مرسدس بنز ای‌ام‌جی E63 یکی از سریع‌ترین خودروهای تولید انبوهی است که می‌توان خرید. پیشرانه ۴ لیتری V8 توربو دوقلوی آن توان ۶۰۴  اسب‌بخار و گشتاور ۸۵۰ نیوتون متر را به ارمغان می‌آورد.

این بدان معنا است که این خودرو می‌تواند صفر تا صد کیلومتر بر ساعت را در ۳.۵ ثانیه طی کند و به حداکثر سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. قدرت پایه‌ی این خودرو برای مالک آن کافی نبود و او از شرکتRenntech خواست تا کمی این خودرو را تقویت کنند.

AMG E63 Sport Wagon

رنتک این کار را با به‌روزرسانی توربوشارژرها، تغییر ECU و تعویض سیستم اگزوز انجام داد. نتیجه خودرویی است با توان ۸۱۳ اسب‌بخار و گشتاور ۱۰۰۰ نیوتون متر که صفر تا صد کیلومتر را زیر ۳ ثانیه طی می‌کند. برای اینکه این خودرو حتی شگفت‌انگیزتر شود، در آن از رینگ‌های ۲۱ اینچی و سیستم تعلیق کوتاه‌تر استفاده شده است.

AMG E63 Sport Wagon

 


تاريخ : سه شنبه 14 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

 بیزگرام (Bizgram) فروشگاه خرده‌فروشی سنگاپوری به‌تازگی فهرستی از محصولات پیش‌ِ روی شرکت AMD شاملپردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن را همراه‌با قیمت و برخی ویژگی‌های آن منتشر کرده است. اگرچه اطلاعات چندانی از این پردازنده‌ها تاکنون به‌طور رسمی منتشر نشده است، فهرستی از قیمت و مشخصات این محصولات رده‌بالا، قبلاً نیز توسط تیم AdoredTV افشا شده بود. شرکت AMD تاریخ رسمی عرضه‌ی این پردازنده‌ها را اواسط سال ۲۰۱۹ اعلام کرده است.

third gen ryzenاولاً در این مرحله بعید است که قیمت‌های منتشر شده، قیمت نهایی و تمام‌شده‌ی این محصولات به دلار باشد. معمولا باوجود وجود چنین فهرست‌هایی، قیمت‌های نهایی تا حدودی متفاوت از آب در می‌آید.  برای مثال پردازنده‌های Xeon W 3175 و  Core i9-9900K در فهرست‌های منتشر شده قبل از عرضه، برچسب‌های قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت واقعی زمان عرضه در خرده‌فروشی‌های مختلف داشت. با این وجود فروشگاه آنلاین بیزگرام پیش از این، فهرست مشخصات و قیمتِ پردازنده‌های نسل ۹ اینتل را یک ماه قبل از عرضه‌ی رسمی آن‌ها فاش کرد و به‌دنبال عرضه‌ی این محصولات، قیمت‌های زمان عرضه با فهرست ارائه شده توسط بیزگرام مطابقتِ واضحی داشت. بنابراین برای اطلاعات ارائه شده از سوی بیزگرام، می‌توان اعتباری نسبی قائل شد.

مسئله درخور توجه دیگر این است که فهرست ارائه شده توسط این خرده‌فروشی سنگاپوری نه‌تنها در بحث عناوین مدل‌های پردازنده‌، بلکه در ترتیب چینش مدل‌ها هم با فهرست سال گذشته‌ی ارائه‌شده توسط AdoredTV  مطابقت دارد.

 نمی‌توان دقیقاً گفت که در اینجا چه اتفاقی افتاده است؛ شاید بیزگرام فهرست مشخصات افشا شده توسط گروه قبلی را نسخه‌برداری کرده و تخمین‌های خود را از بهای هر ردیف از پردازنده‌های فهرست شده، بازنویسی کرده است. احتمال دیگر این است که عناوین پردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن در این فهرست  معتبر باشد و بیزگرام به‌صورت تصادفی آن‌ها را منتشر کرده و لذا فهرست قبلی ارائه شده توسط AdoredTV نیز از نظر عناوین مدل‌ها و قیمت‌ها فهرست نسبتاً درستی بوده است. علاقمندان به پردازنده‌های AMD امیدوارند که این شایعات درنهایت به حقیقت بپیوندد؛ اما با درنظرگرفتن اندک اطلاعات ارائه شده توسط شرکت AMD در مورد پردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن قضاوت در مورد درستی این فهرست در این مرحله دشوار است. فهرست ارائه شده‌ی بیزگرام از مدل‌های رایزن ۳۰۰۰، برخی مشخصات و قیمت این محصولات در جدول زیر به تفکیک ارائه شده است؛ گرچه این فهرست از سوی منابع رسمی تاکنون تأیید نشده است.

قیمت بیزگرام (دلار)توان طراحی حرارتی (وات)پردازنده گرافیکی مجتمعفرکانس پایه/ بوست (GHz)تعداد هسته/رشتهمدل پردازنده
۱۱۱ ۵۰ - ۳.۲ / ۴.۰ ۶/۱۲ Ryzen 3 3300
۱۴۵ ۶۵ - ۳.۵ / ۴.۳ ۶/۱۲ Ryzen 3 3300X
۱۴۵ ۶۵ Navi (15 CU) ۳.۰ / ۳.۸ ۶/۱۲ Ryzen 3 3300G
۲۰۰ ۶۵ - ۳.۶ / ۴.۴  ۸/۱۶ Ryzen 5 3600
۲۵۸ ۹۵ - ۴.۰ / ۴.۸ ۸/۱۶ Ryzen 5 3600X
۲۲۴ ۹۵ Navi (20 CU) ۳.۲ / ۴.۰ ۸/۱۶ Ryzen 5 3600G
۳۳۶ ۹۵ - ۳.۸ / ۴.۶ ۱۲/۲۴ Ryzen 7 3700
۳۷۰ ۱۰۵ - ۴.۲ / ۵.۰ ۱۲/۲۴ Ryzen 7 3700X
۵۰۵ ۱۲۵ - ۳.۹ / ۴.۷ ۱۶/۳۲ Ryzen 9 3800X
۵۶۱ ۱۳۵ - ۴.۳ / ۵.۱ ۱۶/۳۲ Ryzen 9 3850X

 چنانچه قیمت‌های مطرح شده در این فهرست درست باشد، پردازنده‌های سری ۳۰۰۰ رایزن بی‌شک رقیبی سرسخت برای سبد محصولات اینتل خواهد بود. باید دانست که در این مرحله هنوز شرکت AMD قیمت تمام شده و نرخ کلاک قطعی برای محصولاتش در نظر گرفته، اما این بدان معنا نیست که AMD در مورد این موضوعات ایده‌های خوبی نداشته باشد.

فناوری ساخت ۷ نانومتری شرکت تایوانی TSMC نیروی دوچندانی به تراشه‌های پردازنده‌ی سری ۳۰۰۰ رایزن خواهد بخشید. این تراشه‌ها به نحوی طراحی شده است که همزمان توان مصرفی کمتر و سرعت کلاک بالاتری را به بار بیاورد و از سویی طراحی جدید چند چیپلتی، احتمالاً توانایی شرکت AMD را در تولید پردازنده‌های مورد نظرش افزایش خواهد داد. معماری جدید ‌‌‌Zen 2 نویدبخش بهبودهای چشمگیر نسبت به معماری Zen و Zen پلاس است؛ بنابراین چنانچه AMD دست به عرضه محصولات نسل جدید خود با مشخصات ارائه شده در این جدول بزند، آن را می‌توان حرکتی شگفت‌آور و غیرعادی از سوی این شرکت انگاشت. با تمام این اوصاف، باید تا اواسط سال ۲۰۱۹ منتظر ماند و دید که پردازنده‌های نسل سوم رایزن AMD در عمل با چه مشخصاتی پا به بازار سخت‌افزار خواهد گذارد.  



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شوشانا زوباف، دوران کودکی خود را به یاد می‌اورد که به همراه پدربزرگش در کارخانه‌ی او قدم می‌زد. زمانی‌که پدربزرگ برای بازدید و احوالپرسی با کارگران، به کارخانه می‌رفت. او یک مخترع بود که مکانیزمی کاربردی برای خارج کردن نوشیدنی‌ها از دستگاه‌های فروش اتوماتیک طراحی کرد. شوشانا آن سال‌ها (دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰) را دورانی جذاب برای خودش و همچنین اقتصاد می‌داند. دورانی که کسب‌وکار و تجارت شخصیت و اعتبار بالایی داشتند و امروز، اکثر کسب‌وکارهای آن سال‌ها دیگر وجود خارجی ندارند.

 

زوباف، نویسنده‌ی کتاب The Age of Surveillance Capitalism است که حس شکست و ناکامی شدید، به وفور در اثرش دیده می‌شود. درواقع در سطرهای کتاب او، خشم و عصبانیتی دیده می‌شود که برای یک استاد کسب‌وکار دانشگاه هاروارد، غیرمعمول به نظر می‌رسد. شخصیت منفی اصلی کتاب زوباف، گوگل است. شرکتی که در دورترین شباهت به کسب‌وکارهای سنتی کارگری قرار دارد.

نکات کتاب «دوران سرمایه‌گذاری نظارتی» از حوزه‌ی کسب‌وکار شروع می‌شود و به‌مرور به جامعه می‌رسد. در بخش جامعه، نویسنده به نادیده گرفتن حق حاکمیت احتماع توسط سرمایه‌دارانی اشاره می‌کند که نظارت را جزو اصلی کاری خود می‌دانند.

قطعا سال‌های خوب نوجوانی و جوانی زوباف که در آن کسب‌وکارها بسیار مورد اعتماد بودند، فاصله‌ی دوری با امروز دارد. تعصب او در نوشته‌هایش، شبیه به نویسنده‌ای دیگر در این حوزه یعنی ایدا تاربل است. نویسنده‌ای که با هنر روزنامه‌نگاری خود، به انحصارطلبی جان راکفلر پایان داد. البته، به‌نظر می‌رسد زوباف در کتاب خود مسئله را از نگاهی افراطی‌تر بررسی کرده باشد.

فناوری

به‌هرحال، امروز بهترین زمان برای آن است که توجه‌ها را به نیروهای تاریکی جلب کنیم که در صفحات نمایش ما فعالیت می‌کنند. سرمایه‌گذاری نظارتی اصطلاحی بود که زوباف در سال ۲۰۱۴ مطرح کرد. آن اصطلاح، بهترین توصیف برای معامله‌ی فاوستی است که در دوران کنونی اقتصاد دیجیتال جریان دارد. معامله‌ای که به‌طور خلاصه، کاربران در آن از خدمات رایگانی لذت می‌برند که هزینه‌های سنگینی برای آن‌ها پرداخت می‌کنند.

کاربران برای دریافت خدمات رایگان، معامله‌ی نابرابری را پیش می‌برند

معامله‌ی ناعادلانه‌ی شرکت‌های فناوری با کاربران، همان نیروی محرکه‌ای است که غول‌های سیلیکون‌ولی را مجبور به کندوکاو بیشتر در داده‌های روزانه‌ی مردم می‌کند. داده‌هایی همچون چگونگی خرید، ورزش کردن و حتی زندگی اجتماعی که درنهایت منجر به توسعه‌ی محصولاتی می‌شود که رفتارهای مردم را پیش‌بینی می‌کنند و حتی آن‌ها را شکل می‌دهند.

در کتاب مذکور، نویسنده می‌گوید که مشتریان بدون اطلاع خود وارد دنیای دستگاه‌های هوشمند می‌شوند. دنیایی که شهرهای هوشمند دارد و بیش از همه برای آنهایی مفید است که از داده‌های آن استفاده می‌کنند. کاربران برای آن که حداکثر استفاده را از دستگاه‌هایی همچون جاروبرقی روباتیک، تشک کنترل‌کننده‌ی روند خواب یا هر دستگاه هوشمند متصل به اینترنت دیگر داشته باشند، به تفاهمی با شرکت‌ها می‌رسند. در آن تفاهم، کاربران جزئیات زیادی از زندگی خود را به اشتراک می‌گذارند. آن‌ها نمی‌دانند که با این کار، به‌نوعی در بازارهای فروش عادت و رفتار شخصی، فروخته می‌شوند.

کاربران دنیای هوشمند امروزی، فراتر از خانه‌های هوشمند خود، توسط گوشی‌های موبایل کنترل و بهره‌برداری می‌شوند. دستگاه‌هایی که به‌عنوان یک ردیاب جغرافیایی عمل می‌کنند و موقعیت کاربران را با اهداف بازاریابی، به شرکت‌ها می‌فروشند. نویسنده‌ی کتاب در آماری (از سال ۲۰۱۵) می‌گوید تعداد کاربران اپلیکیشن‌های مبتنی بر موقعیت در آمریکا، از تعداد آنهایی که با گوشی هوشمند، موسیقی گوش داده‌اند یا فیلم دیده‌اند، بیشتر بوده است.

داده شخصی

نکته‌ی مهم این است که رخدادهای فوق، بسیار جدید هستند و قوانین در سطوح بین‌المللی و کشوری، هنوز به خوبی برای آن موارد بهینه نشده‌اند. درواقع، رویکردهای ضد انحصارطلبی یا ضد نفوذ به حریم خصوصی، کاربردی در آن موارد ندارند.

در داستان درامی که به‌خاطر موارد گفته شده ایجاد می‌شود، گوگل نقش شخصیت هوشمندی را ایفا می‌کند که اهداف شیطانی دارد. آن‌ها کار خود را به‌صورت بازیگری برای اهداف خوب در جهان شروع کردند. در سال ۱۹۹۸، بنیان‌گذاران گوگل یعنی لری پیج و سرگی برین، مقاله‌ای مهم منتشر کردند و در آن، موتورهای جستجوی مبتنی بر تبلیغات را ابزارهایی نامیدند که برخلاف نیازهای اصلی کاربران هستند. البته، ایده‌آل‌گرایی آن‌ها با ترکبدن حباب دات کام در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ پایان یافت و مجبور شدند به سمت کسب درآمد حرکت کنند.

تاربل، ژورنالیست قدیمی که به آن اشاره کردیم، برای مقابله با راکفلر از اسناد دادگاهی استاندارد اویل استفاده کرد. زوباف نیز باتوجه‌به اسناد درخواست پتنت گوگل، تلاش می‌کند تا نشانه‌هایی از تغییر حرکت غول موتور جست‌وجو پیدا کند. تغییر مسیری که به سمت نظارت بیشتر است و با هدف افزایش قدرت انجام می‌شود. زوباف با اشاره به داستان جکیل و هاید در کتاب خود می‌گوید:

گوگل از یک دکتر جکیل جوان به آقای هایدی با عضلات عظیم تبدیل شد که طعمه‌های خود را در هر مکان و زمان ممکن، شکار می‌کند.

داده / data

توصیف زوباف درباره‌ی گوگل، یا فیسبوک یا هر شرکت فناوری مشابه، خشم بالایی را نشان می‌دهد و نیازمند فاکتورهای متعددی است تا بتوان صحت آن را تأیید کرد. ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که در کتاب ۶۹۱ صفحه‌‌ای مذکور، هیچ اشاره‌‌ای به مزایای محصولات گوگل همچون جست‌وجو، جی‌میل و نقشه نمی‌شود. هیچ شرکتی به اندازه‌ی گوگل نتوانسته است ابزارهای سنتی ارتباط و اکتشاف را به دستاوردهای کاربردی و مدرن امروز تبدیل کند و زوباف در کتابش هیچ نکته‌ای درباره‌ی آن نمی‌گوید.

اگر سرویسی رایگان عرضه شد، خود کاربر محصول مورد معامله است

احتمالا اظهارنظر تیم کوک درباره‌ی سرویس‌های رایگان صحیح باشد. او می‌گوید اگر سرویسی به‌صورت رایگان عرضه شد، کاربر مشتری آن نبوده و خود محصول است. البته، همه‌ی ما می‌دانیم که هیچ خدمت و محصولی کاملا رایگان نخواهد بود. انجمن ملی تحقیقات اقتصادی آمریکا در پروژه‌ای جالب به بررسی ارزش مبادله شده در استفاده از سرویس‌های رایگان پرداخت. همه‌ی ما می‌دانیم که هزینه‌ی آن سرویس‌ها، با نقض حریم خصوصی و داده‌های شخصی پرداخت می‌شود. طبق تحقیق، اگر شرکت‌ها قرار بود هزینه‌ای برای داده‌های ما پرداخت کنند، ماهانه باید حدود ۱۰۰۰ دلار از آن‌ها دریافت می‌کردیم.

نکته‌ی مهم دیگر در ارتباط با استفاده از گوگل آن است که افراد همیشه گزینه‌های جایگزین دارند. به‌عنوان مثال، DuckDuckGo یک موتور جستجوی کوچک و جایگزین محسوب می‌شود که به کاربران اطمینان می‌دهد رفتار آن‌ها را دنبال نمی‌کند. درنتیجه‌ی ظهور همین سرویس‌ها، بازاری رقابتی برای حفظ حریم خصوصی دیجیتال کاربران به راه افتاد. در مثالی ملموس، با وجود ظهور انواع دستگاه‌های مرموز متصل به اینترنت در نمایشگاه اخیر CES،‌ اپلبا یک شعار تبلیغاتی جذاب، موقعیت خود را در آن رقابت مشخص کرد: «هر اتفاقی در آیفون شما می‌افتد،‌ در آیفون باقی می‌ماند».

امنیت / Privacy

ظهور پدیده‌هایی همچون ابزارهای مسدودکننده‌ی تبلیغات یا سرویس‌های مبتنی بر اشتراک مانند نتفلیکس، نشان می‌دهد که مبارزه با روند شدید تبلیغات، آن‌چنان هم دشوار نیست. تیم وو در کتاب خود با نام The Attention Merchants می‌گوید هرچه تبلیغات تلاش بیشتری برای نفوذ به زندگی شخصی و اجتماعی مردم داشته باشند، شانس رخدادهای مشکل‌آفرین و حتی شورش‌ها بیشتر می‌شود. به‌علاوه، واکنش‌های سیاسی نیز در آن شرایط افزایش می‌یابند. شاهدی بر این ادعا، جلسه‌های زاکربرگ با کنگره‌ی آمریکا در پی بحران کمبریج آنالیتیکا بود. فراموش نکنید که همان چالش سیاسی، موجب کاهش ارزش سهام غول شبکه‌های اجتماعی شد.

در کتابی که سرمایه‌داری مبتنی بر نظارت را تهدیدی برای طبیعت انسان در قرن ۲۱ می‌نامد، بیش‌ازحد جدی گرفتن هوشمندی سیلیکون‌ولی،‌ نقطه‌ی ضعف مهمی محسوب می‌شود. یکی از اظهارنظرهای شدید‌ زوباف در کتابش، از ایده‌های کارل مارکس بر می‌آید که در زمان خود، به‌نوعی پایان عالی و آرمان‌شهری بشر را قابل پیش‌بینی دانسته بود. اگر نظر زوباف بر مبنای نظریه‌های مارکس در ارتباط با دنیای فناوری صحیح باشد، دیر یا زود باید همه‌چیز در جهان به هم متصل شود!

جورج گیلدر نویسنده‌ی کتاب Life After Google یکی از منتقدان نظرات شدید کتاب زوباف است. او می‌گوید از زمان خود کارل مارکس، بسیاری از پیروانش تصور می‌کردند که دوران زندگی آن‌ها، آخرین مرحله از تاریخ بشریت خواهد بود. به‌بیان دیگر، آن‌ها فکر می‌کردند که به مراحل نهایی دستاوردهای بشری رسیده‌اند. البته، غول‌های فناوری همچنین تصوراتی دارند که با هدف برتر نشان دادن خود و محصولاتشان، به آن پایبند می‌مانند.

درنهایت نمی‌توان کتاب زوباف را نتیجه‌گیری کامل و منطقی درباره‌ی وضعیت کنونی و آتی دنیای فناوری حساب کرد. او اگرچه به نکاتی مهم در وضعیت کنونی اشاره می‌کند، اما در دام آن نیز گرفتار می‌شود. به‌بیان دیگر، نشان دادن وضعیت درگیری مردم با انبوه داده‌های کنونی جهان رویکردی مثبت در کتاب بود، اما نشان دادن سرمایه‌داری مبتنی بر نظارت به‌عنوان عاملی شبیه به «برادر بزرگ» و تهدیدی برای آزادی بشریت، شاید کمی افراطی‌گری باشد.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

گروه Project Zero در گوگل، شهرت بالایی در کشف حفره‌های امنیتی محصولات خود گوگل و همچنین دیگر شرکت‌ها دارد. اعضای آن گروه، حفره‌های امنیتی را در نرم‌افزارها کشف می‌کنند و ابتدا به‌صورت خصوصی به شرکت‌های مورد نظر گزارش می‌دهند. آن‌ها ۹۰ روز به شرکت‌ها فرصت می‌دهند تا آسیب‌پذیری را برطرف کنند و پس از آن، خبر کشف خود را رسانه‌ای می‌کنند.

 

سال گذشته، گروه امنیتی گوگل اخبار قابل‌توجهی را پیرامون آسیب‌پذیری‌های ویندوز 10S و مایکروسافت اج منتشر کرد. جدیدترین بررسی آن‌ها، حفره‌ی امنیتی خطرناکی را در کرنلmacOS نشان می‌دهد.

یکی از محققان Project Zero گوگل در جریان بررسی‌های خود به این نتیجه رسید که اگرچه کرنل سیستم‌عامل مک (XNU) در برخی اوقات قابلیت مدیریت منابع COW یا copy-on-write را ارائه می‌کند، اما همه‌ی موارد کپی شده برای تغییر و بهینه‌سازی در خلال فرایندهای پردازش، در دسترس نیستند. در تعریف ساده، با‌ آن که قابلیت COW تنها در مدیریت منابع سیستم‌عامل به کار می‌رود و آسیب‌پذیری آن به بخش‌های دیگر منتقل نمی‌شود، اما نحوه‌ی پیاده‌سازی آن توسط اپل،‌ مشکلاتی را برای بخش‌های دیگر به‌همراه خواهد داشت.

گروه Project Zero به این نتیجه رسید که اگر یک فایل سیستمی توسط کاربر تغییر یابد، زیرسیستم مدیریتی مجازی، متوجه تغییرات نخواهد شد. درنتیجه، مجرمان سایبری می‌توانند فعالیت‌های خرابکارانه انجام دهد و فایل سیستمی نیز از آن مطلع نشود. جزئیات یافته‌های گروه تحقیقاتی گوگل، در متن زیر آمده است:

فرایند COW نه‌تنها با حافظه‌های ناشناس سیستم‌عامل کار می‌کند، بلکه در فرایندهای نقشه‌دهی به فایل‌ها نیز اجرا می‌شود. این بدان معنا است که وقتی فرایند مقصد شروع به خواندن از حافظه‌ی منتقل شده می‌کند، فشار روی حافظه، احتمالا باعث می‌شود که صفحات ذخیره‌کننده‌ی حافظه‌ی منتقل شده، از حافظه‌ی موقت حذف شوند. سپس، وقتی مجددا به آن صفحات نیاز باشد، از فایل‌های سیستمی پشتیبان فراخوانده می‌شوند.

اگر یک هکر بتواند فایل ذخیره شده‌ای را بدون اطلاع به زیرسستم مدیریت مجازی تغییر داده یا حذف کند، با یک باگ امنیتی روبه‌رو خواهیم شد. سیستم‌عامل مک به کاربران با دسترسی عادی اجازه می‌دهد که فایل‌های سیستمی ایجاد کرده و بارگذاری کنند. به‌علاوه، وقتی یک فایل سیستمی به‌صورت مستقیم تغییر یابد، اطلاعات تغییر به فایل‌های سیستمی اصلی منتقل نمی‌شوند.

گروه تحقیقاتی گوگل در ماه نوامبر سال گذشته‌ی میلادی،‌ جزئیات نقص امنیتی را به اپل ارائه کرد، اما آن شرکت پس از گذشت دوره‌ی ۳ ماهه هنوز اقدامی برای حل بحران انجام نداده است. به‌همین دلیل، جزئیات باگ امنیتی به‌صورت عمومی و با برچسب «فوق حساس» منتشر شد. اکنون، اپل با Project Zero همکاری می‌کند تا یک پچ امنیتی برای نسخه‌ی بعدی سیستم‌عامل مک آماده کند.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

آخرین رندرهای فاش‌شده وان پلاس ۷ خبر از طراحی گوشی هوشمندی تمام صفحه و بدون حاشیه می‌دهد. رندرهای فاش‌شده از سوی OnLeaks و Pricebaba نشان می‌دهد باید منتظر گوشی هوشمندی تمام صفحه باشیم. 

تصاویر غیررسمی به‌اشتراک گذاشته شده از وان پلاس ۷، گوشی هوشمندی بدون حاشیه با نمایشگر ۶.۵ اینچی تمام صفحه را نشان می‌دهد که همانند گوشی ویوو NEX S از دوربین سلفی کشویی بهره می‌برد و خبری از بریدگی بالای نمایشگر برای قرارگیری دوربین سلفی نیست. 

وان پلاس 7

خردادماه سال جاری ویوو نکس اس و نکس ای با نمایشگر بدون حاشیه و بدون بریدگی معرفی شدند. گوشی هوشمند دیگری از طراحی دوربین پاپ آپ بهره می‌برد، اوپو فایند ایکس است. خردادماه ۱۳۹۷،‌ Oppo Find X با طراحی تمام‌ صفحه و دوربین کشویی خودکار معرفی شد. در رندرهای فاش‌شده از وان پلاس ۷، دوربین سه‌گانه پنل پشتی دستگاه نیز دیده می‌شود. اما خبری از جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری و فناوری شارژ بی‌سیم نخواهد بود. پیش‌تر نیز پیت لائو، مدیرعامل وان پلاس در کنگره جهانی موبایل ۲۰۱۹ گفته بود که وان پلاس ۷ فاقد فناوری شارژ بی‌سیم خواهد بود.

وان پلاس 7

انتظار می‌رود وان پلاس ۷ با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام به بازار عرضه شود. همچنین به‌نظر می‌رسد وان پلاس ۷ قابلیت اتصال به شبکه‌ی اینترنت پرسرعت 5G را داشته باشد. با آنکه هنوز تاریخ معرفی رسمی وان پلاس ۷ مشخص نشده است، اما انتظار می‌رود طبق سنت دیرین وان‌پلاس رویداد رونمایی در ماه‌های می یا ژوئن ( اردیبهشت‌ماه یا خردادماه) برگزار شود.

وان پلاس 7

قیمت وان پلاس ۷ هنوز مشخص نشده است، اما این شرکت روند افزایش قیمت را به‌صورت صعودی دنبال می‌کند و بی‌شک گوشی هوشمند بعدی خود را با قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های قبلی به بازار عرضه خواهد کرد.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

طبق اطلاعیه‌ی منتشر شده از سوی مرکز ماهر، آسیب‌پذیری حیاتی جدیدی در روترهای ‫میکروتیک و مشخصاتسیستم‌عامل RouterOS پیدا شده که حمله‌کننده می‌تواند به‌نوعی فایروال را دور بزند و با ارسال بسته‌های شبکه، یک ضعف افزایش سطح دسترسی را مورد حمله قرار دهد.

شماره‌ی آسیب‌پذیری CVE-2019-3924 بوده و حمله ازطریق شبکه و به ‌صورت راه دور قابل اجرا است. همچنین این حمله به سطح دسترسی خاصی نیاز ندارد و تنها با چند بسته‌ی تحت شبکه قابل اجرا است.

برای جلوگیری از این آسیب‌پذیری دارندگان این روترها باید سیستم‌عامل روتر خود را به ۶.۴۲.۱۲ (در نسخه‌های long-term) و ۶.۴۳.۱۲ (در نسخه‌های stable) ارتقا دهند و همچنین دسترسی به پورت ۸۲۹۱ (winbox) را بصورت عمومی بر بستر اینترنت مسدود نمایند.

مرکز ماهر همچنین اعلام کرده است که بیش از ۹۴ درصد روترهای میکروتیک آسیب‌پذیر در کشور هنوز به‌روزرسانی نشده‌اند. تهران با بیش از ۶۴ درصد بیشترین تعداد روترهای آسیب‌پذیر را دارد و بعد از آن استان‌های فارس و اصفهان با ۶ درصد و پنج درصد در رتبه‌های بعدی هستند.

جزییات فنی:

  • CVE-2019-3924
  • CWE-269
  • cpe:/a:mikrotik:routeros
  • CVSSvs Score: 7.3
  • Attack Vector: CVSS:3.0/AV:N/AC:L/PR:N/UI:N/S:U/C:L/I:L/A:L/E:X/RL:O/RC:X


تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

مؤسسه‌ی گارتنر در جدیدترین گزارش خود از آمار فروش گوشی‌های موبایل هوشمند در سه‌ماهه‌ی پایانی سال ۲۰۱۸، چالش جدیدی را برای تولیدکننده‌های این بازار نشان می‌دهد. داده‌های تحلیلی آن مؤسسه نشان می‌دهد که رشد فروش گوشی‌های هوشمند در بازارهای جهانی، در مدت مذکور متوقف شده است. درواقع، آمار رشد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۷ تنها رشد ۰.۱ درصد بود. آمار کل فروش گوشی‌های هوشمند در آن دوره‌ی زمانی، ۴۰۸.۴ میلیون دستگاه عنوان شد. خلاصه‌ای از گزارش گارتنر نشان‌ می‌دهد که خریداران گوشی‌های پرچم‌دار نیز تمایلی به به‌روزرسانی گجت خود نداشته‌اند.

اپل در بین تولیدکننده‌های گوشی هوشمند، بدترین آمار را تجربه کرد. اگرچه آن‌ها با حفظ ۱۵.۸ درصد از کل فروش گوشی‌های هوشمند در جهان، پشت سر سامسونگ با ۱۷.۳ درصد و در مقام دوم قرار گرفتند، بدترین سقوط فروش سه‌ماهه‌ی آن‌ها از سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۱۶ تاکنون، در این دوره رقم خورد. آن‌ها چندی پیش نیز به سرمایه‌گذاران هشدار دادند که درآمد شرکت در سه‌ماهه‌ی اول سال مالی جاری کاهش خواهد داشت و حتی شاید فروش گوشی‌های هوشمند، کاهش ۱۵ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کند.

 

غول کره‌ای صنعت گوشی‌های هوشمند، کاهش فروش محصول را تجربه کرد که موجب کاهش سهم آن‌ها به میزان ۵ درصد از بازار نسبت به سال قبل شد. درباره‌ی سامسونگ، پرچمداران پیشین یعنی گلکسی اس 9، گلکسی اس 9 پلاسو گلکسی نوت 9 وظیفه‌ی ایجاد رشد در فروش محصولات را بر عهده داشته‌اند. درمقابل، رقبای چینی در بخش میان‌رده‌ها سهم قابل توجهی را از کره‌ای‌ها ربودند.

هواوی، یکی از رقبای اندرویدی بود که رقابت را برای سامسونگ دشوار کرد. آن‌ها برخلاف پیش‌گامان بازار، کاهش رشد نداشتند و به‌نوعی سهم کاسته شده‌ی شرکت‌های قبلی، به این شرکت چینی رسید. هواوی بیش از ۶۰ میلیون دستگاه گوشی هوشمند در سه‌ماهه‌ی پایانی سال ۲۰۱۸ فروخت که سهم آن‌ها از بازار را از ۱۰.۸ درصد به ۱۴.۸ درصد رساند. گارتنر در گزارش خود، ۲۰۱۸ را سال هواوی می‌نامد و رشد آن‌ها را در رتبه‌ی اول ۵ تولیدکننده‌ی اول گوشی‌های هوشمند قرار می‌دهد.

آمار فروش گوشی هوشمند

مقایسه‌ی فروش سه‌ماهه‌ی پایانی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۷

تحلیل‌های گارتنر نشان می‌دهد که رشد هواوی تنها در اروپا و چین نبوده است. درواقع، افزایش سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها در مناطق دیگر آسیا/اقیانوسیه، خاورمیانه و آمریکای لاتین، منجر به رشد قابل‌توجه فروش شد. خانواده‌ی زیربرند آنر که اکنون گستردگی قابل توجهی دارد، به هواوی کمک کرد تا از فرصت‌های رشد نیمه‌ی دوم سال ۲۰۱۸، حداکثر استفاده را داشته باشد. رشد مذکور، خصوصا در بازارهای درحال رشد محسوس بود.

سال ۲۰۱۸ سال هواوی بود که توانست از سهم کاهش‌یافته‌ی رقبا، بهره‌برداری کند

در مقابل هواوی، شرکت آمریکایی اپل قرار دارد که با کاهش رشد دورقمی خود، در پایین‌ترین رتبه‌ی ۵ تولیدکننده‌ی برتر جهان جای می‌گیرد. درواقع، درخواست برای محصولات کوپرتینویی‌ها، به‌جز آمریکای شمالی و کشورهای توسعه‌یافته‌ی آسیا، در تمامی مناطق جهان با کاهش روبه‌رو بود.

بیشترین کاهش فروش آیفون، در چین گزارش شد. در آن منطقه، سهم اپل از بازار در سه‌ماهه‌ی پایانی ۲۰۱۸ به ۸.۸ درصد رسید. درحالی‌که همین آمار در سه‌ماهه‌ی مشابه سال قبل، ۱۴.۶ درصد بود. فروش کل آیفون در سال ۲۰۱۸ نیز با رسیدن به عدد ۲۰۹ میلیون دستگاه، کاهش ۲.۷ درصدی را تجربه کرد.

آنشول گوپتا، مدیر ارشد تحقیقات گارتنر در بیانیه‌ای پیرامون گزارش منتشر شده گفت:

چالش اول اپل، خریدارانی هستند که به‌روزرسانی به محصولات جدید را به تعویق می‌اندازند. آن‌ها خواهان محصولاتی با نوآوری‌های بیشتر هستند. در مرحله‌ی بعد، رقبای چینی با محصولات میان‌رده و بالارده‌ی خود قرار دارند که فروش را برای اپل دشوار می‌کنند. هر ۲ چالش فوق، باعث کاهش فروش گوشی‌های هوشمند اپل شده‌اند.

تقاضا برای گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده، در اکثر بازارها بالا بود، اما تقاضا برای محصولات حرفه‌ای و بالارده در سه‌ماهه‌ی پایانی ۲۰۱۸ نیز روند نزولی داشت. کاهش نوآوری‌های قابل‌توجه در بخش گران‌قیمت بازار، همراه‌با افزایش قیمت‌ها، موجب کاهش تمایل برای به‌روزرسانی گوشی‌ها از سوی کاربران شد.

آمار فروش گوشی هوشمند

جدول مجموع فروش سالیانه‌ی ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸

در رتبه‌های بعدی فهرست بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های گوشی هوشمند، اوپو قرار دارد که با افزایش سهم خود از بازار جهانی در سه‌ماهه‌ی چهارم، رقیب هم‌وطن خود یعنی شیائومی را پشت سر گذاشت. آن‌ها ۷.۷ درصد از بازار را در اختیار گرفتند درحالی‌که شیائومی سهم ۶.۸ درصدی را به‌نام خود ثبت کرد.

به‌جز سامسونگ و اپل، تولیدکننده‌های بزرگ رشد سهم بازار را تجربه کردند

سه‌ماهه‌ی پایانی سال ۲۰۱۸، برای تولیدکننده‌ی مشهور چینی یعنی شیائومی، با اتفاقات خاصی همراه نبود. روند فروش آن‌ها تقریبا ثابت ماند و کاهش‌های ناچیزی را تجربه کردند. همین موارد، احتمال تلاش شیائومی برای تولید گوشی هوشمند تاشونده را بیش‌ازپیش تقویت می‌کند.

بازیگران بزرگ همچون هواوی و سامسونگ، در رویدادهایی جداگانه از نوآوری‌های جدید خود در تولید گوشی‌های هوشمند تاشونده رونمایی کردند (هواوی میت ایکس و گلکسی فولد). به‌همین دلیل، به‌نظر می‌رسد تولیدکننده‌ی دیگر چینی نیز در تلاش باشد تا با ارائه‌ی نوآوری خیره‌کننده، توجه کاربران را به سمت خود جلب کرده و حتی با معرفی محصولی ارزان‌تر، سهم خود از بازار را بیش‌ازپیش افزایش دهد. البته، هنوز هیچ آماری از استقبال کاربران از گوشی‌های تاشونده ایجاد نشده است و نمی‌توان عرضه‌ی چنان محصولاتی را ضامن موفقیت هیچ تولیدکننده‌ای دانست.

گوشی تاشدنی شیائومی / Xiaomi Foldable Phone

آمار کلی گارتنر ادعا می‌کند که فروش سالانه‌ی گوشی هوشمند در سال ۲۰۱۸، نسبت به سال قبل خود ۱.۲ درصد رشد داشته و به عدد ۱.۶ میلیارد دستگاه رسیده است. در آن آمار، بیشترین کاهش فروش، به آمریکای شمالی، کشورهای توسعه‌یافته‌ی آسیا/اقیانوسیه و چین تعلق داشت. گوپا در پایان صحبت‌های خود درباره‌ی گزارش منتشر شده می‌گوید:

در بازارهای توسعه‌یافته، تقاضا برای گوشی‌های هوشمند اکثرا به پرچمداران ۳ برند بزرگ (سامسونگ، اپل و هواوی) وابسته است. از آن گروه نیز ۲ برند، کاهش فروش را در سال ۲۰۱۸ تجربه کردند.

در مجموع، پیش‌گام بازار یعنی سامسونگ در سال ۲۰۱۸ سهم ۱۹ درصدی از بازار داشت که کمتر از سهم آن‌ها در سال ۲۰۱۷ یعنی ۲۰.۹ درصد بود. مقام دوم به اپل رسید که از ۱۴ درصد در سال ۲۰۱۷، به ۱۳.۴ درصد در سال ۲۰۱۸ رسید. هواوی در رتبه‌ی سوم قرار گرفت که سهم خود را از ۹.۸ درصد در سال ۲۰۱۷، به ۱۳ درصد در سال ۲۰۱۸ رساند. شیائومی در رتبه‌ی چهارم قرار گرفت که سهمش از ۵.۸ درصد به ۷.۹ درصد افزایش یافت. رتبه‌ی آخر ۵ تولیدکننده‌ی بزرگ جهان نیز به اوپو تعلق گرفت که افزایشی از ۷.۳ درصد به ۷.۶ درصد را تجربه کرد.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت چینی Shenzhen Xunlong، قیمت و مشخصات کامپیوتر تک‌ برد Orange Pi 3، رقیب رزبری پای ۳ را مشخص شد. 

 

شرکت چینی Shenzhen Xunlong، کامپیوتر تک برد جدید خود موسوم به Orange Pi 3  که در اصل رقیب اصلی رزبری پای ۳ محسوب‌می‌شود، معرفی کرد.

علاقه‌مندان می‌توانند نسخه‌ی پایه‌ی این سیستم ماژولار را با قیمت ۲۹.۹۰ دلار برابر با ۲۳.۵۹ پوند و نسخه‌ی با مشخصات بالاتر آن را با قیمت ۳۹.۹۰ دلار برابر با ۳۱.۴۸ پوند ازطریق AliExpress خریداری کنند.

 Orange Pi 3

ابعاد این سیستم تک‌بورد ۹۰در ۶۴ میلی‌متر و وزن آن تنها ۷۵ گرم بوده و از PCB آبی رنگ بهره می‌برد. این سیستم تک بورد از سیستم روی تراشه‌ی  Allwinner H6 چهار هسته‌ایARM Cortex-A53 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی ARM Mali-T720 بهره می‌برد. Orange Pi 3 دارای حافظه‌ی یک گیگابایتی LPDDR3 است که با افزایش قیمت ۵ دلاری (۳.۹۵ پوندی) می‌تواند تا ۲ گیگابایت افزایش یابد. با پرداخت همین هزینه، کاربران می‌توانند گزینه‌ی خرید دیگری با حافظه‌ی ۸ گیگابایتی eMMC را در اختیار داشته باشند. در مجموع Orange Pi 3 در چهار مدل مختلف به بازار عرضه شده است.

از نظر اتصالات، Orange Pi 3 از چهار پورت USB 3.0 Type-A، یک پورت USB 2.0 و یک پورت micro-USB 2.0 OTG با پشتیبانی از ورودی پاور بهره می‌برد. با این وجود از منبع تغذیه‌ی micro-USB پشتیبانی نمی‌کند. درنتیجه مصرف‌کنندگان نیاز به خرید شارژر DC با ولتاژ ۵ ولت و شدت جریان ۳ آمپر خواهند داشت.

مدل قیمت به دلار آمریکا قیمت به پوند 
Orange Pi 3 with 1GB LPDDR3 ۲۹.۹۰دلار ۲۳.۵۹ پوند
Orange Pi 3 with 1GB LPDDR3 and 8GB eMMC ۳۴.۹۰ دلار  ۲۷.۵۴ پوند
Orange Pi 3 with 2GB LPDDR3 ۳۴.۹۰ دلار ۲۷.۵۴ پوند
Orange Pi 3 with 2GB LPDDR3 and 8GB eMMC ۳۹.۹۰ دلار ۳۱.۴۸ پوند

شرکت چینی Shenzhen Xunlong، کامپیوتر تک برد جدید Orange Pi 3 را با پورت HDMI 2.0a با خروجی صوتی، خروجی HDCP 2.2 و خروجی ویدئویی Composite معرفی کرده است. Orange Pi از میکروفون یکپارچه و جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری نیز بهره می‌برد.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

شرکت OneWeb با پرتاب ۶ ماهواره به‌طور رسمی آزمایش پروژه‌ی اینترنت ماهواره‌ای با پوشش جهانی را آغاز کرد.

 

اخیراً ۶ ماهواره کوچک که هر کدام در ابعاد یک فریزر بودند توسط یک راکت اروپایی از آمریکای جنوبی به فضاپرتاب شدند. این پرتاب آغازکننده‌ی ایجاد یک شبکه‌ی ماهواره‌ای بسیار بزرگ است که در مجموع ۶۵۰ ماهواره را با هدف ایجاد پوشش جهانی اینترنت به فضا پرتاب خواهد کرد.

این ماهواره‌ها به شرکت آمریکایی OneWeb تعلق دارد. این شرکت که در پنج سال گذشته درحال توسعه‌ی این پروژه بوده است، قصد دارد از این ماهواره‌ها برای فراهم کردن ارتباط اینترنتی در هر نقطه از جهان با حداقل تأخیر در ارسال سیگنال استفاده کند. این برنامه، پروژه‌ای بلندپروازانه محسوب می‌شود که هنوز تحقق نیافته است. ماهواره‌های کنونی که اینترنت را از فضا تأمین می‌کنند، در ارتفاع ۳۵۴۰ کیلومتری بر فراز خط استوا قرار گرفته‌اند؛‌ فاصله‌ی زیادی که سرعت انتقال و اتصال را کاهش می‌دهد.

اما از فاصله‌ی حدود ۱۲۰۷ کیلومتری، ماهواره‌های برنامه‌ریزی‌شده‌ی این شرکت، فاصله‌ی بین دو قطب را به‌طور کاملاً هماهنگ طی می‌کنند و سیگنال‌ها را به پایانه‌های مستقر در زمین ارسال می‌کنند. از نظر تئوری، حداقل یک ماهواره در تمام زمان‌ها در معرض دید یک پایانه قرار خواهد گرفت، که درنتیجه پوششی یکپارچه را برای اکثر نقاط روی زمین فراهم می‌کند. پایانه‌ها نیز سیگنال‌های Wi-Fi، LTE و 3G را به دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های همراه و رایانه‌ها منتقل می‌کنند، حتی آن‌ دسته از این دستگاه‌ها که در حال حرکت هستند نیز این سیگنال‌ها را دریافت می‌کنند.

ماهواره/Satellite

تصویری هنرمندانه از یکی از ماهواره های OneWeb در فضا

آدریان استیکل، مدیرعامل وان‌وب به خبرگزاری ورج گفت:

مهم نیست که در ماشین، درحال قدم زدن یا در هواپیما هستید؛ از نظر ماهواره‌های ما، شما کاملاً بی‌حرکت محسوب می‌شوید. این موضوع باعث انتقال سیگنال شما از یک ماهواره به ماهواره دیگر می‌شود.

او همچنین در نظر دارد تا این پوشش اینترنت را برای مدارس و دولت‌های محلی در مناطق دوره افتاده قابل استفاده کند، زیرا در این مناطق استفاده از فیبر نوری بسیار گران تمام می‌شود یا مناسب نیست.

از نظر ماهواره‌های وان‌وب، افراد کاملاً بی‌حرکت هستند

پروژه اینترنت جهانی وان‌وب، برنامه‌ای بزرگ است که به پروژه شرکت رقیب یعنی اسپیس‌ایکس شباهت دارد. اسپیس‌ایکس نیز قصد دارد با استفاده از یک شبکه‌ی ماهواره‌ای بسیار بزرگ، پوشش جهانی اینترنت را فراهم کند. پروژه این شرکت که تحت عنوان استارلینک شناخته می‌شود، از لحاظ ابعاد از پروژه OneWeb بزرگتر است. این شرکت قصد دارد دو شبکه‌ی ماهواره‌ای را در فضا قرار دهد که در مجموع متشکل از ۱۲۰۰۰ ماهواره هستند. در فوریه سال ۲۰۱۸، شرکت اسپیس‌ایکس، دو ماهواره آزمایشی اولیه‌ی پروژه‌ی استارلینک را به‌منظور اعلان مالکیت بخشی از طیف موج رادیویی به فضا پرتاب کرد؛ محدوده فرکانسی که اسپیس‌ایکس می‌تواند برای برقراری ارتباط با ماهواره‌های خود از آن استفاده کند. پرتاب ماهواره اخیر شرکت OneWeb نیز به‌همین منظور است.

ماهواره/Satellite

یکی از ۶ ماهواره شرکت OneWeb که اخیراً به فضا پرتاب شدند

وان‌وب برای تحقق چشم‌اندازش مسیر آسانی را طی نکرده است و هنوز راه درازی تا رسیدن به موفقیت در پیش دارد. در سال ۲۰۱۷، کمیسیون ارتباطات فدرال، طرح‌های این شرکت را برای ارسال اولین شبکه‌ی ماهواره‌ای بسیار بزرگ پذیرفت، اما پرتاب اولین ماهواره آزمایشی به‌صورت دوره‌ای به تعویق افتاد. به‌محض اینکه ۶ ماهواره‌ی اولیه‌ی وان‌وب در شامگاه روز چهارشنبه ۲۷ فوریه سال ۲۰۱۹ به فضا پرتاب شدند، این شرکت امیدوار شد که تا پاییز امسال پرتاب بزرگ‌ترین شبکه‌ی ماهواره‌ای را به‌ فضا آغاز کند. برنامه این شرکت این است که ماهواره‌ها را در دسته‌های ۳۶ تایی که روی راکت‌های سایوز که توسط Arianespace هدایت می‌شوند، به فضا بفرستد. از این راکت برای پرتاب این ۶ ماهواره اخیر نیز استفاده شده است. در مجموع ۲۱ راکت سایوز برای تکمیل ارسال اولین شبکه‌ی ماهواره‌ای به فضا نیاز است.

استیکل در این‌باره گفت:

هماهنگ کردن همه‌ی این موارد با یکدیگر بسیار سخت بوده است. اما ما همکاران بسیار خوبی داریم، و من دوست دارم بگویم که درکنار هم نگه داشتن این گروه‌ها کار آسانی بوده، اما این کار حاصل سال‌ها تلاش و پشتکار است.

این شرکت پشتیبانانی نظیر سافت‌بانک، گروه ویرجین ریچارد برانسون، کوالکام  و ایرباس دارد. استیکل هزینه‌ی دقیق این شبکه‌ی ماهواره‌ای را نمی‌گوید، اما اظهار داشت که این شرکت تاکنون بیش از ۲ میلیارد دلار روی برای این پروژه هزینه کرده است.

استیکل گفت که ۶۵۰ ماهواره‌ی اولیه برای پوشش جهانی بیش از حد نیاز است، اما این شرکت قصد دارد که در آینده حتی ماهواره‌های بیشتری را به فضا پرتاب کند. بنابر گفته‌ی استیکل، ظرفیت شبکه‌ی ماهواره‌ای اصلی قرار است به‌سرعت توسط مشتریان کنونی وان‌وب استفاده شود. در نتیجه آن‌ها برای اینکه به مردم بیشتری خدمات ارائه دهند، به ماهواره‌های بیشتری نیاز دارند. استیکل در این‌باره گفت:

هرچه مردم بیشتری برای استفاده از این سرویس ثبت‌نام کنند، ما باید به‌همان نسبت ظرفیت را گسترش دهیم. ماهواره‌های ما را به‌عنوان ایستگاه‌های اصلی پرواز در نظر بگیرید. ما باید تعداد بیشتری از آن‌ها ایجاد کنیم و نسل دوم آن‌ها قطعاً پیشرفته‌تر از نسل اول است.

درنهایت، برنامه این است که ۱۳۳۰ ماهواره دیگر را در ارتفاعات مختلف به فضا بفرستند که مجموعه‌ی ماهواره‌های شرکت وان‌وب را به ۱۹۸۰ عدد می‌رساند. این شرکت هنوز منتظر دریافت تأییدیه‌ی کمیسیون ارتباطات فدرال است.

ماهواره/Satellite

ماهواره OneWeb قرار گرفته روی موشک سایوز 

با وجود شرکت‌هایی مانند وان‌وب و اسپیس‌ایکس که این شبکه‌های ماهواره‌ای چند میلیارد دلاری را توسعه می‌دهند، متخصصان نگران تأثیر این برنامه‌ها روی فضا هستند. درحال‌حاضر، حدود ۱۸۰۰ ماهواره‌ی عملیاتی در مدار قرار دارند. این برنامه‌های جدید می‌تواند این تعداد را ۴ برابر کند که به‌طور قابل‌توجهی خطر برخورد فضاپیماهایی را که در مدار یکدیگر قرار دارند، افزایش می‌دهد. همچنین بنابر پژوهشی که اخیراً توسط ناسا منتشر شده است، ۹۹ درصد این ماهواره‌ها زمانی‌که مأموریت خود را به‌پایان رساندند باید از مدار خارج شوند. که این مدت زمان برابر با ۵ سال است، در غیر این‌صورت خطر برخورد این ماهواره‌ها با یکدیگر در فضا به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

متخصصان نگران تأثیر برنامه‌های این‌چنینی روی فضا هستند

برنامه وان‌وب این است که پس از حدود ۵ سال ارتفاع این ماهواره‌ها را کاهش دهد و آن‌ها را به زمین نزدیک‌تر کند تا به سمت زمین کشیده شوند و در جو سوزانده شوند. استیکل در این‌باره گفت:

این ماهواره‌ها باید به روش بسیار کنترل‌شده‌ای از مدار خارج شوند، و ما روی این مسئله تمرکز بسیاری کرده‌ایم.

او همچنین اشاره می‌کند که اسپیس‌ایکس اخیراً ارتفاع برنامه‌ریزی‌شده ماهواره‌های استارلینک را تنظیم کرده و آن‌ها را روی صفحه‌ای متفاوت از ماهواره‌های وان‌وب قرار داده است؛ تغییری که به فضاپیماها کمک می‌کند تا از یکدیگر دوری کنند.

وان‌وب تاکنون تنها ۶ ماهواره به فضا فرستاده است. هنگامی‌که آن‌ها به فضا برسند، این شرکت نحوه‌ی حرکت آن‌ها را در فضا آزمایش می‌کند. این شرکت ایستگاه‌های زمینی در نروژ، کانادا و ایتالیا دارد که از آن‌ها برای ارتباط با ماهواره‌ها استفاده می‌کند. داده‌های جمع‌آوری‌شده از این آزمایش‌ها ممکن است برای بهبود نسل بعدی ماهواره‌ها استفاده شود که قرار است امسال به فضا پرتاب شوند.

البته که همه‌چیز به پرتاب اول بستگی دارد و استیکل می‌گوید همه‌ی کارکنان این شرکت مشتاق دیدن حرکت ماهواره‌ها در فضا هستند.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |

دانشمندان برای اجتناب از اثرات زیان‌بار آفت‌کش‌ها، روش کشت گیاهان همراه را برای کنترل آفات پیشنهاد می‌کنند.

 

دانشمندان برای اولین‌بار تاثیر سلاح طبیعی گل همیشه‌بهار را برای حفاظت از گیاهان گوجه‌فرنگی درمقابل آفت مخرب مگس سفید تأیید کردند. پژوهشگران دانشکده‌ی علوم طبیعی و محیطی دانشگاه نیوکاسل مطالعه‌ای انجام دادند تا چیزی را که باغبانان سرتاسر جهان برای نسل‌ها آن را باور داشته‌اند، ثابت کنند: گل همیشه‌بهار مگس‌های سفید گوجه‌فرنگی را دفع می‌کند.

در این مطالعه که در مجله‌ی PLOS ONE منتشر شد، متخصصان، لیمونین (که توسط گل همیشه‌بهار آزاد می‌شود) را به‌عنوان ترکیب اصلی مسئول دور نگه‌داشتن مگس سفید از گوجه‌فرنگی شناسایی کردند. این حشرات از بوی لیمونین فرار می‌کنند.

این مطالعه دارای ظرفیت معرفی یک روش ایمن و ارزان‌تر به‌جای آفت‌کش‌ها است. از آنجایی که لیمونین مگس‌ها را بدون کشتن دور می‌کند، استفاده از این ماده‌ی شیمیایی نباید منجر به ایجاد مقاومت شود و مطالعه نشان داده است که این ماده روی کیفیت محصول تاثیری ندارد. تمام کاری که برای دور کردن مگس‌های سفید باید انجام شود، قرار دادن گل‌های همیشه‌بهار در میان بوته‌های گوجه‌فرنگی‌ یا آویزان کردن ظرف‌های کوچک حاوی لیمونین درمیان بوته‌های گوجه‌فرنگی است، به‌صورتی که بوی آن در شاخ و برگ بوته‌های گوجه‌فرنگی پخش شود. این گروه پژوهشی تحت هدایت دکتر کولین تاش و نایل کانبوی، نشان داده‌اند که شاید بتوانیم محصولی شبیه به خوشبوکننده‌های هوا تولید کنیم که حاوی لیمونین خالص باشد و در گلخانه‌ها آویزان شده و موجب دور شدن مگس‌های سفید شود. نایل گفت:

ما با باغداران زیادی که می‌دانستند گل همیشه‌بهار در حفاظت از گوجه‌فرنگی دربرابر مگس‌های سفید مؤثر است، صحبت کردیم ولی این موضوع هیچ‌گاه به‌صورت علمی مورد بررسی و آزمایش قرار نگرفته بود. ما متوجه شدیم که ماده‌ی شیمیایی که به مقدار زیادی از گل‌های همیشه‌بهار آزاد می‌شود، لیمونین است.

گل همیشه بهار و گوجه فرنگی

این امر بسیار هیجان‌انگیز است زیرا لیمونین ارزان است، ضرری ندارد و استفاده از آن نسبت‌به آفت‌کش‌ها بسیار بی‌خطرتر است، به‌خصوص که لازم نیست روی خود گیاه استفاده شود و تنها رایحه‌ی ملایمی است که در هوا وجود دارد. بیشتر آفت‌کش‌ها روی محصولات کشاورزی اسپری می‌شوند. این عمل تنها آفت مورد نظر را نمی‌کشد بلکه هر چیزی ازجمله دشمنان طبیعی آفات را نیز از بین می‌برد. لیمونین حدود ۹۰ درصد از روغن موجود در پوست مرکبات را تشکیل می‌دهد و به‌طور معمول در خوشبوکننده‌های خانگی و مواد دافع حشرات دیده می‌شود. دکتر تاش گفت:

ظرفیت قابل توجهی در زمینه‌ی موارد مصرف لیمونین در محیط بسته یا محیط باز وجود دارد، ازطریق کاشت گل‌های همیشه‌بهار نزدیک گوجه‌فرنگی‌ها یا استفاده از لیمونین خالص. یکی از مزایای مهم دیگر استفاده از لیمونین این است که این ماده نه‌تنها برای زنبورها بی‌خطر است بلکه گیاه همیشه‌بهار شهدی برای زنبورها که از لحاظ گرده‌افشانی بسیار مهم هسنتد، مهیا می‌کند. باید از هر روش کنترل مگس‌های سفید که موجب کاهش استفاده از آفت‌کش‌ها شود و افزایش در تنوع زیستی گیاهی و جانوری را در سیستم‌های کشاورزی و گلخانه‌ای به‌همراه داشته باشد، استقبال شود.

پژوهشگران دو آزمایش گلخانه‌ای بزرگ انجام دادند. در آزمایش اول که در آن از گل‌های همیشه‌بهار فرانسوی استفاده کردند، نشان دادند که این اثرات وجود دارد و گل‌های همیشه‌بهار، گیاهان همراه موثری برای دور کردن مگس‌های سفید از بوته‌های گوجه‌فرنگی هستند. پژوهشگران در آزمایش دوم، توسط دستگاهی ترکیبات شیمیایی گازی و ترکیبات فرار منتشرشده از گیاهان را شناسایی کردند و توانستند مشخص کنند که دقیقا چه مواد شیمیایی از گل‌های همیشه‌بهار آزاد شده است.

علاوه‌بر‌این، آن‌ها درمورد این موضوع بررسی کردند که آیا کاشت پراکنده‌ی گیاهان همیشه‌بهار همراه دیگر گیاهان همراه که مگس‌های سفید آن‌ها را دوست ندارند، اثر دفع‌کنندگی را کم یا زیاد می‌کند. نتایج نشان می‌داد گیاهان دیگری هم می‌توانند موجب دفع این آفات شوند.

مگس سفید آفت گوجه فرنگی

مگس‌های سفیدِ بالغ، حشرات کوچک بید مانندی هستند که از شیره‌ی گیاهان تغذیه می‌کنند. آن‌ها ازطریق انتقال ویروس‌های مختلف و تحریک رشد کپک روی گیاه خسارات شدیدی به محصول وارد می‌کنند. دکتر تاش گفت:

تغذیه‌ی مستقیم مگس‌های بالغ و لاروها از گیاه منجر به ترشح مقدار زیادی عسلک توسط گیاه می‌شود. ترشح عسلک موجب می‌شود روی برگ گیاه پوشانده شود و ظرفیت فتوسنتز گیاه کاهش یابد و میوه نیز غیرقابل فروش شود.

پژوهشگران قصد دارند مطالعات بیشتری روی توسعه‌ی ترکیبی از سه گیاهِ همراه که سه آفت مهم گیاه گوجه‌فرنگی (مگس سفید، کنه‌ی تارتن و تریپس) را دفع می‌کنند، انجام دهند. آن‌ها همچین درنظر دارند که در بلندمدت راهنمایی درمورد استفاده از گیاهان همراه به‌عنوان روش جایگزین استفاده از آفت‌کش‌ها تهیه و منتشر کنند.



تاريخ : دو شنبه 13 اسفند 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |
صفحه قبل 1 ... 491 492 493 494 495 ... 3356 صفحه بعد