این که در نگاه اول با دیدن این کانسپت یا طرح مفهومی به یاد برادر کوچک‌ترش بیفتید و آن را با سری 3 اشتباه بگیرید، نکته ای نیست که بخواهید خود را به خاطرش سرزنش کنید. به هر حال همه عضو یک خانواده اند و به هم شبیه. شباهتی که چندان به مذاق بعضی منتقدان خوش نمی آید و بعضی اوقات آن را افراط گونه خطاب می کنند و فاقد هیجان. اما از سوی دیگر موافقان هم طرفدار هویت هستند و طراحی با اصالت. فارغ از همه این حرف ها تصویر بالا نشان دهنده یک شروع جدید، از یک کلاس جدید با ابعادی متفاوت است. انگار شرکت "ب ام و" با نشان دادن این تصاویر، ما را به جشن تولد یک اتاق دیگر از محصولات خود دعوت می کند. 



تاريخ : شنبه 18 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

«ايدز يك بيماري ويروسي واگير‌دار است كه هنوز نه واكسني براي آن كشف شده و نه درماني قطعي برايش ارائه شده است.» اين جمله كليشه‌اي و به​ظاهر نخ‌نما را يك بار ديگر و با دقت و تامل بيشتري بخوانيد.اين وصف از يك بيماري، نامش هر چه باشد، مي‌تواند نگراني‌هاي فراواني به همراه بياورد. تصور اين‌كه يك بيماري واگيردار آن هم پس از گذشت حدود 32 سال از كشف نخستين موارد ابتلايش، هنوز بدون واكسن و نيز لاعلاج باقي مانده است، وحشتناك به نظر مي‌رسد،‌ اما اين نه يك تصور خام كه عين واقعيت است.حال اگر بدانيم كه مطابق بررسي‌هاي به عمل آمده در هر جامعه‌اي حدود چهار تا پنج برابر تعداد مبتلايان شناخته شده ويروس اچ‌آي‌وي يا همان ويروس بيماري ايدز، مبتلايان ناشناخته و به اصطلاح خاموش وجود دارد، كه نادانسته و ناخواسته ناقل اين بيماري به شمار مي‌روند، كار دشوار و بغرنج‌تر خواهد شد؛‌ اما اين يك روي سكه ايدز است كه بسيار وحشتناك و كريه است.ايدز روي ديگري نيز دارد، رويي كه التيام‌بخش اين درد بنيان‌كن است و البته شايد در جامعه ما چندان شناخته شده نيست و همين ناشناختگي، كار را دشوار كرده است. اين روي دوم چيزي نيست جز «آگاهي».

ايدز در ايران

معتبرترين منبع ارائه گزارش‌هاي آماري مربوط به اچ‌آي‌وي و ايدز در ايران وزارت بهداشت و درمان است كه مطابق روال سابق بايد هر سه ماه يك‌بار به ارائه آخرين وضع بپردازد‌؛ اما با اين حال آخرين آماري كه از طريق اين وزارتخانه ارائه شده مربوط به پايان سال گذشته‌ (1390) است.بنا‌بر‌اين آمار از زمان شناسايي نخستين موارد ابتلا در سال 1365 تا پايان سال 1390 بالغ بر 24 هزار نفر آلوده به ويروس اچ‌آي‌وي شناسايي شده‌اند كه از اين ميان حدود 90 درصد مبتلايان را مردان و حدود 10 درصد را زنان تشكيل مي‌دهند.نكته بسيار مهم در ميان آمارهاي ارائه شده، بيشترين بازه سني ابتلاست. 46 درصد افراد يعني چيزي حدود نيمي از مبتلايان در سنين بيست و پنج تا سي و چهار سالگي مورد شناسايي قرار گرفته‌اند.بنابراين بيشترين خطر متوجه جمعيت جوان جامعه در دهه سوم و اوايل دهه چهارم زندگي آنهاست.هر چند آمار فوق تجميعي است يعني مربوط به كل دوره بيست و پنج ساله اين بيماري در ايران بوده و به همين دليل مورد انتقاد برخي كارشناسان قرار گرفته است، اما از آمارهاي ديگري در كنار اين آمار اصلي انتشار يافته، موارد مهمي را مي‌توان استخراج كرد.مطابق اين بخش از آمار، 6/69 درصد كل موارد ابتلاي ياد شده در ميان معتادان تزريقي و از طريق استفاده مشترك از سرنگ‌هاي آلوده، 5‌/‌10 درصد مربوط به آميزش، يك درصد از مادر به فرزند، يك درصد نيز از طريق خون و فرآورده‌هاي خوني و درنهايت 9‌/‌17 درصد بدون عامل مشخص و شناخته‌ شده‌ بوده‌اند كه البته بنا به گمانه‌‌زني‌ها، بخش مهمي از اين موارد نامشخص بايد در ارتباط با روابط محافظت نشده بوده باشد.

در كنار اين آمار سرراست، سه نكته را مي‌توان مورد بررسي و تاكيد قرار داد:

اول: هر چند بيشترين آمار ابتلا، مربوط به معتادان تزريقي است، ابتلا در ايران از اين طريق آغاز نشده است.

نخستين موارد شناسايي شده همان‌طور كه پيشتر گفته شد مربوط به انتقال خون و فرآورده‌هاي خوني بوده كه از آن به «موج اول» اين بيماري ياد مي‌كنند. اين موج بزودي با شناخت عامل ابتلا شناسايي و مهار شد و همان‌طور كه آمار نشان مي‌دهد اكنون در پايين‌ترين سطح عوامل ابتلا قرار دارد؛‌ اما پس از آن موج دوم جايگزين موج اول شد و استفاده از سرنگ مشترك در ميان معتادان تزريقي به عامل اصلي تبديل شد و «موج دوم» را به راه انداخت.

دوم: موج‌هاي اول و دوم شايد نگراني چنداني را در بين عموم افراد جامعه ايجاد نكند زيرا اين افراد خود را خارج از دايره افراد اين دو موج مي‌دانند. اما نكته‌اي در آمار رسمي هست كه كم‌كم نگراني‌هاي عمومي را نيز باعث خواهد شد. در مواردي كه بتازگي مورد شناسايي قرار گرفته‌اند، سهم اعتياد تزريقي افت كرده و به 9‌/‌62 درصد رسيده و در عوض سهم برقراري روابط رشد نگران‌كننده‌اي داشته و به 2‌/‌21 درصد رسيده و اين زنگ خطري است كه آرام آرام آغاز موج سوم را اخطار مي‌دهد. در همين راستاست كه مسئولان وزارت بهداشت با نگراني اعلام كرده‌اند كه از حدود يك سال پيش ابتلا به ايدز از طريق روابط جنسي حدود 20 درصد رشد داشته است.اين مساله از آنجا نگران‌كننده است كه ميزان آگاهي عمومي جامعه، بويژه جامعه جوان ايران، نسبت به مسائل جنسي و نيز نسبت به ايدز ناچيز است. ‌ مقوله اخير مهم‌ترين موردي است كه هم‌اكنون بايد مورد توجه برنامه‌ريزان، خانواده‌ها و نوجوانان و جوانان قرار گيرد.ناآگاهي در زمينه آميزش، جامعه جوان ايران را با تبعاتي ناگوار آن هم در آينده‌اي نه چندان دور مواجه خواهد كرد. اين هشداري است كه اخيرا وزير بهداشت از آن با عنوان «شعله‌ور شدن آتشفشان ايدز» ياد كرده است ‌(فارس ـ شماره خبر: 13910906000289) و بسياري آن را «موج سوم» ناميده‌اند.البته در اين هشدار، نكته ديگري نيز نهفته است كه بايد بسيار جدي گرفته شود.از جمله مواردي كه مربوط به اين مقوله از انتقال ويروس است و شايد در نگاه نخست بي‌ربط به نظر برسد، مساله استفاده از مواد روان‌گردان و توهم‌زا بويژه موادي مانند شيشه است.اين مواد به دليل افزايش (به گفته وزير بهداشت) 8 تا 10 درصدي ميل جنسي، احتمال دست‌زدن به رفتارهاي پرخطر جنسي را بسيار افزايش خواهد داد.اين نكته را نيز فراموش نكنيد كه با استعمال اين مواد، فرد هوشياري چنداني براي به كارگيري امكانات پيشگيرانه نخواهد داشت و به همين دليل خطر ابتلا بسيار افزايش خواهد يافت.

سوم: همان‌طور كه پيشتر نيز ديديد، افراد ناشناخته مبتلا به ويروس اچ‌آي‌وي در هر جامعه‌اي به طور ميانگين و با توجه به تخمين‌هاي آماري بين‌المللي چيزي بين چهار تا پنج برابر افراد شناخته شده است. يعني اگر تعداد مبتلايان شناخته شده را 24 هزار نفر در نظر بگيريم، بين 96 تا 120 هزار نفر در جامعه به اين ويروس مبتلا هستند.به عبارت ديگر بين 72 تا 96 هزار نفر در ايران از ابتلاي خود به اين بيماري مهلك هيچ اطلاعي ندارند و براحتي مي‌توانند اين بيماري را به ديگران، همسر يا حتي فرزندان خود (مربوط به مادران باردار يا شيرده) انتقال دهند.اگر نكته (دوم) فوق را به اين آمار بيفزاييم آنگاه معني «آتشفشان ايدز» يا به تعبير برخي «سونامي ايدز» را درك خواهيم كرد. آمار ارائه شده از پايگاه خبري تابناك (كد خبر: ۲۸۵۴۹۰) كه در ماه گذشته منتشر شده، متاسفانه واقعيت تلخي را به تصوير مي‌كشد.از 4222 شركت‌كننده در اين نظرسنجي كه طبيعتا همگي از سطحي از سواد و آگاهي برخوردارند كه از طريق اينترنت به يك پايگاه خبري مراجعه كرده و در نظرسنجي آن شركت كنند، حدود 65 درصد اعلام كرده‌اند كه تاكنون ضرورتي براي انجام آزمايش اچ‌آي‌وي احساس نكرده‌اند. به احتمال زياد اين افراد هرگز خود را در معرض عوامل خطرزاي ابتلا احساس نمي‌كنند.اين امر خود نشان از آگاهي بسيار اندك جامعه از جنبه‌هاي گوناگون اين بيماري است.

دوگانه اچ‌آي‌وي‌

همواره در مباحث مربوط به اين بيماري با دو اصطلاح «ايدز» و «اچ‌آي‌وي» مواجهيم و ممكن است هر دو را يكي بدانيم؛ اما در واقع اين دو عبارت براي ناميدن دو مقوله جدا اما مرتبط به كار مي‌روند. اچ‌آي‌وي يا در اصل HIV، مخفف عبارت «ويروس نقص سيستم ايمني انسان» است در حالي كه ايدز يا در اصل AIDS، مخفف عبارت «سندرم نقص ايمني اكتسابي» است. در واقع و به طور خلاصه، HIV نام ويروسي است كه از طرق خاصي به بدن فرد منتقل شده و پس از گذراندن دوره‌اي معين، سبب بروز بيماري ايدز در بدن ميزبان مي‌شود. به عبارت ديگر HIV نام ويروس است نه نام بيماري.اين ويروس با ورود به بدن انسان شروع به تضعيف و تخريب سيستم ايمني بدن مي‌كند. سيستم ايمني در واقع سپر دفاعي بدن در برابر انواع بيماري‌هاي عفوني به‌شمار مي‌رود. با تضعيف تدريجي اين سيستم به دست ويروس اچ‌آي‌وي بدن انسان در برابر بيماري‌هاي عفوني خلع سلاح مي‌شود و به مرحله‌اي مي‌رسد كه ديگر نمي‌تواند در مواجهه با هيچ عفونتي، ضعيف يا شديد، از خود محافظت كند. اين مرحله در واقع مرحله بروز بيماري ايدز است.روند ورود ويروس به بدن تا بروز بيماري ايدز ممكن است از چند ماه تا چند سال طول بكشد. طول اين دوره بستگي به ميزان قوت و ضعف بدن ميزبان دارد كه تا چه حد بتواند در برابر ويروس از خود مقاومت نشان دهد‌ اما به هر حال در اين دوره، فرد بدون انجام آزمايش‌هاي پزشكي خاص قادر به تشخيص بيماري خود نخواهد بود. به عبارت ديگر ممكن است فردي چند سال ناقل ويروس اچ‌آي‌وي باشد بدون آن‌كه كمترين آگاهي نسبت به آن داشته باشد.توجه به اين نكته اساسي است كه براي تشخيص ابتلا به ويروس اچ‌آي‌وي لزومي ندارد فرد حتما وارد مرحله بيماري ايدز شده باشد. آزمايش‌هاي تشخيصي، براحتي و بسيار پيشتر از بروز بيماري مي‌توانند ابتلا به اين ويروس را نشان دهند. اين نكته از آنجا حائز اهميت است كه تشخيص زودهنگام ورود ويروس به بدن مي‌تواند با اقدامات موثر و بهنگام درماني همراه باشد. اين اقدامات هرچند نمي‌تواند ويروس را در بدن ريشه‌كن كند، خواهد توانست روند رشد و فعاليت آن را كند و مهار كند و به اين ترتيب، ابتلا به ايدز را به تعويق انداخته و بر عمر مفيد و موثر فرد ناقل ويروس اچ‌آي‌وي براي سال‌هاي متمادي بيفزايد. البته اين نكته اميدواركننده با يك بيم و هراس نيز همراه است. ويروس اچ‌آي‌وي از لحظه ورود به بدن ميزبان تا مدتي حدود چند ماه مي‌تواند بدون هيچ علامتي، كاملا خاموش و مخفيانه به فعاليت بپردازد. آنقدر خاموش كه حتي هيچ آزمايشي قادر به تشخيص اين ويروس در بدن فرد نباشد. اين دوره به «دوره پنجره» معروف است.از مجموع توضيحات فوق، دو الزام اساسي برمي‌آيد؛ نخست آن‌كه آزمايش‌هاي تشخيص ويروس اچ‌آي‌وي براي هر فردي لازم است، زيرا سلامت ظاهري به هيچ وجه دليلي بر عدم ابتلا به اين ويروس نيست و دوم آن‌كه اين آزمايش‌ها را بايد با مشورت پزشك يا مراكز مشاوره هر از گاهي تجديد كرد؛ زيرا ممكن است فرد در دوره چند ماهه كاملا خاموش ويروس، مورد آزمايش قرار گرفته باشد‌ كه در عين ابتلا قابل تشخيص نخواهد بود. تجديد دوره‌اي آزمايش‌ها ضريب اطمينان تشخيص را بالا خواهد برد.

جاي خالي آگاهي

در اين ميان، براي پيشگيري از فوران آتشفشان بظاهر خاموش ايدز، دو راه در پيش است كه بايد با جديت تمام پيموده شود وگرنه عاقبت كار همان خواهد شد كه متوليان امر گفته‌اند.يكي، راه برنامه‌ريزي كلان براي پايش كل جامعه و نيز افزايش سطح آگاهي‌هاي جامعه از طرق رسمي و گسترده است. در اين بين شايد دروس مرتبط در سنين نوجواني و جواني(دبيرستان و دانشگاه) و نيز تريبون‌هاي پرمخاطب رسانه‌هاي گوناگون با ملاحظه هنجارهاي جامعه ما بخوبي بتواند راه سلامت جامعه و مهار اچ‌آي‌وي را هموار سازد. راه دوم كوشش فردي و خانوادگي در همه جاي جامعه است.اين كوشش بايد نخست از طريق مطالعه منابع مفيد و موثر در اين زمينه هم از طريق والدين و هم از طريق نوجوانان و جوانان صورت پذيرد و با افزايش آگاهي منجر به اقدامات موثر در اين زمينه شود.نخستين اقدام عملي نيز مي‌تواند مراجعه به مراكز مشاوره و در صورت لزوم انجام آزمايش اچ‌آي‌وي باشد.فراموش نكنيم كه ايدز يك بيماري «رفتاري» است و بزرگ‌ترين سلاح در برابر آن «آگاهي» از شيوه‌هاي عمل اين دشمن خاموش و خطرناك و رفتارهاي پرخطري است كه آب به آسياب او مي‌ريزند.



تاريخ : شنبه 18 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

درست است كه ايدز يك بيماري واگيردار است، يعني از فردي به فرد ديگر منتقل مي‌شود، اما شايد بشود گفت‌ خوشبختانه انتقال اچ‌آي‌وي براحتي ويروس‌هاي ديگر نظير سرماخوردگي نيست. در واقع اچ‌آي‌وي از طرق خاصي سرايت مي‌كند كه آگاهي عمومي از آنها مهم‌ترين و موثرترين راه مواجهه فردي و اجتماعي با اين مقوله است و هر چه اين آگاهي بيشتر باشد، توانايي ما در مهار گسترش آن بيشتر و نيز نوع رفتارمان با مبتلايان «انساني‌تر» خواهد بود.

مصاديق اصلي شناخته شده براي انتقال اچ‌آي‌وي از فردي به فرد ديگر به اين قرار است:

ـ استفاده از سرنگ‌هاي مشترك بين معتادان تزريقي

ـ آميزش جنسي

ـ خون و فرآورده‌هاي خوني

ـ از مادر به جنين يا نوزاد شيرخوار

در واقع سازوكار اصلي انتقال اچ‌آي‌وي آن است كه ويروس موجود در بدن فرد مبتلا به طريقي وارد خون فرد ديگري شود و از اين طريق او را نيز مبتلا سازد. مثلا در معتادان تزريقي كه از سرنگ‌هاي مشترك استفاده مي‌كنند، مقداري از خون آلوده فرد ناقل در سرنگ باقي مي‌ماند و هنگام تزريق فرد ديگر، به خون او منتقل مي‌شود يا در رابطه جنسي، بخصوص رابطه محافظت نشده، ويروس از طريق ترشحات بدن فرد آلوده مي‌تواند به بدن فرد ديگر منتقل شود. همان‌گونه كه در بالا اشاره شد، خون و فرآورده‌هاي خوني نيز يكي از راه‌هاي مهم ابتلا به اين ويروس است.اين شيوه به لحاظ تاريخچه ايدز در ايران حائز اهميت است؛ زيرا نخستين موارد ابتلا در كشورمان سال 1365 از طريق تزريق خون آلوده به بيماران نيازمند هموفيلي و تالاسمي بوده است.

پيشگيري و پذيرش

 

آگاهي از اين شيوه‌ها دو جنبه دارد؛ يكي جنبه بازدارنده كه در واقع جنبه پيشگيرانه است و فرد را در همه حال هوشيار نگه مي‌دارد تا از موقعيت‌ها و رفتارهاي منجر به ابتلا به اچ‌آي‌وي بپرهيزد. اين رفتارها را اصطلاحا «رفتارهاي پر‌خطر» مي‌نامند. مصاديق بارز رفتارهاي پرخطر استفاده از سرنگ‌هاي مشترك در بين معتادان تزريقي و نيز آميزش‌هاي مراقبت نشده است. مورد اخير، چنان‌ كه به آن خواهيم پرداخت، در حال رشد و گسترش است و حتي هشدارهاي موكدي را از سوي بالاترين مسئولان كشور در امر بهداشت و درمان درپي داشته است.جنبه ديگر كه آن را «پذيرش» مي‌ناميم، در واقع چگونگي مواجهه افراد جامعه با يك فرد مبتلا به اچ‌آي‌وي يا ايدز خواهد بود. ظاهرا به دليل نداشتن آگاهي‌هاي لازم در مورد شيوه‌هاي انتقال اين ويروس، افراد سالم، حتي افراد خانواده فرد بيمار، از هر گونه رويارويي با او اكراه دارند و از او پرهيز يا در مواردي حتي او را طرد مي‌كنند. اين امر، بار بيماري را براي فرد مبتلا گران‌تر خواهد ساخت و بر رنج‌هاي او خواهد افزود. به همين دليل شايد خالي از لطف نباشد كه بدانيم راه‌هاي زير به هيچ وجه سبب انتقال اين ويروس نخواهد شد. راه‌هايي كه به نظر مي‌رسد بسياري از افراد نسبت به آنها سوءظن دارند:

ـ دست دادن

ـ روبوسي كردن ‌(منظور روبوسي‌هاي معمول هنگام ديد و بازديد است‌)

ـ خوابيدن در يك اتاق يا در يك تختخواب

ـ استفاده از ظرف غذاي مشترك

ـ استفاده از حمام مشترك

ـ استفاده از توالت مشترك ‌(حتي توالت فرنگي)

ـ استفاده از استخر مشترك

ـ نيش حشرات ‌(مثلا برخلاف تصور رايج تاكنون هيچ مورد سرايت از طريق نيش پشه مشاهده نشده است‌).

به اين ترتيب افراد خانواده و حتي همسر فرد مبتلا به اچ‌آي‌وي يا ايدز براحتي و با خيالي آسوده مي‌توانند در كنار او براي سال‌هاي متمادي زندگي سالمي را تجربه كنند. با اين حساب، فرد مبتلا مي‌تواند براحتي در مدرسه يا دانشگاه كنار همكلاسي‌هايش به تحصيل خود ادامه دهد يا در محل كار خود مانند زمان سلامتش حضور داشته و به فعاليت‌هاي شغلي بپردازد بدون آن‌كه بيم سرايت ويروس يا بيماري او به ديگران برود. فقط در اين بين بايد توصيه‌هاي بهداشتي را جدي گرفت.هرگز از وسايل و لوازم شخصي مشترك با هيچ فرد ديگري بويژه فرد مبتلا استفاده نكنيد. منظور از وسايل و لوازم شخصي، وسايل‌ بهداشتي است كه هنگام استفاده ممكن است در بدن زخم‌هاي ريزي ايجاد كنند. از اين جمله مي‌توان به مسواك يا وسايل اصلاح اشاره كرد. در ساير موارد هيچ خطري در بين نخواهد بود.



تاريخ : شنبه 18 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

خواب براي سلامتي و بهزيستي انسان‌ها حياتي است؛‌ اما ميليون‌ها نفر از مردم كره زمين و درصد زيادي از مردم سرزمين ما به ميزان كافي نمي‌خوابند و با كمبود خواب مواجهند. اما واقعا اگر بدرستي نخوابيم چه اتفاقي براي‌مان مي‌افتد؟ چه كار كنيم كه بتوانيم درست بخوابيم؟ براي پاسخ به اين دو سوال مطلب زير را بخوانيد.

پيامدهاي کم خوابي

به گزارش كميسيون ملي تحقيق اختلالات خواب آمريكا، افرادي كه مبتلا به بي‌خوابي شديد هستند، مسبب اصلي اتفاقات و حوادث خطرناك هستند. هر ساله هزينه اختلالات خواب و بي‌خوابي در آمريكا، 9‌/‌15 ميليون دلار به صورت هزينه مستقيم و 50 تا 100 ميليارد دلار به صورت هزينه غيرمستقيم در سال است. همچنين، چرت‌زدن و ناگهان به خواب‌رفتن در هنگام رانندگي باعث حداقل 100 هزار تصادف، 71 هزار آسيب‌ديدگي و 1550 مرگ در هر سال در آمريكاست.جوانان كه در برابر اثرات بي‌خوابي مزمن آسيب‌پذير هستند، در بيش از نيمي از تصادفاتي كه به دليل به خواب‌رفتن در بزرگراه‌ها اتفاق مي‌افتد دخيل هستند. بي‌خوابي همچنين در يادگيري جوانان اختلال ايجاد مي‌كند. در آمريكا، 60 درصد از دانش‌آموزان مدارس راهنمايي و دبيرستان گزارش كرده‌اند كه در طول روز خسته هستند و 15 درصد از آنها اذعان دارند كه در سر كلاس چرت مي‌زنند. به گزارش وزارت حمل‌و‌نقل آمريكا، يك درصد از 4 درصد كل تصادفات بزرگراه‌ها به دليل بي‌خوابي است و 4 درصد از اين تصادفات منجر به فوت مي‌شود.

نوجوانان، مشكلات خواب و مواد مخدر

برطبق يك مطالعه بلندمدت كه در آوريل 2004 منتشر شد، نوجواناني كه پيش از سن مدرسه‌رفتن، عادات خواب بدي داشتند، بيش از دو‌برابر ديگران احتمال دارد كه از مواد‌مخدر استفاده كنند. اين يافته كه توسط دانشگاه ميشيگان به دست آمده است، بخشي از يك مطالعه است كه 257 پسر و والدين آنها براي مدت ده سال در نظر گرفته شده‌اند.

مشكلات خواب

روان‌شناسان و ديگر دانشمنداني كه دلايل اختلالات خواب را مطالعه كرده‌اند، نشان داده‌اند كه برخي از مشكلات خواب، به صورت مستقيم يا غير‌مستقيم با ناهنجاري‌هايي در سيستم‌هاي زير ربط دارد:

سيستم‌هاي زيستي بدن، سيستم مغزي و عصبي، سيستم قلبي ـ عروقي، كاركردهاي سوخت و سازي بدن، سيستم ايمني بدن، نشانه‌هاي بي‌خوابي مفرط.به گفته دكتر ديويد. اف.‌دينگز، روان‌شناس و متخصص خواب در دانشگاه پنسيلوانيا تحريك‌پذيري، دمدمي بودن و بازداري‌زدايي برخي از نشانه‌هاي اوليه‌اي هستند كه شخص داراي مشكل بي‌خوابي تجربه مي‌كند. اگر فردي كه از خواب محروم شده است بعد از بروز نشانه‌هاي اوليه‌اي كه گفته شد، نخوابد، حافظه تضعيف مي‌شود و قادر به حل يك مساله پيچيده و تازه نيست. ‌هنگامي كه فرد به اوج بي‌خوابي برسد، دچار خواب‌هاي خيلي كوتاه ـ به مدت پنج تا ده ثانيه ـ مي‌شود كه موجب خطا‌هايي در توجه فرد به محيط و چرت‌زدن هنگام انجام فعاليت‌هايي مانند رانندگي يا مطالعه مي‌شود.

ميزان خواب مورد نياز

ميزان خواب مورد‌نياز براي هر فردي متفاوت از بقيه افراد است. در كل، بزرگسالان سالم به‌طور متوسط، نياز به هشت ساعت خواب در شب دارند. البته، برخي افراد قادرند كه كمتر از شش ساعت بخوابند و در‌عين‌حال در هنگام بيداري خواب‌آلود نباشند. برخي نيز اگر كمتر از ده ساعت بخوابند، نمي‌توانند كارهاي‌شان را بخوبي انجام دهند.

خواب شبانگاهي خوب

به گفته متخصصان، يك خواب شبانه به 5 مرحله كه مكررا جابه‌جا مي‌شود، تقسيم مي‌شود كه با نوع موج مغزي‌ كه خواب ملايم يا عميق را نشان مي‌دهد، تعريف مي‌شوند. نزديك صبح، در سرعت حركت چشم‌ها افزايش ديده مي‌شود. ماهيچه‌هاي بدن سست مي‌شوند و رويا‌ديدن اتفاق مي‌افتد و خاطرات جديد در مغز تحكيم مي‌شود.ارزش حيات‌بخش خواب هنگامي كه فرد چرت مي‌زند و به كرات بيدار مي‌شود، كاهش مي‌يابد. اين مساله باعث جابه‌جا‌شدن الگوهاي موج مغزي مي‌شود. براي مثال، معتادان كه بيشتر اوقات چرت مي‌زنند و به كرات بيدار مي‌شوند، كاركرد ذهني‌شان در طول روز تضعيف مي‌شود.

چه كنيم تا خواب خوشي داشته‌باشيم؟

 

بر طبق رهنمودهاي متخصصين خواب، روش‌هايي براي مقابله با مشكلات خواب وجود دارد كه عبارتند از:

۱ـ داشتن يك برنامه منظم براي خوابيدن و بيدار شدن.

۲ـ ننوشيدن يا نخوردن كافئين طي شش ساعت قبل از خواب و به حداقل‌رساندن استفاده از آن در طول روز.

۳ـ نكشيدن سيگار، به‌خصوص نزديك به زمان خواب.

۴ـ اجتناب از الكل و غذاي سنگين قبل از خواب.

۵ـ ورزش منظم.

۶ـ كم‌كردن شلوغي، نور زياد و دماي بسيار گرم يا بسيار سرد جايي كه مي‌خوابيد.

۷ـ تعيين يك زمان خواب منظم و به بستر‌رفتن در همان زمان.

۸ـ بيدار‌شدن بدون زنگ ساعت.

۹ـ رفتن به بستر در اوايل شب.

اين روش‌ها تضمين مي‌كند كه شما خواب كافي‌‌ داشته باشيد. در غير اين‌صورت به اختلال خواب دچاريد و بايد براي درمان تخصصي اختلال‌تان به يك روان‌شناس مراجعه كنيد.



تاريخ : شنبه 18 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

هر يك از ما در زندگي‌مان نسبت به رويدادها و پديده‌هاي مختلف باورهايي داريم كه گاه حاضريم بشدت از آنها دفاع كنيم و هيچ‌گونه حرفي برخلاف آن نشنويم. برخي از اين باورها محصور به يك فرهنگ يا جامعه خاص نيست و چنان تعميم يافته است كه اكنون بسياري از مردم جهان به آنها اعتقاد دارند.اين باورها كه بدون هيچ‌گونه پشتوانه علمي است شبيه افسانه‌هايي مي‌ماند كه نسل به نسل به ما انتقال يافته و ما آن را پذيرفته‌ايم. در زير به برخي از اين باورهاي نادرست كه در تحقيقات مختلف روان‌شناسان به نادرستي و بي‌اعتباري آنها اشاره شده است، مي‌پردازيم.

بروز خشم بهتر از فرونشاندن آن است. اكنون روان‌شناسان دريافته‌اند كه بروز خشم در واقع موجب بيشتر شدن خشم و پرخاشگري مي‌شود. ضربه زدن يا شكستن چيزي بعد از خشم موجب كاهش‌ آن و احساس بهتر نمي‌شود، بلكه اين كارها منجر به افزايش خشم مي‌شود. بهتر است خشم‌ خود را مديريت و كنترل كنيم،‌ نفس‌هاي عميق بكشيم و فكرمان را در مورد موقعيتي كه منجر به خشمگيني ما شده است، تغيير دهيم.

افراد معتاد به الكل و سيگار مي‌توانند هر زمان كه بخواهند ترك كنند. برخلاف اين باور، تحقيقات نشان داده است كه تنها 18 درصد افراد معتاد به الكل يا سيگار مي‌توانند ترك كنند و بقيه افراد هيچ‌گاه موفق نمي‌شوند.

هر قدر كه سن‌ ما بالاتر مي‌رود، غمگين‌تر مي‌شويم. تحقيقات نشان مي‌دهد، شادترين گروه سني افراد بالاي 65 سال هستند. در يك تحقيق كه روي 28 هزار آمريكايي انجام شد، يك سوم از افراد مسن گزارش كرده بودند كه خيلي شاد هستند.

اغلب افراد تنها از 10 درصد مغزشان استفاده مي‌كنند. دكتر ليلينفيلد، روان‌شناس آمريكايي اين باور را يك تفسير انحرافي از ادعاهاي قديمي مي‌داند، يعني زماني‌كه دانشمندان هنوز از عملكرد 90 درصد مغز آگاه نبودند. او مي‌گويد: «من آرزو مي‌كنم كه اين افسانه درست باشد، اما متاسفانه درست نيست.»

متضادها جذب همديگر مي‌شوند. به باور روان‌شناساني همچون دكتر ليلينفيلد، اين يك افسانه بالقوه خطرناك است، زيرا اين باور مي‌تواند افراد را براي دوستي و ازدواج به آدرس‌هاي غلطي بفرستد. تفاوت زياد همسران در ويژگي‌هاي شخصيتي، باورها و نگرش‌ها يكي از عمده‌ترين دلايل شكست افراد در زندگي‌ مشترك است.

مي‌توانيد هركاري را كه بخواهيد انجام دهيد. اين نكته درست است كه بايد خودپنداره‌تان را ‌‌بهبود ببخشيد، گفت‌وگوي منفي با خود نداشته باشيد و به خود پيام‌هاي تصديق‌كننده بدهيد، اما آيا بايد صرفا اعتماد به نفس را افزايش داد؟ احتمالا نمي‌توانيد تنها با داشتن اعتماد به نفس بالا در كاري موفق شويد، مگر اين‌كه مهارت كاري را كه مي‌خواهيد انجام دهيد،‌ داشته باشيد.

مي‌توانيد هميشه خوشبين باشيد. شما واقعا نمي‌توانيد هر لحظه از روز دقيقا فكرتان را كنترل كنيد و مراقب افكار منفي‌تان باشيد. اين كار تقريبا ناممكن است. شما نبايد خود را براي داشتن افكار منفي تنبيه كنيد.‌ به اين ‌ترتيب قادر خواهيد بود كه اين چرخه را متوقف كنيد.

بازي‌هاي ذهني شما را باهوش‌تر مي‌كند. ‌بازي‌كردن با بازي‌هاي ذهني‌ همچون سودوكو شما را تنها در اين بازي يا يك بازي بسيار شبيه به آن باهوش‌تر مي‌كند.

شما باهوش‌تر از متوسط افراد جامعه هستيد. تحقيقات نشان داده، حدود 70 درصد افراد فكر مي‌كنند باهوش‌تر از ميانگين جامعه هستند. در حالي كه اين گونه نيست. تحقيقات روان‌شناسان نشان مي‌دهد‌ 70 درصد افراد هر جامعه‌اي داراي هوش متوسط‌ (بهره هوشي 90 تا 110) هستند.

شما مي‌توانيد چند كار را بخوبي با هم انجام دهيد. انجام دو كار با هم در يك زمان به معناي آن است كه توجه كمتري به هر يك از آنها داريد. در واقع غيرممكن است كه شما بتوانيد چند كار را با هم به طور همزمان بخوبي انجام دهيد.



تاريخ : شنبه 18 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

دانشمندان ناسا می گویند تصویر جدیدی از شب زمین تهیه کرده اند که نشان دهنده نورهای طبیعی و نورهای ساخت بشر در سراسر سیاره زمین است.

 تصاویر شب بدون ابر از ماهواره جدید ناسا و اداره ملی اقیانوس شناسی و جو آمریکا ترکیب شده تا نور شهرها، شعله های گاز، شفق ها، آتش سوزی ها و انعکاس مهتاب را نشان دهد.

تجهیزات تصویربرداری تشعشع سنج نور مرئی مادون قرمز نصب شده بر روی ماهواره NASA-NOAA Suomi که سال گذشته به فضا پرتاب شد.

استیو میلر محقق دانشگاه دولتی کلرادو و اداره ملی اقیانوس شناسی و جو گفت: بنا به تمام دلایلی که باید زمین را در طی روز رصد کنیم به رصد زمین در شب نیز نیاز داریم. زمین بر خلاف انسان هرگز شب ها نمی خوابد.

محققان می گویند: تجهیزات ماهواره ای به دانشمندان کمک می کند رصدهای دقیق خود را از جو و سطح زمین در طول ساعات شب و همچنین روز، ادامه دهند.

به گفته میلر شب در هیچ جا آنگونه که فکر می کنیم تاریک نیست.

تجهیزات ماهواره ای به دانشمندان کمک می کنند منابع انسانی و طبیعی نور شب هنگام را مطالعه کنند.



تاريخ : جمعه 17 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 راه‌هاي زيادي وجود دارد كه مي‌توان فيبروم‌هاي رحمي را كنترل كرد. درمان جراحي روش اصلي مهار فيبروم است. وقتي نگراني در مورد بدخيمي وجود داشته باشد جراحي انجام مي‌شود. جراحي در موارد زير بهترين درمان است:

• خونريزي شديد يا كم‌خوني كه ماه‌ها پس از درمان با قرص‌هاي ضدبارداري و داروهاي ضدالتهاب غيراستروئيدي بهبود نيافته است.

• فيبروم‌هاي ايجاد شده پس از يائسگي

• فيبروم‌هاي اشغال‌كننده رحم كه باعث سقط يا مشكلاتي در بارداري مي‌شوند

• درد يا فشار بر ارگان‌هاي اطراف كه روي كيفيت زندگي فرد تاثير داشته باشد

• مشكلات ادراري و روده‌اي به دليل فشار فيبروم بر مثانه و روده

• احتمال ايجاد سرطان

• فيبروم دليل اصلي ناباروري فرد باشد

هيستركتومي: عمل جراحي خارج كردن رحم را «هيستركتومي» مي‌گويند. اين روش قطعي‌ترين راه درمان فيبروم است. اين عمل در صورتي كه فيبروم‌ها بسيار بزرگ باشد، خونريزي شديد وجود داشته باشد، نزديك زمان يائسگي يا پس از آن باشد يا وقتي تمايل به بارداري وجود ندارد انجام مي‌شود. در صورتي كه فيبروم‌ها بزرگ باشد نياز به عمل باز از طريق برش شكم است، ولي در صورت كوچك بودن فيبروم‌ها برداشتن رحم از راه واژن يا لاپاروسكوپي نيز امكان‌پذير است. برداشتن يا باقي‌ماندن تخمدان‌ها در هنگام هيستركتومي بستگي به نظر پزشك دارد.

ميومكتومي : اين روش براي خانم‌هايي كه ازدواج نكرده‌اند يا فرزندي ندارند و احتمال بارداري آنها پس از درمان زياد است، بسيار مناسب است. اگر فيبروم‌ها به طور عميق در بافت رحم قرار گرفته باشند، براي خارج كردن فيبروم‌ها نياز به انجام يك عمل سزارين است. ميومكتومي مي‌تواند به صورت عمل باز يا از طريق لاپاروسكوپي و هيستروسكوپي انجام شود. نوع عملي كه انجام مي‌شود بستگي به اندازه، موقعيت و نوع فيبروم دارد. پس از ميومكتومي ممكن است فيبروم جديدي در رحم ايجاد شده و رشد كند. تمام خطرهاي عمل باز براي ميومكتومي هم وجود دارد.

منجمد كردن: بعضي مواقع درمان فيبروم شامل ايجاد سوراخ‌هايي در فيبروم از طريق فيبرهاي ليزري است. در اين روش براي از بين بردن آنها از پروب‌هاي منجمد‌كننده استفاده مي‌شود. در اين روش‌ها بافتي خارج نمي‌شود و متخصص فيبروم را در محل خود تخريب مي‌كند.

برداشتن لايه پوشاننده رحم: در اين روش همان‌طور كه از نامش پيداست، لايه پوشاننده رحم براي كنترل خونريزي برداشته يا تخريب مي‌شود. اين كار مي‌تواند از راه ليزر، آب در حال جوش، جريان الكتريكي، مايكرو ويو، انجماد و ديگر روش‌ها انجام شود. اين روش به عنوان يك جراحي بسيار كوچك در نظر گرفته مي‌شود و به‌صورت سرپايي در مطب پزشك قابل انجام است. معمولا عوارض خاصي ندارد و دوره بهبود بيمار بسيار كوتاه است.

ميوليز: يك سوزن با كنترل لاپاروسكوپي داخل فيبروم قرار مي‌گيرد و از يك جريان الكتريكي يا سرما براي تخريب و از بين بردن فيبروم استفاده مي‌شود.

امواج صوتي: استفاده از امواج صوت تحت كنترل ام‌‌آرآي يكي از روش‌هاي درمان سرپايي و غيرتهاجمي براي تخريب بافت فيبروم است. در اين روش يك متخصص راديولوژي با استفاده از ام‌آرآي داخل بافت رحم را مشاهده مي‌كند تا امواج را به طور دقيق روي بافت فيبروم متمركز كند. اين‌روش براي از بين بردن سرطان سينه، پروستات، مغز و استخوان نيز در حال بررسي و مطالعه است.



تاريخ : جمعه 17 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

آيا مي‌توان باور كرد مشكلي در 30 درصد افراد يك جنس وجود داشته باشد، اما كمتر كسي از آن باخبر باشد؟ بله امكان دارد؛ فيبروم‌هاي رحمي شاهدي بر اين مدعاست. فيبروم‌هاي رحمي تومورهاي خوش‌خيمي است كه در رحم رشد مي‌كند. اين بيماري بسيار شايع است ولي از آنجا كه در بيشتر موارد مشكل خاصي براي فرد ايجاد نمي‌كند، معمولا مبتلايان از وجود اين بيماري‌ آگاه نمي‌شوند. بسياري از خانم‌ها از نام اين بيماري وحشت دارند كه از ناآگاهي از زير و بم اين بيماري نشات مي‌گيرد.خوشبختانه امروز روش‌هاي درماني بسياري براي حل اين مشكل در دسترس است كه درصد موفقيت بعضي از آنها بالاي 90 درصد است.

انواع فيبروم رحم

بافت تشكيل‌دهنده فيبروم‌هاي رحم همان جنس فيبرهاي ماهيچه‌هاي نرم ديواره رحمي است ولي بسيار متراكم‌تر از آن است. فيبروم‌هاي رحمي معمولا از لحاظ شكل ظاهري گرد يا نيمدايره است و معمولا براساس محلي كه در رحم قرار مي‌گيرد نامگذاري مي‌شود و شامل سه‌گروه كلي‌ است:

الف) فيبروم‌هاي زير غشاي خارجي رحم كه به صورت متمركز ديده مي‌شود.

ب) فيبروم‌هاي داخل حفره رحم كه زيرغشاي داخلي رحم قرار دارد.

ج) فيبروم‌هايي كه بين ديواره ماهيچه‌اي رحم جاي مي‌گيرد.

تاثير فيبروم بر بارداري

 

اگرچه فيبروم در تخمك‌گذاري ‌ اختلالي ايجاد نمي‌كند ولي مي‌تواند حاملگي را تحت تاثير قرار داده و منجر به سقط شود. فيبروم‌هاي رحمي در حدود 10درصد خانم‌هاي باردار مشاهده مي‌شود. فيبروم‌ها مي‌تواند برحسب اندازه و موقعيت قرارگيري، مشكلات مختلفي براي خانم‌هاي باردار ايجاد كند. در طول بارداري 30 درصد فيبروم‌ها بزرگ شده ولي خوشبختانه پس از زايمان دوباره كوچك مي‌شود. فيبروم‌هايي كه زيرغشاي داخلي رحم قرار دارد و موجب تغيير شكل حفره داخلي رحم مي‌شوند، عامل اصلي كاهش باروري است.

چگونه متوجه بيماري‌ام شوم؟

 

اگرچه در بسياري از مواقع فيبروم‌هاي رحمي علامت مشخصي ندارد و تنها راه تشخيص انجام معاينه‌هاي سالانه زير نظر پزشك است، با وجود اين، بعضي از علائم بيانگر وجود فيبروم‌هاي رحمي است. رايج‌ترين علامت فيبروم رحم خونريزي‌هاي غيرطبيعي رحم است.

• اگر تومور نزديك غشاي رحم باشد يا با جريان خون غشا در تداخل باشد، منجر به عادت‌هاي ماهانه سنگين، دردناك و طولاني يا لكه‌بيني بين عادت‌هاي ماهانه مي‌شود. در اين شرايط مبتلايان دچار كم‌خوني ناشي از فقر آهن مي‌شوند.

• گاهي فرد دردهاي موضعي و شديد نيز دارد. در اين حالت افراد مبتلا معمولا در طول دوره عادت ماهانه مجبور به استراحت مطلق هستند و از انجام كارهاي روزمره خود باز مي‌مانند.

فيبروم‌هاي رحمي مي‌تواند با توجه به اندازه، محل و نزديكي به ارگان‌هاي مجاور، علائم ديگري نيز ايجاد كند كه عبارت است از: درد لگن، فشار بر مثانه و تكرر ادرار، فشار بر ركتوم همراه با درد هنگام دفع.

چرا فيبروم دارم؟

• عوامل ايجاد فيبروم‌هاي رحمي به طور دقيق مشخص نيست ولي به گفته متخصصان اختلال‌هاي ژنتيك، تغييرات در فاكتورهاي رشد، اختلال‌هاي عروقي و واكنش دفاعي بافت به عمل‌هاي جراحي مي‌توانند در ايجاد و رشد فيبروم‌هاي رحمي موثر باشد.

• سابقه خانوادگي نقش بسيار مهمي در ايجاد فيبروم‌هاي رحمي دارد.

• نژاد نيز از عوامل تاثيرگذار است؛ براي مثال خانم‌هاي آفريقايي دو تا سه برابر ساير نژادها دچار فيبروم رحمي مي‌شوند. علاوه بر اين، علائم مربوط به فيبروم در اين افراد در سنين پايين‌تر و در دهه 20 زندگي مشاهده مي‌شود؛ در حالي كه علائم فيبروم در ساير نژادها معمولا در سنين سي تا چهل سالگي بروز مي‌كند.

• از ديگر عوامل موثر مي‌توان به سن پايين شروع عادت ماهانه ـ كمتر از ده سالگي‌ـ مصرف الكل، عفونت‌هاي رحمي و فشار خون بالا اشاره كرد.

• مصرف استروژن نيز موجب تحريك رشد فيبروم مي‌شود.

تشخيص نهايي

 

از روش‌هاي تشخيص فيبروم‌هاي رحمي مي‌توان به آزمون‌هاي تصويربرداري لگن اشاره كرد. سونوگرافي در تمايز بين فيبروم‌هاي رحمي و ساير توده‌هاي ناحيه لگن بسيار مفيد است. البته سونوگرافي ساير بيماري‌هاي داخل رحم يا تعداد كامل فيبروم‌ها را نشان نمي‌دهد؛ بنابراين از نظر متخصصان راديولوژي، انجام ام‌آرآي به‌عنوان روش استاندارد، براي تشخيص نهايي فيبروم ضروري است. سي‌تي‌اسكن نيز مي‌تواند به تشخيص فيبروم‌ها كمك كند ولي از آنجا كه سونوگرافي در دسترس‌، ارزان‌ و ساده‌تر است، براي تشخيص اوليه مناسب‌تر است.

اقدام براي درمان فيبروم

 

در بيشتر موارد نيازي به درمان فيبروم‌هايي كه مشكلي براي بيمار ايجاد نمي‌كند نيست؛ ولي در برخي موارد فيبروم‌ها بايد حتما از رحم خارج شده يا حداقل تحت كنترل دقيق متخصص باشد. رشد سريع فيبروم يكي از دلايلي است كه بيمار حتما بايد تحت مراقبت قرار گيرد. بزرگ‌ترين مشكلي كه فيبروم‌هاي رحمي مي‌تواند ايجاد كند، نوعي تومور سرطاني نادر ناشي از فيبروم است كه خيلي سريع رشد مي‌كند و نمي‌توان به كمك ام.آر.آي و سونوگرافي آن را از فيبروم خوش‌خيم تشخيص داد. البته خوشبختانه اين نوع تومورها شايع نيست و تنها در كمتر از يك درصد موارد اتفاق مي‌افتد ولي با وجود اين، براي آگاهي از نوع فيبروم و جلوگيري از پيشرفت آن، بهتر است فيبروم تحت كنترل پزشك باشد. از ديگر مشكلات رها كردن فيبروم به حال خود اين است كه گاهي تا حدي رشد مي‌كند كه باعث بروز علائم شديدي مي‌شود و به مرحله‌اي مي‌رسد كه بايد به صورت اورژانس خارج شود. در اين صورت عمل جراحي اين نوع فيبروم‌ها بسيار خطرناك و دشوار است.



تاريخ : جمعه 17 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

اولین روبات اسباب بازی عظیم الجثه و قابل هدایت

/2012 14:46 CET

یک روبات پروتوتایپ به وزن 4 تن که شبیه روبات های معروف فیلم ترانسفورمر است در ژاپن پرده برداری شد.این روبات غول آسا، یک وسیله بازی است، اما می توان دورن آن نشست و مانند خلبان آنرا هدایت کرد. مغز متفکر این روبات هنرمند ژاپنی کوگورو کاراتا دو سال و نیم روی طراحی آن کار کرده و مهنس آن یک دکترای روبات به نام واتارو یوشیزاکی است.این روبات که با یک سیستم عامل حرکات انسانی را به حرکات روباتی ترجمه می کند، از بیرون با آیفون و تلفن های مجهز به آندروید و هم از داخل قابل هدایت و کنترل است. سازندگان آن می گویند می توان سفارش خرید این روبات را به صورت آنلاین و به قیمت 1 میلیون و 200 هزار دلار به آنها ارسال کرد.



تاريخ : جمعه 17 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 

فواید مارهای سمی در صنایع پزشکی و دارویی

 

زهر مارهای سمی کاربردهای زیادی چه در تهیه پادزهر و چه در پژوهش های علمی دارد. سالانه چیزی در حدود صد هزار نفر در سراسر دنیا بر اثر مارگزیدگی جان خود را از دست می دهند.در مجموعه ای در جنوب شرقی فرانسه بیش از هفتاد گونه از مارهای سمی در آزمایشگاهی مجهز و ایمن نگهداری می شوند و از آنها با استفاده از فن آوری پیشرفته در تولید زهر استفاده می شود.هارولد دو پومیرز مدیرعامل شرکت “لاتوکسان” بیشتر توضیح می دهد: “مارهایی که اینجا نگهداری می کنیم از سراسر دنیا جمع آوری شده اند. ما با تولید پادزهرها سعی می کنیم تولیدات پادزهری منطقه را ارتقاء دهیم و برای اینکار به گونه های متفاوتی از مارها نیاز داریم.”مارها و عقربها در قفس هایی که از نظر دما و رطوبت تنظیم می شوند تغذیه می کنند و همانجا نگهداری می شوند. ماهی یکبار زهر آنها دوشیده می شود تا از آن در تحقیقات پزشکی استفاده شود. تقاضای زهر بالاست برای اینکه زهر قابلیت تولید طیف وسیعی از ملوکولها را دارد که تاثیرات زیادی بر دامنه گسترده ای از اهداف دارویی از جمله سیستم عصبی، کلیه ها، ماهیچه ها، قلب و جریان خون می گذارد.”هارولد دو پومیرز مدیرعامل شرکت لاتوکسان در مورد قیمت زهرها می گوید: “مقدار زهری که از طریق دوشیدن زهردان مارها بدست می آید خیلی محدود است بخاطر همین است که قیمتش گران به نظر می رسد. قیمت زهر مارها گرمی بین 500 تا 4000 یورو در نوسان است.”دانشمندان بر این باورند که اسرار زیادی در زهر مارهای سمی نهفته است که هنوز کشف نشده اند و لذا تحقیق بر روی آن می تواند آینده روشن تری را در دنیای پزشکی برای بشریت به همراه داشته باشد.



تاريخ : جمعه 17 آذر 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 3007 3008 3009 3010 3011 ... 3356 صفحه بعد