برای نخستین بار شاهد یک دنباله‌دار نادر باشید

 

دنباله‌دار

سازمان فضایی ناسا اعلام کرده که یک دنباله‌دار نادر برای نخستین بار از زمین قابل مشاهده خواهد بود.

 به نقل از ساینس، علاقمندان می‌توانند دنباله‌دار C/2016 U1 NEOWISE را که توسط  دانشمندان  ناسا کشف شده این هفته تنها با دوربین چشمی یا تلسکوپ‌های کوچک مشاهده کنند.

این دنباله‌دار سپس در مداری که هزاران سال طول خواهد کشید به دامنه‌های بیرونی منظومه شمسی سفر خواهد کرد.

احتمال مشاهده این دنباله‌دار برای این هفته پیش‌بینی شده و ممکن است به دلیل درخشش غیرقابل پیش‌بینی آن حتی بتوان با چشم غیرمسلح نیز این جسم را مشاهده کرد.

دنباله‌دار C/2016 U1 NEOWISE برای ساکنان نیمکره شمالی زمین در جنوب شرق آسمان و مدت کوتاهی قبل از طلوع آفتاب قابل مشاهده خواهد بود. این جسم به مسیر خود به سمت جنوب ادامه داده و در روز 144 ژانویه به داخل مدار سیاره ناهید در نزدیکی خورشید می‌رسد و در ادامه مجددا به سمت دامنه‌های بیرونی منظومه شمسی حرکت خواهد کرد.

ماموریت نئووایز ناسا تاکنون چند جسم دیگر سماوی را کشف کرده که یکی از آن‌ها چیزی بین یک سیارک و دنباله‌دار است. این جسم که 2016 WF9 نام دارد، نوامبر 20166 توسط دانشمندان کشف شد. این جسم نیز در مداری قرار دارد که منظومه شمسی را دور خواهد زد. 2016 WF9  در دورترین فاصله خود از خورشید به مدار  مشتری نزدیک خواهد شد.

این جسم در مسیری معادل 4.9 سال زمینی به سمت داخل منظومه شمسی سفر کرده، از زیر کمربند سیارکی و مدار سیاره مریخ می‌گذرد و به داخل مدار زمین وارد خواهد شد. پس از آن، 2016 WF9 به سمت محیط بیرونی  منظومه بازخواهد گشت.

اجسامی که از مدارهای اینچینی برخوردارند، ممکن است از منشاهای گوناگونی برخوردار باشند. ممکن است این جسم در ابتدا یک دنباله‌دار بوده یا از جمعیت اجسام سیاره درون کمربند اصلی سیارکی بیرون رانده شده باشد.

این جسم در حوالی روز 25 فوریه (هفتم اسفند) به مدار زمین نزدیک خواهد شد و از فاصله نزدیک به 51 کیلومتری سیاره عبور خواهد کرد. مسیر 2016 WF9 به خوبی برای ستاره‌شناسان شناخته شده بوده و هیچ خطری برای زمین  ایجاد نخواهد کرد.

مساحت 2016 WF9 نسبتا بزرگ بوده و بین 0.5 تا یک کیلومتر است. همچنین به دلیل تیره بودن آن، تنها چند  درصد از نور از  سطح آن منعکس می‌شود.





تاريخ : سه شنبه 14 دی 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |