1422949675675_5.jpg

سازمان فضایی اروپا و محققان بلژیک با همکاری یکدیگر قصد دارند اولین بیلبورد فضایی را در سال 2016 به فضا پرتاب کنند.

 

 اولین بیلبورد فضایی شامل پیامهای شخصی و تبلیغاتی از شرکت‌های مشهور مانند مایکروسافت خواهد بود که توسط دانشگاه کاتولیک لوون در بلژیک ساخته می‌شود.

 

این بیلبورد در بخش خارجی یک کیوب‌ست – ماهواره‌ای کوچک به اندازه پاکت شیر – قرار خواهد گرفت که جایگزینی ارزانتر و سریعتر برای ماهواره‌های سنتی هستند.

 

اندازه این بیلبورد تقریبا 8 x 8 سانتیمتر بوده و از 400 مربع برای فروش برخوردار است. این بیلبورد برای 10 در مدار زمین باقیمانده که طی آن، 15 بار در روز به دور سیاره می‌چرخد.

 

برای دیدن این بیلبورد باید به وب‌سایت آن مراجعه کرده و پیامها یا لگوهای روی ماهواره را مشاهده کرد. همچنین تنها شرکت‌ها نیستند که می‌توانند بر روی این بیلبورد به تبلیغ بپردازند، بلکه همه علاقمندان می‌توانند تنها با هزینه یک یورو برای هر حرف، پیام مورد علاقه خود را روی آن بنویسند.

 

کیوب‌ست حامل این بیلبورد پس از ورود به فضا بر تحقیقات گرم‌شدن جهانی تمرکز خواهد کرد. حمایت‌های مالی سرمایه‌گذاری شده بر روی این بیلبورد برای گسترش تحقیقات بر روی ماهواره‌های کوچک در دانشگاه لوون مورد استفاده قرار خواهند گرفت.



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1416563996046_225.JPG

نتایج مطالعه صورت گرفته توسط اخترشناسان، بینش عمیق‌تری درخصوص نحوه شکل‌گیری ستارگان و کهکشان‌های غول‌پیکر در مراحل ابتدایی جهان ارائه می‌کند.

 

 دو تیم از محققان به سرپرستی دانشگاه کمبریج، وضعیت شکل‌گیری ستارگان و کهکشان‌ها در 13 میلیارد سال قبل – مراحل ابتدایی شکل‌گیری جهان – را مورد بررسی قرار دادند.

 

برای این تحقیق، از داده‌های تلسکوپ‌های رادیویی پرقدرت و شبیه‌سازی ابررایانه‌ای استفاده شد.

 

محققان دریافتند که یک کوازار، گاز سردی را با سرعت دو هزار کیلومتر در ثانیه به فاصله 200 هزار سال نوری دورتر پرتاب می‌کند که بسیار دورتر از رصدهای قبلی است.

 

این گاز سرد، ماده خام برای شکل‌گیری ستارگان در کهکشان‌ها است، اما نحوه سرعت گرفتن آنها بی‌پاسخ مانده بود.

 

از طریق رصدهای جدید با کمک تلسکوپ‌های رادیویی و شبیه‌سازی توسط ابررایانه‌ها، محققان موفق به درک چگونگی این فرآیند شدند؛ گاز از طریق انرژی آزاد شده توسط سیاهچاله‌ ابر پرجرم که انرژی کوازارها را تأمین می‌کند، ابتدا تا چندین میلیون درجه گرم می‌شود.

 

محققان سپس با استفاده از شبیه‌سازی ابررایانه‌ای دریافتند، در مسیر خروج از کهکشان والد، زمان کافی برای سرد شدن گاز داغ فراهم می‌شود که امکان رصد آن را توسط تلسکوپ‌های رادیویی فراهم می‌کند.

 

نتایج این تحقیق در مجله Royal Astronomical Society and Astronomy and Astrophysics منتشر شد.



تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1422869678244_79.jpg

محققان مرکز فضایی کالیفرنیا قصد دارند نخستین بادبان خورشیدی را تا ماه می (اردیبهشت 94) مورد آزمایش قرار دهند.

 

 یکی از چالش‌های اصلی محققان، انتخاب ماده‌ای مناسب و سبک‌وزن برای تولید بادبان خورشیدی LightSail بود؛ چرا که بادبان‌ باید به اندازه‌ای سبک باشد تا بتواند تحت تاثیر نیروی فوتون‌های خورشیدی، واکنش نشان داده و در فضا حرکت کند.

 

این بادبان خورشیدی به طول و عرض چهار متر، به همراه یک کیبوست کوچک با قطر 30 سانتی‌متر توسط موشک به مدار مورد نظر منتقل خواهند شد.

 

طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، موشک اطلس V حامل بادبان خورشیدی و کیبوست ماه می (اردیبهشت 94) از پایگاه نیروی هوایی کیپ‌کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب خواهد شد.

 

نخستین پرواز آزمایشی بادبان خورشیدی LightSail شامل پرتاب، آزمایش باز شدن بادبان‌ خورشیدی و در نهایت جذب انرژی خورشید برای سفر فضایی است.

 

با توجه به هزینه بسیار اندک ساخت بادبان‌ خورشیدی نسبت به موشک‌ها، محققان امیدوارند که دومین پرواز بادبان‌ خورشیدی را در سال 2016 انجام دهند.

 

درصورت موفقیت‌آمیز بودن پرواز آزمایشی، نمونه اصلی بادبان خورشیدی به همراه ماهواره Prox-1 توسط موشک سنگین فالکون شرکت اسپیس‌ایکس به ارتفاع 720 کیلومتری بالای زمین منتقل خواهد شد.

 

 

 

 

 

بادبان خورشیدی LightSail

 

 

 


تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

پس از شروع داستان اس-300 و روشن شدن مجدد بی‌تعهدی طرف روس، مسئولان داخلی از برنامه ساخت سامانه‌ای مشابه در داخل پرده برداشتند که با توصیه فرماندهی کل قوا مبنی بر اتکا به توان داخل برای رفع نیاز فوق، کلید خورده است.

سفر مهم وزیر دفاع روسیه به کشورمان و اعلام خبر توافق ایران و روسیه بر حل مشکل اس 300 ، بار دیگر این قرارداد دفاعی را زنده و بحث های مربوط به آن را برجسته کرد. اگرچه تضمین جدید روس ها برای حل این مشکل، یک اتفاق خوب محسوب می شود، اما باید از 2 جنبه به این توافق جدید نگاه و پاسخ به ابهامات آنرا مطالبه کرد.

نکته اول آن که از اهمیت کمتری در حوزه دفاعی برخوردار است، شرایط اقتصادی - بین المللی روسیه است. این کشور در حال حاضر با مشکلات اقتصادی خاصی مواجه شده و علاوه بر مصائبی که بر سر راه صدور تسلیحات و سامانه های نظامی خود احساس می کند، با آراء قاطع دادگاههای بین المللی مبنی بر لزوم پرداخت خسارتی قابل توجه به ایران به علت بدقولی و عهدشکنی خود روبرو شده است.

اما نکته دوم که از اهمیت فراوانی برخوردار است، رشد علمی و فنی متخصصان دفاعی کشورمان در طراحی و ساخت سامانه های دفاعی مدرن و با قابلیت های فراوان جهت رفع خلاهای ناشی از عدم تحویل اس 300 است. به عنوان مثال، سامانه باور 373 که با عنوان اس 300 ایرانی از آن یاد می شود، در مراحل پایانی خود بوده و از مصاحبه‌های انجام شده مسئولین دفاعی بر می‌آید که با مطالعه ویژگی‌های برترین سامانه‌های دنیا در این رده، اقدام به طراحی و ساخت باور-373 شده است.

 
سامانه
شلیک موشک دوربرد 48N6E2 از سامانه S-300PMU-2


اگر چه تا سالهای قبل، متخصصان اذعان می کردند که وجود سامانه‌ای نظیر اس-300 در مجموعه پدافند هوایی ایران لازم است اما متخصصان داخلی اثبات کرده‌اند که نیازمند تجهیزات بیگانه نبوده و اس-300 تنها برای صرفه‌جویی در زمان مدنظر قرار گرفته بود. البته با توجه به وجوه مختلف بازدارندگی دفاعی در کشور، زمان کافی برای توسعه نمونه بومی از چنین سامانه‌ایی فراهم شد و انشاالله در آینده نزدیک به دست رزمندگان اسلام خواهد رسید.

با نگاهی به ویژگی های باور 373، دقیاق مشخص می شود که در طراحی این سلاح دفاعی، ویژگی‌های برتر سامانه‌های مشابه ساخته شده در دنیا مورد مطالعه دقیق قرار گرفته و در نتیجه سامانه‌ای با امکانات متنوع از نظر مأموریتی پدید آمده است. 

به طور خاص در مقایسه با سامانه اس-300 مورد سفارش ایران، باور-373 توانایی درگیری با اهداف متنوعی را دارد که این به دلیل ماهیت متفاوت تهدیدات پیش روی ایران در قیاس با روسیه است. 

باور-373 علاوه بر توانایی درگیری با اهداف به اصطلاح آیرودینامیک نظیر هواپیما، توانایی درگیری با موشک‌های بالستیک، کروز و همچنین موشک‌های دیگر را داشته و انهدام اهداف با سطح مقطع راداری پایین به طور ویژه در طراحی آن مورد توجه بوده است.

طراحی اجزاء مختلف این سامانه شامل رادارها و موشک در بخش‌های نظامی و دانشگاهی کشور انجام شده و علاوه بر اجرای انواع آزمایش‌های فنی روی زیرسامانه‌ها، اولین شلیک موفق سامانه باور-373 نیز به ثبت رسیده است. به گفته فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ارتش امید می‌رود تا پیش از پایان سال 1394 این سامانه به طور کامل عملیاتی شود. 

همچنین به گفته مسئولین قرار بوده تا در این سامانه از 2 یا 3 نوع موشک برای پوشش بهتر بردها و ارتفاعات مختلف در قالب لایه‌های پدافندی متعدد بهره‌برداری شود.

تا کنون تنها اجزاء مشاهده شده به طور مشخص از سامانه باور-373 شامل موشک دوربرد آن که ظاهراً با نام صیاد-4 شناخته می‌شود و رادار ردگیری هدف است. البته در رژه روز ارتش در سال 89 خودروهای پرتاب موشک و رادار رهگیری هدف که شباهت بالایی به نمونه‌های مورد استفاده در سامانه اس-300 داشتند به نمایش در آمد که پس از آن رژه اطلاعاتی تا کنون راجع به خودروهای مذکور منتشر نشده است اما به احتمال بسیار زیاد پرتابگرهای باور-373 ایرانی نیز مانند سامانه‌های روسی از نوع عمودپرتاب خواهد بود.

 
سامانه
پرتابگر مشاهده شده ایرانی در سال 89


سامانه پدافند هوایی دوربرد موشکی باور-373 همانند نمونه‌های خارجی دارای مأموریت مشابه، خصوصاً سامانه اس-300 روسی علاوه بر اتصال به انواع رادارهای هشدار زودهنگام باند UHF و VHF (مانند نبو، کاستا و گاما)، از رادارهای مختلفی در آتشبار خود بهره می‌برد.

یکی از این رادارها که در نمایشگاه اخیر دستاوردهای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بر روی خودروی جدید ظفر به نمایش در آمده بود نمونه رادار ردگیری اهداف با برد متوسط به بالا است که وظیفه ردگیری اهداف هوایی و موشک‌های بالستیک را دارد.

 
سامانه
رادار ردگیری هدف در سامانه باور-373


سامانه اس-300 در نسل‌های آخر خود از 3 نوع رادار آرایه فازی استفاده می‌کند؛ رادار 64N6E (و نمونه پیشرفته‌تر آن 64N6E2) با برد 300 کیلومتر و کاربرد جستجوی اولیه و مراقبت هوایی خصوصاً در برابر اهداف بالستیک، رادار 96L6 برای جستجوی اولیه اهداف در تمامی ارتفاعات با برد 300 کیلومتر و رادارهای 30N6E (و نمونه پیشرفته‌تر آن 30N6E2) برای رهگیری اهداف و هدایت موشک با برد 200 کیلومتر. 

در سامانه اس-400 نیز از 3 گونه رادار آرایه فازی استفاده می‌شود؛ رادار 96L6، رادار 91N6E برای جستجوی اولیه اهداف خصوصاً اهداف بالستیک و رادار 92N6E برای رهگیری اهداف و هدایت موشک. دو رادار آخر به ترتیب گونه‌های بهسازی شده از رادارهای 64N6E و 30N6E هستند.

 
 
سامانه
رادار 30N6E2 در بالا و 64N6E2 در پائین

 

سامانه
رادار 92N6E در بالا و 91N6E در پائین

 

 
سامانه
رادار 96L6


به گزارش مشرق، در سامانه‌های پدافندی اس-300 و اس-400 علاوه بر پرتابگرهای موشک و رادارها، اجزاء دیگری نیز به کار می‌رود که شامل خودروهای فرماندهی، ارتباطات، حامل موشک‌های ذخیره، خودروی بارگذار موشک و ... است. 

در تصاویر زیر آرایش کلی اجزاء اصلی 2 سامانه فوق به نمایش در آمده است. می‌توان انتظار داشت که بخش‌های تشکیل دهنده سامانه باور-373 نیز شباهت‌هایی به این 2 سامانه پیشرفته پدافندی روسیه داشته باشد.

 
سامانه
اجزاء اصلی سامانه S-300PMU-2

 

 
سامانه
اجزاء اصلی سامانه S-400

 

 
سامانه
خودروی واحد فرماندهی 54K6E2


رادار آرایه فازی و متحرک مشاهده شده از سامانه باور-373 که از آنتن مسطح مستطیلی بهره می‌برد قابل مقایسه با رادار 96L6 است که این رادار روسی بردی بین 5 تا 300 کیلومتر داشته و توانایی ردگیری تا 100 هدف با سرعت‌های 50 تا 2800 متر بر ثانیه را دارد.

با توجه به انواع رادارهای پیشرفته ساخته شده در کشور برای رادار ایرانی نیز کارایی مشابهی را می‌توان در نظر گرفت. این رادار قابلیت چرخش مکانیکی در صفحه افقی برای پوشش 360 درجه اطراف را داشته و جستجوی آن در راستای عمودی نیز قاعدتاً با چرخش الکترونیکی امواج به انجام می‌رسد. 

با توجه به ساختار گونه‌های پیشرفته سامانه‌های اس-300 و اس-400 و البته تصاویر حاشیه‌ای منتشر شده از نمایشگاه وزارت دفاع در شهریور ماه باید انتظار معرفی سایر رادارهای سامانه باور-373 را در آینده نزدیک داشت.

طراحی و ساخت موفق موشک اس 300 ایرانی


موشک مشاهده شده با سامانه باور-373 در نمایشگاه وزارت دفاع که به نظر می‌رسد با نام صیاد-4 شناخته می‌شود شباهت بالایی به خانواده موشک‌های 48N6E روسی دارد که در سامانه‌های اس-300 و اس-400 به کار می روند. 

موشک 48N6 که به جای خانواده موشک‌های 5V55 به سامانه اس-300 افزوده شد با کمی طول و قطر تقریباً یکسان نسبت به انواع 5V55 قابلیت‌های عملیاتی بسیار بالاتری دارد. این موشک 7.5 متری که قطر آن 51.9 سانتیمتر است 1800 کیلوگرم جرم داشته و به سرعت 10 برابر سرعت صوت می‌رسد و اهداف را در ارتفاع‌های 10 متر تا 27هزار متر مورد هدف قرار می‌دهد.

 
سامانه
موشک صیاد-4 مربوط به سامانه باور-373

 

 
سامانه
نمایش اجزاء داخلی موشک 48N6E3


برد عملیاتی نمونه عادی آن بین 5 تا 150 کیلومتر بوده و در نمونه 48N6E2 به 195 کیلومتر می‌رسد. این موشک‌ها از یک سرجنگی 150 کیلوگرمی بهره می‌برند و با اتکاء به سامانه تغییر بردار رانش در خروجی پیشران خود، توانایی اجرای مانورهایی تا 25 برابر شتاب جاذبه (25g) را دارند.

البته موشک‌های گونه ضد بالستیک سامانه اس-300 یعنی S-300V توانایی تمرکز ترکش‌های سرجنگی خود به سمت هدف را نیز دارند که ممکن است این توانمندی در نمونه‌های جدید موشک‌های به کار رفته در سایر گونه‌های سامانه اس-300 نیز ایجاد شده باشد.

با توجه به شباهت بالای موشک صیاد-4 با خانواده موشک‌های 48N6 و با در نظر داشتن توان فناورانه کشورمان در عرصه سوخت جامد و سامانه‌های هدایت، کنترل و ناوبری که در موشک‌های صیاد-2 و خانواده موشک‌های طائر-2 نمود داشته به نظر می‌رسد از نظر عملکرد، موشک ایرانی با نمونه‌های روسی کاملاً قابل مقایسه باشد همانطور که موشک‌های طائر-2 با گونه همرده روسی خود یعنی 9M317 در سامانه Buk-M2E کاملاً برابر و در مواردی برتر است.

با توجه به گسترش تهدیدات دورایستای هوایی در فضای نبردهای امروز نیاز به افزایش برد درگیری سامانه‌های پدافند هوایی موشکی بیشتر شده است. امروزه بمب‌های سبک و کوچک هواپرتاب به بردهای بیش از 110 کیلومتر رسیده و موشک‌های کروز هواپرتاب متعددی با بردهای بیش از 300 کیلومتر و قابلیت رهایی از هواپیماهای جنگنده توسعه یافته‌اند.

بنا بر این سامانه‌های جدید بایستی توانمندی مؤثر درگیری با اهداف کوچک در بردهای بالا و مهمتر از آن توانایی انهدام هواپیماهای حامل آنها را در برد چند صد کیلومتری پیش از رهایی تسلیحات دورایستا داشته باشند. با گسترش سامانه‌های پدافند هوایی موشکی با این رده از شعاع درگیری، خود به خود پیوستگی بالایی در پوشش آسمان کشور پدید آمده و درصد تهدیدآمیز بودن موقعیت‌های مختلف برای دشمن بسیار افزایش می‌یابد. 

در تصاویر مثالی زیر، میزان پوشش پدافند هوایی موشکی روی ایران بر اساس عملکرد تعدادی از 2 سامانه S-300PMU-1 با برد درگیری 150 کیلومتر و S-400 با برد درگیری 400 کیلومتر با فرض استقرار سامانه‌ها در فواصل نزدیک مرزها نمایش داده شده است.

  
سامانه
پوشش با سامانه S-300PMU-1

 

 
سامانه
پوشش با سامانه S-400


همانطور که مشاهده می‌شود با بهره‌برداری از سامانه‌های دوربرد با تعداد کمی سامانه فضای بیشتری تحت پوشش قرار می‌گیرد.

به گزارش مشرق، می‌توان گمانه‌زنی کرد با توجه به اهداف طراحی سامانه باور-373 و با الگوبرداری از سامانه‌های پیشرفته دنیا این سامانه‌ایرانی از نظر برد موشک، عملکردی بین S-300PMU-2 (با برد درگیری 200 کیلومتر) وS-400  داشته باشد. این در حالی است که برای پوشش نواحی نمایش داده شده در تصاویر فوق با سامانه‌های میانبردی مانند مرصاد و سوم خرداد نیاز به تعداد بسیار بالایی از آنها وجود دارد.

تنوع موشکی

نگاهی به روند جنگ‌های اخیر نشان دهنده افزایش حجم حملات هوایی به صورت کاملاً هماهنگ و شبکه محور است که طبیعتاً در نبردهای آینده نیز پیگیری خواهد شد. این رویکرد نیز با افزایش توان درگیری با چندین هدف توسط سامانه‌ها قابل مقابله است که باید در باور-373 نیز وجود داشته باشد. 

وجه دیگری که در نبردهای مدرن امروزی کاملاً مرسوم شده استفاده از آرایه متنوعی از ابزارهای مختلف در حمله همزمان به طرف مقابل است که عمدتاً شامل انواع موشک‌های کروز ضد اهداف زمینی و ضد رادار، بمب های هواپرتاب، انواع پهپادهای کوچک و بزرگ شناسایی و رزمی و هواپیماهای بمب افکن و جنگنده از انواع پنهانکار راداری و در برخی موارد سلاح‌های بالستیک و شبه بالستیک می‌شود.

 
سامانه


از این رو سامانه‌های جدید بایستی توانایی رهگیری و درگیری با طیف متنوعی از اهداف در فواصل و ارتفاعات مختلف با شرایط پروازی مربوطه را داشته باشند. 

در زمینه ردگیری و رهگیری، رادارهای آرایه فازی این امکان را فراهم می آورند که تعداد زیادی از اهداف به طور همزمان شناسایی، ردگیری و رهگیری شود. برای درگیری مؤثر نیز در سامانه‌های جدید روسی مانند اس-350 از 3 گونه و در اس-400 از 4 گونه موشک استفاده می‌شود که در بردهای مختلف شامل کمتر از 50 تا کمتر از 400 کیلومتر عمل می‌کنند و البته 2 گونه از این موشک‌ها بین 2 سامانه فوق مشترک است.

این موشک‌ها از سطح بالاتری از قابلیت مانور و دقت در اصابت برخوردار هستند که در کنار استفاده از پیشران سوخت جامد پیشرفته و زیرسامانه‌هایی با فناوری‌های جدید، موشک‌هایی با وزن و حجم کمتر نسبت به نسل‌های قبلی حاصل شده‌اند. تمامی انواع موشک‌ها در سامانه‌های اس-300، اس-350 و اس-400 به صورت عمودی از پرتابگرهای استوانه ای پرتاب می‌شوند.

 
سامانه
برخی از موشک‌های مورد استفاده در سامانه‌های اس-300 و اس-400

 

 
سامانه
موشک‌های میانبرد 9M96E و 9M96E2

 

 
سامانه
استقرار موشک‌های خانواده 9M96 در کنار موشک‌های دوربرد در اس-400


همانطور که پیشتر اشاره شد قرار است در سامانه باور-373 نیز از چند نوع موشک استفاده شود. هر چند برد نهایی عملکرد این سامانه پیشرفته اعلام نشده اما با توجه به مقایسه آن با سامانه S-300PMU-2 در اطلاعات ارائه شده به مسئولان در نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع که در تصاویر منتشره از این نمایشگاه مشهود است و نیز در نظر داشتن این نکته که موشک صیاد-3 احتمالاً بردی نزدیک به 200 کیلومتر دارد باید برای دوربردترین موشک سامانه جدید ایرانی یعنی موشک صیاد-4 برد بالاتری در نظر گرفت.

 
سامانه
موشک‌های صیاد-3 و 4 در نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع


همچنین برای عملکرد بهتر سامانه در برابر اهداف کوچک نیز می‌توان انتظار به کارگیری موشک‌هایی با برد متوسط را در باور-373 داشت که احتمالاً جدی‌ترین تفاوت آنها با جدیدترین موشک‌های میانبرد کشور یعنی صیاد-2 و خانواده موشک‌های طائر-2 قابلیت شلیک آنها به صورت عمودی باید باشد.

توانمندی‌هایی نظیر شبکه شدن با سایر تجهیزات پدافند هوایی و تحرک بالای تمام اجزاء سامانه نیز از دیگر مواردی است که در توانمندی‌های جدیدترین ابزار دفاعی سازمان پدافند هوایی ایران به چشم می‌خورد. در مجموع از گفته‌های مسئولان دفاعی و اطلاعات منتشر شده تا کنون پیرامون سامانه پدافند هوایی موشکی راهبردی باور-373 می‌توان دریافت که رویکردهای نبرد مدرن کاملاً در طراحی این سامانه لحاظ شده است و عملا نیازی به اس 300 یا حتی اس 400 روسی نخواهیم داشت.

از سوی دیگر، با دریافت مبلغی که قبلا به کشور روسیه پرداخت شده و رقم آن با احتساب قیمت روز ارزهای خارجی، قابل توجه است، می توان سرعت ساخت، تعداد سامانه و کار بر روی سامانه های مکمل این سیستم پدافندی را به خوبی پیش برد و علاوه بر رفع نیازهای دفاعی کشورمان، آنرا در اختیار کشورها و رزمندگان دوست و همراه با ایران اسلامی جهت مقابله با هجوم دشمنان اسلام قرار داد.



تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 با اینکه برنامه های فضایی بسیار مفید بوده اند و توانسته اند تا مقدار زیادی اطلاعات بشریت را در زمینه های کهکشان و جهان افزایش دهند اما تمامی آن ها هزینه های بسیار زیادی لازم داشته اند و به همین خاطر هزینه ها در موارد بسیاری باعث شده است تا محدودیت هایی در برنامه های فضایی انجام شود.

با این حال می توان به صورت قطعی گفت که مزایای هزینه های سنگین برای سفرهای فضایی بسیار بیشتر از ضررهای آن است و به همین دلیل این برنامه ها مطمئنآ در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

در این گزارش نگاهی داریم به تعدادی از گران ترین پروژه هایی که تاکنون در زمینه سفرهای فضایی انجام شده است.

کامپیوترهای کوانتوم - 15 میلیون دلار

جالب است که بدانید تراشه هایی که این روزها در وسایل روزمره ما همانند موبایل ها یا کامپیوترها قرار دارد هزاران برابر قوی تر از کامپیوترهایی است که در اولین سفینه های فضایی به کار رفتند. سال گذشته ناسا و گوگل طرح مشترکی را آغاز کردند برای تولید قوی ترین کامپیوتر جهان. این کامپیوتر پس از تولید می تواند چند هزار برابر قوی تر از کامپیوترهای کنونی موجود باشد و به ما کمک کند تا هرچه راحت تر و بهتر در زمینه های مختلفی علمی پیشرفت کنیم.


سیستم موقعیت یابی جهانی - 750 میلیون دلار

سیستم های موقعیت یابی جهانی یا GPS چندین سال است که در دسترس تمامی افراد قرار دارد. این سیستم متشکل از شبکه بیش از 30 ماهواره است که می تواند با برقراری ارتباط با دستگاه های مختلف به آن ها کمک کند تا موقعیت خود را با میزان خطای بسیار کمی مشخص کنند.


تلسکوپ هرشل - 1.3 میلیارد دلار

این تلسکوپ که نام خود را از کاشف سیاره اورانوس به دست آورده است بزرگ ترین تلسکوپ مادون قرمز در جهان شناخته می شود و از سال 2009 تا 2013 فعال بوده است. وظیفه این دستگاه گران قیمت مشاهده نقاط سردتر کهکشان است که با تلسکوپ های معمولی امکان پذیر نیست.


کاوشگر کنجکاوی - 2.5 میلیارد دلار

برای اینکه متوجه شویم کامپیوترها تا چه میزان توانسته اند در سفرهای فضایی تغییر ایجاد کنند می تواند کاوشگر کنجاوی را به عنوان یکی از بهترین مثال های ممکن دانست. این کاوشگر در سال 2012 در سطح سیاره مریخ فرود آمد و با اینکه ماموریت اصلی آن مدت ها است که به پایان رسیده اما همچنان به فعالیت ادامه می دهد و اطلاعات جدیدی را ارسال می کند.


Cassini-Huygens 

3.26 میلیارد دلار

ماهواره ای که در سال 2004 وارد مدار سیاره کیوان شد و از آن زمان تا کنون توانسته اطلاعات بی نظیر بسیاری از این سیاره به ما ارسال کند. این ماهواره در طول عمر خود 206 چرخش مداری داشته است و نزدیک به 332 هزار تصویر مختلف برای ما ارسال کرده است.


کاوشگرهای وایکینگ - 3.8 میلیارد دلار

پروژه وایکینگ در سال 1975 آغاز شد و در این پروژه 2 ماهواره به همراه دو وسیله با قالیت فرود به سمت مریخ ارسال شدند. این پروژه در میان گران قیمت ترین برنامه های فضایی زمان خود بود و توانست اطلاعات بی نظیر بسیاری را از سیاره سرخ به ما ارسال کند.


تلسکوپ فضایی جیمز وب - 8.8 میلیارد دلار

پیشرفته ترین و گران قیمت ترین تلسکوپ جهان که می تواند به ما اجازه دهد تا به دورترین نقاط کهکشان با بالاترین کیفیت ممکن نگاه داشته باشیم.

این تلسکوپ قرار است در سال 2018 به فضا ارسال شود و هزینه ساخت آن نیز برابر با 8.8 میلیارد دلار است.


سفرهای فضایی آپولو - 25 میلیارد دلار

یکی از بزرگ ترین پروژه های فضایی که توانست برای اولین بار انسان را در سطحی به غیر از کره زمین قرار دهد. این پروژه هزینه بسیار زیادی را به همراه داشت و سفرهای انجام شده آن باعث شد تا نزدیک به 25 میلیون دلار در این زمینه هزینه شود.


ایستگاه بین المللی فضایی - 150 میلیارد دلار

برنامه ای که با همکاری تعدادی از بزرگ ترین کشورهای جهان انجام شده است و باعث شده تا بزرگ ترین سازه ساخت بشریت در فضا قرار گیرد. 

ایستگاه بین المللی فضایی که اولین بار ساختش در سال 1998 آغاز شد در سال 2011 به صورت کامل ساخته شد و اکنون نزدیک 15 سال است که این ایستگاه به صورت یکسره خانه فضانوردان بوده است.


پروژه شاتل فضایی - 196 میلیارد دلار

پروژه شاتل فضایی ناسا اولین بار در سال 1972 آغاز شد و در مجموع 135 ماموریت مختلف در آن انجام شد. در کلی مدت زمان عمر این برنامه ها شش شاتل فضایی ساخته شد که دو عدد از آن ها در اثر حادثه از بین رفتند و 14 فضانورد نیز در آن ها کشته شدند.

با وجود این حوادث ناگوار شاتل هادر طول عمر خود توانستند فضانوردان بسیاری را به خارح از زمین برده و باز گردانند و ماهواره ها و تجهیزات بسیاری نیز توسط این وسیله ها به فضا پرتاب شدند.

آخرین شاتلی که به فضا پرتاب شد در سال 2011 به زمین بازگشت تا به ماموریت طولانی شاتل های ناسا پایان دهد.

 
 
 


تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

یادگیری یک زبان خارجی قطعا فعالیتی است که هرگز از آن متضرر نخواهید شد و در این تلاش، قطعا ابزارهای مدرن مثل گوشی‌های هوشمند، می‌توانند بسیار کارساز باشند. این سه App فوق‌العاده می‌توانند از ابتدا شما را با زبان خارجی مورد علاقه‌تان آشنا سازند یا آنکه ابزاری کمک آموزشی در راه یادگیری شما باشند. برخی از App‌های کمک آموزشی برای یادگیری زبان‌های خارجی به کلی رایگان هستند و برخی دیگر، از زبان‌آموزان برای هر ماه مبلغی ناچیز ‌می‌‌گیرند. در ‌‌نهایت و در هر صورت، اکنون گزینه‌های بسیار‌ی برای هر سه سیستم عامل موبایل وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را آزمایش کنید. 

در اینجا ما سه App بر‌تر را برای شما تشریح می‌کنیم که همه آن‌ها از نسخه اندروید و iOS و یک نمونه از وین‌فون نیز پشتیبانی می‌کنند.

سه App فوق العاده برای یادگیری زبان های خارجی

Duolingo – اندروید – وین فون – iOS

یادگیری یک زبان خارجی، ‌فرایندی سرگرم کننده است. این فلسفه پشت این App است. این نرم‌افزار از روش بازی با ذهن و سرگرمی برای یادگیری یک زبان خارجی بهره می‌گیرد، به شما مدال می‌دهد و این امکان را فراهم می‌کند که وضعیت آموزشی خود را با سایر زبان‌آموزان مقایسه کنید. 

این App ‌رایگان است و هیچ تبلیغاتی نیز در حین کار با برنامه نمایش داده نمی‌شود. زبان‌هایی که با این نرم‌افزار قادر به یادگیری آن‌ها هستید، عبارتند از: دانمارکی، هلندی، انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایرلندی، ایتالیایی، پرتقالی، اسپانیایی و سوئدی.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر به وب‌سایت اصلی این نرم‌افزار در اینجا مراجعه کنید.

سه App فوق العاده برای یادگیری زبان های خارجی

Memrise – اندروید – iOS

این App نسبت به Duolingo زبان‌های بیشتری را برای یادگیری در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بیش از دویست زبان خارجی. پلتفرم Community-Based یا مبتنی بر اجتماع کاربران آن، از همه زبان‌آموزان دعوت می‌کند که محتوای آموزشی خود را برای استفاده کسانی که خواهان یادگیری آن زبان هستند به اشتراک بگذارند؛ البته ‌به این معناست که کیفیت آموزشی تا حدی پایین است. 

اما قطعا این ابزار یکی از بهترین ابزارهای آموزش زبان خارجی است، به ویژه برای افرادی که خواهان یادگیری زبانی هستند که چندان شناخته ‌نیست و شاید کلاس‌های آموزشی آن در ایران موجود نباشد. این ابزار کاملا رایگان است، ولی اگر خواهان امکانات بیشتری باشید، ماهیانه ۵ و سالیانه ۳۰ دلار هزینه در بر دارد.

شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر به وب‌سایت این ابزار در اینجا بروید.

سه App فوق العاده برای یادگیری زبان های خارجی

Busuu – اندروید - iOS

این نرم‌افزار درک مطلب شما را در یک زبان خارجی با روش‌های متفاوت از جمله تشخیص صدا، سؤالات چند گزینه‌ای، جای خالی، تشخیص تصویر صحیح و ترکیبی از روش‌های متفاوت دیگر مورد آزمون‌ قرار می‌دهد. پس از آن نوبت به مهارت Reading و Listening می‌رسد؛ این دو مهارت با دو مهارت اصلی دیگر یعنی Speaking و Writing تکمیل می‌شود. 

همان گونه که می‌توان حدس زد، این نرم‌افزار نیز Community-Based است و کاربران می‌توانند در آن محتوای آموزشی خود را برای استفاده سایرین به اشتراک گذارند. شروع کار با این نرم‌افزار رایگان است، ولی اگر خواهان ادامه باشید، ۱۲ دلار و سالیانه ۶۶ دلار هزینه در بر دارد. 

زبان‌هایی که این نرم‌افزار از آن‌ها پشتیبانی می‌کند، عبارتند از: چینی، انگلیسی، فرانسه، المانی، ایتالیایی، ژاپنی، لهستانی، ترکی، پرتقالی، اسپانیایی و روسی

برای اطلاعات بیشتر، شما می‌توانید به وب‌سایت اصلی این ابزار در اینجا مراجعه کنید.

سه App فوق العاده برای یادگیری زبان های خارجی

 

شما چه نرم‌افزارهای کمک آموزشی برای یادگیری زبان‌های خارجی می‌شناسید؟ تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.



تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

متخصصان و مهندسان صنایع هوایی کشورمان برای نخستین بار در ایران، موفق به ساخت و تولید دستگاه تست ارابه‌های فرود و تایرهای جنگنده‌ها در کشور، شدند.

ساخت این دستگاه برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که تا پیش از این، تایرها و ارابه‌های فرود جنگنده‌ها برای آزمایش به خارج از کشور منتقل شده و پس از گذراندن دوره تست و آزمایش، برای نصب زیر جنگنده وارد کشور می‌شدند و این فرآیند به غیر از وابستگی صنایع دفاعی کشورمان در این حوزه، باعث خروج میزان قابل توجهی ارز از کشور می‌شد.

این فرآیند در سال‌های گذشته به دلیل شدت‌گیری تحریم‌ها مشکلاتی را برای کشورمان به وجود آورده بود اما حالا متخصصان کشورمان، دستگاه تست‌ کاملا ایرانی و بومی ساخته‌اند تا جنگنده‌های کشورمان برای تست ارابه‌های فرود، مشکلی نداشته باشند.

البته پیشتر، اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع به نقل از یک عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر اعلام کرده بود که، "دستگاه ترکیبی تست رهایش از ارتفاع، ترمز و ارتعاش ارابه فرود Drop & drum test که برای تست ارابه‌های فرود انواع هواپیماهای سبک و پهپادها و نیز شبیه‌سازی فرود آنها به کار می‌رود و مجهز به ثبات‌های الکترونیکی شتاب سنج و کرنش‌سنج است و از طریق نرم افزارهای الکترونیکی پس از پردازش سیگنال‌ها، نیروی ضربات وارده به ارابه فرود و بعضی پارامتر‌های دینامیکی نظیر پارامتر‌های مربوط به تغییر مکان‌ها را به نمایش می‌گذارد، توسط دانشگاه صنعتی مالک اشتر ساخته شده است.

** اهمیت ارابه‌های فرود در جنگنده‌ها

در فرآیند فرود یک هواپیمای مسافربری یا جنگنده، ارابه فرود کاملا درگیر این فرآیند است لذا باید از همه جهات آمادگی کامل برای یک فرود مناسب وجود داشته باشد. این فرآیند در مورد جنگنده‌ها از اهمیت بالاتری برخوردار است چرا که در هنگام به وجود آمدن تهدید نظامی برای کشورها، جنگنده جزو اصلی‌ترین برطرف کنندگان آن تهدیدات هستند لذا باید در آمادگی کامل باشند.


تست ارابه فرود هواپیمای مسافربری

بر همین اساس، دوران صلح و زمانی که جنگ یا تهدید زیادی برای کشورها وجود ندارد، جنگنده‌ها باید دوره‌های تست‌ و تعمیرات زیادی را بگذرانند تا آمادگی کامل داشته باشند.

همانطور که گفته شد، یکی از مهمترین اجزاء یک جنگنده ارابه فرود آن است و ارابه‌های فرود چه در جنگنده‌ها و چه در هواپیماهای مسافربری از اهمیت بالای برخوردارند، به طوری که در صورت وجود کوچک‌ترین مشکل و نقصی در ارابه فرود هواپیمای نظامی یا غیرنظامی، امکان نشستن یا برخاستن آن هواپیما به هیچ وجه وجود ندارد.

لذا، دستگاه‌های بزرگ و حجیمی برای تست تایرها و ارابه‌های فرود جنگنده‌ها و هواپمیاها ساخته می‌شود تا ارابه‌های فرودی که تازه ساخته شده‌ یا تعمیر شده‌اند، زیر فشاری در سطح همان فشاری که یک ارابه فرود هنگام نشستن روی باند تحمل می‌کند، قرار بگیرند و میزان تحمل فشار سنجیده شود. در این فرآیند، اگر تست‌ها موفقیت آمیز بود، به متخصصان اجازه داده می‌شود که آن ارابه فرود را روی جنگنده نصب کنند و اگر تست‌ها موفقیت‌آمیز نبود، ارابه فرود برای انجام تعمیرات مجدد، به مراکز مخصوص اعزام می‌شود.

در جریان این تست‌ها، معمولا میزان فشار وارده به ارابه فرود، دمای وارده به تایرها، مقاومت ارابه فرود و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این تست‌ها برای این انجام می شود که هنگام انجام عملیات فرود، مشکلاتی اعم از ترکیدگی لاستیک‌ها، شکستن ارابه فرود، آتش‌گرفتن لاستیک‌ها و ارابه فرود به علت شدت دما و . . . برای جنگنده‌ها پیش نیاید.


جنگنده‌های اف 5 نهاجا

متخصصان کشورمان در حال حاضر دستگاه تست ارابه فرود برای جنگنده‌های اف5 را ساخته و هم‌اکنون درحال بکارگیری توسط صنایع هوایی کشورمان است و آمادگی برای تولید مدل‌های متنوعی از این دستگاه‌ها برای هواپیماهای مسافربری در انواع و وزن‌های مختلف و جنگنده‌های دیگر، هم‌اکنون وجود دارد.

 

دستگاه ساخته شده برای تست ارابه‌های فرود جنگنده‌های اف 5، ارتفاعی بالغ بر 7 متر داشته و قادرند تا حداکثر سرعت فرود افقی 100 کیلومتر بر ساعت را برای ارابه‌های فرود این جنگنده‌ها، شبیه‌سازی کنند تا ارابه‌ها در فضای کاملا مشابه، تست شوند.



تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
نتخاب و خرید یک لپ‌تاپ کار چندان ساده‌ای نیست. آشنایی باقابلیت‌های یک لپ تاپ و اینکه آیا گزینه انتخابی شما با نیازهایتان هماهنگی دارد می‌تواند فرایند طاقت فرسایی باشد. در واقع چنین می‌توان گفت تا زمانی که تا حدودی با یک لپ تاپ کار نکرده‌اید نمی‌توانید به طور کامل مناسب بودن یک لپ تاپ را تشخیص دهید.

در ادامه مطلب به بهترین لپ تاپ‌هایی خواهیم پرداخت که در سال 2015 می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای افراد جویای لپ تاپ جدید باشند.


مک بوک پرو
اگر به دنبال یک لپ تاپ مجهز به سیستم عامل مک هستید و مک بوک ایر نازک با قابلیت‌های محدود تر نظر شما راجلب نمی‌کند، مک بوک پرو با صفحه نمایش رتینا می تاوند گزینه مناسبی برای شما باشد. اختلاف قیمت مدل پایه مک بوک پرو با مک بوک ایر با همان اندازه در حدود 300 دلار است. با این مقدار پول بیشتر، پردازنده‌ای سریع تر، صفحه نمایش شفاف رتینا با گرافیک بهتر و پورت‌های بیشتر در اختیار خواهید داشت. قیمت مک بوک پرو از 1299 دلار شروع می‌شود.


دل XPS13
لپ تاپ جدید ویندوزی شرکت دل با صفحه نمایش 13 اینچی و رزولوشن 3200x1800 با تکنولوژی جدیدی با نام infinity display که حاشیه و قطر صفحه نمایش را به حداقل می‌رساند توجه بسیاری را در سال 2015 به خود جلب خواهد کرد. اگر از دسته افرادی هستید که به طراحی نازک و ظریف مک بوک ایر شرکت اپل علاقه دارید و با این حال دنبال یک گزینه ویندوزی ارزان‌تر هستید، دل XPS13 می‌تواند یکی از گزینه‌های شما باشد. دل ادعا کرده است که باتری این لپ تاپ با یک بار شارژ کامل 12 ساعت دوام خواهد داشت. قیمت دل XPS13 در حدود 800 دلار در نظر گرفته شده است.


لنوو ThinkPad X240

اولین نکته ای که با دیدن این لپ تاپ نظر شما را جلب می‌کند وزن نسبتاً بالای آن است. اما از آنجایی که ThinkPad X240 در رسته لپ تاپ‌های کاری قرار می‌گیرد بیشتر اوقات بر روی میز قرار دارد، می‌توان آن را یکی از بهترین لپ تاپ‌های کاری در سال 2015 دانست. کیبورد راحت و سنسور اثر انگشت برای امنیت بیشتر اطلاعات از مشخصه‌های ThinkPad X240 است. تنها ویژگی ضعیف این لپ تاپ صفحه نمایش با رزولوشن 1,366 x 768 است که چندان قابل رقابت با مدل‌های جدید موجود در بازار نیست. لنوو ترکیب های سخت افزاری مختلفی را برای ThinkPad X240 در نظر گرفته که قیمت‌های آن‌ها از 850 دلار شروع می‌شود.


دل Inspiron 17 سری 5000
طبق برسی هایی که توسط ر PCMag انجام شده، Inspiron 17 یکی از لپ تاپ‌های جدید سری 5000 از شرکت دل بوده که برای مصارف عمومی با سیستم علم ویندوز عرضه می‌شود. صفحه نمایش شفاف، عملکرد قابل قبول و طول عمر باتری بالا از مشخصه‌های Inspiron 17 به حساب می‌آیند. طراحی آلومینیومی بدنه این لپ تاپ باعث شده تا Inspiron 17 یکی از شیک‌ترین و جذاب‌ترین لپ تاپ‌های زیر 500 دلاری موجود در بازار یاشد. Inspiron 17 یک نسخه با صفحه نمایش لمسی نیز دارد که 200 دلار گران تر از مدل معمولی است. قیمت Inspiron 17 450 دلار تعیین شده است.


اچ پی Stream
اگر به دنبال خرید یک لپ تاپ ویندوزی جدید هستید و نمی‌خواهید پول زیادی خرج کنید. اچ پی Stream با قیمت 200 دلار یکی از ارزان‌ترین لپ تاپ‌های ویندوزی موجود در بازار است. علاوه بر این کاربران این لپ تاپ یک سال دسترسی رایگان به سرویس‌های آنلاین مایکروسافت آفیس دارند. طول عمر باتری اچ پی Stream قابل قبول بوده و طراحی جمع و جور و سبکی دارد. اگر کیفیت بالای صفحه نمایش و صدا برای شما در اولویت نیست لپ تاپ اچ پی Stream یا کروم بوک های ایسر می‌تواند  گزینه‌های قابل توجهی باشند.


ایسوس ROG G751JT
ROG G751JT یکی از بهترین لپ تاپ‌های مخصوص بازی است که می‌توانید در سال 2015 خریداری کنید. لپ تاپ ROG G751JT از شرکت ایسوس سخت افزار قدرتمند، کیفیت ساخت بالا و قابلیت اجرای همه بازی‌های موجود در بازار با گرافیک بالا را دارد. به این موارد صفحه نمایش شفاف یا رزولوشن بالا و کی‌برد راحت برای اجرای هرچه راحت تر و روان تر بازی ها را اضافه کنید. قیمت ROG G751JT ایسوس در حدود 1750 دلار است.


لنوو یوگا 3
یوگا 3 یکی از باریک‌ترین و سبک‌ترین لپ تاپ‌هایی است که شرکت لنوو تا به امروز تولید کرده است. مهم‌ترین ویژگی یوگا 3 صفحه نمایش با کیفیت آن است که می‌تواند به صورت 360 درجه رو به عقب چرخش داشته باشد و به یک تبلت تبدیل شود. تنها نقطه‌ضعف یوگا 3 عمر باتری نسبتاً کم آن است. یوگا 3 می‌تواند یکی از بهترین انتخاب ها برای خرید لپ تپ در سال 2015 باشد که از پس برطرف کردن نیازهای معمول کاربران به‌راحتی برمی آید. شرکت لنوو قیمت 1200 دلاری را برای یوگا 3 در نظر گرفته است.

 
 


تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
در سال گذشته شرکت خودروساز تویوتا بر چندمین سال متوالی به‌عنوان پرفروش‌ترین خودروساز موجود در دنیا لقب گرفت. شرکت‌های دیگر خودروسار نیز در سال 2014 فروش خوبی داشته‌اند و آمارها نشان می‌دهد که وضعیت برای سال 2015 نیز به همین منوال باشد و صنعت خودرو شاهد حضور مدل‌های جدیدتر از شرکت‌های نوپای چینی و رقابت بیشتر برای بدست آوردن بازارهای جهانی باشد. اما در طرف دیگر بازار خودروهایی هستند که علیرغم کیفیت بالا و عملکرد مناسب فروش چندان خوبی ندارند و مشتریان کمتری به سراغ خرید آن‌ها می‌روند.

در ادامه مطلب نیز قصد داریم به این خودروها بپردازیم. این خودروهای جزء کم فروش ترین مدل‌های موجود در بازار خودرو هستند که بر خلاف تصور جر خودروهای خوب و قابل قبول نیز محسوب می‌شوند.


مزدا 6
مزدا در سال‌های اخیر به ویژه در بازارهای در حال توسعه فروش نسبتاً خوبی داشته است. اما یکی از مدل‌های این خودرو ساز ژاپنی که کمتر مورد توجه مشتریان قرار گرفته مزدا 6 است. با وجود اینکه مزدا 6 جزء بهترین ها در کلاس خود محسوب می‌شود در جدول فروش در رتبه دهم قرار دارد. حتی خودروی فولکس واگن پاسات نیز فروش بیشتری از مزدا 6 در سال گذشته داشته است.


