1445688192614_1.jpg

تیمی بین المللی از محققان در کشفی بی‌سابقه دریافتند که دنباله‌دار لاوجوی با خود الکل و قند در فضا حمل می‌کند.

 

 این نخستین بار است که الکل اتانول در یک دنباله‌دار کشف شده است. این یافته‌ها به شواهد موجود در مورد این که دنباله‌دارها منبع مولکول‌های آلی پیچیده لازم برای ظهور حیات بوده‌اند، افزوده است.

 

اتانول و قند گلیکول‌آلدهید (glycolaldehyde) در اطراف ستارگان جوان که سیارات در آنجا شکل می‌گیرند، یافت شده است. کشف این مولکول‌ها بر روی دنباله‌داری که یک کپسول زمان منجمد از تولد منظومه شمسی است، نشان می‌دهد که آن‌ها از سال‌های شکل‌گیری خورشید حفظ شده‌اند.

 

اگرچه دنباله‌دارها احتمالا نقش مهمی در انتقال آب و مواد آلی به زمین جوان ایفا نکرده‌اند، اما اشتراکات زیادی با سیارکهای یخی که این مهم را به انجام رسانده‌اند، دارند.

 

دنباله‌دار C/2014 Q2 یا لاو جوی به عنوان مهمان در ابر اوورت که منظومه شمسی را در بر گرفته، گردش می‌کند. این دنباله‌دار در زمان نزدیکترین مواجه‌اش با خورشید در ژانویه 2015 با چشم غیرمسلح نیز قابل مشاهده بود. درخشش غیرعادی آن باعث شد که زمینه مناسبی برای بررسی مولکول‌ها باشد.

 

نیکلاس بیور، دانشمند سیاره‌ای رصدخانه پاریس در فرانسه و همکارانش با استفاده از تلسکوپ رادیویی در سیرا نوادای اسپانیا به رصد لاو جوی پرداختند.

 

اتانول و گلیکول‌آلدهید دو مورد از 21 مولکول شناسایی شده بر روی این دنباله‌دار است. سایر مولکول‌ها مانند موتوکسیدکربن و مجموعه‌ای از مواد آلی پیش از این در سایر دنباله‌دارها مشاهده شده بود.

 

این یافته‌ها در مجله Science Advances منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 3 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445682441539_6.jpg

محققان دانشگاه لیدز در پروژه‌ای جدید قصد دارند از لشگری از پهپادهای تعمیرکار برای ترمیم چیزهایی مانند چاله‌ها و چراغهای خیابان‌ها استفاده کنند.

 

 زمان و تلاش زیادی صرف حفظ و نگاهداری شهرها می‌شود. چاله‌های خیابانی باید پر شوند و خطوط برق و چراغهای خیابان به تعمیر نیاز دارند. اما با طرح جدید دانشگاه لیدز، بزودی می‌توان شاهد انجام این کارها توسط لشگری از پهپادها بود که از شهرها مراقبت خواهند کرد.

 

هدف بزرگ این پروژه 6.4 میلیون دلاری، ارائه شهرهای خود تعمیرکننده است. این پروژه قصد دارد تیمی از ربات‌های کوچک را برای شناسایی سریع مشکلات در زیرساخت‌ها به منظور جلوگیری از تبدیل شدن آن‌ها به پروژه‌های تعمیراتی بزرگ تولید کند.

 

پروفسور فیل پورنل از دانشکده مهندسی عمران دانشگاه لیدز گفت: ما قصد داریم لیدز را به نخستین شهر در جهان تبدیل کنیم که هیچ اختلالی در اثر کارهای خیابانی ندارد. ما می‌توانیم از زیرساختهایی حمایت کنیم که کاملا توسط رباتها قابل تعمیر بوده و اختلالات ناشی از کندن خیابان‌های شهر را به فراموشی بسپاریم.

 

این تحقیق به سه بخش تقسیم شده که هر کدام مربوط به نوع خاصی از دستگاه برای اجرای نوع خاصی از کار است. نخستین گروه ملقب به «نشستن و تعمیر کردن» به ساخت پهپادهایی خواهد پرداخت که می‌توانند مانند پرندگان روی سازه‌ها بنشینند و چیزهایی مانند چراغهای شکسته خیابان را تعمیر کنند.

 

در همین حین، بخش «درک و تعمیر» به توسعه پهپادهایی خواهد پرداخت که به مراقبت از خیابان‌های شهر پرداخته و بطور خودکار چاله‌های خیابانی را شناسایی و ترمیم می‌کند. از سوی دیگر، بخش «راه بینداز و فراموش کن» ربات‌هایی تولید خواهد کرد که بطور خودکار و نامحدود درون لوله‌های آب و برق به کار پرداخته و کارهایی نظیر نظارت، تعمیر، اندازه‌گیری و گزارش‌دهی وظایف را انجام می‌دهند.

 

محققان اظهار کردند: بخش اصلی این پروژه،‌ محافظت‌کردن بجای واکنشگر بودن است. مهم است که مطمئن شویم از زیرساختارهای پایدار و انعطاف‌پذیر برخورداریم. ما قصد داریم مداخلاتمان برای چشم انسان نامحسوس باشد، پیش از آن به یک مشکل جدی تبدیل شود.

 

این پروژه به تازگی معرفی شده و سوالات زیادی مطرح شده از جمله اینکه فناوری پهپاد تا چه میزان پیشرفت خواهد کرد تا دستگاهها بتوانند بطور ایمن این مشکلات را در مناطق پرجمعیت شهر رفع کنند.

 

محققان مدعی هستند که ربات‌های آن‌ها تا سال آینده برای آزمایش آماده خواهند بود.



تاريخ : یک شنبه 3 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445688462885_0.jpg

تیمی از محققان دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله در عربستان موفق شدند سیاهترین ماده تولید شده تاکنون توسط انسان را خلق کنند.

 

ایده ساخت این ماده به طرزی جالب، از سوسک Cyphochilus گرفته شده که سفیدتر از کاغذ است.

 

به گفته محققان،‌تولید ماده کاملا سیاه که کل انرژی برخوردی را جذب کرده و سپس آن را بدون اتلاف انرژی بازتاب دهد، امکان‌پذیر نیست؛ اما دانشمندان همچنان به دنبال دستیابی به آن هستند؛ زیرا باورها بر این است که چنین ماده‌ای می‌تواند به تولید دستگاه‌های بهتر یا کارآمدتر مانند جاذب‌های نور کمک کند.

 

دانشمندان در این تلاش جدید خود توانستند رکورد سیاهترین ماده پیشین را که با استفاده از نانولوله‌های کربنی ساخته شده بود، با تقلید از سوسکی کاملا سفید ارتقا بخشند. نتیجه بدست آمده یک میله نانوذره بسیار ریز است که روی کره نانوذره‌ای به همان اندازه (با قطر 30 نانومتر)‌قرار گرفته و می‌تواند حدود 98 تا 99 درصد نور را در طیف بین 400 تا 1400 نانومتر جذب کند.

 

این امر بدان معنی است که ماده جدید قادر به جذب تقریبا 26 درصد نور بیشتر از تمام مواد شناخته‌شده تاکنون است و این کار را از تمام زوایا و قطب‌ها انجام می‌دهد.

 

محققان دریافتند که پولک‌های سوسک cyphochilus که یک ساختار بلور فوتونی است، باعث می‌شود که پوسته سوسک بطور موثری نور را بازتاب دهد. آن‌ها ایده را برگردانده و آن را با معکوس کردن ساختار، از ایده مهار انرژی بی‌نظم برای ایجاد سیاهترین ماده موجود استفاده کردند.

 

سطح این ساختار بی‌نظم بوده و باعث ایجاد الگویی از دانه‌های تصادفی می‌شود که هر کدام متشکل از موجبرهای فلزی بی‌نهایت طولانی هستند. تولید این ماده بسیار آسان بوده و می‌توان آن را هم در داخل و هم خارج مایع اعمال کرد.

 

محققان همچنین با شلیک یک لیزر بر روی آن توانستند نوع جدیدی از منبع نور ایجاد کنند که تابش‌های تک رنگ بدون نیاز به رزونانس تولید می‌کرد.

 

دستگاه‌هایی با استفاده از چنین کاربردی ممکن است برای پروژه‌های آب شیرین‌کن و همچنین سیستم‌های جمع‌آوری انرژی خورشیدی و شاید اتصالات نوری مورد استفاده قرار بگیرند.

 

این یافته‌ها در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است.



تاريخ : یک شنبه 3 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445761836163_block_vid_interview_380_340 (1).jpg

ایده جوان ایرانی در ساخت ساعت هوشمند ماژولاری که کاربران می‌توانند با وصل کردن قطعات مختلف به آن قابلیت‌های مورد نظر خود را به ساعت اضافه کنند با استقبال چشمگیر سرمایه‌گذاران مواجه شده است.

 

 علیرضا طهماسب‌زاده، دانشجوی 22 ساله رشته مهندسی پزشکی امپریال کالج لندن ایده ابتکاری خود را در ویدیویی کوتاه در سایت کیک استارتر ارائه و اعلام کرد برای عملی کردن این ایده به 250 هزار دلار نیاز دارد.

 

کیک استارتر سایتی است که بسیاری از استارتاپ‌ها که قصد تولید محصولی جدید رادارند از آن برای معرفی و پیش فروش محصول خود به علاقمندان استفاده می‌کنند. کیک استارتر البته فراتر از این وسیله‌ای برای اثبات بازار یک محصول برای سرمایه‌گذاران است که آنها را نسبت به سودآوری سرمایه‌گذاری‌شان مطمئن می‌کند.

 

طهماسب‌زاده که در سال 89 در زمان تحصیل دبیرستان مدال نقره چهارمین دوره مسابقات فیزیک‌دانان جوان را که در تفرش برگزار شد کسب کرده نزدیک دو سال است که ایده ساعت هوشمند خود را دنبال می‌کند و در حال حاضر تیمی 15 نفره را برای ساخت آن هدایت می‌کند.

 

 

 

 

 

وی در پاسخ به این سوال که ایده اولیه ساعت بلاکس (BLOCKS) چگونه به ذهن وی خطور کرده به پیشینه و علایق تحقیقاتی خود اشاره کرد و گفت: زمینه اصلی مورد علاقه من که علت انتخاب رشته مهندسی پزشکی برای ادامه تحصیل هم بود طراحی و ساخت وسایل قابل کنترل با امواج مغزی یا حرکات بدن است. این که مثلا بتوان رایانه یا تلفن هوشمندی را با مغز یا حرکات دست کنترل کرد. ایده اولیه من ساخت دستبند هوشمندی بود که بتواند حرکات دست را تشخیص بدهد مثلا با کمک آن بتوان با اشاره دست تماس‌هایی را وصل و با حرکتی دیگر تماس را قطع کرد. تابستان دو سال پیش روی این ایده کار می‌کردم که چنین دستبندی چه قابلیت‌های دیگری می‌تواند داشته باشد تا برای مردم جذاب‌تر باشد. در گفت‌وگو با افراد مختلف متوجه شدم هر کس ویژگی‌ها و قابلیتهای خاصی را از چنین وسیله ای انتظار دارد. مثلا برخی صفحه نمایش مدور و برخی صفحه نمایش مربع شکل را ترجیح می دادند، برخی دوست داشتند از آن برای سنجش ضربان قلب و کنترل بیماری خود استفاده کنند و برخی دیگر دنبال کاربردهایی مثل جی پی اس یا خرید الکترونیک بودند که طبعا جمع کردن تمام این ویژگی‌ها در دستگاهی با سایز محدود و قیمت مناسب امکان پذیر نیست. در تعطیلات کریسمس آن سال که به ایران آمده بودم ایده ساخت این دستگاه در قالب ماژولار (دارای قطعات جداشدنی) به ذهنم رسید و تصمیم گرفتم به جای این که برای همه تصمیم بگیرم که یک ساعت هوشمند ایده آل چه قابلیتهایی باید داشته باشد قدرت تصمیم گیری را به خودتان بدهم که قابلیتهای مورد نظرشان را انتخاب کنند و با متصل کردن قطعات بلوک‌ها(قطعات) ساخت دلخواهشان را درست کنند.

 

طهماسب زاده تصریح کرد: ساعت بلاکس از یک صفحه اصلی و دستبندی تشکیل شده که هر قطعه آن یک واحد مشخص مثل سیم کارت یا جی پی اس یا ... است و خریدار می تواند قطعات مورد نظر را براساس نیاز و علاقه خود خریداری کرده و ساعت ایده آل خود را بسازد. قیمت صفحه اصلی ساعت به همراه چهار ماژول حدود 285 دلار خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



تاريخ : یک شنبه 3 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
14-189.jpg

رییس مرکز تحقیقات علوم اعصاب مونستر آلمان گفت: ساخت دستگاه ثبت امواج مغزی تا سال آینده به پایان می‌رسد و این دستاورد تحولی در زمینه تهیه نوار مغزی ایجاد خواهد کرد.

 

دکتر علی گرجی افزود: این دستگاه، تهیه نوار مغزی برای بیماری‌هایی غیر از صرع نیز را امکانپذیر خواهد کرد.

 

همزمان با هفته پژوهش در۲۴ آذرماه سال گذشته، پروفسور گرجی موفق به دریافت بیست و یکمین کرسی پژوهشی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با حضور دکتر محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری و شخصیتهای علمی و فرهنگی دیگر شد. این کرسی به مدت ۵ سال به وی اعطا شده و تا پنج سال دیگر نیز قابل تمدید است. هدف از اعطای کرسی پژوهشی به مشاهیر علمی کشور گسترش ارتباطات علمی و تلاش برای استفاده بهینه از اندوخته های علمی دانشمندان ایرانی برای حل مسائل مختلف کشورمان است.

 

دکتر گرجی درباره کرسی پژوهشی توسعه علوم اعصاب گفت: سال‌هاست که بر روی دو پروژه بین‌المللی که در سطح جهان نتایج خوبی داشته مشغول فعالیت هستیم که قسمتی از این پروژه‌ها را به ایران و فعالیت در داخل کشور اختصاص داده‌‏ایم.

 

وی درباره پروژه بعدی خود گفت: پدیده مهار منتشر شونده (Spreading Depression) در فیزیوپاتولوژی بیماری‌های عصبی متعددی نظیر میگرن و صرع نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. در یکی از تحقیقات انجام شده از محل اعتبارات کرسی پژوهشی نشان داده شد که این پدیده باعث مهار فعالیت سیستم‌های مهاری GABA در سطح سلول‌های عصبی و سیناپس و با ایجاد شکلی از Disinhibition در شبکه عصبی سیستم لیمبیک باعث افزایش حساسیت‌پذیری بافت عصبی می‌شود.

 

 

گرجی تصریح کرد: این یافته در تحلیل وقوع دردهای میگرنی و بروز فعالیت تشنجی به علم علوم اعصاب کمک زیادی کرده و هدف جدیدی را برای درمان این بیماری‌ها که همان افزایش سیستم مهاری مغز است پیشنهاد می‌کند. این قسمت از یافته‌ها در مجله Neuroscience به چاپ رسیده است.

 

 

استاد دانشگاه مونستر آلمان اظهار کرد: در ادامه این طرح ما به دنبال یافتن داروهایی برای درمان این بیماری‌ها با استفاده از افزایش سیستم مهاری مغز هستیم که حدود 50 درصد از این تحقیق نیز به انجام رسیده و ادامه این طرح تا پایان سال 1395 پیش‌بینی می‌شود.

 

 

بنیانگذار مرکز علوم اعصاب شفا در تهران خاطر نشان کرد: در مدت شروع کرسی پژوهشی دو طرح با موضوع بیماری صرع انجام و مرحله اول هر دو طرح به پایان رسیده و منتشر شده است. در طرح اول به بررسی دلیل اختلالات شناختی و حافظه در صرع اطفال پرداخته شد. در این طرح با استفاده از مدل حیوانی این نوع صرع مناطق قشر مغز و سیستم لیمبیک مورد بررسی قرار گرفتند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: تحقیقات فوق نشان داد که حملات صرعی در کودکان می‌توانند منجر به صدمات سلولی و مرگ نورونی شوند که اگر در مناطق یاد شده اتفاق بیفتد، منجر به اختلالات شناختی-رفتاری و حافظه می شوند. نتایج این تحقیق در ماه جولای امسال در مجله Neuroscience به چاپ رسیده است.

 

گرجی اظهار کرد: در طرح دوم صرع، به بررسی نقش کانال‌های TRPV1 در مدل‌های حیوانی صرع مقاوم به درمان پرداخته شد. این تحقیق که در مجله Synapse در جولای 2015 به چاپ رسیده مهار کانال های TRPV1 را به عنوان راهی احتمالی برای درمان صرع مقاوم به درمان پیشنهاد می‌کند.

 

 

وی گفت: در مجموعه تحقیقاتی که از سال 2001 توسط تیم تحقیقاتی‌ام شروع شده است، ما سعی بر تبدیل متون قدیم پزشکی ایران به طب مدرن داریم. در این راستا مقالات متعددی در مجلات معتبر جهانی نظیر Lancet به چاپ رسیده است. ما به بررسی داروهای ضد درد و ضد التهاب ذکر شده در کتاب قانون ابوعلی سینا پرداختیم و با جمع‌بندی و آنالیز با شیوه های مدرن آنها را قابل استفاده برای محققین و متخصصان کردیم و نتایج این تحقیق در مجله Avicenna Journal of Phytomedicine در دو ماهه May-June به چاپ رسیده است.

 

وی با بیان این که دو تحقیق در زمینه درمان بیماری MS و زمینه‌های فیزیوپاتولوژی آن نیز انجام شده است، بیان کرد: در این تحقیقات نقش ملاتونین و بوکلادزین در درمان MS بر روی مدل حیوانی کوپریزون به اثبات رسید. این دو تحقیق در دو مقاله مجزا در مجله Molecular Neurobiology به چاپ رسیده است.

 

 

گرجی خاطرنشان کرد: مجموعه طرح‌های یاد شده حدود 20 تا 50 درصد پیشرفت داشته‌اند. همچنین تعدادی طرح مشترک بین ایران-آلمان و ایران-کانادا با دانشگا‌ه‌های مونستر آلمان University of British Colombia نیز تعریف شده که طرح‌های فوق در مراحل ابتدایی بوده و حدود 10 درصد پیشرفت کاری داشته‌اند.

 

راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی و درمانی سرطان در تهران تا پایان سال

 

این متخصص مغز و اعصاب همچنین درباره راه‌اندازی دو مرکز تحقیقاتی و درمانی برای سرطان در کشور گفت: مرکز اول با نام مهر رضوی 11 مهرماه سال جاری افتتاح شد، با توجه به اینکه روان شناسی سرطان در ایران مغفول مانده همزمان با افتتاح این مرکز کنگره تخصصی روانشناسی سرطان را برگزار کردیم. مرکز تهران نیز تا پایان سال جاری راه‌اندازی می‌شود و در حال حاضر 80 درصد کارهای مربوط به ساختمان به اتمام رسیده و مشغول آموزش پرسنل هستیم.

 

 

گرجی درباره جایگاه ایران در علوم اعصاب نیز اظهار کرد: در چند سال اخیر به خوبی در این مسیر حرکت کرده و رشد خوبی نیز داشته ایم؛ جوانانی که آموزش مناسب دیده اند در این حوزه فعالیت می‌کنند گرچه با سطح کلاس A دنیا هنوز فاصله داریم اما از نظر جایگاه در نیمه بالای جدول جهان در حوزه علوم اعصاب قرار داریم و در صورت حمایت مطمئن هستم تا 10 سال آینده جزء 10 کشور برتر جهان در زمینه علوم اعصاب می‌شویم.



تاريخ : یک شنبه 3 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
سماوی می نویسد: امام حسین (ع) روز عاشورا، پیاده بر بالین هفت تن از افراد مورد علاقه و یاران شهیدش، حضور یافت که عبارت بودند از:
 
۱. مسلم بن عوسجه: زمانی که مسلم به شهادت رسید، حضرت به اتفاق حبیب بن مظاهر بر بالین او حاضر شد و بدو فرمود: رحمک الله یا مسلم! 
۲. حرّبن یزید ریاحی: آنگاه که وی به فیض شهادت نایل آمد، امام حسین (ع) بر بالین او حضور یافت و فرمود: انتَ حرُّ کما سمتک امُک. 
۳. واضح رومی یا اسلم ترک: وقتی او به درجه شهادت نایل آمد امام پیاده به بالین وی آمد و او را در آغوش گرفت و گونه بر گونه اش نهاد. 
۴. جَون بن حوی: زمانی که وی به شهادت رسید، امام حسین (ع) بر بالین او حاضر شد و فرمود: اللهم بیض وَجهَهُ.
۵. عباس بن علی(ع): هنگامی که آن بزرگوار به درجه ی رفیع شهادت نایل گشت ابا عبدالله الحسین (ع) پیاده بر بالینش حضور یافت و کنارش نشست و فرمود: الآن انکسر ظَهری و قلّت حیلتی. 
۶. علی بن الحسین (ع): آنگاه که وی شربت شهادت نوشید، امام پیاده بر بالینش حاضر شد و فرمود: علی الدّنیا بعدک العّفا. 
۷. قاسم بن حسن: آنگاه که وی به درجه ی شهادت نایل گشت، امام پیاده بالین او قرار گرفت و فرمود: بُعداً لقومٍ قتلوکَ.
 
هجوم عمومی دشمن: در نبرد تن به تن تعداد کشته شدگان دشمن بیشتر بود. عمرو بن حجاج خطاب به سپاهیان گفت: احمق ها! می دانید با چه کسانی می جنگید؟ آنان یکه سواران از جان گذشته اند. هیچ کس از شما توان رویارویی با این گروه را ندارد. آنان اندک شده اند. به خدا اگر سنگ بارانشان کنید به زودی تمام می شوند. عمر بن سعد نظر او را تأیید کرد.
 
برخی گفته اند: عمروبن حجّاج گفت: ای مردم کوفه، بر باور و اعتقاد و همدلی خود پایدار باشید و در مبارزه با کسی که سر کشی کرده و از دین برگشته تردید نکنید.
اباعبدالله الحسین (ع) در پاسخ وی فرمود: ای عمروبن حجّاج، آنان را به مبارزه با من بر می انگیزی؟ ما از دین برگشته و شما پایدار و استوار مانده اید؟ به خدا سوگند اگر بر این باور قبض روح شوید خواهید دانست که کدام از دین برگشته و شایسته ی آتش است.
پس از این گفت و گوها عمروبن حجاج با بخش راست سپاه عمر سعد از سمت فرات به امام و یارانش حمله ور شدند که نخستین شهید این درگیری مسلم بن عوسجه اسدی بود.
 
هجوم به خیمه ها: ناتوانی عمرسعد و سپاهیانش از نبرد با یاران ابا عبدالله، آنان را بسیار خشمگین کرده بود. عمر سعد دستور داد به خیمه ها حمله کنید. یاران امام، سه و چهار نفری در کنار خیمه ها ایستادند و به دفاع پرداختند و مهاجمانی را که به غارت و کشتن می اندیشیدند با شمشیر و نیزه و تیر دور می کردند یا از پای در می آوردند.
عمر سعد دستور داد خیمه ها را آتش بزنید. آتش آوردند. امام فرمود: بگذارید آتش بزنند که آتش خود واسطه ای میان شما و دشمن خواهد شد.
 
شمر فریاد زد آتش بیاورید تا این خیمه ها را بسوزانیم. زنان و کودکان فریادکشان از خیمه بیرون آمدند. امام فریاد کشید: ای شمر، هیچ کس را در جایگاه و پایگاه، زشت تر از تو ندیدم و هیچ سخنی را بی شرمانه تر و وقیحانه تر از سخن تو. می گویی آتش بیاورند تا خیمه و خیمه نشینان مرا بسوزانی؟ خداوند تو را در آتش بسوزاند. زنان را می ترسانی؟
شمر شرمسارانه عقب نشست. شمر نیزه ی خویش را در خیمه ی امام فرو برده بود. یاران دلاورانه او را واپس راندند که در این نبرد، ابوعزّه ضبابی از یاران شمر کشته شد.
 
طول نبرد تن به تن: به نظر می رسد نبرد تن به تن و چند حمله جمعی دشمن و مقاومت جانانه ی یاران اباعبدالله الحسین تا حدود اذان ظهر ادامه یافته باشد. در این صورت حدود دو الی دو ساعت و نیم طول نبرد بوده است. اشاره ی تاریخ طبری به وقاتلوهُم حتی انتصف النّهار، اثبات همین نکته است.
 
وضعیت خیمه ها: در این موقعیت عطش و نگرانی کودکان را به گریه واداشته بود. حمله ی شمر به خیام باعث شده بود که جمعی از زنان از خیمه بیرون آمدند. امام اهل حرم را به آرامش دعوت کرد. با بازگشت شمر و سپاهیان، اندک آرامشی به خیمه بازگشت. گرد و غبار در میدان برانگیخته بود و خورشید به میانه ی آسمان رسیده. از یاران و اصحاب ـ جز بنی هاشم ـ چند تن بیشتر باقی نمانده بود. اما همین اندک با ایمان و معرفت و بصیرت ایستاده بودند.
 
ازبنی هاشم هیچ کس به شهادت نرسیده بود. همگی چون کوه استوار و صبور از ساحت حرم و وجود امام خویش پاسداری می کردند.
 
کربلا به اوج خود رسیده بود. لحظه های نماز نزدیک می شد و حماسه ی عظیم عاشورا به قله ی خویش می رسید. جماعت اندک، خود را برای آخرین نماز به امامت امام خویش آماده می کردند.
 
 نمار ظهر عاشورا/ شهیدان نماز و پس از نماز
 
اندک ستاره های منظومه عاشورا، زیر آفتاب سوزان نیمروز، صبورانه و عاشقانه می جنگیدند. عطش و عرق و غبار و چکاچک شمشیرها بود و میدانی که در گوشه گوشه ی آن تن گلگون شهیدان افتاده بود.
 
در این هنگام ابوثمانه عمروبن عبدالله صائدی خود را به ابا عبدالله رسانید و گفت: جانم فدایت، این گروه لحظه لحظه نزدیک تر می شوند. به خدا سوگند نمی گذارم کشته شوی تا اینکه من پیش پای تو کشته شوم. دوست دارم خدایم را دیدار کنم و نمازم را که وقت آن رسیده برگزار کرده باشم.
 
اباعبدالله الحسین (ع)، سر برداشت و به آسمان نگریست. خورشید از پشت غبار، در میانه ی آسمان، گواه زمان نماز بود. رو به ابو ثمانه کرد و فرمود: نماز را به یاد آوردی، خدایت جزو نمازگزاران و ذاکران قرار دهد. آری اینک وقت نماز است. (یا نماز به یادت آمد ذُکِّرت الصلوة) سپس فرمود: به آنان (دشمنان) بگو دست از ما بدارند تا نماز بگزاریم.
ابو مخنف می گوید: امام به ابوثمانه فرمود اذان بگوید و خطاب به عمر سعد فرمود: وای برتو ای پسر سعد! آیا آیین های اسلام را از یاد برده ای؟ چرا جنگ را متوقف نمی کنی تا هر دو نمازگزاریم و به جنگ بازگردیم.
 
عکس العمل دشمن: با اعلام امان برای نماز از جانب سپاه ابا عبدالله، حصین بن تمیم فریاد زد: این نماز پذیرفته نیست.
حبیب بن مظاهر پاسخ داد: ادعا می کنی نماز از خاندان پیامبر (ص) پذیرفته نیست و از تو ای خمّار (حمار یا ختّار) پذیرفته می شود؟
 
شهادت حضرت حبیب: حصین با شنیدن این جمله، به حبیب حمله کرد. حبیب با شمشیر بر سر اسب او کوبید، اسب رم کرد و حصین را به زمین انداخت. سپاهیان مداخله کردند و حصین را نجات دادند. حبیب نبرد سختی را آغاز کرد. یکی از سپاهیان از قبیله ی بنی تمیم به نام بدیل بن صریم به دست حبیب کشته شد. در مقتل ابی مخنف، تعداد کشته شدگان به دست حبیب، سی و پنج تن ذکر شده است.
 
نکته ی دیگر که در همین مقتل ذکر شده است این است که حبیب برای رفتن به میدان و نبرد با حصین، با اباعبدالله وداع کرد و گفت: مولای من، دوست دارم نمازم را در بهشت تمام کنم. سلام تو را به جدّت، پدرت و برادرت خواهم رساند.
سر انجام حبیب با نیزه ی مردی از بنی تمیم بر زمین افتاد و قصد برخاستن داشت که حصین بن تمیم با شمشیر بر سر او زد. حبیب بر زمین افتاد. تمیمی پیاده شد تا او در میدان بچرخد و همگان را گواه گیرد و از ابن زیاد صله دریافت کند.
 
امام در سوگ حبیب و در کنار تن خونین و بی سر او فرمود: عندالله احتسبُ نفسی و حُماة اصحابی. لله درُّک یا حبیب لقد کُنتَ فاضلاً تختِمُ القرآنَ فی لیلةٍ واحدةٍ. برای خودم و یاران شهید همراهم در پیشگاه الهی صبوری می ورزم خدایت رحمت کند حبیب! تو بزرگی بودی که قرآن را در یک شب ختم می کردی.
 
تعداد کشته شدگان به دست حبیب را ۳۵ و ۶۲ تن نیز نوشته اند.
 
آخرین شهیدان پیش از نماز: به نظر می رسد پس از حبیب، قرّة بن ابی قرّه و انس بن حارث جنگیده و به شهادت رسیده باشند. پس از شهادت حبیب ـ فرمانده جناح چپ سپاه ابا عبدالله ـ اندک یاران باقی مانده همراه با بنی هاشم برای برپایی نماز ظهر عاشورا آماده شدند. امام به زهیر بن القین و سعید بن عبدالله حنفی فرمان داد که پیشاپیش صفوف نماز قرار بگیرند. امام نماز خوف بر پا کرد. دشمنان، امام و یارانش را هدف قرار دادند و زهیر و سعید خود را سپر تیرها و نیزه ها قرار می دادند. بر بدن سعید جز زخم نیزه ها و شمشیرها، سیزده چوبه ی تیر نشسته بود.
 
سر انجام، سعید بر زمین افتاد و در همان لحظه گفت: خدایا لعنت کن این گروه را، همان لعنتی که بر عاد و ثمود کردی. خدایا سلام مرا به حضور پیامبرت برسان و آن حضرت را از درد زخم هایی که بر من رسیده آگاه فرما که در یاری خاندان پیغمبرت هیچ هدفی جز پاداش تو نداشتم. آنگاه رو به امام کرد و گفت: ای فرزند پیامبر آیا به عهد خود وفا کردم؟
 
امام فرمود: آری، تو پیشاپیش در بهشتی.
پس از نماز، جز سعیدبن عبدالله، عمروبن قرظه نیز که مدافع نماز امام بود جنگید و به شهادت رسید. تعداد شهدای پس از نماز دو تن و رزمندگان باقی مانده که جنگیدند و به شهادت رسیدند، نُه تن است. از نُه تن شهید پس از نماز نیمی از آنان کسانی هستند که در کربلا به امام پیوستند. جوان ترین این شهیدان ضرغامة بن مالک و پیرترین آنان ابوثمانه و زهیر بن قین با حدود شصت سال هستند.
 
شاخص ترین شهید پس از نماز: زهیر بن القین فرمانده جناح راست سپاه اباعبدالله،
 
چهره ی شاخص شهید: ابوثمانه صائدی مؤذّن کربلا.
 
همه ی شهیدان پس از نماز، اهل کوفه بودند.
 
رجزها: نُه تن شهید پس از نماز، چهارده و نیم رجز داشته اند. کوتاهی رجزها، گواه فرصت کوتاه میان ورود به میدان و شهادت است.
ـ طولانی ترین رجز: رجز ابوثمانه صائدی. ۴ بیت
ـ کوتاه ترین رجز: رجز بشیربن عمر و ضرغامة بن مالک. هر کدام ۱ بیت
 
با شهادت این شهیدان، جز بنی هاشم، یاوری برای امام باقی نماند. اینک نوبت به خاندان نبوی و آل علوی رسیده بود تا بت ایثار و نثار خون حماسه های عظیم پایانی کربلا را رقم بزند.
 
 شهادت بنی هاشم
 
اینک بنی هاشم در واپسین ساعات عاشورا باید جان فشانی کنند. در اینکه تعداد بنی هاشم در کربلا چند تن بوده است، در منابع و مقاتل اختلاف نظر هست. اگر بازماندگان بنی هاشم که به هر دلیل به شهادت نرسیدند مانند حسن بن حسن (ع) (حسن مثّنی)، امام سجاد (ع)، امام محمدباقر (ع) در شمار نیایند، آمار موجود شهدا در کتب معتبر چنین است؛ در مقاتل و منابع متأخر نیز شهدای بنی هاشم هجده تن معرفی شده اند. در زیارت ناحیه، آمار شهدای بنی هاشم به شرح زیر است:
 
ـ امام حسین (ع) و دو فرزندش (علی اکبر و علی اصغر) ۳ نفر
ـ فرزندان امیرالمؤنین علی (ع) ۵ نفر
ـ فرزندان امام مجتبی (ع) ۳ نفر
ـ فرزندان حضرت عقیل ۵ نفر
ـ فرزندان عبدالله بن جعفربن ای طالب ۲ نفر
 
جمع ۱۸ نفر
 
نخستین شهید بنی هاشم در اکثر مقاتل و در زیارت ناحیه، علی اکبر (ع) معرفی شده است: السّلام علیک یا اوّل قتیل من نسلِ خیر سلیلٍ مٍن سُلالةِ ابراهیم الخلیل. سلام بر تو ای اولین کشته از نسل بهترین خاندان از خاندان و نسل ابراهیم خلیل.
 
آخرین شهید بنی هاشم در کربلا خود ابا عبدالله الحسین (ع) است. اگر دو فرزند مسلم ـ گریخته از کربلا و اسیر شده به دست عبیدالله ـ را محاسبه کنیم. آخرین شهیدان نهضت حسینی از بنی هاشم محمد بن مسلم بن عقیل و ابراهیم بن مسلم بن عقیل خواهند بود.
 
