1436951182964_00.jpg

یک نمونه دیجیتالی از تابلوی مشهور مونالیزای لئوناردو داوینچی، نقاش مشهور ایتالیایی می‌تواند لبخند مرموز آن را با اخم جایگزین کرده، لبهای نقاشی را جمع کند و با چشمانش به پیگیری حرکات تماشاگران بپردازد.

 

 نسخه دیجیتالی «مونالیزای زنده» از فناوری هوش مصنوعی بهره می‌برد و توسط تیمی از 40 کارشناس فنی و هنرمند فرانسوی ساخته شده که طی یک سال گذشته بر روی این طرح کار می‌کردند.

 

این فناوری به دستگاه حسگر حرکت مجهز است که در بازیهای ویدیویی تعاملی مورد استفاده است.

 

به گفته ژان کلود هویدن، رئیس موسسه اینترنت و مولتی مدیای پاریس که این سیستم را ساخته است، این دستگاه، حرکات و تصاویر تماشاگران را انتخاب کرده و به نقاشی اجازه می‌دهد تا بسته به خلق‌وخویش واکنش نشان دهد.

 

فلورنت آزیوسمانوف که این نسخه تعاملی را ساخته، گفت: ایده اولیه، تبدیل مونالیزا به یک قالب مدرن بود. وی اکنون می‌تواند تغییرات را در اطرافش احساس کند. داوینچی سعی کرد مونالیزا را زنده به تصویر بکشد، ازاین رو بد نیست که ما اهداف وی را چند قدم جلوتر ببریم.

 

آزیوسمانوف در مورد انتخاب مونالیزا برای پروژه‌اش گفت که وی بسیار شناخته شده و یکی از نمادین‌ترین شخصیت‌های تاریخچه هنر است.

 

نقاشی اصل در موزه لوور در پاریس آویخته شده است، اما نسخه‌های دیجیتالی در اندازه و قالب‌های مختلف قابل تولید و عرضه هستند.



تاريخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
151-3.JPG

تیمی از اخترشناسان با مطالعه پنج بخش کیهان، دقیق ترین تخمین تا به امروز از سرعت کاهش نور در جهان را ارائه کرده اند.

 

 این منجمان، نور ۲۰۰ هزار کهکشان در ۲۱ طول موج مختلف را تحلیل کردند و دریافتند که میزان انرژی تولیدی در کیهان، ظرف دو میلیارد سال قبل تقریبا نصف شده است.

 

این تخمین با محاسبات قبلی همخوانی دارد و موید این مساله است که نورها در سراسر این طیف به تدریج در حال خاموشی است.

 

این کاهش نور در کیهان عمدتا به دلیل کاهش سرعت تشکیل ستارگان تازه است.

 

نتیجه گیری «مجمع کهکشان و جرم» (GAMA) در نشست عمومی اتحادیه بین المللی اخترشناسی در هونولولو در ایالت هاوائی آمریکا اعلام شد.

 

پروفسور سایمون درایور از مرکز بین المللی نجوم رادیویی در غرب استرالیا که محقق اصلی در گاما بوده است گفت:‌ ما از همه تلسکوپ های فضایی و زمینی که امکان دسترسی به آنها را داشتیم استفاده کردیم تا میزان انرژی تولید شده در وسیع ترین طیف ممکن از طول موج ها در بیش از ۲۰۰ هزار کهکشان را اندازه گیری کنیم.

 

او و تیمش اکنون درحال گشودن درهای این مجموعه بزرگ داده ها به روی سایر اخترشناسان هستند تا آنها هم در این زمینه تحقیق کنند.

 

دکتر استفان ویلکینز از دانشگاه ساسکس بریتانیا که از دیگر اعضای تیم گاما است به بی بی سی گفت: قوت کار گاما در این است که طول موج های بسیار زیادی را ترکیب می کند، درحالی که پژوهش های قبلی فقط بر چند طول موج متمرکز بود.

 

از آنجا که این تیم از مجموعه ای از قدرتمندترین تلسکوپ های جهان - زمینی و فضایی - استفاده کرد تحلیل آنها از طول موج فرابنفش تا فروسرخ را در بر می گیرد. این بدان معنی است که آنها می توانند نور ستارگان پیر و جوان و همچنین نوری که توسط غبار کیهانی جذب و دوباره ساطع شده است را ببینند. به این ترتیب ارزیابی تازه از افت نور کیهانی شامل اطلاعاتی از مجموعه عظیمی از کهکشان ها از جمله کهکشان های پنهان در پشت غبار کیهانی می شود.

 

چرت ابدی کیهان

 

دکتر ویلکینز گفت:‌ ما می دانیم که تشکیل ستارگان چند میلیارد سال قبل به اوج خود رسید و از آن زمان به تدریج درحال افت بوده است. این فقط یک راه تازه برای اندازه گیری آن افت است.

 

به خصوص وقتی اعضای تیم میزان تولید انرژی کهکشان ها در سه مرحله از عمر را سنجیدند، شاهد کاهش تدریجی نور بودند.

 

در مجموع، میزان آن از دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون سال قبل تا ۷۵۰ میلیون سال قبل ظاهرا حدود ۴۰ درصد افت کرد.

 

دکتر ویلکینز توضیح داد:‌ سرعت تشکیل ستارگان به اندازه ای در حال کم شدن است که ما اکنون به تدریج شاهد افت کل انرژی تولیدی همه ستارگان هستیم.

 

به گفته او علت این است که ستارگان موجود به طور متوسط پیرتر، کوچکتر و کم انرژی تر می شوند.

 

پروفسور درایور، یافته های تیمش را با تمثیلی غم انگیز جمع بندی کرد:‌ کیهان از اینجا به بعد همچنان تحلیل خواهد رفت و وارد دوره بی پایان کهنسالی خواهد شد. کیهان در واقع روی مبل نشسته، پتویی روی خود کشیده و به زودی در چرتی ابدی فرو خواهد رفت.

 

تیم محققان گفت که هنوز راه بی نهایت درازی تا پایان کار کیهان باقی مانده و هنوز نمی توان بر آن رقمی گذاشت.

 

دکتر ویلکینز گفت:‌ سرعت و فراوانی تشکیل ستارگان احتمالا بیشتر و بیشتر دچار افت خواهد شد؛ بنابراین کیهان براساس توقعات ما، کم نورتر و کم نورتر و کم نورتر خواهد شد اما سوالات فوق العاده زیادی باقی است چون ما هنوز بخش خیلی زیادی از کارکرد کیهانی را درک نمی کنیم.



تاريخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محققان استرالیایی رویکرد جدیدی را طراحی کرده‌اند که در آن از نانوکپسول‌ها برای ارسال داروها به قلب استفاده می‌شود. این فناوری می‌تواند در مورد بیمارانی که دچار سکته قلبی شده‌اند، مورد استفاده قرار گرفته و جان بسیاری را نجات دهد.

 

 پژوهشگران دانشگاه ملبورن درصدد ارائه نانوکپسولی هستند که می‌تواند لخته‌های خون را در بیماران مبتلا به سکته از بین ببرد.

 

این نانوکپسول قادر است به سرعت خون‌رسانی به بافت‌های مهم را تسهیل کند. این گروه دارو را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که تنها در صورت وجود لخته در خون، رهاسازی شود.

 

به گفته محققان، این فناوری می‌تواند در مورد بیمارانی که دچار سکته شده‌اند مورد استفاده قرار گرفته و جان بسیاری را نجات دهد. این نانوکپسول قادر است به سرعت خون‌رسانی به بافت‌های مهم را تسهیل کند.

 

هر سال بیش از 55 هزار استرالیایی دچار حمله قلبی می‌شوند. این روش درمانی برای درمان سکته بسیار مناسب است زیرا داروهای فعلی عوارض جانبی متعددی دارند. به همین دلیل است که تنها سه تا پنج درصد از بیماران به صورت آنی بعد از سکته از این داروها استفاده می‌کنند.

 

این دارو که به صورت نانوکپسول است، دارای ساختار پیازی شکل بوده به طوری که لایه‌های مختلفی اطراف آن را گرفته است. این لایه‌ها با پلی-2- اکسازولین به هم متصل شده است که به شدت به ترومبین حساسیت دارد. ترومبین ماده موجود در خون است که موجب لخته شدن می‌شود. محققان از این سیستم طبیعی بدن برای رهاسازی دارو استفاده کردند. اگر ترومبین بتواند لایه‌های اطراف دارو را از هم باز کند آنگاه دارو رهاسازی می شود.

 

محققان می‌گویند: این روش بسیار سریع عمل می‌کند. سرعت رهاسازی کاملاً به غلظت ترومبین بستگی دارد اما معمولاً در مدت چند دقیقه اتفاق می‌افتد. در این روش کنترل رهاسازی دارو بسیار مهم است زیرا داروی آزاد در گردش خون می‌تواند باعث خونریزی در هر نقطه از بدن شود به طوری که زخم‌های کهنه مجدداً سر باز کنند.

 

این گروه دارو را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که تنها در صورت وجود لخته در خون، دارو رهاسازی شود، بنابراین عوارض جانبی آن به حداقل می‌رسد.

 

نتایج این پژوهش در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.



تاريخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
research_small.jpg

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طبق یکی از تحقیقات انجام شده در این مرکز مشخص شده است که با استفاده از تزریق سلول‌های بنیادی در گردن مثانه زنانی که بی‌اختیاری ادراری متوسط دارند، می‌توان عضلات آن را تقویت و مشکل بی‌اختیاری این گروه از بیماران را برطرف کرد.

 

دکتر عبدالرسول مهرسایی  منطقه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: خواستار پیگیری بیشتر بر روی طرح تحقیقاتی مذکور هستیم تا از روش‌های دیگر مانند روش PRP نیز استفاده کنیم.

 

وی تصریح کرد: طرح‌های تحقیقاتی این مرکز به سه دسته تز دانشجویی، طرح‌های تحقیقاتی که از طرف هیات علمی مطرح می‌شود و طرح‌های دانشجویان PhD تقسیم می‌شود. یکی از طرح های تحقیقاتی این مرکز طرح استفاده از تزریق چربی به سلول های بنیادی برای جلوگیری از بی اختیاری ادراری است که در سال گذشته به اتمام رسید و نتایج آن نیز اعلام شد.

 

این متخصص اورولوژی خاطرنشان کرد: طرح الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی ژنوتایپینگ اشرشیا کلی مقاوم به فلوروکینولون قبل و بعد از بیوپسی پروستات در بیماران مشکوک به سرطان پروستات از دیگر طرح های تحقیقاتی این مرکز است که ارزش آن در استفاده از آنتی بیوتیک مناسب برای انجام بیوپسی پروستات است که این طرح در حال انجام بوده و در فاز اولیه است.



تاريخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
85-27.JPG

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه رویان با اشاره به ارائه خدمات سلول درمانی در حوزه پوست و قرنیه به بیماران در این پژوهشگاه از کارآزمایی بالینی روش‌های سلول‌درمانی در بیماری‌های کلیوی، قلب و کبد خبر داد.

 

دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا افزود: با اتمام موفقیت‌آمیز این مراحل، ارائه خدمت در این حوزه‌ها نیز آغاز خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه در این پژوهشگاه سعی شده تا حلقه تحقیقات رویان با ارائه خدمات تخصصی به جامعه هدف به ویژه درمان بیماری‌های صعب‌العلاج گره بخورد، افزود: از این رو به نوعی تحقیقات این پژوهشگاه بر روی بیماری‌هایی متمرکز شده است که روش‌های متداول پاسخگوی درمان آنها نبوده و در سطح بین‌المللی نیز این گونه تحقیقات در حال انجام است.

 

وی خاطرنشان کرد: اتخاذ رویکرد کارآزمایی‌های بالینی در تحقیقات رویان موجب شده که برخی از پروژه‌های تحقیقاتی این پژوهشگاه به فازهای نهایی خود نزدیک شود.

 

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه رویان با اشاره به تحقیقات انجام شده در حوزه بیوتکنولوژی، یادآور شد: تولید حیوانات شبیه سازی، از جمله رویکردهای ما در این حوزه است تا بتوانیم فرآورده‌های بیولوژیک را از طریق تکنیک‌های همانندسازی و یا ترانس ژنیک و دستکارهایی که بر روی رده‌های سلولی انجام می‌دهیم، تولید کنیم.

 

شاهوردی با تاکید بر اینکه توسعه بانک ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف در قالب یک شرکت دانش بنیان در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: این طرح با سرمایه گذاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع و جهاد دانشگاهی آغاز شده است و توانستیم با ایجاد نمایندگی‌هایی، خدمات خود را به صورت وسیع‌تر از یک بانک عمومی، به جامعه عرضه کنیم.

 

وی به اقدامات انجام شده در حوزه بیوتکنولوژی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در زمینه تولید حیوانات همانندسازی و حیواناتی با پتانسیل ژنتیک تجربیات خوبی به دست آوردیم که از آن جمله می‌توان به تولید برخی از حیوانات مانند «بز سانن» اشاره کرد که از نظر پتانسیل ژنتیکی دارای مزایای اقتصادی است و به خانواده های روستایی امکان می دهد که با تعداد کمی بز، میزان بالایی از شیر را تولید کنند.

 

شاهوردی با بیان اینکه این طرح در بسیاری از مراکز تحقیقاتی در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نژاد این بز نژاد اروپایی است و در ایران به تازگی به آن پرداخته شده است، اگر بخواهیم به صورت گسترده این نژاد را در کشور پرورش دهیم، باید بتوانیم با استفاده از تکنیک‌های جدید کمک باروری و تکنیک‌های همانند سازی در زمان کم تعداد زیادی دام از این نژاد را تکثیر کنیم.

 

وی اضافه کرد: این طرح به صورت پایلوت در سال 93 اجرایی شد و از تعداد پنج تا شش بز ساننی که در پژوهشکده رویان اصفهان دریافت کردیم توانستیم در زمان کمی گله 50 تا 60 تایی از این نژاد را تولید کنیم و امیدواریم بتوانیم به صورت صنعتی و نیمه صنعتی در زمینه تولید شیر و تولید دام از این نژاد گام‌های موثری برداریم.

 

تولید پروتئین نوترکیب با کاربرد در صنعت داروسازی

 

معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان ادامه داد: تولید پروتئین‌های نوترکیب و پروتئین‌هایی که بتواند در صنعت دارو سازی به کار گرفته شود، از دیگر حوزه های تحقیقاتی ما است که با توجه به اینکه دانش فنی تولید این پروتئین‌ها به دست آمده است، امیدواریم در سال جاری به نتایج مطلوبی دست یابیم.

 

وی با تاکید بر اینکه اجرای پایلوت تولید برخی از این پروتئین‌ها آغاز شده است، ابراز امیدواری کرد که در سال جاری هم در فاز آزمایشگاهی و تحقیقاتی و هم در حد دارویی به نتایج قابل قبولی دست یابیم تا بر اساس آن گام‌های بعدی در زمینه تولید نیمه صنعتی و صنعتی این پروتئین‌ها برداشته شود.

 

خدمات سلول درمانی در حوزه بالینی

 

شاهوردی در خصوص ارائه خدمات سلول درمانی در فاز بالینی، توضیح داد: تحقیقات سلول درمانی بر روی برخی از بیماری‌ها در حد آزمایشگاهی و فاز مدل‌های حیوانی انجام و مقالات آن نیز منتشر شده است و در حال حاضر در فاز کارآزمایی‌های بالینی وارد شدیم که نتایج خوبی در زمینه درمان بیماری‌های عصبی چون فلج‌های مغزی، MS و قطع نخاعی به دست آمده است.

 

وی با بیان اینکه سلول درمانی در حوزه درمان بیماری‌های قلبی، فازهای دوم و سوم کارآزمایی‌های بالینی را پشت سر می‌گذارد، ادامه داد: در بیماری‌های کلیه با حمایت موسسه خیرین پژوهش کارهای خوبی در حد کار آزمایی‌های بالینی آغاز کردیم.

 

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه رویان با بیان این که در بیماری‌های استخوانی و غضروفی خدمات خوبی در حوزه سلول‌درمانی ارائه می‌شود، گفت: در حوزه پوست و قرنیه نتایج خوبی به دست آوردیم و به حد ارائه خدمات رسیده است ولی برخی از خدمات سلول درمانی در حوزه کلیه، قلب و کبد در فازهای اول و دوم کار آزمایی‌های بالینی قرار دارد.

 

شاهوری با تاکید بر اینکه کار آزمایی‌های بالینی دارای یک عقبه کارهای آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی را به دنبال دارد، یادآور شد: نتایج به دست آمده این اعتماد به نفس را در محققان این پژوهشگاه ایجاد کرده و توانستیم در حد کارآزمایی های بالینی وارد شویم.

 

خدمات سلول درمانی در بیماری‌های کبدی

 

شاهوردی به بیان خدمات سلول درمانی در بیماری‌های کبدی پرداخت و افزود: در بیماری‌های کبدی مزمن و حاد، سلول‌های کبدی کارایی خود را از دست می‌دهند و برای درمان این بیماران سلول‌های بنیادی مختلف در محیط آزمایشگاهی فرآوری می‌شوند و از طریق ورید و یا شریان وارد مناطقی از کبد می‌شوند که سلول‌ها را از دست داده است و از این طریق عملکرد کبد باز گردانده می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه این تحقیقات در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد افزود: با قطعی شدن نتایج این تحقیقات و با رعایت اصول اخلاقی و تایید وزارت بهداشت قادر خواهیم بود تا این خدمات را به بیماران نیازمند ارائه دهیم.

 

کاهش دوقلوزایی ناشی از درمان ناباروری

 

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشگاه رویان عمر علم تولید مثل و ناباروری و خدمات ناباروری در کشور را حدود سه دهه عنوان کرد و افزود: برای اینکه ‌احتمال حاملگی در افراد نابارور افزایش داده شود با توجه به سن، وضعیت و مشکلات مراجعه کنندگان سعی می‌شود تعداد زیادی جنین انتخاب شود که شانس حاملگی افزایش یابد. از این رو در برخی موارد چند قلوزایی اتفاق می‌افتد و این یکی از مشکلات روش‌های درمان ناباروری است.

 

وی یکی از تکنیک‌های رایج در دنیا برای جلوگیری از چندقلوزایی در این بیماران را روش ریداکشن ذکر کرد و ادامه داد: در این روش پزشک قادر است جنین‌های اضافه را بر اساس تکنیک‌های خاصی حذف کند.

 

شاهوردی خاطرنشان کرد: در این راستا یکی از اقدامات ما این است که سعی می‌شود در این زمینه به سیکل‌های طبیعی نزدیک شود؛ به گونه‌ای که تحریک‌ها به حداقل برساند تا تعداد کمتری تخمک با کیفیت مناسب دریافت شود؛ چرا که تخمک‌های با کیفیت جنین‌های خوبی را ایجاد خواهند کرد.

 

تولید اندام در بدن حیوانات

 

شاهوردی، تولید اندام اعضای بدن انسان در حیوان را از پروژه‌هایی دانست که را در مجموعه اصفهان دنبال می‌شود و با تاکید بر این که در این زمینه در ابتدای راه هستیم، گفت: این طرح با همکاری گروه سلول های بنیادی پژوهشکده بیوتکنولوژی و پژوهشکده سلول های بنیادی در دستور کار قرار دارد و امیدواریم نتایج خوبی در این زمینه به دست یابیم.

 

وی با اشاره به آخرین وضعیت این طرح خاطرنشان کرد: در این طرح در بدن حیوان بافت انسانی تولید می‌شود و باید در بافتی که قرار است منتقل شود، دستکاری هایی انجام شود تا بدن حیوان آن را بپذیرد و رد پیوند برای آن ایجاد نشود که در این تحقیقات در مرحله دستکاری سلولی و انتقال هستیم.



تاريخ : چهار شنبه 21 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
94-15.JPG

دانشمندان ناسا با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل موفق به کشف مکانیسم تولد ستاره‌ها در کهکشان‌های دور دست شدند.

 

 دانشمندان ناسا برای اولین بار موفق به مشاهده نحوه شکل‌گیری ستاره‌ها در حاشیه سیاه‌چاله‌های فعال واقع در کهکشان‌های بیضوی شدند.

 

دانشمندان پس از ترکیب اطلاعات دریافتی از هابل با سایر اطلاعات دریافتی از تلسکوپ‌های زمینی دریافتند که سیاه‌چاله‌ها و جت‌های فوران‌کننده حاصل از آنها به همراه ستاره‌های تازه متولد شده در یک چرخه مشترک فعالیت می‌کنند.

 

دانشمندان ناسا در مورد این مکانیسم پیچیده اما شگفت‌انگیز اظهارکردند: جت‌های پر انرژی هاله‌ای از گازهای داغ را به بیرون از کهکشان پرتاب می‌کنند که در ادامه این فرایند پس از کاهش دمای گازهای اطراف به درون کهکشان سقوط می‌کنند.

 

پروفسور مگان دوناهو متخصص شناسایی اجرام فضایی از دانشگاه میشیگان اظهار کرد: گازهای خروجی از سیاه‌چاله مانند جو زمین مملو از مواد گوناگون هستند.

 

وی در ادامه افزود: گازهای خروجی از مرکز کهکشان پس از خنک شدن به ابرهای متراکمی تبدیل می‌شوند که در نهایت با افزایش غلظت وارد فاز مولکولی می‌شوند.

 

دانشمندان ناسا امیدوارند که به کمک تلسکوپ هابل و سایر تلسکوپ‌های زمینی، جزئیات مکانیسم تولد ستاره‌ها را با دقت بیشتری رصد کنند.



تاريخ : سه شنبه 20 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
تماشای یک کنسرت موسیقی به صورت زنده خود لذت بخش است اما اگر در مکانی منحصر بفرد مانند وسط کوهستان باشد، لذت آن دو چندان می شود و تجربه ای فراموش نشدی را رقم خواهد زد.

در کشورهای سراسر جهان تالارهایی وجود دارند که در مکان های طبیعی و تاریخی ساخته شده اند، ما تعدادی از آنها را به شما معرفی می کنیم.

1.    فستیوال سالانه « Bregenz» در وین اتریش، از ماه جولای تا اوت و همان طور که در تصویر می بینید، روی صحنه نمایشی خارق العاده و شناور روی آب بر پا می شود.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


2.    یکی از سالن های موسیقی در بتلهم، پنسیلوانیا در کنار یکی از بزرگ ترین کارخانه تولید فولاد قرار دارد. عجیب است، این طور نیست؟!

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


3.    این سالن تئاتر رومی که متعلق به قرن یک میلادی است در اورانژ فرانسه قرار دارد و جزو میراث جهانی یونسکو است. امروزه معماری سنگی و اصیل آن مورد توجه عموم است و کنسرت های موسیقی زیادی در آن برگزار می شود.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


4.    آمفی تئاتر دالهالا که در قدیم معدن سنگ آهک بوده است، در راتویک سوئد قرار دارد. کنسرت ها حدود 60 متر پایین از سطح جنگل برپا می شوند. این مکان هر ساله از ماه ژوئن تا سپتامیر میزبان علاقمندان به موسیقی است.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


5.    آمفی تئاتر سنگ های قرمز که در موریسون، کلرادو قرار دارد، نتیجه رانش تدریجی زمین طی سالهای متمادی است. در ارتفاع 2 کیلومتر بالاتر از سطح دریا شما می توانید نسبت به این مکان دیدی پانوراما داشته باشید.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


6.    سالن تئاتر تائورمینا در ایتالیا تئاتری یونانی است که در اوایل قرن 7 قبل از میلاد ساخته شده است. از سال 1983 تا کنون کنسرت، تئاتر و نمایش های زیادی در این مکان تاریخی و زیبا برپا می شود.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


7.    میشکان کلیسایی متعلق به سال 1910 در آتلانتا، جورجیا است که در سال 1996 برای بزرگداشت صدمین سال از بازی های المپیک  مورد استفاده قرار گرفت. این سالن با بالکن های نقاشی شده، سقف های تزیین شده، پنجره های شیشه ای و لوسترهای کریستال بزرگی که دارد، از نظر زیبایی بی همتا است. 

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


8.    در آمفی تئاتر رو باز در واشینگتن با 27500 صندلی روی تپه، در حالی که به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهید، از منظره زیبا رودخانه کلومبیا نیز لذت خواهید برد.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


9.    این کاخ به طور کامل از سنگ هایی که توسط فردی به نام « Joseph Ferdinand Cheval» جمع آوری می شد، ساخته شده است. ساخت آن 30 سال به طول انجامید و در نهایت در سال 1907 به پایان رسید و اکنون در ماههای ژوئن و جولای کنسرت های موسیقی زیادی در آنجا برپا می شود.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


10.    « Nikon at Jones Beach Theater» در کنار ساحل جونز در نیویورک واقع شده که در ماههای جولای تا سپتامبر میزبان کنسرت های بزرگ بسیاری است. افراد مشهوری مانند جیمی بافت، ناین اینچ نیلز و نیل یانگ در این مکان اجرای زنده داشته اند.

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان


11.    غار کامبرلند در مک‌مینویل، تنسی هر ماه از اوت تا دسامبر کنسرت های موسیقی برپا می کند. این سالن که 101 متر پایین تر از سطح زمین قرار دارد، علاوه بر موسیقی، چشم انداز طبیعی و زیبایی را در اختیار تماشاچیان قرار می دهد.  

سالن های موسیقی خارق العاده در جهان
 
 


تاريخ : سه شنبه 20 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1439120048850_4.JPG

مهندسان صنایع نظامی بریتانیا برای اولین‌بار موفق به تولید پهپاد‌های جاسوسی در کشتی‌های نظامی شدند.

 

 مهندسان دانشگاه ساوث‌همپتون بریتانیا موفق به ساخت پهپاد کنترل رادیویی با فناوری چاپ‌ سه بعدی شدند. این پهپاد در فاصله 500 متری از ساحل پرواز خود را شروع کرده و با موفقیت در ساحل به زمین نشسته است.

 

طبق اعلام مقامات نظامی نیروی دریایی بریتانیا، طول بال‌های این پرنده 1.2 متر بوده و قادر است تا به سقف سرعت 97 کیلومتر در ساعت دست یابد.

 

به گفته تیم سازنده، هدف و چالش نهایی، طراحی و چاپ پهپادی است که در کمتر از پنج دقیقه مونتاژ شده و تمامی قطعات آن بدون نیاز به پیچ به یکدیگر متصل شوند.

 

این پهپاد با فناوری موسوم به SLS یا پخت لیزر انتخابی پودر نایلون چاپ شده است. در این فناوری، پس از برنامه‌ریزی چاپگر، قطعات دلخواه با استفاده از شلیک لیزر به پودر نایلون و ذوب شدن ذرات نایلون ساخته می‌شوند.

 

بنا بر اعلام مقامات نظامی، علاقه نیرو‌های نظامی برای استفاده از پهپاد‌های سبک‌وزن و ساده در عملیات‌های شناسایی بیشتر است چرا که این پهپاد‌ها علاوه بر هزینه ساخت بسیار پایین نسبت به نمونه‌های بزرگتر، ساختار ساده‌ای دارند و به آسانی مونتاژ شده و عملیاتی می‌شوند.



تاريخ : سه شنبه 20 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1439193713275_3.jpeg

 

فرانسوی‌ها از نوعی زیردریایی برقی شخصی رونمایی کرده‌اند که می‌تواند به سامانه‌ای تحقیقاتی برای پروژه‌های علمی تبدیل شود.

  یک مبتکر فرانسوی به نام «استفان روسون» پنج سال پیش در نمایشگاه هوای سبز پاریس از نوعی زیردریایی شخصی پدالی رونمایی کرد؛ هم‌اکنون وی و همکارانش از نمونه اولیه نسخه برقی این زیردریایی فیبر کربنی و تک‌سرنشینه به نام Scubster Nemo رونمایی کرده‌اند.

 

نمونه اولیه این زیردریایی از سال 2011 در حال توسعه بوده و ماه گذشته در زیر آب آزمایش شد. این نمونه اولیه در هر دو طرف دارای یک پایه است که با استفاده از یک اهرم کنترل می‌شود. این اهرم خود به یک میله متصل است و هر یک از آن‌ها می‌توانند به طور مستقیم بچرخند؛ گفته می‌شود این موضوع زیردریایی را تا حد بالایی قابل‌مانوردهی می‌کند.

 

دو موتور الکتریکی، زیردریایی را تا سرعت حداکثر هشت کیلومتر در ساعت نیرودهی می‌کنند و در صورت نیاز می‌توان این موتورها را برداشت و با موتورهای قدرتمندتری جایگزین کرد.

 

یک جفت باتری این سامانه در قسمت عقب آن نصب شده‌ و امید می‌رود برای استفاده و پیش از شارژ دوباره برای دو ساعت مناسب باشد.

 

در قسمت عقبی این زیردریایی فضای کافی برای در اختیارداشتن باتری‌های اضافی جهت نیرودهی‌کردن هر نوع دوربین ویدیویی و چراغ‌های موجود بر روی زیردریایی وجود دارد.

 

گفته می‌شود در حال حاضر نمی‌توان زیردریایی از این نوع در اختیار داشت زیرا ساخت آن 16 هزار و 500 دلار هزینه می‌برد. هر نوع پشتیبانی مالی حین جمع‌آوری بودجه صرف ارتقای نمونه اولیه این زیردریایی و آماده‌کردن آن برای تولید خواهد شد.

 

روسون مدعی است می‌توان از این زیردریایی به عنوان ابزاری تحقیقاتی برای باستان‌شناسان و دانشمندان علوم دریایی استفاده کرد. همچنین می‌توان از این سامانه برای گشت‌های ساحلی توسط مقامات و شیرجه‌زنی به منظور تفحص آب‌های پاک استفاده کرد.

 

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 

 

زیردریایی برقی شخصی

 

 



تاريخ : سه شنبه 20 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1439201515722_18.JPG

 

کاوشگر کنجکاوی ناسا هم‌اکنون سومین سال حضور خود بر روی مریخ را می‌گذراند و ناسا به همین مناسبت، دو ابزار جدید برای آموزش‌دادن به عموم و کمک به دانشمندان در انتخاب مکان‌های فرود در آینده را ارائه داده است.

  این ابزارها به بازدیدکنندگان امکان کسب اطلاعات بیشتر درباره کنجکاوی، ماموریت‌ آن و همچنین کنکاش سطح مریخ با ورود به سامانه کنجکاوی برای یک سفر مجازی را مهیا می‌کند.

 

نخستین ابزار Mars Trek نام دارد و توسط «پروژه مدلبندی و نقشه‌برداری از ماه» ناسا تولید شده است. این ابزار در واقع نوعی برنامه‌نرم‌افزاری مرورگر‌محور است که نقشه‌های تعاملی دقیقی از مریخ ارائه می‌دهد و از داده‌های ماموریت‌های دهه 1960 استفاده می‌کند.

 

کاربران با استفاده از دستورات صفحه‌ کلید استاندارد بازی‌های رایانه‌ای می‌توانند زوم کرده، نقاط مختلف یک نقشه را انتخاب کنند و لایه‌هایی از مجموعه داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط مدارگردها را در طول سالیان به این نقشه بیافزایند.

 

افزون بر این، در این ابزار نوعی فایل‌های چاپگر سه‌بعدی قابل‌دانلود وجود دارند بنابراین کاربران می‌توانند توپوگرافی مریخ متعلق به خود را چاپ کنند. ناسا اعلام کرده سیستم Mars Trek همچنین توسط دانشمندان این آژانس فضایی برای کمک به انتخاب مکان فرود برای ماموریت مریخ 2020 و مکان‌های فرود احتمالی برای ماموریت سرنشین‌دار در دهه 2030 ارائه شده است.

 

ابزار دیگر معرفی‌شده توسط ناسا «تجربه کنجکاوی» (Experience Curiosity) نام دارد و مرورگرمحور است اما به جای داشتن هویت نقشه تعاملی، این نرم‌افزار به کاربران امکان می‌دهد به همراه کنجکاوی از یک درایو سه‌بعدی بر روی چشم‌انداز مریخ استفاده کنند. ابزار مزبور با ارائه نماهای چرخان و قابل‌زوم، از چشم‌انداز مجازی مبتنی بر تصاویر کنجگاوی و مدارگرد شناسایی مریخ استفاده می‌کند.

 

این برنامه نرم‌افزاری به کاربران امکان دستکاری کاوشگر کنجکاوی مجازی را می‌دهد. این ابزار همچنین به آن‌ها امکان یادگیری بیشتر درباره قطعات مختلف این کاوشگر، هدایت آن بین نقاط ماموریت و انتخاب نماهایی از راهبری کنجکاوی و دوربین‌ها را می‌دهد.

 

کاوشگر بدون سرنشین کنجکاوی در ششم اوت سال 2012 بر روی مریخ فرود آمد. ماموریت این سامانه، مطالعه زمین‌شناختی و اقلیم سیاره سرخ در نزدیکی دهانه گیل بود و این ماموریت تاکیدی ویژه بر جستجوی نواحی دارد که ممکن است زمانی یا اکنون میزبان حیات باشند.

 

به گفته ناسا، کنجکاوی در طول اولین سال ماموریتش، به هدف اصلی خود برای تعیین امکان برخورداری مریخ از شرایط محیطی مناسب برای حیات میکروبی نائل شد. این مریخ‌نورد همچنین در دومین سال حضور خود به طی مسیر به سمت مسیرهای طولانی در تپه‌های پائین‌تر کوه شارپ پرداخت.

 

 

 

 

ابزار Experience Curiosity برای همراهی با کنجکاوی

 

 

 

نمایی ارائه‌شده توسط Experience Curiosity

 

 

 

اعلان ویژگی‌های کنجکاوی توسط Experience Curiosity

 

 

 

نمایی از قطب شمال مریخ توسط Mars Trek

 

 

 

پرتره کنجکاوی از خود در ابزار Experience Curiosity

 

 



تاريخ : سه شنبه 20 مرداد 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2255 2256 2257 2258 2259 ... 3356 صفحه بعد