1421658483001_4.png

فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا در حال ورود به اولین مرحله نزدیک‌شدن به پلوتو به منظور مواجهه تاریخی با این سیاره است.

 

 این فضاپیما در حال ورود به نخستین مرحله از مراحل چندگانه‌ای است که در تاریخ 14 جولای (23 تیر) سال جاری میلادی با نخستین عبورش از نزدیک سیاره کوتوله پلوتو به اوج خود می‌رسد. این جرم کیهانی در فاصله 7.5 میلیارد کیلومتری از زمین واقع شده است.

 

به گفته «جیم گرین»، مدیر «بخش علوم سیاره‌ای» ناسا در واشنگتن، نخستین ماموریت ناسا به پلوتوی دوردست، همزمان اولین تماشای نزدیک انسان از این جهان ناشناخته در منظومه شمسی خواهد بود. تیم علمی نیوهورایزنز برای آماده‌شدن جهت انجام مرحله نخست نزدیک‌شدن به پلوتو به سختی تلاش کرده تا این مرحله را بدون خطا انجام دهد.

 

نیوهورایزنز هنگام پرتاب در ژانویه سال 2006، سریع‌ترین فضاپیما به شمار می‌آمد. این سامانه به زودی به سیاره پلوتو نزدیک خواهد شد و این سیاره در مدارهای پنج قمر شناخته‌شده‌اش به دام افتاده است.

 

تیم‌های علمی، مهندسی و عملیاتی، این فضاپیمای هم‌اندازه پیانو را برای انجام مشاهده از راه دور سیستم پلوتو که روز شنبه 25 ژانویه (پنجم بهمن‌ماه) انجام می‌شود، آماده کرده‌اند.

 

تصاویر شکارشده توسط «تصویرگر شناسایی برد طولانی» (LORRI) تلسکوپ نیوهورایزنز از پلوتو، دیدگاه دانشمندان را درباره پویایی قمرهای آن ارتقا خواهند بخشید. سامانه (LORRI) طی چند ماه آینده صدها تصویر از این جرم کیهانی دریافت خواهد کرد که تخمین‌های کنونی از فاصله بین فضاپیما و سیاره کوتوله را تصحیح خواهند کرد.

 

در طول مرحله نخست نزدیک‌شدن به پلوتو، نیوهورایزنز داده‌های مداومی را از محیط بین سیاره‌ای و محل مدارگردی این سیستم سیاره‌ای جمع‌آوری می‌کند. از جمله این داده‌ها می‌توان به اندازه‌گیری‌ ذرات پرانرژی گسیل‌شده از خورشید و تراکمات ذره-غبار در نزدیکی «کمربند کویپر» (کمربند حاوی پلوتو و بسیاری از اجرام کیهانی دیگر) اشاره کرد.

 

مطالعات فشرده‌تر بر روی پلوتو فصل بهار آغاز می‌شود و در آن زمان، دوربین‌ها و طیف‌سنج‌های موجود بر بورد نیوهورایزنز قادر به ارائه تصاویر با تفکیک‌پذیری بالاتر از قدرتمندترین تلسکوپ‌های زمینی خواهند بود. در نهایت، این فضاپیما تصاویر خوبی را برای نقشه‌برداری از پلوتو و قمرهایش ارائه خواهد داد و این نقشه‌برداری دقیق‌تر از نقشه‌های بدست‌آمده توسط ماموریت‌های شناسایی سیاره‌ای پیشین خواهد بود.

 

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این ماجراجویی فضایی به سایت‌های www.nasa.gov/newhorizons و http://pluto.jhuapl.edu مراجعه کنند.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421743000564_jet_engin2.jpg

برای نخستین بار در کشور نمونه اولیه و عملیاتی موتورهای هوایی G90 با کاربرد گسترده در صنعت بالگرد و هواپیما تا پایان سال ۹۴ توسط «داما» در قالب طرح کلان فناوری تولید می‌شود.

 

 دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در جریان بازدید از شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی (داما)، با ابراز رضایت از پیشرفت های صنایع پیشرفته موتورهای هوایی و هوافضا در کشور، از دستاورد صنعتگران و متخصصان این حوزه بازدید کرد.

 

شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی (داما)، شرکتی فناور است که با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و نخبگان کشور در زمینه طراحی، ساخت و تعمیرات اساسی سامانه‌های پیشران صنعت هوایی فعالیت می‌کند.

 

برهمین اساس، قرار است برای نخستین بار در کشور نمونه اولیه و عملیاتی موتورهای هوایی G90 با کاربرد گسترده در صنعت بالگرد و هواپیما تا پایان سال ۹۴ توسط «داما» و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب طرح کلان فناوری تولید شود.

 

ساخت این موتور، در جهت خودکفایی کشور و نیز تبدیل دانش بومی به محصول انجام شده است و طبق توافقات انجام شده در بازدید معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از این شرکت مقرر شد با توجه به اینکه طراحی مفهومی و ساخت زیرسامانه های این موتور به اتمام رسیده و دانش فنی آن نیز تدوین شده است، حداکثر تا پایان سال 94 یک نمونه عملیاتی این موتور تولید شود.

 

پیش از این فناوری تولید این موتور تنها در اختیار برخی از شرکت‌های آمریکایی و روسیه ای بوده است. این محصول بعد از تولید در داخل کشور، برای دریافت گواهینامه پروازی و انجام آزمایش استانداردسازی به دستگاه های مربوطه ارایه خواهد شد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
64-22.JPG

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نوعی دستگاه اندازه‌گیری سطوح میکرونی ارزان‌قیمت را ابداع کردند.

 

 وحیده کرباسی، پژوهشگر طرح، اندازه‌گیری‌هایی در حد میکرون را یکی از ابزارهای مورد نیاز در آزمایشگاه‌های مهندسی پزشکی برشمرد و گفت: در برخی امور پژوهشی از جمله استفاده از بسترهای کشت سلولی یا سامانه‌های میکروسیالاتی نیاز به مطالعه و بررسی ابعاد، اندازه و شکل سطوح وجود دارد که هم اکنون این کار با دستگاه‌های گران‌قیمت انجام می‌شود.

 

وی افزود:‌ تهیه دستگاه‌های اندازه‌گیری تجاری علاوه بر هزینه زیاد نیاز به کاربر ماهر و ابزار جانبی گران‌قیمت هم دارد، از این رو پژوهشگران تلاش دارند تا با استفاده از ابزارهای در دسترس بتوانند جایگزین‌های ارزانی برای رفع نیازهای خود پیدا کنند.

 

کرباسی گفت: در این طرح با استفاده از اتصال لیزر موجود در دستگاه‌های دی‌وی‌دی خوان رایانه به یک سی‌سی‌دی یا تراشه مورد استفاده در دوربین‌های فیلم‌برداری ابتدا تصاویری از نور لیزر بازتاب شده از سطح نمونه مورد نظر تهیه و سپس به نرم‌افزار پردازش تصویر ارسال شد.

 

وی تصریح کرد: نوآوری این تحقیق، علاوه بر ارزانی در دسترس بودن قطعات و آسانی استفاده، نوع چینش قطعات و بهره‌گیری از حسگر تصویر است که با استفاده از آن علاوه بر اندازه‌گیری ابعاد و شکل سطوح صیقلی قادر به اندازه‌گیری ابعاد و شکل سطوحی با قدرت بازتابش نور کمتر نیز هستیم.

 

پژوهشگر طرح گفت: برای ارزیابی دقت و توانایی این دستگاه ما ساختاری با ابعاد 20 میکرومتر را تهیه کردیم و توانستیم دقت و کارآیی دستگاه را نشان دهیم؛ البته به علت در دسترس نبودن نمونه‌هایی در ابعاد کوچکتر ما هنوز نتوانسته‌ایم حداکثر توانایی این ابزار اندازه‌گیری را مشخص کنیم.

 

وی افزود: بدیهی است ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این دستگاه در آینده، می‌تواند دقت بیشتری را نیز ایجاد کند.

 

کرباسی گفت: از دیگر برجستگی‌های این روش، اندازه‌گیری غیرتماسی بودن آن است که موجب می‌شود آسیبی به شیء مورد بررسی وارد نکند و همچنین خروجی می‌تواند تصویر سه بعدی باشد.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1412598963823_15.jpg

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی از پرواز آزمایشی بالگرد هشت نفره ساخت متخصصان ایرانی در سال آینده خبر داد.

 

 منطقی، در جلسه 146 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور که به ریاست دکتر منصور کبگانیان، قائم مقام این ستاد در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و به ارائه گزارش پیشرفت اجرای " سند جامع توسعه هوافضای کشور و بخش هوایی و هوانوردی " اختصاص داشت، افزود: اهداف کلان مندرج در سند جامع توسعه هوافضای کشور و بخش هوایی و هوانوردی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، مبنای همه برنامه های هوافضای کشور است.

 

وی افزود: یکی از اهداف کلان در سند جامع توسعه هوافضای کشور و بخش هوایی و هوانوردی ، توسعه طراحی و تولید هواپیماهای 100 و 150 نفره است که سال گذشته و با اختصاص بودجه‌ای معادل 100 میلیارد تومان و طی یک برنامه پنج ساله برای اجرای این طرح ملی برنامه ریزی شد ولی با توجه به محدودیت های منابع مالی در کشور متاسفانه تا کنون فقط 10 میلیارد تومان از این مبلغ اختصاص یافته است.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی ادامه داد: در این طرح تقسیم کار دانشگاهی بر اساس قابلیت ‌ها و مزیت های نسبی هر دانشگاه طراحی شده و شبکه سازی در راستای بهینه سازی زمان و هزینه اجرا، استفاده شده و روسای دانشگاه های مرتبط، عضو کمیته راهبری این پروژه هستند.

 

منطقی گفت: برای توسعه هوانوردی عمومی هم با هدف ارتقای دانش و فرهنگ هوانوردی و مشارکت بخش خصوصی، در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاد هوایی تشکیل و براساس تفاهم نامه‌ منعقده 15 مرکز هوانوردی عمومی به صورت خصوصی راه اندازی شده و 15 مرکز خصوصی دیگر در حال آماده سازی برای راه اندازی است.

 

وی افزود: بودجه پژوهش تخصیص یافته در سال جاری برای هوانوردی عمومی نسبت به حجم کار تقریبا صفر است؛ هرچند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تأمین بودجه طرح‌های کلان در سطح دولت اقدام کرده ولی این حوزه مهم نیاز به پشتیبانی نهادهای بالادستی دارد.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی ادامه داد: برای ساخت هواپیمای دو نفره، سه مجموعه خصوصی در حال کار هستند و برای ساخت هواپیمای شش و هشت نفره، نیز یک مجموعه دولتی متولی کار است و تلاش داریم تا 51 درصد سهام این مجموعه خصوصی‌سازی شود تا مشارکت بخش خصوصی در این موضوع افزایش پیدا کند.

 

وی گفت: در بخش ساخت هواپیماهای کوچک با ظرفیت تا 10 نفر، بازار صادرات خوبی وجود دارد و باید کشور در این بازار وارد شود.

 

منطقی گفت: مرکز هوانوردی یک فرودگاه است که افراد در آن آموزش می‌بینند و می‌توانند هواپیما داشته باشند و در حال رایزنی با شرکت فرودگاه‌ های کشور هستیم تا فرودگاه‌هایی که حجم پرواز در آن ها کم است را در اختیار بگیریم و شرکت ‌های خصوصی که دارای مجوز سازمان هواپیمایی کشوری هستند بتوانند در این فرودگاه ها آموزش خلبانی و سرویس های فرودگاهی ارائه کنند.

 

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی ادامه داد: طراحی و تولید بالگردهای متوسط و نیمه سنگین یکی دیگر از اهداف کلان در بخش هوایی و هوانوردی سند جامع توسعه هوافضای کشور است که پس از مطالعات انجام شده، مشخص شد بازار خوبی در سطح ملی و بین المللی برای این بالگردها وجود دارد و به همین منظور دو پروژه طراحی و ساخت بالگرد هشت و 14 نفره در معاونت علمی ریاست جمهوری به تصویب رسیده است.

 

منطقی گفت: بالگرد هشت نفره در مرحله طراحی جزئیات فنی است و قرار است بهمن ماه سال جاری تست‌های پرواز آن انجام شود و سال آینده نیز آماده آزمون‌های پروازی خواهد شد.

 

وی افزود: بالگرد 14 نفره هم در مرحله آزمون‌های پروازی اولیه است و در عین حال سه بالگرد دو نفره هم ساخته شده است که در نمایشگاه کیش از آن رونمایی شد و بالگرد صبا 248 هم بهمن ماه سال جاری شکل واقعی خود را پیدا می‌کند و آماده آزمایشات بعدی می‌شود.

 

ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی در پایان گفت: برای ساخت بالگرد، سیاست تمرکز بر دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان کشور است و به عنوان مثال در طرح بالگرد هشت نفره، سه دانشگاه صنعتی اصفهان، خواجه نصیر و صنعتی شریف و 20 شرکت دانش بنیان در حال همکاری هستند و برای ساخت بالگرد شش نفره نیز از 278 برند داخلی استفاده شده است.



تاريخ : سه شنبه 30 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
تصاویر منتشرشده در ویبو و فوروم روسی را بازتولید کرده و نوشته است این تصاویر مطمئناً جعلی هستند.

ویندوز 10 بر اساس یک پلتفرم واحد ، طراحی‌شده و روی همه ابزارها ازجمله دسکتاپ، لپ‌تاپ، تبلت و گوشی هوشمند کار خواهد کرد.

گفتنی است فقط 3 درصد از گوشی‌های هوشمند جهان تحت ویندوز هستند و اگر ویندوز 10 موفقیت‌آمیز شود، قطعاً این رقم با استقبال سازندگان گوشی (مانند اچ تی سی و ...)همراه خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

ویندوز 10 یکپارچه

 
 


تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1419168469900_6.jpg

سیستم واقعیت افزوده سه‌بعدی دانشگاه بریگهام یانگ می‌تواند نگاه مهندسان به چالشهای مهندسی محیط را تغییر دهد.

 

 این سیستم شامل 12 تلویزیون سه بعدی 55 اینچ وضوح بالاست که همگی به یک رایانه متصل هستند.

 

بر روی این نمایشگر عظیم، تصاویر توسط یک کنترل از راه دور Wii که با دستگاه بلوتوث SmartTrack تعامل داشته، کنترل می‌شوند و همچنین دوربین‌های سه‌بعدی روی چشم کاربران به تولید ابعاد اضافی سرگیجه‌آور می‌پردازد.

 

این فناوری موسوم به VuePod که توسط دانشجویان و تحت نظارت دان ایمز، استاد مهندسی عمران دانشگاه بریگهام یانگ ساخته شده و به اجرا درآمده است، به کاربران اجازه می‌دهد تا بطور مجازی در محیط‌های سه‌بعدی پرواز کرده، گردش کنند یا شناور بمانند.

 

به گفته محققان، این فناوری می‌تواند حوزه عمران و محیط و همچنین مهندسی زلزله را متحول کند.

 

تصاویر با استفاده از داده نقطه‌ای بدست آمده از هواپیمای مجهز به فناوری لیدار ایجاد می‌شوند.

 

فناوری لیدار به اسکن مناطق و ثبت میلیونها داده نقطه‌ای پرداخته که سپس به شکل یک تصویر در سیستم VuePod دیده می‌شوند.

 

داده‌های نقطه‌ای همچنین با چسباندن تصاویر ثبت شده توسط پهپادهای ارزان به یکدیگر نیز قابل تولید هستند.

 

کاربر با عینک سه‌بعدی و کنترلگر Wii می‌تواند بطور مجازی از بالای دره به پاdین پریده و از جایی به جای دیگر پرواز کند.

 

با نمایشگر 10 متر مربع VuePod، همه داده‌های سازنده تصویر می‌توانند برای مشاهده ارائه شوند.

 

این سیستم علاوه بر تشخیص تغییرات طبیعی از قابلیت کمک به نظارت بر زیرساخت‌ها مانند پیگیری چگونگی مقاوم ماندن یا پوسته‌ریزی و ایجاد شکاف در بزرگراهها در طول زمان و مشاهده تاثیرات آب‌وهوای بد یا زمین‌لرزه بر ساختمان‌ها برخوردار است.

 

نتایج این پژوهش در مجله Computing in Civil Engineering منتشر شده است.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421492694829_245.JPG

 

«اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهان‌نورد روس خود را برای اقامت یکساله در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) آماده می‌کنند.

 

 فضانوردان در طول مأموریت‌های فضایی و اقامت در ایستگاه فضایی که معمولا شش ماه بطول می‌انجامد، دچار تغییرات پزشکی، فیزیولوژی و زیست‌پزشکی می‌شوند.

 

در طولانی‌ترین مأموریت اقامت در فضا در یک دهه اخیر، محققان قصد دارند تأثیرات شرایط میکروگرانشی بر روی بدن فضانوردان را مورد بررسی قرار دهند.

 

«اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهان‌نورد روس در این مأموریت، 27 مارس (هفتم فروردین 94) توسط کپسول فضایی سایوز راهی ایستگاه فضایی شده و مارس 2016 میلادی (فروردین 95) به زمین باز می‌گردند.

 

قبل و پس از سفر فضایی، محققان اقدام به بررسی وضعیت فضانوردان می‌کنند تا درک بهتری از تأثیرات میکروگرانشی بر سلامت جسمی، رفتاری، دید و متابولیسم آنها داشته باشند.

 

بخش دیگری از برنامه ناسا، استفاده از دو برادر دوقلوی فضانورد است؛ «مارک و اسکات کلی» دو برادر دو قلوی فضانوردی هستند که در پروژه سه ساله‌ ناسا با هدف بررسی تغییرات بدن در طول حضور طولانی مدت در فضا مشارکت دارند.

 

«اسکات کلی» ماه مارس راهی ایستگاه فضایی خواهد شد و «مارک کلی» فضانورد بازنشسته ناسا بر روی زمین به عنوان نمونه کنترل، در آزمایشات حضور پیدا خواهد کرد.

 

پیش از آغاز مأموریت فضایی، در حین حضور در فضا و پس از بازگشت به زمین، بصورت منظم نمونه بزاق، خون، ادرار ، مدفوع و آزمایشات فیزیولوژیک و روانی از هر دو برادر گرفته می‌شود.

 

برای این مطالعه با بودجه تحقیقاتی 1.5 میلیون دلار، 10 آزمایش مختلف در نظر گرفته شده است و نتایج آن برای توسعه سفر به عمق فضا بویژه سفر به سیاره سرخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

 

 

 

 

«مارک و اسکات کلی» دو برادر دو قلوی فضانورد ناسا

 



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421569498517_5.jpg

صابون هوشمند شرکت دلفی با تولید امواج فراصوت می‌تواند آلودگی‌ها را بدون استفاده از ماشین لباسشویی از البسه پاک کند.

 

 این صابون هوشمند بدون نیاز به شست‌وشوی البسه با ماشین لباسشویی و یا با دست، تنها با تولید امواج صوتی قوی آلودگی‌ها را ظرف 30 دقیقه از لباس‌ها پاک می‌کند.

 

طبق اظهار کارشناسان شرکت دلفی در آزمایش‌های انجام شده مشخص شد کیفیت شستشو با این روش مطابق با کیفیت شستشوی بهترین ماشین‌های لباسشویی بازار است.

 

برای استفاده از این محصول که قیمت آن 80 دلار عنوان شده، تنها کافی است لباس‌های آلوده به همراه مقداری شوینده را درون ظرف آب قرار داد سپس صابون فراصوت را به ظرف اضافه کرد.

 

هنگام تماس صابون با آب فعالیت تولید امواج صوتی آغاز شده و با عبور امواج از آب حباب‌های کوچک پرفشار هوا در آب تولید می‌شود. این فعالیت در نهایت با حضور شوینده باعث شست‌وشوی کامل البسه می‌شود.

 

قابلیت بسیار مهم استفاده از این روش کاهش 80 درصدی مصرف انرژی است. چرا که در این روش به هیچ نوع الکتریسیته و یا موتور الکتریکی جهت چرخش مکانیکی نیاز نیست.

 

محققان شرکت دلفی ضمن اشاره به بی‌خطر بودن استفاده از این روش برای محیط زیست افزودند: به کمک این روش می‌توان همه نوع پارچه شامل کتان، ابریشم، تور و حتی ترمه را شست‌وشو داد.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421579003587_10.JPG

دانشمندان برای نخستین بار موفق به مشاهده زنده چگونگی ریشه دوانیدن سلول‌های بنیادی خون در بدن به منظور تولید خون در یک گورخرماهی شده‌اند.

 

 محققان «برنامه تحقیقاتی سلول بنیادی» بیمارستان کودکان بوستون بر این باورند این موفقیت می‌تواند سرنخ‌های متعددی برای ارتقای پیوند مغز استخوان در بیماران مبتلا به سرطان، نقص ایمنی شدید و اختلالات خون ارائه دهد. این دستاورد همچنین امکان ارائه داروهایی را فراهم می‌کند که می‌توانند بر هر یک از مراحل این فرآیند اثر بگذارند.

 

دانشمندان پیش‌تر می‌دانستند سلول‌های بنیادی خون از سلول‌های آئورت ریشه می‌دوانند، سپس در سراسر بدن می‌چرخند تا آشیانه‌ای را بیابند که در آنجا برای حرفه آتی‌شان یعنی تولید خون بدن جایگیری کنند.

 

محققان حاضر در این پروژه برای نخستین بار چگونگی شکل‌گیری این آشیانه را دریافته‌اند و برای انجام این کار از تصویربرداری ویژه از جنین‌های گورخرماهی شفاف و همچنین شیوه‌ای ژنتیکی استفاده کردند که سلول‌های بنیادی را به رنگ سبز درآورد.

 

سلول‌های بنیادی خون نوزاد هنگام رسیدن به آشیانه (در این حالت دم گورخرماهی) خود را به دیواره رگ خونی متصل کردند و در آنجا سیگنال‌های شیمیایی آن‌ها را وادار کرد در میان این دیواره فشرده شده و به فضای بیرون از رگ خونی وارد شوند. در این فضا، سلول‌های زیادی شروع به تعامل‌داشتن با سلول‌های بنیادی کردند و سلول‌های رگ خون (اندوتلیال) مجاور، خود را حول سلول‌های بنیادی پیچاندند.

 

با احاطه‌شدن سلول‌های بنیادی، این مولفه‌ها در تماس با سلول‌های استرومای مجاور یا سلول "پرستار" قرار می‌گیرند و سلول‌های بنیادی محکم به سلول پرستار قلاب شدند؛ چنین فرایندی به اتصال نوزاد به مادرش شباهت دارد. در نهایت، سلول بنیادی احاطه‌شده شروع به تقسیم کرد و یک سلول، آشیانه را ترک کرد، در حالی که دیگران ماندند. در نهایت تمامی سلول‌های بنیادی آشیانه را ترک و مکان آتی خونسازی (که در گورخرماهی نخست در کلیه روی می‌دهد) را تصاحب کردند.

 

تصاویر بیشتر در موش‌ها نیز نشان دادند سلول‌های بنیادی خون همین فرآیند را در پستانداران طی می‌کنند و این امر در انسان‌ها نیز احتمالا روی می‌دهد. در انسان‌ها، سلول‌های بنیادی خون سکونت دائم را در مغز استخوان اختیار می‌کنند.

 

تاکنون هیچ تیم علمی چگونگی تعامل سلول بنیادی با آشیانه‌اش را به صورت زنده تجسم‌بخشی نکرده بود و این نخستین بار است که دانشمندان به چنین نمایی با تفکیک‌پذیری بسیار بالا از این فرایند دست می‌یابند.

 

گفته می‌شود مشاهدات دقیق تیم تحقیقاتی از چگونگی ریشه‌دوانیدن سلول‌های بنیادی در بدن، فرآیند پیوند مغز استخوان را ارتقا می‌دهد.

 

جزئیات این موفقیت علمی در نشریه Cell قابل‌مشاهده است.



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
1421571072140_8.JPG

 

«الون ماسک»، مالک شرکت اسپیس‌ایکس، فیلمی قابل‌توجه را از لحظه برخورد موشک فالکون 9 با سامانه رباتیکی منتشر کرده که قرار بود موشک بر روی آن فرود آید.

 

 این تصاویر فرود موشک پس از پرتاب هفته گذشته را به نمایش می‌گذارند که در آن، موشک قادر به کندکردن سرعت نبوده و در زاویه‌ای نامناسب به کشتی برخورد کرده و منفجر می‌شود.

 

اسپیس ایکس در این آزمایش به دنبال فرودآوردن بزرگ‌ترین استیج موشک فالکون 9 بر روی زمین پس از تجهیزکردن ایستگاه بین‌المللی فضایی بود. ماموریت هفته گذشته، نخستین تلاش این شرکت برای قراردادن استیج نخست موشک بر روی سکوی فرود خودکاری بود که با استفاده از دکل‌های نفتی عمق دریا در مکان خود جایگیری کرده بود.

 

در حالی که پرتاب فالکون 9 با موفقیت انجام شد، ناکامی باله‌های کنترل هیدرولیک این سامانه موجب فرود موشک در زاویه نامناسب شد. سیستم شناور بدون‌سرنشین مزبور به اندازه زمین فوتبال بود و برخلاف برخورد موشک با آن، آسیب جدی ندید اما تعدادی از تجهیزاتش باید جایگزین شوند.

 

در هفته‌های پیش از این فرود، الون ماسک شانس فرود موفقیت‌آمیز در این آزمایش را 50 درصد اعلام کرده بود و این که در بهترین حالت، استیج اول موشک به طور قائم بر این سکو فرود خواهد آمد.

 

سامانه‌ای که قرار بود فالکون روی آن فرود بیاید، «کشتی پهپاد پورت فضایی خودکار» نامیده می‌شود و در واقع، نوعی سکوی سفارشی بود که اندازه آن 91 در 30 متر اعلام شده و دارای بال‌هایی بود که 52 متر باز می‌شدند.

 

این آزمایش علی‌رغم ناکامی‌اش، آغاز آزمایشات مشابهی را نوید می‌دهد که در نهایت استیج نخست فالکون قابل‌استفاده‌ای را پس از پرتاب‌های فضایی ارائه خواهند داد.

 

مقامات اسپیس‌ایکس بر این باورند چنین تلاشی صنایع موشکی را دستخوش انقلاب می‌کند زیرا موشک‌های فضایی که با صرف میلیون‌ها دلار ساخته می‌شوند، معمولا پس از پرتاب در اقیانوس سقوط می‌کنند.

 

فالکون 9 v1.1 حامل کشتی باری و بدون‌سرنشین دراگون CRS-5 بود که تجهیزاتی را برای شش فضاپیمای حاضر در ایستگاه بین‌المللی فضایی حمل می‌کرد. پس از پرتاب، طبق معمول، موشک و کشتی باری از هم جدا شدند و استیج دوم موشک بردن فضاپیما به مدار زمین را ادامه داد.

 

 

 

 

برخورد فالکون 9 با کشتی رباتیک خودکار

 

 

 

برخورد فالکون 9 با کشتی رباتیک خودکار

 

 

 

برخورد فالکون 9 با کشتی رباتیک خودکار

 

 

 

پرتاب موفقیت‌آمیز فالکون 9

 

 

 

مسیر پرتاب موشک فالکون 9

 



تاريخ : دو شنبه 29 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2369 2370 2371 2372 2373 ... 3356 صفحه بعد