداران گذشته‌ی سامسونگ تجربه‌ی روان و لذت‌بخشی را ارائه نمی‌داد.

بررسی تب اس 3

گلکسی تب اس ۳ به صورت پیش‌فرض با اندروید ۷.۰ نوقا و رابط کاربری جدید و زیبای سامسونگ عرضه می‌شود. متاسفانه تبلت‌های اندرویدی از نظر توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها و رابط کاربری اختصاصی برای آن‌ها مورد بی‌مهری توسعه‌دهندگان و شرکت‌های سازنده‌‌ قرار گرفته‌اند. بر کسی پوشیده نیست که پس از سال‌‌ها از عرضه‌ی اندروید هنوز هم مشکلاتی در سازگاری آن با تبلت‌ها مشاهده می‌شود. به طوری که هنوز راه‌حل سریعی برای مالتی‌تسکینگ در تبلت‌های اندرویدی وجود ندارد. سامسونگ از سال‌ها پیش به دنبال ارتقای وضعیت چند وظیفه‌گی در گوشی‌ها و تبلت‌های خود بوده است؛ استفاده از قابلیت‌هایی مانند اجرای دو اپلیکیشن به صورت همزمان و اجرای اپ‌ها به صورت شناور سابقه‌ای چند ساله در گوشی‌ها و تبلت‌های سامسونگ دارد.

اپلکیشن اختصاصی نوت‌برداری سامسونگ موسوم به «Samsung Notes» نسبت به گذشته تفاوت چندانی نکرده است. این اپلیکیشن با وجود امکانات متنوع مانند اضافه کردن عکس و صوت همچنان بهترین انتخاب برای نوت‌برداری در تبلت‌ها نیست.

امکانات رابط کاربری تب اس ۳ تقریبا همان چیزی است که در گوشی‌های این شرکت کره‌ای دیده‌ایم. علاوه بر تنظیمات بخش صدا، نمایشگر و قلم که پیش از این به آن پرداخته شد قابلیت‌هایی همچون «Pop-up view» و «Split screen» همانند گوشی‌های سامسونگ در بخش ویژگی‌های پیشرفته‌ در تنظیمات در دسترس هستند. با لمس کلید خازنی اپلیکیشن‌های اخیر برای برنامه‌های اجرا شده دو گزینه‌ی استفاده از اسپلیت اسکرین و پاپ‌آپ ویو در دسترس شما خواهند بود. در این حالت با کشیدن اپلیکیشن موردنظر و درگ کردن آن به بالای صفحه حالت اسپلیت اسکرین و با درگ کردن آن به مستطیل کوچک ظاهر شده در این بخش قابلیت پاپ‌آپ ویو در دسترس خواهد بود. قابلیت پاپ‌آپ ویو را می‌توان با سوایپ قطری از گوشه‌های بالایی نیز برای یک اپلیکیشن فعال کرد.

بررسی تب اس 3

بخش مهم و البته کاربردی دیگری که در رابط کاربری جدید سامسونگ به چشم می‌خورد، بخش «Device maintenance» است؛ کاربر با ورود به این بخش با چهار گزینه برای بهینه‌سازی مصرف باتری، حافظه‌ی رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی و تنظیمات مرتبط با امنیت روبرو خواهد شد. در بخش باتری، امکان محدود کردن سرعت پردازنده و مصرف اینترنت اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه وجود دارد. امکانات این بخش به صورت کامل در مقاله‌ی بررسی بخش نرم‌افزار گلکسی اس ۸ تشریح شده است.

سامسونگ فلو (Samsung Flow) به عنوان پل ارتباطی بین تبلت‌ها و گوشی‌های سامسونگ در تب اس ۳ نیز حضور دارد. به لطف این اپلیکیشن می‌توان علاوه بر انتقال فایل بین دو دستگاه، به اعلان‌ها و تماس‌ها نیز از روی تبلت دسترسی پیدا کرد. سامسونگ «Secure Folder» را به عنوان یک بخش خصوصی و امن برای اطلاعات، تصاویر و فایل‌ها درنظر گرفته است. همکاری مایکروسافت و سامسونگ برای استفاده از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌‌های ردموندی‌ها همچنان ادامه داشته و شاهد اپلیکیشن‌هایی مانند مایکروسافت ورد، پاورپوینت و وان درایو در تب اس ۳ هستیم؛ کاربر قادر به حذف این اپلیکیشن‌ها از تبلت نبوده و تنها غیرفعال کردن آن‌ها امکان‌پذیر است.

بررسی تب اس 3

سامسونگ بخشی به نام «گیم لانچر» نیز برای رابط کاربری جدید خود تدارک دیده است. این بخش در تمام گوشی‌ها و تبلت‌هایی که رابط کاربری جدید سامسونگ را اجرا می‌کنند در دسترس است. گیم‌لانچر امکانات متنوعی از جمله گرفتن اسکرین‌شات، ضبط ویدئو، خاموش کردن اعلان‌ها و تنظیم عملکرد کلی دستگاه در هنگام اجرای بازی را در اختیار کاربر می‌گذارد. با فعال‌سازی گیم‌لانچر از بخش «Advanced features» در تنظیمات، آیکون آن به لیست اپلیکیشن‌ها اضافه خواهد شد.

سامسونگ قابلیتی نیز برای غیرفعال کردن لمس در بخش‌های دلخواه از صفحه دارد؛ قابلیت «Interaction Control» را پس از فعال‌سازی در بخش «Accessibility» با فشردن دکمه‌ی هوم و کلید کاهش حجم صدا در اختیار خواهید داشت. به عنوان پایان بخش بررسی رابط کاربری تب اس ۳ باید گفت این رابط کاربری بدون شک یکی از بهترین نمونه‌های موجود در بین تبلت‌های اندرویدی است با این حال هنوز ضعف‌هایی از نظر اپلیکیشن‌های اختصاصی برای تبلت‌ها در این اکوسیستم مشاهده می‌شود.

سخت‌افزار و عملکرد

برخلاف آیپد‌های اپل که همواره از بهترین مشخصات سخت‌افزاری بهره‌مند بوده‌اند، سخت‌افزار تبلت‌های پرچمدار اندرویدی ضعیف‌تر از گوشی‌های بالارده‌ی‌ مبتنی بر این سیستم‌عامل هستند. سامسونگ در تب اس ۲ از پردازنده‌ی میان‌رده‌ی اسنپدراگون ۶۵۲ استفاده کرده بود اما قلب تپنده‌ی تب اس ۳ پردازنده‌ای بالارده و پرچمدار است؛ البته پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۲۰ استفاده شده در تب اس ۳ مربوط به سال گذشته بوده و دیگر بهترین در نوع خود نیست. پردازنده‌ی چهار هسته‌ای اسنپدراگون ۸۲۰ با دو هسته‌‌ی ۱.۶ و ۲.۱۵ گیگاهرتزی کایرو در کنار آدرنو ۵۳۰ وظیفه‌ی پردازش فرامین کاربر را برعهده دارند. در نگاه اول شاید استفاده از پردازنده‌ی قدیمی کمی ناامیدکننده به نظر برسد اما واقعیت این است که اسنپدراگون ۸۲۰ کاملا از عهده‌ی اجرای نرم‌افزارها و بازی‌ها بر خواهد آمد. در تجربه‌ی چند روزه‌ی ما از گلکسی تب اس ۳ مشکل خاصی از نظر افت فریم در بازی‌ها و لگ در اپلیکیشن‌ها و رابط کاربری مشاهده نشد.

سامسونگ این تبلت را با ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم عرضه کرده است؛ با وجود این که در بیشتر مواقع بین ۱.۲ الی ۱.۵ گیگابایت از این میزان در دسترس است مشکلی از نظر مالتی‌تسکینگ در این تبلت مشاهده نمی‌شود. سامسونگ تنها ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی از نوع eMMC برای تب اس ۳ درنظر گرفته است؛ خوشبختانه امکان افزایش این میزان با حافظه‌های microSD وجود دارد. ما در زومیت به منظور ارزیابی دقیق‌تر عملکرد تب اس ۳ بنچمارک‌های مختلفی را روی این تبلت نصب و نتایج آن را استخراج کرده‌ایم:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار
تلفن / تبلت

AnTutu 6

3DMark
IceStorm
Unlimited

PCMark
Work 2.0
/Overall
Web Browsing

Geekbench 4
/Single
Multi
GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreen
GFXBench
/Car Chase
Offscreen
GFXBench
/T-Rex
OffScreen
Vellamo
/Browser
Metal

CF Bench
v1.3

Galaxy Tab S3

143163

27320

4759
4887

1730
3857
30FPS
42FPS
13FPS
17FPS

56FPS
80FPS

5096
2701

37851

OnePlus 5

171993

41163

6666

1953
6716
40FPS
40FPS
24FPS
24FPS

60FPS
113FPS

7303
2714

68851

Sony Xperia XZ Premium

161200

39926

6675
6287

1979
5927
41FPS
40FPS
25FPS
23FPS
60FPS
108FPS
6739
3423

65027

HTC U11

173946

40449

6887
6323

1892
6350
14FPS
31FPS
10FPS
19FPS
48FPS
89FPS
7044
2720

68303

Samsung Galaxy S8+

173282

31219

5307
5162

2019
6452

22FPS
36FPS

13FPS
25FPS

57FPS
103FPS

7565
3209

58165

LG G6

130962

*

5221
4157

1749
4170

12FPS
26FPS

8.2FPS
16FPS

41FPS
63FPS

4368
3625

34373

Samsung Galaxy S8

171795

28659

5045
4773

1988
6627

23FPS
35FPS

13FPS
25FPS

58FPS
104FPS

4467
3348

54718

HTC U Ultra 148858 26849

6489
5789

1645
4014

44FPS
23FPS

18FPS
18FPS

57FPS
61FPS

5888
3091

67896
Huawei P10 120,852 22,923

6299
5521

1928
5608

18FPS
17FPS

12FPS
9.9FPS

52FPS
55FPS

6004
2737

55,639
Xiaomi Mi Mix 138654 26098

6798
5902

1821
4296

46FPS
22FPS

19FPS
19FPS

57FPS
63FPS

5978
3124

69034
Google Pixel Xl 138,423 25,856

6589
5871

1478
4218

44FPS
21FPS

18FPS
17FPS

57FPS
62FPS

5846
3087

68021
Huawei Mate 9 122,178 27,471 6321
5612
1940
5855
20FPS
20FPS
12FPS
11FPS
57FPS
62FPS

- / 3382

59,427
Moto Z 136846 24987     18FPS
32FPS
12FPS
19FPS
 

4901
3458

65879
Xiaomi Mi5s 134568 25648   1701
3992
26FPS
26FPS
16FPS
16FPS
 

4896
3345

64359
Xperia XZ 124589 24569          

4856
3256

64589
Apple iPhone 7 168242                
Galaxy Note 7 132586 23989          

4823
2956

63989
OnePlus 3 141895 27546          

4986
3568

66587
LG G5 128459 26152          

4869
3465

65986
Galaxy S7 edge 127589 24046          

4789
3058

65489

همانطور که پیش‌بینی می‌شد تب اس ۳ عملکرد قابل‌قبولی از خود در بنچمارک‌ها نشان داد. با این حال نمی‌توان آن را برای یک دستگاه مبتنی بر اندروید عالی توصیف کرد؛ امتیازات کسب شده توسط گوشی‌های پرچمدار سال جاری اختلافی ۲۰ تا ۳۰ درصدی را با تب اس ۳ نشان می‌دهند. البته این اختلاف با توجه به استفاده‌ی آن‌ها از پردازنده‌های قوی‌تر و جدید‌تر کاملا طبیعی است.

باتری

باتری مولفه‌ی مهمی در انتخاب تبلت‌ها محسوب می‌شود؛ اما متاسفانه پیشرفت‌ها در این بخش کندتر از آن است که بتوان تصور دستگاهی با شارژدهی عالی را در زمان فعلی داشت. محدودیت شرکت‌ها در افزایش ظرفیت باتری، کم شدن ضخامت دستگاه‌ها و فقدان تکنولوژی‌های انقلابی از دلایل اصلی یکنواخت شدن نتایج بنچمارک‌های باتری به شمار می‌رود. سامسونگ ظرفیت باتری تب اس ۳ را کمی نسبت به نسل گذشته افزایش داده و از ۵۸۷۰ به ۶۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت رسانده است. تب اس ۳ به لطف پشتیبانی از شارژ سریع در کمتر از ۱۶۰ دقیقه کاملا شارژ می‌شود؛ چنین زمانی برای یک دستگاه با باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی نتیجه‌ی ایده‌آلی به نظر می‌رسد، شایان ذکر است آیپدهای اپل به زمان بسیار بیشتری برای شارژ شدن کامل نیاز دارند.

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

برای بررسی عملکرد باتری تب اس ۳ پس از خاموش کردن تمام ارتباطات بی‌سیم گوشی، میزان روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت تنظیم کرده و ویدئو اچ‌دی تست خود را روی آن اجرا کردیم؛ تب اس ۳ در این آزمایش توانست با یک بار شارژ کامل ۹ ساعت و ۵ دقیقه ویدئو پخش کند. سامسونگ در تبلیغات خود قول ۱۲ ساعت پخش ویدئو را به کاربران داده است؛ البته تست باتری از مواردی محسوب می‌شود که به شرایط آزمایش از قبیل روشنایی نمایشگر و حتی ویدئو بستگی دارد. تب اس ۳ در وب‌گردی ضعیف‌تر از انتظار ظاهر شد و با یک بار شارژ کامل در روشنایی مشابه با تست ویدئو تنها ۶ ساعت و ۱۵ دقیقه دوام آورد. نتیجه‌ی ۶ ساعتی در تست باتری PCMark‌ نیز چیزی فراتر از یک عملکرد معمولی را نشان نمی‌دهد. در تست GFXBench Manhattan 3.1 نیز در بخش‌های «LongTime Performance» و «Battery LifeTime» به ترتیب نتایج ۵۹۳ فریم بر ثانیه و ۳۳۰ دقیقه بدست آمده است.  

جمع‌بندی

گلکسی تب اس ۳ یک تبلت اندرویدی بالارده و تمام عیار است که به راحتی در بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد. نمایشگر با کیفیت، وزن اندک و زیبایی تب اس ۳ در اولین استفاده از آن شما را مجذوب خود خواهد کرد با این حال عملکرد متوسط باتری و دوربین، قیمت بالا و استفاده از پردازنده‌ی سال گذشته این تبلت را از بهترین بودن در بازار تبلت‌ها دور می‌کند.

سامسونگ گلکسی تب اس 3 / Samsung Galaxy Tab S3

سامسونگ بر خلاف اپل، قلم را نیز همراه با تبلت خود عرضه می‌کند؛ اما خرید کیبورد هزینه‌ی اضافی به کاربر تحمیل خواهد کرد. عملکرد اس پن در تب اس ۳ در یک کلام عالی است؛ اما عدم شناسایی لمس‌های دست در حین کار با قلم به تجربه‌ی فرد از آن لطمه می‌زند. پس از روزها کارکردن با تب اس ۳ و مشاهده‌ی نتایج بنچمارک‌ها به این نتیجه رسیدم که این تبلت تا مدت‌ها قادر به پاسخگویی به نیازهای روزمره‌ی کاربر خواهد بود.

شما هم‌اکنون قادر به خرید نسخه‌ی LTE این دستگاه با قیمت تقریبی ۲,۷۵۰,۰۰۰ تومان هستید.

نکات مثبت

  • فروش همراه با قلم اس پن
  • وزن کم و طراحی زیبا 
  • نمایشگر بسیار با کیفیت از نوع سوپر امولد
  • شارژ شدن کامل در کمتر از ۳ ساعت 

نکات منفی

  • نبودن کیبورد در بین اقلام همراه با تبلت
  • عملکرد متوسط باتری 
  • مشکل در شناخت لمس‌های دست در هنگام کار با قلم
  •  استفاده از پردازنده‌ی سال گذشته


تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

کبد

محققان دانشگاه راچستر آمریکا در تحقیقات خود توانسته‌اند به دارویی دست یابند که یکی از فراگیرترین بیماری‌های کبد یعنی کبد چرب را درمان می‌کند.

 به نقل از گیزمگ، چاقی یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری کبد چرب در افراد است.

طبق آمار در آمریکا بیش از 64 میلیون نفر به بیماری التهاب غیرالکلی کبد دچار هستند و دانشمندان دانشگاه "راچستر"( Rochester) یک گزینه بالقوه برای درمان این بیماری را کشف کرده‌اند که توانسته است موش‌ها را در برابر عوارض اولیه این بیماری محافظت کند.

بیماری کبد چرب زمانی رخ می‌دهد که ایجاد سلول‌های چربی در کبد به قدری بالا برود که بدن توانایی تحمل آن را نداشته باشد.

این بیماری سبب می‌شود که کبد در برابر آسیب‌ها ضعیف‌تر شود و در کبد ایجاد التهاب کند که در موارد شدید به سیروز کبدی و سرطان کبد منجر می‌شود.

یکی از مکانیسم‌های موجود در بیماری‌های غیرالکلی کبد، رفتارهای سیستم ایمنی در برابر التهاب است.

زمانی که میزان التهاب بالا می‌رود، بدن با ارسال سلول‌های ایمنی به کبد واکنش نشان می‌دهد تا تهدید را کاهش دهد اما گاهی این روند از کنترل خارج می‌شود و در واقع سبب آسیب دیدن کبد می‌شود.

رژیم‌های غذایی شبیه به رژیم‌های غربی که سهم برگرها، میلک‌شیک‌ها و دیگر خوراکی‌های دارای قند و چربی بالا در آنها زیاد است مهم‌ترین عوامل ایجاد بیماری کبد چرب محسوب می‌شوند.

محققان طی تحقیقات خود این رژیم غذایی را به مدت شش هفته برای موش‌های آزمایشگاهی تجویز کردند و سپس نیمی از آنها را با داروهای معمول و کم‌اثر و نیمی دیگر را با دارویی موسوم به URMC-099 که برای درمان اختلالات عصبی به کار می‌رود تحت درمان قرار دادند.

نتایج درمان با این دارو حاکی از آن بوده است که اثرات ناشی از رژیم سرشار از قند و چربی بر روی کبد موش‌ها، با استفاده از این دارو کاهش داشته است.

"هریس گلبارد"( Harris Gelbard) استاد و مدیر مرکز درمان اعصاب دانشگاه روچستر گفت: به نظر می‌رسد این دارو چرخه زنجیره‌وار تبدیل سلول‌های ایمنی به التهابات کبدی را تا حد زیادی متوقف کرده است. توانایی این دارو برای کاهش میزان پاسخ سیستم ایمنی، به کبد اجازه می‌دهد  تا روند عملکرد عادی خود را به دست آورد.

تیم تحقیقاتی در حال تلاش هستند تا بتوانند فاز تست انسانی این دارو را هر چه سریعتر آغاز نمایند.

نتایج این تحقیق در ژورنال علمی JCI Insights منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

ماده تاریک

پژوهشگران دقیق‌ترین نقشه پراکندگی ماده تاریک را در عالم با بررسی 26 میلیون کهکشان، ترسیم کرده‌اند.

 به نقل از بی بی سی، این نقشه به پژوهشگران کمک می‌کند تا بفهمند ماده تاریک از چه تشکیل شده و درباره پدیده شگفت‌انگیز دیگری به نام انرژی تاریک نیز آگاهی بیشتری پیدا کنند.

پروفسور اُفر لاهاو استاد دانشگاه UCL لندن و رییس هیات مشاوران کنسرسیوم بین‌المللی انرژی تاریک می‌گوید این نقشه می‌تواند درک ما را از این که عالم هستی چگونه کار می‌کند بیشتر کند:

"ماده و انرژی تاریک احتمالا بزرگترین اسرار دانش هستند. این موضوع توجه جامعه علمی را جلب کرده چون موضوعی بسیار بنیادی است؛ با این حال واقعیت این است که هنوز نمی‌دانیم ماده و انرژی تاریک چیست."

تقریبا هشتاد سال است که دانشمندان به این فکر می کنند که ماده موجود در جهان هستی بسیار بیشتر از آن چیزی است که می‌بینیم؛ حرکت کهکشان‌ها و ستارگان به ما می‌گویند که باید ماده‌ای نامرئی در عالم هستی باشد که به چشم ما نمی‌آید اما وجود دارد.

ادوین هابل اخترشناس معروف در سال ۱۹۲۹ نشان داد که جهان همچنان در حال بسط و گسترش است و هرچه کهکشانی از ما دورتر باشد با سرعت بیشتری هم از ما دور می‌شود. این به قانون هابل معروف شد.

