رئیس سازمان فضایی ایران از آمادگی ایران خبر داد ایجاد سامانه پایش گرد و غبار با استفاده از فناوری ف

 

گرد و غبار در خوزستان

در مراسم افتتاحیه کارگاه بین‌المللی استفاده از فناوری فضایی در پایش خشکسالی و گرد و غبار منطقه خاورمیانه، رئیس سازمان فضایی ایران از آمادگی این سازمان نسبت به ایجاد سامانه پایش گرد و غبار با استفاده از فناوری فضایی در مرکز پایش ماهواره‌ای ماهدشت، با همکاری با سازمان ملل، کشورهای منطقه و مراکز فضایی و تحقیقاتی فرامنطقه‌ای خبر داد.

 دکتر بهرامی ابراز امیدواری کرد: ایجاد سامانه پایش گرد و غبار در قالب همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و با همکاری سازمان ملل از نتایج ملموس و مفید این کارگاه و نشست‌های تخصصی آن باشد.

وی با اشاره به اقدامات این سازمان به منظور توسعه و فرهنگ سازی فناوری فضایی در حوزه‌های کاربردی و ارائه خدمات به جامعه به تفاهم نامه همکاری این سازمان با سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات شیلات ایران، موسسه ژئوفیزیک، وزارت نیرو و سازمان نقشه‌برداری اشاره و خاطرنشان کرد: سازمان فضایی ایران آمادگی دارد تا در دیگر زمینه‌هایی که فناوری فضایی در آن قابل استفاده است با سازمان‌های ذی‌ربط و مراکز تحقیقاتی ملی و بین‌المللی همکاری کند.

دکتر بهرامی افزود: در همین راستا انجام دو پروژه مشترک تحت عناوین تهیه منحنی طول دوره رشد اراضی کشاورزی استراتژیک در سطح کشور و تهیه نقشه پراکنش اراضی کشاورزی با تمرکز بر اراضی زیرکشت گندم و جو در برنامه کاری سازمان فضایی ایران و وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفت.

وی در خصوص تفاهم نامه با سازمان حفاظت محیط زیست، ادامه داد: هدف تفاهم نامه فوق همکاری طرفین در ایجاد سامانه‌های کاربردی پایش ماهواره‌ای برای حفاظت از تنوع زیستی و عرصه‌های طبیعی شامل جنگل‌ها، تالاب‌ها، پهنه‌های دریایی، زیستگاه‌ها، مناطق حساس و رودخانه‌های حفاظت شده، همچنین پایش ماهوره‌ای مخاطرات از جمله خشکسالی، حریق، سیل، آلودگی‌های نفتی، گرد و غبار است.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به چارچوب‌ها و موافقت‌نامه‌های مختلف بین‌المللی در حوزه مدیریت مخاطرات طبیعی به چند مورد اشاره کرد و گفت: موافقت‌نامه تغییر اقلیم پاریس در سال 2015 میلادی به منظور پایش و کاهش اثرات تغییر اقلیم، برنامه توسعه پایدار تا سال 2030 میلادی که در طی آن 17 آزمان اصلی مورد تاکید قرار گرفت 169 شاخص جهانی تعریف شده است و چارچوب سندی برای کاهش خطرپذیری بلایا بین سال‌های 2015 تا 2030 که بر موضوع همچون شناخت خطرپذیری بلایا و نیز آمادگی برای وقوع بلایا تاکید شده است، ‌از آن جمله است.

وی همچنین با اشاره به برنامه کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماوراء جو سازمان ملل مبنی بر تدوین برنامه این کمیته تا سال 2030 میلادی و برگزاری اولین کنفرانس جهانی با موضوع اکتشاف و استفاده صلح‌آمیز از فضای ماوراء جو در سال 2018 همزمان با پنجاهمین سالگرد آن از آمادگی سازمان فضایی ایران در این خصوص با دفتر فضای ماوراء جو سازمان مللUNOOSA خبر داد.

دکتر بهرامی خاطرنشان کرد: سازمان فضایی ایران از سال 2009 میلادی به عنوان دفتر حامی منطقه‌ای برنامه SPIDER سازمان که برنامه استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بلایای طبیعی و واکنش سریع می‌باشد با UNOOSA همکاری داشته و تدوین متدولوژی پایش خشکسالی و کتابچه تجربیات ایران در زمینه مدیریت خشکسالی از جمله این موارد است.





تاريخ : شنبه 15 آبان 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |