agah (10 of 13).jpg

رییس ستاد توسعه فناوری هوافضا از پرتاب کاوشگر 7 در هفته آینده خبر داد.

 

 سردار مهدی فرحی با بیان اینکه این کاوشگر از پایگاه فضایی امام خمینی (ره) سمنان پرتاب می شود، اظهار داشت: پرتاب این کاوشگر در راستای تکامل پرتاب موجود زنده به فضا است.

 

وی که در حاشیه کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، تصریح کرد: تاکنون شش کاوشگر در راستای تکمیل مطالعات محققان برای ارسال موجود زنده به فضا پرتاب شده که در هفته آینده شاهد پرتاب هفتمین کاوشگر خواهیم بود.

 

فرحی با اشاره به پرتاب این کاوشگر تا ارتفاع 120 کیلومتری زمین، این پرتاب را گامی پروژه اعزام فضانورد به فضا عنوان کرد.

 

گفتنی است، کاوشگر 5 (پیشگام) دربهمن ماه سال 91 با استفاده از یک حامل ساخت متخصصان سازمان صنایع هوافضا با موفقیت یک میمون را به فضا برد که سالم به زمین بازگشت.

 

کاوشگرها به طور عمومی برای بررسی جو، داده برداری از لایه‌های میانی اتمسفر و بررسی لایه‌های مختلف آن و مطالعات مربوط به قطب مانند بررسی شفق قطبی، مطالعات پرتوهای کیهانی مانند اشعه ایکس، ماوراء بنفش و مادون قرمز، زیست شناسی و پرتاب موجودات زنده کوچک و بررسی رشد سلول‌های بنیادی در فضا، ستاره شناسی، رصد خورشید، بررسی کسوف، مطالعه جاذبه ناچیز، بازیابی محموله، توسعه فناوری‌های فضایی مانند ورود به جو و جدایش، آزمایش تراشه‌ها و مدارهای الکترونیکی فضایی، افزایش قابلیت اطمینان پرتاب‌های فضایی با انجام تست‌های مکرر به کار می‌روند.

 

پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی وابسته به سازمان فضایی ایران به دلیل قابلیت‌ها و کاربردهایی که در دنیا برای این نوع از وسایل نقلیه فضایی مطرح است از سال ۱۳۸۱ ایده طراحی و ساخت کاوشگرهای بومی را دنبال کرده و در مدت زمان کوتاهی موفقیت‌های قابل توجهی را به ارمغان آورده است. این کاوشگرها می‌توانند به فرای جو و زیر مدار (ارتفاع ۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر) انتقال یابند و به ثبت و یا مخابره داده‌ها با هدف بررسی خواص اتمسفر و کیهان، آزمایش و صحت‌سنجی زیرسامانه‌های فضایی مانند وسایل کنترلی مورد نیاز در ماهواره‌ها و ماهواره‌برها، سامانه‌های بازگشت به جو و بازیابی، سامانه‌های جدایش و از همه مهیج‌تر، تحقیقات زیست‌ پزشکی فضایی بپردازند.



تاريخ : سه شنبه 19 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
 آیا شما هم به ساخت یک فایل پی دی اف نیاز پیدا کرده اید؟ پس تا انتهای این آموزش با ما باشید.

نرم افزار های زیادی برای ساخت فایلهای PDF وجود دارد، در این قسمت شما را با یک نمونه رایگان از این دست نرم افزار ها و روش استفاده از آن آشنا می کنیم.

1- DoPDF را را دانلود و نصب کرده، فرض کنید می خواهیم یک فایل متنی Word را به PDF تبدیل کنیم، فایل Word  را باز کرده و روی دکمه مشخص شده کلیک کنید.


2- گزینه پرینت را انتخاب نمایید.


3- در پنجره باز شده پرینتری که نام doPDF دارد را انتخاب کنید.


4- یادتان باشد که اندازه صفحات را به درستی انتخاب کنید که معمولا A4 می باشد.


5- کلید ok را کلیک کنید.


6- در پنجره باز شده مکانی که می خواهید فایل PDF در کامپیوتر شما ذخیره شود را تعیین کرده و OK را کلیک کنید تا فایل PDF شما ایجاد شود.


7- حال اگر بخواهید هر فایل دیگر که قابل پرینت باشد را به PDF تبدیل کنید باید همین روش را تکرار کنید. مثلا روی یک فایل عکس راست کلیک کرده و Print را انتخاب کنید.


8- در صفحه باز شده همان تنظیمات قبلی را انجام داده و PDF خود را تولید کنید. هر فایلی که قابل پرینت شدن باشد به این روش می توان تبدیل به PDF نمود.

 


تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
102-22.JPG

محققان سیستم هوشمندی را طراحی کرده‌اند که بدون نیاز به کنترل دائم توسط برنامه‌های نرم افزاری، امکان نظارت بر عملکرد دستگاه‌های هوشمند منزل را فراهم می‌کند.

 

 در سال 2011 میلادی محققان شرکت تازه تأسیس «Ninja Blocks» دستگاهی را به همین نام اختراع کردند که با کمک مجموعه‌ای از حسگرهای هوشمند، در نقش مغز عمل کرده و هر خانه‌ای را به خانه هوشمند تبدیل می‌کند.

 

با کمک حسگرهای حرکت و دما در کنار زیر ساخت منبع باز،‌ دستگاه هوشمند Ninja Blocks به تلفن همراه هوشمند کاربر متصل شده و امکان کنترل از راه دور برخی از عملکرهای منزل را فراهم می‌کند.

 

اما برای تبدیل یک منزل به خانه هوشمند واقعی، محققان بدنبال توسعه زیر ساختی بودند که نیازی به کنترل کامل توسط برنامه نرم افزاری نداشت.

 

این عملکرد با طراحی سیستم هوشمند Ninja Sphere فراهم شد؛ این دستگاه در تعامل با دستگاه های Ninja Blocks در هر اتاق خانه و سیگنالهای دریافتی از دستگاه‌های هوشمند خانه، گزارش دقیقی از وضعیت هر قسمت از آنرا بطور لحظه‌ای برای تلفن همراه هوشمند کاربر ارسال می‌کند.

 

بطور مثال زمانی که پیام کوتاهی دریافت می‌شود، متنی بر روی تلویزیون نقش می‌بندد که فرستنده پیام و محل دقیق گوشی تلفن را اعلام می‌کند؛ اعلام روشن بودن برق در اتاق خالی از دیگر کارآیی‌های این سیستم هوشمند است.

 

تمامی اطلاعات مورد نیاز کاربر بصورت لحظه‌ای بر روی تلفن همراه هوشمند قابل دریافت است.

 

کنترل عملکرد دستگاه‌های هوشمند متصل به سیستم Ninja Sphere با کمک گوی کنترل ژست «Spheramid» انجام می شود؛ برقراری ارتباط توسط این گوی از طریق بلوتوث، وای‌فای یا زیگ‌بی (Zigbee)‌ انجام می‌شود، اما امکان اتصال از طریق پورت یواس‌بی نیز وجود دارد.

 

کیت کامل سیستم هوشمند Ninja Sphere برای آپارتمان با قیمت 249 دلار و کیت مخصوص خانه های بزرگ به قیمت 449 دلار عرضه می‌شود.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
0-3.png

یکی از شرکت‌های داروسازی اطلاعات جدیدی را درباره نانوداروی ضد ویروس هپاتیت ب ARC-520 منتشر کرده است که نشان می‌دهد این دارو به شدت از سطح آنتی‌ژن ویروس در خون می‌کاهد و موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

 اطلاعات جدید شرکت «Arrowhead Research» که در زمینه تولید داروهای مبتنی بر RNAi فعالیت دارد، نشان می‌دهد دو دوز 2 و 3 میکروگرم بر کیلوگرم از نانوداروی ARC-520 در شامپانزه‌های مبتلا به هپاتیت ب موجب شده است تا مقدار HBeAg و HBsAg - از آنتی‌ژن‌های اصلی ویروس هپاتیت ب- در بدن این حیوانات کاهش یابد و تا 43 و 73 روز (به ترتیب برای دوز 2 و 3 میکروگرم بر کیلوگرم) به مقدار اولیه باز نگردد.

 

همچنین مشخص شد که بعد از گذشت چهار هفته از تزریق این دوز، افزایش غلظت آنزیم ترانزآمیناز آلانین سرم (ATL) در بدن دیده می‌شود. این بدان معناست که سیستم ایمنی در بدن برای مبارزه با این بیماری فعال شده‌ است.

 

رابرت لندفورد از موسسه تحقیقاتی بیوپزشکی تگزاس که تحقیقات این پژوهش در آنجا انجام شده است، می‌گوید: این تحقیق اهمیت زیادی دارد، زیرا در صورت اثبات ایمن و موثر بودن ARC-520 و تاثیر آن در کاهش آنتی‌ژن ویروس، گام مهمی در مسیر اثبات خواص درمانی این دارو برداشته شده‌ است. تغییر سطح آنزیم ALT بعد از تزریق دارو نشان می‌دهد که سیستم ایمنی بدن نیز در اثر وارد شدن دارو تحریک شده‌ است.

 

به نوشته سایت نانو، شرکت «Arrowhead Research» پیش از این نتایج تست‌های بالینی این دارو را نیز منتشر کرده بود. این اطلاعات مربوط به یک دوره تست بالینی اولیه در مدت زمان 29 روز بود. در این پژوهش جدید، این شرکت حیوانات را تا 85 روز در معرض این دارو قرار داد تا اثرات آن و عوارض جانبی دارو را ارزیابی کند. نتایج نشان داد که با دوز 3 میکروگرم بر کیلوگرم، این دارو توانسته است 32 برابر از سطح ویروس‌ها را در بدن بکاهد.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
hh-2.jpg

بر اساس تحقیقی که یافته‌های آن بتازگی در مجله علمی تغییرات آب و هوایی طبیعت در آمریکا منتشر شده است، گونه‌های جانوری که در دریا زندگی می‌کنند واکنش سریع‌تری به گرم شدن کره زمین در مقایسه با سایر گونه‌های جانوری از خود نشان می‌دهند.

 

 نتایج بررسی‌های محققان در 17 موسسه تحقیقاتی در هشت کشور جهان نشان می‌‎دهد مناطقی که برخی گونه‌های دریایی از جمله ماهی‌ها، مرجان‌ها و پلانکتون‌ها در آنجا زندگی می‌کنند، با میانگین سرعت 72 کیلومتر در هر دهه در حال جابجایی هستند که این حرکت عمدتاً به سمت قطب‌ها صورت می‌گیرد.

 

این میزان بیش از 10 برابر سرعت 6.1 کیلومتری تغییر در موجودات ساکن خشکی است.

 

محیط دریاها طیف وسیعی از تغییرات ناشی از افزایش انتشار کربن را متحمل شده است که دانشمندان دلیل اصلی آن را گرم شدن کره زمین می‌دانند.

 

یخ‌های قطب شمال با سرعت بی سابقه‌ای در حال ذوب شدن هستند. این در حالی است که کربن حل شده در اقیانوس‌ها باعث افزایش اسیدیته آب و در نتیجه از بین رفتن مرجانها و صدف شده است.

 

به گفته یکی از محققان این پژوهش، یافته‌های این تحقیق پیامدهای زیادی برای ماهیگیری به همراه خواهد داشت.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
4-1755.jpg

دانشمندان دانشگاه آدلاید نخستین مدرک دال بر فعالیت عصب‌های معده به عنوان ساعت شبانه‌روزی را کشف کردند.

 

 این ساعت، مصرف غذا را به اوقات خاصی از روز محدود می‌کند.

 

مطالعه انجام‌شده، اطلاعات جدیدی را در خصوص چگونگی ارسال سیگنال‌هایی توسط روده به مغز در هنگام سیری یا برای ادامه غذاخوردن، ارائه می‌دهد.

 

دکتر استفان کنتیش از «آزمایشگاه تحقیقاتی عصب-روده» دانشگاه آدلاید، چگونگی پاسخگویی عصب‌های معده به منبسط‌ شدن را بررسی کرد. این واکنش در نتیجه مصرف غذا در سه وعده روزانه رخ می‌دهد.

 

عصب‌های معده، مغز را از میزان غذایی که فرد مصرف کرده و زمان توقف غذاخوردن آگاه می‌کنند.

 

کنتیش در این باره گفت: ما دریافتیم عصب‌های روده در اوقات روز و هنگام بیداری در پایین‌ترین سطح حساسیت‌پذیری‌ خود هستند و این بدین معناست که پیش از احساس سیری در اوقاتی که فعالیت بالا بوده یا هنگام نیاز به انرژی، می‌توان غذای بیشتری خورد.

 

این دانشمند اضافه کرد: با این حال، در زمانهای مرتبط با خواب، عصب‌های معده به منبسط شدن حساس‌تر هستند و سیگنال سیری را سریعتر به مغز ارسال کرده، بنابراین مصرف غذا را محدود می‌کنند.

 

این تغییرپذیری هر 24 ساعت یک بار و به صورت شبانه‌روزی تکرار می‌شود و طی این مدت، عصب‌ها مانند ساعت، زمان مصرف غذا و نیاز به انرژی را هماهنگ می‌کنند.

 

تاکنون این کشف تنها در آزمایشگاه‌ها و نه بر روی انسان تایید شده است.

 

دانشمندان بر این باورند که نوسانات مشابه در پاسخهای عصبی در معده انسان نیز وجود داشته و عصب‌های روده طی روز کمتر و در طول شب بیشتر به سیری حساس هستند.

 

پروفسور آماندا پیج، رهبر ارشد این مطالعه، معتقد است این موفقیت به کشفیات بیشتری در خصوص چگونگی اثرگذاری تغییرات ساعت شبانه‌روزی، بر عادات غذایی منجر می‌شود.

 

وی در این باره اظهار کرد: ما می‌دانیم که به طور مثال، کارمندان شیفتی اختلال بیشتری در خواب و رفتار غذایی دارند و این امر به چاقی و دیگر مشکلات سلامتی می‌انجامد. ما در حال حاضر در حال انجام تحقیقات بیشتر در مورد انواع تاثیرات ریتم شبانه‌روزی بر غذاخوردن و چگونگی واکنش عصب‌های معده به این تغییرات هستیم.

 

جزئیات این کشف در مجله Neuroscience منتشر شد.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
4.5-46.jpg

یک ستاره‌شناس آماتور اسپانیایی با وجود فاصله 150 میلیون کیلومتری از خورشید توانسته تصاویر خارق‌العاده‌ای را از حیاط خانه خود ثبت کند.

 

 خوزه مانتکا از بارسلونا که در یک نمایندگی فروش کار می‌کند، رصدخانه کوچکی را در تراس خانه خود در سال 2011 بنا کرده است.

 

از آن زمان تاکنون، مانتکا از یک دوربین DSLR برای ثبت تصاویر زیبا از جمله برجستگی‌های خورشیدی، لکه‌های خورشیدی و حتی هواپیمایی که از جلوی این ستاره میزبان منظومه شمسی عبور کرده، استفاده کرده است.

 

این ستاره‌شناس 54 ساله ساعتها به فضا خیره مانده، با این امید که یک فعالیت خورشیدی بارقه‌دار را مشاهده کند. اما آب‌وهوا بزرگترین چالش پیش‌روی این عکاس آماتور بوده است.

 

برخی از تصاویر جالب مانتکا، شامل برجستگی‌های خورشیدی است. این ماده حلقه‌دار قرمز رنگ درخشان که در تصاویر روی دیده می‌شود، گاز داغ پلاسما است که از هیدروژن و هیلوم باردار تشکیل شده است.

 

پلاسمای برجسته در امتداد یک ساختار درهم و پیچ‌خورده از میدانهای مغناطیسی جریان داشته که توسط دینام داخلی خورشید تولید می‌شوند.

 

یک برجستگی در حال فوران زمانی رخ می‌دهد که چنین سازه‌ای متزلزل شده و به بیرون منفجر می‌شود که در نهایت پلاسما منتشر می‌کند.

 

سایر این تصاویر به نمایش لکه‌های خورشیدی بزرگ پرداخته‌اند. لکه‌های خورشیدی از تغییر میدانهای مغناطیسی در سطح خورشید شکل می‌گیرند و در حقیقت سردتر از ماده خورشیدی اطرافشان هستند.

 

مانتکا امیدوار است در آینده بتواند این سرگرمی را وسیعتر کرده و تصاویر دقیقتری از فعالیت شدید خورشیدی ثبت کند.

 

جالب اینجاست که تجهیزات مورد استفاده وی تنها 2900 پوند هزینه در برداشته است.

 

 

 

 

 

 

تصویر جالبی از برجستگی خورشیدی

 

 

 

تصویر خارق‌العاده‌ای از فورانهای خورشیدی

 

 

 

تصویری از یک برجستگی خورشیدی

 

 

 

لکه‌های داغ خورشیدی در سطح خورشید

 

 

 

عبور سایه یک هواپیمای مسافربری از روی خورشید

 

 

 

تجهیزات مورد استفاده ستاره‌شناس آماتور اسپانیایی برای ثبت تصاویر خورشید

 

 

 

برجستگی قرمزرنگ خورشید

 

 

 

تصویر جالبی از لکه‌های خورشیدی

 

 

 

تصویری از یک برجستگی خورشیدی

 

 

 



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2.jpg-79.jpeg

دانشمندان انگلیسی آزمایش چشم پیشگامانه‌ای را با استفاده از یک دوربین طراحی کرده‌اند که می‌تواند طیفی از بیماری‌های جدی روانی را با بررسی حرکات چشم بیماران تشخیص دهد.

 

 این فناوری انقلابی با استفاده از نظریه‌ای کار می‌کند که بیش از 100 سال قدمت داشته و بر اساس آن، شیوه نگاه کردن به اجسام با بیماری‌های روانی مرتبط هستند.

 

محققان دانشگاه آبردین بر این باورند که این آزمایش می‌تواند به متمایز سازی بیماری اسکیزوفرنی از اختلال دو قطبی و افسردگی حاد کمک کند.

 

آنها از دوربین‌های خاص برای پیگیری حرکات چشم بیماران در زمانی که به تصاویری بر روی یک نمایشگر رایانه نگاه می‌کردند، استفاده کردند.

 

بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نسبت به افراد غیر مبتلا، کمتر تصاویر را به شکل کامل تماشا می‌کردند.

 

آنها نگاه خود را برای مدت طولانی بر نقاط خاص نگه داشته اما در کل تصویر به نقاط کمتری نگاه می‌کنند.

 

بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی یا افسردگی حاد، از تفاوت‌های ظریف‌تری برخوردارند.

 

این سه بیماری از علائم مشابهی برخوردار بوده که تشخیص آنها را با استفاده از شیوه‌های سنتی سخت‌تر کرده است.

 

به گفته محققان، این آزمایش می‌تواند نتایجی با صحت 95 درصدی را در 30 دقیقه برای بیماری‌هایی تولید کنند که در غیر این صورت تشخیص آنها چندین سال طول می‌کشید.

 

اگرچه پژوهش‌های بیشتر پیش از تایید این روش برای استفاده گسترده آن مورد نیاز است اما محققان امیدوارند بیماران بتوانند طی چند سال آینده از این آزمایشات بهره‌مند شوند.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
10-1255.jpg

محققان دانشگاه جنوب دانمارک موفق به کشف برقراری ارتباط پوست با کبد شدند.

 

 این کشف دانشمندان را شگفت‌زده کرده و می‌تواند به درک آنها از چگونگی اثرگذاری پوست بر سایر بخشهای بدن کمک کند.

 

پروفسور سوزان ماندروپ و تیم تحقیقاتی‌اش در زمان انجام مطالعه‌ای با موضوع کاملا متفاوت از کشفشان، دریافتند که پوست به عنوان بزرگ‌ترین عضو بدن می‌تواند با کبد صحبت کند!

 

وی در این باره گفت: ما نشان‌ دادیم که پوست بر متابولیسم کبد اثرگذار است و این مایه شگفتی است.

 

این پدیده در موش‌های طراحی‌شده آزمایشگاهی مشاهده شد. این موش‌ها زمانی که آب از دست می‌دادند، گرما را نیز از دست می‌دادند و دانشمندان به دنبال پاسخ به این پرسش بودند که آیا از دست‌دادن آب و گرما می‌تواند دلیل تجمع چربی در کبد این موجودات و ضعیف‌شدن آنها به هنگام از شیر گرفتنشان باشد یا خیر.

 

به منظور شفاف‌کردن این نکته، محققان موش‌هایی را پرورش دادند که فاقد پروتئین مرتبط با چربی موجود در پوست به نام «acyl CoA» بودند. آن‌ها دریافتند فقدان این پروتئین مرتبط با ‌چربی در پوست برای تحریک تجمع چربی در کبد کافی بود.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2.jpg-80.jpeg

در خبری مهیج برای دوستداران شیرینی، محققان آلمانی موفق به تولید نوعی شیرینی بدون قند شده‌اند که میزان باکتری‌های حفره‌زا را در دندان کاهش می‌دهد.

 

 این شیرینی که توسط کریستین لانگ از شرکت زیست‌فناوری برلین ابداع شده، حاوی باکتریهای مرده‌ای است که به باکتریهای عامل ایجاد حفره در دندانها می‌چسبند.

 

طبق نتایج پژوهشها، افرادی که از این شیرینی استفاده کردند از سطوح کاهش یافته باکتری بد در دهان خود برخوردار بودند. پس از خوردن شیرینی، باکتریهایی که به سطح دندان می‌چسبند از خود اسیدی آزاد می‌کنند که مینای دندان را حل کرده و منجر به پوسیدگی دندان می‌شوند.

 

گونه باکتریایی که بیشتر احتمال ایجاد حفره دندانی را دارد، «استرپتوکوک موتانس» است. گونه دیگر باکتری موسوم به «لاکتوباسیل پاراکاسی» که در کفیر وجود داشته، سطوح باکتری استرپتوکوک موتانس را کاهش داده و تعداد حفره‌های دندانی را کم می‌کند.

 

قند موجود در سطح باکتری لاکتوباسیل پاراکاسی به باکتری استرپتوکوک موتانس می‌چسبد. لانگ و همکارانش بر این باورند که لاکتوباسیل پاراکاسی با چسبیدن به استرپتوکوک موتانس از اتصال مجدد آن به دندان جلوگیری خواهد کرد.

 

این محققان سپس یک شیرینی بدون قند حاوی نمونه‌های باکتری که با گرما کشته شده‌اند، تولید کردند تا تاثیر باکتری لاکتوباسیل پاراکاسی را در کاهش حفره‌های دندانی مشاهده کنند.

 

از میان 60 داوطلب حاضر در این پژوهش، یک سوم از شیرینی حاوی یک میلی‌گرم از لاکتوباسیل پاراکاسی، ‌دو سوم از شیرینی حاوی دو میلی‌گرم از این باکتری و یک سوم نهایی از شیرینی‌های با طعم مشابه اما بدون باکتری خوردند.

 

هر کدام از داوطلبان پنج شیرینی را در طول دوره یک روز و نیم خوردند. در پایان آزمایشات، حدود سه چهارم داوطلبانی که از شیرینی‌های حاوی باکتری استفاده کرده بودند، از سطوح بسیار پائینتری از باکتری استرپتوکوک موتانس در بزاق خود نسبت به روز قبل برخوردار بودند.

 

داوطلبانی که از شیرینی‌های حاوی دو میلی‌گرم از باکتری لاکتوباسیل پاراکاسی خورده بودند، پس از خوردن اولین شیرینی کاهش چشمگیر میزان باکتری عامل حفره دندانی را تجربه کردند.



تاريخ : دو شنبه 18 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2704 2705 2706 2707 2708 ... 3356 صفحه بعد