ولوو v60
بعد از سال ها کش و قوس برای عرضه مدل جذاب و دوست داشتنی v60 در همه بازارها، پس از ورود این خودرو به بازارهای آمریکای شمالی بر خلاف انتظار استقبال زیادی از این محصول ولوو نشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که در سال‌های اخیر تمایل مشتریان به خرید این سبک خودرو کاهش قابل توجهی داشته و به احتمال زیاد v60 نیز با وجود کیفیت و عملکرد خوب به پایان عمر خود نزدیک می‌شود.


کادیلاک ATS
کادیلاک ATS در یک کلاس بسیار رقابتی قرار دارد. با وجود اینکه کادیلاک ATS در طی سال ها امتحان خود را به عنوان یک خودروی قابل قبول به ویژه در بازارهای امریکایی پس داده اما در حال حاضر یکی از کم فروش ترین مدل‌های کادیلاک محسوب می‌شود. بسیاری اعتقاد دارند که طراحی نه چندان جذاب کادیلاک ATS نسبت به رقبای موجود باعث شده تا کادیلاک بخش اعظمی از مشتریان خود که قشر جوان را تشکیل می‌دهند از دست بدهد.


کیا K900
با وجود اینکه خودروی کیا با نام نه چندان جذاب K900 نمی‌تواند در دسته خودروهای لوکس با مدل‌هایی مانند مرسدس اس کلاس رقابت کند اما در مقابل 30 هزار دلار نیز آر این خودروها ارزان تر است. K900 با وجود امکانات خوب و قیمت مناسب تر نتوانسته فروش خوبی داشته باشد. 
شاید کیا هم مانند فولکس واگن به این قضیه پی برده باشد که مشتریان حاضر نیستند پول زیادی بابت یک خودروی لوکس از یک برند غیر لوکس بدهند.


داج وایپر 
خودروی وایپر از کمپانی داج از ابتدا نیز مشتریان خاص و محدود خود را داشته و برای عموم عرضه نمی‌شده. اما در سال‌های اخیر فروش آن بیش از حد محدود شده. وایپر از خوروهای بسیار خوب از نظر کیفیت و عملکرد محسوب شده و نسخه‌های مختلف آن نیز در قالب SRT وارد بازار شده‌اند. با این حال استقبال از آن به پایین‌ترین حد خود رسیده است. شرکت داج حتی برای جدیدترین مدل‌های وایپر تخفیف 15 هزار دلاری نیز در نظر گرفته است.


لکسوس LFA
LFA یکی از مدل‌های شرکت لکسوس است که بیشترین اجحاف در حق آن شده است. مشتریان تنها به برچسب قیمت و آرم لکسوس توجه می‌کنند و کمتر کسی به بدنه فیبر کربن و موتور قدرتمند V10 آن توجه دارد. شاید در نگاه اول لکسوس LFA چندان خودروی مناسبی نباشد اما در واقعیت یک خودروی بی‌نظیر است که کمتر کسی به سراغ آن می‌رود و آمار فروش بسیار کمی دارد.


همه مدل‌های لوتوس!
آماری که از میزان فروش خودروهای لوتوس منتشر شده حاکی از آن است که این شرکت در سال 2014 در آمریکا تنها 112 دستگاه خودرو به فروش رسانده. با وجود اینکه لوتوس یکی از بهترین خودروسازان اسپورت در دنیا محسوب شده و مهندسی آن سرمشق بسیاری از دیگر خودروسازان است، در سال‌های اخیر با کاهش شدید فروش مواجه شده است.



 
 


تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1414579252781_winners.jpg

محققان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برای ساخت انسولین خوراکی اقدام به بررسی آزمایشگاهی نانو سامانه دارویی کردند که سبب افزایش نفوذپذیری انسولین از دیواره روده و کاهش تخریب در برابر آنزیم‌ها می‌شود.

 

دکتر کبری امیدفر، پژوهشگر طرح ساخت داروی انسولین خوراکی  منطقه علوم پزشکی تهران، در خصوص اهمیت این پژوهش گفت: مهم‌ترین مشکلات استفاده‌ انسولین از مسیر خوراکی، تخریب انسولین توسط آنزیم‌های متعدد سیستم گوارشی، عدم نفوذپذیری درشت مولکول انسولین از دیواره‌ی روده، موانع زیاد تا رسیدن انسولین به خون و رهایش ناگهانی در مکان نامناسب است.

 

وی ادامه داد: برای رفع این مشکلات، نانوذره‌ی نیوزوم پوشیده شده با تری متیل کیتوزان سنتز شده و توانایی آن جهت انتقال انسولین به‌ صورت خوراکی در محیط آزمایشگاهی بررسی شد که بر اساس نتایج حاصل‌شده نانوسامانه‌ی دارویی ساخته‌ شده از تخریب انسولین توسط تریپسین جلوگیری کرده و نفوذ درشت مولکول انسولین را از دیواره‌ی تک لایه‌ی سلول‌های روده به‌ طور قابل‌ توجهی بهبود می‌دهد.

 

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بیوسنسور پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم افزود: با انجام آزمایش در محلول شبیه‌سازی‌ شده‌ی روده، نتایج نشان داد نانوحامل سبب رهایش تأخیری انسولین می‌شود و این نتایج سبب افزایش نفوذپذیری انسولین از دیواره‌ی روده، کاهش تخریب آنزیمی انسولین و افزایش مدت‌زمان رهایش انسولین شده و دستیابی به این امر سبب کاهش استفاده از انسولین به‌طور متناوب و از میان برداشتن درد تحمیل‌شده به بیماران دیابتی به خاطر تزریق انسولین می‌شود.

 

دانشیار پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص روند انجام آزمایشات گفت: در ابتدا میزان بارگذاری انسولین در سامانه با متغیرهای گوناگون بهینه‌سازی شد که در این مسیر از نرم‌افزارهای تخصصی و آماری استفاده و پس از ساخت نیوزوم‌ها با اندازه ذرات 150 تا 160 نانومتر، پوشش تری متیل کیتوزان بر روی آن قرار گرفت.

 

وی با اشاره به صنعتی شدن نانو داروی لیپوزومی جهت رهاسازی داروی ضد سرطان با نام لیپوزومال دوکسوروبیسین و فروش آن در بازار داخلی عنوان کرد: نیوزوم‌ها نسبت به لیپوزوم‌ها مقرون‌به‌صرفه تر و زیست سازگارترند و به‌راحتی توانایی تولید انبوه رادارند و در صورت کسب موفقیت در آزمایشات درون تنی و تکمیلی، قابلیت تجاری شدن این محصول دور از ذهن نیست.

 

گفتنی است، این طرح با همکاری دکتر کبری امیدفر، عضو هیات ‌علمی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، سعید مقسمی و احسان پرنیان، دانشجویان کارشناسی ارشد و امیرحسین حکمی والا، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرا شده است.



تاريخ : چهار شنبه 8 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2364 2365 2366 2367 2368 ... 3356 صفحه بعد