1422262304091_38.jpg

مریخ‌نورد فرصت ناسا جشن تولد یازدهمین سال حضور در مریخ را با تهیه عکس پانورامایی از دهانه اندور جشن گرفت.

 

 دو مریخ‌نورد دو قلوی فرصت (Opportunity) و روح (Spirit) در ژانویه سال 2004 بر سطح سیاره سرخ فرود آمدند؛ مریخ‌نورد «روح» در سال 2010 بدلیل گرفتار شدن در میان تپه‌های شنی از کار افتاد؛ اما «فرصت» پس از گذشت بیش از یک دهه، همچنان به فعالیت تحقیقاتی بر سطح مریخ ادامه می‌دهد.

 

مریخ‌نورد فرصت در حال حاضر در غرب دهانه اندور (Endeavour Crater) قرار داشته و بدنبال بررسی لایه‌های سنگ و شکل‌گیری ساختار باستانی این سیاره است.

 

فرصت در مجموع 11 سال حضور بر سطح مریخ بیش از 41.5 کیلومتر مسیر را طی کرده و در تحقیقات خود به شواهدی درخصوص دریاچه‌های باستانی و احتمال وجود حیات میکروبی دست پیدا کرده است.

 

مریخ‌نورد ناسا در جشن یازدهمین سال حضور بر سطح سیاره سرخ، تصویر پانورامایی از دهانه اندور تهیه کرده است؛ با کمک این تصویر امکان تمایز قائل شدن بین مواد مختلف بر سطح سیاره فراهم می‌شود.

 

ناسا امیدوار است که مریخ‌نورد فرصت تا چند سال آینده به فعالیت اکتشافی خود بر سطح سیاره سرخ ادامه دهد.

 

 

 

 

 

 

تصویر پانورامای تهیه شده تویط مریخ‌نورد فرصت از دهانه اندور

 



تاريخ : دو شنبه 6 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1422192353787_Untitled.png

منجمان پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با استفاده از تلسکوپ «اسحاق نیوتن» در جزیره «لاپالما»، نیم کره شمالی آسمان را در مدت سه سال مورد بررسی قرار داده و به یافته های بی سابقه ای در مرزهای دانش نجوم دست یافته اند که نتایج آن در معتبرترین مجلات نجوم جهان منتشر شده است.

 

 این مطالعه برای اولین بار نقشه ای از مواد آلی موجود در حباب داغ پیرامون خورشید و صدها همسایه درخشان آن در کهکشان راه شیری تهیه کرده است.

 

این که همه ما در درون یک حباب فوق العاده داغ زندگی می کنیم مطمئنا برای اکثر مردم دور از باور است اما واقعیت این است که حبابی به وسعت هزاران تریلیون کیلومتر خورشید و صدها ستاره اطراف آن را در بر گرفته. این حباب که در صفحه کهکشانی حدود 100 پارسک (سه هزار تریلیون کیلومتر) است در جهت عمود بر صفحه کهکشانی تا هزاران پارسک گسترش یافته و ساختاری مشابه یک دودکش عظیم را شکل داده است!

 

چگالی گاز درون این حباب بسیار کمتر از چگال گاز معمول بین ستاره هاست، اما نکته بسیار عجیب درباره این حباب، دمای به شدت بالای آن می باشد به طوری که با استفاده از رصدهای پرتوهای ایکس دمای ذرات درون حباب چیزی حدود یک میلیون درجه کلوین تخمین زده شده است. علت شکل گیری این حباب هنوز مشخص نیست اما شواهدی وجود دارد که انفجارهای پیوسته ابرنواختری عامل شکل‌گیری این حباب داغ بوده است.

 

منجمان برای مطالعه فضای بین ستاره‌یی از گازهای درون این محیط استفاده می کنند، اما به دلیل اینکه دمای حباب محلی بسیار داغ می باشد، اتم های معمولی نمی توانند درون آن زنده بمانند؛ لذا تا به امروز محیط درون حباب به صورت ناشناخته باقی مانده است.

 

اکنون منجمان ایرانی راه دیگری برای شناسایی حباب محلی یافته اند و آن استفاده از رصد مولکول های آلی است. مولکول های سنگینی که می توانند در دمای بالا از بین نروند!

 

دکتر حبیب خسروشاهی، رییس پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی که سرپرستی این تحقیقات را برعهده داشته به خبرنگار علمی ایسنا گفت: تاکنونتلاش های زیادی برای مطالعه حباب محیطی صورت گرفته؛ به عنوان مثال رصدهای متعدد برای یافتن گازهای خنثی (مثل سدیم)، گازهای یونیزه (مثل کلسیم یک بار یونیزه) و حتی غبار با شکست مواجه شده و به عبارت دیگر نشان داده شده است که درون این حباب، غلظت این گازها بسیار ناچیز و قابل اغماض است.

 

در سال ۱۹۲۲ یک سری مولکول های ناشناخته درون گازهای میان ستاره‌یی کشف شد که تا به امروز حدود ۵۰۰ نوع از این مولکول ها کشف شده‌اند. تلاش های آزمایشگاهی و رصدی زیادی در این مدت صورت گرفت اما ساختار شیمیایی هیچ یک از این مولکول ها که در چنین دمای فوق العاده بالایی باقی مانده اند، شناسایی نشد. از طرف دیگر رفتار عجیب این مولکولها باعث شده از که هیچ یک از شبیه سازی های کوانتومی موجود توان شبیه سازی این مولکول ها را نداشته باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: رصدهای اخیر این مولکول ها در گازهای میان ستاره‌یی نشان می دهد که بعضی از این مولکول های ناشناخته یونیزه هستند و برخی دیگر خنثی ولی مشخص شده است که همه این مولکول ها به شدت سنگین می باشند و احتمالا از نوع خاصی از ترکیبات شیمیایی مشابه بنزن هستند که به آنها PAH می گویند.

 

از آنجا که این مولکول های ناشناخته - که آثار نجومی آنها به نام «باندهای پخش ستاره‌یی» شناخته شده است - سنگین هستند، برای نخستین بار پیشنهاد رصد این سیستم ها را در حباب محلی ارایه کردیم. این برناماه با حمایت طرح رصدخانه ملی ایران و در راستای برنامه آموزش این طرح ملی شکل گرفت.

 

به گفته خسروشاهی، تیم ایرانی متشکل از دکتر عاطفه جوادی، محقق پژوهشکده نجوم، امین فرهنگ‌نیا، دانشجوی دکتری و تعداد دیگری از محققان پژوهشکده نجوم با مدیریت وی موفق شده اند در یک مساحی با استفاده از تلسکوپ دو و نیم متری آیزاک نیوتن واقع در جزیره لاپالما، نیم کره شمالی آسمانی را با استفاده از رصد باند های پخش ستاره‌یی در مدت سه سال مورد مطالعه قرار دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: برای به دست آوردن نقشه جامع تری از این مولکول ها درون حباب در کل فضای اطراف خورشید، همکاران ما در دانشگاه Keele انگلستان با استفاده از تلسکوپ سه و نیم متری رصدخانه جنوبی اروپا موسوم به تلسکوپ ان.تی.تی واقع در شیلی مساحی نیم کره جنوبی آسمان را انجام دادند.

 

رییس پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی تصریح کرد: در این مطالعه برای اولین بار متوجه شدیم که این مولکول های سنگین درون حباب محلی به وفور وجود دارند و تقریبا در همه جای این حباب داغ زندگی می کنند. همچنین مطالعات ما نشان داد دو نوع خاص از این مولکول ها که در طول موج های ۵۷۸۰ و ۵۷۹۷ آنگستروم وجود دارند در شرایطی خاص، رفتارهای متفاوتی در محیط های خنثی، یونیزه و غباری از خود نشان می دهند. نتایج این تحقیق بلافاصله در مجلات معتبر نجومی The Astrophysical Journal و ApJS به چاپ رسیده است.

 

وی خاطرنشان کرد: تمام کار رصدی و مطالعاتی این طرح از طراحی پروژه، گرفتن وقت رصد و تهیه و تحلیل داده ها و نهایتا تدوین مقاله در داخل پژوهشکده انجام شده که حرکتی بسیار با ارزش در راستای چشم‌انداز طراحی شده برای پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی است.

 

رییس پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با تاکید بر این که به رغم نبود رصدخانه بزرگ فعال در کشور، امکان انجام تحقیقات نظری و رصدی در حوزه کیهان شناسی با استفاده از تلسکوپ‌های فراوان خارجی در این پژوهشکده وجود دارد، اظهار داشت: حرکت‌های خوبی که خصوصا در چند سال اخیر در این حوزه در کشور آغاز شده از دید جامعه علمی بین‌المللی پنهان نمانده و باور دارند که ما هم در این حوزه حرف‌هایی برای گفتن داریم و زمینه رابطه علمی دوطرفه با ایران وجود دارد. در این راستا شاهد استقبال خوب منجمان و اساتید برجسته خارجی از کارگاه بین المللی کهکشانها هستیم که در روزهای پنجم تا هشتم بهمن ماه در پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانشهای بنیادی در حال برگزاری است.

 

وی خاطرنشان کرد: در این رویداد علمی بزرگ 15 نفر از منجمان و اساتید برجسته خارجی متخصص در مطالعات رصدی کهکشانها و 15 سخنران از کشورمان اخرین یافته های نجوم رصدی در حوزه کهکشانها را برای ۱۵۰ شرکت کنندگان داخلی و خارجی که عموما از منجمان و دانشجویان مقاطع تحصیلات هستند ارایه و تشریح می کنند.

 

به گفته نایب رییس انجمن نجوم ایران در کارگاه بین‌المللی کهکشان‌ها، ابعاد مختلف کیهان شناسی از قبیل اجزای داخل و بیرون کهکشان‌ها، هاله و ستاره زایی، ماده تاریک، هسته های فعال کهکشانی، ساختار کهکشان‌ها و ... با حضور اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.



تاريخ : دو شنبه 6 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

با افزایش توانمندی ماهواره ها، طرح سامانه مکان یابی جهانی (GPS) اولین بار توسط ارتش آمریکا راه اندازی شده و امروزه این کشور دارنده فناوری کامل آن است. بیش از 30 ماهواره از این سامانه پشتیبانی کرده و گیرنده های آن نه تنها در کاربردهای نظامی بلکه در زمینه های غیرنظامی نیز در کشورهای مختلف به فروش رفته و به کار می رود.

به مرور کشورهای دیگر نیز برای رهایی از اتکا به GPS آمریکا، اقدام به راه اندازی سامانه موقعیت یابی ماهواره ای بومی خود کرده اند. علاوه بر سامانه گلوناس در روسیه و سامانه گالیله در اروپا، چینی ها نیز به عنوان یک قدرت رو به رشد جهانی، برنامه ایجاد چنین سامانه ای با پوشش جهانی را برای کاربردهای نظامی و غیرنظامی خود دارند.
 

آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
تصویر گرافیکی از نحوه پوشش ماهواره های موقعیت یاب جهانی


آمریکایی ها از GPS در تمامی هواپیماها، بالگردها، پهپادها، شناورها، خودروهای زرهی، موشک های تهاجمی  کوتاه برد تا دوربرد، برخی انواع بمب ها و گلوله های توپ هدایت شونده و حتی به عنوان ابزار کاری نفرات پیاده خود استفاده کرده و برای مسیر یابی، اطلاع از موقعیت واحدها در صحنه نبرد و کنترل یکپارچه عملیات تا حد زیادی به آن متکی هستند. 


آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
گیرنده GPS برای سربازان


از طرفی مطالعات خود آنها نشان دهنده آسیب پذیری این سامانه در اثر انواع اخلال (Jamming) هدفدار  و با برنامه بوده است. سابقه چنین فعالیت هایی حداقل به جنگ عراق بازمی گردد که این کشور با وجود عدم دسترسی به فناوری های روز تلاش کرد تا با اختلال در GPS دشمن موشک های آمریکایی را منحرف کند.

 

آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
نمونه هایی از گیرنده های GPS


از اینرو نقاط ضعف این سامانه برای کشوری چون ایران نیز پوشیده نبوده و با توجه به اتکای دشمن به آن برای دسترسی به راه های مقابله با تلاش شده است. در همین راستا فرماندهان دفاعی کشورمان خصوصاً در حوزه پدافند هوایی به مناسبت های مختلف از توانایی اخلال در سامانه آمرکایی GPS و حتی اختلال در کارکرد خود ماهواره ها سخن گفتند. 

در یکی از این موارد در اواسط مهرماه سال 1390 از سه دستاورد مهم در زمینه جنگال (جنگ الکترونیک) رونمایی به عمل آمد که یکی از آنها سامانه جدید اخلال GPS بود. هر چند این تنها نمونه از این دست نبوده اما به نظر می رسد از انواع قبلی کاملتر و کارآمدتر باشد.

آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی

سامانه ای که در تصویر مشاهده می شود اخلالگر GPS و گلوناس بوده و از چهار آنتن نزدیک به هم بهره می برد. به نظر می رسد این سامانه بر اساس گونه های پیشین که دارای یک آنتن بودند توسعه یافته است. از این سامانه برای حفاظت از اهداف خودی در برابر موشک های کروز و بمب های هدایت شونده استفاده می شود. 

همچنین این سامانه می تواند روی پهپادها و سایر سامانه های ارتباطی دریایی، زمینی و هوایی مجهز به سامانه های گیرنده GPS و گلوناس نیز اخلال ایجاد کند.

آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی

از مشخصات عملکردی نمونه با چهار آنتن اطلاعات خاصی منتشر نشده است اما سامانه های تک آنتن که با مشخصه های GPSJ-12، GPSJ-25 و GPSJ-50 نیز شناخته می شوند دارای توان خروجی 12 و 25 و 50 وات هستند.

این سامانه ها قابلیت ایجاد اخلال در گیرنده های نظامی و غیر نظامی GPS را در دو باند L1 و L2 به صورت مجزا یا همزمان را در محوطه دید مستقیم (LOS) در شعاع بیش از 60 کیلومتر برای نمونه 12 واتی، بیش از 150 کیلومتر برای نمونه 25 واتی و بیش از 200 کیلومتر در نمونه 50 واتی و با کمینه زاویه 35 درجه دارند. این سامانه ها در فرکانس کاری 2 تا 20 گیگاهرتز کار می کنند.
 

آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
سامانه اخلالگر تک آنتن 12 و 25 واتی


در این سامانه توان خروجی برای اخلال همزمان در دو باند، نصف می شود. ورودی برق آنها220 ولت متناوب یا 12 ولت مستقیم بوده و قابلیت کار در دمای 5- تا 50+ و ذخیره در دمای 30- تا 70+ درجه سانتیگراد را دارند. توان ورودی سامانه های 12، 25 و 50 واتی به ترتیب 85، 170 و 350 وات بوده و متوسط زمان بین خرابی این سامانه ها بیش از 1000 ساعت است.

ابعاد فیزیکی و جرم این سامانه ها با احتساب آنتن به ترتیب 83*35*19 سانتیمتر و 10 کیلوگرم برای نمونه 12 واتی، 75*39*51 سانتیمتر و 17 کیلوگرم برای نمونه 25 واتی و 81*39*51 سانتیمتر و 22 کیلوگرم برای نمونه 50 واتی است.

آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
سامانه اخلاگر تک آنتن


از دیگر ویژگی های فنی این اخلاگرهای کاربردی می توان به امکان اخلال در گیرنده های باند P(Y) نظامی و C/A غیرنظامی به طور همزمان یا مجزا، قابلیت عملکرد در محیط های باز یا داخل ساختمان با آنتن سمتی، در حالت ثابت روی برجک یا نصب شده روی خودروی متحرک و امکان عملکرد زیر بارش باران اشاره نمود.

 آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
آنتن سامانه GPSJ-12 نصب شده روی خودروی تاکتیکی


به گزارش مشرق، کمینه زمان کاری پیوسته نمونه 12 واتی 8 ساعت اعلام شده و این سامانه توانایی مقاومت در بادهایی تا سرعت 100 کیلومتر بر ساعت را دارد. با توجه به وزن کم و تحرک بالای و قابلیت اختفای مناسب این سامانه ها امکان تشکیل کمین گاه های اخلال در سامانه های دشمن توسط آنها به راحتی وجود دارد. 

به عنوان مثال با استقرار این سامانه در مبادی ورودی و نقاط کور در شیارها و دره های مناطق کوهستانی که در جغرافیای کشورمان کم نیستند و با توجه به امکان پوشش این 3 اخلالگر در یک قطاع زاویه ای می توان ریزپرنده ها و موشک های کروزی که قصد نفوذ در ارتفاع پائین و در پناه عوارض طبیعی را دارند تحت تأثیر قرار داده و در ادامه مسیر آنها خطا ایجاد کرد.

2 نمونه دیگر از اخلالگرهای GPS با برد کمتر اما با قابلیت عملکرد در تمام زوایا و بازدهی بالاتر نیز ساخته شده اند. این 2 نمونه با مشخصه GPSJ-10 و GPSJ-40 دارای توان خروجی 10 و 40 وات هستند. آنتن هر دو نمونه از انواع تمام سمتی و برد آنها به ترتیب 20 و 50 کیلومتر در خط دید مستقیم بوده و برق لازم آنها از 220 ولت متناوب است. 

این 2 سامانه با هدف دفاع از مناطق مهم از جمله پایگاه های نظامی در برابر مهمات هدایت دقیق دشمن که ناوبری آنها توسط سامانه موقعیت یابی جهانی انجام می شود طراحی و تولید شده اند. GPSJ-10 و GPSJ-40 امکان نصب روی انواع مختلفی از برجک ها را برای بهبود شعاع دید و منطقه تحت پوشش را دارند.

 
آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی

GPSJ-10 (تصویر بالا) و GPSJ-40 (تصویر پائین)


این سامانه ها با روش شبیه سازی کدهای باند P(Y) نظامی و C/A غیرنظامی به طور همزمان یا مجزا امکان اخلال در گیرنده های مربوطه را با آنتن های مستقل و مقاوم در برابر باران دارند. بر خلاف 2 نمونه GPSJ-25 و 50 دو نمونه ساخته شده برای پوشش تمام زوایا در هنگام اخلال در یک باند، نیمی از توان خروجی خود را به کار می گیرند. 

توان مصرفی این 2 نمونه نیز به ترتیب 30 و 120 وات بوده و متوسط زمان بین دو خرابی آنها بیش از 1000 ساعت اعلام شده است. دمای کاری هر دو نمونه در محدوده 10- تا 50+ و دمای نگهداری و ذخیره آنها بین 30- تا 70+ درجه سانتیگراد و جرم این نمونه ها نیز در محدود 13 تا 15 کیلوگرم است.

با توجه به تنوع نیازمندی های سامانه های اخلال 2 نمونه دیگر از جمرهای ایرانی با نام LBJ-50 و LBJ-200 و توان خروجی 50 و 200 وات به طور خاص برای ایجاد اخلال در باند L و محدوده فرکانسی 1 تا 2 گیگاهرتز طراحی و تولید شده اند. این سامانه ها به طور ویژه توانایی اخلال در تلفن های ماهواره ای وابسته به سه ماهواره Inmarsat، Thuraya و Iridium را علاوه بر گیرنده های موقعیت یاب و شبکه ناوبری جهانی GPS و گلوناس را دارند.

 
آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
نمونه ای از ماهواره های Iridium که پوشش سامانه تلفن ماهواره ای را تأمین کنند


در این 2 سامانه پیشرفته ایرانی تمام عملکردها مانند توان خروجی و فرکانس کاری توسط کنترلر مرکزی تعیین شده و امکان کنترل از راه دور این سامانه ها نیز وجود دارد. LBJ-50 و 200 قابلیت استفاده به عنوان سامانه های استقراری در پایگاه ها و نیز به صورت متحرک با نصب روی خودرو را دارند. این سامانه ها علاوه بر استفاده از 3 مُد اصلی در اخلال گیرنده های موقعیت یاب جهانی از الگوریتم های ویژه ای نیز در مورد ماهواره ها به کار می برند.

 
آشنایی با 5 خانواده از اخلاگرهای ایرانی مخصوص GPS آمریکایی
واحد کنترل اخلالگرهای LBJ-50 و 200 ایرانی


این سامانه های ایرانی که توسط متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده اند قابلیت کارکرد مستمر دستکم 5 ساعت را داشته، متوسط زمان بروز خرابی در آنها 800 ساعت و متوسط زمان تعمیر آن کمتر از 30 دقیقه است. این سامانه از نمایشگر دیجیتال، حافظه داخلی مناسب بهره مند بوده و توسط رایانه های صنعتی کنترل می شود.

نمونه دیگری از سامانه های اخلالگر GPS که به صورت قابل حمل توسط نفر ساخته شده در باند 2 تا 20 گیگاهرتز کارکرده، برد عملیاتی 10 کیلومتر و تنها 12 کیلوگرم جرم دارد. این سامانه ابعادی برابر با 12*16*36 سانتیمتر داشته و در دمای 20- تا 60+ درجه سانتیگراد کار می کند و البته ضد آب است. این سامانه نیز دارای تحرک بالایی بوده و با ابعاد کوچک خود قابلیت اختفای بالایی دارد.

به گزارش مشرق، علاوه بر استفاده از اخلالگرهای فعال، روش های دیگری نیز برای ایجاد خطا و انحراف در سامانه های موقعیت یابی وجود دارد. در واقع در فضای نبرد امواج، روی پارامترهای مختلف می توان فعالیت کرد. 

اشاره به توانایی های اعلام شده کشورمان در عرصه ایجاد اخلال در کارکرد این نوع سامانه ها نشان دهنده بخش کوچکی از توانایی کشورمان در جنگ الکترونیک است که به جز اخلالگرهای سامانه های موقعیت یاب جهانی شامل انواع جمرهای مخابراتی در باندهای مختلف، جمرهای مخصوص سامانه های جهت یاب امواج، اخلالگرهای راداری زمینی و هواپایه، جمر حسگرهای اپتیکی و حرارتی و حتی تله های انفجاری نیز می شود.

این سامانه ها به طور انبوه تولید شده و در اختیار نیروهای مسلح کشورمان قرار گرفته است تا در زمان مورد نیاز ضربه ای کاری بر ماشین جنگی دشمن وارد کند که نمونه ای از آن ایجاد اختلال در ارتباط پهپاد پیشرفته RQ-170 آمریکایی با ماهواره ها و در ادامه فرود آوردن موفق آن بود.



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

چند سالی می شود که دنیای تکنولوژی به رکود مشخصی رسیده است و دستگاه انقلابی خاصی وارد بازار نشده است، اما اکنون به نظر می رسد که زمان تغییر این موضوع رسیده است.

با اینکه گوگل چند سال است در حال ساخت و تولید عینک مخصوص خود است اما به نظر می آید که مایکروسافت هم مدت زیادی بدون سر و صدا در حال کار بر سیستم خاص خود بوده است.

این عینک از نظر کاربردی تفاوت های بسیاری با عینک گوگل دارد و به همین دلیل قابل مقایسه با آن نیست. عینک گوگل بیشتر یک وسیله عادی با کاربردهای روزانه است اما دستگاه جدید مایکروسافت دستگاهی حرفه ای با قابلیت های فراوان است.

عینک جدید مایکروسافت که HoloLens نام گرفته است همانند یک عینک عادی بر سر قرار می گیرد و می تواند تصاویر مجازی را در برابر کاربر به نمایش درآورد.

این دستگاه به صورت کامل بی سیم است و از پردازنده، باتری و سیستم بیسیم خود استفاده می کند. کاربرانی که می خواهند از این وسیله استفاده کنند نیازی به کامپیوتر، موبایل یا دستگاه دیگری ندارند و می توانند آن را به صورت تکی به کار گیرند.

همانند هلوگرام هایی که در فیلم های علمی تخیلی نمایش داده می شود افراد استفاده کننده از این وسیله می توانند با آزادی تمام در محیط حرکت کنند و وسیله های مجازی نمایش داده شده توسط دستگاه به صورت ثابت در یک نقطه باقی خواهند ماند. با حرکت در محیط وسایل نمایش داده شده را می توان از نقاط و زوایای متفاوت بررسی کرد. از امکانات دیگر این سیستم می توان به قابلیت پخش نقطه ای صدا اشاره کرد، به این صورت که صدای یک وسیله نمایش داده شده از نقطه قرار گیری آن دستگاه پخش می شود تا حس سه بعدی بودن به شکل بهتری منتقل شود.

مایکروسافت وعده داده است که این وسیله می تواند کاربردهای بسیاری را به همراه داشته باشد و کاربران می توانند از این وسیله در بخش های مختلف از سرگرمی تا زمینه های طراحی و شبیه سازی حرفه ای استفاده کنند.

شاید با خواندن اطلاعات این دستگاه و مشاهده تصاویر آن امکان وجود این وسیله کمی دور از واقعیت به نظر بیاید اما مایکروسافت توانست در کنفرانس خود امکان وجود این وسیله را تایید کند و نشان دهد که ساخت دستگاهی با چنین قابلیت هایی اصلآ دور از امکان نیست.

با توجه به گزارش مفصل مایکروسافت در این باره می توان انتظار داشت که در ماه های آینده اطلاعات بسیار بیشتری از این دستگاه منتشر شود.

 







 



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |


حافظه رم چیست؟ 


‌RAM یا Random Access Memory گونه‌ای از حافظه برای ذخیره‌سازی داده‌هاست که اجازه می‌دهد فایل‌ها در مدت زمانی کوتاه نوشته و خوانده شوند؛ بدون اینکه در این خواندن و نوشتن تقدم و تأخر زمانی اهمیتی داشته باشد.‌ حافظه رم به دلیل سرعت بالای آن در خواندن و نوشتن از سایر حافظه‌ها‌، از جمله دیسک سخت است.

رم به سیستم شما اجازه می‌دهد ‌با سرعت بالا به داده‌های مورد نیاز دسترسی داشته باشد و در نتیجه رم تأثیر بالایی بر سرعت عملکرد سیستم شما دارد. نکته دیگر آنکه رم یک حافظه موقتی است که پس از هر بار راه‌اندازی دوباره سیستم عامل تمامی داده‌های ذخیره شده ‌روی آن پاک می‌شود.

حافظه RAM چیست و سیستم شما چه میزان RAM نیاز دارد؟

این امر از رم یک حافظه موقت عالی برای ذخیره‌سازی داده‌ها می‌سازد که برای برنامه‌هایی که نیاز به دسترسی سریع و مداوم به داده‌ها دارند، به کار گرفته می‌شود. برای مثال اگر از یک واژه‌پرداز برای نوشتن یک متن استفاده کنید، در حالی که مشغول ویرایش هستید، اطلاعات و داده‌های آن ‌روی رم ذخیره می‌شود تا در حین ویرایش، بتوانید به شکل زنده همه تغییرات اعمال شده را در آن واحد ببینید.

اساسا دو گونه متفاوت از رم وجود دارد: استاتیک یا ثابت و دینامیک یا متغیر. رم دینامیک یا DRAM زمان دسترسی ‌حدود ۶۰ نانو ثانیه (یک میلیاردم ثانیه) را مقدور می‌سازد، در حالی که SRAM یا رم استاتیک زمان دسترسی ۱۰ نانو ثانیه دارد. با ‌وجود این، DRAM به دلیل هزینه کمتر آن بیشتر مورد اقبال و استفاده است. 

چه میزان رم ‌روی سیستم شما نصب شده؟ 


برای فهمیدن آنکه اکنون سیستم شما‌ از چه میزان رم برخوردار است، کافی است از روی دسکتاپ خود ‌روی آیکون Computer و یا در Explorer بر ‌This PC کلیک راست کرده و گزینه Properties را انتخاب کنید.

حافظه RAM چیست و سیستم شما چه میزان RAM نیاز دارد؟

این کار پنجره‌ای ‌باز می‌کند که تمامی اطلاعات سیستم شما را‌ کلی ارائه می‌کند. در اینجا در ذیل بخشSystem می‌توانید میزان رم سیستم خود را که با Installed Memory مشخص شده، پیدا کنید.

حافظه RAM چیست و سیستم شما چه میزان RAM نیاز دارد؟

نکته آنکه اگر سیستم عامل شما از نوع ۳۲ بیتی باشد، تنها از ۴ گیگابایت رم و نه بیشتر پشتیبانی می‌کند و در این حالت، شاید در این پنجره، میزان رم نمایش داده شده، کمتر از میزان رم نصب شده بر ‌سیستم باشد. همچنین اگر کارت گرافیک سیستم شما حافظه مخصوص به خود نداشته باشد، از رم سیستم برای انجام عملیات گرافیکی استفاده خواهد کرد. 

چگونه بیشترین بازدهی را از رم سیستم داشته باشیم؟ 


بهترین کاربران آنهایی هستند که می‌دانند چگونه بیشترین بهره را از رم سیستم خود ببرند. یک راه استفاده بهینه از رم، بهره‌گیری از قابلیت ReadyBoost است؛ ابزاری ‌که از ویندوز ویستا در دل این سیستم عامل تعبیه شده ‌و می‌تواند از یک فلش USB به عنوان یک رم اضافی برای سیستم استفاده کند. 

البته این ابزار به اندازه خرید یک رم اضافه برای سیستم کاربردی نیست؛ اما یک راه کار ساده و اساسی و در اغلب موارد پاسخگو و کم هزینه برای افزایش سرعت سیستم است. به ویژه اگر از یک سیستم بسیار کند رنج می‌برید. 

راه دیگر آنکه بیشتر از ابزار Task Manager استفاده کرده و در استفاده از آن استاد شوید. هرچند این کار پیش پا افتاده به نظر می‌آید، شک نکنید حرفه‌ای‌ترین کاربران ویندوز کسانی هستند که همواره پنجره Task Manager در کنار سایر برنامه‌ها در سیستم آن‌ها باز است و مدام پروسه‌ها و عملکرد سیستم را رصد می‌کنند.

حافظه RAM چیست و سیستم شما چه میزان RAM نیاز دارد؟


در این پنجره ستون Memory بسیار مورد علاقه ماست. اگر متوجه شدید که نرم‌افزاری بدون هیچ استفاده ضروری در حال بلعیدن حافظه رم است، می‌توانید بدون هیچ تفکر اضافی آن را بسته و حتی Uninstall کنید. در این مورد به خصوص بر ‌نرم افزارهای Startup تمرکز کنید. 

سیستم شما به چه میزان رم نیاز دارد؟ 


امروزه گویا برای آنکه یک سیستم چابک و سریع داشته باشید که از پس پردازش نرم‌افزارهای مدرن بر آید، باید رم سیستم را ارتقا دهید. ذکر چند نکته اساسی برای ارتقای رم سیستم ضروری است. 

اکنون ‌با استانداردهای ۲۰۱۵ کف رم مورد نیاز سیستم برابر با ۴ گیگابایت است؛ یعنی به میزانی که سیستم از پس اغلب کارهای پردازشی مورد نیاز کاربر برآید. اما آنچه به عنوان یک حاشیه امنیت می‌توان ذکر کرد، داشتن ۸ گیگابایت رم به همراه یک سیستم عامل ۶۴ بیتی است، به ویژه اگر کارت گرافیکی رایانه شما واجد رم یا حافظه درونی خاص خود نباشد. این میزان رم خیال شما را از بابت اجرای نرم افزارهای معمول گرافیکی و پردازشی و همچنین اغلب بازی‌های موجود در بازار راحت می‌کند.

حافظه RAM چیست و سیستم شما چه میزان RAM نیاز دارد؟


اما اگر به شکل ویژه و تخصصی در حوزه نرم‌افزارهای گرافیکی و بازی‌های مدرن مشغول هستید، قطعا میزان ۱۶ گیگابایت رم چیزی است که به آن نیاز دارید‌. بیش از این میزان رم به هیچ عنوان برای سیستم‌های خانگی و حتی شرکتی نیاز نیست، مگر آنکه هدف خاصی از کار با سیستم مقصود شما باشد.‌ تفاوت رم ۱۶ گیگابایت با ۳۲ گیگابایت در یک سیستم خانگی حتی برای انجام چندین پردازش سنگین عملا قابل احساس نیست (با توجه به مکانیزم مدیریت رم در سیستم عامل ویندوز). 

سیستم شما از چه میزان رم برخوردار است و شما چه نکات دیگری در خصوص استفاده از حافظه رم در سیستم می‌دانید؟



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

Google Nexus 9

اچ‌تی‌سی نکسوس 9، همانند موتورولا نکسوس 6 در تولید محصولات گوگل تغییرات اساسی ایجاد کرده است. برخلاف تبلت پیشین خانواده نکسوس که برای پایین نگه داشتن قیمت برخی امکانات را نداشت، نکسوس 9 این طور نیست و هیچ مراعاتی در این مورد نکرده است. این تبلت با سخت‌افزار بسیار باکیفیت، بدنه مستحکم و جدیدترین نسخه سیستم‌عامل اندروید عرضه شده است. 

این گوشی با تراشه تگرا 1 که به طور ویژه برای تبلت‌های اندرویدی است، عرضه شده است. صفحه نمایش آن 8.9 اینچ با نسبت تصویر 4:3 و رزولوشن QXGA است. این تبلت به واسطه اندازه‌ای که دارد فضای کافی برای انواع برنامه‌ها دارد. 

طراحی و کیفیت ساخت این گوشی نیز خوب  است. امکاناتی که نکسوس 9 ارائه می‌دهد همان‌هایی هستند که یک کاربر از آن انتظار دارد. این تبلت در سه رنگ عرضه می‌شود و نمایشگر آن نیز  نسبت‌تصویر 4:3 دارد. همه اینها به کنار، سیستم‌عامل آب‌نبات چوبی اندروید (5.0 Lollipop) بزرگ‌ترین تفاوت و بهترین مزیت نکسوس 9 است. این سیستم‌عامل تا آن زمان در هیچ وسیله دیگری عرضه نشده بود و گوگل طراحی آن را به طور کامل تغییر داده است. آب‌نبات چوبی اندروید با برند جدید ART همراه شده است که موجب بهبود سرعت عملکرد و پاسخ‌گویی دستگاه شده است. 

 

طراحی و کیفیت ساخت

طراحی اچ‌تی‌سی نکسوس 9 با مدل نکسوس 7 شباهت‌های بسیاری دارد. هر دو دستگاه، لوگوی بزرگ و مشکی نکسوس در جلو و عقب بدنه دارند. اما از تفاوت‌ها باید به فریم فلزی اطراف بدنه اشاره کرد که در نسخه‌های پیشین نکسوس وجود نداشت. این تبلت در سه رنگ مشکی، سفید و بژ عرضه می‌شود. 

جنس بدنه عالی است و هیچ جای ایراد ندارد. روی شیشه تبلت را نیز یک لایه گوریلا گلاس 3 پوشانده است که از آن در برابر خراشیدگی و ضربه محافظت می‌کند. قاب پشت بدنه این تبلت نیز همانند نکسوس 7، از پلاستیک است. در نکسوس 9 با اضافه شدن آن لایه فلزی، بر ارزش و استحکام بدنه افزوده شده است. البته از کیفیت ساخت آن نباید تعجب کرد زیرا اچ‌تی‌سی همیشه گوشی‌هایی با بدنه‌های مستحکم تولید کرده است. 

Google Nexus 9

اندازه این تبلت، 228.2×153.7×7.9  میلی‌متر است و 425 گرم وزن دارد. البته نسخه LTE آن کمی سنگین‌تر و حدود 436 گرم است. 

نکسوس 9 از تبلت آی‌پد ایر 2 بسیار جمع‌وجورتر است. آی‌پد ایر 2، نمایشگر 7.9 اینچ و 240×169.5×6.1 میلی‌متر اندازه و 437 گرم وزن دارد. اما با گلکسی Tab S 8.4  تفاوت چندانی ندارد. تبلت سامسونگ، 212.8×125.6×6.6 میلی‌متر اندازه و 294 گرم وزن دارد. 

استفاده از این تبلت بسیار آسان است.

صفحه نمایش

اچ‌تی‌سی نکسوس 9، صفحه‌نمایش 8.9 اینچ با فناوری IPS از نوع ال‌سی‌دی و نسبت تصویر 4:3 دارد. رزولوشن این نمایشگر 2048×1536 پیکسل (QXGA) است. این تبلت با خانواده آی‌‌پدهای اپل به طور کامل فرق دارد. تراکم تصویر این نمایشگر 281 پیکسل در هر اینچ است و از نمایشگر 9.7 انچ رتینا آی‌پد Air 2 که 264 پیکسل در هر اینچ تراکم دارد بسیار باکیفیت‌تر و شفاف‌تر است. اما تبلت گلکسی Tab S 8.4 امسونگ از هر دو آنها بهتر است و 359 پیکسل در هر اینچ تراکن تصویر دارد. 

Google Nexus 9

همان‌طور که از یک نمایشگر IPS انتظار می‌رود، صفحه نمایش نکسوس 9 رنگ‌های طبیعی، زاویه دید خوب و نور بالایی دارد. کنتراست این نمایشگر نیز بسیار عالی است. البته نمی‌توان آن رابا نمایشگرهای AMOLED مقایسه کرد. در زیر نور خورشید، این نمایشگر خوانایی بالایی دارد و کاربر در دیدن محتویات نمایشگر مشکلی نخواهد داشت. سیستم‌عامل آب‌نبات چوبی اندروید به نور و کارکرد بهتر نمایشگر کمک بسیاری کرده است.  

عمر باتری

اچ‌تی‌سی نکسوس 9، باتری 6700 میلی آمپر ساعتی دارد. این باتری با روشن بودن وای‌فای و وبگردی و پخش ویدئو تا 9.5 ساعت دوام دارد. در حالت استندبای نیز 30 روز کامل روشن خواهد ماند. در حالت وب‌گردی تنها تا 10 ساعت و در حالت پخش ویدئو به طور جداگانه، تا 12 ساعت استفاده را پاسخ‌گو است.  

این تبلت گزینه‌ای هم برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی دارد که به افزایش میزان شارژدهی باتری کمک شایانی می‌کند. این گزینه، با محدود کردن فعالیت‌های دستگاه و غیرفعال کردن برنامه‌های زمینه باعث می‌شود تا باتری بیشتر عمر کند. برای استفاده از این گزینه، کاربر باید خودش به صورت دستی این گزینه را فعال کند. 

قفل صفحه نمایش نسخه 5.0 Lollipop اندروید، زمان مناسب برای شارژ باتری را نمایش می‌دهد. نکسوس 9 در عرض سه ساعت به طور کامل شارژ می‌شود. 

Google Nexus 9

عملکرد

اچ‌تی‌سی نکسوس 9، تراشه 64 بیتی انویدیا تگرا K1 و پردازنده دوهسته‌ای Denver با سرعت 2.3 گیگاهرتز دارد. پردازنده گرافیکی آن Kepler DX1 است و دو گیگابایت رم دارد. امکانات سخت‌افزاری نکسوس 9 برای یک تبلت اندرویدی عالی هستند. 

در بنچ‌مارک پردازنده، نکسوس 9 رتبه نخست را در میان دیگر تبلت‌های اندرویدی کسب کرد. این دستگاه بهترین و سریع‌ترین کارایی را در میان تبلت‌های دیگر دارد. در بنچ‌مارک Basemark OS II که مربوط به کارکرد چندهسته‌ای دستگاه است، در مقایسه با پردازنده‌های چهارهسته‌ای ضعیف‌تر ظاهر شده است. اما در تست تک‌هسته‌ای، نکسوس 9 در مقام دوم و پس از گوشی هوشمند آی‌فون 6 پلاس قرار گرفت. پردازنده گرافیکی  Kepler DX1 انویدیا نیز رتبه بسیار بالایی در بنچ‌مارک دریافت کرده است. در بنچ‌مارک جاوااسکریپت Kraken 1.1  نیز رتبه بالایی دریافت کرده است و به طور کلی، از همه لحاظ سرعت و عملکرد عالی دارد. در میان همه تبلت‌های اندرویدی در صدر قرار دارد اما از نظر مرورگر وب بعد از سافاری iOS است.  

خروجی صدا

اچ‌تی‌سی نکسوس 9، از نظر کیفیت صدا نیز بسیار عالی ظاهر شده است. با وصل کردن این دستگاه، به آمپلی‌فایر خارجی، صدای صاف و بی‌نویز و کاملا واضح به گوش می‌رسد که از این نظر باید از اچ‌تی‌سی برای این امر تشکر کرد. هنگامی که هدفون را نیز به آن وصل می‌کنید همین‌قدر کیفیت خوب در اختیار خواهید داشت. البته نسبت به آمپلی‌فایر بیرونی کیفیت پایین‌تری دارد.

 

دوربین 8 مگاپیکسل

اچ‌تی‌سی نکسوس 9، دوربین 8 مگاپیکسل با لنز f/2.4 و فلاش یگانه ال‌ای‌دی دارد. دوربین تبلت را می‌توانید از قفل صفحه نمایش یا کلید میان‌بری که در صفحه اصلی وجود دارد، فعال کنید. رابط کاربری دوربین بسیار ساده است و از همان ابتدا کاربر به آن عادت خواهد کرد و مشکلی نخواهد داشت. شاتر دوربین در سمت راست تبلت کار گذاشته شده است. تایمر، تنظیمات فلاش، نمایش شبکه‌ای و قابلیت سوئیچ میان دوربین جلو و عقب همه در سمت راست بالای رابط‌کاربری دوربین قرار دارند. تنظیمات عکاسی نیز در سمت چپ تعبیه شده‌اند. از جمله می‌توان به عکاسی معمولی، پانوراما، Lens Blur، Photo Sphere و فیلم‌برداری اشاره کرد. 

فیلم‌برداری با کیفیت 1080p 

رابط‌کاربری دوربین فیلم‌برداری با دوربین عکاسی یکی است. کاربر می‌تواند با دو کیفیت 1080p و 720p فیلم‌برداری کند. فیلم‌هایی که با این تبلت برداشته می‌شوند، رنگ و نور خوبی دارند و جزئیات را نیز به طور کامل ثبت می‌کنند. کنتراست تصاویر نیز خوب است، اما از این بهتر هم می‌توانست باشد. 

Google Nexus 9

تقویم گوگل

تقویم گوگل در نسخه آب‌نبات چوبی اندروید (5.0 Lollipop) تغییرات چشمگیری داشته است. قابلیت‌های این تقویم به طور کامل تغییر کرده‌اند و گرافیک‌های جدیدی نیز دارند. این تقویم به طور مستقیم از جی‌میل همه رویدادها را نمایش می‌دهد. در این نسخه، کاربر می‌تواند عکس، نقشه یا موارد دیگری نیز به تقویم اضافه کند. کلید اضافه کردن رویدادها در پایین سمت راست اپلیکیشن قرار دارد. 

سرویس‌های گوگل


سرویس‌هایی همانند  Google Docs،  Sheets و  Slidesدر این نرم‌افزار ارائه شده‌اند و نکسوس 9 نیز از همه آنها پشتیبانی می‌کند. این اپلیکیشن‌ها با گوگل درایو سینک می‌شوند و می‌توانید به صورت آفلاین از آن استفاده کنید. 

کلام آخر


اچ‌تی‌سی نکسوس 9، یک تبلت اندرویدی بسیار عالی است که در میان دیگر اندرویدی‌ها بسیار خوب می‌درخشد. طراحی زیبا و ظریف، کیفیت ساخت عالی، سخت‌افزار قدرتمند و نسخه جدید سیستم‌عامل اندروید – آب‌نبات چوبی – دست به دست هم داده‌اند تا یک تبلت عالی در اختیار کاربر قرار دهند. 

گوگل نکسوس 9 را می‌توان رقیب قَدَر برای اپل آی‌پد اپل به‌شمار آورد. خیلی‌ها تصور می‌کردند اچ‌تی‌سی که سه سال بود در ساخت تبلت فعالیت نداشته است، نمی‌تواند محصول ویژه‌ای ارائه دهد. اما شرکت تایوانی اچ‌تی‌سی نشان داد قابلیت‌های بسیاری در تولید تبلت دارد. نکسوس 9 با تراشه 64 بیت Tegra K1 ارائه شده است که قدرت بالا و سرعت بسیار عالی دارد. نمایشگر IPS آن نیز تصاویر را با جزئیات کامل و رنگ و نور عالی نمایش می‌دهند. 

سیستم‌عامل این دستگاه تغییرات اساسی در این تبلت ایجاد کرده است. نسخه آب‌نبات چوبی اندروید امکانات بسیاری دارد که همه آنها در نکسوس 9 جمع شده‌اند. بلندگوهای دستگاه از نوع BoomSound هستند که خروجی صدای بسیار خوب دارند. بلندی و وضوح صدا در این تبلت بالا است و در هر دو حالت هدفون و وصل کردن به بلندگوی بیرونی کیفیت خوبی ارائه می‌دهد. 

طبق معمول گوشی‌ها و تبلت‌های اچ‌تی‌سی، نکسوس 9 نیز حافظه داخلی محدودی دارد. 16 گیگابایت برای تبلت اندازه خوبی نیست و کابر حتما باید نسخه‌های 32 یا 64 گیگابایت را خریداری کند زیرا امکان ارتقا آن را نیز ندارد. نکسوس 9 از انجام چند کار هم‌زمان پشتیبانی می‌کند. 

نسخه 16 گیگابایت و وای‌فای‌دار تبلت اندرویدی HTC Nexus 9 حدود 399 دلار قیمت دارد. همین مدل وای‌فای با حافظه 32 گیگابایت، 479 دلار و نسخه  LTE (فقط به حافظه 32 گیگابایت عرضه می‌شود) 599 دلار قیمت دارند. 

اپل آی‌پد Air 2 از رقیب‌های سرسخت اچ‌تی‌سی نکسوس 9 است. تبلت اپل بدنه فلزی و بسیار باریک دارد اما رزولوشن نمایشگر آن با نکسوس 9 برابر است و از نظر تعداد و تنوع اپلیکیشن نیز در یک سطح قرار دارند. قیمت آن نیز حدود یکصد دلار بیشتر از نکسوس 9 است. در حالی که بلندگوهای استریو نکسوس 9 را نیز ندارد. 

سامسونگ گلکسی Tab S 8.4 و Tab S 10.5 را نیز به عنوان رقبای این تبلت نام برد. البته هر دو تبلت گلکسی سامسونگ از نظر کیفیت و وضوح نمایشگر بسیار بالاتر و بهتر از نکسوس هستند. رابط‌کاربری TouchWiz نیز امکانات بهتری در اختیار کاربرانش قرارمی‌دهد. 

تبلت‌های کامپکت اکسپریا Z2 و Z3 نیز از دیگر رقبای نکسوس 9 هستند. بدنه این تبلت‌ها ضدآب هستند و از این نظر یک پله بالاتر از نکسوس 9 قرار دارند. اما از نظر سخت‌افزار و پردازنده با نکسوس 9 تفاوت چندانی ندارند. 

تبلتی که از نظر مشخصات به نکسوس 9 گوگل شباهت بسیاری دارد، Nvidia Shield است. این تبلت نیز نسخه 32 بیتی تراشه Tegra K1 SoC را در خود دارد. البته رزولوشن نمایشگر آن از نکسوس 9 ضعیف‌تر است.  اما در عوض، در حوزه بازی بسیار موفق است و تقریبا از همه بازی‌های باکیفیت بالا پشتیبانی می‌کند. 

آخرین رقیبی که می‌توانیم برای نکسوس 9 نام ببریم، Xiaomi Mi Pad 7.9 است. این تبلت چینی نیز تراشه 32 بیتی Tegra K1 دارد که سرعت و عملکرد بسیار عالی دارد.



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1422091668617_4.jpg

دانشمندان دانشگاه تگزاس از یک نقشه سه‌بعدی خیره‌کننده از صفحه یخ گرینلند رونمایی کرده‌اند که به آن‌ها اجازه می‌دهد گذشته آن را تحت بررسی قرار دهند.

 

 این پروژه با استفاده از داده‌های راداری از لایه‌های درون صفحه یخی که توسط ماموریت Operation IceBridge ناسا جمع‌آوری شده بود، به دانشمندان اجازه می‌دهد تا سن دومین توده یخ بزرگ زمین را تعیین کنند.

 

به گفته محققان، این داده‌ها همچنین می‌تواند به پیش‌بینی آینده این صفحه یخ که از آب کافی برای افزایش شش متری سطح دریا برخوردار است، کمک کند.

 

نقشه مذکور به دانشمندان تصویر بهتری از تاریخچه صفحه یخ گرینلند ارائه می‌دهد که در 20 سال گذشته به دلیل افزایش دما، بخش بزرگی از خود را از دست داده است.

 

دانشمندان در حال بررسی یخ در دوره‌های آب‌وهوایی مختلف هستند تا بتوانند چگونگی واکنش آن در آینده را پیش‌بینی کنند.

 

رادار CReSIS از قابلیت شناسایی لایه‌های مرئی در یخ برخوردار است. این رادار به ارسال سیگنال درون یخ پرداخته و سپس دقت و زمان سیگنال بازتابی را ثبت می‌کند.

 

محققان با استفاده از این اطلاعات توانستند محل سطح یخ، بستر سنگی زیر یخ و لایه‌های درون یخ را تعیین کنند.

 

هسته یخ‌ها به نمایش انباشت برف و دماهای گذشته می‌پردازند. آن‌ها همچنین حاوی ناخالصی‌هایی مانند غبار و خاکستر آتفشانی هستند که احتمالا توسط برف به مرکز آن‌ها حمل شده‌اند.

 

داده‌های درون هسته یخ‌ها طی دوره‌های صدها هزار سال جمع‌آوری و متراکم شده‌اند.

 

دانشمندان پیش از استفاده از رادار CReSIS قادر به تولید نقشه‌های با این مقیاس بزرگ نبودند. آن‌ها همچنین در این پروژه از داده‌های بدست آمده از ماموریت‌های هوایی Operation IceBridge استفاده کردند که شامل پروازهایی بر فراز صفحه یخی به وسعت دهها هزار کیلومتر بوده‌اند.

 

سنجشهای هوایی IceBridge اغلب در مناطقی انجام شده که دانشمندان لایه‌های آن‌ها را با استفاده از هسته یخ‌ها نقشه برداری و تعیین تاریخ کرده‌اند.

 

داده‌های هسته ارائه شده توسط این مناطق،‌ به ارائه نقاط مرجعی برای سنجشهای راداری اخیر پرداخته است.

 

دانشمندان به یادگیری در مورد یخ شکل گرفته در دوره ایمیان که 115 هزار تا 130 هزار سال قبل رخ داده، علاقمند هستند؛ زیرا دمای آن زمان به گرمی امروز بوده است.

 

داده‌های جدیدی به ارائه اولین برآورد مبتنی بر داده در مورد محل قرار گرفتن یخ آن زمان در لایه‌های این صفحه یخی می‌پردازند.



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1422088235207_4.jpg

معماران هلندی با الهام از جواهرات، هتل کریستالی به شکل یاقوت بنفش طراحی کرده‌اند.

 

 منطقه خراسان، گروه معماری NL Architects این هتل را برای جزیره Ocean Flower در ساحل جنوبی چین طراحی کرده است.

 

در نمای خارجی هتل که با الهام از یاقوت بنفش (Amethyst) طراحی شده است، از سنگ‌های کوارتز بنفش‌رنگ استفاده می‌شود؛ علت انتخاب این سنگ، باور عمومی درخصوص اثربخشی این رنگ بر سیستم ایمنی بدن یا پیشگیری از کابوس‌های شبانه است.

 

این ساختار شیشه‌ای علاوه بر ایجاد نمای خارجی زیبا، به ساکنان هتل اجازه می‌دهد تا از چشم‌انداز ساحل و نور طبیعی روز حداکثر استفاده را ببرند؛ هنگام شب نیز این ساختار کریستال‌مانند باعث درخشش بیشتر نما می‌شود.

 

با وجود نمای تمام شیشه‌ای هتل، محیط داخلی از هوای کاملا خنک و مطبوعی برخوردار است.

 

 

 

 

 

هتل کریستالی به شکل یاقوت بنفش

 

 

 

هتل کریستالی به شکل یاقوت بنفش

 

 

 

هتل کریستالی به شکل یاقوت بنفش

 

 

 

هتل کریستالی به شکل یاقوت بنفش

 

 


تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1422108561718_11.jpg

رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) ناسا در آغاز ششمین سال فعالیت، یکصد میلیونمین عکس خود از خورشید را تهیه کرد.

 

 مأموریت 850 میلیون دلاری رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) در فوریه 2010 میلادی (بهمن 88) آغاز شد؛ از طریق سه ابزار علمی پیشرفته بر روی این فضاپیما، روزانه 1.5 ترابایت داده به زمین ارسال می‌شوند.

 

مجموعه تصویربرداری جوی (AIA) یکی از سه ابزار این فضاپیما است که نیمی از داده‌های ارسالی به زمین، مربوط به این ابزار است و روزانه 57 هزار و 600 تصویر با جزئیات دقیق از خورشید تهیه می‌کند.

 

ابزار AIA که در آزمایشگاه اخترفیزیک و خورشید لاکهید مارتین ساخته شده و شامل چهار تلسکوپ است که هشت تصویر از خورشید در 10 طول موج مختلف در هر 12 ثانیه تهیه می‌کند.

 

رصدخانه دینامیک خورشیدی (SDO) در تاریخ 19 ژانویه (29 دی) موفق به تهیه یکصد میلیونمین عکس از خورشید شد.



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محققان آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا قصد دارند در دور جدید اکتشافات در سیاره مریخ از یک بالگرد رباتیک استفاده کند.

 

 سطوح ناهموار سیاره سرخ مشکلات فراوانی برای مریخ‌نوردهای روح، فرصت و کنجکاوی ایجاد کرده است؛ محققان قصد دارند برای حل این مشکل از یک بالگرد استفاده کنند.

 

بالگرد مریخ یک پهپاد خودکار است که قادر به طی کردن مسافت سه برابری است که یک مریخ‌نورد در طول یک روز طی می‌کند.

 

بالگرد مریخ می‌تواند بالای سر مریخ‌نورد پرواز کرده و در زمانی که تصاویر مسدود می‌شوند، داده‌های لحظه‌ای برای تیم کنترل زمینی جهت تعیین مسیر جدید حرکت مریخ‌نورد ارسال کند.

 

محققان ناسا می‌توانند از تصاویر تهیه شده توسط بالگرد برای انتخاب گزینه‌های بعدی تحقیقات مریخ‌نورد نیز استفاده کنند.

 

تصاویری که توسط این بالگرد تهیه می‌شود، بسیار دقیق‌تر از تصاویر تهیه شده توسط دوربین HiRISE مدارگرد اکتشافی مریخ (MRO) است که در حال حاضر در ارتفاع 241 کیلومتری بالای این سیاره قرار دارد.

 

نسخه اولیه‌ای از بالگرد مریخ توسط محققان ناسا طراحی شده و در حال طی کردن مراحل آزمایشی است.



تاريخ : یک شنبه 5 بهمن 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2366 2367 2368 2369 2370 ... 3356 صفحه بعد