6-1425.jpg

دانشمندان استرالیایی قصد دارند از داده‌های ماهواره‌ای برای کمک به پیش‌بینی الگوهای بیماری‌های کشنده انگلی مانند مالاریا استفاده کنند.

 

 محققان دانشگاه ملی استرالیا معتقدند، برخی بیماری‌ها بویژه بیماری‌های انگلی بسیار نسبت به محیطشان حساس هستند و با استفاده از حسگر از راه دور می‌توان مناطقی را که بیماری در آن‌ها ایجاد می‌شود، شناسایی کرد.

 

محققان از داده‌های ماهواره‌ای مانند دما، بارش باران، پوشش گیاهی و کاربرد زمین استفاده کرده و آن‌ها را با داده‌های سلامت در سیستم اطلاعات جغرافیایی ترکیب کردند.

 

نتایج بدست آمده شامل نقشه‌هایی است که برای کشورهای دارای ظرفیت محدود برای مدیریت داده‌های بیماری و متناسب با نیازهای محلی آن‌ها قابل دسترسی است.

 

محققان سیستم‌هایی را برای شناسایی مالاریا در بوتان، وانواتو و جزایر سلیمان طراحی کرده‌اند و اکنون به دنبال کسب حمایت برای گسترش آن در کشورهای بزرگتر هستند.

 

علاوه بر این، پیش‌بینی‌های مکانی برای بیماری‌های دیگر مانند کیست هیداتید (بیماری کشنده انگلی مشترک بین انسان و حیوان) برای چین، فیلیپین و سایر کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه طراحی شده است.

 

این اطلاعات می‌تواند به مقامات مسئول در حصول اطمینان از ارائه شدن منابع کمیاب در مناطق مورد نیاز کمک کرده و مسیر را برای مبارزه با بیماری‌های انگلی در کشورهای در حال توسعه هموار کند.

 

نتایج این پژوهش در کنفرانس سالانه انجمن پیشبرد علوم آمریکا (AAAS) در سن‌خوزه کالیفرنیا ارائه شد.



تاريخ : سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1424089994681_5.jpg

محققان انگلیسی 1600 قلب ضربان‌دار انسان را به شکل دیجیتالی در رایانه ذخیره کرده‌اند تا درک بهتری از ارتباط بین ژن افراد و بیماری قلبی به دست بیاورند.

 

محققان مرکز علوم بالینی شورای تحقیقات پزشکی در بیمارستان هامراسمیت به بررسی ویدیوهای سه‌بعدی دقیق از قلب 1600 بیمار پرداخته و اطلاعات ژنتیکی هر کدام از آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند.

 

به گفته محققان، ارتباط بسیار پیچیده‌ای بین ژن افراد و بیماری قلبی وجود داشته و تلاش‌های زیادی برای حل این اسرار انجام شده است.

 

آن‌ها امیدوارند با ثبت تصاویر بسیار دقیق از قلب بتوانند درک بهتری از علت و معلول بیماری قلبی پیدا کرده و درمان درست را در زمان مناسب برای هر شخص ارائه کنند.

 

ایده ذخیره این میزان زیاد اطلاعات بر روی این تعداد قلب، مقایسه آن‌ها و مشاهده عوامل مشابه بیماری‌زا است.

 

به گفته محققان، معمولا نشانه‌های نامحسوسی در اوایل بیماری وجود دارد که تشخیص آن‌ها بسیار مشکل است؛ رایانه‌ها بسیار در برابر این علائم ظریف حساس بوده و می‌توانند آن‌ها را پیش از مشکل‌ساز شدنشان شناسایی کنند.

 

این پژوهش در میان موجی از سرمایه‌گذاری‌های جدید «داده بزرگ» قرار دارد که شیوه انجام تحقیقات را دگرگون کرده‌اند.

 

رایانه‌های موسسه اروپلیی یسوفورماتیک در کمبریج به ذخیره‌سازی کل کد ژنومی هزاران گیاه و حیوان مختلف پرداخته‌اند؛ این اطلاعات ظرفیتی معادل 5000 لپ‌تاپ را پر می‌کند.

 

محققان انفورماتیک و تصویربرداری عصبی دانشگاه جنوب کالیفرنیا نیز برای بررسی چگونگی عملکرد مغز انسان به ذخیره‌سازی 30 هزار اسکن مغزی دقیق انسان پرداخته‌اند که ظرفیتی معادل 10 هزار لپ‌تاپ را به خود اختصاص می‌دهد.

 

ار سوی دیگر، آرایه کیلومتر مربع که یک تلسکوپ رادیویی در حال ساخت در آفریقا و استرالیاست، به جمع‌آ‌وری اطلاعات در طول سال پرداخته که 150 برابر بیشتر از ترافیک کنونی اینترنت جهانی است.



تاريخ : سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1424161550166_1.jpg

آژانس فضایی اروپا (ESA) آخرین فضاپیمای باری خود از مجموعه فضاپیماهای ترابری خودکار (ATV) را منهدم کرده و به ماجراجویی‌های هفت‌ساله و موفقیت‌آمیز این فضاپیماها پایان داد.

 

 پنجمین و آخرین فضاپیمای ترابری خودکار (ATV) اروپا برای گرامیداشت یاد اخترفیزیکدان بلژیکی به نام ژرژ لومتر (Georges Lemaitre) – از ارائه دهندگان نظریه انفجار بزرگ – نامگذاری شده بود.

 

این فضاپیمای باری که محموله 6.6 تنی شامل سوخت، آب، تجهیزات آزمایشگاهی، اکسیژن، لباس و غذا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)‌ منتقل کرده بود، روز یکشنبه 15 فوریه (26 بهمن) پس از پایان مأموریت شش‌ماهه‌ از ایستگاه جدا شده و در جهشی انتحاری به درون جو زمین، خودکشی کرد.

 

عملیات انتحاری این فضاپیما برای 27 فوریه (هشتم اسفندماه) برنامه‌ریزی شده بود، اما به دلیل نقص فنی در یکی از چهار منبع نیرو حدود 10 روز زودتر انجام شد.

 

محققان آژانس فضایی اروپا در فرآیند خودکشی انتحاری این فضاپیما به دنبال بررسی این موضوع بودند که آیا می‌توان از چنین فرآیندی برای خودکشی انتحاری ایستگاه بین‌المللی (ISS) که برای سال 2024 برنامه‌ریزی شده است نیز استفاده کرد؟

 

جرم ایستگاه فضایی 420 تن است و با پایان عمر ایستگاه، یک زباله فضایی غول‌پیکر در فضا ایجاد خواهد شد که بحث کاهش زباله‌های فضایی را با چالش مواجه می‌کند.

 

پنج فضاپیمای ترابری خودکار (ATVs) متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA) در طول ماموریت‌شان، برای انتقال محموله‌های باری، پیشرانه های آنبورد و افزایش ارتفاع ایستگاه مورد استفاده قرار گرفتند؛ حدود یک ماه قبل از آخرین فضاپیمای ترابری خودکار اروپا برای کاهش سرعت حرکت و پایین آوردن 2.5 کیلومتری ایستگاه استفاده شد.

 

این برنامه از سال 2008 و با پرتاب نخستین فضاپیما بسمت ایستگاه فضایی آغاز شد؛ بودجه اختصاص یافته به برنامه ATV که با همکاری 20 کشور عضو آژانس فضایی اروپا انجام شد، بالغ بر 5.6 میلیارد دلار اعلام شده است.

 

فضاپیماهای ترابری خودکار (ATVs) به نام اروپاییان بلندآوازه در عرصه علوم فضا نامگذاری شده بودند. نخستین فضاپیما به افتخار ژول‌ ورن، نویسنده داستان‌های علمی-تخیلی در قرن نوزدهم نام‌گذاری شده بود؛ سه فضاپیمای دیگر به افتخار «یوهان کپلر» ستاره‌شناس، «ادواردو آمالدی» فیزیکدان و «آلبرت انشتین» نامگذاری شده بودند. آخرین فضاپیما نیز به نام «ژرژ لومتر» کیهان‌شناس بلژیکی نامگذاری شده بود.

 

با پایان برنامه ATV، از کپسول باری پروگرس روسیه، فضاپیمای HII ژاپن، کپسول‌های باری دراگون و سیگنوس متعلق به شرکت‌های خصوصی آمریکایی اسپیس‌ایکس و اوربیتال ساینس برای ارسال محموله باری به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) استفاده خواهد شد.



تاريخ : سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1424161104676_5.jpg

قرص جدیدی که برای مبارزه با ناشنوایی و وزوز گوش طراحی شده، برای نخستین بار بر روی بیماران در انگلیس مورد آزمایش قرار گرفته است.

 

 اولین درمان دارویی برای این دو شرایط توسط دانشمندان انگلیسی طراحی شده و بر روی سلول‌های مغزی دخیل در پردازش صوت کار می‌کند.

 

تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده که این دارو از پتانسیل کاهش علائم ناشنوایی و وزوز گوش مرتبط با پیری برخوردار است.

 

حدود 50 درصد از مردان و زنان بالای 60 سال از ناشنوایی مرتبط با پیری رنج برده و 10 درصد این جمعیت با مشکل وزوز گوش روبرو می‌شوند.

 

ناشنوایی مرتبط با پیری زمانی رخ می‌دهد که موهای گوش داخلی که معمولا سیگنال‌های صوتی را به عصب شنوایی منتقل می‌کنند، آسیب دیده یا از بین می‌روند، از این رو پالس‌های عصبی منتقل کننده صوت به مغز کاهش می‌یابند.

 

دانشمندان بطور فزاینده‌ای بر این باورند که این نوع فقدان شنوایی نیز ممکن است به مشکلاتی در سلولهای عصبی مغز مرتبط باشد.

 

هیچ درمانی برای این مشکل وجود نداشته و سمعک‌ها یا کاشت‌های حلزونی نیز تنها می‌توانند به برخی بیماران کمک کنند اما برای استفاده از کاشت‌ها باید فرد تحت عمل جراحی قرار بگیرد. همچنین سمعک نیز می‌تواند موجب ناراحتی شده و به بروز عفونت منجر شود.

 

وزوز گوش عبارت است از شنیدن صدایی غیر طبیعی در گوش یا درک آن در مغز در زمانی که صدای خارجی وجود ندارد. نوع صدای شنیده شده متغیر و به شکل‌های مختلفی مانند وزوز، زنگ یا صدای هیس است و اوج آن می‌تواند متغیر باشد.

 

اگرچه بسیاری از افراد با این علائم کنار می‌آیند، اما این شرایط بر کیفیت زندگی حدود یک درصد از افراد تاثیر چشمگیری دارد.

 

دانشمندان تاکنون درمان‌های مختلفی طراحی کرده‌اند که برخی از آن‌ها به شکل دارو بر سیستم عصبی تاثیر گذاشته و برخی دیگر به شکل درمان‌های الکتریکی و رفتاری بوده است اما موفقیت آن‌ها بسیار محدود گزارش شده است.

 

داروی جدید بر روی پروتئینی موسوم به Kv3 کار می‌کند که سوراخهایی را بر روی سطح سلول‌های عصبی در منطقه مغزی مرتبط با شنوایی ایجاد می‌کند. این سوراخها به پتاسیم که برای کمک به عبور سیگنال‌های شنوایی بین سلول‌های عصبی ضروری است، اجازه ورود به سلول‌ها را می‌دهد.

 

به گفته محققان، شواهدی وجود دارد که سطوح این پروتئین با بالا رفتن سن، آسیب دیده یا از بین می‌رود. این امر شاید باعث بروز مشکل در درک کلام توسط فرد شده و ممکن است با وزوز گوش نیز مرتبط باشد.

 

تحقیقات موسسه پزشکی تجربی در پراگ نشان داد که این دارو، موسوم به AUT00063، می‌تواند شنوایی را در حیوانات پیر ارتقا ببخشد. همچنین پژوهش کالج دانشگاهی لندن و دانشگاه ایلینویز جنوبی نشان داده که این دارو می‌تواند تاثیر مفیدی بر وزوز گوش داشته باشد.

 

اکنون کالج دانشگاهی لندن و 10 بیمارستان در انگلیس یک کارآزمایی بالینی را بر روی حدود 150 بیمار آغاز کرده‌اند که برای چهار هفته بطور روزانه چهار قرص یا دارونما دریافت می‌کنند. این کارآزمایی بر بیمارانی متمرکز است که بین شش تا 18 ماه از وزوز گوش رنج برده‌اند.

 

در صورت موفقیت، کارآزمایی‌های بالینی ممکن است بر روی افراد با وزوز گوش طولانی مدت‌تر نیز انجام شود.

 

در عین حال 100 بیمار دچار ناشنوایی مرتبط با پیری در کارآزمایی دانشگاه جنوب فلوریدا و سایر مراکز در آمریکا شرکت کرده‌اند که طی آن برای چهار هفته، روزانه سه کپسول AUT00063 یا دارونما دریافت خواهند کرد.



تاريخ : سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1424095849077_untitled-2101.jpg

با محدودتر شدن فهرست داوطلبان سفر بی‌بازگشت به سیاره سرخ، سه ایرانی در جمع 100 نفر برگزیده نهایی پروژه «مارس وان» آماده می‌شوند تا بخت خود را برای قرار گرفتن در جمع چهار فضانورد فاتح مریخ امتحان کنند.

 

 حضور سه ایرانی در این جمع 100 نفره که از بین بیش از 202 هزار داوطلب اولیه انتخاب شده‌اند احتمال این که کهن‌ترین تمدن بشری در بنا کردن نخستین اقامتگاه دائمی زمینی ها در ماورای جو نیز نماینده‌ای داشته باشد را بسیار بالا برده است.

 

در این مرحله از ارزیابی داوطلبان برای انتخاب نفرات نهایی با آنها مصاحبه آنلاین شده است. در این گفت‌وگوها، داوطلبان فرصت داشتند تا درک خود را از ریسکی که در آن شرکت می‌کنند، روحیه کار گروهی و انگیزه خود از اینکه قسمتی از یک سفر متفاوت در زندگی می‌شوند، نشان دهند.

 

دکتر کرفت (Dr. Norbert Kraft)، از مسئولان پروژه مارس وان، می‌گوید: «ما تحت تاثیر روحیه قوی داوطلبان این سفر قرار گرفته‌ایم، به طوری که انتخاب از میان آن‌ها واقعا کار دشواری بوده است.»

 

الهه نوری و صادق مدرسی از ایران و سعید قندهاری، دیگر ایرانی ساکن نیوزلند در کنار 49 زن و 48 مرد دیگر آماده می‌شوند تا در مرحله اولیه این انتخاب بزرگ، شایستگی خود را در انجام پروژه‌های گروهی نشان دهند.

 

آنها و رقبایشان در مصاحبه‌های انفرادی بهترین شناخته شده‌اند، اما این برای این سفر کافی نیست و باید شرایط داوطلبان در گروه و در مواجه با چالش‌های کار گروهی سنجیده شود. به نوشته تارنمای مجله نجوم، آن‌ها باید روی توافق دائمی برای همکاری با همسفران خود تمرکز کنند. 100 نفر منتخب که شامل ۳۹ نفر آمریکایی، ۳۱ اروپایی، ۱۶ آسیایی، هفت آفریقایی و هفت نفر از اقیانوسیه هستند در این مرحله در یک پایگاه شبیه‌سازی شده با شرایط پایگاهی در مریخ اقامت خواهند یافت و آزمون‌های مختلف را پشت سر می‌گذارند تا چهار نفر نهایی انتخاب شوند.

 

پروژه مارس وان با هدف ارسال نخستین انسان به سطح مریخ تعریف می‌شود اما این سفر بی‌بازگشت خواهد بود و به نوعی برای مسافران همیشگی آن، مهاجرت از زمین به حساب می‌آید. مارس وان برای انتخاب مسافران این سفر فراخوان عمومی منتشر کرد تا هر کس از هر کجای دنیا و با هر شرایطی امکان شرکت داشته باشد. مسئولان این پروژه ادعا می‌کنند تا چند سال آینده چهار نفر را به مریخ می‌فرستند.

 

هنوز سوال‌ها و شک و تردیدهای زیادی برای امکان‌پذیر بودن این سفر چه از نظر فنی و چه از نظر انسانی و اخلاقی وجود دارد. با این حال این پروژه تاکنون مرحله به مرحله جلو رفته است و به کار خود ادامه می‌دهد.

 

هنگامی که ثبت‌نام برای شرکت در این پروژه شروع شد در خوش‌بینانه‌ترین حالت تصور نمی‌شد که بیش از یک ایرانی از 14 ایرانی ثبت نام کننده در جمع 202 هزار اول اولیه برای مرحله بعد انتخاب شود، اما

با انتشار اسامی 663 داوطلب برگزیده در مرحله قبل، شش ایرانی و با انجام مصاحبه های آنلاین، اینک سه ایرانی در فهرست نامزدهای نهایی سفر بی‌بازگشت به مریخ قرار گرفته‌اند که شاید سال‌ها بعد، یکی از آن‌ها از مریخ به زمین سلام کند.



تاريخ : سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1424162442504_erfan khoshkhoo-1.jpg

جدیدترین دستاوردها و طرح‌های فضایی محققان و متخصصان پژوهشگاه فضایی ایران با حضور رئیس جمهور در نمایشگاه فناوری فضایی تجلی اقتدار ملی ارائه شد.

 

 مدل ماک آپ فضاپیمای E1 از پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی، مدل فضایی ماهواره SRISAT از پژوهشکده سامانه‌های ماهواره و پروژه پین پولر از پژوهشکده رانشگرهای فضایی از جمله دستاوردها و فناوری‌های فضایی جدید مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران در نمایشگاه فناوری فضایی است که در روز سه شنبه، 28 بهمن ماه در نمایشگاه فناوری فضایی عرضه شد.

 

مدل ماک آپ فضاپیمایE1

 

پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه فضایی ایران در نمایشگاه فناوری فضایی علاوه بر دستاوردهای پیشین خود شامل کاوشگرهای پژوهش، پیشگام، کاوشگرهای 4، 2 و 1 و تجهیزات مرتبط به این کاوشگرها، مدل ماک آپ فضاپیمای E1 خود را نیز عرضه کرد.

 

فضاپیمای سرنشین‌دار E1 فضاپیمایی علمی پژوهشی است که به منظور توسعه فناوری و کسب دانش فنی با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به فضانورد در محدوده ارتفاع 150 تا 200 کیلومتری سطح زمین و بازگشت سالم آن طراحی، ساخت، آزمایش، مونتاژ، یکپارچه و پرتاب می‌شود. بر اساس مطالعات انجام‌ شده و با توجه به الزامات اعزام انسان به فضا و لزوم دستیابی به قابلیت اطمینان مناسب، چند پرتاب فضایی از خانواده فضاپیمای کلاس E تا قبل از اعزام فضانورد به فضا لازم خواهد بود.

 

مدل فضایی ماهواره SRISAT

 

ماهواره SRI SAT یک ماهواره تحقیقاتی – مخابراتی با قابلیت ارسال و دریافت پیام کوتاه در ایستگاه‌های زمینی است و به منظور آزمون در مدار المان‌های پشتیبانی که در ماهواره‌های آینده سازمان فضایی ایران به کار گرفته خواهند شد، در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.

 

این ماهواره در تطابق با قیود جرمی و ابعادی پرتابگر سفیر ب 1 در مدت زمان کوتاهی طراحی و ساخته شده و سابقه قبلی ندارد و ماموریت‌های آن در راستای دستیابی به فناوری طراحی، ساخت، آزمون و سازگاری با پرتابگر برای اولین بار در کشور مطرح شده است که در قالب یک ماهواره تحقیقاتی- مخابراتی پیاده‌سازی خواهد شد. این ماهواره نسبت به ماهواره‌های قبلی کشور تقریبا در تمامی زیر سیستم‌ها، ارتقای فنی دارد.

 

پژوهشکده سامانه‌های ماهواره همچنین در این نمایشگاه دستاوردهایی چون مدل مهندسی ماهواره ناهید، تجهیزات و سخت‌افزارهای تولید شده توسط زیرسیستم‌ها و نمونه پنل‌های خورشیدی گالیومی این ماهواره را ارائه کرد.

 

پروژه پین پولرغیرانفجاری

 

پژوهشکده رانشگرهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران همچنین، پروژه‌ پین پولر غیر انفجاری را در نمایشگاه فناوری فضایی ارائه داد.

 

پین‌پولرها از جمله سخت‌افزارهای پرکاربرد در حوزه مکانیزم فضایی است که به دو دسته کلی انفجاری و غیرانفجاری تقسیم‌بندی می‌شوند. از عمده کاربردهای کلیدی پین‌پولر می‌توان به مکانیزم رهایش آرایه‌های خورشیدی، آنتن‌های ارتباطی، جدایش طبقات ماهواره‌بر، اتصال مخزن ذخیره سوخت، کلاهک ماهواره و ... اشاره کرد.

 

این پژوهشکده همچنین دستاوردهای پیشین خود همچون چرخ عکس‌العملی، بوم گرادیان جاذبه و موتور الکترونیکی یونی را برای عرضه به نمایشگاه آورده بود.

 

پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران نیز در این نمایشگاه دو دستاورد جدید، محصول پایلوت سایز کوچک پانل‌های خورشیدی و نمونه هسته سوراخ‌دار فضایی را ارائه داده بود.

 

محصول پایلوت سایز کوچک پانل‌های خورشیدی قابل کاربرد در سامانه‌های فضایی بویژه برای تأمین توان ماهواره ناهید بوسیله پانل خورشیدی از جنس گالیوم آرسناید با بازده حدود 30 درصد طراحی شده است.

 

هسته‌های سوراخدار فضایی نیز به منظور ایجاد مسیر گذر هوای محبوس در هسته ساختارهای ساندویچی به کار رفته در سازه ماهواره‌ها و یا تخلیه گاز به وجود آمده در اثر گاز روی مواد به کار رفته در هسته و جلوگیری از گسست این ساختار‌ها طراحی شده است.

 

پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران علاوه بر این دو محصول جدید، دستاوردهایی چون نمونه پانل ساندویچی لانه زنبوری، مدل مهندسی ماژول خورشیدی ماهواره مکعبی، نمونه تست‌های مکانیکی انجام شده بر ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری و نمونه پانل اینسرت گذاری شده را در نمایشگاه فناوری فضایی ارائه کرده بود.

 

بر اساس این گزارش، دو پژوهشکده دیگر مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران نیز با محصولات و دستاوردهای متنوعی به این نمایشگاه آمده بودند.

 

پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی با محصولاتی همچون موتورهای کاوش، بلوک انتقال مداری، کلکسیونی از پیشرانه‌های طراحی و ساخته شده با قابلیت کاربرد در سامانه‌های حمل و نقل فضایی، موتور هیبرید در این نمایشگاه شرکت کرده بود.

 

وظیفه بلوک انتقال مداری این است که ماهواره را از مدار پایین (400 تا 600 کیلومتر) تا مدار زمین آهنگ (36000 کیلومتر) منتقل کند.

 

موتور هیبرید ترکیبی از موتورهای سوخت جامد و موتورهای سوخت مایع است که عمدتا مزایای هر دو را دارد و عاری از معایب آن دو است.

 

پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران با محصولاتی همچون پروژه طراحی، بهینه‌سازی و ساخت سیستم تنظیم دما برای استفاده در لباس فضانوردان، پروژه غذای فضانورد، باتری‌های لیتیومی و نقره و رادار دهانه مصنوعی (سار) در این نمایشگاه حاضر شده بود.

 

گروه پژوهشی علوم و کاربردهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران نیز پروژه‌های ارزشمند و کاربردی چون سامانه پایش محصول برنج با استفاده از فناوری سنجش از دور ماهواره‌ای و سامانه ماهواره پایش حریق را در این نمایشگاه ارائه کرده بود.

 

نمایشگاه فناوری فضایی تجلی اقتدار ملی، در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برای ارائه محصولات و طرح‌های پژوهشی در حوزه علوم و فناوری‌های فضایی با مشارکت مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی فعال کشور در این عرصه برگزار شده است.

 

 

 

 

نمایشگاه دستاوردهای هوا و فضا

 

 

 

بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه دستاوردهای هوا و فضا

 



تاريخ : سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 قصه های عامیانه زیادی هستند که با مشاهدات علمی پژوهشگران هم خوان نیستند. اما عجیب است که مردم این افسانه های علمی را به عنوان «حقایق علمی» پذیرفته اند و مدام تکرار می کنند. هرچئد سال هاست که دانشمندان و روزنامه نگاران علم مشغول تذکردادن نادرستی خیلی از آنها هستند، اما گویی که هیچ وقت قرار نیست مردم پی به اشتباه خود ببرند. 

این موضوع البته فقط مختص مردم ایران نیست و مردم بیشتر کشورهای بزرگ و پرجمعیت دیگر جهان نیز، اعتقاد راسخی به بسیاری از این خرافه های شبه علمی دارند. برخی از این افسانه های شبه علمی حاصل کج فهمی و بدفهمی موضوعات علمی هستند. شاید هم رواج این اعتقادات نادرست نشان از تنبلی فکری مردمی باشد که تصور می کنند هرکاری گذشتگان کرده اند، حتما خوب و مفید بوده و هر فکری که از قدیم مانده، لابد بهتر جواب می دهد. خیلی ها هم تصور می کنند علم یعنی حفظ اطلاعات عمومی و انباشتن دانش، در حالی که این اطلاعات و دانش، در حقیقت محصول علم هستند، نه خود علم. 

علم روشی است مبتنی بر تفکر انتقادی که با روندی پویا، مدام در پی بازنویسی و تصحیح اطلاعات قدیم است. با چنین نگاهی، هرگز نمی توان به اعتبار اینکه اندیشه ای از قدیم وجود داشته یا خیلی ها به آن باور دارند، آن را پذیرفت.

در این پرونده از این افسانه های علمی رازگشایی می شود

1-    شکستن بند انگشتان باعث آرتریت می شود
2-    نیمه دیگر ماه تاریک است
3-    ماه کامل روی رفتار تاثیر می گذارد
4-    وقتی جسمی به سرعت نور برسد، به انرژی تبدیل می شود
5-    ویروس ها زنده نیستند
6-    هضم شدن آدامس در معده، هفت سال زمان می برد
7-    برخی از نقاط کویرهای ایران کاملا عاری از حیات هستند
8-    رعد و برق هرگز دوبار به یک نقطه برخورد نمی کند
9-    پرت شدن سکه از یک آسمان خراش آن را به سلاحی قتال تبدیل می کند
10-    آنتی اکسیدان ها برای سرطان مفیدند
11-    شکر باعث بیش فعالی بچه ها می شود
12-    مو و ناخن بعد از مرگ به رشد خود ادامه می دهند
13-    آنتی بیوتیک ها ویروس ها را می کشند
14-    دم مارمولک سمی است
1+14- ما فقط از ده درصد مغزمان استفاده می کنیم

1- شکستن بند انگشتان باعث آرتریت می شود

15 افسانه شبه علمی


منطقی به نظر می رسد شکستن بندهای انگشت و حتی مفاصل دیگر در افرادی که به این کار عادت کرده اند، عاقبت باعث بروز درد مفاصل و استئوآرتریت می شود که عبارت است از زوال دردناک سطح مفاصل. اما با کمال تعجب، هیچ یک از مطالعات انجام شده ارتباطی میان ابتلا به آرتریت و شکستن مفاصل نشان نداده اند. 

در سال 1998، دانلد آنگر (Donald Unger) مقاله ای پژوهشی منتشر کرد و در آن ادعا کرد، طی 60 سال تنها به شکستن مفاصل انگشتان دست چپش پرداخته، ولی هرگز مفاصل دست راستش را نشکسته است. نتیجه جالب این پژوهش این بود که هیچ تفاوتی میان دو دست او وجود نداشت. اگر در سال 2009 به خاطر این پژوهش ارزشمند جایزه ایگ نوبل (نوبل احمق ها) را در رشته پزشکی دریافت کرد.

مایع مفصلی (Synovial) ماده ای است که به عنوان روان کننده و عامل کاهش دهنده اصطکاک میان سطوح مفصلی، مانند بندهای انگشت، آرنج، زانو و مفاصل لگن عمل می کند. با کشیده شدن مفاصل و جداشدن پوشش مفصل، کاهش فشار در پوشش مفصل باعث آزادشدن گاز (چیزی شبیه آزادشدن گاز نوشابه، اما در مقیاس کوچک تر) می شود و حبابی از گاز برای پرکردن فضای خالی شده ایجاد می شود. 

فشار مجدد روی مفصل که باعث صدای بلند ترق می شود، در حقیقت حباب  گاز را می شکندو پوشش مفصل را به اندازه طبیعی اش باز می گرداند. اگر شکستن مفصل ها با درد همراه باشد، نشانگر آسیب دیدگی مفاصل است و باید به پزشک مراجعه کنید (گرچه این آسیب دیدگی احتمالا به خاطر عوامل دیگری به جز شکستن مفاصل رخ داده است). مفاصل گاهی اوقات بدون شکسته شدن هم صدا می دهند. این صدا که با حرکت دادن مفاصل شنیده می شود، ناشی از تاندون هایی است که طی مدت طولانی قدرت اولیه خود را از دست داده اند و مفصل را ول کرده اند.


2- نیمه دیگر ماه تاریک است

15 افسانه شبه علمی


احتمالا شما هم می دانید مقصر اصلی در این شایعه، گروه موسیقی پینک فلوید و آلبوم «The Dark Side of the Moon» هستند. از دید ما زمینی ها، حدود 59 درصد سطح ماه قابل مشاهده است (هرچند تمام این مقدار همزمان قابل دیدن نیست) و 41 درصد باقی مانده هرگز در برابر دید ماه قرار نمی گیرد. خیلی از مردم فکر می کنند این 41 درصد در تاریکی منجمد کننده ای فرورفته و هرگز رنگ خورشید را نخواهددید که این تفکر اشتباه است.

اینکه همیشه یک سمت ماه به سمت زمین است، به دلیل اثر کشند گرانشی (جزر و مد) زمین بر ماه است. ماه چند میلیارد سال پیش طوری حرکت وضعی داشته که زوایای مختلف اش از زمین قابل مشاهده بود، اما اثر گرانش زمین این حرکت را به مرور طوری کند کرد که دور گردش وضعی ماه و گردش مداری مه به گرد زمین دوره یکسانی پیدا کردند و به این ترتیب همیشه یک سمت ماه رو به روی زمین قرار گرفت. 

به این ترتیب یک سمت ماه همیشه از چشم زمین پنهان است، اما از چشم خورشید نه. به جز زمانی که ماه گرفتگی رخ می دهد، همیشه نیمی از ماه روشن است و حدس بزنید در زمان هایی که همه یا قسمیت از ماه از سطح زمین تاریک دیده می شود، قسمت روشن ماه کجای آن است، درست حدس زدید، درست در آن سوی ماه. در حقیقت بهتر است به جای عبارت «نیمه تاریک ماه» از عبارت درست تر «نیمه دورتر ماه» صحبت کنیم.


3- ماه کامل روی رفتار تاثیر می گذارد

15 افسانه شبه علمی


افسانه قدیمی ای میان خیلی از اقوام جهان رواج دارد که می گوید رفتار آدم های سالخورده یا افرادی که ناتوانی ذهنی دارند، یا افرادی که دچار مشکلات روحی و روانی هستند (یا طبق افسانه ها، گرگ نماها یا خون آشام ها) در شب هایی که ماه کامل می شود، تغییر می کند. به علاوه ایرانی ها عقیده دارند کامل کامل باعث بروز تب و ناراحتی و بی قراری و بیماری ورم کردن حیوانات می شود. 

این افسانه با علت های مختلفی مرتبط دانسته شده است، مثل این عقیده که جاذبه ماه کامل باعث به هم خوردن جریان آب در مغز افراد ناراحت و بیمار می شود. خیلی ها تصور می کنند جرائم و جنایت های خشن در شب هایی که ماه کامل است؛ رخ می دهد و حتی ایستگاه های پلیس در برخی کشورهایی که سابقه خرافی بیشتری دارند (مثل انگلیس) در شب هایی که ماه کامل است، به حالت نیمه آماده باش در می آیند تا بتوانند با تصادف ها و جنایت های این شب ها مقابله کنند. البته این موضوع تاکنون بارها مورد بررسی قرار گرفته و ارتباطی میان ماه کامل و بروز رفتارهای جنون آمیز مشاهده نشده است. به علاوه سازوکار و علتی منطقی برای چنین ارتباطی نیز کشف نشده است.

از میان صدها پژوهش انجام شده، تنها برخی از آنها رابطه ای میان افزایش جرم و جنایت در برخی شب های ماه کامل نشان دادند، اما بررسی های دوباره همین پژوهش ها نیز مشخص کرد، عامل اصلی افزایش جنایت در شب های ماه کامل، خود ماه نبوده، بلکه تلاقی این شب ها با شب های تعطیلات بوده است. بنابراین نگران شب هایی که ماه کامل است نباشید، البته مگر اینکه خودتان یک گرگ نمای واقعی باشید!


4- وقتی جسمی به سرعت نور برسد، به انرژی تبدیل می شود

15 افسانه شبه علمی


این مورد، یکی از باورهای بی پایه ای است که خدا می داند توسط کدام معلم یا مورج کم اطلاعی به ذهن خیلی از مردم تزریق شده و به خاطر کم دانشی بیشتر افراد، جای خودش را به صورت یک باور شبه علمی میان مردم باز کرده است. ترکیبی از فهم نادرست هم ارزی جرم و انرژی که معمولا در قالب معادله E=mc2 بیان می شود و یکی دیگر از تبعات نسبیت خاص، یعنی افزایش جرم بر اثر افزایش سرعت، باعث شده خیلی ها تصور کنند نسبیت خاص می گوید زمانی که چیزی به سرعت نور برسد، به انرژی تبدیل می شود. 

در حقیقت چیزی که نسبیت عام درباره حرکت ماده با سرعت نزدیک به سرعت نور می گوید؛ این است که هیچ چیز دارای جرمی، نمی تواند به سرعت نور برسد، چون با نزدیک شدن به سرعت نور، جرم به سمت بی نهایت میل می کند و نیروی لازم برای شتاب دادن به جسمی که جرمی نزدیک به بی نهایت دارد، نزدیک به بی نهایت است. بنابراین چون نیروی بی نهایت برای چنین شتابی در دسترس نیست، در عمل ذرات ماده که جرمی بزرگ تر از صفر دارند، محکوم به حرکت با سرعتی کم تر از سرعت نور هستند. درعوض ذراتی که جرم شان صفر است (از جمله فوتون) با سرعت نور حرکت می کنند. همان طور که دیدید، هیچ خبری از تبدیل ماده به انرژی یا برعکس در سرعت های نزدیک به سرعت نور وجود ندارد.


5- ویروس ها زنده نیستند

15 افسانه شبه علمی


شاید نتوان باور به زنده نبودن ویروس ها را یک باور شبه علمی نامید، چون نه تنها چنین عبارتی در کتاب های درسی مختلف آمده، بلکه تقریبا همه معلم های زیست شناسی دلایلی برای زنده نبودن ویروس ها دارند. از این قبیل که ویروس ها وابسته به جانداران دیگر هستند و بدون سلول های موجودات زنده دیگر قادر به تولید مثل نیستند. اما با وجود عمیق بدن چنین باوری، شاید وقت آن رسیده باشد که درباره آن تجدیدنظر کنیم. 

اولین نکته ای که توجه به آن ضروری است، این موضوع است که همه جانداران به یکدیگر وابسته هستند و اصولا تصور اینکه جانداری به تنهایی بتواند در طبیعت زنده بماند، بدون اینکه تعاملی با بقیه جانداران داشته باشد، از اساس غلط است.

نکته بعدی که می تواند به تغییر این باور کمک کند، مفهوم زندگی است. برخلاف اعتقاد رایجی که زندگی را براساس عملکردهای حیاتی اش (تنفس، تغذیه، تولید مثل...) تعریف می کند، بسیاری از زیست شناسان مدت هاست که این عملکردها را برای شناسایی موجودات زنده ناکافی می دانند. این گروه از زیست شناسان حیات را پدیده ای ترمودینامیک می دانند که برای منظم نگه داشتن خود، از بی نظم شدن جهان اطراف، انرژی می گیرد. 

به این ترتیب می توان تمامی عملکردهای مشهور حیات (تغذیه، تنفس، تولید مثل...) را به عنوان صورت هایی از این گزاره تلقی کرد و حتی نظر به تکامل جانداران را نیز برآیندی از همین موضوع تلقی کرد. به این ترتیب ویروس ها نیز می توانند زنده شمرده شوند، زیرا منظم ماندن این سیستم های کوچک و ساده، به خرج بی نظم شدن جهان اطراف آنها (در این مورد، سلول های میزبان) است و از طرف دیگر، ویروس ها نیز مانند بقیه جانداران فرگشت می یابند. بنابراین ویروس ها باید موجود زنده به شمار بیایند.


6- هضم شدن آدامس در معده، هفت سال زمان می طلبد

15 افسانه شبه علمی


هضم شدن آدامس هرگز هفت سال زمان نیاز ندارد، چون در حقیقت هرگز هضم نخواهدشد. گذشته از مقداری مواد شیرین کننده و معطر، چیز زیادی در آدامس وجود ندارد که بدن انسان قادر به هضم کردن آن باشد. قسمت اصلی آدامس از بس پار (پلی مر) منعطفی به نام الاستومر ساخته شده که با گلیسیرین و افزودنی های از روغن نباتی (برای مرطوب و نرم نگه داشتن آدامس) ترکیب شده اند. بدن انسان به سختی می تواند چیز زیادی از این ترکیب هضم کند و وقتی نتواند آن را هضم کند، مثل بقیه مواد هضم نشدنی به صورت مدفوع دفع می شود. به همین سادگی، به همین خوشمزگی. 

البته این موضوع به این معنی نیست که قورت دادن آدامس کار درستی است. قورت دادن مقدار زیادی آدامس (یک جا) می تواند باعث انباشت آنها و مسدود شدن مسیر لوله گوارش شود. متاسفانه لوله گوارش انسان، برخلاف مسیرهای قانونی و فراقانونی خیلی از کشورها، مسیرهای فرعی ندارد و اگر کار به اینجا بکشد، باید به پزشک مراجعه کنید. به علاوه از کسی که آدامس اش را قورت می دهد، انتظار می رود خیلی چیزهای دیگر را هم قورت دهد. به این ترتیب ممکن است آدامس قورت داده شده و هضم نشدنی دورن لوله گوارش با مواد هضم نشدنی دیگر (سکه، اسباب بازی، پوست تخمه، صدف و حتی تیغ) بسته ای برنده و چسبناک ایجاد کند و باعث بند آمدن مسیر لوله گوارش و حتی پاره شدن آن شود.


7- برخی از نقاط کویرهای ایران کاملا عاری از حیات هستند

15 افسانه شبه علمی


برخلاف ادعای عاری بودن نقاط داغ زمین از هرگونه حیات، در تمامی نقاط کویر مرکزی و کویر لوت، تنوع گسترده ای از گیاهان کویری و جانوران مختلف (از قبیل حشرات، خزندگان و پستانداران) زندگی می کنند. علاوه بر اینها، حیات باکتریای گسترده ای نیز در این مناطق در جریان است و حتما تعجب خواهیدکرد اگر بدانید با وجود حرارت زیاد این مناطق، تنوع باکتری های موجود در شن و ماسه این نواحی، هزاران بار بیشتر از تنوع باکتری های موجود در نواحی قطبی زمین است. این ادعا نه تنها غیرکارشناسانه و از سر نخوت است، بلکه ادعایی خطرناک و آسیب رسان نیز هست. 

