1423389924127_5.jpg

یک موشک اسپیس‌ایکس به همراه یک ماهواره هواشناسی قرار است امروز (یکشنبه) به فضا پرتاب می‌شود.

 

 این پرتاب برای ساعت 23:10 به وقت گیرینویچ از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال برنامه‌ریزی شده که به ارسال یک ماهواره «رصدخانه آب‌وهوای اعماق فضا» (DSCOVR) خواهد پرداخت.

 

این ماهواره 340 میلیون دلاری ابتدا در سال 1998 توسط ال گور، معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا – بیل کلینتون – پیشنهاد شده بود.

 

سازمان ملی جوی و اقیانوسی آمریکا اکنون رهبری این ماموریت را که سابقا Triana نام داشته، برعهده دارد. این ماموریت دارای دو ابزار ناسا برای رصد زمین است که به عنوان ماموریت ثانویه حمایت از تحقیقات هواشناسی به کار می روند.

 

یکی از این ابزارها موسوم به EPIC، دوربینی است که تصاویر کامل و روشن از زمین را از فاصله 1.6 میلیون کیلومتری ثبت می‌کند. ال گور بر این باور بود که نمایش مداوم تصاویر زمین در اینترنت می‌تواند به بالا بردن سطح آگاهی در مورد محیط زیست کمک کند.

 

این ماموریت مورد مخالفت سیاسی قرار گرفت و از برنامه پرتاب بر روی شاتل کلمبیا در سال 2000 جا ماند و در نهایت در یک اتاق پاک در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا ذخیره شد.

 

سازمان ملی جو و اقیانوسی آمریکا بر این باور است که این ماهواره خواهد توانست نیازهای این سازمان را برای پیش‌بینی آب‌وهوای فضا برآورده ساخته و جایگزین ماهواره تحقیقاتی ACE ناسا شود که 17 سال به کار خود ادامه داده است.

 

این دومین تلاش شرکت اسپیس‌ایکس طی دو ماه برای فرود آوردن یک موشک بر روی کشتی پهپاد خواهد بود که می‌تواند رویای الون ماسک را برای تولید فناوری موشک قابل استفاده مجدد به واقعیت تبدیل کند. در این ماموریت، تقویت‌کننده مرحله اول فالکون 9 بر روی پلت‌فرم دریایی قرار خواهد گرفت.

 

تلاش اول این شرکت در روز 10 ژانویه (20 دی) برای فرود یک موشک فالکون 9 بر روی پلت‌فرم دریایی با شکست روبرو شد.



تاريخ : یک شنبه 19 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1418729248898_9.JPG

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان دانشگاه جان‌هاپکینز با همکاری «روشنک ناطقی» محقق ایرانی این دانشگاه نشان می‌دهد، تعدادی از شهرهای آمریکا در آینده به دلیل تغییرات آب‌و‌هوایی در تاریکی نسبی فرو خواهند رفت.

 

 مهندسان این دانشگاه مدل رایانه‌ای را برای پیش‌بینی آسیب‌پذیری شبکه‌های برق شهرهای نزدیک اقیانوس اطلس در مقابل توفان‌های آمریکا ارائه داده‌اند.

 

با استفاده از اطلاعات موجود درباره توفان‌های گذشته و افزایش متوسط دمای جهانی مشخص شد که کدامیک از شهرهای آمریکا در مقابل قطع برق ناشی از توفان‌های آینده آسیب‌پذیرتر خواهند بود.

 

گرچه برنامه‌ریزی برای مقابله با شرایط آب‌وهوایی به دلیل عدم‌اطمینان درباره چگونگی رفتار توفان‌های بزرگ در آینده دشوار است، اما محققان تعدادی از تغییرات بالقوه در فعالیت توفان‌ها را بررسی و تعیین کردند که این تغییرات چه میزان بر شبکه برق تأثیر خواهد داشت.

 

این نتایج به مکان شهرها بستگی دارد و چنانچه تغییرات آب‌و‌هوایی، فعالیت توفان‌ها را تشدید کند، تعدادی از شهرهای آمریکا در مقایسه با شهرهای دیگر، این اثرات را بیشتر لمس خواهند کرد.

 

در صدر فهرست منتشره و از میان شهرهایی که احتمالا در معرض بالای خطر قطع برق خواهند بود، می‌توان به نیویورک، فیلادلفیا، جکسون‌ویل، فلوریدا، ویرجینیا، هارتفورد و کانکتیکات اشاره کرد. شهرهای حاضر در انتهای این فهرست شامل ممفیس، تنسی، دالاس، پیتزبورگ، آتلانتا، بوفالو و نیویورک، به احتمال زیاد با تغییر قابل‌توجهی در شبکه برق مواجه نخواهند شد.

 

«ست گویکاما»، دانشیار دپارتمان مهندسی محیط زیست و جغرافیای دانشگاه جان‌هاپکینز تأکید کرد، نتایج این تحلیل می‌تواند به برنامه‌ریزی‌های آتی برای مقابله بهتر با تغییرات آب‌و‌هوا کمک کند. با توانایی پیش‌بینی این خطرات، شانس محافظت از شهرها در مقابل آسیب‌های آتی و تقویت‌کردن شبکه‌های برق افزایش خواهد یافت.

 

جزئیات دستاورد جدید در مجله Climatic Change قابل‌مشاهده است.



تاريخ : یک شنبه 19 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
untitled-29.JPG

تیم پژوهشگران دانشگاه‌های دامغان و امیرکبیر با همکاری یکدیگر موفق به ساخت دستگاه پردازشگر تمام دیجیتال تابش هسته‌ای برای تشخیص سرطان و با قابلیت کاربرد در صنعت نفت شدند.

 

 

دکتر بهزاد بقراطی مجری طرح و عضو هیات علمی دانشگاه دامغان  گفت: این پردازنده، نسل جدیدی از سیستم تصویربرداری هسته‌ای است و توانایی اندازه‌گیری و نمایش میزان فعالیت‌های بیوشیمیایی بافت‌های سالم و سرطانی را به عهده دارد.

 

وی دستگاه پردازشگر سیگنال دیجیتال را یکی از ابزار مهم در آزمایش‌های هسته‌ای دانست و گفت: این دستگاه به کمک اندازه‌گیری طیف انرژی موجود در تابش‌های چشمه‌های رادیواکتیو می‌تواند محققان را در تشخیص و آنالیز مواد یاری کند.

 

بقراطی ادامه داد: هدف از اجرای این پروژه تحقیقاتی این بود که با طراحی و ساخت دستگاه پردازشگر سیگنال دیجیتال تابش‌های هسته‌ای بتوانیم از این دستگاه کاربردهای متنوعی در حوزه‌های پزشکی و صنعتی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به کاربردهای این دستگاه در حوزه صنایع نفت، اظهار داشت: از این سیستم همچنین می‌توان برای سیستم‌های گمانه زنی لایه‌های سازندهای چاه‌های نفت استفاده کرد تا از این طریق مشخص شود که سازندهای نفتی مورد نظر حاوی مخازن نفتی هستند یا خیر و همچنین از طریق تابش‌های هسته‌ای می توان حجم نفت خام مخازن را اندازه گیری کرد.

 

بقراطی حوزه پزشکی را از دیگر کاربردهای این دستگاه ذکر کرد و یادآور شد: به کمک این دستگاه امکان تشخیص سرطانی بودن بافت‌های بدن فراهم می‌شود ضمن آنکه از این دستگاه در آزمایشات فیزیک هسته‌ای نیز می‌توان استفاده کرد.

 

مجری طرح با تاکید بر اینکه کاربرد این دستگاه برای هر حوزه‌ای دارای ویژگی‌های تقریبا مشابهی است، یادآور شد: این سیستم دارای مجموعه‌ای خاص از پردازنده‌ها است که اطلاعات را از طریق آشکار سازهای تابش‌های هسته‌ای دریافت کرده پس از تحلیل و پردازش آنها ماموریت‌های مورد نظر را در حوزه‌های مختلف انجام می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه این دستگاه در حوزه پزشکی با عنوان سیستم تصویربرداری به روش نشر پوزیترونی PET (Positron Emission Tomography) مطرح هستند ادامه داد: یکی از روش‌های بسیار دقیق در تشخیص موقعیت و وضعیت عملکرد بافت‌ها و توده‌های سرطانی در بدن و همچنین اندازه‌گیری فعالیت بیوشیمیایی آنها است.

 

این محقق در این باره توضیح داد: همواره میزان مصرف کالری در بافت‌های سرطانی بسیار بیشتر از بافت‌های سالم است؛ لذا با تزریق مواد نشان‌دار شده با رادیواکتیو به بدن (رادیودارو)، میزان تراکم این مواد در بافت‌های سرطانی بسیار بیشتر از سایر بخش‌ها خواهد شد در نتیجه میزان سطح تابش‌های رادیواکتیو در این نقاط بسیار زیادتر از سایر بخش‌های سالم خواهد بود. لذا سیستم تصویر برداری مزبور این تابش‌های هسته‌ای را ثبت کرده و آنها را با استفاده از الگوریتم‌های پردازش تصویر به تصاویر قابل تفسیر برای پزشکان متخصص تبدیل می‌کند.

 

بقراطی اضافه کرد: این دستگاه به کمک مجموعه آشکارسازهایی که به صورت یک رینگ حلقوی بیمار را احاطه می‌کند، تابش‌های رادیواکتیو ناشی از واپاشی رادیو داروها را که از نوع تابش‌های گاما هستند دریافت و تبدیل به سیگنال‌های الکتریکی کرده ‌ و پس از آن اقدام به پردازش سیگنال و بازسازی تصویر می‌کند.

 

مجری طرح خاطر نشان کرد: بر اساس داده‌های به دست آمده از پردازش سیگنال‌ها، سیگنال‌هایی که مشخصه آنها با مشخصه‌های مورد انتظار تطابق داشته باشد جمع آوری و به بخش بازسازی تصویر ارسال می‌شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه دامغان به کاربرد دیگر این دستگاه در صنعت نفت اشاره کرد و توضیح داد: اساسا لایه‌های زمین حاوی پتاسیم ، توریوم و اورانیوم بوده که به طور طبیعی دارای تابش‌های پس زمینه هستند و نکته جالب توجه این که ما در محل زندگی یا محل کار و یا هر جای دیگر با این تابش‌ها مواجه هستیم ولی در طول سال‌ها بدن ما با این تابش‌ها سازگار شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه پدیده تابش‌های پس زمینه ناشی از عناصر مذکور در لایه‌های نفتی نیز وجود دارد، یادآور شد: از آنجایی که میزان تابش رادیواکتیو در سازندهای نفتی با سایر سازندها و مناطقی که فاقد مخازن هیدروکربنی هستند بسیار متفاوت است،می‌توان از ‌این دستگاه برای اندازه‌گیری میزان تابش پس زمینه لایه‌های مزبور و تشخیص وجود یا عدم وجود مخازن هیدروکربنی (نفت) استفاده کرد.

 

بقراطی با تاکید بر اینکه ابزار تشخیصی این دستگاه از طریق مته‌های حفاری وارد زمین می‌شود، ادامه داد: این ابزار در محفظه‌ای لوله‌ای شکل درون لوله‌های حفاری به دنبال مته حفاری وارد زمین می‌شود و همراه آن به حرکت در می‌آید و اقدام به اندازه گیری تابش‌های لایه‌ها و سازند چاه می‌کند.

 

مجری طرح یادآور شد: داده‌های حاصل از پردازش سیگنال‌های آشکارسازها و سوندهای این دستگاه پس از تحلیل‌های خاص از طریق کابل‌های دستگاه برای مدیران حفاری واقع در مجموعه دکل یا اداره مدیریت عملیات ویژه حفاری ارسال می‌شود.

 

به گفته وی از سیستم پردازشگر فوق پیشرفته می‌توان در زمینه‌های گوناگونی که نیاز به تحلیل تابش‌های هسته‌ای دارند همچون دستگاه‌های گمانه زنی چاه‌های نفتی، دستگاه‌های اسکنر آنالیز مواد در معادن طلا، ذغال سنگ و کارخانه‌های سیمان، دستگاه‌های اندازه‌گیری ضخامت ورق‌های فلزی یا ضخامت سنجی آسفالت خیابان‌ها، دستگاه‎های مین یابی، سیستم‌های مونیتورینگ میزان آلودگی‌های تابش‌های هسته‌ای محیطی نیز استفاده کرد.



تاريخ : یک شنبه 19 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محققان دانشگاه هارتفوردشایر انگلستان به رهبری دکتر «فرشید امیرعبداللهیان»، نمونه اولیه‌ رباتی اجتماعی را ساخته‌اند که از زندگی مستقل سالمندان پشتیبانی کرده و می‌تواند با خویشاوندان یا مددکاران آن‌ها همکاری داشته باشد.

 

 این ربات از پلت‌فرم پیشرفته‌ای به نام Care-O-bot 3 بهره می‌برد و در محیط خانه هوشمند عمل می‌کند؛ این ربات به عنوان بخشی از پروژه حدود پنج میلیون یورویی موسوم به «دوستان رباتیک قابل‌پذیرش برای سال‌های سالمندی» (ACCOMPANY) ارائه شده است.

 

دکتر «فرشید امیرعبداللهیان» استاد ارشد حوزه «سیستم‌های سازگار» در دانشگاه هارتفوردشایر، در این مطالعه، رهبری تیمی متشکل از 9 موسسه از پنج کشور اروپایی را بر عهده داشت.

 

تیم حاضر در این پروژه، طی سه سال گذشته موفق به انجام مطالعات وسیعی در «خانه ربات» دانشگاه هارتفوردشایر شدند؛ از جمله این موفقیت‌ها می‌توان به شناسایی فعالیت و وضعیت مردم در محیط خانه هوشمند و همچنین تمرکزکردن بر روی توانایی ربات برای به یادآوردن رخدادها اشاره کرد.

 

نتایج این پروژه نشان داد، یک ربات اجتماعی می‌تواند به طور بالقوه مانع از تنهایی شود و فعالیت‌های محرکی را موجب شود، در حالی که به استقلال و خودمختاری فرد احترام می‌گذارد.

 

دکتر «امیرعبداللهیان» تأکید کرد، نتایج این پروژه امکان داشتن یک فناوری دوست را تایید کرد، در حالی که جنبه‌های مهم و مختلفی مانند همدردی، عاطفه، هوش اجتماعی و اخلاقیات را برای داشتن یک زندگی مستقل برجسته می‌کند.

 

 

 

 

ربات عاطفی Care-O-bot 3

 

 

 

ربات عاطفی Care-O-bot 3
 

 

 



تاريخ : یک شنبه 19 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1423310154043_Untitled.png

با راه اندازی سرویس جدید تلویزیون تعاملی در کشور به زودی امکان تماشای برنامه‌های درخواستی رادیو و تلویزیون، تماشای برنامه های روزهای قبل صدا و سیما، چت، ارسال ایمیل ، پرداخت قبوض و سفارش خرید کالا از طریق گیرنده‌های معمولی تلویزیون فراهم می‌شود.

 

مهندس لهراسبی، مدیر عامل اپراتور تلویزیون تعاملی «به سیما» با اعلام این مطلب گفت: مراحل فنی راه اندازی تلویزیون تعاملی، قریب پنج سال است که مبتنی بر دانش جهانی و نیروهای متخصص بومی انجام شده و در حال حاضر مراکز مخابراتی در هفت استان کشور برای ارائه این سرویس تجهیز شده‌اند و منتظر آخرین هماهنگی‌ها بین مخابرات و صدا و سیما برای ارائه عمومی این سرویس هستیم.

 

وی با بیان این‌که سرویس تلویزیون تعاملی در حال حاضر به صورت آزمایشی فعال است، اظهار کرد: رسانه به سیما از طریق تلویزیون، خدماتی را به مشترکان خود ارائه می کند که شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی تنها بخش کوچکی از آن هستند. قابلیت‌هایی مثل «ماشین زمان» و اطلاعات همراه محتوا، مشترکان این سرویس را قادر می کند برنامه های پخش شده از شبکه های مختلف را به سادگی در هر زمان دلخواه تماشا کنند و علاوه بر این با در اختیارداشتن اطلاعات جامع و متنوعی از محتواهای صدا و تصویر بدون مراجعه به مرجعی دیگر از طریق همین سامانه به اطلاعات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند.

 

لهراسبی، ایمنی بالا و فراگیر بودن را مهمترین ویژگی‌ فناوری «آی پی مدیا» عنوان کرد که شرایط ارائه سرویس های متنوع را در یک بستر مبتنی بر IP فراهم می کند که بر روی شبکه تلفن از طریق ADSL و با پهنای باند 2 مگابیت و همچنین در شبکه تلفن همراه ایرانسل (LTE) قابل دسترسی است.

 

 

تلویزیون تعاملی

 

 

وی خاطرنشان کرد: از جمله امکانات سیستم «آی پی مدیا»، ارائه اینترنت باند پهن است که با استفاده از مرورگر اینترنت ویژه و صفحه کلید مجازی تعریف شده در این سیستم امکاناتی مشابه یک دستگاه رایانه را از طریق تلویزیون فراهم می کند. در بخش دیدنی‌ها و شنیدنی های درخواستی این سیستم، قسمت عمده‌ای از آرشیو بزرگ صدا و سیما شامل تعداد بسیار زیادی فیلم و سریال در ژانرهای مختلف وجود دارد که گذشته از محتوای اصلی فیلم، اطلاعات جالبی را در خصوص فیلم و عوامل آن در اختیار قرار می دهد. مشترکان می توانند هر یک از صدها فیلم ، سریال، برنامه ورزشی، مستند، سخنرانی و کتاب های صوتی و قطعات موسیقی را انتخاب و از طریق نمایشگر تلویزیون تماشا کنند.

 

وی تصریح کرد: با استفاده از سرویس ابررسانه «به سیما»، خدمات عمومی متنوع از قبیل نقشه شهرها، خدمات دولت الکترونیک، پرداخت قبوض، آگاهی از وضعیت ترافیک، مرکز نرم افزار و رسانه اجتماعی محله، خدمات آموزش الکترونیکی نظرسنجی و رای گیری از طریق دکمه‌های دستگاه کنترل تلویزیون، چت تلویزیونی رایگان با دیگر مشترکان ارسال ایمیل (TV-MAIL) سفارش غذا (رستوران تلویزیونی)، خرید بلیت مترو، اتوبوس، هواپیما و قطار و ده‌ها خدمت دیگر برای مشترکان فراهم می‌شود.

 

لهراسبی، بانکداری الکترونیک (TV-BANKING) با قابلیت انجام امور مختلف بانکی مثل نقل و انتقال پول بین کارت های عضو شبکه شتاب و پرداخت قبوض را از دیگر قابلیت‌های تلویزیون تعاملی «به سیما» عنوان کرد.

 

مدیر عامل اپراتور تلویزیون تعاملی درباره هزینه های استفاده از این سرویس فراگیر گفت: تمام شهروندان می توانند با خرید یک دستگاه کوچک (IP MEDIA BOX) و به وسیله سیم کارت تعبیه شده در آن یا خط تلفن منزل از خدمات متنوع این ابررسانه بهره مند شوند. هزینه استفاده از این سیستم هم در حال حاضر حداکثر حدود 20 هزار تومان در ماه پیش بینی شده که غیر از این مبلغ بابت اتصال به تلفن هزینه‌ای دریافت نخواهد شد.



تاريخ : یک شنبه 19 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بالاخره طلسم پرتاب ماهواره های جدید ایران شکست و ماهواره "فجر" در آغازین روزهای دهه فجر به فضا رفت تا بار دیگر، قدرت فضایی کشورمان و دستیابی ایران به چرخه کامل صنعت فضایی اثبات و اعلام شود.

ماهواره فجر پس ماهواره های امید، رصد و نوید چهارمین ماهواره ایرانی در مدار زمین محسوب می شود که توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و شرکت صنایع الکترونیک ایران ساخته شده است و مرکز هدایت و کنترل عملیات فضایی کشور به کمک شبکه ایستگاه های زمینی بومی عهده دار پشتیبانی و نظارت بر عملیات بهره برداری ماهواره فجر است.

بنا بر اعلام صورت گرفته، فجر که امروز در مدار زمین قرار گرفت ماهواره ای 52 کیلویی با شکل هندسی 6 ضلعی با ارتفاع 49 سانتیمتر و عرض 35 سانتیمتر است.


طی سالهای گذشته و در راستای استفاده صلح آمیز از فضا و بهره مندی متخصصان کشور در زمینه های گوناگون از اطلاعات ماهواره ای، برنامه فضایی کشور ساخت و پرتاب و عملیاتی کردن ماهواره های مختلفی را در دستور کار خود داده است. بدیهی است ضمن کسب تجارب علمی و فناوری های لازم باید آزمایشات واقعی نیز برای کسب اطمینان از عملکرد سامانه هایی که در کاربری ماهواره های بزرگ و سنگین به کار می روند به انجام برسد که اینکار با بهره گیری از ماهواره های کوچک و در مدارهای پایین اجرا می شود.

ماهواره سینا اولین ماهواره ای بود که جمهوری اسلامی ایران توسط روسیه به فضا پرتاب کرد. سینا به صورت مشترک توسط دانشمندان ایرانی و متخصصان روس ساخته شده و تجربه ای مشترک بین دو کشور برای ارتقاء توان متخصصان داخلی و آشنایی با دستاوردهای کشورهای پیشرو در عرصه فضا بود. پرتاب ماهواره سینا باعث شد جمهوری اسلامی ایران در ردیف 44  کشور صاحب ماهواره در فضا قرار گیرد.

بخشی از برنامه فضایی ایران با توجه به تخصص های موجود در شرکت صنایع الکترونیک ایران(صاایران) بر دوش این مجموعه قرار گرفته که در وهله اول مطالعه، طراحی و ساخت اولین ماهواره بومی کشور به نام امید، بعد از آن ماهواره فجر، در مرحله بعدی چهار ماهواره طلوع و در گام مهم بعدی ماهواره پارس سپهر به عنوان یک ماهواره با ارتفاع بالاتر و سنگین تر از نمونه های قبلی است.

در برنامه فضایی کشور با رویکردی واقع بینانه و با اتکا به توان داخلی کشور، لازم بود تا از سایر بخش های علمی کشور نیز کمک گرفته شود که مهمترین آنها یعنی دانشگاه ها نیز وظیفه مطالعه و ایجاد فناوری های مختلف فضایی و طراحی و ساخت ماهواره های دانشجویی را بر عهده گرفتند که در هر یک از آنها چند فناوری و دستاورد تخصصی مورد بهره برداری و آزمایش قرار می گیرد.

از این دست ماهواره ها می توان به خانواده ماهواره های رصد از دانشگاه مالک اشتر، نوید و ظفر از دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد. از بین این ماهواره ها رصد-1 در سال های قبل پرتاب شده و با موفقیت خوبی مأموریت خود را به پایان رسانده و برخی ماهواره های دیگر نیز آماده پرتاب هستند که طبق اعلام پس از ماهواره فجر، این ماهواره ها مانند شریف ست در نوبت پرتاب قرار دارند.

با توجه به اعلام اینکه پرتاب ماهواره فجر رسما اعلام شده است در این گزارش به معرفی این ماهواره و برخی دستاورهای حاصل از آن می پردازیم و مقایسه ای بین آن و ماهواره های امید و رصد-1 که تاکنون پرتاب شده اند خواهیم داشت.

این ماهواره ها اگر چه ممکن است دقت های بالا نداشته باشند اما تک‌تک آنها حلقه‌هایی از یک زنجیره بلوغ و اکتساب فناوری هستند که به صورت یکپارچه و سامانه ایی و در یک نقشه راه محصولی و اکتساب فناوری مشخص مدیریت می‌شود.
 
امیدی که به فجر منجر شد

ماهواره فجر ماهواره ای با طراحی کاملاً حرفه ای و برآمده از ماهواره امید است. ماهواره امید نزدیک به 90 روز(سه ماه) در فضا بود و حدود 1200 مرتبه در مدار زمین چرخش نمود. ماهواره ملی امید به عنوان اولین ماهواره بومی و با توجه به مأموریت تعریف شده برای آن بخشی از فناوری های کلیدی یک ماهواره عملیاتی را در بر داشت.

این فناوری ها که برای اولین بار در کشور به صورت بومی به کار گرفته شده بود شامل مواردی چون تولید تجهیزات الکترونیک ماهواره، تولید فرستنده و گیرنده فضایی، فناوری شبیه سازی پرواز ماهواره، مهندسی سامانه فضایی بصورت کاملاً بومی، اثبات وجود ماهواره در مدار، تعیین دوره تناوب و زمان طلوع ماهواره با دقت بالا، ارتباط از راه دور(تله متری)، فرمان از دور(تله کامند)ماهواره بودند.

ماهواره ملی امید یک ماهواره علمی تحقیقاتی و پژوهشی و مخابراتی بود که مأموریت آن بصورت تعیین مشخصات مداری ماهواره پس از جدایی از ماهواره بر، برقراری ارتباط دو سویه ماهواره و ایستگاه زمینی به منظور ذخیره و ارسال داده های تله متری و تله کامند، ارسال فرمان از ایستگاه زمینی به ماهواره و  برخی موارد دیگر تعریف شده بود.

با کسب تجارب بسیار ارزشمند از ماهواره امید و شکستن مرزهای بسیار در آن، در گام بعدی ماهواره ای با ویژگی های جدید در کنار ارتقاء قابلیت های ماهواره امید مد نظر بود. حاصل این روند، ماهواره فجر است که همه ویژگی های یک ماهواره حرفه ای را دارد.

اصلی ترین تفاوت ها و بهبودهای فجر نسبت به امید، بهره مندی از سلول های خورشیدی برای شارژ باتری و تولید توان، قرار گیری در مدارهای بالاتر، طول عمر بسیار بیشتر، همراه داشتن محموله تصویربرداری و توانایی افزایش ارتفاع نسبت به زمین از طریق انتقال مداری است.

روی بدنه ماهواره فجر سلول های خورشیدی به کار رفته است که با تأمین توان از نور خورشید و شارژ باتری های نقش مؤثری در افزایش عمر کاری آن به یکسال و نیم داشته است. این ماهواره دارای سامانه جی پی اس است، این سامانه موقعیت ماهواره را هر لحظه در فضا مشخص می کند و این موقعیت یابی می تواند کاربردهای مختلف علمی و عملیاتی داشته باشد. این ماهواره همچنین قابلیت مانورمداری و تصویربرداری را نیز دارد.

ویژگی ها و دستاوردهای ماهواره فجر

به گزارش مشرق، این ماهواره در مدت یك سال به دست محققان كشور و با همكاری بخش‌های مختلف صنعت هوافضای كشور طراحی و ساخته شده و سپس وارد مراحل آزمایشات عملیاتی شد.

مأموریت در نظر گرفته شده برای ماهواره فجر انتقال مداری، عکسبرداری برای نقشه برداری و هواشناسی و برخی محموله های تحقیقاتی است. با استفاده از ماهواره فجر آزمایش و صحت سنجی فناوری های بكار رفته در ماهواره های بعدی ممکن شده و بهبود زیرسامانه های پردازش و افزایش ارتفاع و عمر مداری از جمله وظایف ماهواره فجر خواهد بود.

فناوری های جدید این ماهواره شامل فناوری انتقال مداری به کمک رانشگر گاز سرد، فناوری تعیین کنترل وضعیت ماهواره از طریق پایداری چرخان فعال، فناوری تصویربرداری فضایی و فناوری تعیین و توزیع توان الکتریکی است.

از جمله دستاوردهای ماهواره فجر می توان به دستیابی به فرآیند کاملی از کلیه زیرسامانه های مورد نیاز در فناوری فضایی، کاهش هزینه های پرتاب با دستیابی به فرایند انتقال مداری در ماهوراه، ساخت اولین ماهواره بومی دارای توانمندی انتقال مداری اشاره کرد.

انتقال مداری

با توجه به محدودیت موشک های فعلی حامل های ماهواره در کشور، تنها مدارهای پایین برای قرار دادن ماهواره ها در دسترس است. از طرفی در ارتفاعات نزدیک به زمین به دلیل برخورد با مولکول های هوا، ماهواره دچار افت انرژی جنبشی شده و به مرور با از دست دادن ارتفاع سقوط کرده و ناچاراً مأموریت آن پایان می یابد.

در واقع عامل باقی ماندن ماهواره در مدار نیروی خررج از مرکز ناشی از تغییر جهت سرعت است که با نیروی جاذبه زمین در تعادل قرار می گیرد. با افت سرعت، نیروی مخالفت کننده با جاذبه نیز کاهش یافته و در نتیجه ماهواره به سمت زمین کشیده می شود.

برای افزایش عمر کاری ماهواره از نظر مدت زمان استقرار در مدار، یک راه حل کم هزینه، انتقال مداری برای رساندن ماهواره به ارتفاعات بالاتر است(به نسبت سرمایه لازم برای ارتقاء ماهواره بر برای رسیدن به این ارتفاع). در این روش پس از قرارگیری ماهواره در مدار اولیه با استفاده از نیروی ایجاد شده از پیشران تعبیه شده در آن، ماهواره شروع به افزایش ارتفاع کرده و در مدار بالاتری مستقر می شود.

به طور كلی سامانه‌های پیشرانش فضایی به دو دسته كلی سامانه‌های پیشرانش الكتریكی و شیمیایی تقسیم می‌شوند. در سامانه‌های پیشرانش شیمیایی انرژی لازم برای تولید نیروی رانش(تراست) در رانشگر ذخیره شده كه این نیرو بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی آزاد شده و سپس رانشگر به وسیله عبور دادن آن به شكل گاز با سرعت بسیار بالا از درون خروجی(نازل) شتاب می‌گیرد.

سامانه های رایج پیشرانش شیمیایی شامل سامانه‌ها گاز سرد و سامانه گاز داغ هستند كه پروژه طراحی و ساخت سامانه پیشرانه گاز سرد ماهواره که در پژوهشگاه هوافضا به انجام رسیده در ماهواره فجر به کار گرفته شده و این سامانه به جابه‌جایی ماهواره در مدار زمین كمك می‌كند.

سامانه گاز سرد با رانشگرهایی مانند گاز ورودی فشرده شده مثلاً گاز نیتروژن یا گازهای هیدروكربنی فشار بالا مانند پروپان كار می‌كند. این گاز فشرده شده در داخل مخزنی در ماهواره ذخیره می شود.

پس از قرار گیری ماهواره فجر در مدار بیضوی با اوج حدود 350-375 کیلومتر و حضیض حدود 250-275 و زاویه میل 55 درجه با شروع کار پیشران، مدار این ماهواره در نقطه اوج به مدار دایروی 375 تا 400 کیلومتر رسیده و بدین ترتیب ماهواره با خروج از مدار بیضوی پیشین و عدم کاهش و افزایش متناوب ارتفاع، کمتر در معرض از دست دادن انرژی و برخورد با نیروهای مقاوم هوا قرار می گیرد.

این عمل باعث می‌شود که از نظر بالستیکی در فضای بالای جو که بسیار رقیق بوده و میزان مولکول‌های هوا بسیار کم است نیروهای پسا که باعث کاهش سرعت می شود روی ماهواره به مقدار قابل توجهی کمتر باشد. بنابراین ماندگاری ماهواره در فضا افزایش یافته و از حدود 3 ماه به میزان یک تا یک و نیم سال می رسد.

علاوه بر افزایش طول عمر ماهواره، حضور در ارتفاعات بالاتر به مجموعه داده های دانشی پیرامون عملکرد ماهواره و زیرسامانه های آن در این ارتفاعات نیز خواهد افزود و راه را برای تجربه های بعدی هموارتر می کند.

علاوه بر زیرسامانه پیشران گاز سرد، ماهواره فجر از رانشگر پالس پلاسمایی که یک رانشگر الکتریکی با ضربه ویژه بسیار بالا است به عنوان محموله فرعی بهره گیری کرده که این رانشگر جدید باعث دوران ماهواره حول مرکز جرم خواهد شد.

از این حرکت دورانی که در ماهواره فجر 6 دور در دقیقه برای پایدارسازی ماهواره استفاده می شود. این روش متعادل نمودن ماهواره دارای مزایایی از جمله سادگی پایدار سازی، مقاومت در برابر نیروهای مزاحم و اغتشاشات ورودی به سامانه با بهره برداری از اثر ژیروسکوپی دوران و سادگی باقی نگه داشتن جهتگیری ماهواره است. بنابراین ماهواره فجر در هر 10 ثانیه یکبار به دور خود و در هر ثانیه 36 درجه می چرخد.

همچنین از روش تثبیت نسبت به سه محور نیز در ماهواره فجر استفاده می شود.


دوربین ماهواره فجر

به گزارش مشرق، يکي دیگر از ويژگي‌هاي مهم اين ماهواره جديد ايراني، دوربين بسيار پيشرفته آن است که تصاوير دریافت شونده قابل استفاده در مراکز مختلف خواهد بود. تصويربرداري جهت مصارف گوناگونی همچون بررسي وضعيت هاي هواشناسي از جمله کاربردهای تصاویر این دوربین است.

طراحي، ساخت، مونتاژ و برنامه نويسي بخش الکترونيک، ساخت قطعات مکانيکي طبق استانداردهاي فضايي، پوشش دهي قطعات مکانيک بخش اپتيکي با استفاده از پوشش هاي فضايي، ساخت و  پوشش(کوتينگ) لنزها با شيشه هاي ضد تشعشع، مونتاژ بخش اپتيک، مونتاژ و راه اندازي كل دوربين، گرفتن تصوير با استفاده از اين دوربين و اجراي آزمايش هاي اپتيكي بر روي بخش هاي مختلف از عمده فعاليت هاي انجام شده براي ساخت دوربين اين ماهواره جديد ايراني است.

اين دوربين داراي قابليت تفکيک هزار تا 500 متر را دارد. البته به گفته مدیرعامل وقت شرکت صاایران، دوربینی با تفکیک 20 متر نیز قابل دستیابی است که برای ماهواره طلوع در نظر گرفته شده است. از تصاوير تهيه شده توسط دوربين نصب شده بر روي ماهواره فجر مي‌توان در فعاليت‌هاي هواشناسي و نقشه‌برداري استفاده کرد.

از دیگر قابلیت های ماهواره فجر بکارگیری روش ترکیبی برای موقعیت یابی آن است که شامل دو روش استفاده از ایستگاه های زمینی و سامانه موقعیت یابی جهانی(GPS) در داخل ماهواره است.

پژوهشگران شرکت صنايع الکترونيک ‌ايران موفق به طراحي، ساخت و آزمایش گيرنده GPS فضايي براي موقعيت‌يابي در مدارهاي لئو (LEO) شده اند که در این ماهواره از این نوع سامانه ها استفاده شده است. بدین ترتیب اين ماهواره علاوه بر آزمایش سامانه‌های مختلف، کار حرفه‌اي مانند موقعيت‌يابي در فضا را نیز انجام مي‌دهد.

ماهواره فجر از شکل هندسی شش ضلعی با ارتفاع 49 سانتیمتر و عرض 35 سانتیمتر برخودار بوده و بین 50 تا 60 کیلوگرم جرم دارد. فجر نسبت به امید دو برابر و نسبت به رصد-1 سه تا چهار برابر سنگین تر است. هر چند ماهواره 15.3 کیلوگرمی رصد-1 اولین ماهواره کشور مجهز به سلول های خورشیدی و همچنین محموله تصویربرداری با تفکیک 150 متر بوده است اما با توجه به عمر کوتاه کمتر از دوماهه رصد-1 و اهداف آزمایشی و تحقیقاتی از پرتاب آن باید ماهواره فجر با کمینه عمر یک تا یک ونیم سال را به عنوان نخستین ماهواره سنجشی کاربردی کشور به حساب آورد.

ماهواره های امید و رصد-1 با نوع پایه ماهواره بر سفیر پرتاب شده و در مدار بیضوی با اوج 350 و حضیض 250 کیلومتر قرار گرفتند در حالیکه فجر با نوع بهسازی شده سفیر با نام سفیر-1بی یا همان سفیر فجر که قابلیت حمل حدود 50 کیلوگرم محموله را به همان مدار دارد راهی خواهد شد. همچنین با افزایش ارتفاع از طریق مانور مداری فجر در نهایت در مدار 400 کیلومتری دایروی (فاصله تقریباً ثابت نسبت به زمین) قرار خواهد گرفت.




بنابراین فجر نسبت به رصد-1 ماهواره ای کاملاً حرفه ای و عملیاتی خواهد بود. البته هر دوی این ماهواره ها توانایی تولید توان در مدار را با بهره گیری از سلول های خورشیدی دارند.

همچنین در ماهواره فجر از عایق های حرارتی چند لایه و پوشش های خاص چند لایه استفاده شده است. مسئله انتقال حرارت و ترمودینامیک داخلی در ماهواره ها با توجه به اختلاف شدید دما بین وجوه مختلفی که رو و پشت به نور خورشید قرار دارند بسیار پیچیده بوده، بعلاوه حرکت خود ماهواره نیز عامل دیگری در ازدیاد این پیچیدگی به شمار می رود که برای استقرار موفق و طولانی مدت ماهواره در مدار ضمن تجهیز آن به حسگرهای پیشرفته و کارآمد کار علمی سنگینی نیز برای تعیین شرایط حرارتی ماهواره توسط متخصصان جوان و نخبه کشور به انجام رسیده است.

ماهواره فجر پس از آنکه تمامی آزمایشات پیش از پرتاب از جمله انطباق با ماهواره بر را به انجام رسانید، در اولین نوبت پرتاب قرار گرفت و با موفقیت به آسمان رفت.

هر چند ماهواره فجر در رده ماهواره های سبک و کوچک طبقه بندی می شود اما نگاهی به رویکرد کشورهای پیشرو در این زمینه نشان می دهد که علاقه به ماهواره های بزرگ و سنگین با توجه به پیشرفت در ساخت زیرسامانه های کوچک و سبک کمتر شده و از تعداد زیادی ماهواره کوچک به صورت منظومه ای اما در ارتفاعات چند صد کیلومتری برای کاربردهای متعددی بهره گیری می کنند.

در ایران نیز با توجه به مشکلات توسعه ماهواره برهایی با قابلیت حمل محموله های بسیار سنگین به ارتفاعات بالا از هم اکنون استفاده از منظومه ای از ماهواره های سبک در ارتفاع بالا در دستور کار قرار گرفته که ماهواره های طلوع در همین راستا طراحی شده اند. ماهواره فجر نیز با توجه به اینکه نسل قبل از طلوع محسوب می شود آغازی بر استقرار چشم سوم ایران در ارتفاعات بالا خواهند بود.
 
ماهواره بر سفیر فجر

به گزارش مشرق، ماهواره برها کار انتقال ماهواره را از سطح زمین به مدار مورد نظر و استقرار آن با دقت بالا و در زاویه مطلوب به انجام می رسانند. با توسعه فناوری های موشکی در کشور و با بهره گیری از تجارب حاصله موشک حامل دو مرحله ای سفیر یک طراحی و آزمایش شد و پس از اصلاحات لازم موشک سفیر امید به عنوان نوع پایه ماهواره برهای کشور وارد خدمت شده و ماهواره 27 کیلوگرمی امید را با سرعت بیش از 8100 متر بر ثانیه در مدار قرار داد.

با توجه به لزوم برداشتن گام های بزرگ برای توسعه برنامه فضایی کشور نیاز به انتقال ماهواره های سنگین تر به ارتفاعات بالاتر وجود دارد که عاقلانه ترین کار بهسازی همین ماهواره بر موجود برای رسیدن به توانایی لازم است.

گفتنی است کشورهای پیشروی فضایی نیز ماهواره برهای جدید خود را بر اساس بهسازی نمونه های در دسترس خود می سازند که این روش از نظر کاهش هزینه، کاهش زمان طراحی و آزمایش و همچنین اطمینان عملیاتی و کاهش ریسک بسیار مطلوب است.

در این راستا انواع بهسازی شده سفیر با نام های سفیر-1آ و سفیر-1بی توسعه یافتند که ماهواره بر سفیر-1آ که به آن سفیر رصد نیز گفته می شد نانوماهواره 15.3 کیلوگرمی رصد-1 را به ارتفاع کمی بیشتر از امید برد و بار دیگر کارایی و قابلیت اطمینان بالای خود را نشان داد. بنابراين با پرتاب ماهواره رصد و قرار گرفتن در مدار مورد نظر، اين رده از ماهواره‌برهاي كشور كه توسط سازمان صنایع هوافضا ساخته شده است، تثبيت و آزمایش تكرار پذيري نیز شد.

بر اساس آنچه قبلا اعلام شده، دو مرحله ای بودن ماهواره برهای خانواده سفیر نیز از ویژگی های برتر آنها به شمار می رود که برای کشوری با سابقه کم در عرصه فضایی بسیار قابل توجه است. هر دو مرحله این پیشران ها از نوع سوخت مایع بوده و از فناوری کنترل بردار رانش(TVC) برخوردار هستند.

طول مرحله اول موشک سفیر حدوداً 4.5 برابر طول مرحله دوم آن(بدون احتساب بخش در بر دارنده ماهواره) است. موتور مرحله اول بسیار پرقدرت بوده و کار جدا کردن ماهواره بر از سطح زمین را به انجام می رساند و موتور مرحله دوم هر چند رانش کمتری دارد اما با مدت زمان کارکرد بیشتر خود نسبت به مرحله اول، نقش مهمی در فرایند قراردادن ماهواره در مدار دارد. تیغه های نصب شده در انتهای بدنه از نوع ثابت بوده و تنها نقش پایداری کننده موشک را با کمک نیروهای آیرودینامیکی بر عهده دارند.


موشک ماهواره بر دو مرحله ای سفیر
 
میزان رانش پیشران مرحله اول در نوع پایه سفیر تقریباً 9.5 برابر رانش تولیدی موتور مرحله دوم و زمان کارکرد این مرحله تقریباً 2.1 برابر مرحله اول است. با اتمام کار پیشران مرحله اول، این موتور به همراه تمامی بخشهای مرتبط در سازه و بدنه و در واقع بخش بزرگی از موشک جدا شده و با سبکتر شدن موشک، کار اوجگیری به سمت مورد نظر ادامه می یابد.

سامانه کنترلی مرحله اول از نوع نازل ثابت با تیغه های متحرک بوده و در مرحله دوم خود نازل (خروجی گازهای موتور) تغییر زاویه می دهد. این سامانه برای هرچه دقیق تر قرار دادن ماهواره در مدار از دقت بسیار بالا و در نتیجه از فناوری پیشرفته با پشتوانه علمی و تخصصی بسیار بالا در زمینه علم دینامیک و کنترل برخوردار است.

با بهسازی موتور ماهواره بر سفیر امید، كه در رديف بهترين موتور هاي مراحل بالاي ماهواره برها قرار دارد، نسبت به موتورهاي مرحله دوم ماهواره بر سفير اميد شاخص انرژيكي بالاتري حاصل شده است. از ويژگي هاي شاخص اين موتور ايجاد قابليت كنترل پذيري بالا در مرحله ماهواره بر است .

در بهينه سازي اين موتور ضمن حفظ نقاط قوت موتور مرحله دوم سفير اميد تلاش شده تا با كاهش سوخت مصرفي موتور، جرم محموله ماهواره بر افزايش داده شود. قابليت حركت محفظه  احتراق در حين كار موتور، دور بالاي پمپ ها از قابلیت های برجسته اي است كه در موتور مرحله  دو سفير اميد و نسل بهينه شده ي آن وجود دارد.

در واقع با افزایش رانش موتور از 32 به 37 تن(افزایش حدود 50 درصدی در وزن و  25 درصدی در ارتفاع‌) قابلیت حمل ماهواره تا وزن 50 كیلوگرم به مدار بیضوی 250-400 كیلومتری برای این ماهواره بر 22 متری که 1.25 متر نیز قطر دارد بوجود آمده است.

برای توضیح بیشتر پیرامون دشواری های طراحی و ساخت یک موتور کاملاً جدید باید گفت ضمن نیاز به اجرای تمام مراحل مطالعه و طراحی، تمامی انواع آزمایشات نیز باید بر روی پیشران جدید اجرا شود تا از مطلوب بودن نتیجه اطمینان حاصل شود. مثلاً با توجه به اینکه گازهای پرسرعت خروجی از موتور راکتی تراکم پذیر(Compressible) هستند قابلیت ارتعاش دارند.

در صورت ورود گاز به مدهای ارتعاشی نامطلوب به طبع آن نازل(خروجی موشک)، لوله های حاوی سوخت، شیرها و اتصالات و سازه موشک نیز دچار ارتعاش شده و در صورت بروز پدید تشدید (Resonance) موشک ماهواره بر از بین خواهد رفت. بنابراین تمامی محاسبات پیچیده دینامیک سیالات، حرارت، سازه برای خاص ترین حالات نیز باید اجرا شده که به نوبه خود بسیار زمانبر بوده و پس از ساخت نمونه اولیه آزمایش صورت گیرد.

با توجه به نیاز به اجرای آزمایشات جزئی و کامل که برخی از انواع آنها هزینه ای بالغ بر یک میلیون دلار دارند، کشورهای مختلف به خصوص کشورهای در حال توسعه پس از رسیدن به یک پیشران مناسب با بهسازی و توسعه و روشهایی چون کلاستر کردن (استفاده چند عدد از پیشران موجود در کنار هم) توان ماهواره برهای خود را ارتقاء می دهند که چنین رویکردی در برنامه فضایی کشورمان نیز در دستور کار است.

برنامه فضایی کشورمان تا کنون از روند مناسبی برخوردار بوده و مراحل آن سریعتر از بسیاری از کشورهای فضایی جهان به پیش می رود. امید است با توسعه روز افزون فناوری های ماهواره ها در کشور که به ساخته شدن سریعتر تعداد کافی از نمونه های مورد نیاز از آنها منجر می شود، ماهواره برهای بهتر و توانمندتری نیز در دسترس قرار گرفته (مثلاً ماهواره برهایی با قابلیت قرار دادن چند ماهواره در فضا در هر بار پرتاب) و در مجموع برنامه فضایی کشورمان با اراده سیاسی و توجه اعتباری بیشتر، از سرعت مطلوب تری و نتایج عملیاتی برخوردار شود.



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

«بودجه نداریم». بچه های علاقه مند به کارهای تحقیقاتی در دانشگاه های ایران، احتمالا بارها و بارها توالی تلخ این دو کلمه را از مدیران بالادستی شان شنیده اند و شاید به این فکر افتاده اند که خودشان را به بهترین دانشکاه های جهان برسانند و فرصت تحصیل در آنها، مطالعه در کتاب خانه های بی نظیرشان و استفاده از آزمایشگاه های باورنکردنی این دانشگاه را به دست بیاورند. 

دانشگاه هایی که چند سال درس خواندن در آنها، برای رزومه هر فردی کافی به نظر می رسد و البته به این سادگی ها به هیچ فردی مدرک نمی دهند. دانشگاه هایی که هر سال میزبان تعداد بسیار زیادی از دانشجویان کشورهای مختلف دنیا می شوند.

هاروارد

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


هاروارد، قدیمی ترین موسسه آموزشی در کشور آمریکا به شمار می رود. این دانشگاه در سال 1636 تاسیس شده است. مهم ترین افتخار دانشگاه قدیمی آمریکایی، تعداد افرادی است که بعد از تحصیل در این دانشگاه موفق به دریافت جایزه نوبل در رشته های مختلف شده اند. هاروارد سابقه آموزش دادن به 40 برنده نوبل را دارد و از این حیث در بین همه دانشگاه های جهان رده دوم را در اختیار دارد. این دانشگاه شامل 10 دانشکده مختلف در مساحتی 212 هکتاری است. نام هاروارد از نام خانوادگی جان هاروارد گرفته شده است. او اولین و مهم ترین فرد خیری بود که به ساخته شدن این دانشگاه درجه یک کمک کرد.


ام آی تی

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


در طول 150 سال، 70 نفر از افراد تحصیلکرده دانشگاه تکنولوژی ماساچوست یا همان ام آی تی، موفق به دریافت جایزه نوبل شده اند که 8 نفر از آنها هنوز هم در مدیریت و تدریس این دانشگاه حضور فعالی دارند تا ام آی تی، توسط نوبل گرفته ها اداره شود. اگرچه همه ام آی تی را با دپارتمان فوق العاده تکنولوژی اش می شناسند، این دانشگاه رشته های مختلف دیگری مثل هنر، علوم اجتماعی، ارتباطات، مدیریت و سلامت را نیز در برنامه خود جای داده است. ام آی تی 10 هزار دانشجو دارد که در محوطه 168 هزار هکتاری آن مشغول به تحصیل هستند. چند نفر از اعضای کابینه دکتر حسن روحانی نیز در ام آی تی تحصیل کرده اند.


استنفورد

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


لیلند استنفورد بعد از مرگ تراژیک پسرش در 16 سالگی، تصمیم گرفت تا به یاد او، در پروسه ساخت یک دانشگاه، مشارکتی جدی داشته باشد. او که همواره آروزی تماشای پسرش در روزهای دانشجویی را داشت، به این آرزویش نرسید اما توانست نام خانوادگی اش را روی دانشگاهی بگذارد که حالا میزبان 11 هزار دانشجو از نقاط مختلف دنیا است. استنفورد، سومین دانشگاه ثروتمند کره زمین به شمار می شود. این دانشگاه که در سال 1891 تاسیس شده، به لحاظ سختگیری، یکی از جدی ترین دانشگاه های دنیاست. براساس آمار، آنها در هر دوره تنها به 7 درصد دانشجوها مدرک قبولی داده اند.


کمبریج

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


در سال 1209، دانشجویانی که از آکسفورد خارج شده بودند، تصمیم گرفتند دانشگاه تازه ای را در لندن بنا کنند. آنها که با مدیران دانشگاه آکسفورد اختلافاتی بسیار جدی داشتند، دانشگاه تازه را براساس ایده آل های خودشان شکل دادند و کاری کردند که مدتی بعد، کمبریج تبدیل به بهترین دانشگاه کشور انگلستان شد. این دانشگاه که در شرایط فعی 18300 دانشجو را در خود جای می دهد، همواره به عنوان یکی از دانشگاه های متحول کننده جهان نام برده می شود.


آکسفورد

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


26 تا از وزرای کابینه های مختلف دولت انگلستان و حداقل 30 رهبر در کشورهای مختلف جهان، سابقه تحصیل در این دانشگاه را دارند. آکسفورد به ویژه در قرن سیزدهم میلادی، سرعت چشمگیری به رشد علم در جهان بخشید. سومین دانشگاه قدیمی دنیا، امکان تحصیل در 38 بخش مختلف را برای شاگردانی که قصد دارند در آکسفورد درس بخوانند مهیا می کند. تعداد دانشجوهای آکسفورد در حال حاضر به 12 هزار نفر می رسد.


کالیفرنیا

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


در توصیف دانشگاه کالیفرنیا شاید همین کافی باشد که ویتامین ای (E) در این دانشگاه کشف شده است. کالیفرنیا که به لحاظ سطح علمی یکی از خیره کننده ترین دانشگاه های دنیاست، میزبان اولین تحقیقات در مورد ویروس آنفولانزا نیز بوده است. این دانشگاه در سال 1868 شکل گرفته و در همه این سال ها به کمک آزمایشگاه های درجه یکش، کمک زیادی به محققان مختلفی که درسشان را همین جا تمام کرده اند، رسانده است.

20 نفر از محصلان کلمبیا سابقه دریافت جایزه نوبل را دارند. نکته جالب در مورد  کالیفرنیا، تعداد بالای دانشجوهایی است که بدون ثبت نام رسمی، به صورت مشارکتی با این دانشگاه همکاری می کنند. کالیفرنیا درمجموع از حضور 38 هزار دانشجو یا همیار دانشجویی بهره می برد.


پرینستون

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


از سال 1746 تا به امروز، یکی از شاهرگ های تحصیلی در کشور آمریکا بوده است. پرینستون، وسعت چندانی ندارد اما تا به امروز توانسته 30 نفر را برای تصاحب جایزه نوبل تربیت کند. تعداد دانشجوهای محصول در این دانشگاه 5 هزار نفر است که در قیاس با دانشگاه های فیلادلفیا، کیفتی از اهمیت به مراتب بیشتری نسبت به کمیت برخوردار است و با کم تر شدن تعداد دانشجوها، شرایط آموزشی آنها در وضعیت به مراتب بهتری قرار می گیرد.


ییل

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


سومین دانشگاه قدیمی آمریکا، 5 تا از روسای جمهور این کشور را به عنوان دانشجو آموزش داده است تا به لحاظ اعتبار فرهنگی و سیاسی، در سطح فوق العاده بالایی قرار داشته باشد. 17 قاضی سرشناس آمریکایی نیز محصول آموزش های دانشگاه ییل هستند. دانشگاهی با 24 کتابخانه و 12 میلیون نسخه کتاب که هر سال فقط به 2 هزار نفر مدرک اهدا می کند.


کالتک

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


دانشگاه تکنولوژی کالیفرنیا در منطقه پادسانا، هرسال تعداد زیادی از غول های رشته های مهندس در جهان را تربیت می کند. این دانشگاه که فقط 2 هزار و 300 دانشجو را به صورت همزمان تحت آموزش قرار می دهد، تا به امروز دوران تحصیلی 31 برنده نوبل را رقم زده است. کالتک به لحاظ تحقیقاتی، یکی از بهترین دانشگاه های همه تاریخ محسوب می شود. درواقع وقتی که شما در کالتک به عنوان دانشجو پذیرفته می شوید، حفظ کردن درس ها و نکات تئوری از کمترین میزان اعتبار برخوردارند و تا زمانی که کارهای تحقیقاتی و عملی در بهترین وضعیت ممکن نباشند، هیچ دانشجویی نمی تواند از کالتک مدرک دریافت کند.


دانشگاه توکیو

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


دانشگاه ملی کشور ژاپن که در سال 1877 تاسیس شده، حالا با عنوان بهترین دانشگاه آسیایی، به غربی ها شناسانده می شوند. این دانشگاه در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و توانسته در محتوای درس ها، ارتباط برقرار کردن با بازار کار و البته امکانات سخت افزاری، شرایط بسیار ایده آلی را برای دانشجویانش فراهم کند.

تقریبا همه رشته های این دانشگاه، علاوه بر زبان ژاپنی، به زبان انگلیسی نیز تدریس می شوند تا دانشجوهای خارجی مشکلی برای حضور در دانشگاه توکیو نداشته باشند. این دانشگاه از سال 2000، همکاری جدی با برخی از بهترین دانشگاه های کشور انگلیس و آمریکا را آغاز کرده و حالا بالاخره توانسته به هدفگذاری های اولیه اش برسد.


کلمبیا

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


برای ایرانی ها، این دانشگاه یادآور سخنرانی معروف محمود احمدی نژاد است و برای آمریکایی ها، یادآور دوران تحصیل باراک اوباما! این دانشگاه زیبا در سال 1754 و البته با نام دیگری تاسیس شده است. دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک قرار گرفته و 8 هزار دانشجو نیز در حال حاضر مشغول تحصیل در آن هستند. این دانشگاه روزنامه اختصاصی خودش را دارد که اتفاقا کم تیراژ هم نیست. کلمبیا در 31 رشته ورزشی مختلف نیز تیم داری می کند از این حیث یکی از موفق ترین دانشگاه های  جهان محسوب می شود. دستاوردهای دانشگاه کلمبیا موجب شده این دانشگاه یک بار جایزه پولیتزر را از آن خود کند.


امپریال لندن

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


4 سالن بدنسازی، دو استخر و دو سالن ورزشی، تنها بخشی از امکانات دانشگاهی هستند که اتفاقا رشته های مرتبط با ورزش ندارد و در زمینه های پزشکی، علوم طبیعی، مهندسی و اقتصاد دانشجو قبول می کند. در دانشگاه امپریال لندن، 6 اتاق مختص تمرین موسیقی وجود دارد و دو کافه تریای ویژه که البته تنها بخشی از دانشجوها اجازه حضور در آن را پیدا می کنند. این دانشگاه در سال 1907، تاسیس شده و دقیقه 100 سالن بعد، تبدیل به یک دانشگاه خصوصی شده است. این دانشگاه 14 هزار دانشجو را در 8 دانشکده جای داده است.


شیکاگو

معرفی 13 دانشگاه برتر جهان در پایان سال 2014!


با پشتوانه مالی 7 و نیم میلیارد دلاری، دانشگاه شیکاگو سال های سال بدون کوچک ترین مشکلی روند این روزهایش را تداوم خواهدبخشید. این دانشگاه خصوصی، اولین دانشجوهای تاریخ اش را در سال 1890 پذیرفت. آنها تا به امروز میزبان 17 برنده جایزه نوبل بوده اند و حالانیز از 14 هزار دانشجو برخوردار هستند. یکی از ویژه ترین نکات در مورد دانشگاه شیکاگو، خوابگاه های درجه یک این دانشگاه است که زندگی و تحصیل را تبدیل به یکی از ساده ترین کارهای ممکن برای دانشجوهایش می کند. 

در پایان سال 2013، دانشگاه شیکاگو به صورت رسمی اعلام کرد که تا آن روز، حدود 135 هزار دانشجو داشته است که 51 درصد آنها مرد بودند. این دانشگاه در کنار موسسه های تحقیقاتی اش، هرسال چند فستیوال هنری نیز برگزار می کند.



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

بانک های مرکزی در کشورهای مختلف جهان تاریخ و نحوه مدیریت و میزان استقلال متفاوتی دارند، اما آنچه در میان آن ها مشترک است وظایفی است که در مورد حفظ ثبات قیمت ها بر عهده آنان است. با نگاهی اجمالی به عملکرد و پیشینه بانک های مرکزی در نقاط مختلف جهان، بهتر می توان به تفاوت ها و شباهت های آنان پی برد.

آمریکا

فدرال رزرو ((Federal Reserve یا همان بانک مرکزی آمریکا بر اساس قانون کنگره این کشور در سال 1913 تاسیس شد. بعد از بحران بزرگ دهه 30 احساس شد که این نهاد کارایی لازم را ندارد و به همین دلیل ساختار فدرال رزرو، اصلاحات زیادی را به خود دید. سیاست های فدرال رزرو توسط یک کمیته 12 نفره تعیین می شود که 7 تن از آن ها برای مدت 14 سال توسط رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و بعد از تایید مجلس سنا برگزیده می شوند. 5 عضو دیگر را رئیس فدرال رزرو نیویورک و روسای فدرال رزروهای چهار منطقه دیگر آمریکا تشکیل می دهند. رئیس جمهور از میان 7 نفری که انتخاب کرده، یک نفر را به عنوان رئیس فدرال رزو انتخاب می کند.

انگلستان

بانک مرکزی انگلستان که بانک انگلستان نامیده می شود در سال 1694 بنا نهاده شد و به دلیل همین قدمت طولانی است که آن را "بانوی پیر خیابان تردنیدل" خطاب می کنند. این بانک در سال 1946 ملی شد و در سال 1997 هم به نهادی مستقل از دولت تبدیل شد. نقش و عملکرد این نهاد طی سه قرن حیات آن تغییرات زیادی را به خود دیده است. اما اکنون بانک انگلستان با قرار داشتن در مرکز مالی بریتانیا دو هدف اصلی دارد. ثبات پولی و ثبات مالی بریتانیا، همچنین از اوایل قرن بیستم بانک انگلستان عهده دار تصمیم گیری در مورد نرخ بهره انگلستان و ولز شده است. رئیس بانک انگلستان با پیشنهاد نخست وزیر و توسط ملکه انگلستان انتخاب می شود.

بانک مرکزی اروپا

ایجاد یک بانک مرکزی در یک اتحادیه پولی کاری سخت اما مهم بود که اتحادیه اروپا انجام داد. هیات اجرایی این بانک شامل رئیس، نایب رئیس و چهار عضو دیگر است که با اعضای اتحادیه اروپا تعیین می شوندو همچنین روسای بانک های مرکزی کشورهای عضو اتحادیه هم از اعضای اصلی بانک مرکزی اروپا محسوب می شوند. از زمان تاسیس یعنی سال 1998 میلادی تاکنون تاکید زیادی بر استقلال این نهاد شده است. به همین دلیل بانک مرکزی اروپا در تصمیم گیری جهت حفظ ثبات پولی این اتحادیه تحت تاثیر هیچکدام از دولت های عضو قرار ندارد و به طور مستقل عمل می کند. نشست اعضای بانک مرکزی اروپا دو بار در ماه در مقر این نهاد، یعنی شهر فرانکفورت آلمان برگزار می شود که در نشست نخست تصمیماتی برای توسعه اقتصادی و پولی اخذ می شود و در نشست دوم موضوعات مربوط به دیگر وظایف این نهاد تحت بررسی قرار می گیرد.

ژاپن

بانک مرکزی ژاپن هم مانند بسیاری از دیگر نهادهای مدرن این کشور، بعد از دورهMeiji Restoration   (سقوط فئودال ها و بازشدن درهای رابطه با غرب) و در سال 1882 میلادی بنا نهاده شد. قانون این بانک در سال های 1942 و 1997 مورد بازنگری قرار گرفت که در آخرین اصلاحات  تاکید زیادی بر استقلال و شفافیت این نهاد شده است. اهداف اصلی بانک مرکزی ژاپن هم مانند دیگر بانک های مرکزی دنیا، ثبات قیمت ها و توسعه اقتصاد ملی است. رئیس بانک مرکزی ژاپن بعد از پیشنهاد رئیس جمهور و با تصویب مجلس انتخاب می شود.

چین

بانک مردمی چین که در دسامبر 1948 تاسیس شده است، نقش یک بانک مرکزی در کشور چین را ایفا می کند. مقر اصلی این بانک ابتدا در شهر شیجیاژونگ قرار داشت که یک سال بعد از تاسیس یعنی در سال 1949 مقر آن به پکن منتقل شد. بانک مردمی جمهوری چین قدرت کنترل سیاست های پولی و قانونگذاری برای نهادهای مالی را بر عهده دارد. شایان ذکر است که دارایی های مالی این نهاد بیشتر از هر نهاد مالی عمومی در تاریخ جهان است. تا سال 1978 این بانک همه عملیات مربوط به بانک های تجاری را بر عهده داشت تا اینکه در دهه 1980 در اثر اصلاحاتی که در نظام مالی چین صورت پذیرفت، وظایف تجاری این بانک بر عهده چهار بانک دولتی دیگر قرار گرفت. بعد از آن در سال های 1995 و سال 2003 هم ساختار این بانک با اصلاحاتی مواجه شد که در آخرین آن ها در کنگره حزب کمونیست مقرر شد تا نقش و قدرت بیشتری به بانک مردمی چین جهت ایجاد ثبات مالی در این کشور بخشیده شود. نصب و عزل رئیس بانک مرکزی چین بر عهده رئیس جمهور چین است.

ترکیه

ایجاد یک بانک مرکزی در ترکیه به زمان امپراطوری عثمانی برمی گردد. در سال 1856 بانک عثمانی با سرمایه مشترک بریتانیا و فرانسه بنیان نهاده شد اما از سال 1863 بود که نام این بانک به "بانک امپراطوری عثمانی" تغییر یافت و از این زمان به بعد وظایفی شبیه به بانک های مرکزی را بر عهده گرفت. در زمان جمهوری ترکیه قانون بانک مرکزی در سال 1930 به تصویب رسید و این نهاد از سال 1932 کار خود را آغاز کرد. طبق قانون وظایفی مانند تعیین نرخ بهره، قانونمند کردن بازار پول و انجام اقداماتی به همراه دولت برای حفظ ارزش پول بر عهده بانک مرکزی ترکیه است.

هند

بانک مرکزی هند در سال 1935 و طبق قانونی که یک سال قبل از آن به تصویب شده بود، تاسیس شد. دفتر مرکزی این بانک که رئیس کل آن در آنجا حضور دارد و سیاست های بانک هم در آنجا تعیین می شود، ابتدا در کلکته قرار داشت که از سال 1937 به بمبئی منتقل شد. امور بانک مرکزی هند توسط یک هیات مرکزی اداره می شود که اعضای آن توسط دولت این کشور و برای یک دوره چهارساله انتخاب می شوند. این نهاد 26 شعبه در شهرهای دیگر هند از جمله کلکته و دهلی نو دارد. یکی از مهمترین تصمیمات بانک مرکزی هند، سپردن تعیین ارزش ارز این کشور در مکانیزم بازار بوده است، تصمیمی که در سال 1993 اخذ شد.

افغانستان

 

تاسیس بانک مرکزی افغانستان به سال 1939 میلادی باز می گردد. البته "دا افغانستان بانک" طی این سال ها تغییرات زیادی را به خود دیده است. دفتر مرکزی این بانک در حال حاضر در شهر کابل قرار دارد و طبق اساسنامه این بانک، وظیفه اصلی آن حفظ ثبات قیمت ها در افغانستان است. از دیگر وظایف این بانک می توان به تعیین سیاست های پولی کشور، حفظ ارزش پول ملی و چاپ پول و اسکناس اشاره کرد. رئیس کل بانک مرکزی افغانستان توسط رئیس جمهور به مجلس نمایندگان پیشنهاد می شود و در صورت موافقت نمایندگان به ریاست دا افغانستان بانک منصوب می شود. اعضای هیات اجرایی بانک مرکزی افغانستان از هرگونه فعالیت سیاسی منع شده اند و همچنین طبق قانون کشور افغانستان، این نهاد در اتخاذ سیاست های پولی از استقلال کامل برخوردار است. البته در صورتی که رئیس بانک مرکزی و یا هر کدام از اعضای اصلی هیات اجرایی از پس اجرای وظایف خود برنیایند، رئیس جمهور توانایی عزل آن ها را خواهد داشت. البته بر نیامدن از پس وظایف طبق قانون تعریف مشخصی دارد، از جمله اینکه دادگاه تشخیص دهد که این نهاد توانایی پرداخت بدهی هایش را ندارد.



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 انتخاب ۱۰ خودروی زیبای دنیای امروز می‌تواند کار بسیار مشکلی باشد. ممکن است با نگاهی اجمالی به لیستی که در ادامه می‌آید، جای خالی مدل‌هایی را مانند تویوتا یاریس حس کنید؛ ولی در هر حال، به خاطر داشته باشید که «زیبایی» مدل‌های مختلف خودرو می‌تواند امری سلیقه‌ای باشد. به علاوه این خودروها توسط دست‌اندرکاران مجله Car and Driver انتخاب شده و تعریف آن‌ها از «زیبایی»، نه فقط جذابیت، بلکه پیوستگی و خلوص به کار رفته در طراحی بوده است.

۱۰) آئودی R8

10 خودروی زیبای دنیای امروز


قرار دادن R8 سالخورده که قرار به زودی با یک مدل دیگر جایگزین شود در بین زیباترین خودروها، می‌تواند بحث زیادی را در پی داشته باشد. با این حال، R8 از زمان معرفی‌اش که نزدیک به یک دهه از آن می‌گذرد، همچنان تمام عناصر نمادین طراحی خود را حفظ کرده است. خودرویی که شبیه به هیچ‌کدام از خودروهای دیگر نیست؛ سطوحی نیمه‌گرد که قرار دادن آن‌ها در هر جای دیگری از دنیا، ممکن است یک حالت مسخره‌آمیز داشته باشد؛‌ ولی همین سطوح در کنار چراغ‌های ظریف آئودی و همچنین چراغ‌های عقب، طراحی ساده جلوپنجره و خط سقف، یک ظاهر زیبا برای R8 ایجاد کرده‌اند؛ خودرویی که شاید بازنشستگی برایش کمی زود باشد.


۹) لندروور رنج‌روور

10 خودروی زیبای دنیای امروز


رنج‌روور به خاطر طراحی سطوح ناب خود در این لیست قرار گرفته است. نسل قبلی رنج‌روور شبیه به چیزی مانند یک مجموعه خطوط مستقیم با خط‌کش T بود و در عین حال، به نوبه خود یک خودروی جذاب به شمار می‌رفت. ولی اگر آن را با طراحی نسل جدید مقایسه کنیم، طراحی نسل قبل ضعیف و سطح پایین به نظر خواهد آمد. لندروور از خم‌های ظریفی در بخش درها استفاده می‌کند که بسیار جالب‌توجه است و البته از طراحی پرمعنای عقب نیز نباید غافل شویم. طراحی دینامیک بیشتر سطوح باعث شده تا ظاهر رنج‌روور به کلاسی بالاتر منتقل شود.


۸) پورشه 911

10 خودروی زیبای دنیای امروز


حتی آخرین پورشه 911 که رقابتی شدید در سطح بالای بازار دارد، باز هم با ظاهری بهتر به عنوان یک خودروی اسپرت نمادین به عرصه وارد شده است. فاصله محوری بزرگ‌تر در 911 جدید و فرم جدید طراحی عقب حالتی بی‌نظیر برای آن ایجاد کرده‌اند و تناسب کلی آن هنوز با زبان طراحی پورشه و منحصر به فرد بودن 911 منطبق است.


۷) کادیلاک ELR

10 خودروی زیبای دنیای امروز


ELR از یک راه نامتعارف برای رسیدن به زیبایی استفاده کرده و همین باعث شده که در این لیست حضور داشته باشد. خطوط مستقیم به کار رفته در آن به مراتب بیشتر از خطوط منحنی است. این خودرو شاید یکی از بهترین نمونه‌های زبان طراحی ظریف، هنرمندانه علمی کادیلاک باشد. شکل و کلاس طراحی و جزئیات آن بسیار خوب و ماهرانه پرداخت شده‌اند.


۶) لامبورگینی اوراکان LP610-4

10 خودروی زیبای دنیای امروز


اوراکان شاید حالت تهاجمی گذشته لامبورگینی‌های گذشته را نداشته باشد، ولی به همین دلیل نیز در این لیست جای گرفته است. حتی اگر نشان روی کاپوت را نادیده بگیریم، بدنه یک طرح بی‌نظیر و تمیز و در عین‌حال نامتعارف دارد. مهارت به کار رفته در این سبک از طراحی لامبورگینی، همه‌چیز را برای خواستنی‌شدن این مدل فراهم کرده است.


۵) استون مارتین V8 V ونتیج

10 خودروی زیبای دنیای امروز


جایگاه دقیق چرخ‌ها، یک کاپوت بلند کلاسیک، تناسب و تمیزی طراحی، سطوح بدنه برازنده؛ صحبت از استون مارتین V8 V ونتیج است. این خودرو بیشتر از هر اسپورت دیگری دارای ویژگی‌های «اسپورت» است. ونتیج در حالی که به جایگاه پنجم در این لیست رسیده است که استون مارتین هنوز به ارائه نسخه‌های خاص از این مدل ادامه می‌دهد. جذابیت این خودرو به گونه‌ای است که سن و سال در آن شاید تنها یک «عدد» باشد.


۴) مرسدس بنز کلاس S کوپه

10 خودروی زیبای دنیای امروز


کلاس S کوپه مدل ۲۰۱۵ یک نمونه واقعی از یک شرایط اولترا-لوکس است و به همین دلیل، صاحب چنین رده بالایی در این لیست شده است. طراحی گیرا و استفاده از نسبت‌های مناسب در طراحی، بر ابعاد و زیبایی آن تأثیر بسیاری گذاشته است. کاپوت آن به طرزی باورنکردنی بلند به نظر می‌رسد که ناشی از یک حقه دید ساده به کمک طراحی به سمت جلو و به طرف بالا در جلوپنجره است. خطوط سه‌گانه کنار بدنه نیز جذابیت زیادی برای آن ایجاد کرده‌اند.


۳) فراری 458 ایتالیا

10 خودروی زیبای دنیای امروز


458 ایتالیا دقیقاً همان چیزی است که از یک فراری انتظار می‌رود؛ یک خودروی مسابقه‌ای مجهز به تکنولوژی که در یک بدنه زیبا و جذاب پیچیده شده است. در اینجا یک خودروی اسپورت با موتور میانی و محصول «پینین‌فارینا» را داریم که از یک طراحی تهاجمی برخوردار است و شخصیت بُرنده خود را در قالب بدنه به نمایش گذاشت. می‌توان ساعت از جزئیات طراحی زیبا و دقیق 458 لذت برد.


۲) آلفا رومئو 4C اسپایدر

10 خودروی زیبای دنیای امروز


شاید تنها چند آلفا رومئو دارای ظاهری زشت داشته باشند؛ ولی این مدل 4C با موتور وسط چیز دیگری است و می‌تواند ساعت‌ها توجه شما را به خود جلب کند. زیبایی خطوط منحنی و آراسته و حالت عضلانی آن خیره‌کننده است و شمار را به جاده پر پیچ‌وخم در شمال ایتالیا می‌برد.


۱) جگوار اف‌تایپ کوپه

10 خودروی زیبای دنیای امروز


چه به سراغ تناسب به کار رفته در طراحی اف‌تایپ کوپه بروید، یا فرم عضلانی آن و یا حالت مصمم و استوار آن، این خودرو به هر حال یک جگوار زیبا و جدّی است. مدل رودستر نیز یک مدل زیباست؛ ولی خطوط طراحی سقف و المان‌های پرمعنی در عقب، مدل کوپه را در سطحی بالاتر قرار می‌دهد. البته زیبایی اف‌تایپ کوپه تنها به صورت بصری نیست؛ بلکه موتور سوپرشارژر V8 در اف‌تایپ R کوپه صدایی بسیار دل‌نشین ایجاد می‌کند.



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
65-47.jpg

 

با گذشت 36 سال از انقلاب اسلامی و به رغم مشکلات فراوان ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی و تحریمهای فزاینده اقتصادی در سایه تعهد و تلاش محققان ایرانی در مسیر خودکفایی و پاسخگویی به نیازهای کشور، دستاوردها و موفقیت های چشمگیری در حوزه های مختلف علمی و فناوری حاصل شده است.

  رشد فزاینده دانشگاه ها، دانشگاهیان و دانشجویان، نرخ خیره کننده رشد مقالات علمی محققان ایرانی در سالهای اخیر و پیشرفت های حاصل شده در عرصه های مختلف علم و فناوری از جمله پزشکی و داروسازی، فناوری های زیستی و نانو، فناوری هسته یی، هوا فضا و ... که در شرایطی سخت و با وجود کمبود شدید اعتبارات، نابسامانی های نظام برنامه ریزی و افت و خیزهای ناشی از تحولات و دشواری های سالهای جنگ و تحریمهای همه جانبه خارجی، حاصل شده نشان از عزم و اراده ای استوار در حرکت مستمر در مسیر ارتقای علمی و فناوری کشور طی سه، چهار دهه پس از انقلاب دارد. کافی است، تقویم سالهای پس از انقلاب را ورق بزنیم تا انبوهی از روزها و مناسبتها را ببینیم که با نام حوزه ای از علم و فناوری از دانش و ترویج علم و نجوم و مهندسی تا فناوری های هسته یی و فضایی گره خورده اند.

 

در این راستا، حمایتها و تاکیدات مستمر حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی بر ضرورت خودکفایی و استقلال همه جانبه کشور و تاکید ایشان بر توانایی ها و ظرفیتهای نیروهای جوان داخلی و رهنمودها و سیاستگذاری های مدبرانه رهبر معظم انقلاب در مسیر پیشرفت علمی و فناوری کشور که با تاکید همیشگی بر بهینه سازی ساختارها و رفع موانع مالی و اداری توسعه آموزش و تحقیقات، توجه توامان به تولید علم، تحقیقات بنیادی و کاربردی و فناوری های پیشرفته، حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر و ارتقاء جایگاه جهانی کشور در علم و فناوری همراه بوده در طول این سالها، پشتوانه ای استوار در مسیر بالندگی علمی و تحقیقاتی کشور بوده است.

 

 

مقام معظم رهبری در بازدید از رویان

 

 

افزایش 27 برابری دانشجویان

 

افزایش 11 برابری تعداد دانشگاه ها و 27 برابری تعداد دانشجویان نسبت به قبل از انقلاب از موفقیتهایی است که طی 37 سال اخیر در حوزه آموزش عالی حاصل شده است. تعداد دانشجویان کشور پیش از انقلاب حدود 176 هزار نفر بود که به رغم دو برابر شدن جمعیت کشور طی سه دهه اخیر تعداد دانشجویان با رشدی 27 برابری به بیش از چهار و نیم میلیون نفر رسیده است. تعداد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور هم که در سال 57 حدود 223 واحد بود با رشد 11برابری به بیش از دو هزار و 500 رسیده است به طوری که هم اکنون در هر شهری حتی در دور افتاده ترین نقاط کشور دانشگاه برای تحصیل فراهم است.

 

در سایه توسعه دانشگاه ها و راه اندازی دوره های مختلف تحصیلات تکمیلی ضمن تامین نیاز کشور به نیروی متخصص در بخش های مختلف مثل افزایش تعداد پزشکان عمومی از 9 هزار و 441 نفر در سال 1356 به 70 هزار نفر در سال 92 و افزایش پزشکان متخصص از 259 نفر به 45 هزار نفر طی این دوره، زمینه بی سابقه ای برای رشد تولیدات علمی و توسعه تحقیقات در کشور فراهم شده است.

 

 

مهر تایید نیچر بر جایگاه نخست کشور در عرصه تولیدات علمی در خاورمیانه

 

 

پیشتازی ایران در تولیدات علمی جهان اسلام و منطقه

 

بررسی آمار تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه استنادی بین المللی اسکوپوس نشان می‌دهد که ایران با رشدی مستمر طی دو دهه اخیر در پایان سال 2014 میلادی در رتبه نخست کشورهای اسلامی و منطقه و در رتبه شانزدهم جهان قرار گرفته است.

 

ارتقای ایران به این جایگاه با پنج برابر شدن آمار تولیدات علمی کشور در 10 سال اخیر محقق شده به طوری که ایران در سال 2005 با تولید تنها چهار دهم درصد از کل علم دنیا در جایگاه سی و چهارم تولید علم دنیا قرار داشت اما در سال 2014 سهم ایران یک و نیم درصد از کل تولید علم دنیا رسید. 10 سال پیش ایران تنها هشت هزار و 147 مدرک در مجلات معتبر بین المللی منتشر کرده بود، اما در سال 2013 این مقدار به 39 هزار و 995 مدرک رسیده است.

 

جمهوری اسلامی ایران از سال 2011 تاکنون رتبه نخست تولید علم در بین تمام کشورهای اسلامی را دارا است. همین وضعیت در خصوص رتبه تولید علم کشور در بین کشورهای منطقه هم صادق است. این در حالی است که ایران در سال 2005 در رتبه سوم و در سال 2008 پس از ترکیه در رتبه دوم تولید علم منطقه قرار داشت.

 

پیشتازی ایران در عرصه تولید علم منطقه و جهان اسلام در حالی است که رقبای ایران نیز در سال های گذشته از رشدی در خور توجه در حوزه تولید علم برخوردار بوده اند به طوری که رتبه جهانی تولید علم مالزی از چهل و ششم در سال 2005 به بیست و سه در سال 2014 ارتقا یافته و میزان تولیدات علمی آن کشور در این دوره حدود هفت برابر افزایش داشته است.

 

عربستان سعودی هم میزان مدارک خود در مجلات معتبر بین المللی را از 2 هزار و 382 مدرک در سال 2005 به 14 هزار و 613 مدرک در سال 2013 افزایش داده است؛ اما این کشور با وجود دارا بودن بودجه‌های هنگفت پژوهشی، هنوز از نظر تولیدات علمی فاصله بسیار زیادی با جهموری اسلامی ایران دارد.

 

البته سرعت رشد کیفی تولیدات علمی ایران در سالهای اخیر همپا با افزایش شمار تولیدات علمی ما نبوده با این حال براساس شاخص «خروجی تحقیقات با کیفیت بالا» (NATURE INDEX)، ایران در رتبه 37 و ترکیه در رتبه 38 دنیا قرار دارند.

 

دستیابی ایران به جایگاه شانزدهم تولید علم دنیا در حالی محقق شده که آمار تولیدات علمی ایران در سال 1971 تنها 51 مدرک بوده و براساس یکی از شاخص های موجود، ایران در سال 1351(1972) در بین 60 کشور جهان سوم بعد از هند، آرژانتین، مصر، برزیل، مکزیک، شیلی، نیجریه، ونزوئلا و تایوان در رتبه دهم قرار داشته است.

 

با پایان جنگ و افزایش سرمایه گذاری و حمایت از تحقیقات آمار تولید علم ایران در سال 1991 به 203 و در سال 2001 به دو هزار و 78 مدرک بالغ شده است تا 10 سال بعد در 2010 به 29 هزار و 498 مقاله برسد.

ایران در رتبه هفتم تولید علم نانوی جهان

با ورود هوشیارانه و به هنگام به عرصه فناوری نوین نانو، جمهوری اسلامی ایران، امروز با اختصاص ۴.۲۵ درصد از مقالات فناوری نانوی دنیا به خود در جایگاه هفتم تولید علم این حوزه قرار دارد.

 

ایران صرف نظر از پیشتازی در عرصه تولید علم نانو در سطح جهان اسلام و منطقه غرب آسیا در زمینه تولید بیش از 300 قلم محصولات مختلف صنعتی، دارویی و پزشکی از فناوری نانو، تولید تجهیزات مورد نیاز صنایع مرتبط، استانداردسازی، آموزش و ترویج و کاربرد فناوری نانو در بخش های مختلف هم دستاوردهای قابل توجهی داشته است.

 

 

افتتاحیه پنجمین جشنواره فناوری نانو

 

 

درحال حاضر بیش از 150 شرکت در کشور وجود دارد که از فناوری نانو در محصولات خود استفاده می کنند که حدود 50 شرکت در عرصه محصولات مربوط به فناوری نانوپزشکی و تولید نانوداروهای مختلف مثل نانوداروهای ضدسرطان فعالند.

 

ورود به باشگاه کشورهای فضایی

 

توجه به فضا و ورود ایران به عرصه طراحی و ساخت موشک ها و ماهواره برها که بیش از هر چیز از دل نیازهای حیاتی دفاعی کشور در سالهای دفاع مقدس برخاست امروز ایران را در شمار پنج قدرت نوظهور فضایی جهان قرار داده است. با پرتاب ماهواره ایرانی امید در 15 بهمن 1387 ایران به جرگه معدود کشورهای صاحب فناوری ساخت و پرتاب ماهواره قرار گرفت.

 

طی شش سال گذشته، ایران با پرتاب ماهواره های نوید، رصد و فجر که دیروز به مدار زمین پرتاب شد و همچنین پرتاب چندین کاوشگر حامل موجود زنده در شرایط تحریمهای همه جانبه نشان داده برنامه های فضایی ایران، حرکتی مقطعی نیست و شاهد تداوم موفقیتهای آن هستیم.

 

 

پرتاب ماهواره ملی فجر توسط ماهواره بر سفیر فجر

 

 

فناوری هسته یی، نماد ایستادگی انقلاب در دستیابی به فناوری

 

دستیابی ایران به چرخه کامل تولید سوخت هسته یی، خودکفایی در تولید رادیوایزوتوپ های صنعتی و رادیوداروهای مختلف و طراحی و ساخت انواع لیزر و سامانه های مختلف پرتودهی و شتابگر به رغم تحریم ها و تهدیدهای فزاینده ای که با ادعای انحراف ایران از برنامه هسته یی صلح آمیز از سوی غرب تحمیل شده، نشان از عزمی جدی در دستیابی به فناوری های نوین به رغم هزینه ها و دشواری های آن دارد.

 

با وجود همه تلاش های غرب برای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری هسته یی که تا ترور ناجوانمردانه تعدادی از برجسته ترین دانشمندان هسته یی کشور پیش رفته، محققان ایرانی در حوزه های مختلف فناوری هسته یی و کاربرد آن در بخش های گوناگون صنعت، سلامت و کشاورزی دستاوردهای فراوانی داشته اند که به دنبال این موفقیت ها و دستیابی محققان کشور به فناوری غنی سازی اورانیوم و راه اندازی یک زنجیره کامل غنی سازی در نطنز از سال 86 روز 20 فروردین ماه روز جشن هسته ای نامگذاری شده و در پی تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این روز در تقویم رسمی ایرانیان، روز ملی فناوری هسته ای نام گرفته است.

 

 

رادیودارو

 



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2363 2364 2365 2366 2367 ... 3356 صفحه بعد