پلتفرم مدارگرد قمری گیت‌وی (Gateway)، یک برنامه‌ی پیشنهادی از سوی ناسا برای ساخت ایستگاه فضایی در مدار ماه است. مفهوم این پلتفرم در سال ۲۰۱۷ پژوهش‌های فراوان و مجادلات سیاسی متعددی را برانگیخت؛ به‌ویژه آنکه هدف تعیین‌شده‌ی ناسا در دولت ترامپ بازگشت به ماه پیش از سفر به مریخ است.

ساخت سازه و مأموریت طراحی آن هنوز در گام‌های اول است؛ اما از میانه‌ی سال ۲۰۱۸ ناسا برآورد کرد می‌تواند با حمایت موشک‌های سامانه‌ی پرتاب فضایی (SLS) یک پایگاه قمری داشته باشد که بتواند ۴ نفر را درون خود نگاه دارد. این پایگاه فرصت بیشتر به خدمه برای زندگی در فضا می‌دهد، درعین‌حال به‌طور مستقل نیز می‌تواند آزمایش‌های علمی را انجام دهد. پیمانکار اصلی برای نخستین ماژول نیز باید در سال ۲۰۱۹ معرفی شود.

 Lunar Orbital Platform-Gateway

مایک پنس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده در اوت ۲۰۱۸ اعلام کرد که فضانوردان می‌توانند در اوایل سال ۲۰۲۴ به ایستگاه فضایی قمری پرواز کنند. هرچند به احتمال زیاد این تاریخ با وجود روند دگرگونی‌ها در طراحی و نقشه‌های سازه تغییر خواهد کرد. در همان ماه، همان‌طور که پنس اعلام کرده بود، جیم برایدنستاین مدیر ناسا به خبرنگاران اعلام کرد هزینه گیت‌وی تقریباً بیش از هزینه مأموریت خدمه آپولو در سال ۱۹۶۰ نیست. هم‌اکنون بودجه ناسا ۵ درصد از بودجه سالیانه‌ی فدرال را تشکیل می‌دهد؛ درحالی‌که این رقم در سال ۱۹۶۰ نزدیک به ۴/۵ درصد بود. البته این سازمان تصمیم گرفته پروژه‌ی گیت‌وی را بدون استفاده از طرحی برای افزایش بودجه فدرال آغاز کند.

گام‌به‌گام برای پروژه گیت‌وی

در سال ۲۰۱۲، ناسا ایده ساخت ایستگاه قمری را با نام Deep Space Habitat به‌صورت عمومی مطرح کرد. مارس ۲۰۱۵ ناسا یک برنامه را با چندین قرارداد به‌عنوان فناوری فضایی آینده برای مشارکت اکتشافی (NextSTEP) با شرکت‌‌های توسعه‌دهنده ماژول‌های قمری و ارائه طرح‌های خلاقانه امضا کرد. هدف ساخت ماژول‌هایی بود که به فضاپیمای اوریون (وسیله‌ی نقلیه‌ی فضایی در دست توسعه توسط ناسا) متصل خواهند شد و امکان تحقق مأموریت‌های تقریبا ۶۰ روزه را فراهم خواهند کرد. سازمان فضایی آمریکا در گزارش سفر به مریخ که در اکتبر ۲۰۱۵ منتشر شد، موضوع سکونت‌های واقع بین ماه و زمین را مطرح کرد.

 Lunar Orbital Platform-Gateway

در مارس ۲۰۱۷ در وب‌سایت ناسا مقاله‌ای منتشر شد که در آن، یکی از نخستین اشارات به ایستگاه فضایی ماه به‌عنوان دروازه‌ی سفر به سفرهای اعماق فضا به چشم می‌خورد. کلمه گیت‌وی (Gateway) نیز اشاره به مفهوم دروازه دارد و در نظر ناسا این ایستگاه می‌تواند به‌عنوان یک سکوی پرواز به سیارات دوردست باشد و در کاهش هزینه‌های سفرهای فضایی نقش مهمی را ایفا کند.

پلتفرم‌ گیت‌وی می‌تواند به‌عنوان یک سکوی پرواز به سیارات دوردست باشد

ناسا در این مقاله به هدف بزرگ خود اشاره می‌کند و در تلاش است تا با ساخت یک پایگاه فضایی در مدار ماه، در مأموریت‌های بعدی برای فرود روی سطح ماه و همچنین سفر به‌عمق فضا از آن استفاده کند. این دروازه فضایی عمیق از چند ماژول یک سکونتگاه کوچک میزبانی طولانی‌مدت فضانوردان، بخش قدرت و تأمین نیروی محرکه، بازویروباتیک، ماژول‌های تدارکات و ... تشکیل می‌شود که می‌تواند به فضاپیمایی همچون اوریون نیز متصل شود.

ناسا می گوید:

گیت‌وی نه‌تنها برای مأموریت‌های پیرامون ماه کاربرد خواهد داشت بلکه می‌تواند به‌طور کلی نیز موجب افزایش وسعت و عمق کاوش‌های فضایی شود.

وسعت فضا در نزدیکی ماه، فرصتی مناسب برای کسب تجربه بهتر در مأموریت‌های فضایی با هدف سفر به اعماق فضا در اختیار بشر قرار می‌دهد. همچنین با انجام مأموریت‌های روباتیک می‌توان به‌سطح ماه نیز دسترسی داشت و به‌عنوان اسکله‌ای فضایی برای بازگشت به زمین‌ البته با مزیت محدودیت زمانی کمتری مورد استفاده قرار گیرد.

 Lunar Orbital Platform-Gateway

در ژوئیه ۲۰۱۷ ناسا یک پیشنهاد رقابتی مطالعاتی برای پژوهشگران داد که مشخصه‌های و ویژگی‌های تولیدکننده قدرت و پیشرانش گیت‌وی را تأمین کند. انتظار می‌رفت این ماژول بتواند توان الکتریکی، شیمیایی و نیروی محرکه‌ی الکتریکی گیت‌وی را تأمین کند. در عرض چند ماه و تا نوامبر ۲۰۱۷ پنچ قرارداد مطالعاتی منعقد شده بود.

در سپتامبر نیز ناسا و روسکاسموس از یک توافق‌نامه‌ی همکاری مشترک برای اکتشاف در ماه و اعماق فضا خبر دادند که شامل استفاده از گیت‌وی نیز می‌شد. البته روس‌ها در سال ۲۰۰۷ نیز پروژه‌ای را برای ساخت یک ایستگاه در مدار ماه شروع کرده بودند.

 Lunar Orbital Platform-Gateway

بازگشت به ماه

نخستین فرمان سیاسی فضایی ترامپ به برنامه‌ی اولویت‌بندی مأموریت‌های ناسا ضربه زد. این فرمان در دسامبر ۲۰۱۷ با هدف بازگشت به ماه صادر و باعث شد سازمان فضایی آمریکا برنامه سفر به مریخ را به تعویق بیاندازد؛ سفری که در دوران باراک اوباما یک هدف اصلی شمرده می‌شد. البته در چند ماه قبل شورای ملی فضایی نیز همین توصیه را به ناسا کرده بود. این شورا که از اوایل دهه ۱۹۹۰ فعال نبود، در سال ۲۰۱۷ مجددا شکل گرفت. اعضای این شورا در همین سال به این نتیجه رسیده بودند که اکتشاف در ماه باید هدف نخست ناسا باشد.

دروازه فضای عمیق (Deep Space Gateway) در فوریه ۲۰۱۸ به‌نام Lunar Orbital Platform-Gateway تغییر نام داد؛ وقتی‌که ناسا برای آن در سال ۲۰۱۹ درخواست بودجه کرد. در‌ این سند پیشنهاد شده بود که تا سال ۲۰۲۴ بخش بودجه و سرمایه‌گذاری روی ایستگاه فضایی بین‌المللی به پایان برسد تا فرصتی برای پروژه‌ی گیت‌وی ایجاد شود. ناسا از ۲۷ فوریه تا یک مارس ۲۰۱۸  با هدف تهیه یک نقشه علمی برای مجموعه قمری، یک کارگاه علمی برپا کرد. در همین سال نیز رقابت طراحی سیستم هوافضای انقلابی مفاهیم ارتباط علمی (Revolutionary Aerospace Systems Concepts-Academic Linkages) را برای دانشجویان با تمرکز بر توسعه مفاهیم گیت‌وی برگزار کرد.
ناسا، توسعه‌دهندگان بین‌المللی را برای مشارکت در پروژه گیت‌وی تشویق می‌کند؛ به‌ویژه شرکایی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی و از نقاط مختلف جهان همچون روسیه، اروپا، ژاپن و کانادا فعال هستند تا در شکل‌گیری مفهوم گیت‌وی نیز همکاری داشته باشند.



تاريخ : پنج شنبه 16 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

ممکن است مریخ (Mars) سیاره‌ای خشک و غبارآلود به‌نظر برسد؛ اما براساس مدل‌های معتبر علمی، این سیاره در گذشته منابع آبی زیرزمینی متعددی داشته است که پژوهشگران را به دستیابی شواهدی بر حضور سیاره‌ای سرخ‌آبی نوید می‌دهد‍.

فرانسیسکو سیلز، پژوهشگر آژانس فضایی اروپا (ESA)، دراین‌باره می‌گوید:

در ابتدا مریخ پر از آب بود؛ اما به‌دلیل تغییرات جوّی و نوسانات آب‌و‌هوایی، منابع آبی به فرم چاله‌ها و سفره‌های آب‌های زیرزمینی تغییر شکل دادند و با بررسی مقیاس و نقش منابع آبی در سیاره‌ی سرخ شواهد زمین‌شناسی مبنی بر وجود شبکه‌ی آب‌های زیرزمینی به‌دست آمد.

دانشمندان آژانس فضایی اروپا با استفاده از ابزارهایی مانند دوربین‌ استریوِ وضوح بالای (HRSCمریخ‌نورد سازمان فضایی اروپا، نگاره‌هایی باکیفیت از دوربین‌ های‌رایز (HiRISE) مدارگرد شناسایی مریخ ناسا و تصاویر ثبت‌شده‌ی باکیفیت از مدارگرد شناسایی مریخ ناسا، وجود ۲۴ حفره‌ی عمیق در نیم‌کره‌ی شمالی مریخ را تأیید کرده‌اند.

تیم تحقیقاتی با مشاهده‌ی کانال‌هایی که در بدنه‌ی داخلی گودال‌ها و براثر عبور جریان آب شکل گرفته‌ بودند، احتمال وجود سفره‌های آب زیرزمینی را قوی‌تر دیدند؛ آب‌هایی که با مرور زمان به عمق خاک رسوب کردند.

Mars in past

دانشمندان موفق شدند حجم و مقیاس منابع آبی موجود در مریخ را برآورد کنند که به‌گفته‌ی برخی از پژوهشگران، درحدود پهنای یک اقیانوس برآورد شده و به‌احتمال زیاد به شبکه‌ی دریاچه‌های سفره‌های زیرزمینی متصل بوده است. بر کسی پوشیده نیست که آب یکی از ارکان اصلی زیست‌محیطی است. بنابراین، هرگونه شواهدی اهمیت ویژه‌ای دارد که وجود آن را در سیاره‌ی سرخ تأیید کند و نشان‌دهنده‌ی امکانی برای زندگی دوم بشر باشد.

کشف شبکه‌ی آبی زیرزمینی و تأثیر آن در حیات بشر بر سیاره‌ی مریخ، تنها دستاورد دانشمندان آژانس فضایی اروپا نیست. با بررسی بیش از پنج گودال بزرگ آبی، نشانه‌هایی از وجود موادمعدنی دیده شده است که این مطالعات در گذشته، به پیدایش حیات در کره‌ی زمین منجر شده بود.

همان‌طورکه دیمیتری تیتوف، دانشمند و پژوهشگر مریخ‌شناس، اشاره کرده است، یافتن حفره‌ها‌ی بیشتری که احتمال وجود حیات در این خاک سرخ را قوت می‌بخشند، ما را یک گام به امکان زندگی فرازمینی نزدیک‌تر می‌کند.



تاريخ : چهار شنبه 15 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

محصول جایگزین آگرا RS در خط‌تولید کونیگزگ، جسکو (Jesko) نام دارد. کریستین ون‌کونیگزگ، مالک و بنیان‌گذار این برند خودروسازی سوئدی، ضمن رونمایی این مدل در نمایشگاه خودروِ ژنو، اعلام کرد نام جسکو را از پدرش گرفته است.

خودروهای کونیگزگ علاوه‌بر بنزین معمولی، عملکرد بسیار موفقی با سوخت E85 دارند که ترکیبی از ۸۵ درصد اتانول و ۱۵ درصد بنزین است. به‌همین دلیل، قدرت ابرخودروِ جسکو نیز می‌تواند باتوجه‌به نوع سوخت از ۱,۲۸۰ تا ۱,۶۰۰ اسب‌بخار متفاوت باشد.

Koenigsegg Jesko

پیشرانه‌ی جسکو نسخه‌ای بهینه‌سازی‌شده از موتور ۸ سیلندر ۵ لیتری و تویین‌توربوشاژ کونیگزگ است که نهایت گشتاور ۱,۵۰۰ نیوتن‌متر در ۵,۱۰۰ دوربردقیقه تولید می‌کند. بین ۲,۷۰۰ تا ۶,۱۷۰ دوربردقیقه هم، گشتاور پیشرانه‌ی بیشتر از ۱۰۰۰ نیوتن‌متر خواهد بود تا شتاب‌گیری عالی فراهم شود. بیشترین میزان دور موتور برای کونیگزگ جسکو، به ۸,۵۰۰ دوربردقیقه محدود شده است.

مهم‌ترین تفاوت‌های جسکو با آگرا RS، استفاده از مدل جدید میل‌لنگ‌های تخت کونیگزگ و توربوشارژرهای بزرگ‌تر و مکش هوای بیشتر هستند تا تأخیر در عملکرد پیشرانه‌ها و توربوها کاهش یابد. به‌لطف بهینه‌سازی‌ها، فشار هوای ورودی به سیلندرهای جسکو تا ۲۰ اتمسفر افزایش یافته است.

Koenigsegg Jesko

نسل جدید جعبه‌دنده‌های اتوماتیک ۸ سرعته‌ی کونیگزگ با نام «جعبه‌دنده‌ی لایت اسپید» (Light speed Transmission) در جسکو وجود دارد که اصطلاحا عملکرد آن را به‌ سرعت نور تشبیه می‌کند. این فناوری مولتی‌‌کلاچ است و ازنظر تئوری، با نسخه‌های دبل کلاچ مرسوم در سوپراسپرت‌های مدرن دنیا متفاوت نیست؛ اما به حرکت بین دنده‌ها نیازی ندارد. بنا‌بر اظهارات رسمی شرکت سازنده، جعبه‌دنده‌ی LST به راننده کمک می‌کند در زمانی بسیار کوتاه، بین دنده‌های مختلف و غیرمتوالی دنده را تعویض کند. برای مثال، دنده‌کشی از ۷ به ۴ بی‌نیاز از تعویض دنده به ۶ و ۵ خواهد بود. این فناوری دو اهرم تعویض دنده دراختیار راننده می‌گذارد. دسته‌ی کوتاه‌تر مثل جعبه‌دنده‌های دوکلاچه‌ی معمولی عمل می‌کند و دنده‌ها را پشت‌سرهم عوض خواهد کرد. اهرم دوم صرفا دنده را کاهش می‌دهد و به‌‌طور خوکار جعبه‌دنده را در بهترین سرعت باتوجه‌به شرایط قرار می‌دهد.

Koenigsegg Jesko

آیرودینامیک جسکو ۳ حالت فعال برای دمپرهای جلو و عقب دارد تا در سرعت‌های زیاد یا کم، بهترین شرایط فراهم شود. علاوه‌براین‌ها، زیر خودرو و داخل سپر هم تنظیمات آیرودینامیک متغیر وجود دارد. درضمن، راننده نیز می‌تواند زاویه‌ی بال عقب را به‌صورت دستی تغییر دهد. در سرعت ۲۷۵ کیلومتربرساعت، نیروی عمود بر سطح انتهای خودرو بیش از ۱,۰۰۰ کیلوگرم خواهد بود تا ۴۰ درصد بیشتر از آگرا RS باشد. چرخ عقب هم، قابلیت فرمان‌پذیری دارد تا در وضعیت‌های مختلف، مثل مانور در پیچ‌های تند، راه‌گشا باشد.

Koenigsegg Jesko

اطلاعات بیشتری از عملکرد فنی کونیگزگ جسکو و قیمت نهایی آن اعلام نشده است؛ اما می‌توان مطمئن بود در زمانی کمتر از ۳ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت برسد و نهایت سرعتش درحدود ۴۸۰ کیلومتربرساعت (۳۰۰ مایل بر ساعت) است. قیمتی نهایی این ابرخودرو حدود ۳ میلیون دلار خواهد بود و فقط ۱۲۵ دستگاه از آن تولید خواهد شد. تا این لحظه، ۸۰ نسخه از کونیگزگ جسکو پیش‌فروش شده است.

 

 

 



تاريخ : چهار شنبه 15 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اول اسفندماه، گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس، پرچم‌داران تمام‌عیار سامسونگ معرفی شدند. مشخصات این دوگوشی هوشمند کره‌ای‌ها نشان می‌دهد سامسونگ به مفهوم معرفی دستگاهی بی‌نقص و با مشخصاتی پیشرفته نزدیک‌تر شده است.

دیسپلی میت همچون سایر گوشی‌های هوشمند به بررسی دقیق نمایشگر مورد استفاده در گلکسی اس ۱۰ پرداخته است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که گوشی‌های پرچم‌دار گلکسی اس ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ پلاس، از بهترین نمایشگر در بین تمامی گوشی‌های هوشمندی که تاکنون به بازار عرضه شده‌اند، برخوردار هستند.  

سامسونگ گلکسی اس ۱۰ / Samsung Galaxy S10

 

دیسپلی‌میت هر سال نمایشگر گوشی‌های هوشمند را از نظر کالیبراسیون رنگ‌های سرد، وضعیت انعکاس نور، میزان روشنایی و سایر مولفه‌های دیگر مورد سنجش و بررسی دقیق قرار می‌دهد. در نتیجه وقتی ری سونیرا در مورد نمایشگر گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ می‌گوید این دو دستگاه دارای نمایشگری «کاملا خیره‌کننده و زیبا هستند»، نظر وی باید مورد توجه قرار گیرد.

فناوری نمایشگرهای OLED پیشرفت بسیاری داشته و هنوز هم مسیر پیشرفت را طی می‌کند. البته در حال حاضر نمایشگرهای OLED بسیار عالی به‌نظر می‌رسند. معمولا در بررسی‌ها، نمایشگرهای OLED و نمایشگرهای LCD، ازنظر کیفیت رنگ‌های خاص یا از نظر چینش و شکل پیکسل با یکدیگر مقایسه می‌شوند. سامسونگ در توسعه‌ی نمایشگرهای OLED، پیشرفت خوبی را به‌نمایش گذاشته است. ری سونیرا در مورد نمایشگرهای OLED سامسونگ می‌گوید:

نمایشگر گلکسی اس ۱۰ سامسونگ از نظر دقت رنگ، دقیق‌ترین و کامل‌ترین وضعیت را به‌نمایش می‌گذارد. از نظر بصری، نمایشگر پرچمداران سامسونگ نسبت به گوشی‌های هوشمند فعلی بازار، تلویزیون‌های HD، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و مانیتورهای کامپیوتر از دقت رنگ بالاتری برخودار هستند. سنجش‌ها و اندازه‌گیری‌های انجام‌شده در آزمایشگاه مخصوص سنجش میزان دقت رنگ این موضوع را تأیید می‌کند. 

مجموعه‌ی کاملی از  تست‌های دیسپلی‌میت و همچنین تصاویر کالیبره نشان می‌دهد که کیفیت تصویر نمایشگرهای پرچمداران سامسونگ واقعا شگفت‌انگیز، کاملا خیره‌کننده و زیبا است. حتی چشمان من که همه‌چیز را مورد انتقاد قرار می‌دهد، کیفیت تصویر نمایشگرهای گوشی‌های کره‌ای‌ها را تحسین می‌کند.

سامسونگ گلکسی اس ۱۰ / Samsung Galaxy S10

وقتی نمایشگر گوشی‌های هوشمند در حالت طبیعی قرار داشته باشد، باتوجه به رنگ محتوا و نور محیطی، شاهد تغییرات جزئی در نمایشگر خواهیم بود.  ممکن است برخی کاربران، پیش از این با نمایشگرهایی با کیفیت تصویر مطلوب و فوق‌العاده برخورد داشته‌اند و حتی به‌نظرشان برسد که آن گوشی‌های هوشمند از نظر کیفیت نمایشگر عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند. ولی بررسی‌ها نشان می‌دهد که پرچمداران سامسونگ زبان بسیار متفاوتی را از خود به‌نمایش گذاشته‌اند. شاید تا امروز که چنین خبری در مورد نمایشگر گلکسی اس ۱۰ منتشر نشده بود، آیفون ۱۰ قهرمان نمایشگرهای بازار بود. پیش‌تر در مورد نمایشگر آیفون ۱۰ گفته شده بود:   

اپل، آخرین پرچم‌دار خود را با نمایشگری قابل‌توجه و با عملکرد و دقت فوق‌العاده معرفی کرده است که می‌تواند جزئیات کامل تصویر را به‌نمایش بگذارد. موردی که باعث می‌شود آیفون ۱۰ به‌عنوان بهترین نمایشگر گوشی‌‌های هوشمند شناخته شود، کالیبراسیون دقیق نمایشگر اپل است که نمایشگر اولد را به نمایشگری فوق‌العاده دقیق با کارایی بالا و جالب‌توجه تبدیل می‌کند.

تعریف و تمجیدهای بسیاری در مورد نمایشگر آیفون ۱۰ منتشر شده، همین اتفاق برای گلکسی اس ۱۰ هم افتاده و مبنای این توصیف‌ها، بررسی‌های ری سونیرا است.

در این مقطع زمانی، دستارودهایی که از توسعه‌ی نمایشگر حاصل می‌شود، نسبتا محدود و کم است. صادقانه این موضوع را مورد توجه قرار دهیم متوجه می‌شویم که کاربران توجه چندانی به این موضوعات ندارند. اما موضوعاتی مانند حسگرهای پنل پشتی یا جلویی برای تشخیص نور محیطی، کالیبراسیون خودکار و روشنایی، از جمله موضوعاتی هستند که کاربران به آن‌ها توجه نشان می‌دهند. حتی سازندگان گوشی‌های هوشمند نیز به چنین ویژگی‌هایی توجه بیشتری نشان می‌دهند. 



تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

نمایشگاه خودرو ژنو میزبان بسیاری از خودروسازان جهانی است تا جدیدترین محصولات یا طرح‌های مفهومی خود را به نمایش عمومی بگذارند. هر ساله جدیدترین محصولات صنعت خودرو در ژنو حاضر می‌شوند تا در آینده پای خود را به جاده‌ها باز کنند. در همین راستا فولکس‌واگن، خودروی مفهومی I.D. Buggy را در نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۱۹ رونمایی کرد. 

Volkswagen I.D. Buggy Concept / مفهومی فولکس واگن

فولکس‌واگن آی.دی باگی خودرویی بدون سقف و در است؛ در این طرح سادگی، آسانی و راحتی مورد توجه قرار گرفته و به نظر می‌رسد که خودروساز آلمانی به خوبی از عهده چنین طراحی بر آمده است. تنها چیزهایی که راننده و سرنشین این خودروی مفهومی دو سرنشین را محافظت می‌کند، شیشه جلوی تقویت‌شده، میله عقب تارگا و ورق تارپولین پوششی سیاه‌رنگ است که باید تحت هر شرایطی وظیفه خود را انجام دهد. فضای داخلی کاملاً ضد آب است و رنگ سبز سرخسی بدنه به کابین نیز نفوذ کرده است.

Volkswagen I.D. Buggy Concept / مفهومی فولکس واگن

فولکس واگن I.D. باگی از قابلیت تطبیق‌پذیری معماری ماژولار I.D. بهره می‌برد. همان‌طور که از نام این خودرو بر می‌آید، کاملاً الکتریکی است و قدرت آن از پکیج باتری لیتیوم-یون ۶۲ کیلووات ساعت و موتورهای الکتریکی نصب‌شده روی دو محور تأمین می‌شود. مجموع قدرت، ۲۰۱ اسب‌بخار و گشتاور ۳۴۹ نیوتن‌متر است که به تمامی چهار چرخ می‌رسد. این باعث می‌شود تا باگی از مدل دیگر سری I.D. با قدرت ۱۶۸ اسب‌بخار قدرتمندتر باشد و آن را قادر می‌سازد تا در زمان ۷.۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتربرساعت برسد. 

Volkswagen I.D. Buggy Concept / مفهومی فولکس واگن

بااین‌حال خودروی الکتریکی و مفهومی I.D. باگی دارای شعاع حرکتی ۲۴۹ کیلومتر طبق استاندارد WLTP است، که از شعاع حرکتی مدل‌های دیگر I.D. با ۵۰۰ و مدل I.D. Buzz با ۳۲۰ کیلومتر کمتر خواهد بود. اما به نظر می‌رسد که دلیل کاهش شعاع حرکتی این خودروی مفهومی بیشتر به‌دلیل توانایی رانندگی آف‌رود باشد. ارتفاع بلند و گلگیرهای برجسته، مجموعه‌ای از رینگ‌های ۱۸ اینچی را در پوشش لاستیک‌های BF Goodrich پنهان می‌کند. قسمت زیرین خودرو از ورق مسطح آلومینیومی ساخته شده که سفری ایمن را در انواع زمین‌های ناهموار فراهم خواهد کرد. دو قلاب فولادی قرمز رنگ که در سپر جلو تعبیه شده، برای هنگام گیر کردن در مسیرهای آف‌رود و نیاز به بکسل تعبیه شده است. 

Volkswagen I.D. Buggy Concept / مفهومی فولکس واگن

فولکس‌واگن هنوز مشخصات بیشتر و طرح‌های خود را برای آینده مدل مفهومی I.D. باگی اعلام نکرده است.

 
 


تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

امیر ناظمی، معاون وزارت ارتباطات ایران و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، در پی اتفاقات پیش‌آمده برای اپلیکیشن‌های ایرانی آیفون، یادداشتی را در رسانه‌ی Financial Tribune به‌صورت مستقل (OpEd) منتشر کرد. ناظمی در مقاله‌ی خود به چالش‌های پیش‌آمده برای توسعه‌دهنده‌ها و کاربران ایرانی اکوسیستم iOS پرداخته است و پیش‌بینی می‌کند که فروش دستگاه‌های اپل، با چنین روندهایی در ایران کاهش خواهد یافت. در ادامه، متن مقاله‌ی امیر ناظمی را مطالعه می‌کنید.

مسدود شدن اپلیکیشن‌های ایرانی توسط اپل، بار دیگر به سرتیتر اخبار بدل شد. فاکتورهای متعددی، دلیل مسدودسازی اخیر اپل هستند که در نتیجه‌ی آن‌ها، گوشی‌های هوشمند آن شرکت تقریبا در کشور بی‌استفاده شده‌اند. درنتیجه‌ی این اقدامات، کاهش شدید تقاضا برای خرید آیفون در داخل ایران، محتمل است.

سه عامل، موجب مسدودسازی اخیر اپلیکیشن‌های ایرانی iOS شد: تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تغییر در سیاست‌های اپل درباره‌ی مجوزهای تجاری توسعه‌ی اپلیکیشن و گزارش اخیری که درباره‌ی استارتاپ‌های ایرانی منتشر شد. گزارشی که در آن، به فهرستی از استارتاپ‌ها اشاره شده بود که با استفاده از مجوزهای تجاری توسعه‌ی اپلیکیشن‌، تحریم‌های آمریکا را دور می‌زدند. آن گزارش از شرکت آمریکایی خواسته بود تا اقدامی را در آن جهت انجام دهد.

ios12/آی او اس 12

پس از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه تهران، اپل با اقدامی محتاطانه تصمیم گرفت تا اپلیکیشن‌های توسعه‌یافته توسط شرکت‌های ایرانی را از اپ استور حذف کند. البته، باوجود ممنوعیت‌های گسترده، طبق سند General License D-1 دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، شرکت‌های آمریکایی از ارائه‌ی برخی سرویس‌ها به افراد و شرکت‌های ایرانی منع نمی‌شوند. درنتیجه، اپل احتمالا ممنوعیتی در ارتباط با توزیع نرم‌افزارهای توسعه‌یافته توسط ایرانیان ندارد. به‌هرحال، آن شرکت برای دوری از هر ریسک و جریمه‌ی احتمالی، تصمیم گرفت تا ممنوعیتی را علیه توسعه‌دهنده‌های ایرانی اجرا کند.

باوجود تحریم‌ها، شرکت‌های آمریکایی از ارائه‌ی برخی سرویس‌ها به ایرانیان منع نمی‌شوند

توسعه‌دهنده‌های ایرانی، برای دور زدن تحریم‌ها از مجوزهای تجاری ویژه‌ی اپل برای انتشار اپلیکیشن‌های iOS در وبسایت‌های خود استفاده کردند. آن مجوزها برای این منظور طراحی شده‌اند که شرکت‌ها، بدون استفاده از اپ‌استور، اپلیکیشن‌های مورد نظر خود را مستقیما بین کارمندهایشان توزیع کنند. به‌همین ترتیب، مارکت‌های اپلیکیشن داخلی متعددی در ایران شکل گرفت تا با استفاده از همان مجوزها، نیازهای نرم‌افزاری کاربران دستگاه‌های اپل را برطرف کند. فراموش نکنید که تحریم‌های آمریکا، ایرانیان را بر آن داشت تا از این روش برای حل مشکلات خود استفاده کنند.

تغییر سیاست‌ها

اپل برای حفظ حریم خصوصی کاربران و ممانعت از نقض مالکیت معنوی، اپلیکیشن‌ها را پیش از انتشار در اپ استور بررسی می‌کند. ازطرفی، توزیع‌کننده‌های نرم‌افزارهای مخرب و ممنوعه هم از همان مجوزهای تجاری شرکتی استفاده می‌کردند تا اپلیکیشن‌های خود را به هر روش ممکن در دستگاه‌های قربانیان نصب کنند.

app

چند ماه پیش اپل اعلام کرد که سیاست‌های خود در ارتباط با مجوزهای شرکتی توزیع اپلیکیشن‌ها را بازبینی می‌کند. مقابله با سوءاستفاده از مجوزهای مذکور، برای حفظ داده‌های شخصی کاربران و مالکیت معنوی توسعه‌دهنده‌ها الزامی بود. به‌دلیل همین مقابله، سیاست اپل به‌ناچار به کاربران ایرانی گوشی‌های هوشمند iOS نیز ضربه زد. درنهایت، از چهارشنبه‌ی گذشته، اپلیکیشن‌های توسعه‌یافته توسط شرکت‌های ایرانی که از توزیع در اپ استور منع شده بودند، در وبسایت‌ها و مارکت‌های داخلی نیز قابل انتشار نیستند.

مسئله‌ی پیچیده

ما در دنیای پیچیده‌ای زندگی می‌کنیم که مسائل آن نیز پیچیده هستند و هیچ پاسخ آسان و سریعی برای آن‌ها وجود ندارد. به‌عنوان مثال، در موضوع پیش‌آمده، تغییر در سیاست‌های اپل می‌تواند قدم مثبتی در مسیر حفظ داده‌های کاربران باشد. همین تغییر، تأثیری منفی نیز در جریان آزاد اطلاعات و خدمات آنلاین در ایران دارد.

درصورت ادامه‌ی روند کنونی، احتمال کاهش کاربران ایرانی آیفون وجود دارد

علاوه‌بر موارد بالا، با آنکه نمی‌توان تحریم‌های آمریکا را دلیل اصلی رخداد اخیر دانست، اما به‌هرحال همان سیاست‌ها در ترکیب با عوامل دیگر، وضعیت کنونی را ایجاد کردند. ترکیبی از عواملی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، موجب شد تا دستگاه‌های اپل تقریبا در ایران بی‌کاربرد شوند.

کاربران گوشی‌های هوشمند در ایران، از سرویس‌های آنلاین متنوعی برای مقاصدی همچون پرداخت، تحویل کالا، پخش موسیقی و فیلم و اشتراک سفر استفاده می‌کنند که توسط استارتاپ‌های داخلی عرضه می‌شوند. ممنوعیت اپلیکیشن‌های iOS آن استارتاپ‌ها، شاید منجر به آن شود که ایرانیان بسیاری، گوشی‌های آیفون را کنار بگذارند.

طبق تخمین‌های آماری، ۵.۲ میلیون کاربر آیفون در ایران هستند و اپل، تقریبا ۱۲ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد. ارزش بازار داخلی گوشی هوشمند در ایران نیز حدود ۴۳۸ میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

درنهایت، اپل برای وضعیت موجود تنها ۲ راه پیش رو دارد. راه اول آن است که وسواس در اجرای سند D-1 را کنار بگذارد و اپلیکیشن‌های ایرانی را در اپ استور منتشر کند و راه دوم، ادامه دادن مسیر کنونی است. اگر آن‌ها استراتژی دوم را ادامه دهند، بسیاری از ایرانیان در خرید گوشی‌های آیفون، تجدید نظر خواهند کرد.



تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

فناوری اتصال به شبکه‌ی پرسرعت اینترنت 5G، ابتدا در گوشی‌های هوشمند مطرح شد، ولی درنهایت دستگاه‌های بسیاری قابلیت اتصال به شبکه‌ی 5G را خواهند داشت.

در جریان کنگره جهانی موبایل، اخباری در مورد چگونگی عملکرد رایانه‌ها و پشتیبانی آن‌ها از شبکه‌ی 5G مطرح شد. براساس آخرین گزارش وبسایت خبری AnandTech، اینتل و کوالکام، مودم‌های 5G را به‌نمایش گذاشته‌اند که با استفاده از سوکت‌های M.2 می‌تواند به سیستم‌های دسکتاپ یا لپ‌تاپ متصل شود. 

 

با این وجود، قبل از اتصال سیستم به یکی از این مودم‌ها، ابتدا لازم است سیستم کامپیوتری ارتقا پیدا کند تا بتواند از اتصال به شبکه‌ی 5G پشتیبانی کند. به‌نظر می‌رسد هر دو ماژول، به آنتن‌های 5G خارجی متصل می‌شوند که در این صورت استفاده از ماژول‌ها به‌راحتی نصب سریع توسط کاربر نخواهد بود. در اصل تولیدکنندگان لپ‌تاپ‌هایی مانند اچ‌پی،دل و لنوو مشتریان چنین مودم‌هایی هستند تا بتوانند سیستم‌های خود را به مودم‌های 5G مجهز کنند. همان‌طوری که پیش از این و در حال حاضر نیز، همین کار را برای قابلیت اتصال به شبکه‌ی LTE انجام می‌دهند.

از نظر مشخصات، ماژول‌های اینتل که توسط Fibocom تولید می‌شوند، از مودم XMM8160 اینتل استفاده می‌کنند و قابلیت پشتیبانی از فرکانس زیر ۶۰ هرتز و امواح طول موج کوتاه میلی‌متری 5G را دارند. ماژول‌های کوالکام نیز با مودم X55 که به‌تازگی از سوی این شرکت معرفی شده است، کار می‌کنند و از هر دو فرم شبکه‌ی 5G پشتیبانی خواهند کرد. اول اسفندماه، کوالکام مودم 5G جدید X55 را رونمایی کرد. هر دو ماژول ۳۰ میلی‌متر عرض دارند که بیشترین عرض ممکن برای استاندارد M.2 است. درایوهای ذخیره‌سازی استاندارد M.2 فقط ۲۲ میلی‌متر عرض دارند.

هنوز اطلاعات بیشتری در مورد مشخصات، تاریخ معرفی یا عرضه‌ی این محصولات توسط شرکت‌های سازنده مشخص نشده است. البته براساس اعلام Fibocom، انتظار می‌رود که ماژول‌های مودم اینتل تا سال ۲۰۲۰ میلادی در دستگاه‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. 



تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 شرکت بنتلی این روزها لحظات خوبی را تجربه می‌کند زیرا در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۹، صد سالگی خود جشن گرفته است. به همین منظور به‌مناسبت گرامی‌داشت صدمین سالگرد بنتلی، این شرکت به‌تازگی نسخه مخصوص نمونهکانتیننتال GT را پرده‌برداری کرده که به‌گفته آن‌ها، نسخه کلکسیونی خاصی از این خودرو اسپرت است. این مدل از کانتیننتال GT که Number 9 Edition نام دارد، به‌صورت دست ساز توسط شرکت Mulliner ساخته می‌شود و به تولید ۱۰۰ نمونه محدود می‌شود.

بنتلی کانتیننتال GT Number 9 Edition

اما شاید برایتان این سؤال پیش آمده باشد که عدد ۹ در اسم این خودرو بیانگر چیست؟ این نام از روی خودرو مسابقه‌ای سوپرشارژ بنتلی Blower در دهه ۳۰ میلادی گرفته شده که در مسابقه لمانز سال ۱۹۳۰ هم شرکت کرد. همچنین عدد ۹ روی جلوپنجره خودرو هم دیده می‌شود که بیانگر ویژگی‌های ظاهری خودرو مسابقه ای بنتلی است. خریداران خوش شانسی که بتوانند این خودرو را خریداری کنند، ۲ انتخاب رنگ سبز Viridian یا سیاه Beluga را پیش رو خواهند داشت. این خودرو همراه‌با رینگ‌های ۲۱ اینچی ۱۰ پره، پکیج فیبرکربنی و تزئینات سیاه رنگ عرضه می‌شود.

در قسمت داخلی خودرو، بنتلی و مولینر صندلی‌ها را در دو آپشن سبز Cumbrian یا چرم Beluga عرضه می‌کنند که عدد B نقش بسته روی آن‌ها هم یادبودی از خودرو Blower است. همچنین طرح چوبی استفاده‌شده در عقربه‌های نمایشگر کنسول میانی هم از خودرو کلاسیک بنتلی الهام‌گیری شده است. برای تکمیل این اثر هنری، مولینر یک پلاک مخصوص برای نمایش شماره تولید خودرو به همراه دکمه‌های Organ Stop ساخته‌شده از طلای ۱۸ عیار تعبیه کرده است. بنتلی اعلام کرده که به‌مناسبت جشن تولد ۱۰۰ سالگی این شرکت، تمامی خودروهای ساخته‌شده در سال ۲۰۱۹ با ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد ظاهری عرضه خواهند شد.



تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

سامانه‌ی ثبت گوشی مسافری که چندی پیش توسط گمرک غیرفعال شده بود، از شب گذشته مجددا در دسترس قرار گرفت.

در پی اعتراض رؤسای اتحادیه صنف موبایل در خصوص بسته شدن سایت گمرک، سه روز پیش جلسه‌ای با حضور فعالان بازار، دادستانی، نمایندگان گمرک، وزارت صنعت معدن و تجارت، تعزیرات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا تشکیل شد و مقرر گشت باتوجه‌به نزدیک شدن به ایام عید و التهاب بازار، از دو روز پیش روند ثبت گوشی مسافری به حالت قبل برگردد و تا اطلاع ثانوی روال گذشته ادامه پیدا کند. درحالی‌که انتظار می‌رفت این مهم روز دوازدهم اسفند محقق شود، با یک روز تأخیر، سرانجام شب گذشته، سیزدهم اسفند، گمرک امکان پرداخت حقوق گمرکی برای گوشی‌های مسافری فارغ از اطلاعات پاسپورت را مجددا فراهم کرد.

 

پس از اجرای طرح رجیستری، حدود ۱۱۰ واحد صنفی فعال در حوزه‌ی موبایل ملزم به پرداخت حقوق گمرک جهت رجیستر گوشی در سامانه‌ی همتا شدند؛ اما از هفتم ماه جاری با اتصال سامانه‌ی گمرک به ناجا، هر پاسپورت تنها مجاز به ثبت یک گوشی مسافری شد و این در صورتی ممکن بود که پاسپورت ثبت‌کننده شامل اطلاعات خروج و ورود به کشور در ماه اخیر باشد.

رجیستری مویابل

ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه‌ی صوتی و تصویری در گفتگویی رادیویی ضمن اشاره به این موضوع که از هفتم اسفند، محدودیت ثبت مسافری باعث افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت تلفن همراه شده، اذعان داشت تصمیم اخیر مبنی بر محدود کردن ثبت مسافری به ضرر مصرف‌کننده است و قرار شده تا طبق هماهنگی‌های صورت‌گرفته اجرای آن به منظور تنظیم بازار دست‌کم تا بعد از ایام نوروز به تعویق بیفتد.

طرح رجیستری از آذرماه سال ۱۳۹۶ با هدف حذف قاچاق تلفن همراه اجرایی شد و با وجود تأثیرگذاری نسبی، عواملی همچون کاهش موجودی گوشی در بازار و عدم پیش‌بینی بستر مناسب باعث شد در نتیجه‌ی اجرای این طرح، برخلاف وعده‌های داده‌شده قیمت گوشی‌های هوشمند در بازار با افزایش چشمگیری مواجه شود و همین مسئله اجرای تام و تمام آن را تا به امروز به تعویق انداخته است.

بهروزرسانیمحمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار توییتی مشکل پیش آمده برای عرضه‌کنندگان موبایل را دلیلی غیر از قوانین جدید رجیستری دانست که باید حل شود. وی همچنین رجیستری موبایل را راه‌حل مناسبی برای مبارزه با قاچاق عنوان کرد و نوشت:

«مرگ بر رجیستری!»؛ شعاری که روی دیگر سکه‌ی «زنده باد قاچاق!» است. مشکل صنف عرضه‌کنندگان تلفن همراه جای دیگری است که باید حل شود، نه طرح ثبت تلفن همراه که هزاران میلیارد تومان از قاچاق جلوگیری کرده است. شفافیت و مبارزه با‌ فساد هزینه‌ای دارد که با پرداخت آن مشکلی ندارم.



تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

اگر گروهی از مهندسین خبره را گردهم بیاورید که پیش‌تر روی خودروهایی همچون بوگاتی شیرون، فراری سرجیو،لامبورگینی اوروس، مک‌لارن P1، مرسدس بنز Project One، پاگانی زوندا و پورشه Mission E کار کرده‌اند، نتیجه کار یک ابرخودرو اسپرت گرند‌تورر الکتریکی با نام باتیستا خواهد شد؛ اولین محصول از شرکت پینین‌فارینا که تجربه‌ای ۹۰ ساله در طراحی خودروهای مختلف دارد.

Pininfarina Battista

باتیستا قدرتمندترین ابرخودرو جاده‌ای ساخته شده در ایتالیا است. این خودرو بی‌نظیر که ۱۹۰۰ اسب‌بخار قدرت (bhp) و ۲۳۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند، ریشه نام خود را از باتیستا پینین‌فارینا، بنیان‌گذار شرکت طراحی پینین فارینا گرفته است. این خودرو از یک موتور الکتریکی به ازای هر چرخ بهره می‌برد. به‌گفته پینین‌فارینا، بیشینه سرعت این خودرو ۳۵۰ کیلومتربرساعت خواهد بود و در زمانی کمتر از ۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت می‌رسد؛ شتاب‌گیری ۰ تا ۳۰۰ کیلومتربرساعت هم در زمانی کمتر از ۱۲ ثانیه انجام می‌گیرد.

Pininfarina Battista

 

باتیستا با پکیج باتری‌ ۱۲۰ کیلووات‌ساعتی با شارژ کامل، مسافت ۴۵۰ کیلومتر را طی می‌کند. در کابین سه نمایشگر دیجیتالی برای سرعت‌سنج، سیستم اطلاعات و سرگرمی و راهیاب روبروی راننده قرار گرفته است. در نمایشگاه ژنو، پینین‌فارینا نمونه‌هایی با رنگ خاکستری، آبی و سفید از باتیستا را به نمایش درآورده تا بیانگر انتخاب‌های متععد پیش‌روی مشتریان باشد. قیمت این خودرو هنوز مشخص نیست اما خریداران می‌توانند در غرفه پینین فارینا با مسئولان این شرکت ارتباط برقرار کنند. این شرکت قصد دارد تنها ۱۵۰ نمونه از باتیستا را بسازد که در مناطقی همچون آمریکای شمالی، اروپا، خاورمیانه و آسیا به فروش خواهند رسید. تولید این خودرو از سال ۲۰۲۰ آغاز می‌شود.



تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 488 489 490 491 492 ... 3356 صفحه بعد