محققان اسپانیایی راهی نوین برای تصفیه آب بجای افزودن مواد شیمیایی به آن ابداع کردهاند.
به نقل از گیزمگ، در آینده رباتهای کوچکی که در آب شناور میشوند باکتریهای مضر آن را نابود کرده و آب را آشامیدنی خواهند کرد.
میکرورباتهای کُروی که محققات اسپانیایی آنها را توسعه دادهاند میتوانند در زیر سطح آب شناور باشند و باکتریهای مضر را جمعآوری کرده و به راحتی از آب خارج شوند.
در حالت عادی، تصفیه آب با افزودن دوزهای بالای کلر و دیگر مواد شیمیایی انجام میشود که خود این مواد اثرات مخربی بر روی افراد میگذارند و علاوه بر این برای نابودی تمام باکتریها مناسب نیستند.
طراحی این رباتها بسیار هوشمندانه انجام شده است. بدنه این رباتها از دو قسمت تشکیل شده است که یکی از جنس منیزیم و دیگری ترکیبی از آهن، طلا و نقره است.
قسمت منیزیمی عمل تصفیه را انجام میدهد و ضمن واکنش دادن با آب حبابهای هیدروژن تولید میکند.
سمت دیگر ربات با استفاده از طلا میکروارگانیسمهای موجود در آب را به دام میاندازد تا با استفاده از نانوذرات نقره نابود شوند.
در تست انجام شده برای سنجش عملکرد این میکرورباتها آنها را وارد آب تصفیه نشده کردند که با توجه به سوخت منیزیمی این رباتها که 15 تا 20 دقیقه آنها را فعال نگه میدارد حدود 80 درصد باکتریهای موجود در آب آلوده نابود شدند.
لایه آهنی که در بدنه این رباتها تعبیه شده برای جمعآوری آنها با استفاده از آهنربا به کار گرفته میشود.
طراحان این رباتها اعلام کردهاند که فعالیت این رباتهای تصفیهگر هیچ پسماند مضری در آب باقی نمیگذارد.
نتایج این تحقیق در نشریه علمی ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.
آژانس فضایی اروپا بامداد امروز دو ماهواره را با استفاده از موشک آریان 5 به مدار زمین پرتاب کرد.
به نثل از اسپیس، دو ماهواره "هلاس ست 3 "(Helas Sat 3) و "جیست 17"(GSAT-17) امروز از پایگاه فضایی گویان فرانسه به فضا پرتاب شد.
وقوع ناپایداریهای جوی ممکن بود سبب به تعویق افتادن این پرتاب شود اما پس از مناسب شدن وضعیت جوی این موشک به فضا پرتاب شد و 39 دقیقه پس از پرتاب، ماهوارهها در مدار زمین مستقر شدند.
مجموع وزن دو ماهواره و موشک "آریان 5؛ 9257کیلوگرم بوده و نیروی اعمال شده از سوی موشک برای پرتاب 13میلیون نیوتن بوده است.
ماهواره GSAT-17 یک ماهواره ارتباطی و مخابراتی متعلق به "آژانس فضایی هند"(ایسرو) است که 3425 کیلوگرم وزن و 6000 وات توان دارد.
ماهواره "هلاس ست 3" متعلق به شرکتی قبرسی به همین نام است که محدوده قبرس و یونان در مدیترانه را تحت پوشش مخابراتی دارد و با این ماهوراه مناطقی از اروپا، خاورمیانه و آفریقا را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد.
این پرتاب هفتمین پرتاب آژانس فضایی اروپا و چهارمین پرتاب موشک آریان 5 است که در سال 2017 انجام میشود.
این سازمان تا پایان سال 12 پرتاب را در برنامههای خود دارد.

ناسا اعلام کرده است که فعالیتهای خورشیدی در حال وارد شدن به فازی متفاوت موسوم به "خورشید حداقلی" هستند.
به نقل از دیلی میل، "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) اعلام کرده است که تغییرات بوجود آمده در فعالیتهای خورشید سبب کاهش لکهها و فورانهای خورشیدی میشود و در عوض پدیدههای بلند مدتتر مانند حفرههای تاجی را افزایش میهند که چگالی پلاسما در آنها کمتر بوده و به همین دلیل تیرهتر به نظر میرسند.
براساس اعلام ناسا این حالت میتواند سبب تغییر در وضعیت جوی فضا شده و سامانههای ارتباطی و ناوبری را دچار اختلال کند.
پخش شدن زبالههای فضایی در اثر تغییر وضعیت جاذبه مشکل بالقوه دیگر این پدیده محسوب میشود.
"دین پسنل"( Dean Pesnell) از محققان مرکز فضایی "گودارد"( Goddard) ناسا در رابطه با این تغییرات گفت: در حال حاضر خورشید در یک دوره 11 ساله به سر میبرد که میزان لکههای خورشیدی در آن تا سال 2014 در حال افزایش بود و حال میزان این لکهها رو به کاهش بوده و تا سال 2019 و 2020 به کمترین میزان خود خواهد رسید.
وی افزود: در حالت "خورشید حداقلی" تاجهای خورشیدی عمر طولانیتری دارند و برای شش ماه یا بیشتر باقی میمانند.
تاج خورشیدی بیرونیترین لایه خورشید است. در زمان قدیم تاج خورشید تنها در زمان کسوف دیده میشد، اما امروزه بسیاری از رصدخانههای زمینی و فضایی در هر لحظه قادر به دیدن تاج خورشیدی هستند. دمای تاج خورشیدی حدود یک میلیون درجه کلوین است.
در جو خورشید مناطقی وجود دارد که زمانی که میدانهای مغناطیسی در آنها ایجاد میشوند میتوانند جریانهایی از ذرات خورشیدی را در فضا پراکنده کنند.
زمانی که بادهای خورشیدی ناشی از این ذرات با میدان مغناطیسی زمین برخورد میکنند سبب ایجاد شفق قطبی و ایجاد اختلال در عملکرد ماهوارهها میشوند.
ورود خورشید به این فاز سبب میشود که میزان پراکنش اشعه خورشیدی به خاطر تضعیف میدان مغناطیسی این ستاره افزایش یابد و بعلاوه جو زمین کمی سردتر شده و زبالههای فضایی مدت بیشتری در فضا باقی بمانند.
مشکل دیگری که پسنل معتقد است در پی این پدیده ایجاد میشود تهدیدهای زیستی برای فضانوردانی است که میخواهند به فضا بروند.
دانشمندان دانشگاه Jilin در چین رباتهای ساده و ریزی ساختهاند که تماما با رطوبت نیرودهی میشوند.
به نقل از گیزمگ، این رباتها از ورقههای اکسید گرافن و با استفاده از فلش دوربین ساخته شدهاند.
رباتهای چهارپای جدید میخزند و دارای چنگکی هستند که در واکنش به تغییرات رطوبت باز و بسته میشود.
برای این که رباتها به رطوبت واکنش نشان دهند، تیم علمی طی فرآیندی اکسیژن را از مولکولهای ورقههای اکسید گرافن حذف کرد. در این جا نکته کلیدی، حذف مولکولهای اکسیژن از فقط یک طرف ورقه اکسید گرافن است بنابراین زمانی که هوا مرطوبتر باشد طرفی که مولکول اکسیژن آن حذف نشده، آب بیشتری جذب میکند، منبسط میشود و ورقه اکسید گرافن به سمتی که فاقد اکسیژن است، خم میشود. زمانی که هوا خشک شود، ورق اکسید گرافن دوباره به حالت مسطح خود باز میگردد.
تحقیقات قبلی نشان داده بود نور قوی، شیوهای کارآمد برای تحریک فرآیند حذف مولکولهای اکسیژن از ورقههای اکسید گرافن است بنابراین دانشمندان چینی از منبع نوری ارزان، ساده و سریع یعنی فلش دوربین استفاده کردند.
به منظور اطمینان از این موضوع که فقط مولکولهای اکسیژن طرف فوقانی ورقه اکسید گرافن حذف میشوند ، لازم بود که ضخامت ورقهها بیش از 5 میکرون باشد و فلش نور هم بین 20 و 30 سانتیمتر دورتر از آن قرار داشت.
انجام این کار موجب شد ورقههای اکسید گرافن به تغییرات موجود در رطوبت نسبی بین 33 و 86 درصد واکنش نشان دهند و زوایای بین صفر و 85 به خود بگیرند. به منظور مجسمکردن این اثرات، تیم علمی ورقههای اکسید گرافن را به شکلهای چهار پای با عرض حدود یک سانتیمتر برش داد.
با ارائه و حذف رطوبت برای چند بار توسط دانشمندان، رباتها توانستند فاصله 3.5 میلیمتر را در 12 ثانیه و بدون کمک هرگونه منبع انرژی دیگری بخزند. تیم علمی با استفاده از همین قانون چنگکی برای این رباتها ساخت که در واکنش به رطوبت باز و بسته میشود.
در آینده دانشمندان به دنبال یافتن راههایی برای کنترل دقیقتر این سامانهها هستند تا بتوانند از آنها در انجام مسئولیتهای پیچیده استفاده کنند.
جزئیات این مطالعه در مجله Optical Materials Express منتشر شد.
محققان دانشگاه "آیندهوون" هلند و دانشگاه "کنت" آمریکا وسیلهای طراحی کردند که با دریافت انرژی از نور شروع به حرکت میکند.
به نقل از گیزمگ، این پروژه تحت نظارت پروفسور "دیک بوئر"(Dick Broer) استاد دانشگاه صنعتی "آیندهوون" هلند انجام شده و طی آن محققان موفق شدند اولین ماشین مکانیکی در دنیا را که میتواند انرژی نور را مستقیما به انرژی جنبشی تبدیل کنند بسازند.
این ماشین میتواند برای انتقال مواد و اجسام کوچک در فضاهای غیرقابل دسترس مورد استفاده قرار بگیرد.
این ماشین که ضخامت آن به اندازه یک نوار باریک است از پلیمرهای کریستال مایع ساخته شده که در امتداد یک قاب مستطیلی نصب شده است.
از آنجا که قاب مستطیلی کوتاهتر از نوار است، پلیمر در یک سمت آن برآمده شده و در سمت دیگر کمی گود شده و شکل موج سینوسی به خود گرفته است.
زمانی که نور بنفش به این وسیله تابانده میشود، قسمت برآمده نور را دریافت میکند و قسمت گود هیچ نوری دریافت نمیکند.
مولکولهای حساس به نور در این پلیمر پس از جذب نور بنفش فعال شده و به حرکت درمیآیند. این تحرک سبب میشود که قسمت برآمده به گودی تبدیل شود و قسمتی که قبلا گود بود به بالا آمده و برآمده شود و این روند تا زمانی که تابش نور ادامه داشته باشد به صورت متناوب رخ خواهد داد.
به این ترتیب یک موج به طور مداوم از طریق نوار عبور میکند و باعث می شود که نوار با سرعتی در حدود نیم سانتیمتر بر ثانیه حرکت کند.
به منظور حرکت به سوی منبع نور، کافیست کل نوار به صورت برعکس چرخانده شود.
در آزمایشهای انجام شده با این وسیله مشخص شد که توانایی جابجایی اجسام و ذرات بزرگتر و سنگینتر از خود نوار پلیمری هم با استفاده از آن وجود دارد.
از این وسیله میتوان برای پاکسازی سطح سلولهای خورشیدی از ذرات گرد و غبار نیز استفاده نمود.
دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون در آمریکا شیوهای برای تاباندن برنامههای نرمافزاری گوشی هوشمند بر روی میز تحریر و هر سطح دیگر ارائه دادهاند.
به نقل از دیلیمیل، نمونه اولیه پروژکتور ابداعی این دانشمندان موسوم به "دسکتاپوگرافی" (Desktopography) به کاربر امکان تاباندن صفحه گوشی هوشمند خود بر روی هر سطحی از میز تحریر گرفته تا تختخواب را میدهد. این پروژکتور در واقع مجهز به یک دوربین است و با برنامههای نرمافزاری موجود در گوشی هوشمند فرد تعامل برقرار میکند و آنها را بر روی سطوح مختلف میتاباند.
فناوری جدید خودکفاست و داخل محفظه یک لامپ حبابی استاندارد قرار میگیرد بنابراین نصب آن مانند یک لامپ آسان است.
این پروژکتور نیازی به شارژ شدن ندارد زیرا با استفاده از سوکت لامپ نیرودهی میشود.
در حالی که شرکت سونی هم اخیرا پروژکتور مشابهی ارائه داده، مبتکران دانشگاه کارنگی ملون مدعیاند پروژکتور آنها پیشرفتهتر است.
به گفته آنها، فناوری سونی به بازتاب برنامههای نرمافزاری روی سطوح مسطح محدود میشود و فقط میتواند یک صفحه مستطیلی را روی سطح بتاباند. این در حالی است که پروژکتور جدید برنامهها را روی سطوح غیرصاف هم میتاباند و کاربر قادر است برنامههای نرمافزاری را روی سطوح حرکت دهد.
همچنین میتوان برنامههای نرمافزار را به صورت مجازی به اشیای فیزیکی متصل کرد و در صورت حرکت شی، برنامه نرمافزاری آن را تعقیب میکند.
این سیستم همچنین قادر است در واکنش به تغییرات فیزیکی، مکان خود را تغییر دهد؛ به طور مثال، چنانچه کاربر کتابی را روی برنامه نرمافزاری تابانده شده بر روی میز تحریر قرار دهد، برنامه نرمافزاری خود را به نزدیکترین فضای باز حرکت خواهد داد تا فرد بتواند باز هم با آن تعامل برقرار کند.
این پروژکتور هنوز وارد بازار نشده و مشخص نیست که آیا دانشمندان آن را تجاریسازی میکنند یا خیر.
محققان در مراحل اولیه تولید تلفن همراه جدیدی هستند که بدون نیاز به باتری کار میکند.
به نقل از ساینس 24، این گوشی همراه براساس روش شناخته شده با نام "بازتاب امواج"(backscatter) کار میکند. در این روش دستگاه با استفاده از بازتاب امواج رادیویی نیروی لازم را برای عملکردهای مختلف دریافت میکند.
با توجه به افزایش مصرف انرژی گوشیهای همراه در زمینه ارتباط دیجیتال دستگاههای زیادی برای تامین این انرژی طراحی شدهاند. اما دستگاه کنونی از سیگنالهای رادیویی با قدرت کم که در حال حاضر در همه جا وجود دارد استفاده میکند.
پیامها با استفاده از رمزگذاری پالسهای صوتی در شاخصهای FM ارسال میشوند. در این روش سه راهبرد مختلف برای ارسال سیگنالهای صوتی با استفاده از backscatter وجود دارد.
اولین گام اطلاعات جدید بر بالای سیگنالهای موجود قرار گرفته که این روش نوعی پخش امواج رادیویی محسوب میشود.
در مرحله دوم نیز از کانالهای خالی رادیویی برای فرستادن امواج رادیویی FM استفاده میشود.
مرحله سوم نیز اشتراک دو گوشی هوشمند برای رمزگشایی است.
البته دریافت یک تماس تلفنی با دو گوشی حاوی باتری ممکن است عملکرد بهتری نسبت به این روش داشته باشد اما با این روش نیز تماس و ارتباط برقرار میشود.
این دستگاه جدید توسط گروه تحقیق دانشگاه واشنگتن در سیاتل طراحی شده و نمونه پیشین آن فقط یک دستگاه اعلانکننده بود ولی با پیشرفت در زمینه backscatter دستگاههایی با بهترین عملکرد ارائه خواهند شد.
با این روش گفتار انسان به سیگنالهای الکتریکی تبدیل خواهد شد.
این دستگاه فقط با امواج رادیویی و فرکانس خاص روشن میشود و برد آن فعلا تا 15 متر است.
محققان امیدوارند این روش جدید منجر به طراحی شهرهای هوشمند شده و در آینده نزدیک شهرهای هوشمند و تمامی اشیا موجود در آنها همچون پوسترها و یا علائم شهری و یا حتی تیشرتی که بر تن دارید قابلیت صحبت و انتقال اطلاعات داشته باشند!
عید فطر، عید اولیای الهی است ،از جمله لیالى شریفه است و در فضیلت و ثواب عبادت و احیای آن احادیث بسیار وارد شده و روایت شده است که آن شب کمتر از شب قدر نیست و از برای آن چند عمل است:
* غسل است در وقتى که آفتاب غروب کرد.
* احیاء آن شب به نماز و دعا و استغفار و سؤال از حق تعالى و بَیتُوته در مسجد.
* آنکه بخواند در عقب نماز مغرب و عشاء:
اَللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللهُ، وَاللهُ اَکْبَرُ، اَللهُ اَکْبَرُ، وَلله الْحَمْدُ، اَلْحَمْدُ للهِِ عَلی ما هَدینا، وَلَهُ الشکْرُ علی ما اَوْلینا.
* آنکه چون نماز مغرب و نافله آنرا خواند، دستها را به سوی آسمان بلند کند وبگوید: یا ذَاالْمَن وَالطوْلِ، یا ذَاالْجُودِ، یا مُصْطَفِی مُحَمدٍ وَناصِرَهُ صَل عَلی مُحَمدٍ وَ الِ مُحَمدٍ، وَاغْفِرْ لى کُل ذَنْبٍ اَحْصَیتَهُ، وَهُوَ عِنْدَکَ فى کِتابٍ مُبینٍ؛ پس به سجده برود و صد مرتبه در سجده بگوید: اَتُوبُ اِلَى اللهِ. پس هر حاجت که دارد از حق تعالى بخواهد که انشاء الله برآورده خواهد شد.
* زیارت کند امام حسین علیهالسلام را که فضیلت بسیار دارد.
*ده مرتبه بگوید ذکر «یا دآئِمَ الْفَضْلِ» را که در اعمال شب جمعه است.
*بجا آورد ده رکعت نمازی که در شب آخر ماه رمضان وارد شده است.
* بجا آورد دو رکعت نماز؛ در رکعت اول بعد از حمد هزار مرتبه توحید و در دوم یک مرتبه بخواند و بعد از سلام سر به سجده بگذارد و صدمرتبه بگوید:
اَتُوبُ اِلَى الله پس بگوید: یا ذَالْمَن وَالْجُودِ، یا ذَاالْمَن وَالطوْلِ، یا مُصْطَفِىَ مُحَمدٍ صَلی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ، صَل عَلى مُحَمدٍ وَ الِهِ، وَافْعَلْ بى کَذا وَکَذا. و بجای آن حاجات خود را بطلبد و روایت است که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام این دو رکعت را به این کیفیت بهجا میآورد، سپس سر از سجده برمیداشت و میفرمود: بحق آن خداوندی که جانم بدست قدرت اوست هر که این نماز را بکند هر حاجت از خدا بطلبد البته عطا کند و اگر بعدد ریگهای بیابان گناه داشته باشد خدا بیامرزد و در روایت دیگر بجاى هزار مرتبه توحید صد مرتبه وارد شده لکن نماز را بعد از نماز مغرب و نافله آن باید بجا آورد.
* چهارده رکعت نماز کند؛ در هر رکعتى حمد و آیةالکرسى و سه مرتبه قل هُوَ الله اَحَدٌ تا برای او باشد به هر رکعتى ثواب عبادت چهل سال و عبادت هر که روزه گرفته و نماز خوانده در آن ماه.
دو دههی قبل، حتی خوشبینترین اقتصاددانان دنیا هم تصور نمیکردند که خودروسازان کرهای به جایگاه امروزی برسند.هیوندای با خرید ۵۱ درصد از سهام کیا در سال ۱۹۹۸۸، سرمایهگذاری در این شرکت را افزایش داد و امروزه با داشتن حدود ۳۴۴ درصد از سهام آن، نقش مهمی در پیشرفت پروژههای دومین برند خودروساز کره دارد. روزبهروز بر تنوع محصولات در سبد شرکتهای هیوندای و کیا افزوده میشود که نشان از عطش آنها برای حضور قدرتمند در تمامی کلاسهای خودروی دنیا دارد.
پروژهی استینگر با معرفی یک مدل کانسپت در نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۱ رسانهای شد. این خودرو توسط بزرگمرد طراحی خودروی دنیا، پیتر شرایر، عرضه شده بود که سابقهی درخشانی در دپارتمان M شرکت بیامو داشت. چند ماه پیش، نمونهی نهائی استینگر برای تولید در سال ۲۰۱۷، آماده شد و بهتازگی در اختیار کارشناسان قرار گرفته است. این خودرو، مستقل از نتیجهای که در پیستهای مختلف و آزمونهای کارشناسان بگیرد، نشانهی عزم کرهایها، برای تولید محصولی باکیفیت در کلاس پیچیدهی خودروهای لوکس میانرده محسوب میشود که از دیرباز، در اختیار غولهای آلمانی بوده است.
ابعاد استینگر شامل طول ۴.۸۳۱ متر، عرض ۱.۸۷ متر و ارتفاع سقف ۱.۴ متر میشود. فاصله محورهای این خودرو، ۲.۹ متر است که نهتنها بیشتر از دیگر خودروهای همکلاس خواهد بود که حتی فراتر از مدلهای شناختهشدهای مثل مرسدس CLS است. علاوه بر این ارقام که نشانهی فضای ایدهآل در کابین استینگر هستند، نباید از صندوق بار کمنظیر آن غافل شد که با توجه به سبک طراحی بدنهی فستبک، میتواند با جمع شدن صندلیهای عقب، فضای رضایتبخشی فراهم کند.
تواناییهای فنی
برای خریدار یک سدان اسپرت، پیشرانه و تواناییهای آن بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد. در حال حاضر، نمونهی پایه از کیا استینگر با پیشرانهی ۲ لیتری مجهز به توربوشارژ و اینترکولر ارائه میشود که قدرت ۲۵۵ اسب بخار و گشتاور ۳۵۲ نیوتنمتر فراهم میکند. با این شرایط، استینگر برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ۶ ثانیه زمان میبرد و حدود ۱۵ ثانیه پس از شروع حرکت، به سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. نهایت سرعت این نسخه، ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است؛ درحالیکه میانگین مصرف سوخت ۱۱.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد داشت. استینگر با پیشرانهی ۲ لیتری در سرعت ثابت بزرگراه، کمتر از ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و در ترافیک شهری، نزدیک به ۱۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر بنزین مصرف میکند.
نسخهی قدرتمندتر این خودرو که استینگر GT نام دارد، همراه پیشرانهی ۳.۳ لیتری ۶ سیلندر ارائه میشود که علاوه بر استفاده از توربوی دوگانه، مجهز به اینترکولر است. قدرت این نمونه، ۳۶۵ اسب بخار برآورد میشود و گشتاور ۵۱۰ نیوتنمتر فراهم میکند که برای ثبت سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ظرف ۴.۷ ثانیه کافی خواهد بود. این نسخه از استینگر، با گذشت ۱۳.۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و نهایت سرعت ۲۷۰ کیلومتر بر ساعت در اختیار راننده میگذارد. میانگین مصرف سوخت برای این مدل تفاوت چندانی با استینگر ۲ لیتری ندارد؛ اما در سرعت ثابت بزرگراه، حدود ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف بنزین خواهد داشت.
امکانات رفاهی
از آپشنهای مهم استینگر میتوان به نمایشگر ۷ اینچ لمسی و سیستم صوتی آمپلیفایر دار ۹ بلندگو از برند هارمن کاردون اشاره کرد که در نمونهی GT با نسخهی حرفهای ۷۲۰ وات و ۱۵ بلندگو قابل ارائه است. فناوری خودران در سطح کروز کنترل هوشمند با قابلیت کاهش و افزایش سرعت، ترمز خودکار، هشدار اجسام در نقطهی کور و قابلیت هدایت خودرو بین خطوط در استینگر وجود خواهد داشت.
رینگهای اسپرت ۱۸ اینچ با لاستیکهایی به پهنای ۲۲۵ میلیمتر و فاق ۴۵ میلیمتر، در نسخهی استاندارد این خودرو حضور دارند؛ درحالیکه مدل GT با رینگهای ۱۹ اینچ، لاستیکهایی به پهنای ۲۲۵ میلیمتر در جلو و ۲۵۵ میلیمتر در عقب همراه خواهد بود به ترتیب با فاق ۴۰ میلیمتر و ۳۵ میلیمتر ارائه میشود.
آزمون جاده و تست میدانی
کیفیت رانندگی استینگر از سوی بسیاری از کارشناسان معتبر رسانههای خودروی دنیا (مثل موتور ترند و کار اند درایور)، بسیار خوب ارزیابی شده است. عرضهی استینگر، بینیاز از فروش بالا در بازارهای جهانی، یک موفقیت بزرگ و افتخارآمیز برای کیا محسوب میشود؛ چراکه تقریبا تمام فناوریها و قطعات بهکاررفته در آن ساخت کره هستند. بهعنوان مثال، درحالیکه بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیا از جعبهدندهی ساخت ZF آلمان در محصولات خود استفاده میکنند، استینگر از نمونهی ۸ سرعته و اتوماتیک با قابلیت تعویض دستی بهرهمند است که تماما در مقر اصلی شرکت کیا در کره، طراحی و تولید میشود.
علاوه بر تعویض دندهی نرم و سریع در استینگر، دیگر نکتهی مثبت در آزمون رانندگی با آن، صندلی خوشفرم و راحت راننده عنوان شده است که در زوایای کنار نشیمنگاه (Side Bolsters) قابلیت تنظیم دارد و بهخوبی در مانورهای سنگین و سرعتهای مختلف بدن راننده را حفظ میکند؛ درحالیکه این سیستم در صندلی کنار راننده وجود ندارد. فرمان برقی استینگر به خوبی رقبای آلمانی پاسخ نمیدهد؛ اما سرآمد دیگر محصولات کیا محسوب میشود و عملکرد قابل قبولی دارد. نسخهی GT از این خودرو با ترمزهای برمبو در جلو همراه است که بهخوبی از عهدهی وزن ۱۷۰۰ کیلوگرمی آن برمیآید؛ ضمن اینکه مدل GT با قابلیت تنظیم ارتفاع سیستم تعلیق عرضه میشود.
در مجموع، اینطور به نظر میرسد که مهندسان کیا راحتی و آرامش سرنشینان استینگر را به سخت بودن سیستم تعلیق و عملکرد بالا در پیست ترجیح دادهاند. این خودرو در مانورهای ناگهانی بهاندازهی بیامو M6، M4 و مرسدس AMG C43 نرم و انعطافپذیر نیست؛ اما فراتر از بسیاری سدانهای اسپرت و مشهور دنیا، مثل شورولت SS و دوج چارجر عمل میکند؛ ضمن اینکه فضای کابین لوکس و ابعادی جادار، همراه با صندوق عقبی کمنظیر ارائه میکند.
قیمت نسخههای مختلف
استینگر، اولین سدان اسپرت تاریخ کیا و دومین خودروی این برند با سیستم دیفرانسیل عقب است. از سویی دیگر، سریعترین خودروی کیا از ابتدای تأسیس آن در ۷۲ سال پیش تاکنون محسوب میشود. قیمتگذاری این محصول در کنار تواناییهای فنی آن قابل توجه است؛ چراکه با آستانهی قیمت ۳۳ هزار دلار قابل خرید است و در نمونهی GT حدود ۴۰ هزار دلار قیمت خواهد داشت که با آپشنهای کامل، در محدودهی ۵۰ هزار دلار خواهد بود. با توجه به ظاهر قابل قبول و کابین نسبتا جادار در این کلاس، استینگر میتواند خریداران مشکلپسند اروپایی و آمریکایی را وسوسه کند؛ چراکه با هزینهای معقول و امکاناتی قابل قبول ارائه میشود.
مقایسه با رقبا
شکی نیست که خودروی استینگر در هر دو تیپ استاندارد و GT، قابلیتهای جالب توجهی دارد؛ اما رقبای شناختهشدهی این مدل در سطح جهانی، چه ویژگیهایی دارند؟
آئودی S4
این نسخه از سری 4 آئودی، پیشرانهی ۶ سیلندر ۳ لیتری به همراه دارد که قدرت ۳۴۵ اسب بخار و گشتاور ۵۰۰ نیوتنمتر تولید میکند. مدل S4 میتواند به لطف استفاده از توربوشارژر و اینترکولر، سیستم دو دیفرانسیل هوشمند کواترو و جعبهدندهی ۸ سرعتهی خودکار با قابلیت تعویض دنده از پشت فرمان، ظرف ۴.۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و حدود ۱۱ ثانیه پس از آغاز حرکت، سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت داشته باشد. میانگین مصرف سوخت S4، کمتر از ۹.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است و با نهایت سرعت ۲۵۵ کیلومتر بر ساعت ارائه میشود. آستانهی قیمت این خودرو، ۵۳ هزار دلار خواهد بود.
بیامو سری 4 گرنکوپه
سبک بدنهی این مدل از سری 4 بیامو، مشابه کیا استینگر است و البته در بحث پیشرانه هم شباهتهایی با نسخهی GT از استینگر دارد. بیامو گرن کوپه با پیشرانهی ۳ لیتری توبوشارژ و مجهز به اینترکولر تولید میشود که قدرت ۳۰۰ اسب بخار و گشتاور ۴۰۶ نیوتنمتر تولید میکند. این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به زمان ۴.۹ ثانیه و برای ثبت سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت به زمان ۱۲.۲ ثانیه احتیاج دارد. سری 4 گرنکوپه هم از جعبهدندهی ۸ سرعتهی خودکار با قابلیت تعویض دستی بهره میبرد و با میانگین مصرف سوخت ۹.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت برای مدل پایه، قیمتی در حدود ۴۶ هزار دلار دارد.
مرسدس بنز AMG C43
مثل همیشه، خودروی پرطرفدار مرسدس کلاس C در تیپ بدنه و پیشرانههای مختلفی ارائه میشود که قدرتمندترین آنها، مدل AMG C63 با پیشرانهی ۵۰۰ اسب بخار و آستانهی قیمتی بیش از ۸۲۲ هزار دلار است. روی کاغذ، نسخهی C43 از AMGG مشابهت زیادی با کیا استینگر دارد؛ هرچند با بدنهای نسبتا کوچکتر ارائه میشود. این خودرو با پیشرانهی ۳ لیتری توئینتوربو و مجهز به اینترکولر، قدرت ۳۶۲ اسب بخار و گشتاور ۵۲۰ نیوتنمتر، ظرف ۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و حدود ۱۰.۵ ثانیه پس از آغاز حرکت، سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت خواهد داشت. آپشن دو دیفرانسیل هوشمند 4Matic و جعبهدندهی ۹ سرعتهی خودکار با قابلیت تعویض دستی، نهایت سرعت ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت و میانگین مصرف سوخت ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر فراهم میکند. آستانهی قیمت مرسدس بنز AMG C43، نزدیک به ۵۳ هزار دلار است.
جگوار XE S
از دیدگاه فنی، ظاهری و خصوصا قیمت پایه، جگوار XE و XE S اشتراکات زیادی با کیا استینگر دارند و میتوان آنها را با نسخهی استاندارد و GT این خودروی کرهای مقایسه کرد. جالب است بدانید که نسخهی پایه از مدل XEE با آستانهی قیمت ۳۵ هزار دلار، یکی از ارزانترین محصولات جگوار محسوب میشود.
جگوار XE S با پیشرانهی ۳ لیتری مجهز به سوپرشارژر، قدرت ۳۴۰ اسب بخار و گشتاور ۴۵۰ نیوتنمتر تولید میکند که برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ظرف ۴.۵ ثانیه و سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت، در زمانی حدود ۱۱ ثانیه کافی خواهد بود. این خودرو به ۲ صورت دیفرانسیل عقب یا دو دیفرانسیل قابل خرید است و با جعبهدندهی ۸ سرعتهی خودکار و قابل تعویض ارائه میشود. میانگین مصرف سوخت جگوار XE S، حدود ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و نهایت سرعت آن، ۲۵۵ کیلومتر بر ساعت است. قیمت این خودرو از ۴۸ هزار دلار شروع میشود.
آلفا رومئو جولیا
سری جدید سدانهای اسپرت آلفارومئو، جلب توجه زیادی در رسانههای جهان داشته است و خصوصا نسخهی کوادریفوگلیو که سیستم دو دیفرانسیل و پیشرانهی ۳ لیتری ۵۰۰ اسب بخار به همراه دارد، بهزودی در جادههای دنیا دیده خواهد شد. مدل استاندارد جولیا، یک رقیب جدی برای کیا استینگر محسوب میشود.
پیشرانهی توربوشارژ و اینترکولر دار جولیا، ۴ سیلندر و ۲ لیتری است. این نمونه با سیستم دیفرانسیل عقب، ۲۸۰ اسب بخار قدرت و ۴۱۵ نیوتنمتر گشتاور دارد که به لطف جعبهدندهی خودکار ۸ سرعته، با قابلیت تعویض دستی ارائه میشود. جولیا برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به زمان ۵ ثانیه و برای ثبت سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت به زمانی حدود ۱۳.۵ ثانیه احتیاج دارد. میانگین مصرف سوخت این خودرو ۹.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر با نهایت سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است. آستانهی قیمت آلفا رومئو جولیا ۴۰ هزار دلار خواهد بود؛ اما نمونهی کوادریفوگلیو با قیمتی حدود ۷۴ هزار دلار فروخته خواهد شد.
نظر شما چیست؟ آیا استینگر در نمونهی پایه با آستانهی قیمت ۳۳ هزار دلار و در نسخهی GT با حدود قیمت ۴۰ هزار دلار، توانایی حضوری قدرتمند در بازار جهانی دارد؟ از سویی دیگر، با ورود احتمالی این خودرو به ایران و با هزینهای بین ۲۵۰ تا ۳۲۰ میلیون تومان در مدلهای مختلف، آیا بهاندازهی دیگر خودروهای این رنج قیمت مورد توجه خواهد بود؟
سامانهی خورشیدی از زمانی که دانشمندان تصمیم گرفتند عنوان سیاره را از پلوتو بگیرند و آن را به عنوان یک سیاره کوتوله قبول کنند، تغییرات چشمگیری را به خود دیده است و برخی شرایط نیز تغییر کردهاند. سال گذشته بود که دانشمندان مؤسسهی فناوری کالیفرنیا اعلام کردند که به احتمال زیاد در سامانه خورشیدی یک سیاره دیگر نیز وجود دارد و آن را سیاره ۹ نامیدند. این دانشمندان گفتند که سیاره ۹ چیزی در حدود ۱۰۰ برابر پرجرمتر از زمین بوده و در لبههای بیرونی سامانه خورشیدی قرار گرفته است. سیاره ۹ در مداری بسیار بزرگ به دور خورشید گردش میکند و جایی فراتر از مدار پلوتو قرار گرفته است.
در زمانی که خبر کشف سیاره ۹ منتشر شد، مایک براون به عنوان شخصی که در شناسایی این سیاره فعالیت داشت، در توییتر خود این چنین نوشت:
سلام به طرفداران سیاره ۹. یک جرم غیرعادی در کمربند سیارکی کوییپر کشف شده است و دقیقاً همان مکانی است که ما برای سیاره ۹۹ پیشبینی میکردیم.
اکتشافات مشابهای نیز در مورد سیارههای کوتوله صورت گرفته است. به عنوان مثال، یک سیاره کوتوله به نام 2014 UZ224 در فاصله ۱۳.۷ میلیارد کیلومتری از خورشید قرار گرفته که قطر آن در حدود ۵۳۰۰ کیلومتر اندازهگیری شده است و ۱۱۰۰۰ سال زمینی طول میکشد تا بتواند یک دور مدار خود را به گرد خوشید کامل کند. به نظر میرسد که حیاط کوچک خانهی ما تغییرات مهمی را به خود میبیند.
گویا شگفتیهای بسیار بیشتری در لبهی سامانه خورشیدی ما وجود دارد. کاترین ولک و رنو مالتوتا از دانشگاه آریزونا به تازگی متوجه حرکتهای مشکوکی در کمربند سیارکی کوییپر شدهاند؛ حرکاتی که به باور آنها میتوانند نشاندهندهی وجود سیارهای جدید در این ناحیه پر آشوب باشند.
اجرامی که در کمربند سیارکی کوییپر قرار دارند به اندازهی کافی از دیگر سیارههای سامانه خورشیدی فاصله دارند و این یعنی گرانش عظیم سیارههای بزرگ نمیتواند روی این اجرام تأثیر بگذارد؛ با این حال به لطف وجود تجهیزات و فناوریهای پیشرفته، میتوان حرکتهای این اجرام را پیشبینی کرد. این امکان وجود دارد که پیشبینیهای دانشمندان با حرکتهای آن جرم خاص همخوانی نداشته باشند. اگر این چنین باشد، میتواند نشاندهندهی وجود یک جرم بزرگ دیگر در اطراف آن جرم باشد که تأثیرات گرانشی بر اطراف خود میگذارد.
نزدیکتر به خانه
جستجو برای شکار سیارهی ۹ دانشمندان را به این نتیجه رساند که به احتمال زیاد، این سیاره در فاصلهای برابر با ۷۰۰واحد نجومی به دور خورشید گردش میکند. با این حال، کاترین ولک و رنو مالتوتا بر این باورند که دهمین سیارهی سامانه خورشیدی میتواند نزدیکتر از پیشبینیهای ما باشد؛ زیرا برخی از اجرام کمربند کوییپر تا فاصلهی ۵۰۰ واحد نجومی نیز تغییر موقعیت میدهند. این دو دانشمند میگویند که به احتمال زیاد دهمین سیاره سامانه خورشیدی هماندازهی مریخ است.
البته گویا این دو دانشمند زیادهروی کردهاند؛ زیرا دیگر ستارهشناسان به اندازهی آنها عجله ندارند و نمیخواهند پیشداوری کنند. آلساندرو موربدلی از رصدخانه Côte d'Azur در ناحیه ساحلی نایس فرانسه، به مجله New Scientist گفت:
من در مورد این سیاره مشکوک هستم؛ زیرا بعید است یک سیاره تا این حد نزدیک و درخشان باشد و ما متوجه حضور آن نشده باشیم.
با این حال کاترین ولک روی گفتههایش تأکید دارد. وی عمیقاً به این باور رسیده که یک سیاره جدید در سامانه خورشیدی قرار دارد:
ما فکر میکنیم که نشانهای واقعی در این قسمت [کمربند کوییپر] وجود دارد که به یک سیارهی اضافی اشاره میکند.
کشف اجرام بیشتر در کمربند کوییپر به پشتیبانی از این یافتهها کمک میکنند. به نظر میرسد که سامانهی خورشیدی کوچک ما قرار است با کشف سیارهها و اجرام جدید، گسترش یابد. نتابج این پژوهشها در نشریهی The Astronomical Journal منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.