زنبورهای بالتیک نیش می‌زنند/حرکات آکروباتیک جتL-39 در نمایشگاه هوایی کیش

 بی‌شک یکی از تاثیرگذار‌ترین طرح‌های به جا مانده از دوران شوروی جنگنده سوخو 27 است؛ جنگنده‌ای که ناتو "فلانکر" صدایش می‌کند و در حقیقت مانورپذیر‌ترین جنگنده دنیا است و فلانکر را می‌توان معروف‌ترین جنگنده به‌جا مانده از جنگ سرد بدون هیچ تجربه جنگی دانست.  جنگنده‌ای که پس از فروپاشی شوروی، مهم‌ترین سهم صادرات جنگنده‌های روسی را تشکیل می‌دهد و شاید هر نیروی هوایی در دنیا در این آرزو باشد تا چند فروند از این جنگنده‌های بزرگ را در کلکسیونش داشته باشد. 


هدف اصلی از طراحی سوخو۲۷ ساخت رهگیری دوربرد به‌منظور اسکورت بمب‌افکن‌های استراتژیک شوروی به عمق اروپای غربی بود؛ جنگنده برتری هوایی که توان درگیری بدون دردسر با رهگیرهای سنگین بلوک غرب همچون اف۱۵ را داشته باشد. سوخو۲۷ همچون بیشتر رهگیرهای روسی در آن زمان در قالب جنگنده‌ای بزرگ با بال‌هایی کشیده طراحی شده بود؛ در‌حالی‌که از دو موتور قدرتمند آ ال ۳۱ نیرو می‌گرفت. استفاده گسترده از تیتانیوم (تا ۳۰‌درصد از کل بدنه) در کاهش وزن هواپیما تاثیر بسزایی داشت. خصوصیات آیرودینامیکی هواپیما به جنگنده‌ این امکان را می‌داد تا از عهده پیچیده‌ترین مانورهای هوایی برآید.

برخی كارشناسان بر اين عقيده هستند كه جنگنده سوخوی27، حاصل يک مناقصه انجام شده جهت توليد جنگنده بين شركتهای ميگويان – گيرويچ و سوخوی بوده است و ماحصل اين مناقصه، منجر به توليد سوخوی27 و ميگ29 شده است كه ظاهری شبيه به هم دارند؛ اما اينطور هم نيست، زيرا سوخوی27 به عنوان يک جنگنده شكاری - رهگير و برتری هوايی دوربرد شناخته می‌شود.


زنبورهای بالتیک نیش می‌زنند/حرکات آکروباتیک جتL-39 در نمایشگاه هوایی کیش
سوخو-27 يک جنگنده برتری هوايی می‌باشد كه تقريبا هيچ هواپيمایی توانایی مقابله با آن‌را ندارد و در صورت استفاده از خلبانان مجرب و كارآزموده،می‌تواند به سرعت آسمان را از وجود هواپيماهای دشمن پاكسازی كند. اين جنگنده تواناييهای بسيار زيادی در حملات هوا به زمين دارد و می‌توان از آن بعنوان يک بمب افكن ضربتی استفاده كرد. در واقع سوخو-27 با برد پروازی بيش از 4000 كيلومتر و توانايی حمل 10 موشک هوا به هوا يا 6 موشک هوا به سطح يا 32 بمب 250 كيلوگرمی و تجهیزات دیگر، يک زرادخانه مرگبار هوايی است. برد رادار اين هواپيما 240 كيلومتر(در مدلهاي پيشرفته تر 400 كيلومتر) است و می‌تواند از فاصله 185 كيلومتری همزمان به 10 هدف حمله كند. 


** مشخصات سوخو27

خدمه: یک یا دو
طول: ۲۱/۱۹* متر
پهنای بال: ۱۴/۷ متر 
ارتفاع: ۵/۹۲ متر
بال: مساحت ۶۲ متر مربع 
وزن خالی: ۱۶۳۸۰ کیلو
وزن بارگیری: ۲۳۴۳۰ کیلو 
بیشینه وزن برخاست: ۳۰۴۵۰ کیلو 
سرعت بیشینه: ۲/۳۵ ماخ برد: ۳۵۳۰ کیومتر 
سقف پروازی: ۱۸۵۰۰ متر
نرخ اوج‌گیری: ۳۲۵ متر بر ثانیه 
بارگیری بال: ۳۷۱ کیلو بر متر مربع 
نسبت نیرو به وزن: ۱/۰۹

**سوخو ۲۷ روسی برای انجام نمایش هوایی در نمایشگاه هوایی کیش

در راستای هرچه باشکوه‌تر برگزار شدن هشتمین نمایشگاه بین‌المللی هوایی ایران که از تاریخ 26 لغایت 29 آبان ماه امسال در مرکز نمایشگاه‌های کیش، 6 فروند جنگنده سوخو 27 روسی برای اجرای نمایش هوایی در این نمایشگاه حضور خواهند یافت.

این جنگنده‌ها، از گروه آکروباتیک Russkiye Vityazi و Stvizhy کشور روسیه در بخش نمایش‌های پروازی کشورهای خارجی طی 4 روز برگزاری نمایشگاه، عملیات پروازی نمایشی به اجرا خواهند گذاشت. این اولین بار در تاریخ هوانوردی ایران است که تیم آکروباتیک جنگنده‌های سوخو 27 روسی برای نمایش هوایی به ایران می‌آیند.


زنبورهای بالتیک نیش می‌زنند/حرکات آکروباتیک جتL-39 در نمایشگاه هوایی کیش

** زنبورهای بالتیک به نمایشگاه هوایی کیش می‌آیند


تیم آکروباتیک هوایی زنبورهای بالتیک (Baltic Bees) همزمان با برگزاری نمایشگاه هوایی کیش - 2016 در طول برگزاری این نمایشگاه در آسمان جزیره کیش، نمایش هوایی برگزار می‌کنند.تیم هوایی زنبورهای بالتیک، شامل 6 فروند هواپیمای جت L-39 است که قرار است که چندین دوره نمایش هوایی با انجام پروازهای شگفت‌انگیز و جذاب، برای بازدید کنندگان از نمایشگاه هوایی کیش برگزار کنند.تیم آکروباتیک زنبورهای بالتیک یک تیم هوایی مشهور در سطح جهان است که دفتر مرکزی این تیم، شهر ریگا پایتخت کشور لتونی واقع است. این تیم پیش از این نیز در برخی نمایشگاه‌های هوایی مشهور جهان به اجرای برنامه پرداخته است.


زنبورهای بالتیک نیش می‌زنند/حرکات آکروباتیک جتL-39 در نمایشگاه هوایی کیش

** جت L-39  زنبوری که نیش می‌زند

هواپیمای آموزشی نسل دوم تولید شرکت Aero Vodochody است که در ۴ نوامبر سال ۱۹۶۸ میلادی اولین پرواز خود را انجام داد که یک هواپیمای چند منظوره است. این هواپیما در سال ۱۹۷۱ وارد به خدمت شد و تا سال ۱۹۹۷، ۲۸۰۰ فروند از این هواپیمای آموزشی در تمام مدل‌ها ساخته شده‌اند. مدل‌های ال – ۲۹ سی، ال – ۳۹ زیت او و ال – ۳۹ زیت ای، می‌توانند به عنوان هواپیماهای جنگی هم استفاده شوند. این هواپیما به دلیل خلبانی ساده، برای عملیات آکروباتیک هم مناسب است.



زنبورهای بالتیک نیش می‌زنند/حرکات آکروباتیک جتL-39 در نمایشگاه هوایی کیش


** مشخصات زنبور نیش دار

ورود به خدمت: سال ۱۹۷۴ میلادی
خدمه: دو خلبان
طول: ۱۲٫۲ متر
طول بالها: ۹٫۵۴ متر
ارتفاع: ۴٫۷۷ متر
وزن خالی: ۴۱۵۰ کیلوگرم
نهایت تحمل وزن در هنگام تیک-آف: ۵۷۰۰ کیلوگرم
موتور: یک موتور توربوفن از نوع ZMBD Progress DV-2
رانش: ۲۱٫۵۷ Kn
نهایت سرعت: ۸۷۶ کیلومتر بر ساعت
شعاع عملیاتی : ۱۸۰۰ کیلومتر (با سوخت اضافی)
توپ : یک توپ دو لول ۲۳ میلیمتری با قابلیت شلیک ۱۸۰ تیر در ثانیه.
بمب: توانایی حمل بمب ۵۰۰ کیلوگرمی را دارد.
موارد دیگر: لازم به ذکر است این هواپیما توانایی حمل راکت های ۵۷ میلیمتری یا ۱۳۰ میلیمتری را داراست.



زنبورهای بالتیک نیش می‌زنند/حرکات آکروباتیک جتL-39 در نمایشگاه هوایی کیش

 **  شریک ایران در زمان ‌های تحریم

" تهران " و " مسکو " بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی روابط بسیار خوبی را در همه زمینه مخصوصا در زمینه‌های " تجاری " و " اقتصادی " آغاز کردند به گونه‌ای که در زمینه تجارت این دو کشور علاوه بر سرمایه‌گذاری در بخش انرژی و سوخت در بخش کشاورزی نیز قراردادی را در سال 2009 میلادی به امضا رساندند؛ در ادامه نیز در سال 2010 قراردادی برای افزایش همکارها در زمینه انرژی میان دو کشور به امضا درآمد. 

در زمینه نظامی نیز ایران و روسیه قراردادهایی در زمینه‌های مختلف مانند خرید سامانه‌های موشکی را امضا کردند؛ اما متاسفانه با تصویب قطع‌نامه 1929 توسط سازمان ملل فروش هرگونه سلاح به ایران ممنوع شد و روسیه نتوانست به قرارداد خود عمل کند که البته اخیرا تحویل سامانه "S 300" پنجره جدیدی در تعاملات دو کشور به وجود آورد.

**  تجهیزات " پیشرفته روسی  در راه ایران

بنا بر برخی گفته ها ایران برای خرید تجهیزات جدید و پیشرفته نظامی با کشورهایی مانند روسیه، چین، فرانسه وارد مذاکره شد تا تجهیزاتی مانند تانک و جنگنده و سامانه موشکی از آنها خریداری کند؛ در این میان " وزارت دفاع " ایران از آنجایی که رابطه دوجانبه خوبی بین " تهران " و " مسکو " برقرار است و با توجه به همکاری‌های خوبی که در جنگ با گروه‌های تروریستی در سوریه با هم داشتند و با توجه با این نکته قراردادهایی برای خرید تجهیزات نظامی در گذشته میان ایران و روسیه بسته شده بود دولت ایران علاقه بیشتری برای خرید تجهیزات از روسیه نشان داد.

در حال حاضر ایران تجهیزاتی مانند " سامانه موشکی S300 " را که قبلا برای خرید آنها اقدام به بستن قرارداد کرده بود در چند مرحله دریافت کرد و در کنار تحویل این سامانه رایزنی برای خرید  تجهیزاتی مانند " تانک T90 " و جنگنده " سوخو 30 " انجام شده و در کنار آنها شنیده‌ها حاکی از این است این یگان مسلح کشور قصد دارد که تجهیزات پیشرفته دیگری مانند بالگرد را نیز از کشور روسیه خریداری نماید.





تاريخ : سه شنبه 4 آبان 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |