آزمایش یک سیستم دفاع موشکی تاد (THAAD) از پایگاه پاسیفیک اسپیس پورت کامپلکس مستقر در آلاسکا طی آزمایش پرواز موشک THAAD (FTT)-18 در منطقه کودیاک آلاسکا. بنا به ادعای آمریکایی ها این سامانه دفاع موشکی یک موشک هدایت شونده را مورد هدف قرار داده و ساقط کرده است.
سیستم جنگ افزاری THAAD از تهدیداتی شامل موشکهای قاره پیما (بالیستیک) (IRBM) جلوگیری میکند. این اولین آزمایش سیستم دفاع موشکی تاد بود.
یک سامانه دفاع موشکی تاد که در منطقه سئونجیو، کره جنوبی مستقر شده است. این سیستم دفاع موشکی زمینی، طوری طراحی شده است تا بتواند موشکهای برد کوتاه، متوسط و موشکهای بالیستیک برد متوسط را مورد هدف قرار داده و ساقط کند.
یک سیستم دفاع موشکی تاد طی یک آزمایش موفق بازدارنده شلک میشود. کمپانی لاکهید مارتین پیمانکار اصلی این سامانه دفاع موشکی است. گفته میشود که این جنگافزار از قابلیت بازدارندگی در مقابل موشکهای دشمن چه داخل و چه خارج از جو کره زمین برخوردار است.
یک سامانه دفاع موشکی تاد (بالا سمت چپ عکس) مستقر در منطقه سئونجیو کره جنوبی. کره شمالی برای هدف قرار دادن اهداف خود در داخل مرزهای آمریکا نیاز دارد تا یک موشک ICBM را با برد مؤثری بیش از 5500 کیلومتر شلیک کند.
یک موشک تاد (THAAD) کمپانی لاکهید مارتین که در نمایشگاه هوا- فضای سال 2016 ژاپن به معرض نمایش گذاشته شده است. درصد موفقیت سامانه دفاع موشکی تاد بسیار بیشتر از سیستم پیشین دفاع موشکی نه چندان قدرتمند GMD آمریکا است.
خودروهای نظامی و کانتینرهای زیادی در زمین گلفی در منطقه سئونجیو کره جنوبی در اطراف سامانه دفاع موشکی تاد آمریکا دیده میشوند. آمریکا سیستم دفاع موشکی تاد را برای دفاع در برابر موشکهای برد کوتاه کره شمالی در کره جنوبی مستقر ساخته است.
یک موشک بازدارنده تاد طی یک آزمایش موفق دفاع موشکی شلیک میشود. اوایل ماه اخیر مسکو و پکن بهطور مشترک بیانهای را صادر کرده و از آمریکا خواستند تا گسترش بهکارگیری سامانه دفاع موشکی خود در کره جنوبی را متوقف سازد.
یک سامانه دفاع موشکی تاد آمریکا در منطقه سئونجیو، کره جنوبی. به نظر «جان شیلینگ» یکی از شرکت کنندگان در پروژه پایش کره شمالی به نام 38 North که در واشینگتن مستقر است، باید بگوییم تاد باید بهعنوان یک سیستم پشتیبان برای بازدارندگی در برابر موشکهای دوربرد ICBM بهکار برده شود، زیرا این سیستم دفاع موشکی برای مورد هدف قرار دادن موشکهایی با سرعت سیر بالایی مانند ICBM طراحی نشده است.
محقق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت دستگاه سنجش فعالیت خواب مچی با قابلیت ارائه الگوی بهداشت خواب شد.
دکتر مهناز امینی، عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری دکتر هادی شهرکی دستگاه سنجش فعالیت خواب مچی را با قابلیت ارائه الگوی بهداشت خواب طراحی کرده و با شماره ۹۱۷۸۳ به ثبت اختراع رسانده است.
امینی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه اظهار کرد: به وسیله این دستگاه میتوان اختلالات ریتم سیرکادین را تشخیص داد، الگوی خواب و بیداری را مشخص و آن را اصلاح کرد.
وی با اشاره به اینکه نمونه خارجی این دستگاه با هزینهای بالغ بر چهار هزار دلار خریداری میشود، اظهار کرد: دستگاه حاضر با هزینه تمام شدهای حدود دو میلیون تومان تولید شده است.
امینی گفت: خواب بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل میدهد. اینکه چه میزان از شبانه روز را در خواب یا بیداری میگذرانیم، توسط ریتم سیرکادین تعیین میشود.
وی خاطرنشان کرد: ریتم سیرکادین تعیین کننده اصلی ساعت خواب و احساس خواب آلودگی و یا بیدار شدن و برخاستن از بستر است.
وی با اشاره به اینکه عوامل دیگری همچون میزان نور محیط، سفر در طول جغرافیایی و ساعت کار نیز بر ساعت خواب تاثیر میگذارند، تصریح کرد: برخی از اختلالات ریتم سیرکادین شامل کوتاهتر یا طولانیتر شدن ریتم سیرکادین نسبت به زمان ٢٤ ساعت است. گاهی این ریتم کاملا نامنظم است و فرد هیچ الگوی قابل پیشبینی از ساعت به خواب رفتن و بیدار شدن ارائه نمیدهد.
دکتر امینی تاکید کرد: ریتم سیرکادین بطور طبیعی کمی بیشتر از ٢٤ ساعت است. بدین معنی که اگر در شرایطی قرار بگیریم که نور محیط را درک نکنیم، هر روز کمی دیرتر از روز قبل بیدار میشویم. ولی آنچه تنظیم کننده ساعت خوابیدن یا بیدار شدن ما است، مجموعهای از این عوامل است.
وی با اشاره به اینکه به چند روش شامل پرسشنامه، تکمیل لاگ و استفاده از اکتی گراف میتوان اختلالات ریتم سیرکادین را بررسی کرد، اظهار کرد: در روش اکتی گراف به کمک حسگرهای دقیقی که درون یک دستگاه در ابعاد ساعت مچی طراحی شده و با باتریهایی که با عمر طولانی کار میکند، سیکل خواب و بیداری فرد در بازه زمانی به مدت یک تا دو هفته سنجیده میشود.
امینی افزود: این روش غیرتهاجمی، ارزان و سبک بوده و تداخلی با زندگی فرد ایجاد نمیکند.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی تصریح کرد: قرار گرفتن در معرض نور زیاد در ساعات عصر و شب تاثیر نامناسبی بر روی ریتم سیرکادین و تنظیمات داخلی بدن که سبب احساس نیاز به خواب میشوند، دارند. یکی از بهترین روشها برای کمک به پزشک در درمان اختلالات ریتم سیرکادین، محدود کردن ساعت استفاده از وسایل الکترونیکی مانند تبلت، موبایل و رایانه بویژه در ساعات عصر و شب است.
بزرگترین تلویزیون LED با کیفیت نمایش 4K در دنیا موسوم به "Super S" با 408 اینچ قطر که قرار است جایگزین پروژکتورها و پردههای سینما شود، رونمایی شد.
به نقل از دیلیمیل، غول الکترونیکی دنیا از نخستین صفحه نمایش بزرگ خود که قابلیت استفاده در سینماها را هم دارد، پردهبرداری کرد. این تلویزیون 34 فوتی(408 اینچی) با توانایی پخش بالاترین کیفیت، بزرگترین تلویزیون حال حاضر دنیاست.
میزان روشنایی این تلویزیون نزدیک به 10 برابر بیشتر از پروژکتورهای سینما است.
اولین نمونه این تلویزیون که نخستین صفحه نمایش LED با محدوده دینامیکی بالا (HDR) با قابلیت استفاده در سالنهای سینما میباشد، در سینما لاته(lotte) واقع در برج جهانی کره جنوبی نصب شده است.
البته این تلویزیون اولین بار در کنفرانس"سینماکان 2017" در هتلی در نیو اورلئان و لاس وگاس آمریکا رونمایی و تست شده بود.
به گفته مسئولان شرکت سامسونگ؛ "Super S" میتواند تجربه تصویری بهتری برای علاقهمندان به سینما فراهم سازد.
آقای کیم مدیر بخش بازاریابی نمایشگرهای سامسونگ میگوید: از طریق رنگهای واضحتر و دقیقتر، صوتی ممتاز و ارائه فوق العاده همه اینها، صفحه نمایش سینمایی ما باعث میشود بینندگان احساس کنند که بخشی از تصویر هستند.
سانگ کیم، معاون مدیرعامل سامسونگ الکترونیک آمریکا میگوید: با توجه به محبوبیت سیستمهای نمایش و پخش صوتی خانگی که با پیشرفت روزافزون همراه است، سالنهای سینما باید در سیستم نمایش فیلمها دچار تحول شوند تا تجربهای را برای بینندگان رقم بزنند که در هیچ کجای دیگر قابل دسترس نباشد. ابداع جدید ما در همین راستا با آخرین فناوری نمایشی و کیفیت فوقالعاده خود سالن سینما را به محیطی تبدیل میکند که بیننده احساس میکند بخشی از تصویر است و در واقع در محیط نمایش است.
سامسونگ ادعا می کند که صفحه نمایش جدیدش بدون تداخل رنگ و نور است و نمایش رنگ بسیار دقیق و عالی را ارائه میدهد.
"Super S" دارای کنتراست فوق العاده و تنظیمات سیاه و سفید کم است که صفحه نمایش را قادر میسازد روشنترین رنگها و عمیقترین سیاه را در بینهایت کامل و با یک نسبت کنتراست نشان دهد.
سامسونگ ادعا می کند که "Super S" قابلیتهای پیشرفته خود را در شرایطی که سالن سینما روشن است هم بدون در نظر گرفتن محتوای نمایش داده شده روی صفحه نمایش حفظ میکند.
این تلویزیون در حال حاضر تحت فرایند صدور گواهینامه "DCI" قرار دارد و اخیرا در دانشگاه "کیو" (Keio) توکیو یک آزمون انطباق را پشت سر گذاشته است.
محققان دانشگاه سمنان موفق به تولید آزمایشی فومهای نانوکامپوزیت آلومینیومی شدند که قابلیت ضربهگیری آنها به کمک فناوری نانو بهبود داده شده است و از آن میتوان در صنایع خودرو و تجهیزات الکترونیکی که در معرض بارهای دینامیکی قرار دارند، استفاده کرد.
بشر مدتهای طولانی درصدد ایجاد خلل و فرج دلخواه درون مواد فلزی بوده است، اما امروزه با پیدایش کاربردهای گسترده در این زمینه تهیه و تولید این مواد به صورت تخصصی توسط محققان دنبال میشود.
در دهه اخیر یک دسته از فلزات سلولی با نام فوم فلزی با خواص مکانیکی، حرارتی، الکتریکی و صوتی جدید مطرح شدهاند و جذابیت بسیاری یافتهاند. فوم فلزی به سبب استحکام، سبکی، خاصیت جاذب انرژی ضربه یا صوت، ضریب انتقال بالا و حتی روغنکاری خودکار قطعات کاربرد فراوانی در صنایع پیشرفته دارد.
آلومینیوم شاید اولین و اصلیترین مادهای باشد که فوم آن ساخته شده است و کاربرد بسیاری در صنایع مختلف از جمله اتومبیل و هوافضا دارد.
دکتر سیدمهدی حسینی، مجری طرح از اجرای تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و گفت: در این طرح با هدف افزایش کارایی فومهای آلومینیومی از نانوذرات سیلیسیم کاربید استفاده شده و این نانوذرات به صورت یکنواخت در زمینه فلزی به کمک یک فرایند مکانیکی- حرارتی پراکنده شده است.
وی ادامه داد: با اعمال نانوذرات سیلیسیم کاربید درون زمینه فلزی، نسبت استحکام به وزن قطعه نهایی به طور قابل توجهی افزایش مییابد که این موضوع کاهش مصرف فوم و متعاقب آن کاهش هزینه را در پی خواهد داشت.
حسینی با بیان اینکه فومهای فلزی دارای ساختار سلولی هستند، یادآور شد: پارامترهای مربوط به این ساختار سلولی خواص مکانیکی قطعه نهایی را مستقیماً تحت تأثیر قرار میدهند.
به گفته وی ماده اولیه فومهای تولید شده در این طرح به وسیله فرایند پیوسته نورد و عملیات حرارتی تولید شدهاند و در حین فرایند تولید فوم یکسری جوانه حفرات درون قطعه تشکیل میشوند که این حفرات منشأ تولید ساختار سلولی نهایی هستند.
این محقق با تاکید بر اینکه میزان استحکام دیواره سلولها نقش تعیین کنندهای در خواص مکانیکی نهایی فوم ایفا میکند، یادآور شد: در این پژوهش تأثیر حضور نانوذرات سیلیسیم کاربید بر ساختار فوم آلومینیومی مورد بررسی قرار گرفت.
حسینی با اشاره به مراحل اجرای این تحقیقات خاطر نشان کرد: پس از تولید ماده پیش ساخته فوم از طریق نورد پیوندی و عملیات پیوسته حرارتی با انجام فرایند فومسازی در کوره پیش گرم، محصول نانوکامپوزیتی تولید شده جهت ارزیابیهای فیزیکی و مکانیکی تحت آزمونهای نانوسختی سنجی، سقوط آزاد، فشار استاتیکی و خمش سهنقطه قرار گرفتند. همچنین بهمنظور ارزیابی قابلیت میرا کردن ارتعاشات دینامیکی از آزمون مودال محیطی استفاده شد.
وی افزود: علاوه بر آن به منظور بررسی ساختار سلولی فوم تولید شده و توزیع نانوذرات سیلیسیم کاربید در زمینه آلومینیومی میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد استفاده قرار گرفت.
این محقق دانشگاه سمنان حضور و توزیع یکنواخت نانوذرات سرامیکی سیلیسیم کاربید در دیواره سلولها را موجب حذف ترکها در فومهای نانوکامپوزیتی نسبت به فومهای بدون حضور نانوذرات دانست و اظهار کرد: این موضوع موجب شده تا خواص فشاری دینامیکی به میزان 48 درصد، انرژی جذب شده به میزان 35 درصد و خواص میراگری ارتعاش به میزان 77 درصد نسبت به فوم ساده آلومینیومی بهبود یابد.
وی با بیان اینکه تولید آزمایشی فومهای نانوکامپوزیت آلومینیومی با کمک فناوری نانو بهبود یافته است، گفت: این امر موجب بهبود قابلیت ضربهگیری آنها شده است؛ از این رو از فومهای تولیدی میتوان در صنایع خودرو و تجهیزات الکترونیکی که در معرض بارهای دینامیکی قرار دارند، استفاده کرد.
نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر سیدمهدی حسینی دانشآموخته مقطع دکترای دانشگاه سمنان و دکتر علی حبیباللهزاده عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان است، در مجله Materials Science & Engineering A با ضریب تأثیر 3.094 منتشر شده است.
خاکی که نیل آرمسترانگ در اولین فرود انسان بر روی ماه از روی آن جمعآوری کرده بود، در نیویورک به حراج گذاشته میشود.
به نقل از دیلیمیل، خاک ماه به همراه سنگریزههای آن در کیسه کوچکی قرار دارند و تخمین زده میشود 2 تا 4 میلیون دلار ارزش داشته باشند. این کیسه برای سنگریزهها و گرد و خاک ماه در ناحیهای موسوم به "دریای آرامش" (Sea of Tranquility) به کار رفت.
این فقط چند مورد از اقلام مرتبط با سفر فضایی است که به مناسبت چهل و هشتمین سالگرد نخستین فرود انسان بر روی ماه در تاریخ 20 ژوئیه (29 تیر) توسط Sothebyشرکت چندمیلیتی واقع در نیویورک به حراج گذاشته خواهد شد.
همچنین عکس آرمسترانگ از "باز آلدرین" فضانورد همراه او در آپولو 11 هنگام ایستادن بر روی ماه به بهای 4 هزار دلار فروش میرود. در فهرست حراج یک طرح پرواز مستند نیز وجود دارد که فضانوردان از آن برای بازگشت به زمین استفاده کردند.
"جیم هال" (Jim Hull)، رئیس نمایشگاههای ناسا، گفت: این حراج نخستین فروش قانونی چنین اقلامی از ماموریت ماه به شمار میآید.
در حالی که محدودیتهای قانونی درباره فروش مواد ماموریتهای ماه از جمله سنگها و خاک ماه وجود دارد، تصور میشود تعدادی از اقلام این ماموریت در بازار سیاه فروخته شدهاند.
آپولو 11 در تاریخ 16 ژوئیه سال 1969 با سه فضانورد راهی ماه شد. چهار روز بعد، آرمسترانگ و باز آلدرین از فضاپیمای "عقاب" (Eagle) بر روی سطح ماه فرود آمدند و به عنوان بخشی از این ماموریت، این فضانوردان نمونههایی را از کره ماه گردآوری کردند.
تصویر فرود انسان بر روی ماه
بر اساس فرمول تعیین جایگاه، کشورهای ولو کوچک تر با استفاده از تکنولوژی پیشرفته تر در زمینه قدرت نظامی بالاتر از کشورهای بزرگ تر و پرجمعیت تر اما با شاخص توسعه یافتگی کمتر قرار می گیرند.
البته این فهرست بر اساس شاخص های مختلف به صورت مداوم اصلاح می شود.
این موارد در رتبه بندی هر کشور نقش دارند:
- رده بندی قدرت های نظامی برتر دنیا به سادگی با کمیت سلاح های هر کشور ارتباط پیدا نمی کند. در واقع کیفیت و استاندارد بودن سلاح ها اهمیت دارد.
- قدرت هسته ای هر کشور جز قدرت نظامی آن محسوب نمی شود.
- عوامل جغرافیایی، انعطاف پذیری لجستیکی، منابع طبیعی و صنعت محلی بر رتبه بندی نهایی تاثیر می گذارد.
- نیروی انسانی موجود بسیار مهم است؛ کشورهایی که جمعیت زیادی دارند از بیشترین امتیاز برخوردار هستند.
- کشورهایی که به دریا دسترسی ندارند بابت عدم برخوداری از نیروی دریایی در رده بندی سقوط نمی کنند و شاخص های دیگری جایگزین نیروی دریایی خواهد شد.
- متحدان ناتو به دلیل توزیع منابع، رتبه های پایین تری در رده بندی دارند.
-شرایط سیاسی کشورها معیاری برای رده بندی آنها در رده بندی قدرت های نظامی دنیا نیست.
آمریکا رتبه اول را دارد
بر اساس فهرست منتشر شده ایالات متحده آمریکا در میان 133 کشور قدرت شماره یک محسوب می شود. آمریکا 323 میلیون و 995 هزار و 528 نفر جمعیت دارد. بر اساس این گزارش این کشور می تواند بیش از 145 میلیون نیروی نظامی برای مقابله جنگی داشته باشد. از این تعداد 120 میلیون نفر آموزش نظامی دیده اند. چهار میلیون و 220 هزار نفر نیز به زودی به سن مجاز خدمت در ارتش می رسند. نیروی نظامی آمریکا هم اکنون بیش از دو میلیون و 300 هزار نیروی ثابت دارد. بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر به صورت ثابت برای ارتش نظامی آمریکا کار می کنند. بیش از 990 هزار نفر نیز در رزرو نفرات اصلی هستند.
ارتش آمریکا بیش از 13 هزار هواپیما دارد که از این تعداد 2296، فروند جنگی هستند. تعداد هلیکوپترهای نظامی آمریکا نیز به بیش از شش هزار فروند می رسد. پنج هزار تانک، 41 هزار وسیله جنگی دیگر و بیش از هزار و 300 راکت نیز از دیگر تسلیحات جنگی آمریکا محسوب می شوند.
ارتش آمریکا مجهز به بیش از 415 ناو جنگی است.
بودجه وزارت دفاع آمریکا 587 میلیارد و 800 میلیون دلار است. قلمرو جغرافیایی آمریکا بالغ بر 9 میلیون و 826 هزار و 675 کیلومتر تخمین زده می شود.
روس ها در جایگاه دوم
روسیه رتبه دوم قدرت برتر نظامی دنیا را در اختیار دارد.
این کشور سردسیر 142 میلیون و 355 هزار و 415 نفر جمعیت دارد و بیش از سه میلیون و 371 هزار نفر در خدمت ارتش نظامی این کشور هستند.
قدرت نظامی هوایی روسیه بالغ بر سه هزار و 794 فروند هواپیماست.
این کشور 20 هزار و 216 فروند تانک و سایر وسایل نقلیه جنگی دارد.
ناوهای جنگی روسیه به 352 عدد می رسد.
بودجه وزارت دفاع روسیه 44 میلیارد و 600 میلیون دلار است.
قلمرو نظامی این کشور 17 میلیون و 98 هزار و 242 کیلومتر مربع تخمین زده می شود.
ترکیه هشتم است
ترکیه در میان 133 کشور حاضر در رنکینگ قدرت های نظامی جهان در رده هشتم است. این کشور 80 میلیون و 274 هزار و 604 نفر جمعیت دارد.
بیش از 743 هزار نفر اکنون به صورت دائم در ارتش نظامی ترکیه خدمت می کنند.
نیروی هوایی ترکیه ای ها هزار و هجده هواپیمای جنگی و غیرجنگی و راکت در اختیار دارد.
ارتش این کشور از دو هزار و 445 تانک و سایر وسایل جنگی برخوردار است.
194 کشتی جنگی و غیر جنگی نیز در خدمت وزارت دفاع ترکیه هستند.
بودجه نظامی آنها هشت میلیارد و 208 میلیون دلار است.
ترکیه 783 هزار و 562 کیلومتر مربع وسعت دارد که در واقع وسعت نظامی این کشور هم محسوب می شود.
ایران بالاتر از استرالیا
در میان 133 کشور جمهوری اسلامی ایران از لحاظ قدرت نظامی و تسلیحاتی در رتبه بیست و یکم قرار دارد.
جمعیت ایران بالغ بر 82 میلیون و 801 هزار نفر و 633 نفر است.
پرسنل نظامی این کشور 934 هزار نفر تخمین زده می شود.
477 هواپیمای جنگی در اختیار ایران است و 1616 تانک و سایر وسایل جنگی دارند.
بر اساس این گزارش نیروی دریایی ایران نیز مشتمل بر 398 فروند کشتی است.
بر اساس گزارش این سایت بودجه نظامی ایران شش میلیارد و 300 میلیون دلار است.
ایران یک میلیون و 648 هزار و 195 کیلومتر وسعت دارد.
استرالیا ، کره شمالی، عربستان، الجزایر،کانادا، اسپانیا،یونان،سوئد و اوکراین هم پایین تر ایران قرار دارند.
عربستان بیست و چهارم است
در این فهرست عربستان سعودی بیست و چهارم است.
این کشور آسیایی 28 میلیون و 160 هزار و 273 نفر جمعیت دارد. 790 فروند هواپیما در خدمت ارتش هوایی و هزار و 142 وسیله جنگی و تانک نیز در اختیار قدرت نظامی سعودی هاست.
این کشور 55 ناو جنگی دارد.
بودجه نظامی عربستان 56 میلیارد و 725 میلیون دلار است. این کشور دو میلیون و 149 هزار و 690 کیلومتر وسعت دارد.
زمان زیادی از سالهای دههی ۱۹۹۰ نمیگذرد؛ زمانی که دانشمندان برای نخستین بار چنین گمان کردند که انجام فرایند تلهپورت با استفاده از فیزیک کوانتوم میتواند ممکن شود. از آن زمان تا به امروز، فرایند فوق بهعنوان یکی از عملکردهای استاندارد در آزمایشگاههای نوری کوانتومی در سراسر جهان شناخته میشود و دانشمندان زیادی روی آن کار میکنند.
در واقع همین سال پیش بود که دو گروه جداگانه از دانشمندان موفق به انجام دادن نخستین فرایند تلهپورت کوانتومیدر خارج از محیط آزمایشگاهی شده بودند. اکنون پژوهشگرانی از چین توانستهاند فرایند فوق را اندکی جلوتر ببرند. آنها توانستهاند یک فوتون را با موفقیت از کرهی زمین به یک ماهوارهی در حال گردش پیرامون زمین و در فاصلهای بیش از ۵۰۰ کیلومتر از محل اولیهی خود تلهپورت کنند.
این ماهواره که با نام میسیوس شناخته میشود، در واقع یک دریافتکنندهی تصویری بسیار حساس و دارای توانایی آشکارسازی حالتهای کوانتومی متعلق به فوتونهای منفرد شلیکشده از سوی زمین است. میسیوس بدین منظور راهاندازی شده است که دانشمندان بتوانند آزمونهای گوناگونی در عرصهی فناوریهای پایهای مسیر پیشرفت فیزیک کوانتوم صورت دهند و از این آزمایشها میتوانیم به زمینههایی همچون درهمتنیدگی کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی و تلهپورت اشاره کرد.
این عملیات تلهپورت بهعنوان یکی از نخستین نتایج آزمایشهای فوق قلمداد میشود. دانشمندان با انجام این آزمایش نهتنها موفق به تلهپورت کردن نخستین شیء از زمین بهسوی مدار شدهاند؛ بلکه موفق به ساخت نخستین شبکهی کوانتومی میان زمین و ماهواره شدهاند و به این ترتیب رکورد قبلی ثبتشده برای طولانیترین مسافت اندازهگیری شده ازدرهمتنیدگی کوانتومی را نیز شکستهاند. گروه پژوهشی چینی در اظهارات خود به MIT Technology Review، اشاره میکنند:
تلهپورت با مسافت طولانی بهعنوان یک عنصر کلیدی در پروتکلهایی همچون شبکههای کوانتومی مقیاس بالا و محاسباتی کوانتومی توزیعشده به شمار میرود.
آزمایشهای پیشین در زمینهی تلهپورت میان مکانهای دور از هم، تنها به مسافتهایی در حوالی ۱۰۰ کیلومتر محدود میشد و دلیل آن، مربوط به از دست رفتن فوتون در فیبرهای نوری یا کانالهای فضای آزاد سیارهای بود.
وقتی که از تلهپورت حرف میزنیم، چه چیزی به ذهنتان میآید؟ شاید اگر اهل سینما و فیلمهای تخیلی باشید، یاد برخی از رویدادهای استار ترک بیفتید؛ اما باید بگوییم که تلهپورت و مفهوم آن در دنیای واقعی متفاوت با آن چیزی است که در فیلمهای علمی-تخیلی معرفی شده است.
تلهپورت کوانتومی به درهمتنیدگی کوانتومی وابسته است. درهمتنیدگی کوانتومی موقعیتی است که در آن، گروهی از اشیاء کوانتومی (همانند فوتونها) در زمان و مکانی یکسان در فضا شکل میگیرند و به این ترتیب ما خواهیم گفت که اشیاء کوانتومی تشکیلدهندهی این گروه، دارای یک وجود یکسان هستند.
وجود یکسان بین این اشیاء کوانتومی، حتی در هنگامی که فوتونها از هم جدا میشوند نیز ادامه پیدا میکند؛ بدین معنی که انجام یک اندازهگیری روی یکی از آنها بر دیگران نیز تأثیر میگذارد و در این میان هیچ اهمیتی ندارد که فاصلهی آنها از یکدیگر چقدر باشد.
این پیوستگی میتواند برای انتقال دادن اطلاعات کوانتومی بهوسیلهی دانلود کردن اطلاعات مرتبط با یک فوتون روی یک لینک درهمتنیده، به فوتون دیگری به کار رود. فوتون دوم در این روند، هویت فوتون نخست را بهطور کامل به خود میگیرد.
در مسافت خاصی که گروه چینی روی آن کار کردهاند، آنها جفتهای درهمتنیده از فوتونها را روی زمین و با نرخ حدود ۴۰۰۰ عدد بر در هر ثانیه ایجاد کردند، سپس یکی از این فوتون را بهسوی ماهواره گسیل کردند و فوتون دیگر رو در زمین نگه داشتند.
دانشمندان در نهایت فوتونهای روی زمین و همینطور فوتونهای واقع در مدار را مورد سنجش قرار دادند تا بتوانند تأیید کنند که درهمتنیدگی در آنها روی داده است.
جالب است یادآوری کنیم که برای این فناوری، محدودیتهایی هم وجود دارد. در واقع انتقال دادن هر چیز بزرگی بسیار دور از دسترس است. البته در حالت تئوری هیچ محدودیتی برای مسافت تلهپورت وجود ندارد؛ منتها باید توجه داشته باشیم که درهمتنیدگی یک پدیدهی حساس و شکننده است و پیوندهای ایجادشده میان مبدأ و مقصد بهراحتی میتوانند شکسته شوند.
با وجود این محدودیتها، پژوهش اخیر راه را برای انجام بررسیهای جاهطلبانهتر در زمینهی تلهپورت کوانتومی فراهم میکند. گروه پژوهشی گزارش میدهد:
این کار زمینههای اولیه برای ایجاد پیوندهای میان زمین و ماهوارهها برای انجام تلهپورتهای کوانتومی از نوع ایمن و با مسافت دور را مهیا میکند که خود بهمنزلهی یک گام اساسی بهسوی اینترنت کوانتومی در مقیاس جهانی است.
بدن ما از یک چرخهی منظم پیروی میکند که ما را در هنگام روز بیدار نگه میدارد و باعث میشود که شبها استراحت کنیم. هنگامیکه بدنمان آمادهی خواب است و به این نمایشگرها خیره میشویم، مغزمان سردرگم میشود و جلوی تولید هورمونملاتونین را میگیرد؛ هورمونی که به بدن کمک میکند تا به خواب برود. اختلال در تولید ملاتونین سبب میشود که چرخهی خواب هم از بین برود. از بین رفتن چرخهی خواب، بیدار بودن در روز و خوابیدن در شب را دشوار میکند؛ این موضوع درنهایت میتواند به بیماریهای مختلفی منتهی شود.
برای حل این مشکل، طراحان قابلیتهایی مثل Night Shift در محصولات آیفون اپل یا اپلیکیشن f.lux را طراحی کردند که هنگام تاریک شدن هوا، نور آبی نمایشگر را کاهش میدهد. تحقیقات دانشمندان نشان میدهند که کاهش نور آبی نمایشگر، تأثیر منفی نمایشگر گوشی را کاهش میدهد؛ البته هنوز این مورد بهطور قطع ثابت نشده است.
حتی با وجود این قابلیتها و اپلیکیشنها، محققان معتقدند که هنگام خوابیدن نباید از گوشی هوشمند، تبلت یا لپتاپ استفاده کرد. اگر عادت دارید که ایمیلهای شخصی یا شبکههای اجتماعی را در تختخواب بخوانید، ممکن است با کاهش سوختوساز بدن و از بین رفتن برنامهی خواب مواجه شوید؛ پس بهتر است موقع خوابیدن، از گجتهای هوشمند فاصله بگیرد. نظر شما چیست؟
فروشگاه اینترنتی آمازون، اختراع جدیدی به ثبت رسانده است که خبر از یک انبار بزرگ در اعماق دریا میدهد. بر اساس نقشهی منتشرشده، کالا در یک جعبهی ضد آب قرار میگیرد که یک کپسول هوای فشرده و یک بالن هم در آن تعبیه شده است. سپس این جعبه، توسط نوار نقاله به اعماق دریا ارسال میشود. هر جعبه، حسگری ویژه دارد که توسط سیگنال صوتی مخصوص به خود فعال میشود و پس از باد شدن بالن، به سطح آب میآید. سپس جعبه توسط مأمور تحویل آمازون از سطح آب برداشته میشود و در ماشین حمل کالا قرار میگیرد.
طبق اطلاعات منتشرشده، این طرح به آمازون کمک میکند که نیاز به رباتها و کارمندان متعدد، برای جستجو در طبقههای مختلف انبار را از بین ببرد. بهعلاوه، این طرح هزینههای تمامشدهی مربوط به انبار را بهطور چشمگیری کاهش خواهد داد.
یکی از مدیران آمازون دربارهی طراحی انبار جدیدشان میگوید:
امروزه به دلیل گسترش بازار، انبارهای نگهداری کالا، به مکانهایی پیچیده با امکاناتی گرانقیمت و فضایی بزرگ تبدیل شده است؛ بنابراین برای تکمیل سبد کالای یک مشتری که از اقلام مختلفی تشکیل شده است، ربات یا کارمند انبار باید چند صد متر یا حتی چند کیلومتر راه برود. حال تصور کنید که این موضوع برای چندین هزار سفارش در روز تکرار شود. برای حل این موضوع ما به سراغ راهکارهای جدیدی رفتیم که تابهحال در هیچ انباری استفاده نشده است.
علاوه بر این، آمازون معتقد است که استفاده از انبارهای زیر آب، مشکل استفادهی بهینه از فضای انبار را هم از بین خواهد برد.
نظر شما در مورد انبار زیر آب آمازون چیست؟
دانشمندان دانشگاه استنفورد برای نخستین بار موفق به تولید نسخه فوق متراکمی از یخ موجود در اعماق قمرهای یخی شدند.
به نقل از دیلیمیل، تصاویر شکار شده در این فرآیند نشان میدهد چگونه آب منجمد میشود تا شکل عجیبی از یخ موسوم به "یخ هفت" (Ice VII) را تقریبا در لحظهای پس از قرار گرفتن در معرض یک موج شوک تولید شده توسط لیزر تولید کند.
تصاویر بلادرنگ از این فرآیند، به دانشمندان در درک بهتر جهانهای دوردست فرازمینی کمک خواهد کرد. آنها همچنین نشان میدهند چگونه آب و مواد دیگر، حالتهای گذار از مایع به جامد را تجربه میکنند. تغییر دادن این حالتهای گذار توسط تیمهای تحقیقاتی میتواند راه را برای مهندسی کردن موادی با ویژگیهای جدید و عجیب هموار کند.
دانشمندان دانشگاه استنفورد در این مطالعه به دنبال بررسی این تغییر فاز بودند، فرآیندی که طی آن حالت مواد بین جامد، مایع و گاز و همچنین بین آب و Ice VII تغییر میکند. Ice VII به طور طبیعی در محیطهای فرازمینی و زمانی که اجرام سیارهای یخی مانند دنبالهدارها به هم برخورد میکنند، تولید میشود.
بخشی از انگیزه محققان حاضر برای بررسی چنین فرآیندی درک بهتر این موضوع بود که این اجرام بینستارهای یخی چگونه بلوکهای سازنده حیات را شکل میدهند؛ تحولات فازی در طول چنین برخوردهایی بر امکان شکل گیری ترکیبات پربیوتیک و ثبات آنها تاثیر میگذارد.
تیم علمی از "منبع نور منسجم لیناک" (LCLS) برای شکار فیلمی از تغییر فاز آب به Ice VII استفاده کردند. این تغییر فاز فقط طی شش میلیاردم ثانیه یا 6 نانوثانیه رخ داد و طی آن دانشمندان مشاهده کردند که آب مایع به فاز یخ با فشار بالا متبلور شد.
این محققان در ابتدا یک لیزر سبزرنگ فشرده را بر هدف کوچک حاوی نمونهای از آب مایع تاباندند. این لیزر به طور آنی لایههای الماس موجود را بر روی یک سمت این هدف تبخیر کرد و نیرویی تولید کرد که آب را با فشارهای بیش از 50 برابر جو زمین در سطح دریا فشرده کرد.
هنگام فشرده شدن آب، یک پرتو جداگانه از ابزاری موسوم به "لیزر الکترون آزاد" (XFEL) در مجموعهای از پالسهای شفاف و فقط در یک فمتوثانیه یا یک کوادریلیونم ثانیه به این مجموعه تابانده شد. این پرتو لیزر که به فلشهای دوربین مجهز بود، مجموعهای از تصاویر را شکار کرد که پیشرفت تغییرات مولکولی را هنگام متبلورشدن آب فشرده شده به شکل یخ هفت شکار کرد.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Physical Review Letters منتشر شد.

.: Weblog Themes By Pichak :.