20-153.jpg

محققان دانشگاه کالیفرنیا موفق به تولید و به دام‌انداختن الکترون‌های صاعقه در جعبه‌ای پلاستیکی از جنس اکریلیک شدند.

 

 در این تکنیک پرتوهای الکترون درون جعبه‌ای از جنس اکریلیک شلیک شده و پس از شارژ شدن بار الکتریکی امواج خیره کننده رعد‌وبرق تولید می‌شوند.

 

محققان برای تولید امواج الکتریکی سه‌بعدی درون جعبه، الکترون‌ها را با سرعت نزدیک به 99 درصد نور شلیک کردند. هنگام برخورد پرتوهای الکترون با مولکول‌های آکریلیک سرعت پرتوها به سرعت کاهش می‌یابد.

 

محققان در مورد خواص اکریلیک افزودند: اکریلیک بهترین عایق در برابر الکترون‌ها است و تنها به کمک این ماده می‌توان امواج رعدوبرق را تولید کرد.

 

هنگامی که فرایند شارژ الکترون‌ها اشباع شود، بخشی از قطعه خواص رسانا را نشان داده و در نتیجه امواج پرقدرت الکترون مانند نمونه واقعی آن به شکل شاخه‌شاخه پخش می‌شوند.

 

هدف محققان از تولید امواج پرقدرت رعدوبرق در محیط آزمایشگاه شناسایی بهتر فرایند رعدوبرق و راه‌های افزایش ایمنی در برابر این پدیده طبیعی است.

 

جزئیات بیشتر در مجله MailOnline منتشر شده است.



تاريخ : جمعه 25 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
ghu.JPG

محققان یک شرکت دانش بنیان داروسازی با تکیه بر فناوری نانو، باند پانسمان آنتی باکتریالی را تولید کرده اند که با تغییر رنگ، زمان تعویض پانسمان را به بیمار اطلاع می‌دهند.

 

 باند پانسمان آنتی باکتریال آجی کت که به تازگی موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع در ایران شده در ترمیم زخم‌ها و سوختگی‌ها قابل استفاده است.

 

پانسمان‌های سنتی که به پانسمان غیرجاذب نیز معروفند از مشتقات سلولز هستند. گاز استریل از خانواده‌ این پانسمان‌هاست و معمولاً بعد از قرار دادن یک لایه آنتی بیوتیک یا ماده‌ی ضدعفونی کننده روی زخم قرار داده می‌شود. از مشکلات این پانسمان‌ها این است که به زخم می‌چسبد و به هنگام تعویض سبب درد و ناراحتی فراوان بیمار می‌شود. همچنین ذرات باقیمانده از این پانسمان روی زخم باقی می‌ماند. استفاده از محصول آجی کت، راهکاری ساده برای رفع این مشکلات خواهد بود.

 

دکتر حمیدرضا عمو، مدیرعامل شرکت داروسازی تولیدکننده این باند در معرفی آن گفت: «باند پانسمان آنتی باکتریال آجی کت، یک پانسمان تک لایه با پوششی از نانوکریستال‌های نقره است. در واقع ماده‌ی مؤثر و آنتی بیوتیک موجود در این پانسمان، همان یون‌های نقره است که بر انواع باکتری‌های گرم مثبت و منفی و قارچ تأثیرگذار است.»

 

وی در ادامه به مزایای کاربرد این محصول اشاره کرد و گفت: «بر اثر استفاده از این پانسمان، به دلیل ویژگی ضدمیکروبی و ضد التهابی فوق‌العاده مناسب آن، ترمیم زخم با سرعت نسبتاً بالایی انجام خواهد شد. عدم نیاز به استفاده از سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مثل بتادین و یا پمادهای آنتی بیوتیک، عدم نیاز به تعویض زودهنگام پانسمان، اکسیژن رسانی و رطوبت رسانی مناسب به زخم از دیگر مزایای استفاده از این محصول است.»

 

علاوه بر اثربخشی بالای این پانسمان، نوآوری دیگر این فراورده، وجود اندیکاتور یا تغییر رنگ الیاف پس از آزادسازی یون نقره است. در این حالت رنگ الیاف از سبز تیره به سبز روشن (متمایل به سفید) تبدیل می‌شود. با این روش به آسانی می‌توان زمان تعویض پانسمان را تشخیص داد.

 

به گفته‌ عمو، جهت مقایسه‌ی عملکرد این پانسمان در برابر روش‌های درمانی دیگر، طرح‌های تحقیقاتی برای درمان سوختگی در بیمارستان سوانح و سوختگی امام موسی کاظم(ع) اصفهان و همچنین مطهری تهران صورت گرفته است. نتایج این مطالعات، حاکی از اثربخشی بسیار بالای این محصول بوده است.

 

باند پانسمان آنتی باکتریال تولیدی در درمان انواع سوختگی‌ها، زخم‌های افراد دیابتی، زخم‌های له شده و مزمن و زخم بستر کاربرد دارد.

 

عمو در خصوص جنبه‌های اقتصادی تولید این محصول عنوان کرد: «در گذشته تنها نمونه‌های خارجی پانسمان‌های ضدباکتری در بازار وجود داشت. این نمونه‌ها‌ی وارداتی که با قیمت بسیار بالایی در دسترس افراد قرار می‌گیرند، سبب خروج میزان زیادی ارز از کشور می‌شوند. تولید پانسمان آجی کت در ایران با کیفیتی مشابه نمونه‌های خارجی، نیاز به واردات این پانسمان‌ها و خروج بالای ارز را از بین می‌برد.»

 

این محصول به روش احیای شیمیایی تهیه شده و نانوذرات نقره بر روی شبکه‌ای از الیاف نایلونی با انعطاف پذیری بسیار بالا پوشش داده می‌شوند. این لایه با آزادسازی آهسته‌ی یون نقره، اثرات ضدمیکروبی و ضدالتهابی خود را اعمال می‌کند. به عبارتی، نانوذرات نقره به علت ضریب سطح بسیار بالا، یون نقره را در سطوح بسیار زیاد، به صورت آهسته و مداوم رها خواهند کرد. این امر باعث افزایش اثربخشی و در نتیجه کاهش نیاز به غلظت‌های بالای از این مواد می‌شود.



تاريخ : جمعه 25 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

لامپ جدید سونی که LED Light Bulb Speaker نام دارد، به قابلیت کنترل از طریق گوشی هوشمند مجهز شده است.  البته برای کنترل بهتر میزان روشنایی و شدت صدا، ریموت کنترل مجزایی در نظر گرفته شده که می‌تواند از طریق سیستم NFC به کار گرفته شود. سونی در گزارش مطبوعاتی به طراحی جذاب و خارق‌العاده‌ای آن اشاره کرده و طبق ادعای این کمپانی، لامپ جدید را می‌توان در محیط‌هایی که راه‌اندازی تجهیزات موسیقی دشوار است، به کار گرفت. 

LSPX-100E26J.0

4.0

3.0

لامپ جدید سونی از تاریخ بیست و سوم مِی با قیمتی حدود ۱۹۹ دلار در ژاپن به فروش می‌رسد، همچنین می‌توان از طریق فروشگاه‌ آنلاین سونی نیز آن را تهیه کرد.



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

رکار خانم فاطمه مقیمی که از زنان مشهور کارآفرین کشورمان است، در یک مصاحبه زمانی که از وی پرسیدند چه موانعی را پیش روی کارآفرینان زن می بینید، پاسخ جالبی دادند. ایشان گفتند: تا کی می‌خواهید همه چیز را زنانه و مردانه کنید؟ کارآفرین، کارآفرین است. همین تقسیم بندی‌هاست که به زنها می‌باوراند که در دنیایی متفاوت زندگی می‌کنند. ما هر کدام سختی‌ها و دشواری‌ها و فرصت‌ها و محدودیت های خاص خودمان را داریم و آنها که در گیر کار اجرا هستند می‌دانند که جنسیت،‌ اگر هم در فهرست موانع باشد، جزو مهم‌ترین موارد نیست.

ما قطعاً به گفته‌ی ایشان که دوست گروه متمم هم هستند، احترام ویژه می‌گذاریم و امیدواریم عنوان این زنگ تفریح،‌ باعث سوء برداشت نشود. واقعیت این است که در دنیای امروز،‌ صدای مردان چنان بلند شده است که گاهی، شاید برای ایجاد تعادل، باید از مردها خواست تا کمی سکوت کنند تا صدای زنان بهتر شنیده شود. روزی که صدای مردان و زنان در فرهنگ و اقتصاد و سیاست و مدیریت به یک اندازه اهمیت یافت - اهمیت یکسان الزاماً به معنای تعداد یکسان یا شرایط یکسان نیست - قطعاً چنین عناوینی نیز کمرنگ و حذف خواهند شد.

اجازه بدهید نقل قول کوتاهی هم از چارلز هندی، نویسنده کتاب خدایان مدیریت داشته باشیم. او در جایی می‌گوید: اینکه زنان را تنها مسئول تربیت فرزند برای دنیای فردا بدانید، فروکاستن نقش آنان در جامعه‌ی امروزی است. اما این را هم باید بپذیریم که مادرانگی، می‌تواند به عنوان نقش مهم زنان در مدیریت و اقتصاد و کسب و کار باقی بماند. همچنانکه بسیاری از توصیه‌های مدیریت نوین نیز،‌ می‌کوشد تفکر مادرانه را در میان مردان مدیر، ترویج کند.

۱- گریس موری هاپر ( Grace Murray Hopper)، مخترع زبان برنامه نویسی Cobol به عنوان اولین زبان برنامه نویسی سطح بالا (high level programming languages)

کسی که " Bug " رابه عنوان اصطلاحی رایج برای بیان مشکل برنامه نرم افزاری به دایره لغات برنامه نویسان اضافه کرد.

گروه سرگرمی روزنه

2-ژوزفین کوکران ( Josephine Cochrane) مخترع ماشین ظرف شویی در سال۱۸۸۷

گروه سرگرمی ROZANEH

3-آدا لاولیس(Ada Lovelace) اولین برنامه نویس کامپیوتر در جهان و طراح الگوریتم کامپیوتر

گروه سرگرمی ROZANEH

4-نانسی جانسون(Nancy Johnson) مخترع دستگاه بستنی ساز در سال ۱۸۴۳

گروه سرگرمی روزنه

5-فلورانس پارپارت (Florence Parpart ) مخترع یخچال برقی مدرن در سال ۱۹۱۴

گروه سرگرمی روزنه

6- لیتیتا گی یر(Letitia Geer) مخترع سرنگ پزشکی در سال ۱۸۹۹

گروه سرگرمی روزنه

7-آنا کانلی (Anna Connelly) مخترع پله اضطراری در سال ۱۸۸۷

www.ROZANEHONLINE.com

8- مارگارت ویلکاکس (Margaret A. Wilcox) مخترع بخاری ماشین درسال ۱۸۹۳

گروه سرگرمی ROZANEH

9- الیزابت مگی (Elizabeth Magie ) مخترع بازی مونولوپی در سال ۱۹۰۴

گروه سرگرمی ROZANEH

10- شرلی جکسون (Shirley Jackson) اولین زن سیاهپوست فارغ التحصیل در مقطع دکتری از دانشگاه MIT اولین نظریه پرداز در زمینه تکنولوژی فناوری ارتباطات (Telecommunications)

گروه سرگرمی ROZANEH

 



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
بوگاتی ویرون سوپر اسپرت (Bugatti Veyron Super Sport) تا سال ۲۰۱۰ صدرنشین جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان در کتاب رکوردهای گینس بوده. اما 2 سال پیش خودرویی به نام هنسی ونوم جی .تی (Hennessey Venom GT) این رکورد را شکست. هنوز مزه صدرنشینی را سازندگان هنسی ونوم جی تی بخوبی نچشیده بودند که چند روز بعد این رکورد دوباره به بوگاتی ویرون سوپر اسپرت تعلق گرفت.

مقامات گینس علت عدم صلاحیت ویرون را غیرفعال سازی دستگاه محدودکننده سرعت در این خودرو اعلام کردند؛ اما در نهایت به این نتیجه رسیدند که کارکرد یا عدم کارکرد محدودکننده سرعت در این رده بندی هیچ نقشی ندارد. با این حال عده ای بر این باورند ونوم جی تی نه تنها چند روز بلکه همچنان صدرنشین جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان است.

خودروهای پرسرعت براساس مجموعه ای از معیارهای مشخص رده بندی می شوند و در نهایت فقط یک خودرو عنوان پرسرعت ترین خودروی جهان را از آن خود می کند. کسب این عنوان در کتاب رکوردهای گینس مستلزم گذراندن فرآیندهای رسمی برای تائید این برتری است.

10 خودرویی که در این مقاله از آنها نام برده ایم، فقط در سطح خودروهای به اصطلاح خیابانی رده بندی شده اند؛ یعنی خودروهایی که قابلیت استفاده در جاده های شهری و برون شهری را دارند و خریداری و راندن آنها به طور قانونی برای عموم آزاد است. از این رو، خودروهای تغییریافته و نیز خودروهایی که کمپانی سازنده فقط یک نسخه از آنها را تولید و عرضه کرده شامل این فهرست نمی شوند. از این بین، خودرویی که در کمترین زمان از شتاب صفر به شتاب 96.6 کیلومتر در ساعت (معادل 60 مایل بر ساعت) برسد عنوان پرسرعت ترین خودروی جهان را به خود اختصاص خواهد داد.

370.1 کیلومتر بر ساعت

10- پاگانی هوآیرا Pagani Huayra

پاگانی هوآیرا مانند بسیاری دیگر از خودروهای رکورددار در ایتالیا ساخته شده است. کمپانی پاگانی از سال ۱۹۹۲ آغاز به کار کرد و در مدت کوتاهی مورد توجه علاقه مندان به خودروهای مسابقه ای قرار گرفت. این کمپانی علاوه بر طراحی و ساخت ماشین های باکیفیت و کم نظیر، به استفاده از فیبرکربن در محصولاتش شهرت دارد.

به زبان ساده، فیبرکربن از رشته های نازک کربن ساخته شده و بسیار مقاوم، سبک وزن و گرا ن قیمت است. موسس آرژانتینی این کمپانی، هوراشیو پاگانی، پیشتر نیز استفاده از مواد کامپوزیت را در تولیدات لامبورگینی آزمایش کرده بود. هوآیرا که در سال ۲۰۱۱ رونمایی شد مجهز به موتور 6 لیتری ۱۲ سیلندر V شکل به همراه یک جفت توربو شارژ است.

از دیگر مزیت های هوآیرا می توان به قدرت نمایی و سرعت بالای آن در خط مستقیم اشاره کرد. هوآیرا در فوریه سال ۲۰۱۳ موفق به ثبت رکورد در برنامه تلویزیونی تاپ گیر (Top Gear) شده است که با نام استارت از شبکه مستند صداوسیما پخش شد. پاگانی هوآیرا سریع ترین خودروی جهان در کتاب رکوردهای گینس نیست، با این حال مورد توجه علاقه مندان به سرعت قرار دارد.

375 کیلومتر بر ساعت

9- زنوو اس تی وان Zenvo ST1

وقتی اسم دانمارک به میان می آید لابد یاد کمپانی های اسباب بازی معروف این کشور می افتید، اما خودرویی که اینجا معرفی می کنیم اصلا مناسب بازی بچه ها نیست. از زنوو اس تی وان در سال ۲۰۰۹ رونمایی شد.

این خودرو که در ساخت آن فیبرکربن به کار رفته، مجهز به موتور 7 لیتری 8 سیلندر است و قدرتی معادل ۱۲۵۰ اسب بخار تولید می کند (قدرت بیشتر خودروهای معمولی شهری حدود 110 اسب بخار است). دیگر ویژگی منحصربه فرد زنوو قطعات گران قیمت آن است و این که برای هرگونه تعمیر اساسی خودرو باید به دانمارک فرستاده شود. از ۱۵ خط تولید زنوو 3 خط تولید آن در ایالات متحده قرار دارد و قیمت پایه آن از 1.8 میلیون دلار آغاز می شود.

386.2 کیلومتر بر ساعت

8- مک لارن اف وان - McLaren F1

وقتی مک لارن اف وان رونمایی شد، بیشینه سرعت آن 371.8 کیلومتر در ساعت گزارش شد؛ اما اندکی بعد این عدد افزایش یافت. خودروسازی بریتانیایی مک لارن مدل کوپه اف وان را در سال ۱۹۹۲ رونمایی و 2 سال بعد اولین نسخه آماده فروش آن را به بازار عرضه کرد. گرچه خط تولید آن در سال ۱۹۹۸ متوقف شد، همچنان با گذشت بیش از ۲۰ سال از معرفی آن در ردیف پرسرعت ترین خودروهای جهان قرار دارد. علاوه بر سرعت بالا، طراحی اتاق راننده مک لارن اف وان منحصربه فرد است. اتاق راننده به گونه ای طراحی شده که راننده در مرکز و جلوتر از صندلی های کناری مسافر قرار می گیرد. این طرز قرارگیری دید بهتری را برای راننده فراهم می کند. مک لارن اف وان مجهز به موتور بی ام دابلیوی 1/6 لیتری ۱۲ سیلندر V شکل است. این خودرو انتخاب متفاوتی برای علاقه مندان به خودروهای اسپرت بوده و به نظر نمی رسد که با گذشت زمان از طرفداران آن کاسته شود.

399.1 کیلومتر بر ساعت

7- سالین اس سون دو توربو شارژ Saleen S7 Twin-Turbo

کمپانی سالین در کورونا واقع در کالیفرنیا قرار دارد. اولین نسخه سالین اس سون در سال ۲۰۰۳ رونمایی شد. این نسخه مجهز به موتور قدرتمند 7 لیتری 8 سیلندر V شکل بود که چند سال بعد یک جفت توربوشارژ گرت (Garrett) نیز به آن اضافه شد. سالین ایده نصب توربوشارژ را از خانواده بوگاتی بویژه بوگاتی ویرون الهام گرفته بود و همین نسخه برداری از پرسرعت ترین خودروهای جهان سالین اس سون را به یک غول تندرو با قدرت ۷۵۰ اسب بخار تبدیل کرد. کمپانی سالین تولید مدل کوپه اس سون را در تعداد محدود تا سال ۲۰۰۹ ادامه داد، اما بعد از تجهیز آن به توربوشارژ بود که اس سون در میان طرفداران بسرعت جا باز کرد.

402.3 کیلومتر بر ساعت

6- کوئنیگسِگ سی سی آر Koenigsegg CCR

در اینجا با یک مشکلی مواجه هستیم و آن، این است که خودروسازی سوئدی کوئنیگسِگ 2 مدل ماشین با نام ها و مشخصات مشابه تولید و عرضه کرده است: سی سی آر (CCR) و سی سی ایکس (CCX) کوئنیگسِگ سی سی آر با سرعت 403.5 کیلومتر در ساعت زمانی در ردیف اول جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان قرار داشت. وبگاه کمپانی کوئنیگسگ در آن زمان اعلام کرد که سی سی آر موفق به ثبت رکورد گینس شده است. این کمپانی تا آن زمان فقط ۱۴ دستگاه از سی سی آر را تولید و عرضه کرده بود.

این در حالی است که اکنون ثبت چنین رکوردی در کتاب رکوردهای گینس مستلزم تولید حداقل ۳۰ دستگاه از یک مدل مشخص است. کمپانی کوئنیگسگ تولید سی سی آر را در سال ۲۰۰۶ متوقف و از مدل جدید سی سی ایکس رونمایی کرد. سی سی ایکس به گونه ای طراحی شده بود که با استانداردهای ایالات متحده در زمینه امنیت و انتشار گازهای گلخانه ای هماهنگ باشد. بالاترین سرعت سی سی ایکس در حدود 349.3 کیلومتر در ساعت گزارش شد و این کمپانی در طول 5 سال فقط ۱۴ دستگاه از این مدل را تولید و عرضه کرد. تعداد محدود این مدل راهیابی آن را به کتاب رکوردهای گینس بحث برانگیز می کند.

413.6 کیلومتر بر ساعت

5- ناین.اف.اف.جی. تی .ناین ـ آر 9ffGT9-R

جی. تی. ناین ـ آر متعلق به خانواده پورشه آلمانی ناین.اف .اف است که فقط ۲۰ دستگاه از آن تولید و عرضه شده است. شمار محدود این مدل کافی بود تا نشان دهد سازندگان آن به دنبال ثبت رسمی جی .تی .ناین در کتاب رکوردهای گینس نیستند. عده ای بر این باورند که این خودرو نیازی به ثبت رکوردهای رسمی ندارد؛ زیرا برتری آن نسبت به رقیبان کاملا مشهود است! جی .تی .ناین ـ آر یک مدل جدید از پورشه ۹۱۱ و مجهز به موتور بوکسور 4 لیتری 6 سیلندر با قدرت ۱۱۲۰ اسب بخار است. ناین.اف. اف جی .تی.ناین ـ آر یکی از اولین خودروهای مسابقه ای بود که مجوز قانونی تردد در خیابان های شهری را کسب کرد و از مرز سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت گذشت. گزارشات نشان می دهد جی. تی.ناین ـ آر از این سرعت نیز کمی فراتر رفته است. متأسفانه این قدرت نمایی عظیم به خوش اقبالی ختم نشد. ناین.اف.اف در اواخر سال ۲۰۱۳ ورشکست و مسیر پیشرفت آن در تولید غول هایی از این قبیل متوقف شد.

413.6 کیلومتر بر ساعت

4- اس اس سی آلتیمت آئرو SSC Ultimate Aero

آلتیمت آئرو که برای مدتی صدرنشین جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان بود، متعلق به کمپانی اس اس سی واقع در واشنگتن در آمریکای شمالی است که پیشتر با عنوان شلبی سوپرکارز (ShelbySupercars ) شناخته می شد. سازندگان آلتیمت آئرو روی تجهیزات الکترونیکی از قبیل کنترل کشش و ترمز ضدقفل چندان مانور ندادند و تمرکز خود را صرفا به مقوله سرعت محدود کردند. آلتیمت آئرو که در سال ۲۰۰۷ به عنوان یکی از پرسرعت ترین خودروهای جهان معرفی شد، مجهز به موتور 8 سیلندر V شکل است و بیشینه سرعت آن 413.6 کیلومتر در ساعت گزارش شده است. بیشینه سرعت ناین.اف.اف.جی.تی.ناین ـ آر نیز دقیقا رقم مشابهی است، با این تفاوت که آلتیمت آئرو در زمانی به کوتاهی 2.7 ثانیه از شتاب صفر به شتاب 96.6 کیلومتر در ساعت می رسد.

418.4 کیلومتر بر ساعت

3- کوئنیگسِگ آگرا آر Koenigsegg Agera R

کوئنیگسگ آگرا اس متعلق به کمپانی خودروسازی سوئدی است که پیشتر نیز به یکی دیگر از خودروهای ساخت این کمپانی یعنی همان سی سی آر اشاره شد. به نظر می رسد آگرا اس در جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان از سی سی آر جلوتر باشد. کمپانی کوئنیگسگ حداکثر سرعت آگرا اس را 439.4 گزارش کرده است. این مدل مجهز به موتور 5 لیتری 8 سیلندر V شکل دوتوربوشارژ است. به لحاظ امکانات موتور آگرا اس در مقایسه با سایر رقیبان ضعیف تر است، اما وزن سبک آن را نمی توان نادیده گرفت. کمپانی کوئنیگسگ در فاصله میان سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱، 4 بار موفق به ثبت رکورد در کتاب رکوردهای گینس شد. مدل آگرا آر این کمپانی رکورد بوگاتی ویرون سوپر اسپرت را در سال ۲۰۱۱ شکست، اما در فهرست مهم ترین ماشین های پرسرعت جهان قرار نگرفت. آگرا اس ظرف مدت کوتاهی از شتاب صفر به شتاب ۳۰۰ کیلومتر در ساعت می رسد و قادر است فقط در عرض 21.19 ثانیه بار دیگر به شتاب صفر برگردد. این در حالی است که رقم فوق در ویرون سوپر اسپرت 25.3 ثانیه گزارش شده است. کوئینگسگ آگرا آر پرسرعت ترین ماشین جهان نیست، اما صاحبان آن به طور حتم از شتاب گیری و قابلیت ترمز آن لذت خواهند برد.

431.3 کیلومتر بر ساعت

2- بوگاتی ویرون سوپر اسپرت Bugatti Veyron Super Sport

دوستداران بوگاتی به طور حتم از این که این غول قدرتمند در رده دوم قرار گرفته دلگیر خواهند شد. ماجرا از این قرار است که بوگاتی ویرون در سال ۲۰۰۵ موفق شد رکورد کوئنیگسگ سی سی آر را که فقط چند ماه پیشتر ثبت شده بود بشکند، اما رکورد جدید بوگاتی در کتاب رکودهای گینس ثبت نشد تا این که در سال ۲۰۱۰ با بیشینه سرعت ۴۳۱ کیلومتر در ساعت در صدر جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان قرار گرفت.

اندکی بعد مقامات گینس متوجه شدند که کمپانی بوگاتی محدودکننده سرعت کار گذاشته شده در این خودرو را غیرفعال کرده است؛ موضوعی که نقض قوانین گینس بود و در نتیجه این خودرو از صدر جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان حذف شد. در نهایت مقامات گینس دریافتند که کارکرد یا عدم کارکرد محدودکننده سرعت تغییری در قابلیت های مکانیکی بوگاتی ویرون سوپر اسپرت ایجاد نمی کند. به این ترتیب، بوگاتی ویرون سوپر اسپرت بار دیگر به صدر جدول پرسرعت ترین خودروهای جهان بازگشت.

434.5 کیلومتر بر ساعت

1- هنسی ونوم جی.تی Hennessey Venom GT

کمپانی هنسی واقع در ایالت تگزاس آمریکا از قطعات ساخت کمپانی های دیگر برای ساخت و تولید ونوم جی.تی بهره گرفته است. همان طور که پیشتر گفته شد ثبت رکورد در کتاب رکوردهای گینس مستلزم تولید حداقل ۳۰ دستگاه از یک مدل مشخص است. این در حالی است که این کمپانی هنوز به این مرز تولید دست نیافته و قصد دارد فقط ۲۹ نسخه از آن را تولید و عرضه کند. از این رو، به نظر نمی رسد ونوم جی.تی که قرار است در تعداد محدود بر پایه بدنه لوتوس اگزیج (Lotus Exige) و با موتور 7 لیتری Z06 کوروت (Corvette) مجهز به 2 توربوشارژ ساخته و عرضه شود موفق به ثبت رکورد در کتاب رکوردهای گینس شود. هنسی ونوم جی.تی در 26 بهمن 1391 به طور غیررسمی رکورد بوگاتی ویرون سوپراسپرت را شکست. این خودرو در پیست ناسا آزمایش شد، اما ناسا فقط با یک دور آزمایش سرعت ونوم جی.تی در پیست خود موافقت کرد و از آنجا که ثبت رکورد در کتاب رکوردهای گینس مستلزم آزمایش سرعت چندباره است این خودرو موفق به ثبت رکورد رسمی نشد.



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
گذرنامه یا پاسپورت یک مدرک شناسایی است که دولتها برای شهروندانی که قصد ورود یا عبور از کشوری را دارند، صادر می کنند. برخی کشورها از گذرنامه قدرتمندی برخوردارند. گذرنامه این کشورها نه تنها در مدت زمان اندک با هزینه خیلی پایین صادر می شوند  بلکه با داشتن این گذرنامه دیگر نیازی به روادید یا ویزا نیست. 
 

 

برای بزرگنمایی روی جدول کلیک کنید

 
 
 


تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1431153942937_4.jpg

دانشمندان دانشگاه علم و صنعت پوهانگ کره جنوبی، نوعی ابزار دماسنج‌مانند ارائه داده‌اند که حمله قلبی افراد را در صورت بروز آن، تأیید می‌کند.

 

 زمانی که عضلات قلب مانند آنچه در حمله قلبی رخ می‌دهد، آسیب می‌بینند، تراکم پروتئینی به نام پروتونین در جریان خون افزایش می‌یابد.

 

میکرورزوناتورها (میکرومرتعشگرها)، حسگرهای امواج صوتی سطحی و حسگرهای الکتروشیمیایی، از جمله ابزاری هستند که اغلب برای اندازه‌گیری تراکم‌های پروتئین تروپونین به کار می‌روند، اما این سیستم‌ها گران و غیرقابل‌حمل هستند. در این میان، شیوه‌ای موسوم به «ایمونواسی جریان جانبی»، جایگزینی ارزان‌قیمت برای این سیستم‌هاست اما خوانش‌های بسیار دقیقی ارائه نمی‌دهد.

 

پروفسور «سانگمین جوئن» و تیم علمی‌اش در کره جنوبی، ابزاری ارائه داده‌اند که بیشتر شبیه دماسنج جیوه‌ای یا الکلی عمل می‌کند.

 

برای استفاده از آن، نمونه‌ای از سرم خون بیمار به همراه محلولی حاوی نانوذرات تروپونین آنتی‌بادی دندریتیکی پلاتین، در یک آمپول شیشه‌ای قرار داده می‌شود. این نانوذرات حتی ذرات بسیار ریز تروپونین موجود در سرم را شناسایی می‌کنند. سپس پراکسید هیدروژن به آمپول افزوده می‌شود.

 

در یک واکنش شیمیایی، تروپونین، موجب تجزیه‌شدن پراکسید هیدروژن به آب و اکسیژن می‌شود و این امر، به نوبه خود موجب افزایش فشار درونی آمپول می‌شود.

 

زمانی که یک لوله شیشه‌ای مویرگی حاوی جوهر در درون آمپول قرار داده می‌شود، این فشار، موجب بالاآمدن جوهر در درون لوله می‌شود. درست مانند یک دماسنج، کاربران می‌توانند نشانگرهای عددی موجود بر روی لوله را در نقطه‌ بالاآمدن جوهر بخوانند و بالاآمدن جوهر نشان‌دهنده افزایش تراکم پروتئین تروپونین و بروز حمله قلبی است.

 

علاوه بر استفاده از این ابزار در مکان‌های دوردست و کشورهای فقیر، افراد حاضر در نزدیکی بیمار دچار عارضه قلبی، می‌توانند از این ابزار دماسنج مانند برای اطمینان از حمله وقوع قلبی استفاده کنند.

 

جزئیات این فناوری در مجله Analytical Chemistry ارائه شده است.



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1431331647405_4.jpg

ناسا به دنبال استفاده از سیستم مدیریت جدید ترافیکی برای جلوگیری از برخورد ماهواره‌های مدارگرد مریخ با یکدیگر است.

 

 هزاران ماهواره فعال و غیرفعال در مدار زمین وجود دارند و در حال حاضر پنج ماهواره فعال نیز در اطراف مریخ مدارگردی می‌کنند.

 

با قرارگرفتن سیستم مدارگرد MAVEN و «سیستم مدیریت مدارگرد مریخ» هند در مدار سیاره سرخ، این جرم کیهانی به مقصد بین‌سیاره‌ای شلوغی تبدیل شده است؛ علاوه بر پنج ماهواره فعال، «نقشه‌بردار سراسر» مریخ ناسا و همچنین دو قمر طبیعی در مدار این سیاره وجود دارند، بنابراین وضعیت ترافیکی این ناحیه مشکلی جدی است.

 

فضاپیماهایی که در اطراف مریخ مدارگردی می‌کنند، نه تنها در همسایگی یکدیگر قرار دارند بلکه دارای مدارهای متقاطع نیز هستند. این مشکل شاید ساده‌تر از جلوگیری از برخورد هزاران ماهواره زمینی با یکدیگر به نظر برسد اما ماهواره‌های مریخی صدها میلیون مایل از زمین فاصله دارند و کنترل ترافیک آن‌ها بسیار دشوارتر است.

 

ناسا، سوم ژانویه ابراز نگرانی کرده بود که ممکن است ظرف دو هفته، ماهواره‌های MAVEN و مدارگرد شناسایی مریخ از سه کیلومتری یکدیگر عبور کنند اما محاسبات بعدی نشان داد این مشکل رخ نمی‌دهد. با این حال، چنین موضوعی لزوم جدی‌گرفتن ترافیک مدار مریخ را برجسته می‌کرد.

 

ماهواره‌های زمینی را می‌توان به طور دقیق رهگیری کرد اما ماهواره‌های اطراف مریخ با استفاده از محاسبات و شبکه فضای عمیق (DSN) ناسا رهگیری می‌شوند و سر و کارداشتن با مدارهای ماهواره‌های آتی، اطمینان چنین محاسباتی را تضمین نمی‌کند.

 

این بدین معناست که در آینده، مدارگردهای مریخ به رهگیری دقیق‌تری نیاز دارند و سیستم مدیریت ترافیک جدید ناسا این کار را انجام خواهد داد. ایده موجود، نظارت دقیق بر مدارگردهای مریخ و ارائه شیوه‌هایی برای بسط این سیستم ترافیکی با رسیدن مدارگردهای جدید است.

 

اجتناب از برخورد این سامانه‌ها بخشی از فرایند سیستم «ارزیابی تقاطع فضای عمیق خودکار چندماموریتی» ناسا است که به این آژانس امکان تعیین خطرات آتی را می‌دهد؛ این موضوع همچنین امکان نوشتن کدهای دستوری جدید پیش از بروز هر گونه برخورد را برای تصحیح مانورهای ماهواره‌ها فراهم می‌سازد.

 

ناسا مدعی است پیشرفت در مدیریت ترافیک، نه تنها خطر برخورد سامانه‌های فضایی با یکدیگر را کاهش می‌دهد بلکه به مدارگردهای مریخ امکان عملکرد نزدیک‌ با یکدیگر برای انجام پروژه‌های مشترک بررسی مریخ را می‌دهد.



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1431346989096_28595E0600000578-3068985-image-a-68_1430840890109.jpg

رییس جدید سازمان فضایی اروپا از هدف خود برای ساخت یک پایگاه فضایی در سمت تاریک ماه خبر داده و خواستار همکاری شرکای بین‌المللی برای به واقعیت پیوستن این خواسته شده است.

 

 یوهان دیتریش وورنر از آژانس‌های فضایی خواسته تا از محیط زیست به عنوان سکوی پرتابی برای مقاصد بعدی استفاده کنند.

 

وورنر که از پایان ماه ژوئن به عنوان مدیرکل سازمان فضایی اروپا فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، همچنین اظهار کرد که علم کلیدی می‌تواند در آنجا و بدون دخالت زمین انجام شود.

 

این سخنان در سمپوزیوم ملی فضا در بنیاد فضایی در کلرادو مطرح شد.

 

وورنر اظهار کرد: به نظر می‌رسد پیشنهاد ساخت یک پایگاه دائمی در ماه پس از ایستگاه فضایی بین‌المللی، مناسب باشد. ایستگاه ماه می‌تواند سکوی پرتاب مهمی برای کاوشهای بیشتر در فضای عمیق باشد.

 

اجماع عمومی در مورد منشأ ماه این است که احتمالا کمی پس از زمین شکل گرفته و در نتیجه برخورد یک جسم به اندازه سیاره مریخ با زمین بوجود آمده است.

 

نظریه برخورد عظیم بر این اساس است که لایه‌های خارجی زمین و جسم برخوردی به فضا پرتاب شده و در نهایت به شکل‌گیری کره ماه انجامیده است.

 

زمین و جسم برخوردی نه تنها ذوب شده، بلکه بخشی از آ‌نها بخار شده و یک دیسک از سنگ، ماگما و بخار را در اطراف زمین به وجود آورده است.

 

زمین و ماه پس از شکل‌گیری در آسمان یکدیگر بزرگ جلوه می‌کردند. این هندسه بسیار شبیه سیارات فراخورشیدی صخره‌ای است که اخیرا در فاصله بسیار نزدیک از ستاره‌شان کشف شده‌اند.

 

ماه حدود 10 تا 20 برابر نزدیکتر از فاصله کنونی به زمین قرار داشت و محققان دریافته‌اند که این کره به سرعت در یک موقعیت جزر و مدی قفل شده و همیشه یک سوی آن به سمت زمین قرار می‌گیرد.

 

وورنر این درخواست را زمانی اعلام کرد که جامعه فضایی جهان در حال آماده‌سازی برای انهدام ایستگاه فضایی بین‌المللی در دهه آینده، برای مثال در سال‌های 2020 تا 2024 هستند.

 

این امر بدان معنی است که برای نخستین بار پس از آغاز قرن جدید، دیگر یک پایگاه انسانی طولانی‌مدت در فضا وجود نخواهد داشت.

 

ایده ساخت یک ایستگاه فضایی از مدتها پیش مطرح شده است و کشورهایی مانند روسیه، ژاپن و چین در ماه‌های اخیر تمایل خود را برای بازگرداندن انسان به ماه ابراز کرده‌اند.

 

اما با اهداف کنونی ناسا برای تسخیر مریخ، بنظر می‌رسد که کشورهای دیگر باید برنامه‌های خود را به این منظور دنبال کنند. اگرچه چارلی بولدن، رئیس ناسا از تمایل خود برای مشارکت داشتن در این برنامه‌ها خبر داده است.

 

بولدن اظهار کرد که ناسا، ماموریت ماه را مانند پروژه ایستگاه فضایی بین‌المللی هدایت نخواهد کرد، اما در ایجاد یک زیرساخت در مدار ماه کمک خواهد کرد تا از آنجا بتوان به کارآفرینان، شرکای بین‌المللی و افرادی که قصد فرود بر سطح ماه دارند، یاری رساند.

 

وی افزود: اما امیدوارم حداقل به من اجازه بدهید تا یک فضانورد در ماموریتی که روی سطح ماه می‌رود، داشته باشم، زیرا این تجربه ارزشمندی خواهد بود.

 

مزایای ساخت یک پایگاه در سمت تاریک ماه چند برابر است. ماه بطور جزر و مدی به زمین چسبیده است، به این معنی که همیشه یک سوی آن از زمین قابل مشاهده خواهد بود.

 

اگر فضانوردان در آنجا اقامت داشته باشند، به سیستمی از ماهواره‌های ارتباطی نیاز خواهند داشت تا با زمین در ارتباط بمانند.

 

ساخت این زیرساخت‌ها زمانی سودمند خواهند بود که سیستم مشابهی برای ماموریت‌های سرنشین‌دار آینده به مریخ طراحی شود.

 

نتیجه دیگر خارج بودن از منظر زمین این است که سمت تاریک ماه هیچ نوع تداخل رادیویی از زمین دریافت نمی‌کند. این امر بدان معنی است که اگر یک تلسکوپ رادیویی در سمت تاریک ماه نصب شود، می‌تواند جهان را بدون هیچ نوع صدای زمینه رصد کند.

 

شاید مطلوب‌ترین نتیجه، ساخت یک پایگاه دائمی در سمت تاریک ماه باشد و این، به فضانوردانی برای استفاده از منابع محیطی آن نیاز خواهد داشت.

 

اگرچه اکنون ارسال فضاپیماهای باری ممکن است، اما آن‌ها باید تا جای ممکن پایدار باشند. برای مثال باید مقادیری از خاک ماه را به سوخت یا حتی آب تبدیل کرد.

 

اگرچه هنوز هیچ زیرساختی برای پایگاه ماه وجود ندارد، از این رو به تحقیقات چشمگیری برای امکان‌پذیر کردن چنینی رویایی نیاز است.

 

این اولین بار است که چنین پایگاهی پیشنهاد شده است. سازمان فضایی اروپا پیش از این برنامه‌هایی در مورد تصور خود از استعمار ماه را در سال 2013 مطرح کرده بود که بر اساس آن، می‌توان از چاپ سه‌بعدی برای ساخت ساختمان‌ها در ماه استفاده کرد.



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1431332206682_2.jpg

 

کاوشگر کنجکاوی ناسا که در اوت 2012 در مریخ فرود آمده، نخستین تصاویر رنگی خود را از یک غروب خورشید آبی‌رنگ در این سیاره ثبت کرده است.

  مریخ‌نورد کنجکاوی که اکنون در سومین سال مریخی خود قرار دارد، این تصاویر را با استفاده از دوربین پرقدرت رنگی MastCam ثبت کرده است.

 

هر روز مریخی موسوم به سول، 24 ساعت و 39 دقیقه است. تصاویر غروب خورشید که در روز 956 مریخی (15 آوریل برابر با 26 فروردین) ثبت شده‌اند، با غروب زمینی بسیار متفاوت بوده و به رنگ آبی است. این تفاوت رنگ به دلیل جو نازکتر مریخ و غبار درون آن است.

 

این تصاویر در میان توفانهای غبار گرفته شده‌اند که مقادیر زیادی از ذرات غبار درون جو منتشر بوده است. این امر به محققان اجازه داد تا توزیع عمودی گرد و غبار را در جو مریخ بررسی کنند.

 

به گفته محققان، رنگهای این تصاویر از این واقعیت سرچشمه می‌گیرند که اندازه غبارهای ریز برای نفوذ رنگ آبی به درون جو، بسیار مناسب بوده است. زمانی که رنگ آبی از غبار منکسر می‌شود، نسبت به رنگهای دیگر، در فاصله نزدیکتری از جهت خورشید قرار می‌گیرد. سایر بخشهای آسمان به رنگ زرد تا نارنجی است، زیرا نور زرد و قرمز بجای جذب شدن توسط خورشید، در کل آسمان منتشر می‌شوند.

 

این دقیقا متفاوت از غروب خورشید در زمین است که در آن، آسمان با فرو رفتن خورشید در افق به رنگ قرمز و زرد درآمده و در سایر بخشها، آبی است.

 

تصاویر دریافتی از کنجکاوی در ابتدا به رنگ سفید و سیاه بود. این تصاویر با الگوی «ماتریس بایر» به صورت رنگی درآمده‌اند.

 

فیلتر بایر، مجموعه‌ای از فیتلرهای رنگی است که روی آشکارساز MastCam قرار گرفته‌اند. هر پیکسل به رنگ قرمز، سبز یا آبی رنگ‌آمیزی شده و با باز شدن شاتر MastCam، نور بر اساس اینکه چشم انسان چگونه آن را مشاهده می‌کند، وارد هر کدام از این پیکسل‌ها می‌شود.

 

اگرچه خود حسگر نمی‌تواند رنگها را تعبیر کند. دوربین‌های دیجیتالی از نرم‌افزار آنبرد برای رمزگشایی از ماتریس مقیاس خاکستری، برخوردارند، اما برخی از داده‌های بایر، دریافتی از کاوشگر کنجکاوی، باید روی زمین رمزگشایی شوند.

 

ثبت این تصاویر حدود شش دقیقه و 51 ثانیه بطول انجامیده است.

 

اگرچه این تصاویر از وضوح بسیار بالایی برخوردار بوده و برای نخستین بار توسط کنجکاوی ثبت شده‌اند، اما این نخستین تصاویر از غروب خورشید در مریخ نیست که به زمین ارسال شده‌اند. در سال 2010، آزمایشگاه جت رانشگر ناسا یک ویدئو از غروب خورشید را که کاوشگر فرصت در نوامبر آن سال ثبت کرده بود، منتشر کرد.

 

 

 

 

 

غروب خورشید در مریخ

 



تاريخ : سه شنبه 22 ارديبهشت 1394برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2314 2315 2316 2317 2318 ... 3356 صفحه بعد