پیش از آن، آلبرت اینشتین وقتی که معادلات نسبیت عام را وضع می‌کرد متوجه شده بود که معادلاتش برای یک دنیای ایستا (بدون بزرگ و کوچک شدن) درست در نمی‌آیند بلکه برای دنیایی در حال تغییر صادق هستند. در آن زمان اینشتین که مثل دیگران نمی‌دانست عالم هستی در حال بزرگ شدن است، برای حل مشکل ضریبی به نام ثابت کیهانی را به معادلاتش اضافه کرد.

پس از کشف هابل، اینشتین این ضریب را از معادلاتش حذف کرد. نقل شده که اینشتین افزودن این ضریب را بزرگترین اشتباه زندگی خود خوانده بود.

در سال ۱۹۹۸، دو گروه از اخترشناسان - که سرپرستی هر دو گروه را سه اخترشناس به نام‌های برایان اشمیت، سول پرل‌ماتر و آدام رایس به عهده داشتند- نشان دادند که جهان واقعا در حال انبساط و گسترش است و آنچه باعث این انبساط می‌شود انرژی‌ای نامرئی است به نام انرژی تاریک. این سه دانشمند در سال ۲۰۱۱ برای این کشف بزرگ برنده نوبل فیزیک شدند.

به عبارت دیگر آنها درستی اشتباه اینشین را ثابت کردند، ضریب کیهانی در واقع نماینده وجود انرژی تاریک است، انرژی‌ای که جهان هستی را با سرعتی باورنکردنی بزرگتر و وسیعتر می‌کند.

از آن زمان به بعد تصور این است که ۹۶ درصد عالم هستی را ماده و انرژی تاریک تشکیل می دهد؛ مشکل اینجا است که چطور چیزی را که نمی‌توانیم ببینیم می‌توانیم مطالعه کنیم و از جزئیاتش سر در بیاوریم.

به گفته پروفسور لاهاو ما نمی‌توانیم فقط بگوییم چیزی در این باره نمی‌دانیم بلکه باید تمام سعی خود را بکنیم تا چیزی بدانیم.

به این ترتیب در سال ۲۰۰۴، چهارصد دانشمند و ۲۶ موسسه تحقیقاتی در هفت کشور دنیا به هم پیوستند و کنسرسیوم بین‌المللی انرژی تاریک را راه اندازی کردند.

پژوهشگران این کنسرسیوم بر اساس این که ماده تاریک چگونه مسیر نور را منحرف می کند، حساب کردند که پراکندگی ماده تاریک در عالم هستی چگونه می‌تواند باشد.

بعد با مطالعه اینکه پراکندگی ماده تاریک چگونه در طول زمان تغییر می‌کند، می‌توان محاسبه کرد که انرژی تاریک چگونه ماده تاریک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علاوه بر این، پژوهشگران از چگالی و موقعیت کهکشان‌ها میزان ماده و انرژی تاریک دنیا را تخمین زدند که مطالعات قبلی را تایید کرد: دنیا از چهار درصد ماده معمولی، ۲۶ درصد ماده تاریک و ۷۰ درصد انرژی تاریک تشکیل شده است.

اکنون محققان امیدوارند که این نقشه وسیع به آنها سرنخ‌هایی بدهد که ماده و انرژی تاریک اصلا چیستند و همچنین به تدوین نظریه‌هایی کاملتر و جامعتر در دانش فیزیک نظری منجر شود.

این نقشه بر مبنای داده‌های یک سال تهیه شده و برنامه بعدی تهیه نقشه‌ای بر اساس داده های چهار سال که بخش بزرگتری از آسمان را در بگیرد.

به گفته پروفسور لاهاو باید منتظر کشفیات تازه تری باشیم: "وقتی مطالعه ما کامل شود، یعنی بررسی سیصد میلیون کهکشان و هزار ابر نو اختر، ممکن است داده‌های لازم برای اینشتین بعدی را جمع کرده باشیم تا او به ما بگوید که اینها چه معنایی دارند و چرا عالم هستی چنین است که هست."

 



تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 1479 1480 1481 1482 1483 ... 3356 صفحه بعد