در روز عاشورا دو تن از بنی هاشم جنگیدند و زخمی شدند. نخستین رزمنده امام سجاد (ع) بود که در کتاب تسمیة من قُتِلَ مِن اهل لبته و شیعته از فضیل بن زبیر اسدی کوفی ـ از یاران امام محمد باقر (ع) و امام صادق (ع) ـ آمده است که: کانَ علی بن الحسین (ع) در حالت بیماری در بخشی از جنگ شرکت کرد و مجروح شد و تن زخم خورده اش را از رزمگاه بیرون آوردند. خداوند او را از شر دشمن حفظ کرد و پس از کربلا، همراه زنان به اسیری رفت. مفهوم ارتثّ زخمی شدن در صحنه ی نبرد است.
 
دومین رزمنده ی بنی هاشم در عاشورا، حسن بن حسن یا حسن مثّنی است که در نبردی سخت دستانش ضربه دیدند و بی هوش بر زمین افتاد و دشمن به تصور کشته شدن، او را رها کرد و روز بعد که برای جدا کردن سرهای شهدا اقدام شد، یکی از افسران سپاه عمر سعد که نسبت خویشاوندی با مادر حسن داشت مانع کشتن او شد.
 
حسن، بعدها با فاطمه، دختر اباعبدالله الحسین (ع) ـ که او نیز در کربلا حضور داشت ـ ازدواج کرد. حسن مثّنی در پنجاه سالگی همچوم پدر بزرگوارش مسموم شد و به شهادت رسید و در بقیع دفن شد.
 
آمارهایی از شهیدان بنی هاشم در کربلا
 
کوچک ترین شهیدان: 
۱. عبدالله بن الحسین (ع) ۱تا ۳ روزه 
۲. عبداللع رضیع ۶ ماهه تا ۱ ساله 
۳. محمدبن ابی سعید بن عقیل ۷ ساله
 
بزرگ ترین شهیدان (سن) : 
۱.ابا عبداللع الحسین (ع) ۵۷ ساله 
۲. عون بن جعفرطّیار ۵۷ ساله
 
نوجوانان شهید عاشورا: 
۱.عبدالله بن حسم ۱۱ ساله 
۲. قاسم بن حسن ۱۴- ۱۵ ساله 
۳.ابوبکر (احمد بن حسن) ۱۵ - ۱۶ ساله 
۴. عبدالله بن مسلم بن عقیل ۱۳ ساله 
۵. محمد بن مسلم بن عقیل ۱۳ ساله 
۶. محمد بن عبدالله بن جعفر ۱۸ ساله
 
جوانان شهید عاشورا:
۱. علی بن الحسین (علی اکبر) ۲۶ - ۲۷ ساله 
۲. جعفربن علی (ع) ۲۱ ساله 
۳. عثمان بن علی (ع) ۲۳ ساله 
۴. عبدالله بن علی (ع) ۲۵ ساله 
۵. جعفر بن عقیل ۳۵ ساله
۶. عبد الرحمن بن عقیل ۳۵ ساله 
۷. محمد بن علی (ع) (محمد اصغر) برادر محمد حنیفه ۳۶ ساله 
۸. عون بن عبدالله بن جعفر ۲۰ ساله 
۹. عمربن امام علی (ع) (ابا حفص) ۲۴ ساله 
۱۰. ابوالفضل العباس (ع) ۳۴ ساله
 
* میانگین سنی شهدای بنی هاشم ۲۴ سال
 
* مجموع ابیات رجزهای بنی هاشم در عاشورا ۸۸ بیت
 
* میانگین رجزخوانی بنی هاشم ۵ بیت (بدون احتساب رجزهای ابا عبدالله (ع))
 
* نام شهدای بنی هاشم در زیارت رجبّیه ۹ تن
 
* مجموع شهدای بنی هاشم در کربلا ۲۴ تن
 
* غم بارترین شهادت در عاشورا شهادت علی اصغز است.
 
* سنگین ترین و شکننده ترین شهادت (جز شهادت ابا عبدالله الحسین (ع)) شهادت فرمانده سپاه امام، حضرت ابوالفضل العباس (ع)، است.


تاريخ : شنبه 2 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 تولید‌کنندگان مطرح دنیا همواره در تلاش هستند تا با استفاده از جدید‌ترین تکنولوژ‌ی‌های روز جهان، رکورد حداکثر سرعت را به نام خود ثبت کنند. اگر مشتاق هستید که سریع‌ترین خودرو‌های مجاز شهری تاریخ را بشناسید.

 تا چندی پیش رسیدن به حداکثر سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت آرزوی شرکت‌های خودروسازی بود. اما تمامی خودروهای موجود در لیست ما همگی به راحتی به این سرعت می‌رسند و در حال حاضر رقابت بر سر کمترین زمان برای رسیدن به ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت است. 

اما پیش از معرفی خودروها لازم به ذکر است که در انتخاب خودروها چند نکته مورد توجه قرار گرفته‌اند. خودرو‌هایی که فقط یک یا دو عدد از آن‌ها تولید شده در این لیست جایی ندارند. همچنین خودرو‌های ارتقا داده شده توسط شرکت‌های تیونینگ نیز لحاظ نشده‌اند، پس از همین ابتدا توقع مشاهده نام هنسی ونوم یا SSC آلتیمیت را در لیست نداشته باشید.

 خودرو‌هایی که حداکثر سرعت آن‌ها به طور رسمی اعلام نشده و یا تحت بررسی و آزمایش کارشناسان قرار نگرفته‌اند نیز نامشان ذکر نشده است؛ این مساله باعث حذف کونیخزگ One:1 شده است.

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

 در نهایت نیز توجه داشته باشید که ما سریع‌ترین نمونه از هر مدل را در لیست قرار داده‌ایم؛ پس اگر نمونه‌ی دیگری از خودرو وجود داشته باشد که ۲ کیلومتر بر ساعت سرعت کمتری نسبت به مدل اصلی داشته باشد، در این لیست لحاظ نشده است. 

در ادامه شما را به مشاهده لیست سریع‌ترین خودرو‌های ساخته شده توسط بشر که مجاز برای رانندگی در شهر هستند، دعوت می‌کنیم.

۲۵- پورشه کاررا جی‌تی

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت

پورشه کاررا جی‌تی قطعا یکی از زیبا‌ترین و بهترین خودروهای تولید شده توسط پورشه است. این خودرو در سال ۲۰۰۵ به بازار عرضه شد و توان خود را از پیشرانه ۵.۷ لیتری ۱۰ سیلندر تامین می‌کرد. این پیشرانه توانایی تولید ۶۰۵ اسب بخار نیرو را دارد. اما نام این خودرو همواره با لکه‌ای همراه است که ظاهرا هیچ گاه پاک نخواهد شد. 

پاول واکر بازیگر معروف سری فیلم‌های سریع و خشن همراه یکی از دوستان خود هنگام رانندگی با این خودرو تصادف کرده‌ و جان باخته‌اند. حال هرگاه نام کاررا جی‌تی به میان ‌می‌آید، بلافاصله پس از آن یکی از افراد حاضر در جمع خواهد گفت که همان خودرویی است که پاول واکر را به کشتن داد؟


۲۴- پورشه GT2 RS

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۱.۵ کیلومتر بر ساعت

رسیدن به این رکورد توسط پیشرانه ۶ سیلندر خطی و ۳.۶ لیتری، فقط از عهده مهندسی پورشه بر می‌آید. پورشه با تولید این پیشرانه که توان خروجی ۶۲۰ اسب بخار را دارد، به همگان ثابت کرده است که هنوز در زمینه‌های زیادی بی‌رقیب است.


۲۳- مک‌لارن MP4-12C

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۳ کیلومتر بر ساعت

مک‌لارن در سال ۲۰۱۱ بازگشت خود به تولید خودروهای شهری را اعلام کرد. این شرکت با ارایه مدل MP4-12C در سال ۲۰۱۳ نگاه‌های زیادی به خود جلب کرد. ابتدا به دلیل نام عجیب و غریب این خودرو کسی توقع خودرویی در خور نام مک‌لارن را از آن نداشت.

 اما پس از آزمایشات کارشناسان مختلف، همگی مات و مبهوت توانایی‌های این خودرو شدند. مک‌لارن در Mp4-12C از پیشرانه ۸ سیلندر به حجم ۳.۸ لیتر استفاده کرده است که توانایی تولید ۶۱۶ اسب بخار نیرو را دارد. اما یکی از نکات مهم در رابطه این خودرو هندلینگ آن است. 

پس از آزمایش این خودرو توسط مجریان اسبق تاپ‌گیر، جرمی کلارکسون و ریچارد هموند هنگام مقایسه آن با فراری ۴۵۸ گفتند که نحوه عبور مک‌لارن از پیچ‌ها واقعا شگفت‌انگیز است و تلاش زیادی در ۴۵۸ لازم است تا بتوان پابه‌پای مک‌لارن حرکت کرد.


۲۲- فراری ۵۹۹ GTO

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۴ کیلومتر بر ساعت

فراری ۵۹۹ از معدود محصولات این شرکت بود که پیشرانه آن در جلوی خودرو نصب شده بود. این خودرو به واسطه استفاده از پیشرانه ۱۲ سیلندر ۶ لیتری که توانایی تولید ۶۲۰ اسب بخار نیرو را داشت، می‌توانست در کمتر از ۳.۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

 فراری ۵۰۰ برای رقابت‌ با پورشه کاررا جی تی، لامبورگینی مورسیه‌لگو و مرسدس SLR مک‌لارن به بازار عرضه شد.


۲۱- فراری FF

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۴.۴ کیلومتر بر ساعت

FF خودروی چهار چرخ محرک فراری بود که به چهار صندلی نیز مجهر شده بود. این خودرو برای رقابت با محصولات بنتلی و استون مارتین به بازار ارایه شد. فراری در این خودرو از پیشرانه ۱۲ سیلندر خورجینی به حجم ۶.۳ لیتر و قدرت ۶۵۲ اسب بخار استفاده کرده است.


۲۰- مرسدس SLR‌ مک‌لارن ۷۲۲

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

 حداکثر سرعت: ۳۳۶.۴ کیلومتر بر ساعت

پس از ۱۰ سال از ارایه این خودرو به بازار، هنوز هم زیبایی آن تحسین برانگیز است. دماغه‌ی بلند و در‌هایی با مکانیزم قیچی شکل آن و خروجی‌های اگزوز قرار گرفته در کنار خودرو، نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

 این خودرو از پیشرانه ۸ سیلندر ۵.۴ لیتری بهره می‌برد که در مدل ۷۲۲ از ۶۱۷ به ۶۴۰ اسب بخار افزایش توان را تجربه کرده بود. عدد ۷۲۲ به افتخار استرلینگ موس و کمک راننده وی به افتخار پیروزی آن‌ها در رقابت‌های میل میلیا با خودرو مرسدس ۳۰۰ SLR، برای خودروی SLR مک‌لارن انتخاب  شده است. ۷:۲۲ ساعت شروع آن رقابت در سال ۱۹۵۷ بوده است.


۱۹- لامبورگینی دیابلو جی‌تی

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۸ کیلومتر بر ساعت

 می‌توان با رانندگی دیابلو معنای واقعی سواری در لامبورگینی را چشید. این خودرو به واسطه پیشرانه ۱۲ سیلندر و ۵.۷ لیتری خود توانایی تولید ۵۷۵ اسب بخار نیرو را داشت. جعبه دنده ۵ سرعته دستی و نبود فقدان سیستم‌های پایداری خودرو باعث شده بود تا فقط راننده‌های حرفه‌ای بتوانند این گاو خشمگین را رام کنند. 


۱۸- پورشه ۹۱۸ اسپایدر

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۳۹.۵ کیلومتر بر ساعت

پورشه هر چیزی که طی مدت زمان فعالیت خود در تولید سوپر‌اسپرت‌ها آموخته بود، در ۹۱۸ استفاده کرده است. 

این ابر خودرو رکورددار پیست نوربرگ رینگ نیز است. پیشرانه ۴.۶ لیتری ۸ سیلندر به همراه دو موتور الکتریکی باعث شده است تا ۹۱۸ توانایی تولید ۸۸۷ اسب بخار نیرو را داشته باشد. 

هم‌چنین سیستم‌های چهارچرخ محرک و چهارچرخ فرمان‌پذیر باعث شده است تا این خودرو به گزینه‌ای ایده‌آل برای شکستن رکورد پیست‌های مختلف تبدیل شود.


۱۷- فراری F12 برلینتا

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۴۰ کیلومتر بر ساعت

F12 جدیدترین خودروی موتور جلو فراری است. این خودرو از پیشرانه ۱۲ سیلندر ۶.۳ لیتری بهره می‌برد که توانایی تولید ۷۳۰ اسب بخار نیرو را دارد. 

در وصف این خودرو همین بس که پس از آزمایش آن توسط جرمی کلارکسون و ریچارد هموند مجریان اسبق تاپ‌گیر، آن‌ها این خودرو را بسیار سریع و غیر قابل مهار خواندند.


۱۶- لامبورگینی مورسیه‌لگو LP670-4 SV

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۴۱ کیلومتر بر ساعت

لامبورگینی مورسیه‌لگو سوپر ولوچه (SV) سریع‌ترین نمونه مورسیه‌لگو است. لامبورگینی در این خودرو توان خروجی را از ۵۷۲ در نمونه اولیه مورسیه‌لگو به ۶۶۱ اسب بخار رساند. این میزان از توان توسط پیشرانه ۱۲ سیلندری و ۶.۵ لیتری تامین می‌شد. 

افزایش توان خروجی تنها تغییرات صورت گرفته نبود. بلکه کاهش وزن به میزان ۱۰۰ کیلوگرم نسبت به مدل LP640 نیز باعث شد تا LP670-4 SV بتواند سریع‌ترین مورسیه‌لگو لقب بگیرد و در لیست سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ نیز قرار بگیرد.


۱۵- جاگوار XJ220

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)
حداکثر سرعت: ۳۴۲.۸

جاگوار از این سوپراسپرت تنها ۲۷۵ عدد تولید کرده است. پس دیدن یکی از آن‌ها در خیابان اتفاق بسیار نادری خواهد بود. این خودروی بسیار زیبا در سال ۱۹۹۲ به بازار عرضه شد. جاگوار در XJ220 از پیشرانه ۳.۵ لیتری ۶ سیلندر به همراه دو توربو شارژر استفاده کرده است.

 این پیشرانه توانایی تولید ۵۴۰ اسب بخار نیرو را دارد که بدین وسیله XJ220 تنها به ۳.۶ ثانیه برای رسیدن به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت زمان احتیاج داشت. جعبه دنده ۵ سرعته دستی نیز وظیفه انتقال نیرو در این خودرو را بر عهده داشت.


۱۴- بوگاتی EB110 GT

سریع‌ترین خودرو‌های تاریخ (قسمت اول)

حداکثر سرعت: ۳۴۳ کیلومتر بر ساعت

در حال حاضر نام بوگاتی با مدل ویرون گره خورده است. اما لازم است بدانید پیش از تولید ویرون، بوگاتی با EB110 GT به شکستن رکورد‌های مختلف سرعت مشغول بود. این خودرو در سال ۱۹۹۱ به تعداد محدود ۱۳۹ عدد تولید و عرضه شد. 

پیشرانه ۳.۵ لیتری و ۱۲ سیلندر این خودرو به همراه چهار توربوشارژر، فراتر از زمان خود بود. پیشرانه مذکور توانایی تولید ۵۵۲ اسب بخار را داشت که به این خودرو اجازه می‌داد تا تنها در مدت زمان ۳.۲ ثانیه از سکون به سرعت به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.


تاريخ : شنبه 2 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پهپادها و اسباب بازی ها

گوشی هوشمند؛ ابزاری توانمند برای کنترل اشیا از راه دور

احتمالا پهپادهایی که توسط گوشی هوشمند کنترل می شوند را دیده اید. برخی از این پهپادها به دوربین نیز مجهز هستند و امکان فیلمبرداری و عکسبرداری زنده را فراهم می کنند. از سوی دیگر، با گذشت هر روز بر تعداد خودروها، قایق ها و هواپیماهایی که قابلیت کنترل از راه دور توسط گوشی هوشمند را دارند، افزوده می شود.

سینمای خانگی

گوشی هوشمند؛ ابزاری توانمند برای کنترل اشیا از راه دور

در گذشته بهترین روش برای تبدیل کردن گوشی هوشمند یا تبلت به یک دستگاه کنترل از راه دور جهانی افزودن یک فرستنده فروسرخ و به کار گیری اپلیکیشن مناسب بود. همچنین، برخی از تلفن های هوشمند به فرستنده فروسرخ داخلی مجهز شده اند. اما طی چند سال گذشته فرستنده فروسرخ تقریبا از بازار ناپدید شده و شرکت ها به استفاده از ایستگاه های مبتنی بر وای فای روی آورده اند.

اتوماسیون خانگی

گوشی هوشمند؛ ابزاری توانمند برای کنترل اشیا از راه دور

اینترنت اشیا روز به روز رشد و گسترش بیشتری را تجربه می کند که اتصال یخچال، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، ترموستات و هر چیز دیگری در خانه به اینترنت را هدف گذاری کرده است. این به معنای آن است که کاربر می تواند بر لوازم خانگی خود از طریق گوشی هوشمند بدون در نظر گرفتن این که در چه نقطه ای از جهان قرار دارد، نظارت و کنترل داشته باشد.

خودرو

گوشی هوشمند؛ ابزاری توانمند برای کنترل اشیا از راه دور

روشن کردن خود از راه دور در برخی مواقع می تواند فوق العاده باشد. به عنوان مثال، در یک صبح زمستانی سرد می توانید خودرو را از داخل خانه گرم خود روشن کنید و به سیستم گرمایشی آن اجازه دهید تا فضای داخل خودرو را گرم کند. این مساله برای روزهای گرم سال و روشن کردن کولر خودرو نیز صدق می کند. در آینده ای نه چندان دور شاید حتی قادر باشید تا کنترل کامل حرکت خودرو را از طریق یک گوشی هوشمند انجام دهید.

دوربین های امنیتی

گوشی هوشمند؛ ابزاری توانمند برای کنترل اشیا از راه دور

 

نصب دوربین های امنیتی در اطراف خانه یا محل کار برای افزایش امنیت ایده خوبی محسوب می شود. اما امکان مشاهده و حتی کنترل دوربین ها از راه دور با استفاده از گوشی هوشمند می تواند شرایط را هرچه بهتر سازد. امروزه اپلیکیشن های مختلفی در دسترس هستند که این امکان را برای کاربران فراهم می کنند.



تاريخ : شنبه 2 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گروه Newzoo که وظیفه آمارگیری و گزارش از کسب‌و‌کار جهانی را دارد؛ در تازه‌ترین گزارش خود لیست ۱۰۰ کشور دنیا در کسب سود از بازی‌های ویدیویی را اعلام کرده است.

 این‌بار چین توانسته با اختلافی ناچیز؛ بالاتر از آمریکا در صدر جدول قرار بگیرد. در ادامه با جزییات بیشتر با زومجی همراه باشید. چند سالی است که بازی‌های ویدیویی؛ گوی رقابت در بازار پرسود سرگرمی را از هالیوود ربوده است. 

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول

یکی از سوال‌هایی که همیشه در بازار کسب و کار بازی‌های ویدیویی مطرح بوده، نحوه جای‌گیری کشورها در جدول کسب سود از این بازار پر زرق و برق است. موسسه آمارگیری Newzoo در تازه‌ترین گزارش خود، اقدام به رده‌بندی ۱۰۰ کشور دنیا از نظر میزان کسب سود سالانه از بازی‌های ویدیویی کرده است. 

این وب‌سایت در توضیحات مربوط به این گزارش آورده است: این گزارش پیش‌بینی درآمد ۱۰۰ کشور دنیا در کسب درآمد جهانی از بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵ است.

 این گزارش بر اساس تحقیقات از مشتریان، آمار نقل و انتقال پول، گزارش‌های فصلی کمپانی‌های بازی‌سازی و پرسشنامه‌های جامع جمع‌آوری شده و ترکیبی از اعداد و ارقام حقیقی و تخمینی است. 

میزان ارقام ارائه شده بر اساس سود کسب شده توسط کمپانی‌های بازی‌سازی از مشتریان بوده و شامل فروش سخت‌افزار، مالیات، سرویس‌های تجاری-تجاری و شرط‌بندی‌های آنلاین نمی‌شود. 

اما در ادامه نگاهی جامع به این لیست و ارقام ارائه شده در آن خواهیم پرداخت:

۲۰ کشور ابتدای لیست، محل کسب ۹۰.۸ سود حاصل از بازی‌های ویدیویی


طبق اعلام رسمی موسسه آمارگیری Newzoo، حدود ۹۹.۷ درصد از سود ۹۱.۵ میلیارد دلاری بازی‌های ویدیویی در سرتاسر دنیا؛ محدود به این ۱۰۰ کشور می‌شود. بر اساس آمار ارائه شده توسط این موسسه، ۹۰.۸ سود حاصل از بازی‌های ویدیویی در ۲۰ کشور ابتدایی لیست به دست می‌آید.

 به این ترتیب، ۹۰.۸ درصد از سود سالانه و کلی بازی‌های ویدیویی که برابر با ۸۳ میلیارد دلار می‌شود؛ در ۲۰ کشور بالایی لیست ایجاد می‌شود. نکته جالب این است که چین برای اولین بار توانسته بالاتر از ایالات متحده آمریکا قرار بگیرد و محل کسب بیش از ۲۲.۲ میلیارد دلار سود حاصل از بازی‌های ویدیویی باشد.

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول
آمریکای شمالی


کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه، تشکیل دهنده نیمی از لیست ۱۰۰تایی این گزارش

در سال ۲۰۱۵، کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه؛ ۴۷.۲ درصد از لیست ۱۰۰تایی این آمار را ازآن‌ِ خود کرده‌اند. این در حالی است که مقام اول این لیست یعنی چین هم از همین منطقه است. با وجود رشد سریع بازی‌های موبایل نسبت به بازی‌های رایانه‌های شخصی در چین؛ باز هم بازار چین با سود ۱۵.۲ میلیارد دلاری؛ در تصاحب بازی‌های پی‌سی است.

 این رقم ۶۸ درصد از سود کلی به دست آمده در چین می‌شود. با نگاهی کلی‌تر به این موضوع می‌توان دریافت که اگرچه بازی‌های موبایل با رشدی چشمگیر در حال قبضه بازی‌های ویدیویی هستند اما علاقه چینی‌ها و کشوره‌های حوزه آسیای شرقی به بازی‌های چند نفره کلان مانند League of Legends یا Dota 2 باعث شده تا باز هم این گونه بازی‌، مبدا میزان زیادی از سود حاصل از بازی‌های ویدیویی در این کشورها باشد.

 اما جولان دادن کشورهای آسیای شرقی در بازی‌های ویدیویی به همینجا ختم نمی‌شود. این کشورها بیشترین میزان پیشرفت در کسب سود از بازی‌های ویدیویی را نیز ازآن خود کرده‌اند. در صدر کشورهایی که بیشترین میزان پیشرفت را داشته‌اند به تایلند می‌رسیم.

 کشوری که به لطف رشد روزافزون بازی‌های موبایل و پرداخت‌های ناچیز درون‌برنامه‌ای؛ ۴۲.۲ میلیون دلار نسبت به سال گذشته درآمد بیشتری داشته است. این رقم؛ تایلند را به مکان ۲۳ این لیست تبدیل می‌کند.

 در کنار تایلند؛ کشور اندونزی، دیگر نماینده آسیای جنوب شرقی نیز ۶ پله نسبت به سال قبل رشد داشته و محل کسب سود ۳۱۳ میلیون دلاری از بازی‌های ویدیویی بوده است. با رشد انفجاری کشورهای حوزه آسیای جنوب شرقی؛ بعید نیست که در سال ۲۰۱۶، آن‌ها را در ۲۰ کشور ابتدایی این لیست ببینیم.

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول
آسیا و اقیانوسیه

 


ورود هند به ۲۰ کشور ابتدایی لیست

اما جدا از رشد چشمگیر کشورهای حوزه آسیای شرقی و جنوب‌شرقی؛ شاخص‌ترین رشد در این لیست را کشور پرجمعیت هند داشته است. هند با ۵ پله صعود در رده ۱۸ قرار گرفته و همین موضوع می‌تواند نشان از میزان محبوبیت بازی‌های ویدیویی در این کشور آسیایی داشته باشد. 

مشتریان هندی بازی‌های ویدیویی، روز به روز پول بیشتری را برای این صنعت خرج می‌کنند. به طور تقریبی، هند بیش از ۱۵۹ میلیون گیمر دارد که این میزان گیمر، ۴۲۸ میلیون دلار را در این سرگرمی خرج کرده‌اند که رشدی ۶۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۴ داشته است. بازار پرجمعیت و پرسود هند؛ تا سال ۲۰۱۸ وارد جمع میلیارد دلاری‌های لیست خواهد بود که این پیشرفت چشمگیر را می‌توان مدیون بازی‌های موبایل دانست.

 طبق گزارش‌ها؛ میزان رشد سالیانه هند در سهم سود از بازی‌های ویدیویی ۴۲.۲ درصد خواهد بود که همین موضوع هند را به یکی از کشورهایی تبدیل می‌کند که سریع‌ترین میزان پیشرفت را در کسب سود از بازی‌های ویدیویی دارد. 

همین موضوع باعث شده تا کمپانی‌های بازی‌سازی توجه ویژه‌ای به هند و مشتریان هندی داشته باشند. نمونه بارز این موضوع را هم می‌توان در فروشگاه‌های گوگل‌پلی و اپ‌استور دید؛ جایی که توزیع‌کنندگان: تصمیم گرفته‌اند تا  کمینه قیمت را چه در زمینه بازی و چه در زمینه پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای در این منطقه اعمال کنند.

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول

فهرست ۱۰۰ کشور سودآور صنعت بازی‌های ویدیویی در سال ۲۰۱۵؛ چین در مقام اول

 


کشورهای در حال رشد در حال عبور از کشورهای اروپای غربی

سود حاصل از مشتریان بازی‌های ویدیویی در اروپای غربی امسال با رشدی ۱.۹ درصدی به ۱۵.۹ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که اگرچه این منطقه شاهد رشدی مثبت بوده است اما کشورهای در حال رشد در منطقه آسیای جنوب شرقی؛ آمریکای لاتین، آفریقا و خاورمیانه در حال پیشی گرفتن از کشورهای حوزه اروپای غربی هستند.

 به عنوان مثال، هلند دو پله سقوط را تجربه کرده و کشورهایی مانند بلژیک و نروژ ۵ پله پایین‌تر آمده‌اند. این در حالی است که مکزیک با یک پله صعود؛ مقام ۱۳ لیست بزرگ‌ترین بازارهای بازی‌های ویدیویی را کسب کرده است. برزیل با ۱.۵ میلیارد دلار؛ همچنان پرسودترین بازار بازی‌های ویدیویی در منطقه آمریکای لاتین است.

 در منطقه آفریقا و خاورمیانه هم کشورهای ترکیه، عربستان سعودی و ایران هم در حال پیشی گرفتن از بعضی کشورهای اروپایی هستند. با این حال، آلمان با داشتن بازاری پرسود که ۳.۷ میلیارد دلار برآورد شده است؛ همچنان بزرگ‌ترین بازار بازی‌های ویدیویی در بین کشورهای حوزه اروپای غربی است.

ردیف

کشور

منطقه

جمعیت

جمعیت مشتاق

کل سود بر حسب دلار آمریکا

۱

چین

آسیا

 ۱.۴۰۱.۵۸۷.۰۰۰

۷۴۰.۰۳۸.۰۰۰

 ۲۲.۲۲۷.۱۹۴.۰۰۰

۲

ایالات متحده آمریکا

آمریکای شمالی

۳۲۵.۱۲۸.۰۰۰ 

۲۹۰.۵۳۴.۰۰۰

۲۱.۹۶۲.۴۹۱.۰۰۰ 

۳

ژاپن

آسیا

 ۱۲۶.۸۱۸.۰۰۰

۱۱۵.۹۷۵.۰۰۰

۱۲.۳۲۸.۸۶۰.۰۰۰ 

۴

 کره جنوبی

آسیا

۴۹.۷۵۰.۰۰۰ 

۴۱.۷۳۵.۰۰۰ 

۴.۰۲۲.۳۶۶.۰۰۰ 

۵

آلمان

اروپای غربی

 ۸۲.۵۶۲.۰۰۰

۷۲.۸۲۸.۰۰۰ 

 ۳.۶۵۴.۶۶۹.۰۰۰

۶

انگلستان

اروپای غربی

۶۳.۸۴۴.۰۰۰

۵۹.۱۲۶.۰۰۰

۳.۵۳۳.۴۹۳.۰۰۰

۷

فرانسه

اروپای غربی

۶۴.۹۸۳.۰۰۰

۵۵.۷۲۳.۰۰۰

 ۲.۴۶۰.۱۷۲.۰۰۰

۸

کانادا

آمریکای شمالی

 ۳۵.۸۷۱.۰۰۰

۳۱.۶۱۰.۰۰۰

 ۱.۸۱۱.۲۷۱.۰۰۰

۹

اسپانیا

اروپای غربی

۴۷.۱۹۹.۰۰۰ 

۳۷.۳۷۷.۰۰۰

۱.۵۶۴.۲۲۳.۰۰۰

۱۰

ایتالیا

اروپای غربی

۶۱.۱۴۲.۰۰۰ 

 ۴۰.۰۲۴.۰۰۰

 ۱.۵۰۵.۸۰۰.۰۰۰

۱۰ کشور ابتدایی لیست منتشر شده توسط موسسه Newzoo


اما جایگاه ایران کجا است؟ 

بر اساس گزارش منتشر شده توسط این موسسه، ایران با جمعیت ۷۹.۴۷۶.۰۰۰ نفری خود، حدود ۳۸.۷۴۵.۰۰۰ جمعیت مشتاق به بازی‌های ویدیویی دارد. طبق آمار و ارقام ارائه شده، ایرانی‌ها در سال ۲۰۱۵، بیش از ۱۹۴ میلیون دلار برای شرکت‌های مشغول در حوزه بازی‌های ویدیویی؛ سود داشته اند. 

با این رقم، ایران در جایگاه۳۶ لیست قرار می‌گیرد. این میزان سود، ایران را در منطقه خاورمیانه و آفریقا به سومین کشور پس از ترکیه با ۴۶۴.۳۱۳.۰۰۰ دلار و عربستان سعودی با ۲۹۱.۸۷۲.۰۰۰ دلار، تبدیل می‌کند. 

اگرچه این میزان سود در برابر جمعیت حدودا ۸۰ میلیونی و جوان کشورمان آن‌چنان زیاد نیست اما باید به این موضوع نیز توجه داشت که این رقم فقط شامل بازی‌های دارای حق استفاده می‌شود و همین موضوع می‌تواند نشان دهد که ایران بازار بسیار بزرگی برای بازی‌های ویدیویی است.

 نکته دیگر را می‌توان سهولت خرید کارت‌های اعتباری برای خریدهای درون‌برنامه‌ای در بازی‌هایی مانند Clash of Clans نسبت به گذشته دانست. مصداق این موضوع هم خبری است که دیروز از طریق زومجی منتشر شد: بیشتر از ۵.۵ میلیون ایرانی، Clash of Clans بازی می‌کنند. 

این آمار و ارقام نشان می‌دهد که اگرچه ایرانی‌ها علاقه زیادی به بازی‌های ویدیویی دارند و نسبتا پول زیادی هم برای این سرگرمی خرج می‌کنند؛ اما سهمی در این سود ندارند. 

تمام این سود ۲۰۰ میلیون دلاری به حساب کمپانی‌های بزرگ خارجی واریز می‌شود در حالی که اگر  فرآیند ساخت بازی‌های بومی آسان‌تر شود و بازار استانداری برای آن ایجاد شود؛ می‌توان این جمعیت میلیونی و جوان را به سمت بازی‌های بومی هم سوق داد. 



تاريخ : شنبه 2 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1445668386304_1.jpg

محققان مصری روشی ساده و ارزان برای شیرین کردن آب دریا طراحی کرده‌اند.

 

 گروهی از محققان دانشگاه اسکندریه، روشی ارزان، ساده و موثر برای تبدیل آب دریا به آب شیرین ارائه داده‌اند. این روش اثر بسیاری در مناطق روستایی شمال آفریقا برای دسترسی به آب سالم دارد.

 

محققان اظهار کردند: در حال حاضر شیرین‌سازی آب دریا تنها راه مناسب برای تامین آب آشامیدنی این جمعیت در حال رشد است.

 

بسیاری از کارخانه‌ها از فرایند چند مرحله‌ای اسمز معکوس استفاده می‌کنند که برای آن نیاز به زیرساخت‌های گران قیمت و مصرف زیاد برق است. همچنین در این فرایند مقدار زیادی نمک و آلاینده به آب دریا و اقیانوس بازمی‌گردد و محیط دریایی و موجودات آن را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

 

از این رو محققان به دنبال روشی ارزان و ساده برای این موضوع بوده‌اند. مهمترین مزیت این روش، آن است که نیازی به برق ندارد.

 

در این فناوری از روش جداسازی مایعات و جامدات موسوم به تراوش تبخیری (pervaporation) استفاده می‌شود. تراوش تبخیری روشی ساده و دومرحله‌ای‌ست.

 

مرحله اول شامل فیلتر مایع از طریق غشا سرامیکی یا پلیمری است و در مرحله دوم، نیاز به تبخیر و جمع‌آوری آب تغلیظ شده است.

 

تراوش تبخیری تکنیک تازه‌ای نیست و برای سال‌ها مورد استفاده بوده اما تولید غشای بکار رفته در مرحله اول آن پیچیده و گران بود.

 

دستاورد تحقیق جدید، ابداع غشای جاذب نمک جدید به همراه پودر استات سلولز در داخل آن بوده تا در مرحله اول فرآیند تراوش تبخیری بکار گرفته شود. پودر استات سلولز یک فیبر بدست آمده از خمیر چوب است و به گفته محققان، تولید آن در هر آزمایشگاهی ارزان است.

 

محققان در ادامه عنوان کردند: این فناوری نه تنها ساده و ارزان است، بلکه دوستدار محیط زیست نیز است.

 

این روش برای اثبات عملی نیاز به بررسی و مطالعه دارد، اما روش مناسبی برای کشورهایی است که آب و برق در آن از منابع کمیاب هستند.

 

نتایج این بررسی در مجله Water Science & Technology منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 2 آبان 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2204 2205 2206 2207 2208 ... 3356 صفحه بعد