سامسونگ یکی از پیشروان معرفی تلفن های هوشمند غول پیکر بود. تلفن هایی که بعدها به دلیل ابعاد بزرگ شان «فبلت» نامیده شدند تا راه خود را از تبلت ها و تلفن های همراه با اندازه معمولی جدا کنند. 
برخلاف تصور اولیه، فلبت ها که به هیچ عنوان راحت در دست جا نمی گیرند، با استقبال کاربران رو به رو شدند و خانواده چندنفره آنها روز به روز گسترش یافت. 

چندی پیش سامسونگ چهارمین نسل گلکسی نوت خود را وارد بازار کرد تا عنوان بهترین فبلت بازار را تصاحب کند. هرچند این تلفن همراه غول پیکر از لحاظ ظاهری بسیار شبیه گلکسی نوت 2 است، اما بهبودهای سخت افزاری آن را از نسل قبلی متمایز می کند. در ادامه بیشتر با ویژگی های این پرچمدار که در حال حاضر بهترین فبلت اندرویدی است که با قلم کار می کند، آشنا می شویم.

غول دنیای فبلت ها GALAXY NOTE4

با قلم یا بدون آن، مسأله این است


آنچه غول 5.7 اینچی کهکشانی سامسونگ را از دیگر رقبا متمایز می کند، قلم باریک آن با نام S-Pen است. هیچ کدام از دیگر تلفن های هوشمند محبوب با قلم عرضه نشده اند، به همین دلیل این یکی از ویژگی های منحصر به فرد این فبلت است که به کاربر توانایی نوشتن و کشیدن روی صفحه نمایش را می دهد. استفاده از قلم باعث می شود کسانی که عادت دارند هر روز کارها و موارد دیگر را روی تلفن همراه نوت برداری کنند، دیگر نگران تمیزکردن اثر انگشت خود از روی صفحه نمایش نباشند. ویژگی های قلم سامسونگ گلکسی نوت 4 آنهایی را که از حس نوشتن روی کاغذ لذت می برند، مبهوت خود می کند. اگر قرار دادن قلم دیجبتالی روی کاغذ شما را آشفته می کند، باید بدانید حساب این فبلت با دیگر تلفن های همراه بزرگ متفاوت است.

فلز به جای پلاستیک

اگرچه گوشی هایی با جنس پلی کربنات معمولا جذاب هستند، اما سامسونگ برای مدتی طولانی رسیدن به اوج طرحی فوق العاده را به فراموشی سپرده بود. تا اینکه اوایل امسال با عرضه گلکسی آلفا، الگوی ساخت گوشی های پلاستیکی همیشگی خود را شکست و دور فلزی را در نوت 4 نیز تکرار کرد. فریم اطراف این فبلت از ترکیبی از آلومینیوم و منیزیم ساخته شده تا سامسونگ انتقادها به بدنه پلاستیکی گوشی های خود را کاهش دهد.

پشت گلکسی نوت 4 در رنگ های سفید، مشکی، صورتی و طلایی مثل نسل پیشین چرم مانند است. ولی خوشبختانه از حالت دوخته شده اطراف قاب عقب اثری نیست. در مجموع، آخرین فبلت سامسونگ خوش دست تر شده و می توان با نوک انگشتان به راحتی از دکمه های فیزیکی آن استفاده کرد. ناگفته نماند که با این حال طراحی نوت 4 به رقبای تمام فلزی لوکس خود مانند ال جی جی 3، اچ تی سی وان ام 8 و آیفون 6 پلاس نمی رسد.

بزرگ بی دردسر

گلکسی نوت 4 در ابعاد 153.5 در 78.6 در 8.5 میلیمتر و وزن 176 گرم یعنی در ابعاد و وزنی نزدیک به آیفون 6 پلاس عرضه شده و در این میان ال جی، جی 3 با صفحه نمایشی که تنها 0.2 کوچک تر است، ابعاد جمع و جورتری دارد. و 24 گرم نیز سبک تر است. اما آنچه مهم است این است که نوت 4 در مقایسه با دیگر تلفن های غول آسا چقدر جا می گیرد و حمل و نقل آن چگونه است؟ باید بگویم نوت 4 به زور در جیب پشتی شلوار جا می شود. همین سناریو درباره استفاده با یک دست تکرار می شود، زیرا تقریبا چنین کاری حتی با روشن کردن software modes غیرممکن است. البته بیشتر افراد مشکل خاصی با اندازه آن نداشته اند.

غول دنیای فبلت ها GALAXY NOTE4

صفحه نمایش اولترا HD


صفحه نمایش حکمران بلامنازع فبلت ها درست مانند نسخه قبلی سال گذشته 5.7 اینچ است. اما یک تفاوت اصلی وجود دارد و آن چیزی نیست جز رزولوشن (دقت تصویر) کم نظیر. سامسونگ یک جهش بزرگ در صفحه نمایش از 386ppi به 515ppi داشته است، این در حالی است که آیفون6 پلاس هم 401ppi وضوح تصویر دارد. جالب اینکه ال جی جی 3 با وضوح تصویر 538ppi در جایگاه نخست ایستاده است. این اعداد حیرت آورند. کافیست مدتی با هرکدام از این فبلت ها تصاویر اچ دی، وبسایت ها و حتی ویدئوهای 4k را تماشا کنید. آن گاه متوجه می شوید که همه آنها روشنایی و کیفیت خیره کننده ای دارند و تفاوت ها بسیار جزئی است. در این میان نوت 4 طیف رنگ ملایم تر و درخششی قوی را به نمایش می گذارد.

دیگر ویژگی ها


اگر با ویژگی های گلکسی S5 سامسونگ آشنا باشید، بهتر می توانید تصور کنید در نوت 4 با چه امکاناتی رو به رو خواهیدشد. دکمه «هوم» فیزیکی و دو کلید نرم خازنی مثل همیشه زیر صفحه نمایش قرار دارند. همچنین پردازنده 8 هسته ای- که 4 هسته آن 2.9 گیگاهرتز و 4 هسته دیگر 1.3 گیگاهرتز سرعت دارند- استفاده از اندروید 4.4.4 را لذت بخش تر می سازد. هرچند حافظه داخلی این غول کهکشانی 32 گیگابایت است. اما 24 گیگابایت آن قابل استفاده است.

سامسونگ استفاده از چند برنامه در یک زمان را هم در این محصول بهبود داده است. کافیست 3 ثانیه دکمه بازگشت به عقب را نگه دارید تا با همه برنامه هایی که از ویژگی مولتی ویندو پشتیبانی می کنند، آشنا شوید. دوربین 16 مگاپیکسلی با ویژگی تثبیت کننده تصاویر نیز کیفیت قابل قبولی دارد و لرزش دست شما هیچ تاثیری در کیفیت عکس ندارد. از ویژگی جالب دوربین جلویی که قابلیت گرفتن سلفی با زاویه زیاد را در اختیار شما قرار می دهد، نیز نباید غافل شد. 

همچنین می توانید برای گرفتن سلفی از سنسور ضربان قلب که پایین دوربین قرار دارد، استفاده کنید. کافیست اثر انگشت خود را روی آن قرار دهید. یکی دیگر از امکاناتی که گوشی بزرگ در اختیار شرکت ها می گذارد، امکان استفاده از باتری هایی با ظرفیت بیشتر است. علاوه بر این امکان، غول زیبای سامسونگ به ویژگی شارژ سریع مجهز شده، به این ترتیب اگر گوشی را 30 دقیقه به برق وصل کنید، باتری شما نزدیک به 50 درصد شارژ می شود.

نکته: گلکسی در برابر گلکسی

مدل های مختلف نوت 4 در دو مدل عرضه شده یکی با پردازنده Snap Dragon 805 و دیگری با پردازنده Exynos7. حالا این شمایید که باید تصمیم خودتان را بگیرید.

هم قطاران

آیفون 6 پلاس 

قیمت: حدود 3 میلیون تومان


اپل که تا پیش از معرفی آیفون 6 پلاس گوشی های بزرگ تر از 4.5 اینچ را مسخره می کرد، بعد از مرگ بنیانگذار خود، استیو جابز و جان گرفتن فبلت ها، تصمیم گرفتن در یک اقدام عجیب دست به تولید یک تلفن بزرگ بزند. این فبلت 5.5 اینچی همانند تمام محصولات اپل از فلز باکیفیت ساخته شده که جلوه زیبایی به آن می دهد و 175 گرم وزن دارد. رزولوشن صفحه نمایش آیفون 6 پلاس 1080 در 1920 پیکسل است. از دیگر ویژگی های آن می توان به دوربین 8 مگاپیکسلی، سیستم پرداخت جدید اپل به نام apple pay، باتری 2915 میلی آمپری و پردازنده قدرتمند A8 اشاره کرد.

غول دنیای فبلت ها GALAXY NOTE4

سونی اکسپریا زد 3

قیمت: حدود 2 میلیون تومان


فبلت سوین علاوه بر داشتن ویژگی هایی برابر با ویژگی های رقبای سامسونگی و اپلی خود، در برابر آب نیز مقاوم است و دوربین 20 مگاپیکسلی فوق العاده ای دارد. صفحه نمایش 5.2 اینچی آن رزولوشنی مانند آیفون 6 پلاس دارد. این فبلت از سیستم عامل اندروید 4.4 موسوم به کیت کت پشتیبانی می کند و یک باتری 3100 میلی آمپری دارد که قدرت شارژدهی بسیار بالایی دارد.

غول دنیای فبلت ها GALAXY NOTE4

ال جی جی 3

قیمت: 1 میلیون و 570 هزار تومان


این فبلت علاوه بر اینکه رستاخیز ال جی محسوب می شود، رقیب اصلی تمام فبلت های درجه یک است. صفحه نمایش 5.5 اینچی آن 1440 در 2560 پیکسل رزولوشن دارد. دوربین 13 مگاپیکسلی آن با قابلیت فوکوس اتوماتیک نیز توانسته رضایت بسیاری از کاربران را جلب کند. پشتیبانی از اندروید نسخه کیت کت، پردازنده چهار هسته ای اسنپ دراگون 801 و باتری 3000 میلی آمپر ساعتی از دیگر ویژگی های فبلت ال جی است. مهم ترین عامل برتری جی 3 در قیمت آن خلاصه می شود، زیرا با ویژگی هایی شبیه به دیگر رقبا با قیمتی بسیار پایین تر فروخته می شود.

غول دنیای فبلت ها GALAXY NOTE4
 
 


تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1423472162291_109.jpg

محققان شرکت خودروسازی بی‌ام‌و در حال طراحی عینک اشعه‌ ایکس پیشرفته‌ای هستند که به راننده برای مشاهده فضای عقب خودرو هنگام پارک دوبل کمک می‌کند.

 

 محققان شرکت بی‌ام‌و از پروژه طراحی عینک واقعیت افزوده‌ای خبر دادند که طیف وسیعی از اطلاعات را در اختیار راننده قرار می‌دهد؛ در ساخت این عینک از جدیدترین فناوری‌های پیشرفته استفاده خواهد شد که امکان مشاهده فضای عقب خودرو را فراهم می‌کند.

 

با استفاده از دوربین‌هایی که در قسمت خارجی خودرو نصب می‌شوند، تصاویر لحظه‌ای از عقب خودرو به سیستم رایانه‌ای ارسال شده و مورد پردازش قرار می‌گیرند؛ سپس این داده‌ها برای عینک ارسال می‌شوند که حالتی مانند نامرئی کردن ایجاد می‌کند و راننده می‌تواند از درون خودرو قسمت عقب را در هنگام پارک مشاهده کند.

 

به نظر می‌رسد که این فناوری با بهره‌مندی از حسگرهای مختلف و رایانه خودرو، بتواند اطلاعات لحظه‌ای دیگری مانند شتاب و سرعت خودرو را در اختیار راننده قرار دهد.

 

درحالی که جزئیات زیادی از این پروژه محرمانه منتشر نشده است، بی‌ام‌و قصد دارد این فناوری را برای نخستین‌بار در نمایشگاه خودرو شانگهای در ماه آوریل (اردیبهشت 94) معرفی کند.

 

محققان این شرکت به تازگی عینک واقعیت افزوده دیگری را طراحی کرده‌اند که گام به گام، دستورالعمل‌هایی برای تعمیر خودرو در اختیار راننده قرار می‌دهد؛ طراحی این عینک بخشی از پروژه Extension of Reality است.

 

 

 

 

عینک واقعیت افزوده بی‌ام‌و برای تعمیر موتور خودرو

 

 
 


تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1423486734485_4.jpg

دانشمندان موسسه Seti (جستجو برای هوش فرازمینی) در کالیفرنیا در حال برنامه‌ریزی برای ارسال پیام‌هایی به فضا جهت شناسایی نشانه‌های حیات بیگانه هستند.

 

 محققان سیگنال‌هایی از تلسکوپ‌های رادیویی به صدها سیستم‌های ستاره‌ای خواهند فرستاد تا بتوانند اکتشافات پیشگامانه‌ای را در آینده به ثبت برسانند.

 

در صورت تائید شدن این پروژه، سیستم‌هایی در فاصله 20 سال نوری از زمین خواهند توانست این سیگنال‌ها را دریافت کنند.

 

دیوید بلک، اخترشناس و مدیر اجرایی Seti اظهار کرد: ممکن است تمدنهای بسیاری در ورای زمین وجود داشته باشد اما اگر همه آن‌ها به کار شنود مشغول بوده و هیچ کدام پیامی نفرستند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

 

این پروژه قرار است در نشست سالانه انجمن علوم پیشرفته آمریکا مورد بحث قرار بگیرد.

 

این در حالیست که محققان ارشد از جمله استفن هاوکینگ در این باره ابراز نگرانی کرده‌اند که این کار ممکن است برای حیات زمین تهدیدکننده باشد.

 

هاوکینگ کاملا به وجود حیات فرازمینی اعتقاد داشته اما معتقد است که برقراری ارتباط با آن‌ها می‌تواند مشابه کشف آمریکا توسط کریستف کلمب باشد که برای اهالی بومی این قاره نتایج خوبی نداشت.

 

در صورت تائید، تلسکوپ‌های رادیویی به ارسال و بازتاب نور رادیویی از سیاره به سوی سیستم‌های ستاره‌ای دیگر و مشاهده طولانی‌ترین طول موج نور خواهند پرداخت.

 

در سال 1974 از یک تلسکوپ رادیویی در پورتوریکو برای ارسال بزرگترین پرتو تاریخ به درون کهکشان استفاده شد. این انتشار توسط تلسکوپ رادیویی آرسیبو انجام شد و حاوی یک تصویر ساده به مقصد خوشه‌های در فاصله 21 هزار سال نوری بود.



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1419669223058_5.jpg

بررسی‌های دانشمندان دانشگاه بریستول نشان می‌دهد مورچه‌ها تمایل دارند حین جستجوی محیط‌های جدید به سمت چپ متمایل باشند.

 

 بر اساس نتایج بدست آمده، این حشرات هنگام جست‌وجوی لانه‌های جدید، بیشتر به سمت چپ تمایل دارند تا به سمت راست؛ در این تحقیق، مورچه‌های Temnothorax albipennis یا مورچه‌های صخره‌ای در درون مارپیچ‌هایی قرار داده شدند تا رفتار حرکتی آن‌ها ثبت شود.

 

در بررسی انجام‌ شده، کلونی‌های مورچه‌ها در داخل ظرف آزمایشگاهی مربعی‌ شکل بزرگی در ابعاد 23*23 سانتی‌متر قرار داده شدند که نقش لانه را برای آنها ایفا می‌کرد.

 

ورودی لانه کلونی محل شروع حرکت مورچه‌ها، مقابل ورودی لانه‌ای ناشناخته بود و این لانه ناشناخته تاریک‌تر از لانه شروع بود؛ این موضوع آن را برای مورچه‌ها جذاب‌تر می‌کرد، زیرا آن‌ها در دنیای وحش، در صخره‌های تاریک زندگی می‌کنند.

 

دانشمندان تفحص لانه ناشناخته را در آزمایشگاه و از طریق نابودکردن لانه اولیه شبیه‌سازی کردند؛ پس از این که مورچه‌ها لانه جدید را جستجو کردند و از آن خارج شدند، از ظرف خارج شده و به ظرف جدیدی منتقل شدند.

 

پس از پایان هر جستجوی مورچه برای لانه ناشناخته، دیواری جدید در مقابل وی قرار می‌گرفت تا مانع از انباشت فرمون مورچه - پیغام‌رسان‌های شیمیایی- شود که می‌توانستند بر انتخاب مسیر مورچه اثر بگذارند. در این آزمایش مورچه‌ها عمدتا هنگام جستجوی لانه جدید، به سمت چپ تمایل داشتند.

 

دلیل تمایل این مورچه‌ها به سمت چپ هنوز مشخص نیست و به گفته «ادموند هان»، زیست‌شناس دانشگاه بریستول، مورچه‌ها احتمالا از چشم چپشان برای شناسایی شکارچیان و از چشم راستشان برای راهبری استفاده می‌کنند؛ همچنین دنیای آن‌ها مارپیچ‌ مانند است و متمایل شدنشان به یک سمت شیوه‌ای مناسب برای جستجو در مارپیچ‌ها و خارج‌شدن از آن‌هاست.



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1-3441.jpg

رییس پژوهشکده علوم تولید مثل یزد اعلام کرد: محققان در گروه مطالعاتی مرکز تحقیقات بیولوژی سلول‏‏های بنیادی پژوهشکده موفق شدند تا رده جدیدی از سلول‎‎های بنیادی جنین انسانی را بدست آورند.

 

 دکتر عباس افلاطونیان با بیان این که پیش از این نیز دو رده از این سلول‏‏ها با عنوان 2 و 1 YAZD نیز در این مرکز به دست آمده بود، تصریح کرد: سلول‏‏های بنیادی جنین انسانی از جنین انسان در مرحله بلاستوسیت مشتق می‏‏‌شود که توانایی تمایز به تمام رده‏‏‌های سلولی را داراست و به این دلیل آنها را پرتوان (Pluripotent) می‌نامند و به جهت پرتوان بودن، دارای اهمیت زیادی هستند.

 

وی ابراز امیدواری کرد که با کمک این سلول‏‏ها (3 – 1 YAZD)، بستر مناسب برای انجام مطالعات بنیادی در زمینه‎‎های مختلف از جمله سلول‏‏های بنیادی، سلول درمانی، داروسازی، سم شناسی، بیولوژی تکوین و مهندسی بافت انجام شود.

 

پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد در سال 1368 به همت و پیگیری جمعی از متخصصین دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و به دنبال ارائه طرح تحقیقاتی «بررسی میزان موفقیت لقاح خارج رحمی در زوج‌های نابارور» در شهر یزد تأسیس شد. هدف از شکل گیری چنین مرکزی در ابتدای امر پایه گذاری تکنولوژی برتر در درمان ناباروری در کشور برای اولین بار ، فراهم آوردن امکانات لازم جهت توسعه این دانش در استان و کشور و درمان زوجین ناباروری بود که برای درمان مجبور به مسافرت به کشورهای اروپایی بودند. به طوری که در حال حاضر سالیانه بالغ بر 9 هزار زوج جهت درمان ناباروری به این مرکز مراجعه می‌کنند.

 

این مرکز در پایان سال 1379 از طریق معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان قطب علمی کشور در زمینه ناباروری و تولید مثل و همچنین در سال 1380 به عنوان مرکز تحقیقاتی نمونه در جشنواره پژوهشی رازی معرفی شد.

 

این مرکز ضمن درمان هزاران زوج نابارور با استفاده از تکنیک‌های باروری کمک شده، به عنوان مرکز علمی این رشته، محل مراجعه علاقمندان به فراگیری تکنیک های جدید درمان ناباروری و انجام تحقیقات متعدد در زمینه‌های مختلف تولید مثل و ژنتیک، مورد قبول مراکز علمی داخل و خارج از کشور می‌باشد.

 

تولد نخستین نوزاد حاصل از تکنیک در ایران در سال 1369، تولد نخستین نوزاد حاصل از IUI با استفاده از الکترواجاکولیشن در ایران در سال 1371، تولد نخستین نوزاد حاصل از تخمک اهدایی در ایران در سال 1373، تولد نخستین نوزاد حاصل از تکنیک ICSI در ایران در سال 1374، تولد نخستین نوزاد حاصل از تکنیک PESA در ایران در سال 1375، تولد نخستین نوزاد حاصل از تکنیک TESE و نخستین نوزاد حاصل از تکنیک AZH در ایران در سال 1376، تولد نخستین نوزاد حاصل از استفاده جنین منجمد، سال 1376، تولد نخستین نوزاد حاصل از استفاده Testicular Round Spermatid و میکرواینجکشن در سال 1377 و تولد نخستین نوزاد حاصل از تکنیک IVM در ایران در سال 1386 از جمله دستاوردهای این مرکز است.



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1420196522759_8.jpg

محققان یک شرکت آمریکایی بلندگوی بلوتوثی جدید طراحی کرده‌اند که عمر باتری آن پس از هر بار شارژ 50 ساعت است.

 

 محققان شرکت Grace Digital واقع در کالیفرنیا دو بلندگوی بلوتوثی طراحی کرده‌اند؛ بلندگوی Ecopebble Powerbank با باتری 10 هزار میلی‌آمپری نیرودهی شده و عمر باتری آن 50 ساعت است. این دستگاه می‌تواند بخشی از نیروی باتری خود را به ابزارهای دیگر از جمله گوشی هوشمند منتقل کند.

 

بلندگوی دوم Ecosmart 4000 نام دارد و دارای پنل‌ خورشیدی تعبیه‌شده‌ای در درونش است؛ باتری این دستگاه پس از هر بار شارژ، 18 ساعت دوام دارد و با انرژی خورشیدی نیرودهی می‌شود.

 

بلندگوهای جدید ضدآب هستند و می‌توان بدون هیچ نگرانی در بیرون از منزل از آن‌ها استفاده کرد.

 

شرکت سازنده همچنین پنل خورشیدی مستقلی نیز معرفی کرده که از بلوتوث 4.0 برای برقراری ارتباط استفاده می‌کند و دارای یک باتری درونی است که می‌توان از آن برای شارژ انواع ابزارها استفاده کرد. از این طریق افرادی که مدت طولانی در محیط‌های خارج از منزل یا محل کار به سر می‌برند، می‌توانند براحتی تبلت‌ها و تلفن‌ همراه خود را شارژ کنند.

 

چنانچه شارژ 50 ساعته بلندگوی Ecopebble Powerbank تخلیه شود، می‌توان با این پنل خورشیدی، بلندگو را دوباره شارژ کرد.

 

هنوز قیمت و زمان عرضه این محصولات که در نمایشگاه کالاهای مصرفی الکترونیک لاس وگاس 2015 معرفی شدند، اعلام نشده است.



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1423733149575_123.jpg

موتور جستجوی گوگل، اطلاعات پزشکی حرفه‌ای و بسیار دقیقی را به سرویس خدمات خود افزوده است که می‌تواند در نقش یک پزشک- مشاور برای کاربر عمل کند!

 

 اغلب افراد در هنگام مواجهه با علائمی مانند سردرد یا گلودرد، بروز بثورات جلدی یا حس توده‌ای در قسمتی از بدن، بسرعت اقدام به جستجو در اینترنت می‌کنند؛ اما اطلاعات پزشکی و روش‌های درمانی ارائه شده در این سایت‌ها تا چه میزان قابل اعتماد هستند؟

 

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد، از هر 20 جستجو در موتور گوگل یک مورد اطلاعات پزشکی و سلامت است.

 

گوگل با هدف ارائه اطلاعات پزشکی حرفه‌ای و قابل اعتماد به کاربران، خدمت جدیدی را معرفی کرده است؛ از هفته جاری کاربران ساکن در آمریکا می‌توانند از خدمات دکتر گوگل استفاده کنند و سوالات متداول پزشکی را در این بخش ویژه جستجو کنند.

 

برای تهیه این اطلاعات پزشکی، گوگل از تیمی از پزشکان متخصص و منابع پزشکی بسیار معتبر استفاده کرد و درنهایت اطلاعات جمع‌آوری شده توسط تیمی از پزشکان مورد بازنگری قرار گرفت.

 

گوگل تأکید می‌کند که این خدمت به هیچ عنوان یک روش خودتشخیصی- خوددرمانی محسوب نشده و نمی‌تواند جایگزین تشخیص توسط پزشک متخصص شود؛ هدف از این اقدام تنها آگاهی‌بخش به مردم و دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد است که می‌تواند به تشخیص بموقع بیماری‌ها منجر شود.

 

در مرحله نخست، دسترسی به اطلاعات پزشکی گوگل به زبان انگلیسی و برای کاربران ساکن در آمریکا فعال شده است؛ به مرور مطالب پزشکی تخصصی‌تری به این بانک افزوده شده و امکان دسترسی مردم سایر نقاط جهان به این بخش فراهم می‌شود.



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1423464178880_5.jpg

تلسکوپ تحقیقاتی ویستا متعلق به رصدخانه جنوبی اروپا، سحابی سه شاخه (Trifid) را از زاویه جدیدی شکار کرده است.

 

 سحابی سه شاخه در صورت فلکی قوس یا کمانگیر رؤیت شده و ناحیه شکل‌گیری ستاره‌ای است که حدود 5200 سال نوری از زمین فاصله دارد.

 

منجمان با مشاهده و تصویربرداری از این جرم کیهانی در نور مادون‌قرمز، در جستجوی اجزای مرکزی و مملو از غبار کهکشان راه‌شیری با هدف کشف اجسام آسمانی جدید هستند.

 

تلسکوپ ویستا (VISTA) که در رصدخانه پارانال متعلق به رصدخانه جنوبی اروپا (ESO)‌در شیلی واقع شده، در حال نقشه‌برداری از نوار وسیعی از ناحیه مرکزی کهکشان راه شیری است؛ این ناحیه از فضا، به طور معمول در ابرهایی از ذرات غباری پوشیده شده که این ذرات خود طول‌موج‌های مرئی نور را تاریک می‌کنند.

 

با این حال، منجمان با استفاده از توانایی‌های تصویربرداری مادون‌قرمز ویستا می‌توانند درون این ابرها را مشاهده و رازهای موجود در پس آن‌ها را کنکاش کنند؛ تصاویر اخیر از سحابی سه شاخه (Trifid) نمایانگر تنها بخش بسیار کوچکی از تحقیقات این تلسکوپ است.

 

دانشمندان از ناحیه‌ای متشکل از ستارگان واقع در پشت این ابر غباری پرده برداشته‌اند که این ناحیه، شامل دو گروه ناشناخته ستارگان متغیر قیفاووسی (Cepheid variable stars) است؛ اندازه و دمای این ستارگان نادر متغیرند و این امر موجب می‌شود آن‌ها طی حدود یازده روز، شفاف و تاریک شوند.

 

در حالی که به نظر می‌رسد این ستارگان پشت سحابی سه شاخه واقع‌ شده‌اند، در واقع آنها در آن سوی کهکشان راه شیری و در فاصله 37 هزار سال نوری قرار دارند.

 

آشکارسازی رازهای مبهم موجود در پس این سحابی تنها قسمتی از کشفیاتی است که تلسکوپ ویستا باید انجام دهد.

 

 

 

 

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید

 

 

 

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید

 

 

 

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید

 

 

 

شکار یک سحابی مرموز از زاویه جدید
 

 



تاريخ : پنج شنبه 23 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پیشرفت ها و دستاوردهای علمی و فناوری پس از انقلاب اسلامی در سال های دهه ۷۰ شمسی آغاز شد و به سرعت پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه دیده شد.

پیش از آن به دلیل وقوع جنگ تحمیلی، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سعی در علم آموزی و دانش اندوزی داشتند و به ندرت خبر علمی ویژه ای به گوش می رسید. اما از دهه ۷۰ به بعد با سرعت گرفتن تحقیق و پژوهش در کشور، رشد علم در ایران شدت یافت به طوری که بر اساس گزارش رتبه بندی های علمی دنیا، ایران ۱۱ برابر سرعت متوسط رشد علمی در جهان رشد داشته است.

در حال حاضر تنها در کشور بیش از ۷۵۰ مرکز تحقیقاتی، پژوهشکده و پژوهشگاه وابسته به دانشگاهها و دستگاه های اجرایی وجود دارد که با وجود محققان و اساتید توانسته سهم عمده ای را در جهش علمی و فناوری ایران داشته باشد.

ایران پس از انقلاب اسلامی در حال حاضر در جایگاه دوازدهم علم جهان قرار گرفته است که در این گزارش اشاره مختصری به دستاوردهای شاخص حوزه علم و فناوری می شود.

در حالی که در سال ۵۶ تعداد ۸ هزار پزشک ایرانی به مردم خدمت می کردند در حال حاضر حدود ۱۱۰ هزار پزشک وجود دارند که این تعداد علاوه بر بی نیاز کردن مردم از خروج از کشور برای نیازهای درمانی و جراحی، جدیدترین تکنیک های پزشکی و جراحی و سلامت را پیش روی مردم قرار داده است.

 پیشرفت های دارویی و کشف و تولید داروهای جدید و نوترکیب، پیشرفت در حوزه تخصص های جراحی و ابداع روش های جدید درمانی، ریشه کن کردن بعضی از بیماری ها، بهبود وضعیت درمانی، تاسیس و گسترش مراکز علمی- پژوهشی مورد نیاز جامعه را می توان از مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه پزشکی دانست.

ایران در جایگاه سوم جهانی در زمینه پیوند سلول های بنیادی

دکتر اردشیر قوام زاده رییس مرکز تحقیقات هماتولو‍ژی، انکولوژی و پیوند سلول های بنیادی بیمارستان شریعتی با بیان اینکه سالانه بیش از ۴۰۰ پیوند سلول های بنیادی در بیمارستان شریعتی انجام می شود، گفت: ایران در جهان رتبه سوم پیوند این سلول ها را دارد. پیش از این تنها یک نفر می توانست پیوند سلول های بنیادی را آموزش دهد اما اکنون بیش از ۲۰۰ نفر در رشته خون و سرطان بالغین، همه مراکز در ایران را پوشش می دهند و هیچ استانی نیست که متخصص این رشته را نداشته باشد که این بزرگترین نعمت و موفقیتی است که ما داریم.

ساخت داروهای نو ترکیب در کشور

ایران مقام چهارم تولید داروهای نوترکیب را درسطح آسیا داراست و تاکنون ۱۴ دارو از این نوع در کشور تولید شده است. داروی نوترکیب به طور عمده در درمان بیماری های صعب العلاج مانند سرطان ها، برخی بیماری های ویروسی،MS، هموفیلی به کار گرفته می شود.

تولید چهار ماده اولیه دارویی برای ساخت داروهای جدید فشار خون ریوی ، ساخت داروهای درمان مشكلات انعقادی و ساخت داروهای شیمی درمانی، ساخت و تولید نخستین نانوداروی تزریقی ضدسرطان با نام تجاری «سینا دوکسوزوم» قابل استفاده در انواع سرطان ناحیه شکمی، تولید داخلی داروی «لووفلوکساسین» برای درمان بیماری های عفونی، تولید داروي ضد سرطان «پكلي تاكسل» براي درمان انواع سرطان هاي ريه، پوست، تخمدان و سينه، داروی ضد سرطان «دوکسوروبیسین» با فناوری نانو، داروی «سترورليكس استات» برای درمان نازایی، ‌داروهای نو ترکیبی برای بیماران ام اس (با عنوان‌‌ ‌سینووکس)، بیماران خاص (با عنوان اینترفرون بتا، گاما و آلفا) و مبتلایان به هپاتیتc ‌‌(با‌ ‌عنوان اینترفرون پگنیله) تنها نمونه ای از تلاش محققان هستند.

این در حالی است که در سال ۵۷ تنها ۲۵ درصد داروهای کشور از داخل تامین می شد اما این رقم اکنون به بیش از ۹۵ درصد رسیده و بیش از ۱۲۰۰ قلم دارویی در کشور تولید می شود.

دستاورد فناوری

ترمیم ضایعات نخاعی به کمک سلول های شوان

ترمیم ضایعات نخاعی به کمک سلول های شوان یکی دیگر از افتخارات بخش پزشکی بوده است. محققان امیدوارند با افزایش اثربخشی روش سلول درمانی در درمان ضایعات نخاعی، در آینده نه چندان دور این روش را به عنوان یک روش درمانی روتین برای درمان بیماران به کار بگیرند.

دکتر هوشنگ صابری متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجری طرح درمان ضایعات نخاعی با تزریق سلول های شوان در این باره گفت: درمان ضایعات نخاعی با تزریق سلول های شوان، در سال ۸۵ وارد فاز انسانی شد و به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کرد. سلول های شوان نوعی از سلول های دستگاه عصبی هستند که رشته های عصبی محیطی را می پوشانند، در حقیقت میلین رشته های عصبی محیطی توسط این سلول ها ساخته می شود.

ساخت دو داروی مهم برای ایدز و دیابت

ساخت دارویی آیمود برای تقویت سیستم ایمنی و درمان علائم بیماری ایدز و همچنین ساخت داروی آنژی پارس برای ترمیم زخم دیابت از دیگر دستاوردهای دانشمندان ایرانی است که حاصل تلاش ۱۵ مرکز تحقیقاتی در داخل کشور و برخی محققان خارج از کشور بوده که پس از چندین سال تحقیق تولید شد.

دستاورد فناوری

یکی دیگر از نکات مهم در مورد داروی ایرانی ایدز یا همان آیمود، اساس گیاهی آن است. این دارو از سه گیاه و دو ماده شیمیایی که اثر آن‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن به اثبات رسیده، ساخته شده است. هم چنین گیاهان به کار رفته در این دارو پیش از این هم در طب سنتی ایران و جهان کاربرد داشته، اما تاثیر جدید آن‌ها در این دارو برای نخستین بار شناخته شده است.

آنژی پارس نیز یک داروی گیاهی است که توسط متخصصین ایرانی و پس از ۷ سال تلاش تولید شد. این دارو براي درمان درصدی از زخم هاي پاي ديابتي كه هيچ درماني ندارند، بکار رفته است و زخم پاي ۷۰ درصد بيماراني كه اين دارو بر روي آنها آزمايش شد بهبود يافت و ۲۵ درصد بيماران كاهش اندازه زخم در حد چشمگیری داشتند.

دستاورد فناوری

خطر قطع عضو نيز در كمين ۱۵ تا ۲۰ درصد مبتلايان به زخم پاي ديابتي است و سالانه يك ميليون نفر در دنيا به علت ابتلاي به ديابت قطع عضو مي‌شوند.

ورود به باشگاه فضایی ها با پرتاب ماهواره بومی و کپسول زیستی

جمهوری اسلامی ایران تنها کشور منطقه است که از توان بومی پرتاب و ساخت ماهواره دارای اهداف مختلف برخوردار است. ایران هشتمین کشور دنیا است که موفق شده به طور مستقل ماهواره پرتاب کند. ماهواره های امید، مصباح ۱، مصباح ۲، سینا، طلوع، رصد، نوید و فجر تاکنون در مسیر تولید، پرتاب یا بهره برداری قرار گرفته اند.

دستاورد فناوری

کاوشگر پیشگام هفتمین کاوشگر تحقیقاتی ایران بود که با استفاده از موشک تغییر یافته در بهمن ۹۱ یک میمون ماده سه ساله از گونه رزوس را در سفری ۱۶ دقیقه‌ ای از پایگاه فضایی سمنان به ماموریت زیرمداری ارسال کرد. این کاوشگر پس از طی مراحل پیش‌بینی شده و رسیدن به سرعت، شتاب و ارتفاع تا ۱۲۰ کیلومتری از سطح زمین، بار دیگر به زمین باز گشت و موجود زنده آن با موفقیت بازیابی شد. نام نخستین میمون فضانورد ایران «پیشگام» بود.

دستاورد فناوری

رتبه هفتم دنیا برای ایران در کشورهای تولید کننده علم نانو

بر اساس آمارهای موجود ایران ۴.۲۵ درصد از مقالات فناوری نانوی دنیا را به خود اختصاص داده و جایگاه هفتم این علم را در دنیا کسب کرده است. بیش از ۱۶۰۰ عضو هیات علمی و حدود ۲۰۰۰ محقق کارشناس ارشد و دکتری در زمینه فناوری نانو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحقیق و پژوهش هستند و بیش از ۳۵۰۰ پایان نامه تحصیلات تکمیلی در این زمینه انجام شده است.

اولین جرقه‌های توجه خاص کشورها و دولت‌ها به فناوری نانو در جهان زده می‌شود. تا قبل از این فقط در برخی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، آن هم به صورت پراکنده، تحقیقات در زمینه فناوری نانو انجام می‌شد. روز اول اسفند ۱۳۷۹ مرحوم دکتر ابتکار، مشاور رئیس جمهور وقت، در نامه‌ای به رئیس جمهور، مطرح شدن موضوعی جدید با عنوان فناوری نانو را به وی اطلاع می‌دهد. نامه به دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری ارجاع می‌شود و کارشناسان مسئول مطالعه و بررسی این موضوع می‌شوند. فعالیت ترویجی برای مخاطبان آغاز می شود و پس از تشکیل ستاد در سال ۸۲ وظایفی برای ستاد تعیین می‌شود.

در اولین آمارها مشخص می‌شود که ایران در سال ۲۰۰۰، با ۹ مقاله مرتبط با فناوری نانو در رتبه شصتم دنیا قرار داشته اما در حال حاضر رتبه هفتم دنیا را کسب کرده است.

دستاورد فناوری

ساخت چندین نوع از تجهیزات آزمایشگاهی ازجمله میکروسکپ STM، مغناظیس سنج و دستگاه کروماتوگرافی گازی، میکروسکپ STM علاوه بر مراکز تحقیقاتی داخلی، به کشور مالزی نیز صادر می‌شود، تصفیه آب با نانوفیلتراسیون، تولید انواع نانومواد از جمله فلزات و اکسیدهای فلزی، تولید نانولوله‌های کربنی در مقیاس بالا. روش تولید این ماده به صورت چندین پتنت بین‌المللی ثبت شده است؛ بخشی از این تولیدات هستند.

تولید انواع محصولات ضد باکتری با استفاده از نانومواد، ساخت دستگاه‌های تولید کننده‌ی الیاف نانومتری در انواع آزمایشگاهی، صنعتی و قابل حمل، تولید بتن مقاوم در برابر خوردگی با استفاده از افزودنی‌های نانومتری، تولید نانوفیلترهای تصفیه کننده هوا، در چندین نوع خانگی، صنعتی و قابل استفاده در خودرو، تولید لوله‌های پلیمری بدون صدا برای آب و فاضلاب، تولید بسته‌بندی‌های مواد غذایی و میوه با هدف افزایش عمر محصولات، تولید قطعات نانوکامپوزیتی برای استفاده در خودرو، تولید انواع لباس‌های ضد آب و ضد لک، تولید کاشی و سرامیک‌های ضد لک، تولید مواد تثبیت کننده شن و خاک، شیشه‌های کنترل کننده انرژی برای استفاده در ساختمان و روانکارهای مبتنی بر نانوذرات برای کاهش مصرف سوخت خودرو نیز بخش دیگری از محصولات نانویی ایرانی هستند.

درخشش ایران در بیوتکنولوژی به عنوان انقلاب دوم پزشکی

در اهمیت دانش سلول های بنیادی گفته می‌شود که بعد از بیوتکنولوژی انقلاب دوم در پزشکی محسوب می‌شود .این سلولها که در همه دوره‌های زندگی فرد یافت می‌شوند (در بزرگ سالان سلولهای بنیادی هر عضو تنها برای ترمیم همان عضو کاربرد دارند، اما در دوره جنینی سلولهای بنیادی قدرت تکثیری برای همه اعضا را دارند) می‌توانند نقش مهمی در التیام بیماری‌ها داشته باشند.

دستاورد فناوری

در این میان پژوهشگاه رویان به عنوان یکی از مراکز پیشرو که محصول نهاد انقلابی جهاددانشگاهی است توانست با تربیت نسل جدیدی از پژوهشگران در دهه سوم انقلاب در این عرصه گام های مهمی را بردارد. پژوهشکده رویان در سال ۸۰ با تلاش های مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی و همکارانش به عرصه تحقیقات سلول های بنیادی وارد شد که این تحقیقات در سال ۸۲ به نتیجه رسید و پژوهشکده رویان با تولید رده سول های بنیادی جنینی نام ایران را در بین ۱۰ کشور برتر دنیا که به این فناوری دست یافته اند قرار داد.

پژوهشگران رویان توانستند به موفقیت های مهمی در زمینه تولید حیوانات تراریخته در منطقه دست پیدا کنند. از جمله مزایای حیوانات تراریخته می توان به استفاده مستقیم یا غیر مستقیم از موجودات زنده، قسمتی از بدن و یا فرآورده‌های آنها در اشكال طبیعی یا تغییر یافته اشاره کرد. در واقع زیست فناوری تولید محصولات نوینی را كه قبلا از روش‌های دیگر امكان تولید آن وجود نداشته یا بسیار سخت و دشوار بوده را ممکن ساخته است.

دستاورد فناوری

درباره این موفقیت ها می توان به ترتیب به نخستین حیوان شبیه سازی شده خاورمیانه به نام «رویانا» در سال ۸۵، تولد دو گوساله «بنيانا» و «تامينا» و سه بزغاله شبیه سازی شده در سال ۸۸، تولد « حنا» اولین بزغاله تراریخته حاوی ژن تولید کننده فاکتور ۹ انعقادی خون انسان در سال ۸۸ و تولد اولین بزغاله تراریخته حاوی ژن Tissue Plasminogen Activator یا ((tPA ) انسانی در سال ۸۹ اشاره کرد.

از دیگر موفقیت های ایران در حوزه سلول های بنیادی می توان به پیوند سلول‌های بنیادی برای کمک به بیماران سکته قلبی، آسیب‌های قرنیه، ایسکمی اندام‌های تحتانی، ویتیلیگو و بهبود این بیماران اشاره کرد.

ایران رتبه نخست تولید واکسن در خاورمیانه

ایران از نظر تولید اکثر واکسن‌ها در خاورمیانه رتبه نخست را دارد و با تولید واکسن آنفلوآنزا، هپاتیت، هاری و MMRدر موسسه تحقیقاتی پاستور امکان تولید آن را در داخل کشور دارد. واکسن ب‌ث‌ژ یا مقابله با بیماری سل در منطقه خاورمیانه فقط در ایران تولید می‌شود. در گذشته سالانه میلیون‌ها دلار برای واردات واکسن و سرم خرج می‌شد، اما به همت پژوهشگران ایرانی این واکسن‌ و سرم‌ها‌ در ایران تولید شد.

رسوخ فناوری اطلاعات در ۴۵ هزار روستا

پوشش حدود ۹۹ درصد از مشترکان تلفن ثابت و ۶۲ درصد از مشترکان تلفن همراه در کشور، رسیدن به ۶۶ میلیون مشترک تلفن همراه و به روز رسانی دایری تلفن همراه در سراسر کشور، پوشش تلفن همراه در تمامی شهرها و ۴۵ هزار روستا و برخورداری از شبکه تلفن ثابت با ۲۹ میلیون مشترک بخشی از دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات در کشور محسوب می شود.

دستاورد فناوری

اکنون ۵۳ هزار روستا از ارتباط مخابراتی برخوردار هستند و ۱۰ هزار روستا نیز از خدمات ICT روستایی بهره مند شده اند که در کنار آن می توان به پوشش ۷۲ هزار کیلومتر از جاده های کشور به فناوری تلفن همراه نیز اشاره کرد.

وجود ۳۶.۹ میلیون کاربر اینترنت، ۳.۴ میلیون مشترک ADSL و ۴.۶ میلیون پورت منصوبه دیتا و برقرارسازی ارتباط رومینگ بین الملل با ۱۱۲ کشور و ۲۷۳ اپراتور تلفن همراه از دیگر دستاوردهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران است.



تاريخ : سه شنبه 21 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

استفاده از سامانه های سونار، قدمتی تقریبا 100 ساله دارد. با ورود زیردریایی ها به عنوان یک سلاح تاثیرگذار به میادین نبرد در جنگ اول جهانی، لزوم کشف و مقابله با آنها جزء یکی از اولویت های نیروهای دریایی جهان تبدیل شد. به طور کلی و به زبانی ساده، سامانه سونار در حقیقت یک پخش کننده امواج صوتی در زیر آب است که با برخورد به اهداف زیر آبی مثل زیردریایی و انعکاس دادن امواج آنها را کشف می کند.

با پیشرفت علوم دریایی، سیستم های سونار نیز به موازات سایر بخش ها پیشرفت کرده و کارهای جدیدی نیز برای این سامانه تعریف شد. کشف مین های دریایی، یافتن اشیاء غرق شده در دریا، نقشه برداری از سطوح زیرآبی و کنترل خطوط ارتباطی و انتقال انرژی زیر آبی از جمله کاربری های جدید سونار است.

آنچه که مشخص است سونارهای معمولی توانی در این حد نداشته و بایستی گونه جدیدتر و پیشرفته تری از این سامانه ها برای عملیات های مورد نظر که در بالا اشاره شد مجهز می شدند. سامانه های سونار تصویر ساز رنگی با قابلیت «ساید اسکن»، سیستم مورد نظر برای انجام این ماموریت ها می باشند.

ساختار کلی این سامانه های مدرن به این شکل است که محفظه حاوی تولید کننده امواج مورد نظر که معمولا به شکل یک استوانه بوده و با یک کابل به زیردریایی و یا کشتی متصل است، پس از رسیدن به محل مورد نظر انتشار امواج صوتی را آغاز می کند. معمولا این گونه از سامانه های سونار، فرکانس هایی با قدرت 100 تا 500 کیلوهرتز را ایجاد کرده و پخش می کنند.

با برخورد این امواج صوتی که در جهت های گوناگونی منتشر می شود، طیف صوتی نیز برگشت پیدا می کند که توسط گیرنده های موجود در محل که بر روی شناور مادر نصب شده است، دریافت می شود. سپس این انعکاس های صوتی در قالب اطلاعات صوتی آنالیز شده و تبدیل به تصویر می شوند. بنا بر نوع عملیات مورد نیاز، این سامانه توان تهیه تصاویر 2 بعدی و سه بعدی از منطقه مورد نظر را دارد.





اموری که این سامانه در آن کاربرد دارد امروزه از جمله مهمترین عملیات های دریایی نظامی و همچنین غیر نظامی به حساب می آید. به عنوان مثال، بحث نقشه برداری از زیرآب در اموری مثل تهیه مسیر برای لوله کشی های زیر آبی، کابل کشی و مسئله حفاری های مورد نیاز برای اکتشاف نفت و گاز نیز بسیار مهم است. در زمان وقوع هر گونه حادثه برای این خطوط و قبل از آغاز هر گونه عملیات تعمیر، این گونه سامانه ها برای درک موقعیت به کار می روند.

بحث اکتشافات زیر سطحی نیز از دیگر حوزه هایی هستند که می توان در آن از این سامانه بهره برد. کشف کشتی های غرق شده قدیمی ، بازیابی آثار باستانی و اکتشافات باستانی زیر آبی از جمله این فعالیت ها می باشند.

از سوی دیگر کشف مین یکی از مسائل بسیار مهم در جنگ های دریایی است که برای سالهاست ذهن فرماندهان دریایی را به خود معطوف کرده است. بحث نقشه برداری از کف دریا و اقیانوس ها نیز مسئله بسیار مهمی خصوصا برای واحدهای زیر سطحی به حساب می آید که در نیروی دریایی کشورمان نیز با توجه به افزایش حضور جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد، این نیاز برای نیروی دریایی ارتش، بیش از گذشته حائز اهمیت است.

اطلاع از وضعیت پستی و بلندی های زیر آب و تهیه نقشه از آن یکی از مهمترین و در عین حال پایه ای ترین نیازها برای یگان های زیر سطحی است که با شناخت دقیق این مناطق و داشتن نقشه آنها، شناورهای مورد نظر می توانند به راحتی در عمق های پایین و در فضاهای تنگ نیز به مانور بپردازند.

امروزه در زمینه تولید این گونه از سامانه های سونار شرکتهایی مثل Raytheon ،Northrop Grumman و L-3 Klein  از آمریکا، Kongsberg Maritime از نروژ، Thales از فرانسه و Ultra Electronics از انگلستان از جمله شرکت های پیش رو در این حوزه هستند. زیردریایی های اتمی کلاس لس آنجلس نیروی دریایی آمریکا، شناورهای نقشه برداری اقیانوسی کلاس Echo در نیروی دریایی سلطنتی انگلستان و شناورهای ضد مین کلاس Alta نیروی دریایی نروژ از جمله کاربران این گونه سامانه های سونار هستند.



صنایع دفاعی کشورمان نیز طی سالهای اخیر برای تامین نیاز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تولید سامانه سونار تصویر ساز رنگی اقدام کرده است. بر خلاف اکثر سامانه های سونار در این گروه که در محدوده 100 تا 500 کیلوهرتز فعال هستند، سامانه سونار ایرانی با توان فرکانسی 675 کیلو هرتز فعالیت می کند.

این افزایش توان، دقت و کیفیت تصاویر نهایی را نیز افزایش داده و تصاویری با کیفیت 640 در 480 پیکسل با قدرت تفکیک 128 رنگ را تولید می کند.


بر اساس اطلاعات منتشره، این سامانه استوانه ای شکل، 7 کیلو وزن داشته و به وسیله یک کابل توان پایین رفتن تا 100 متر در زیر آب از نقطه رهایی را داشته و نهایتا می تواند تا عمق 300 متری زیر آب فعالیت کند. با شروع فعالیت این سامانه امواج مورد نظر خود را تا فاصله از 100 متری اطراف پخش کرده و با توجه به نیاز می توان سرعت ارسال سیگنال ها را در 4 وضعیت کند ، متوسط ، سریع و سریع تر تنظیم کرد.

یکی از دستاوردهای مهم استفاده از این سونار جدید، اشراف کامل بر آب های مهمی چون خلیج فارس و دریای عمان است. بر اساس اعلام پایگاههای تخصصی، عمیق ترین نقطه خلیج فارس با عمق ۹۳ متر در ۱۵ کیلومتری تنب بزرگ و کم عمق ترین نقطه آن با عمقی بین ۱۰ تا ۳۰ متر در سمت غرب است و برای کف نشینی موفق یک زیردریایی، جزئیات مختلفی مورد نیاز است که یکی از مهمترین آنها داشتن نقشه و مختصات دقیق محل مورد نظر است که نیاز به "هیدروگرافی" کامل خلیج فارس دارد که با این سونار، چنین اقداماتی بهتر و دقیق تر از گذشته انجام خواهد شد.

با توجه به دستاوردهای عملیاتی مانند «کف‌نشینی زیردریایی ایرانی» در اعماق خلیج‌فارس که نیروی دریایی کشورمان در سالهای گذشته داشته است، عملیاتی شدن این چشم جدید شناورهای ایرانی، کمک خواهد کرد چنین عملیات های متبحرانه ای بهتر و با کمیت بیشتری در مناق مختلف صورت بگیرد.



تاريخ : سه شنبه 21 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2360 2361 2362 2363 2364 ... 3356 صفحه بعد