"نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران" در نبردهای تجهیزاتی توانسته  قدرت منطقه‌ای کشورمان را به نمایش بگذارد و ساخت موشک‌های "نازعات" و "زلزال" (توسط متخصصین نیروهای مسلح) در همین راستا است.



بخشی از قدرت موشکی نیروی زمینی ارتش به راکت‌ها و موشک های کوتاه‌برد و ادوات  هدایت شونده اطلاق می‌شود و این توانمندی در رزمایش‌های مختلف از جمله رزمایش "بیت‌المقدس 27" به نمایش گذاشته شده است.



*ویژگی‌های "موشک نازعات"

 " نازعات"  بعنوان یک (موشک)  قدرتمند و کارآمد شناخته شده که بردی معادل 150 کیلومتر دارد و این (موشک) با استفاده از  "لانچرهای متحرک" که قابلیت شلیک سریع و استقرار را دارند، پرتاب می‌شود. 



*موشک نازعات 6؛‌ دقیق‌ترین راکت ایرانی

(موشک) "نازعات" 6 با حداکثر برد 100 و حداقل برد 80 کیلومتر، طول بیش از 6 متر و وزن سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم را داراست که "بعنوان دقیق‌ترین راکت ایرانی" شناخته می‌شود.




*راکت نازعات 10

 نازعات 10 یک موشک سوخت جامد بوده که توسط نزاجا به کار گرفته شده است؛ این موشک با سوخت جامد و سرجنگی بیش از 200 کیلوگرم جز بهترین راکت‌های ایرانی به حساب می آید.



موشک




نیروی زمینی ارتش هم‌اکنون جز دارندگان انواع لانچرهای 3 تایی و تکی برای شلیک راکت  (موشک) نازعات است و  این راکت در رزمایش‌های مختلف امتحان خود را پس داده است. به غیر از نمونه‌های راکت نازعات که هم اکنون در یگان‌های مختلف جهاد خودکفایی آماده شلیک بوده، راکتی (موشکی) با برد 150 کیلومتر تولید شده که می‌تواند توان عملیاتی و موشکی نزاجا را افزایش دهد.



**موشک کلاس "زلزال"

این موشک سطح به سطح و کوتاه برد، با بردی معادل با 160 کیلومتر، قطر 0/60 متر، طول بیش از 8 متر، یک مرحله‌ای و وزن کلی موشک 2950 کیلوگرم و وزن سرجنگی 500 کیلوگرم است. موشک تاکتیکی "زلزال 2" موشکی سطح به سطح و کوتاه برد، با بردی معادل 300 کیلومتر، قطر 0/61 متر و طولی معادل 8/3 تا 8/4، یک مرحله‌ای با وزن بیش از 3 هزار کیلوگرم  و با وزن سرجنگی 210 تا 600 کیلوگرم است.



موشک

موشک

موشک



اندیشکده CSIS در این زمینه گزارش داد: ایران در دو دهه اخیر تاکید زیادی را بر روی موشکهای بالستیک به منظور مقابله با تهدید اسراییل و نیروهای ائتلاف در منطقه و همچنین قدرت نمایی در خاورمیانه داشته است. 


ایران از زمان جنگ خود با عراق در دهه 1980 میلادی برنامه موشکی خود را آغاز کرده و امروزه با داشتن بیش از 1000 فروند موشک که برد آنها بین 90 تا 1200 مایل است دارای بزرگترین زرادخانه موشکی در بین کشورهای منطقه است.


در گزارش سال 2012 وزارت دفاع آمریکا که در این مقاله به آن استناد شده است، این گونه آمده است: ایران به غیر از ارتقاء در حوزه کمیت، قدرت تخریب و دقت موشکهای فعلی خود را افزایش داده و از سرهای جنگی جدید حاوی بمبلتها را نیز برای آنها نصب کرده است. این گزارش تاکید می‌کند که "نیروی موشکی ایران به طور کلی بر پایه واحدهای متحرک است که موقعیت خاصی برای پرتاب نیاز ندارد. "


در بخش راکتها و موشکهای کوتاه برد، این گزارش به سامانه هایی همچون نازعات ، زلزال ، فاتح 110 و خلیج فارس اشاره می کند. این گزارش برای نمونه از راکت (موشک) "زلزال" به عنوان راکتی (موشک) با سوخت جامد نام می برد که در گونه های جدید برد آن در حدود 400 کیلومتر بوده و یک سر جنگی به وزن 600 کیلوگرم را حمل می کند. 



امیر سرتیپ "احمدرضا پوردستان" فرمانده نزاجا با اشاره به ورود نیروی زمینی ارتش به حوزه موشکی اظهار داشت: با تعامل و همکاری مناسبی که با صنعت دفاعی داشتیم، امروز موشک‌های "نازعات" نیروی زمینی به لحاظ بُرد، دقت و قدرت تخریب ارتقا یافته و به عنوان دست بلند نزاجا می‌تواند در صحنه میدان نبرد، عقبه دشمن را هدف قرار دهد. 



نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با استقرار در مرزها و خصوصا مرزهای غربی می‌تواند از پتانسیل موشکی خود جهت مقابله با نیروهای نظامی کلاسیک و ناهمگون متخاصم استفاده کند. 


البته توان عملیاتی نیروی زمینی ارتش با تلفیق ترکیبی از تجهیزات از جمله زره‌پوش‌ها، خودروهای تاکتیکی  و جیپ‌های سبک و انواع موشک‌ها قابل افزایش است. امروز موشک های  "نازعات" , "زلزال"  با توانمندی منحصر به فرد و با دقت بالا، بنا به گفته فرمانده نزاجا می‌تواند عقبه دشمن را هدف قرار دهد. 



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450014729805_humanskindet.jpg

محققان یک فناوری جدید دو بعدی را توسعه داده‌اند که از ویژگی‌های جذب ملانین، هموگلوبین و آب برای تشخیص بهتر پوست انسان در عملیات جست‌و‌جو و امداد و نجات استفاده می‌کند.

 

 

 سیستم‌های شناسایی موجود که بر تصویر رنگی جهت نفریابی در عملیات جست‌وجو و نجات استفاده می‌کنند، بسیار عالی هستند، اما قادر به تمایز بین پوست واقعی انسان و اجسامی با رنگ مشابه نیستند.

 

اکنون تیمی از مؤسسه فناوری نیروی هوایی ایالات متحده (AFIT) از فضاهای چند‌بعدی برای ورود به ترکیبات خاص بافت انسانی استفاده کرده‌اند. آنها از شاخص پوست برای تعیین این که چگونه آب و ملانین موجود در پوست، دو طول موج مختلف را در نواحی نزدیک به مادون قرمز از خود بروز می‌دهند، استفاده کردند.

 

این تغییرات، هزینه‌های کلی سیستم‌های جست‌وجو و عملیات نجات مبتنی بر ابر‌طیف را توسط یک فاکتور هفت کاهش می‌دهد.

 

 

مایکا مندنهال، استادیار موسسه فناوری نیروی هوایی اظهار کرد: این ویژگی‌ها برمبنای درک درستی از فیزیک در پس شکل طیفی پوست طراحی شدند؛ به صورتی که پیکسل‌های پوست و غیر پوست را به منظور ایجاد الگوی بخش تشخیص وجود مشکل، به طور موثرتری نمایان کند.

 

وی افزود: پس از تحقیقات بسیار، ما در یک مشاهده ساده دریافتیم که پوست به دلیل ملانین در پوست تیره‌تر و هموگلوبین اکسیژن‌دار در پوست روشن، بیشتر از این که قرمز باشد سبز است. در حالی که بسیاری از منابع هشدار اشتباه بیشتر از این که قرمز باشند سبز بودند.

 

 

بسیاری از برنامه‌های ابزار شناسایی تصویر موجود، برای جست‌وجوی طیف گسترده‌ای از اجسام و نیز پوست انسان با بررسی خاص در طیف الکترومغناطیسی، مهندسی شده‌اند.

 

قیمت این فناوری در حدود 100 هزار دلار است.

 

این روش تشخیص پوست در مجله Applied Optics شرح داده شده است.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
204-8.JPG

یک مؤسسه چشم در استان شاندونگ چین از پیوند موفق یک قرنیه مهندسی شده خوک به چشم انسان خبر داد.

 

 ژای هوالی، مدیر بخش قرنیه موسسه چشم شاندونگ اظهار کرد: بینایی بیمار پس از دوره نقاهت سه ماهه بتدریج بهبود یافت که به معنی موفق بودن پیوند است.

 

وانگ شین‌یی 60 ساله به زخم جدی قرنیه مبتلا بود و تنها می‌توانست اجسام متحرک را در فاصله 10 سانتیمتری مشاهده کند.

 

فرزند وانگ گفت: پزشکان در ابتدا به من گفته بودند که به دلیل نبود قرنیه اهدایی کافی ممکن است پدرم بینایی یک چشمش را از دست بدهد.

 

این پیوند از یک قرنیه زیست‌مهندسی شده موسوم به Acornea استفاده کرده که نخستین محصول این چنینی است که توسط سازمان غذا و داروی چین در ماه آوریل معتبر شناخته شده است.

 

ژای گفت: با قرنیه خوک به عنوان ماده اصلی، محصول، عاری از سلول، پروتئین‌های هیبریدی و سایر آنتی‌ژن‌ها می‌شود. این محصول یک ساختار کلاژن طبیعی را با زیست‌سازگاری و ایمنی زیستی قابل توجهی حفظ می‌کند.

 

بیماری‌های قرنیه یکی از بزرگترین دلایل نابینایی در چین است و سالانه 100 هزار نفر به مبتلایان افزوده می‌شود اما تنها حدود 5000 نفر سالانه موفق به دریافت پیوند قرنیه می‌شوند.

 

بیمارستان تانگرن پکن و بیمارستان ووهان شی‌هه و چند بیمارستان دیگر از سال 2010 کارآزمایی‌های بالینی Acornea را انجام می‌دهند و نرخ موفقیت 94.44 درصد را که مشابه نتایج مشاهده شده در قرنیه اهدایی انسان است، نشان داده‌اند.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450849270976_112178.jpg

محققان اسکاتلندی برای اولین ‌بار موفق به ساخت کپسول قابل بلع مجهز به فناوری نور فلورسنت برای تشخیص سرطان در گلو و سیستم گوارشی شدند.

 

 محققان اسکاتلندی در مورد تمایز کپسول فلورسنت با نمونه‌های فعلی اظهار کردند: در نمونه‌های موجود برای روشن کردن فضای تاریک روده‌ها از لامپ‌های ال‌ای‌دی ارزان‌قیمت استفاده می‌شود، اما در سیستم جدید از نور فلورسنت بی‌سیم برای تشخیص بهتر سلول‌های بدن با اثر تابشی نور سبز در برابر نور آبی استفاده شده است.

 

دکتر محمد الروحانی، متخصص مهندسی الکترونیک از دانشگاه گلاسکو اسکاتلند اظهار کرد: سیستم کپسول فلورسنت به اندازه‌ای کوچک است که می‌تواند به آسانی در طول دستگاه گوارشی حرکت کند. این سیستم از نظر مصرف انرژی بسیار بهینه است چرا که می‌تواند تا 14 ساعت درون بدن کار کند.

 

وی در مورد عملکرد حسگر تشخیص نور برگشتی از سلول‌ها افزود: در کپسول‌های جدید برای اولین بار از حسگر بسیار حساس و بی‌سیم استفاده شده است. دقت این حسگر تا حدی بالا است که حتی پس از برخورد یک فوتون نوری اثر آن را به صورت بی‌سیم منتقل می‌کند.

 

با حذف چراغ‌های ال‌ای‌دی از کپسول، تشخیص پزشکی مصرف آن به طور چشمگیری کاهش یافته و به رقم 30.9 میلی‌ وات رسیده است که برای تامین آن یک باتری 1.5 ولتی برای 14 ساعت کار پیوسته کافی است.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450850123440_4-thearchaeolo.jpg

ستاره‌شناسان مجموعه‌ای از تصایر نجومی با قدمت 120 سال را کشف کردند.

 

 محققان دانمارکی مشاهدات نجومی 120 ساله‌ای را کشف کردند که در صفحات عکاسی نازک ساخته شده از شیشه است و در آن تصاویری از خورشید گرفتگی قدیمی و خاصی پیدا شده که بسیار جالب توجه است.

 

این تصاویر قدیمی را ستاره‌شناسی به نام هولگر پدرسن، در مؤسسه نیلز بوهر، محل کارش، کشف کرده است.

 

پدرسن اظهار کرد: این تصاویر در جعبه‌ای در زیرزمین موسسه قرار داشت و 150عکس قدیمی در آن بود که متعلق به 120 سال پیش است.

 

تصاویر قدیمی نجومی در رصدخانه Østervold گرفته شده است. این رصدخانه در حال حاضر فعالیتی ندارد.

 

قدیمی‌ترین عکس در این میان مربوط به سال 1895 بوده که با تلسکوپ تهیه شده است.

 

قرار است این عکس‌ها در موزه تاریخ طبیعی دانمارک به نمایش گذاشته شود.

 

انتهای پیام

 

 

کشف آلبوم نجومی 120 ساله

 

 

 

کشف آلبوم نجومی 120 ساله

 

 

 

کشف آلبوم نجومی 120 ساله

 

 

 

کشف آلبوم نجومی 120 ساله

 

 

 

کشف آلبوم نجومی 120 ساله

 

 

 

کشف آلبوم نجومی 120 ساله

 

 
 


تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450783419909_112193.jpg

دانشمندان کالج سلطنتی لندن برای اولین بار دو دسته ژن مرتبط با هوش انسانی را شناسایی کردند.

 

 M1 و M3 که به اصطلاح شبکه‌های ژنی خوانده می‌شوند بر روی عملکردهای شناختی از جمله حافظه، توجه، سرعت پردازش و استدلال تاثیر می‌گذارند.

 

مهمتر از همه این که دانشمندان کشف کردند این دو شبکه که هرکدام صدها ژن را شامل می‌شوند، به احتمال زیاد تحت کنترل تغییرات تنظیم‌کننده قرار دارند. در حال حاضر محققان در تلاشند تا این تغییرات را شناسایی کرده و دریابند چگونه می‌توان آن‌ها را دستکاری کرد.

 

این مطالعه هنوز در مراحل اولیه است، اما دانشمندان در صدد بررسی امکان استفاده از دانش شبکه‌های ژنی برای ارتقای عملکرد شناختی هستند.

 

دکتر جانسون، سرپرست نویسندگان این مطالعه از دپارتمان پزشکی کالج سلطنتی لندن گفت: می‌دانیم نقش ژنتیک در هوش انسان نقشی اساسی است، اما تاکنون مشخص نشده است کدام یک از ژن‌ها با هوش مرتبطند. این مطالعه بعضی از ژن‌های درگیر در هوش انسان و چگونگی تعامل آن‌ها را با یکدیگر تا حدودی مشخص می‌کند.

 

موضوع هیجان‌انگیز این است ژن‌هایی که تاکنون یافته‌ا‌یم احتمالا از یک قاعده مشترک پیروی می‌کنند و این یعنی اینکه ما قادر به دستکاری یکسری کامل از ژن‌هایی که با هوش انسان مرتبط هستند، خواهیم بود.

 

این مطالعه نشان می‌دهد امکان اصلاح هوش انسان از طریق دستکاری این ژن‌ها وجود دارد، اما هم‌اکنون این تنها در حد یک فرضیه امکان‌پذیر است و محققان در حال تلاش برای به نتیجه رساندن این فرضیه هستند.

 

این مطالعه در مجله Nature Neuroscience منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450854824837_insight-scrubbed-3.jpg

ماموریت بزرگ بعدی ناسا به مریخ، به دلیل وجود یک قطعه معیوب در تجهیزات که نمی‌تواند تثبیت شود، حداقل دو سال به تعویق افتاد.

 

 آژانس فضایی ناسا اعلام کرد که راه‌اندازی ماموریت کاوشگر "اکتشاف داخلی با استفاده از تحقیقات سنجش لرزه‌ای و انتقال حرارت" (InSight) که برای ماه مارس سال آینده برنامه‌ریزی شده بود، با توجه به نشت مداوم محفظه خلاء آن به تعویق افتاد.

 

تاریخ پرتاب جدید هنوز مشخص نشده زیرا این کاوشگر باید از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ در کالیفرنیا به مرکز لاک‌هید در دنور بازگردد.

 

ناسا می‌گوید که راه‌اندازی این کاوشگربه دلیل نقص ممتد در ابزار لرزه‌نگار ساختار داخلی (Seis) به حالت تعلیق در آمده است. این لرزه‌نگار که توسط مرکز ملی مطالعات فضایی فرانسه ساخته شده، به کمک سه حسگر مهر و موم شده در محفظه خلاء قادر به تشخیص حرکات زمین در مقیاس اتمی است.

 

مهندسان در اوایل سال جاری متوجه این نشتی شدند. این نشت توسط مهندسان ترمیم شد و صحت و سلامت آن برای پرواز تایید شد، اما زمانی روز دوشنبه (30 آذر) این مهر و موم در سرمای شدید منفی 45 درجه سانتیگراد دوباره مورد آزمایش قرار گرفت، با شکست مواجه شد. هر چند که این خسارت قابل جبران است اما مقامات ناسا اعلام کردند که فرصتی برای تعمیر مجدد این کاوشگر و راه‌اندازی ضرب‌الاجلی آن وجود ندارد.

 

کاوشگر InSight بر اساس فضاپیمای فونیکس ناسا، که در سال 2008 در قطب شمال مریخ فرود آمد و برای ماموریت اصلی 720 روزه درنزدیکی خط استوای مریخ طراحی شده است.

 

این کاوشگر دارای یک بازوی رباتیک برای قرار دادن ابزار از جمله فرستادن یک وسیله اندازه‌گیری جریان حرارتی تا 4.5 متر به داخل زمین است. هدف این فضاپیما، هم بررسی مریخ و هم به دست آوردن بینش‌هایی در مورد تشکیل سیارات صخره‌ای در داخل منظومه شمسی است.

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450862375926_4.JPG

محققان رصدخانه آرماگ و دانشگاه بوکینگهام امروز (سه‌شنبه) هشدار دادند که کشف صدها دنباله‌دار بزرگ در بخش خارجی منظومه شمسی طی دو دهه اخیر باعث افزایش خطر احتمال از بین رفتن حیات بر روی زمین در پی برخورد با آن‌ها و نه سیارکها شده است.

 

 به گفته محققان، بیشتر تحقیقات در زمینه خطرات شامل اجسامی است که در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری هستند. اما کشف صدها دنباله‌دار غول‌پیکر موسوم به سانتورها در دو دهه اخیر نشان داده که فهرست خطرات احتمالی را باید گسترش داد.

 

سانتورها توپهای یخ و غبار با عرض 50 تا 100 کیلومتر بوده و دارای مدار ناپایدار و بیضوی هستند که از ورای دورترین سیاره منظمه شمسی یعنی نپتون آغاز شده و از مدار مشتری، مریخ، اورانوس نیز گذر می‌کند. گاهی –هر 40 هزار تا 100 هزار سال یکبار- میدان گرانشی این سیارات یک شهاب‌سنگ را به سوی زمین روانه می‌کند.

 

دنباله‌دارها با نزدیکتر شدن به خورشید بتدریج تجزیه می‌شوند که باعث شکل‌گیری دنباله معروف آن‌ها می‌شود. دانشمندان بر این باورند که برخورد آن‌ها با زمین اجتناب‌ناپذیر است.

 

به گفته آن‌ها، فروپاشی دنباله‌داری غول‌پیکر می‌تواند باعث دوره‌های متناوب اما طولانی مدت بمباران شود که تا 100 هزار سال ادامه خواهد داشت. از این رو، ارزیابی خطر برخورد فرازمینی تنها با اتکا بر تعداد سیارک‌های نزدیک به زمین باعث بی‌اهمیت جلوه دادن و خطرات بزرگ می‌شود.

 

یک سانتور از جرم بیشتری نسبت به کل سیارکهای عبوری شناخته شده تا کنون برخوردار است.

 

این تحقیق در مجله Astronomy and Geophysics منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1450768038587_anten.jpg

محققان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دانش فنی ساخت آنتن ماهواره ژئو دست یافتند که با دنبال کردن نقشه ایران، از ارسال و ایجاد تداخل سیگنال برای کشورهای همسایه جلوگیری می‌کند.

 

ایمان آریانیان از محققان این طرح با بیان این که این طرح با عنوان «طراحی و ساخت آنتن آرایه‌ای بازتابی باند KU‌ با پوشش کانتوری بر روی ایران» اجرایی شد، گفت: در این مطالعات به دانش فنی طراحی و ساخت آنتن آرایه‌ای بازتابی با پرتو کانتوری برای استفاده در ماهواره‌های ژئو دست یافتیم.

 

وی به جزئیات اجرای این طرح اشاره و اظهار کرد: برای این منظور ابتدا سلول آنتن طراحی و شبیه‌سازی شد.

 

آریانیان مرحله بعد را طراحی و ساخت آنتن ذکر کرد و ادامه داد: سلول آنتن یک زیر لایه با ضخامت 78 دهم میلیمتر است که یک صفحه فلزی در فاصله 3 میلیمتری از آن یک لایه هوایی با ضخامت 3 میلیمتر ایجاد شد.

 

مجری طرح، با بیان این که آنتن ساخته شده مسطح است، یادآور شد: آنتن طراحی شده به روش تست میدان راه دور مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج این آزمایشات نشان داد که حداکثر بهره این آنتن در پهنای باند Ku، dbi36.5 و در داخل ایران dbi 31.5 است.

 

وی باند فرکانسی این آنتن را 10.95 تا 11.7 گیگاهرتز و اندازه هر ضلع آن را 1.4 متر ذکر کرد

 

آریانیان مهمترین مزیت این آنتن را پوشش‌دهی در داخل ایران دانست و خاطرنشان کرد: کانتور این آنتن نقشه ایران را به خوبی دنبال می‌کند؛ ضمن آن که در خارج از ایران نیز تداخلی برای کشورهای همسایه ایجاد نمی‌کند.

 

وی در این باره توضیح داد: زمانی که ماهواره بخواهد در ارتفاع 36 هزار کیلومتری سیگنالی را بر روی زمین ارسال ‌می‌کند باید به نحوی باشد که تنها در داخل ایران سیگنال‌ها ارسال شود و خارج از محدوده سیگنالی ارسال نشود تا تداخل فرکانسی برای کشورهای همسایه ایجاد نشود.

 

این محقق با تاکید بر این که این وظیفه بر عهده بخش کانتور آنتن است، ادامه داد: کانتور آنتن‌ها با تبعیت از نقشه ایران میزان مناسبی سیگنال ارسال می‌کند و خارج از ایران میزان سیگنال‌ها افت می‌کند.

 

آریانیان با تاکید بر این که در این مطالعات نمونه آزمایشگاهی این آنتن عرضه شده است، اظهار داشت: این آنتن برای ماهواره‌های ژئو طراحی شده ولی با توجه به فناوری به کاربرده شده در آن می‌توان از این آنتن برای همه انواع ماهواره‌ها بهره برد.

 

وی مهمترین کاربرد این آنتن را مخابراتی و تلویزیونی عنوان کرد و یادآور شد: نصب ساده این آنتن بر روی ماهواره از دیگر مزایای آنتن عرضه شده است.

 

به گزارش ایسنا این طرح در شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی حائز رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی شده است.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
12.jpg-49.jpg

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای دستیابی به دانش فنی ساخت ربات‌های پوشیدنی (اگزواسکلتون) نوعی از آن را طراحی کردند.

 

 فائزه اسکندری، دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی – بیومکانیک، اگزواسکلتون‌ها را ربات‌هایی پوشیدنی ذکر کرد که به بدن انسان متصل می‌شوند و توانایی‌های فیزیکی کاربر را افزایش می‌دهند.

 

وی افزود: این ربات‌ها در حوزه‌های مختلفی از جمله توانبخشی، نظامی و صنعتی کاربرد دارند؛ در حوزه نظامی، استفاده از این سامانه‌ها موجب می‌شود تا نیروهای پیاده تجهیزات بیشتری را در مسافت‌های طولانی‌تری بدون احساس خستگی حمل کنند.

 

اسکندری تصریح کرد: در حوزه توانبخشی افراد دچار اختلالات حرکتی با کمک این سامانه می‌توانند توانایی حرکتی خود را بدست آورند، در صنعت نیز در مشاغلی که افراد با بلند کردن اجسام سنگین سرو کار دارند، ربات‌های پوشیدنی علاوه بر تقویت توان کارگران از بروز صدمات اسکلتی و عضلانی جلوگیری می‌کنند.

 

پژوهشگر طرح با اشاره به این که سامانه‌های ربات پوشیدنی از نظر مکانیکی، الکترونیکی و کنترلی بسیار پیچیده و هزینه‌بر هستند، گفت: هدف از این طرح ارائه اگزواسکلتونی برای پایین‌تنه بود که علاوه بر دارا بودن ویژگی‌های زیست‌مکانیکی، از سادگی بیشتری نسبت به نمونه‌های امروزی برخوردار باشد.

 

وی افزود: یکی از مهمترین معیارهای زیست‌مکانیکی مورد توجه در طراحی اگزواسکلتون‌های پایین‌تنه، حفظ الگوی حرکتی مفاصل در هنگام راه رفتن است؛ از این رو در این پژوهش، برای ایجاد این الگو در هنگام راه‌رفتن کاربر با ربات، از بادامک‌هایی برای هریک از مفاصل زانو و سر ران استفاده شد.

 

اسکندری گفت: بر مبنای هدف اولیه این مطالعه یعنی سادگی طراحی، موتورهای الکتریکی حذف و به جای آن طراحی به گونه‌ای صورت گرفت که از توان عضلانی دست‌ها برای تقویت حرکت پایین‌تنه استفاده شود.

 

وی افزود: در این حالت دو اهرم قوی که به بدنه ربات در ناحیه بالای کمر متصل می‌شوند، نیروی عضلانی دست را به پا منتقل می‌کنند.

 

اسکندری با تاکید بر تائید طراحی انجام شده در نرم‌افزار شبیه‌ساز تصریح کرد: سادگی و نوآورانه بودن از برتری‌های این طراحی به شمار می‌رود که در مرحله بعد باید روی مدل فیزیکی آزمایش شود.

 

بر اساس این گزارش، این تحقیق در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک با عنوان «استخراج پارامترهای بیومکانیکی و مدل‌سازی سیستم اگزواسکلتون پایین‌تنه» با راهنمایی دکتر احمدرضا عرشی انجام پذیرفته است.



تاريخ : چهار شنبه 2 دی 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2151 2152 2153 2154 2155 ... 3356 صفحه بعد