عوارض نوشیدنی‌های شیرین در کودکان

 مطالعات جدید نشان داده، دو سوم کودکان حداقل روزانه یک لیوان نوشیدنی شیرین مصرف می‌کند که مملو از شکر و افزودنی‌هایی است که به عنوان مجاز روی مواد خوراکی برچسب می‌شوند اما در واقع غیر مجاز و مضر سلامتی هستند و 30 درصد کودکان روزانه دوبار یا حتی بیشتر از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند. 

آمارگیری مراکز کنترل بیماری‌ و مرکز ملی بهداشت نشان می‌دهد، ده درصد کالری روزانه کودکان با یک لیوان نوشیدنی شیرین تأمین می‌شود که اگر آنها بیش از یک لیوان مواد قندی شیرین استفاده کنند، درصد این کالری دریافتی نیز افزایش می‌یابد. این در شرایطی است که کودکان بنا به شرایط سنی خود از مواد خوراکی شیرین دیگری نیز استفاده می‌کنند که تمام این‌ها نیز دارای مواد قندی است. 

با توجه به این‌که هر کودکی بستنی، شکلات، چیپس و پفک را دوست دارد و در کنار این نوشابه و فست‌فودهای مضر نیز استفاده می‌کند، می‌توان افزایش آمار چاقی و دیابت را امری طبیعی دانست. 

دیابت نوع 2،‌ پوسیدگی دندان، کلسترول بالا و اضافه وزن شایع‌ترین عوارض نوشیدنی‌های شیرین در کودکان است. 

سخنگوی انجمن آشامیدنی آمریکا معتقد است، کودکان و بزرگسالان باید بدانند با مصرف هر نوشیدنی شیرین بدن آنها چه مقدار شکر دریافت می‌کند؛ عوارض آنها برای مردم روشن شود و جایگزین مناسبی برای این نوشیدنی‌های قندی ارائه شود تا بتوان آمار رو به رشد چاقی و دیابت در کودکان را کاهش داد. 

فارس





تاريخ : سه شنبه 12 بهمن 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |