2.jpg-78.jpeg

دانشمندان آمریکایی موفق به شناسایی سردترین مکان زمین شده‌اند که دمای آن به زیر 91 درجه سانتیگراد می‌رسد.

 

 این مکان تازه کشف شده که در کنار خط‌الراس کوه قطب جنوب قرار دارد، می‌تواند طی چند دقیقه چشمها، بینی و ریه انسان را منجمد کند.

 

این بدان دلیل است که دمای آن تقریبا 13 درجه پایینتر از نقطه‌ای (منفی 78.5 درجه سانتیگراد) است که دی‌اکسیدکربن از گاز به یخ خشک تبدیل می‌شود.

 

این کشف رکوردشکن توسط محققان مرکز ملی داده‌های یخ و برف آمریکا انجام شده است.

 

این محققان از ماهواره‌ها و روشهای دیگر برای اندازه‌گیری دما در قطب استفاده کرده‌اند.

 

تصور می‌شود که این نقطه منفی 91.2 درجه‌ای که یکی از چندین نقطه سرد ثبت شده بر خط‌الراس کوه است، در ارتفاع بیش از 3.7 کیلومتری کوهستانی موسوم به Dome Fuji کشف شده باشد.

 

جالب اینجاست که دمای این مکان حتی از مرکز پژوهش ووستوک روسیه که رکورد قبلی سردترین دمای جهان را با 89.2 درجه سانتیگراد در طول یک زمستان قطبی در سال 1983 از آن خود کرده بود، سردتر است.

 

محققان بر این باورند که ممکن است نقاط سردتری نیز وجود داشته باشند چرا که ماهواره‌ها تنها به نمایش میانگین دما در یک کیلومتر مربع می‌پردازند.

 

به گفته آنها، سردترین دماها در طول روزهای صاف و خشک ثبت شده‌اند و دمای روزهای بادی یا برفی سنجیده نشده است.

 

جزئیات کامل این کشف در نشست سالانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا عرضه خواهد شد.

 

اوایل سال جاری، دهکده Oymyakon روسیه به عنوان سردترین شهرک مسکونی دائمی جهان شناخته شد که میانگین دمای آن در ماه ژانویه به منفی 50 درجه سانتیگراد می‌رسید.

 

این دهکده که به عنوان «قطب سرد» نیز شناخته شده، سردترین دمای خود را با منفی 71.2 درجه سانتیگراد تجربه کرده است.

 

در این دهکده حدود 500 تن ساکن بوده و در دهه‌های 1920 و 30 یک توقفگاه بین راه برای دامداران گوزن شمالی محسوب می‌شد که به گله خود از چشمه‌های داخلی آب می‌دادند.



تاريخ : یک شنبه 17 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
reuters4-47.jpg

پژوهشگران دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر روشی را برای شناسایی و کشف عملیات خصمانه برای دسترسی به اطلاعات کامپیوتر ارائه کردند که این روش قادر به جلوگیری از نشت اطلاعات محرمانه به بیرون است.

 

 بهنام امیدی، مجری طرح با اشاره به اسب تراوای سخت افزاری گفت: به سخت‌افزاری که با هدف خصمانه به یک سیستم الکترونیکی افزوده شود و عملکرد آن را تغییر دهد، اسب تراوای سخت‌افزاری یا HTH گفته می‌شود.

 

وی با بیان اینکه نصب این مدارات به منظور دسترسی به اطلاعات تراشه است، اظهار کرد: فعالیت‌های مخرب و تغییرات در تراشه به دلیل جهانی شدن ساخت و انتقال آنها به کارخانه شخص ثالث غیر قابل اعتماد، امروزه به یک نگرانی مهم برای سازندگان تراشه مبدل شده است. یک مهاجم، می‌تواند با تولید یک مدار تراوای سخت‌افزاری (HTH)، سیستم طراحی‌ شده را تخریب کند و یا آن را در آینده‌ای نزدیک از کار بیندازد. همچنین HTH می‌تواند تغییراتی در تراشه ایجاد کند که اطلاعات محرمانه آن را به بیرون از تراشه نشت دهد.

 

امیدی، از ارائه روشی برای شناسایی و تشخیص اسب تراوای سخت افزاری خبر داد و یادآور شد: از آنجایی که HTH توسط یک مهاجم بدخواه و احتمالا هوشمند در تراشه قرار می‌گیرد، کشف آن بسیار دشوار است، علاوه بر آن HTH ممکن است اثرات جانبی کمی بر روی تراشه بگذارد که این اثرات در جریان آزمون معمول تراشه کشف نشود.

 

وی ادامه داد: برای شناسایی این مدارات روش‌های مختلفی عرضه شده است که در مطالعاتی که در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی شد، موفق به ارائه روشی در این زمینه شدیم.

 

مجری طرح با بیان اینکه این روش مبتنی بر تحلیل توان مصرفی تراشه است، در این باره توضیح داد: در این روش از این حقیقت که تمام گیت‌های داخل مدار برای فعالیت خود نیازمند منبع تغذیه هستند، استفاده شده است. در واقع در این روش با اعمال تغییرات بر روی منبع ولتاژ، خازن‌های باری را که به واسطه HTH به مدار اضافه می‌شود، شارژ و دشارژ کرده و با تفاوت حاصل شده از رد توانی که از تراشه آلوده به HTH در مقایسه با تراشه طلایی (تراشه‌ای که از سالم بودن آن مطمئن هستیم) به دست می‌آید، مدار مخرب کشف می‌شود.

 

امیدی با بیان اینکه این روش مکمل سایر روش‌های ارائه شده برای شناسایی اسب تراوای سخت افزاری است، یادآور شد: این روش علاوه بر این‌که به تنهایی قادر به کشف HTH است، در صورتی که همراه با روش‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد، قدرت کشف آنها را افزایش می‌دهد.

 

این پروژه با راهنمایی دکتر مرتضی صاحب الزمانی انجام شده است.



تاريخ : یک شنبه 17 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دیتای مربوط به محل کاربر، تقویم ورودی در گوشی، ایمیل ها را در هم ترکیب کرده و از روی این اطلاعات، حرکت بعدی کاربر را حدس می زند.

اپلیکیشن مربوط این طور تعریف شده که بر اساس خواست بعدی کاربر و یا عدم درخواست کاربر (حدسی و پیشگویانه) عمل می کند و به کاربر کمک می کند.

 

Google Now  یکی از دهها اپلیکیشنی است که الگوریتم پیشگویانه را در ساختار برنامه نویسی خود جای داده است.

جستجو برای یافتن مسیر اکنون قدیمی شده و خواندن فکر کاربر و دادن اطلاعات پیشنهادی با کاربر قبل از اینکه کلامی از زبان خود بیرون بیاورد، راهی است که Google Now و اپ های مشابه به سوی آن حرکت می کنند.

البته سالهاست مراکز تجاری برای یافتن مشتری های جدید از تحلیل پیشگویانه بهره برداری می کنند تا بفهمند اگر مشتری وام گرفت آیا قادر به بازپرداخت ان هست یا نه و ...

Google Now و Osito  و Grokr در حال پیش بینی هستند که کاربران گوشی های همراه چه رفتاری از خود نشان می دهند تا طبق آن الگوریتم خود را توسعه دهند.

اینکه از کدام فروشگاه خرید می کنید (ارسال جدیدترین تخفیف ها)، از کدام خط و اتوبوس استفاده می کنید (ارسال ترافیک مسیر و خطوط)، از چه هواپیمایی استفاده می کنید(خطوط هوایی و تبلیغات مرتبط)، هوای بارانی و پیشنهاد استفاده از باران در هوایی که صبح از خواب برخاسته و نمی دانید بیرون چه خبر است، لیست هنرمندانی که کنسرت دارند، سالن تئاتر و جدیدترین ها روی صحنه، جستجوی موضوعی در مورد آیتمی که می خواهید تحقیق کنید؛ همه و همه در این لیست و تحلیل پیشگویانه جای گرفته است.

اپ Far Out توسط محققان مایکروسافت و گوگل استفاده شده تا پیش بینی کنند که یک فرد در آینده در کجا خواهد بود. استفاده از جی پی اس و مکان یاب به طور ممتد، الگویی را به برنامه نویسان داده تا طبق آن آینده مکانی افراد را پیش بینی کنند.

وقتی یک موبایل می تواند از مکان واقعی افراد اطلاعات داشته باشد، قطعا از این طریق می توان فهمید فرد در آینده در کجا خواهند بود و طبق همین الگو محققان دانشگاه بیرمنگام در سال 2012 مکان آینده فرد را با خطای حدود 60 فوت ارزیابی کردند.

مکانهایی که فرد ملاقات کرده از روی شبکه های اجتماعی جمع آوری شده و جاهایی که در گذشته و حال رفته و از روی جی پی اس فراهم شده، کمک می کند تا توسعه دهندگان اپ، بتوانند الگوریتم تحلیل پیشگویانه خود را توسعه دهند.

توسعه فناوری تحلیل پیشگویانه گوگل با Google Now

 

تحلیل پیشگویانه Osito

 

 

سیستم مپینگ Far Out

 

 



تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 اين مدل ها از سال 2014 وارد بازار مي شوند. مدل S كلاس احتمالا جايگزين مدل هاي CL خواهد شد و پيش بيني مي شود با اقبال عمومي مواجه شود. قدرت موتور توربوي V8اين مدل 577 اسب بخار است . البته قدرت آن تا 585 اسب بخار نيز قابل افزايش است.

مدل ديگر و جديد مرسدس ، «CLA شوتينگ بريك» است كه از لحاظ ظاهري مدلي شبيه به كامبي و كوپه است. اما از فني بسيار نزديك به CLA ليموزين كه موتور آن از 122 تا 360 اسب بخار قدرت دارد. پيش بيني مي شود كه اين مدل ، پائيز سال 2014 به بازار آيد. 
















 
 


تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

هنگامی که تویوتا پرادو در بازار یکه‌تازی می‌کرد شاید شرکت ایرتویا فکرش را هم نمی‌کرد که روزی مغلوب رقیبی کره‌ای شود که با ورود خود بتواند بازار SUVها را متحول کند و با سیستم تعلیق منحصربه‌فرد خود که همانند یک سواری نرم است تحولی عظیم در سواری خشک SUVها ایجاد کند. سانتافه جدید توانسته از تست‌های سلامت سربلند بیرون بیاید و پنج ستاره از موسسه یورو NCAP کسب کند.

این شاسی‌بلند کره‌ای چند وقتی است که در بازار ایران عرضه شده ولی کمتر کسی از آن اطلاع دارد. مشتریان قدیمی آنچنان اطمینانی به آن ندارند و مشتریان جدید هم او را با رقیبش کیا سورنتو مقایسه می‌کنند. واقعاً سانتافه جدید چیست؟ چه دارد؟ و چگونه است؟

نمای بیرونی

سانتافه 2013 نسبت به نسل قبل خود تغییرات زیادی دارد که این تغییرات در ظاهر بیش از قسمت‌های دیگر مشهود است.

چراغ‌های جلو با خطوط شکسته زیباتر از نسل قبل که از خطوطی نرم بهره می‌برد، جلوه می‌کنند که البته در این میان نمی‌توان از جلو پنجره ذوزنقه‌ای‌شکل نسل جدید چشم‌پوشی کرد چرا که به واقع در زیبایی قسمت جلو نقشی تعیین‌کننده داشته است.

در نمای جانبی نیز تغییرات شامل فرم بدنه است که از خطوطی تیز تشکیل شده‌اند و این خطوط تیز در چراغ‌های عقب و نمای عقب نیز کاملاً مشخص است طراحان هیوندای فرم این خودرو را از حالت کلاسیک با خطوط نرم به فرمی اسپرت با خطوطی تیز تغییر داده‌اند.

 

 

مشخصات فنی

نسل قبل هیوندای سانتافه در بازار ایران با دو نوع موتور حضور داشت. در اوایل ورود به بازار ایران موتور 2700 سی‌سی 175 اسب‌بخاری بر روی این خودرو نصب می‌شد اما نمونه فیس‌لیفت این خودرو نیز بعدها با موتور 3500 سی‌سی 276 اسب‌بخاری روانه بازار شد. هر دوی این موتورها شش سیلندر بودند.

اما در این نسل این خودرو با دو نوع موتور چهار سیلندر 2.4 لیتری و شش سیلندر 3.3 لیتری عرضه شد که نمونه 2.4 لیتری قادر به تولید 174 اسب‌بخار قدرت و نمونه شش سیلندر آن نیز 267 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند. سانتافه در این نسل از موتورهای پر قدرت‌تر هم بهره می‌برد اما اینکه در بازار ایران حضور داشته باشند یا خیر؟ سئوالی است که در آینده پاسخ آن را خواهیم یافت. به هر حال این خودرو در این نسل در بازار ایران از موتورهای کم بازده‌تری برخوردار است هر چند که به طور کلی نسبت به نسل قبل خود پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است. 

قیمت 

سانتافه جدید در این نسل در نمونه 2.4 لیتری با قیمتی در حدود 190 میلیون تومان عرضه می‌شود. این در حالی است که نمونه 3.3 لیتری جدید نیز با قیمتی در حدود 240 میلیون تومان در بازار موجود است. سانتافه 2012 یا همان نسل قبل نیز با قیمتی در حدود 171 میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. 

کابین

اتاق خودروها امروزه عاملی تعیین‌کننده برای رضایت مشتریان است از این‌رو انتظار می‌رفت که سانتافه نیز با کابین درخور توجه روانه بازار شود شاید بتوان گفت که سانتافه جدید کابینی شبیه به برادر کوچک خود توسان دارد اما هر چه که هست متفاوت از نسل قبل خود بوده و البته باز هم می‌توان گفت مدرن‌تر و البته اسپرت‌تر است این در حالی است که کیفیت بالاتری را نیز نسبت به نسل قبل خود ارائه داده و البته از امکانات بیشتر  نیز برخوردار است. 

امکانات

سانتافه در این نسل از امکاناتی به مراتب بیشتر از نسل قبل بهره می‌برد که می‌توان به شیشه‌ها و آینه‌های برقی، قفل مرکزی، سیستم ورود بدون کلید، مه‌شکن جلو، رینگ آلیاژی 18 اینچی، سیستم ترمز ABS، کروز کنترل، کاور موتور، راهنمای آینه‌های جانبی، سنسور عقب، قفل ایمنی کودک، برف پاکن و شیشه‌شور عقب، فرمان هیدرولیک با قابلیت تنظیم در عمق و ارتفاع، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، فرمان و دسته دنده چرم، سیستم مدیریت پیمایش (کامپیوتر سفری)، سیستم کنترل پایداری (ESP)، سانروف برقی، بال عقب، آینه‌های تاشو برقی، پکیج چرم، سنسور پارک عقب، صندلی برقی راننده، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، تهویه سرنشینان عقب، ایربگ‌های کامل جلو، جانبی و پرده‌ای، DVD نویگیشن، استارت دکمه‌ای، ماساژور، گرمکن و سردکن فرمان، گرمکن و سردکن صندلی‌های سرنشینان جلو و عقب، نورپردازی داخل، کول باکس، سقف پاناروما، کی لس استاتر، درب صندوق عقب برقی، داخل دو رنگ مشکی و کرم اشاره کرد.

 


 


 


 

 
 


تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
2-1952.jpg

با استفاده از چشم قدرتمند تلسکوپ فضایی هابل، دانشمندان علائم ضعیفی از آب را در جو پنج سیاره دوردست کشف کردند.

 

 وجود آب جوی پیش‌تر در تعداد معدودی از سیارات فراخورشیدی واقع در آن سوی منظومه شمسی، که حول ستارگانشان می‌چرخند، گزارش شده بود.

 

با این حال، این اولین مطالعه با هدف سنجش و مقایسه نمایه‌ها و شدت این علائم در چندین جهان به شمار می‌آید.

 

این پنج سیاره که WASP-17b ،HD209458b ،WASP-12b ،WASP-19b و XO-1b نام دارند، حول ستارگان مجاورشان می‌چرخند و شدت نشانه‌های آب در آن‌ها متغیر بود.

 

جرم کیهانی HD209458b دارای قوی‌ترین نشانه‌های آب است و علائم چهار سیاره‌ دیگر نیز با آب مطابقت دارد.

 

آوی ماندال، دانشمند سیاره‌ای مرکز پرواز فضایی گودارد واقع در گرینبلت و رهبر ارشد این مطالعه، گفت: ما بسیار مطمئن هستیم که علائم آب را بر روی چندین سیاره دیده‌ایم.

 

این تحقیق بخشی از سرشماری جو سیاره‌های فراخورشیدی به رهبری ال. دریک دمینگ از دانشگاه مریلند بود.

 

هر دوی تیم‌های تحقیقاتی حاضر در این پروژه از دوربین 3 میدان وسیع هابل برای کنکاش جزئیات جذب نور از خلال جوهای سیاره‌های مزبور بهره بردند.

 

مشاهدات آن‌ها در طیفی از طول‌موج‌های مادون قرمز انجام شد. در چنین طیفی علائم آب در صورت وجود، ظاهر می‌شوند؛ دانشمندان اشکال و شدت نمایه‌های جذب را مقایسه کرده و ثبات علائم به آن‌ها اطمینان داد که آب را کشف کرده‌اند.

 

این پنج سیاره جهان‌های عظیم و داغی هستند که نزدیک به ستارگان میزبانشان می‌چرخند.

 

«دوربین 3 میدان وسیع» هابل یکی از معدود سامانه‌هایی است که جو سیاره‌های فراخورشیدی موجود در فاصله چندین تریلیون مایلی از زمین را رصد می‌کند.

 

این مشاهدات چالش‌برانگیز فقط زمانی اجرایی می‌شوند که سیاره‌ها به هنگام عبور از مقابل ستاره میزباشان رصد شوند.

 

محققان می‌توانند گازهای موجود در جو یک سیاره را با تعیین این نکته شناسایی کنند که چه طول موج‌های نور ستاره منتشر و این که کدام یک به طور نسبی جذب می‌شوند.

 

جزئیات این مطالعه در Astrophysical Journal منتشر شد.



تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
124-15.JPG

محققان دانشگاه استنفورد نظریه جدیدی ارائه داده‌اند که نشان می‌دهد شکل‌گیری هسته زمین یک فرآیند طولانی و بسیار پیچیده بوده است.

 

 درک نحوه شکل‌گیری هسته زمین یکی از چالشهای پیش روی دانشمندان محسوب می‌شود.

 

محققان دانشگاه استنفورد در مطالعات خود دریافته‌اند هسته زمین در فرآیندی موسوم به نفوذ (Percolation) شکل گرفته که شامل حرکت جریان آهن مذاب از بین لایه‌های سیلیکات جامد تا عمق 1000 کیلومتری و شکل دادن یک هسته فلزی است.

 

این نظریه در مقاطعی مطرح شده بود، اما محققان وقوع آن را غیرممکن توصیف می‌کردند؛ با این حال محققان به شواهد بیشتری در خصوص شکل‌گیری هسته زمین طی این فرآیند طولانی و بسیار پیچیده دست یافته‌اند.

 

در این مطالعه از روش تصویربرداری اشعه ایکس برای مشاهده حرکت جریان آهن مذاب از طریق سنگ های سیلیکاتی تحت فشار استفاده شد.

 

پروفسور «وندی مائو» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد تأکید کرد: این مطالعه سرنخهای جدیدی در خصوص شکل‌گیری و ساخت هسته زمین ارائه کرده که نشان می‌دهد هسته زمین تنها در یک مرحله شکل نگرفته و فرآیند شکل‌گیری آن طولانی و پیچیده بوده است.

 

به گفته مائو، زمین متشکل از هسته و جبه با ساختار متفاوتی است که با کمک فناوری‌های پیشرفته می‌توان مکانیسم‌های متفاوت عملکردی آنها را بررسی کرد.

 

با کمک تصاویر اشعه ایکس، سنگهای تحت فشار در دمای بالا در بین بلورهای الماس بررسی شدند که نشان می‌دهد با افزایش فشار در جبه، آهن مذاب شروع به نفوذ به داخل سنگهای سیلیکاتی می‌کند.

 

این بدان معناست که آهن مذاب از طریق جبه جامد در فرآیند نفوذ به داخل هسته راه یافته و یک هسته فلزی را به مرور زمان شکل داده است.

 

نتایج این مطالعه در مجله Nature Geosciences منتشر شده است.



تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
5-1446.jpg

یک کشتی با طولی بیش از ارتفاع ساختمان امپایر استیت امریکا، در کره جنوبی به آب انداخته شد.

 

 این سامانه دریایی دارای طول 488 متر و عرض 74 متر بوده و به تجهیزات «گاز طبیعی مایع شناور Prelude» (متعلق به شرکت Shell) تعلق دارد.

 

این سیستم در صورت تکمیل، بزرگ‌ترین شناور جهان خواهد بود که در آب انداخته می‌شود.

 

هدف از ارائه این فناوری تولید گاز طبیعی، پردازش این گاز، تبدیل آن به گاز طبیعی مایع و در نهایت انتقال مستقیم آن به کشتی‌های حمل‌ونقل‌ است و تمامی این مراحل در دریا صورت می‌گیرند.

 

انتظار می‌رود تجهیز مزبور حدود 3.9 میلیون تن گاز طبیعی مایع را در سال تولید کند.

 

ظرفیت ذخیره‌سازی کلی این سیستم بیش از 430 میلیون لیتر یا معادل 175 استخر شنای المپیک گزارش شده است.

 

سامانه مزبور به مدت 25 سال در یک بستر دریایی دورافتاده واقع در 475 کیلومتری شمال شرق بروم در غرب استرالیا عمل خواهد کرد.

 

فصل توفانی این ناحیه از ماه نوامبر تا آوریل است، اما این کشتی طوری طراحی شده که تمامی سال و در تمامی شرایط آب و هوایی در این مکان خواهد بود.

 

این تجهیزات همچنین طوری طراحی شده که توفان‌های شدید را تحمل کند و توسط یکی از بزرگ‌ترین سیستم‌های پهلوگیری جهان در مکان مطلوب جای‌گیری خواهد کرد.

 

سیستم پهلوگیری به این فناوری امکان چرخش کند در باد را با هدف جذب تاثیر آب و هوای قوی‌ و ماندن در میدان نفتی فراهم می‌کند.

 

همچنین دو عدد از سه پیشرانه واقع در پشت آن قادر به عملکرد همزمان برای بیرون‌کشیدن آن از باد و امکان کشیده‌شدن توسط حامل‌های LNG برای بارگیری را می‌دهد.

 

انتظار می‌رود این هیولای شناور در صورت اتمام، برای تولید گاز طبیعی تا سال 2017 به کار رود. با این حال، «برو استینسون» مدیر کل برنامه‌های گاز و نوآوری Shell گفت که سامانه بزرگ‌تری در آینده عرضه می‌شود.



تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
5-1445.jpg

تیمی از دانشمندان دانشگاه ایلینویس در شیکاگو با استفاده از دی‌اکسیدکربن و نانوفیبرهای کربنی، شیوه‌ای را برای تولید مقرون‌به‌صرفه گاز مصنوعی ارائه داده‌اند.

 

 نخستین گام در این فرایند، تبدیل دی‌اکسیدکربن به منوکسیدکربن گزارش شد.

 

بسیاری از دانشمندان پیش‌تر این روش را آزموده‌ بودند اما آزمایش‌های آن‌ها همواره نقره را به همراه مایع یونی (مانند یک محلول نمک) برای انجام واکنش می‌طلبید.

 

این در حالی است که استفاده از نقره جهت تولید گاز مصنوعی در مقیاس تجاری بیش از اندازه هزینه‌بر بوده، بنابراین، دانشمندان درصدد یافتن راه دیگری برآمدند.

 

راهکار جدید سیستم «co-catalyst» نام دارد و در آن محققان نقره را با نانوفیبرهای کربن جایگزین و این دو را با هدف تبدیل دی‌اکسیدکربن به منوکسیدکربن، با نیتروژن جفت کردند.

 

آن‌ها دریافتند این سیستم حتی کارآمدتر از نقره عمل کرد و اثرهای هم‌افزایی بزرگی را نیز بروز داد.

 

دانشمندان بر این باورند استفاده از ورقه‌های گرافن فوق‌نازک می‌تواند این فرایند را کارآمدتر و گاز مصنوعی را به واقعیت نزدیک‌تر کند.

 

گرچه این موفقیت نخستین گام در خلق گاز مصنوعی به شمار می‌آید، جهش بزرگی در کاهش وابستگی‌ انسان به نفت است.



تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
103-18.JPG

ستاره‌شناسان یک سیاره بیگانه با جرم 11 برابر بیشتر از سیاره مشتری را در دورترین مدار شناسایی شده اطراف یک ستاره والد کشف کرده‌اند.

 

 این سیاره بیگانه «HD106906» نام دارد که در فاصله مداری 650 برابر فاصله زمین تا خورشید در حال چرخش است.

 

«ونسا بیلی» سرپرست تیم تحقیقاتی دپارتمان نجوم دانشگاه آریزونا تأکید می‌کند: سیستم HD106906 از آن جهت بسیار جذاب است که هیچ مدلی از شکل‌گیری سیارات و ستارگان، توضیح کاملی در خصوص آن ارائه نمی‌کند.

 

اغلب نظریه‌های تأیید شده در خصوص شکل‌گیری سیارات بر این اساس هستند که سیاراتی که در مدار نزدیک ستاره والد در حال چرخش هستند – مانند زمین – در آغاز به شکل اجرامی کوچک و از نوع سیارک بودند که در دیسک اولیه گاز و گرد و غبار اطراف ستاره والد با هم تجمیع شدند.

 

اما این نظریه‌ها در خصوص نحوه شکل‌گیری سیارات غول پیکر که در فاصله مداری بسیار دور از ستاره والد قرار دارند، صدق نمی‌کند.

 

بیلی خاطر نشان کرد: فرضیه جایگزین در خصوص این سیارات بیگانه ابرپرجرم عنوان می‌کند که این سیارات در فاصله مداری بسیار دورتر از ستاره والد، در شیوه‌ای مشابه سیستم‌های ستاره‌ای دوتایی شکل می‌گیرند.

 

سیستم ستاره‌ای دوتایی زمانی شکل می‌گیرد که دو توده گاز مجاور هم بصورت مستقل یا نیمه مستقل فرو می‌ریزند تا ستارگان سیستم را شکل دهند؛ این ستارگان بقدری بهم نزدیک هستند که جاذبه گرانش متقابل بر یکدیگر وارد می‌کنند.

 

سیاره بیگانه HD106906 حدود 13 میلیون سال عمر دارد و همچنان با کمک گرمای باقی مانده از زمان شکل‌گیری، می‌درخشد.

 

این سیستم با استفاده از دوربین مادون قرمز حرارتی بر روی تلسکوپ ماژلان (Magellan) در صحرای آتاکامی شیلی کشف شد و اخترشناسان از داده‌های تلسکوپ فضایی هابل برای تأیید این کشف بهره‌ بردند.

 

نتایج این مطالعه در مجله Astrophysical منتشر خواهد شد.



تاريخ : شنبه 16 آذر 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 2706 2707 2708 2709 2710 ... 3356 صفحه بعد