کمترین ضرر این ادعا تهدید گونه های درخطر انقراض مناطق کویری ایران است. ممکن است این گیاهان و جانوران چندان برای من و شما جذاب نباشند، اما روش هایی که این موجودات برای زنده ماندن در شرایط پرحرارت و کم آب برگزیده اند، منحصر به فرد است و می تواند در آینده دور یا نزدیک، کلید گشایش بسیاری از مشکلات کشاورزی در شرایط نیمه بیابانی ایران باشد. این تنوع زیستی کویری، گنیجینه ارزشمندی است که باید وجب به وجب و گونه به گونه آنها به دست جانورشناسان و گیاه شناسان بررسی شود، نه اینکه به خاطر دعای غیرآکادمیک آدم هایی که تحصیلات شان هیچ ارتباطی به زیست شناسی ندارد، در معرض تهدید و تجاری شدن صادرات عناصر معدنی قرار بگیرند.


8- رعد و برق هرگز دو بار به یک نقطه برخورد نمی کند

15 افسانه شبه علمی


این عقیده که در برخی زبان ها به یک زبانزد تبدیل شده، استعاره از این است که یک ا تفاق بد، هرگز دو بار برای یک نفر نمی افتد، اما در حقیقت این طور نیست و از همه مهم تر صاعقه ها واقعا این طوری رفتار نمی کنند و ممکن است حتی چند بار پشتس ر هم یک نقطه (یا یک فرد) مورد اصابت صاعقه قرار بگیرند. صاعقه چیزی نیست جز یک تخلیه عظیم الکتریسیته ساکن و کاری به اینکه قبلا از نقطه مشخصی برخاسته یا نه، ندارد. 

اشیاء دراز، مثل درختان و آسمان خراش ها اهداف انتخابی صاعقه هستند تا مسیر کوتاه تری را در هوا بجهد. معمولا بلندترین درختان یک جنگل، محتمل ترین نقاط برای برخورد صاعقه طی یک توفان هستند و برخی آسمان خراش های بسیار بلند در مناطق پرتوفان، هرچند روز یک بار هدف برخورد صاعقه قرار می گیرند.

طی یک بررسی که در سال 2003 توس ناسا انجام شد، 386 صاعقه آسمان به زمین مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد بیش از یک سوم آنها چند شاخه هستند و همزمان چند نقطه را مورد اصابت قرار می دهند. بنابراین صاعقه، نه تنها می تواند چند بار یک نقطه بخورد، بلکه می تواند طی یک بار به چند نقطه برخورد کند.


9- پرت شدن سکه از بالای یک آسمان خراش آن را به سلاحی کشنده تبدیل می کند

15 افسانه شبه علمی


اگر روزی به بالای برج میلاد رفتید (حواستان به صاعقه های برج هم باشد!) و اگر حواستان نبود و سکه ای از جیب تان پرت شد، نگران نباشید، چون سکه شما به احتمال زیاد کسی را نخواهدکشت. 

سکه ای که یک تا چند گرم وزن دارد، با آن شکل گرد و پهن، خیلی از نظر آیرودینامیک، شکل مناسبی برای سرعت گرفتن ندارد، با توجه به شکل سکه و اصطکاک زیادش با هوا و این موضوع که طی پایین رفتن شروع می کند به چرخش وضعی (به گرد خودش)، وقتی به پایین برسد، با وجود شتاب جاذبه زمین، سرعت اش از حدود 105کیلومتر بر ساعت بیشتر نمی شود و برخورد جسمی یکی دو گرمی با این سرعت باعث مرگ یا آسیب جدی کسی نخواهدشد (مگر اینکه سکه شما در چشم یک عابر پیاده برود). البته چنین برخوردی مثلا با استخوان های جمجمه دردناک خواهدبود و شاید جای آن کبود شود.

با این وجود حواس تان باشد که پرت کردن چیزهای چگال تر یا ایرودینامیک تر از سکه بالای برج میلاد، به آنها سرعت نهایی بیشتری خواهدداد و موجب تخریب بیشتری خواهدشد. به همین دلیل حتی در کنار برج های کوتاه تر، منطقه حفاظتی گسترده ای ایجاد می شود تا از برخورد کوچک ترین ذره های نخاله ها و ضایعات ساختمانی با سر و کله مردم پیش گیری شود.


10- آنتی اکسیدان ها برای سرطان مفیدند

15 افسانه شبه علمی


با وجود تبلیغات گسترده ای که درباره تاثیر ضدسرطان آنتی اکسیدان ها می شنویم، مطالعات و پژوهش های انجام شده، به گواهی مقاله های پژوهشی متعددی که در این باره منتشر شده اند، نتایجی پر از تناقض نشان می دهند. در حقیقت برخی پژوهش ها نشان داده اند که برخی مواد آنتی اکسیدان، مثل ویتامین ای (E) می توانند باعث وخیم تر شدن اوضاع برخی سرطان ها مثل سرطان ریه شوند. برای روشن تر شدن این موضوع پژوهشگر تحقیقی گسترده انجام دادند و در نهایت به فرضیه ای رسیدند که احتمالا توضیحی مناسب برای اثرات متناقض آنتی اکسیدان هاست (این پژوهش را می توانید از اینجا بخوانید: goo.gl/bAJ0qr). 

با وجود اینکه مولکول های اکسیدان برای عملکرد زیستی یاخته ها ضروری هستند، افزایش بیش از میزان نیاز آنها باعث خراب شدن و تخریب یاخته های می شود. آنتی اکسیدان ها مانع این تخریب و مرگ یاخته ای می شوند. در یاخته هایی که سرطانی می شوند، تعادل میان اکسیدان ها و آنتی اکسیدان ها به هم می خورد و میزان زیادی اکسیژن واکنش پذیر آزاد می شود که باعث تخریب یاخته و ژن ها و به ویژه دست کاری ژن های دخیل در رشد، تولید مثل و مرگ یاخته می شود که نتیجه آن سرطانی شدن است. 

به نظر می رسد آنتی اکسیدان های اضافی (به ویژه آنهایی که به صورت افزودنی و دارویی وارد بدن می شوند) هرگز به مقصد مناسبی درون یاخته نمی رسند و در حالی که در برخی نقاط یاخته انباشت اکسیژن واکنش پذیر خطر سرطان را در پی دارد، این مواد افزودنی نمی توانند به درستی با اکسیدان های سرطان زا مقابله کنند و در عوض به ساخت پروتئین هایی کمک می کنند که خود در ساز و کار سرطانی شدن دخیل هستند.


11- شکر باعث بیش فعالی بچه های می شود

15 افسانه شبه علمی


هر پدر و مادری که برای بچه کوچک اش جشن تولدی سرشار از شیرینی و شکلات برگزار می کند، احتمالا به این نتیجه گیری موهوم اعتقاد پیدا کرده که خوردن شکر اضافه باعث بیش فعالی بچه ها می شود. اما بررسی های دانشمندان هیچ ارتباطی میان این شکر خوردن و بش فعالی نشان نداده است.در حقیقت بچه ها حتی بدون این شکرخوری هم، در جشن ها و مهمانی های پر از هم سن و سالان خود، شلوغ بازی در می آورند. این البته به جز درصد اندکی از بچه هاست که مشکل انسولین و نیز کژرفتاری توأم دارند. 

شلوغ بازی ها و بیش فعالی های بچه ها در شب های جشن و مهمانی و عین به احتمال بیشتر ناشی از هیجان مضاعف و خوشحالی از دیدن هم بازی هاست به علاوه این احتمال وجود دارد که برخی از مواد دیگر درون شیرینی ها (به جز شکر) باعث بیش فعالی بچه ها شوند؛ مثلا کافئین یکی از مسببین احتمالی مقداری بیش فعالی در میان کودکان است. البته افسانه بودن ارتباط شکر و بیش فعالی، ناقض این موضوع نیست که باید مراقب میزان انرژی دریافتی در کودکان باشید. شکر اضافه باعث اضافه وزن، مقاومت نسبت به انسولین (و سرانجام بیماری دیابت)، افزایش فشار خون و حتی افزایش خطر برخی سرطان ها می شود.


12- مو و ناخن حتی بعد از مرگ به رشد خود ادامه می دهند

15 افسانه شبه علمی


برای اینکه مو و ناخن کسی بعد از مرگ به رشد خود ادامه دهد، باید شخص مرده مانند دوران زندگی اش بخورد و بیاشامد تا مواد معدنی و اسیدهای آمینه و ویتامین های کافی برای ساخت پروتئین در بدنش وجود داشته باشد. به علاوه باید قلب و دستگاه گردش خون، همین طور کبد و کلیه و شش هایش نیز کار کند که البته اگر کسی این کارها را به صورت طبیعی انجام دهد، احتمالا نمرده است. به زبان دیگر راهی نیست که بدن بتواند پس از مرگ پروتئین شاخ (کراتین) تولید کند تا موها و ناخن ها رشد کنند.

با این وجود، ممکن است پس از مرگ مو و پوست دچار رشدی ظاهری شوند؛ البته ما به شما توصیه نمی کنیم مرده های خود را در اتاق نگاه دارید و به تماشای رشد ظاهری آنها بنشینید، ولی کسانی که پیش تر این تجربه را داشته اند، متوجه شدند با خشک شدن تدریجی پوست، انتهای پیاز موها و ریشه ناخن ها از زیر پوست بیرون می زند و به نظر می رسد چند میلیمتری طول بیشتری پیدا کرده اند. 

مو و ریشه ناخن ها بر اثر خشک شدن تدریجی بدن مرده، خشک نمی شوند (چون از اول هم خیلی تر نبوده اند) و جمع نمی شوند، بنابراین با خشک شدن پوست، به نظر می رسد مو و ناخن در حال رشد هستند. به همین دلیل، حتی مردانی که پیش از مرگ کاملا صورت خود را اصلاح کرده بودند، اگر زیادی روی زمین بمانند، ممکن است ته ریش در بیاورند، بنابراین در کشورهایی که مرده های شان را توی تابوت به نمایش می گذارند، گاهی از مواد مرطوب کننده برای پیشگیری از ته ریش درآوردن مرده ها استفاده می کنند.


13- آنتی بیوتیک ها ویروس ها را می کشند

15 افسانه شبه علمی


آنفلوآنزا گرفته اید؟ به پزشک مراجعه کرده اید؟ پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کرده است؟ پزشک خود را عوض کنید و جهانی را از نگرانی در آورید! هر بار که مسافران سفرهای سیاحتی- زیارتی از کشورهای اطراف به ایران باز می گردند، یا فصل سرد و شیوع آنفلوآنزا می رسد، مردم (و حتی برخی پزشکان) این موضوع را فراموش می کنند که آنتی بیوتیک ها ویروس کش نیستند. آنتی بیوتیک ها، به معنای دقیق کلمه، باکتری ها را می کشند. سرماخوردگی معمولی و آنفلوآنزا بیماری هایی ویروسی هستند و هرچه بالا و پایین بروند، استفاده از آنتی بیوتیک ها تاثیری بر درمان آنها نخواهند داشت. 

اما برخی از مردم (که طبیعی است دانش کافی ندارند) و برخی از پزشکان (آن معدود افرادی که با داروخانه های کنار مطب شان قرارداد زیرمیزی بسته اند) تصور می کند مصرف آنتی بیوتیک ها ممکن است به بدن برای مقاومت در برابر ویروس یاری برساند، بی خبر (یا باخبر) از اینکه مصرف آنتی بیوتیک ها، مگر در شرایط ضروری (مثل عفونت های جدی باکتریایی) در عمل به ضرر بیمار و تک تک افراد جامعه است. 

مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها تنها موجب کشته شدن باکتری های مفید بدن (مثل باکتری های دستگاه گوارش)، تکامل یافتن سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک در میان باکتری ها، آسیب جدی به کبد و کلیه ها و مقاومت دارویی در بدن خود فرد می شود. وقتی باکتری های معمول بدن فرد نسبت به دارو مقاومت پیدا کنند، نه تنها می توانند به سویه های بیماری زا و کشنده تبدیل شوند، بلکه می توانند این مقاوت دارویی را مثل یک نسخه آشپزی در اختیار باکتری های مهاجم خارجی هم بگذارند. 

ابر میکروب هایی این چنین مربوط به داستان های تخیلی نیستند. همین امروز چندین سویه از باکتری هایی که مقاومت کامل نسبت به تمام انواع آنتی بیوتیک ها دارند، در مراکز درمانی و پژوهشی شناسایی شده اند و در صورتی که تنها یکی از این سویه ها بتواند راهی برای سرایت آسان از فرد بیمار به افراد دیگر پیدا کند، با اطمینانی بالا می تواند انتظار داشت فاجعه ای جدی رخ دهد و درصد بالایی از جمعیت انسان ها ریق خداحافظی را سر بکشند.

طبق گزارش «مرکز پایش و پیشگیری» (CDC) ایالات متحده، پزشکان این کشور ده ها میلیون دز آنتی بیوتیک برای درمان بیماری های ویروسی تجویز می کنند. وضعیت در کشورهای جهان سوم از این هم بدتر است، ولی متاسفانه با قطعیت نمی توان آماری از وضعیت کنونی تجویزهای بی مورد آنتی بیوتیک در کشورهایی مثل ایران ارائه کرد. قسمت اعظم این تجویزهای بی مورد ناشی از نگرانی خود بیمار (به ویژه پدر و مادرهای بچه های بیمار) است. 

گاهی اوقات هم پزشکان ترجیح می دهند به جای درنگ کردن برای مشخص شدن نتیجه آزمایش کشت باکتری، از اول خیال خود را راحت کنند و با تجویز آنتی بیوتیک راه تکرار را بر خطر بیماری ببندند، بی خبر از اینکه این تجویز، خود مسبب خطری بزرگ تر خواهدشد. بنابراین فعلا بهترین راه برای به تعویق انداختن حمله باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک، آگاه کردن مردم است تا تقاضای چرم خشک کن و «شیش سه سه» از پزشکان خود نداشته باشند.


14- دم مارمولک ها سمی است

15 افسانه شبه علمی


این شد هزار و یک بار (با هزار باری که پیش تر در  جاهای مختلف گفته بودیم) که می گوییم دم یا هیچ جای دیگر هیچ نوعی از مارمولک حاوی سیانور یا سم و زهر دیگری نیست. مارمولک حیوانی بی آزار و فوق العاده مفید است که با کشتن حشرات، بار سنگینی را از دوش شرکت های ساخت حشره کش بر می دارد، به شرطی که شما سمی بودن مارمولک را باور نکنید و جان شیرین اش را نستانید. 

اگر باور نمی کنید که مارمولک (یا دم اش) سمی نیستند، دفعه بعد سعی کنید یک مارمولک را برای نمونه جلوی مرغ و خروس بیندازید. مرغ و خروس درست مثل انسان نسبت به همه مواد سمی که انسان را از پا در می آورد، آسیب پذیر هستند و اگر مارمولک سمی (یا حتی گوشت تلخ و بدمزه بود) اصلا طرفش هم نمی رفتند، چه برسد به اینکه دنبال مارمولک دعوا راه بیندازند. بنابراین مارمولک های خود را نکشید و حشرات خود را به آنها بسپارید!


15- ما فقط از ده درصد مغزمان استفاده می کنیم

15 افسانه شبه علمی


درست که هنوز چیز زیادی از عملکرد مغز نمی دانیم، اما قطعا اطمینان داریم که همیشه از همه مغزمان استفاده می کنیم. حتی اگر داده های فراوان برآمده از اسکن های مغزی نبودند، باز هم نقل قول عامیانه درباره 10 درصد مغز، قطعا اشتباه است. مغز، هرچند درصد اندکی از وزن بدن را تشکیل می دهد، اما مسؤول بخش بزرگی از مصرف انرژی در بدن است. در حقیقت یک پنجم اکسیژن و گلوکز خون، صرف تغذیه سلول های مغز می شود. چنین اندام پرهزینه ای، اگر قرار بود تنها ده درصد مورد استفاده قرار بگیرد، باید هرچه زودتر حذف می شد. 

به علاوه هیچ گاه به کسی که در مغزش یک تومور سرطانی دارد، نمی گویند «خوشبختانه این تومور در قسمتی از مغز شماست که تا به حال آکبند مانده و از آن استفاده نکرده اید.» یا معدود کسانی بوده اند که از شلیک به مغزشان جان سالم به در برده باشند و حتی اگر کسی از شلیک به مغزش زنده بماند، مغزش دچار نواقص زیادی در عملکرد خواهدشد. همه اینها نشان می دهد، همه قسمت های مغز مشغول فعالیت هستند و هیچ کسی از تنها ده درصد مغزش استفاده نمی کند. ضمنا بد نیست نقد مفصلی را که در شماره 122 مجله دانستنیها درباره فیلم لوسی منتشر شده ببینید.



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 این سیستم عامل که از سال ۱۹۸۵ متولد شده‌ تا به امروز، تغییر و تحولات بسیاری را به خود دیده است، تحولاتی که امروز فقط کاربران قدیمی آن‌ها را به یاد می‌آورند.

سیستم عامل ویندوز، یکی از پر‌مخاطب‌ترین سیستم عامل‌های دنیاست و به همین دلیل، این احتمال هست که برخی از ما از‌‌ همان ابتدا و روزهای نخستین آن با این سیستم عامل همراه بوده باشیم. قطعا ویندوز طی سی سالی که از عمر آن می‌گذرد، تحولات‌ بسیاری‌ به خود دیده، ولی هنوز برخی از المان‌های اصلی آن همانند سابق پابرجاست. 
 
ما امروز چند نمونه از ویژگی‌های ویندوز را برای شما فهرست کرده‌ایم که اگر همه آن‌ها را به یاد می‌آورید، قطعا یکی از کاربران قدیمی این سیستم عامل محبوب هستید. امکانات و ویژگی‌هایی که بسیاری از آن‌ها امروزه گویا برای همیشه نا‌پدید شده‌اند. 
 
فقط کاربران قدیمی ویندوز، اینها را به خاطر می آورند!
 
سرگرم کننده ترین بازی آن روزهای ویندوز 
 
بازی‌ها تقریبا از زمان تولید ویندوز در دل آن جای داشته و با آن همراه بوده‌اند. همه ما با بازی‌هایی نظیر Solitaire و Minesweeper در ویندوز آشناییم؛ اما آیا بازی Pinball را به یاد می‌آورید؟ بازی ۳D Pinball: Space Cadet برای اولین بار در ویندوز 95 معرفی شد و تا زمان ویندوز NT ۴.‌۰ همچنان بخشی از سیستم عامل بود. 
 
این بازی با تم مخصوص بنفش و آبی خود برای ساعت‌ها بسیاری از کاربران را به خود مشغول می‌کرد تا با بالا انداختن توپ توسط اهرم‌ها امتیاز بیشتری کسب کنند. اما از آنجا‌ که این بازی آفلاین بود، همیشه باید سعی می‌کردید تا رکورد قبلی خود را بشکنید. 
 

 فقط کاربران قدیمی ویندوز، اینها را به خاطر می آورند!

این بازی آخرین بار در ویندوز XP مشاهده شد و بعد از آن در نسخه‌های بعدی ویندوز خبری از آن نبود. برخی بر این باورند که دلیل این امر مشکلات قانونی بود، زیرا این بازی در اصل طراحی شرکت Cinematronics بود؛ اما واقعیت آن است که دلیل اصلی خروج این بازی از ویندوز، عدم تطابق آن با نسخه‌های جدید بود. 
 
منوی جدید دنیایی از امکانات بود 
 
آنچه شما امروز با نام Start Menu یا Task Bar می‌شناسید،‌ چندمین نسل از آن چیزی است که برای اولین بار در ویندوز 95 معرفی شد. شاید امروز کمی سخت باشد که به آن‌ها به عنوان یک قابلیت جدید نگاه کنیم، ولی در زمان خود این منوی جدید این امکان را فراهم می‌کرد که نرم‌افزار‌ها در پوشه‌های تو در تو ذخیره شوند و همچنین دسترسی به سایر ابزار‌ها همچون Shut Down ساده شود. 
 
فقط کاربران قدیمی ویندوز، اینها را به خاطر می آورند!
 
البته مایکروسافت در نسخه 8 ویندوز این منو را تبدیل به Start Screen کرد که با انتقاد بسیاری از کاربران روبه‌رو شد. از همین روی، در نسخه 10 مجبور به باز‌گرداندن این منوی قدیمی و دوست داشتنی برای کاربران شد؛ منویی که نسل جدید و مدرنی از آن چیزی است که ویندوز 95 معرفی کرد. 
 
شما این نابغه را می‌شناسید؟ 
 
نرم‌افزار آفیس اخیرا ۲۵ امین سالگرد طراحی و تولید خود را جشن گرفت. امروز شما با آفیس ۲۰۱۳ ـ و تا چند وقت دیگر با نسخه ۲۰۱۶ ـ سر و کار دارید؛ اما اگر از روزهای اول ویندوز با این ابزار کار کرده باشید، به خوبی دستیار مجازی آن را به یاد می‌آورید؛ دستیار مجازی که هم می‌توانست یک ربات باشد، هم یک سگ و هم شخصیتی شبیه به آلبرت انیشتین. 
 
فقط کاربران قدیمی ویندوز، اینها را به خاطر می آورند!
 
البته شخصیت این دستیار، بستگی به نسخه‌ای از آفیس داشت که از آن استفاده می‌کردید. این دستیار البته در زمان‌های دیگر نیز همچون وقتی که در ویندوز اقدام به جستجو می‌کردید، نمایش داده می‌شد؛ اما متأسفانه از ویندوز XP به بعد دیگر اثری از این دستیار و نابغه آن آلبرت انیشتین نیست. 
 
درایو‌های A و B برای شما کاملا آشناست 
 
آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید ‌چرا معمولا درایو C به عنوان درایو پیش فرض برای نصب ویندوز و ذخیره اطلاعات است؟ دلیل این امر واضح است، زیرا درایو A برای اولین بار برای فلاپی دیسکت‌ها استفاده شد و همچنین درایو B برای آن دسته از سیستم‌هایی که قادر به خواندن دو فلاپی دیسکت بودند. 
 
در آن زمان مادربورد‌ها به شکل پیش فرض از دو درایو فلاپی پشتیبانی می‌کردند. در نتیجه سیستم عامل نیز از این امر پشتیبانی می‌کرد و‌ چاره‌ای جز این نبود که درایو اصلی برای ذخیره اطلاعات و نصب سیستم عامل درایو C باشد؛ چیزی که تا کنون نیز ‌مانده است. 
 
فقط کاربران قدیمی ویندوز، اینها را به خاطر می آورند!
 
در آن زمان امکان دادن نام درایو A و B به سایر درایوها وجود نداشت؛ اما اکنون با گذشت زمان شما می‌توانید هر یک از درایو های سیستم خود را با حروف A یا B مشخص کنید. 
 
همه راه‌های اجرای Task Manager را می‌شناسید؟ 
 
تا آنجایی که می‌دانیم Task Manager برای اولین با در ویندوز NT 4.0 رونمایی شد. در حالی که ‌پیش از آن، برنامه Task در ویندوز برای دیدن سایر برنامه‌های در حال اجرا وجود داشت؛ اما اضافه شدن امکان مدیریت یا Manage به آن ویژگی‌های پیشرفته‌‌تری را به این ابزار افزود. 
 
فقط کاربران قدیمی ویندوز، اینها را به خاطر می آورند!
 
این ابزار یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای ویندوز است؛ اما تنها کاربران قدیمی ویندوز هستند که همه راه‌های اجرای آن را به خوبی می‌شناسند. با نسخه‌های مختلف ویندوز روش‌های مختلفی برای اجرای این ابزار کاربردی معرفی ‌و در ویندوز 8 نیز یک روش جدید خلق شده است. 
 
Ctrl + Shift + Esc 
 
Ctrl + Alt + Del  و انتخاب گزینه Task Manager 
 
کلیک راست ‌روی نقطه‌ای خالی از Task bar و انتخاب Task Manager 
 
Win + R برای اجرای برنامه Run و سپس وارد کردن عبارت taskmgr 
 
فشار کلید‌های Win + X در ویندوز 8 و انتخاب Task Manager 
 
این‌ها تنها چند نمونه از نوستالژی‌های کاربران قدیمی ویندوز است. مواردی که نسل جدید مخاطبان ویندوز هیچ‌ گاه کار با آن‌ها را درک نکرده‌اند. شما چه خاطراتی از نسخه‌های قدیمی ویندوز دارید؟ 



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
LX نخستین بار در سال ۱۹۹۶ با نام LX450، برای کل کل با خودروهایی نظیر بنز GL کلاس و رنج‌روور از سوی لکسوس معرفی شد. پس از 2 سال، مدل جدیدتر با موتوری قوی‌تر به نام  LX470معرفی شد. در سال ۲۰۰۳ اما نسل فعلی LX570 با 3 نوع انجین مختلف معرفی شد. نمایشگاه دیتروت ۲۰۱۲ محل رونمایی از مدل فیس‌لیفت LX570 یا همان مدل ۲۰۱۳‌این خودرو بود. مدلی که هم‌اکنون شاهد حضور آن در‌ایران هستیم.
لکسوس LX570 روی پلت‌فرم لندکروزر ساخته می‌شود و در نمای ظاهری نیز شباهت‌های زیادی با‌این شاسی‌بلند محبوب دارد. اما با نگاهی کلی به ظاهرش، آن را بسیار لوکس‌تر و با پرستیژتر از لندکروزر خواهید یافت. فرم جلو پنجره استیل که مدتی است به یکی از المان‌های طراحی خودروهای لکسوس تبدیل شده، در کنار چراغ‌های مجهز به لامپ‌های LED روز روشن، نمای جذابی برای قسمت جلو رقم زده‌‌اند. ارتفاع دماغه خودرو بر خلاف پورشه کاین زیاد است و پروژکتورهای بزرگ روی سپر، حس قدرت را به خوبی منتقل می‌کنند. 

لکسوس LX570، جادار فول آپشن

نمای جانبی و طراحی قسمت عقب لکسوس دقیقا نقاطی هستند که شباهت‌ها با لندکروزر، در‌این نقاط به اوج خود می‌رسد. در نمای جانبی سعی شده با کروم‌کاری دور شیشه‌ها و استفاده از یک نوار پهن براق روی درها، سادگی‌این قسمت کمرنگ‌تر شود. قسمت عقب اما، جایی است که LX570 را بسیار لوکس و چشم‌نواز می‌یابید. در مرکز سپر عقب نیز پکیج تریلر بال نصب شده است. به لطف وجود‌این پکیج کاربردی، لکسوس غول‌پیکر‌این قابلیت را دارد که ۳۱۷۵کیلوگرم را به دنبال خود بکشد.‌این آپشن در مسافرت‌ها، هنگام بیرون کشیدن یک خودرو دیگر و یا حمل کاروان یا قایق، به خوبی خود را نشان می‌دهد.

وقت آن رسیده به داخل‌این هتل لوکس قدم بگذاریم. با بازشدن درها چراغ‌های روی رکاب و زیر‌آینه‌های بیرونی روشن می‌شوند. با نگاهی به کابین‌این خودرو، در می‌یابیم که بی‌دلیل نیست لکسوس رتبه اول رده‌بندی کیفیت را به خود اختصاص داده و گوی سبقت را از آلمانی‌ها ربوده است. روی کنسول جلو، پنل در‌ها و صندلی‌ها، پوشش چرم طبیعی و فوق‌العاده با کیفیت به چشم می‌خورد. هم‌چنین چوب استفاده شده در تریم داخلی لکسوس LX570، چوب درخت اقاقیای آفریقایی است که در دکوراتیو جت‌های شخصی و قایق‌های تفریحی به چشم می‌خورد. دکمه‌ها و قطعات فلزی استفاده شده روی کنسول جلو نیز جلوه‌ای اسپرت به کابین بخشیده‌‌اند. 

میان 2 صنلی یک زیر آرنجی بزرگ با پوش چرمی ‌قرار دارد که با باز کردن آن به یخچال ۸ لیتری‌این خودرو دسترسی پیدا خواهید کرد. فضای کابین LX570 بسیار جادار است و گنجایش ۷ سرنشین را دارد. صندلی‌های جلو به صورت برقی تنظیم می‌شوند و به سیستم گرمایش و سرمایش نیز مجهز شده‌‌اند. هم‌چنین LX570 یکی از معدود شاسی بلندهایی است که صندلی‌های عقب آن نیز مجهز به گرمکن هستند. دو صندلی اضافه در فضای پشت ردیف دوم نیز به صورت برقی باز و بسته می‌شوند تا راحتی در کابین‌این خودرو به اوج خود برسد.  

هم‌چون پورشه کاین، دکمه‌های مربوط فنرها و سیستم‌های حرکتی خودرو، در قابی استوانه‌ای کنار هم قرار گرفته‌‌اند. نرمی ‌یا خشکی فنرها در 3 حالت کامفورت، معمولی و اسپرت تنظیم می‌شوند. ارتفاع خودرو به صورت اتوماتیک قابل تنظیم است. میزان گشتاور وارد شده به چرخ‌ها نیز از‌این قسمت و در دو حالت سبک و سنگین قابل کنترل است.


لکسوس LX570، جادار فول آپشن

موتور V8 ‌این خودرو که  با کد FE_UR شناخته می‌شود، توسط دکمه استارت روشن می‌شود.‌این موتور حجیم  ۵.۷ لیتری به تکنولوژی VVTI یا زمان بندی متغیر سوپاپ‌ها مجهز شده است. از دیگر سیستم‌های موجود در موتور LX570 می‌توان به سامانه کنترل هوشمند دریچه گاز و سیستم کنترل هوای ورودی اشاره کرد. با چرخیدن یک دور فرمان، دوربین‌های کنار‌آینه‌ها تصویر فضای اطراف خودرو را در نمایشگر نشان می‌دهند تا هیچ نقطه کوری وجود نداشته باشد. بی‌صدا بودن کابین با خودرو لوکسی هم‌چون رولزرویس قابل مقایسه است. اکوستیک کابین LX570 عالی انجام شده و فقط در دورهای بالا صدای غرش موتور ۸سیلندر گوش را نوازش می‌دهد. فراموش نکنید که با راحت‌ترین شاسی‌بلند بازار طرف هستید. به لطف وجود کمک فنرهای ضد شوک و سیستم تنظیم ارتفاع خودکار، کمتر تکانی در مسیر حرکت به کابین وارد می‌شود.‌

این سیستم پیشرفته فنربندی، حالت رانندگی را با سنسورهای مختلف سنجیده و بهترین وضعیت را انتخاب می‌کند. در‌این میان سیستم تنظیم ارتفاع فعال یا  X_AHC نیز بی‌تاثیر نیست. واکنش موتور ۳۳۶ اسب بخاری LX570 به پدال گاز، جای هیچ گله‌ای را باقی نمی‌گذارد، و در هر سرعتی که اراده کنید، شتاب فوق‌العاده‌این غول ۲.۷تنی سرنشینان را در صندلی‌ها فرو خواهد برد. البته‌این پیشرانه پرقدرت خیلی هم پر اشتهاست و در هر ۱۰۰ کیلومتر، به طور ترکیبی ۱۴ لیتر بنزین مصرف می‌کند. با وجود ارتفاع زیاد از سطح زمین و جثه بزرگ، LX570 از هندلینگ فوق‌العاده‌ای برخوردار است و در پیچ‌ها و سرعت‌های بالا، اعتماد به نفس راننده را برای فشردن پدال گاز بالا می‌برد.

از سامانه‌های حرکتی‌این خودرو می‌توان به سیستم HAC (کنترل حرکت اولیه در شیب‌ها)، VSC(کنترل پایداری)، TRC(کنترل لغزش در پیچ‌ها) و سیستم‌های کمکی دیگر نظیر قفل دیفرانسیل اشاره کرد. هم‌چنین سامانه CONTROL CRAWL در کنار سیستم ترکشن کنترل، هنگام بالا رفتن و پایین آمدن از تپه‌ها سرعت حرکت را کنترل می‌کند.گشتاور ۵۳۰ نیوتن‌متری نیز در دور ۳۲۰۰ به هر چهار چرخ منتقل می‌شود. سیستم ترمز قوی‌این خودرو بسیار مناسب عمل می‌کند. و‌این وزنه سنگین وزن را بدون دایو رایج در شاسی بلندهای تویوتا متوقف می‌کند.

در کل LX570 را می‌توان یک شاسی‌بلند فوق‌العاده با درجه‌ای بالا از راحتی، کیفیت، امکانات و قابلیت‌های حرکتی دانست که در عین لوکس بودن، هر وقت که اراده کنید قابلیت‌های اسپرتی نیز از خود نشان می‌دهد. از تنها مشکلات‌این خودرو می‌توان به ابعاد بسیار بزرگ که با مسیرهای پرترافیک شهری ناسازگار است و مصرف سوخت بالای آن اشاره کرد.

رقبای داخلی و خارجی

 BMW X5

لکسوس LX570، جادار فول آپشن

  Porsche Cayenne

لکسوس LX570، جادار فول آپشن

  Benz GL500


لکسوس LX570، جادار فول آپشن

 پیشنهاد نهایی

اگر لکسوس LX570 را به عنوان خودرو خود انتخاب کرده‌اید، حتما اهل آفرود و پیمودن مسیرهای خارج جاده‌ای هستید.‌این غول دو دیفرانسیل یکی از بهترین و مجهزترین شاسی بلندهای آفرود موجود در بازار است.  همچنین اگر به دنبال انتخابی برای رفت و آمد در مسیرهای شلوغ شهری هستید،LX570 با مصرف بالا و ابعاد بزرگش،گزینه مناسبی به نظر نمی رسد. 

بهتر است بگوییم کسانی که پول 2 یا حتی 3  لندکروزر را می دهند و 1 لکسوس LX570 می خرند حتما دلیل خود را این گونه بیان می کنند: یک شاسی بلند تمام عیار می خواهیم که هیچ آپشنی در آن از قلم نیفتاده باشد.

لکسوس LX570، جادار فول آپشن

لکسوس LX570، جادار فول آپشن

لکسوس LX570، جادار فول آپشن
 
 


تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

در شرایطی که لی جون ممکن است خود را استیو جابز چین در نظر بگیرد - همان گونه که طی مصاحبه سال 2012 خود به رویترز اعلام کرد - اما وارث واقعی ردای نوآوری استیو جابز شاید خیلی نزدیک‌تر به درهای این شرکت باشد. دلایل متعددی برای این باور که "ایلان ماسک"، مدیر عامل شرکت خودروسازی تسلا، شباهت بیشتری به استیو جابز دارد، موجود است.

به عنوان یکی از بنیانگذاران ارزشمندترین شرکت جهان و نیروی محرک در پس بسیاری از محصولات فناوری موفق، تردیدی وجود ندارد که برخی از کارآفرینان امروز دوست دارند در مقام مقایسه با استیو جابز قرار بگیرند. یکی از این افراد "لی جون"، مدیر عامل شرکت چینی شیائومی است که در زمینه تولید موبایل هوشمند به فعالیت می پردازد. شیائومی به واسطه کپی کاری های خود از محصولات اپل مشهور است.

 

آیا استیو جابز جدید در راه است؟!

طی مصاحبه ای که نیویورک تایمز در سال 2013 با لی جون انجام داد، وی گفته بود که کتابی درباره استیو جابز را در کالج مطالعه کرده و پس از آن تصمیم می گیرد مدلی همانند مدیر عامل اپل از خود ارائه کند. لی جون در کنفرانس های شیائومی همانند جابز لباسی سیاه رنگ با شلوار جین می پوشد.

اما جدا از نحوه لباس پوشیدن، لی جون از نظر کاری با استیو جابز تفاوت های بسیاری دارد. جابز از منتقدان سرسخت گوگل و سیستم عامل اندروید بود. همچنین بر خلاف جابز، لی جون شرکت شیائومی را با معرفی محصولاتی که با کمک طراحانی نوآور مانند "جانی آیو" یا "هارتموت اسلینگر" شکل گرفته اند، متمایز نساخته است. در عوض، شیائومی به سادگی مسیر کپی کاری از محصولات شرکت های دیگر از جمله اپل را دنبال کرده و متکی به سیستم عامل اندروید است.

 

آیا استیو جابز جدید در راه است؟!

در شرایطی که لی جون ممکن است خود را استیو جابز چین در نظر بگیرد - همان گونه که طی مصاحبه سال 2012 خود به رویترز اعلام کرد - اما وارث واقعی ردای نوآوری استیو جابز شاید خیلی نزدیک‌تر به درهای این شرکت باشد. دلایل متعددی برای این باور که "ایلان ماسک"، مدیر عامل شرکت خودروسازی تسلا، شباهت بیشتری به استیو جابز دارد، موجود است.

بنابر گزارش اخیر بلومبرگ، تسلا 150 نفر از کارمندان اپل را به استخدام خود درآورده است. همانند استیو جابز که در جذب بهترین استعدادها و هدایت آنها در شرکت اپل فردی خبره بود، به نظر می رسد یکی از دلایل حضور این تعداد از کارمندان اپل در شرکت تسلا دلیلی جز ویژگی های رهبری ایلان ماسک ندارد.

همانند لی جون از شیائومی، به نظر می رسد ایلان ماسک نیز از قرار گرفتن در مقام مقایسه با استیو جابز لذت می برد. به گفته یکی از کارمندان پیشین تسلا، ماسک شیفته اپل است و از مقایسه بین خود و جابز لذت می برد. اما برخلاف لی جون، مقایسه ماسک با جابز به واسطه ایده های نوآورانه و توجه بسیار به جزئیات شکل می گیرد تا این که فقط لباسی همچون جابز به تن داشته باشد.

 

آیا استیو جابز جدید در راه است؟!

محصولات نوآورانه و فعالیت های تسلا به نظر می رسد نقش مهمی در تصمیم گیری کارمندان پیشین اپل برای ادامه فعالیت های خود در تسلا دارد. "داگ فیلد"، نایب رئیس پیشین مهندسی سخت افزار مک، حضور خود و برخی دیگر از کارمندان اپل در تسلا را به عنوان فرصتی برای دنبال کردن رویای ساخت بهترین خودروهای جهان و فعالیت به عنوان عضوی از یکی از نوآورترین شرکت های سیلیکون ولی عنوان کرده بود.

در شرایطی که به نظر نمی رسد اپل علاقه چندانی برای ورود به قلمرو خودرو تسلا داشته باشد، خودروهای الکتریکی تسلا به طور فزاینده در حال تجاوز به قلمرو رایانه ای اپل هستند. با توجه به معرفی خودروهایی که از بسیاری جهات رایانه هایی در حال حرکت روی چرخ هستند، کارمندان پیشین اپل که در تسلا استخدام شده اند حوزه های بسیاری را برای بکارگیری استعدادهای خود خواهند یافت. ماسک به منظور جلب توجه کارمندان اپل برای ادامه کار در تسلا روشی مشابه با آن چه استیو چابز در راستای متقاعد کردن کارمندان شرکت های دیگر برای کار در اپل انجام می داد را دنبال می کند.

بنابر اطلاعات وب سایت تسلا، خودرو مدل S این شرکت دارای نرم افزار هدایت خودکار پیشرفته است که شامل پارک خودکار و آگاهی از ترافیک می شود. همچنین، در داخل این خودرو نمایشگری لمسی مشابه با آی‌پد وجود دارد که بیشتر وظایف خودرو از طریق آن کنترل می شود.

از سوی دیگر، حقوق سالانه ماسک از تسلا تنها یک دلار است که شباهت دیگری با استیو جابز محسوب می شود.

نیاز به گفتن نیست که مقادیر قابل توجه پول و فرصت های طلایی برای کار در با ارزش‌ترین شرکت جهان برای متقاعد کردن کارمندان تسلا به منظور ادامه فعالیت های خود در اپل کافی نیست و چیزی جدا از علاقه به خودروهای الکتریکی آنها را در تسلا به عنوان کارمندانی وفادار نگه داشته است. برای کارمندان تسلا این "چیز" به نظر رهبری جابز گونه ایلان ماسک است. 



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2359 2360 2361 2362 2363 ... 3356 صفحه بعد