تکنولوژی های موجود برای رانندگی امن تر نوجوانان

 

در این‌ که افراد بالغ و بیشتر از سن ۱۸ سال مجاز به رانندگی هستند، شکی نیست، اما بارها دیده یا شنیده‌ایم که متأسفانه نوجوانانی با سرعت‌هایی باورنکردنی و با بی‌احتیاطی کامل به کام مرگ کشیده شده‌اند.

از این‌رو سازندگان خودرو از سال ۲۰۰۹ تا کنون، گام را در این عرصه فراتر نهاده و به کمک والدین نوجوانان و جوانان آمده‌اند. از جمله این سازندگان می‌توان به شرکت خودروسازی فورد اشاره کرد که در بعضی از محصولات خود تکنولوژی Ford MyKeyy تعبیه نموده است. به کمک این فناوری با باز بودن کمربند، حتی رادیو نیز روشن نخواهد شد. در سرعت‌های بالا و با گذر از محدوده‌ای که والدین تعیین می‌کنند، راننده با یک صدای «دینگ» مواجه می‌شود و حتی صدای سیستم صوتی نیز کاهش می‌یابد.

در کنار فورد، شرکت کیا نیز با سرویس UVO eService، جنرال موتورز با قابلیت Teen Driver و برخی دیگر از  تولیدکنندگان همگی در خدمت والدین هستند تا اطلاعات لحظه‌ای از آنچه فرزندانشان پشت فرمان انجام می‌دهند، در اختیار آن‌ها قرار دهند.

اما از جایی که باید همیشه شرایط حال را مدنظر قرار داد، در ادامه به چند نمونه از تکنولوژی‌هایی اشاره می‌کنیم که در خودروهای تولید داخل نیز قابل استفاده هستند و می‌توانند تا حدودی شما را نسبت به رانندگی فرزندانتان مطلع کنند.

نمایشگر های GPS

رانندگی جوانان

حتی اگر خودروی مدل بالایی نداشته باشید، مطمئنا به ایمن رانندگی کردن نوجوان یا جوان خود اهمیت زیادی می‌دهید و به فکر کنترل احتمالی آن‌ها هستید. لازم نیست خودروی پورشه یا مازراتی داشته باشید؛ تولیدکنندگان ردیاب‌های جی‌پی‌اس فکر این را هم کرده‌اند. کافی است یک ردیاب به اندازه‌ی فندق (یا بزرگ‌تر) به زیر داشبورد متصل کنید و با نصب اپلیکیشن‌های اختصاصی در تلفن همراه خود، هر لحظه از مکان فعلی و میزان سرعت خودرو مطمئن شوید. یکی از این گجت‌ها Voxx Carlink ASCL4 است که می‌تواند به هر خودرویی متصل و با iOS و Android همگام‌سازی شود. این گجت علاوه بر این که می‌تواند به‌عنوان یک اسپیکر و میکروفون برای فرزندتان هنگام تماس‌ها عمل کند، پس از هر بی‌احتیاطی برای شما یک نوتیفیکیشن ارسال خواهد کرد. اما اگر باز هم بخواهیم آن را ساده‌سازی کنیم، جی‌پی‌اس‌های ردیاب خودرویی هستند که هم‌اکنون در داخل کشور عرضه‌ می‌شوند و تنها با یک سیم کارت، مکان فعلی خودرو و سرعت متوسط یک دقیقه‌ی اخیر خودرو را در اختیارتان قرار می‌دهند. ضمنا می‌توانید با تماس با آن از صحبت‌های افراد داخل خودرو مطلع شوید، بدون آن‌که به این امر پی ببرند!

صحبت با تلفن همراه ممنوع!

تلفن و رانندگی

سازمان حمل و نقل ایالات متحده آمریکا طی تحقیقاتی اعلام کرد نوجوانان و جوانان بارها بیشتر از رانندگان پخته‌تر علاقه‌مند به صحبت با تلفن همراه پشت فرمان خودروی خود هستند. البته ناگفته نماند پیامک زدن و تلگرام فرستادن پشت ترافیک و چراغ قرمز در تهران هیچ جایگزینی ندارد!

اما با اپلیکیشن ZoomSafer دیگر جای نگرانی نیست؛ این برنامه که قابلیت اتصال به Voxx Carlink ASCL4 دارد، امکان شیطنت‌های رانندگی نوجوانانه را از آن‌ها دریغ می‌کند. همچنین برنامه carplay اپل نیز به‌صورت مستقل امکان برقراری تماس، دریافت موقعیت‌های جغرافیایی یا گوش دادن به موسیقی‌های دلخواه را تنها به‌صورت Voice-Activated یا مبتنی بر صدا میسر می‌کند.

هوندا سیویک نیز ابزاری رایگان مشابه Siri Eyes در اختیار رانندگان قرار می‌دهد. جایگزین نزدیک به آن همان‌طور که خودتان مطلع هستید، سیستم‌ بلوتوثی دارای اسپیکر و میکروفونی است که به سیستم ضبط خودرو متصل می‌شود و در کسری از ثانیه، هم تماس می‌گیرد و هم به تماس‌ها پاسخ می‌دهد.

خودرو های خودران یا ...؟

اتومبیل خودران گوگل

هیچ چیز بهتر از رانندگی خودران توسط خود اتومبیل نیست؛ هم ایمن‌تر می‌راند و هم نگران اشتباه‌های فردی و احتمالی نوجوان خود نیستید. اما با وجود این‌که این تکنولوژی‌ها خیلی محدود و بعضا نایاب هستند، آپشن‌هایی وجود دارند که می‌توانند تجربه ایمن‌تری برایمان به همراه داشته باشند. 

سیستم Teen Driver شرکت شورولت مجهز به هشدار دید کور در دو کناره خودرو است، که مشابه این تکنولوژی در MyKey فورد نیز وجود دارد. همچنین با آپشن MyKey شرکت فورد، علاوه بر موارد بالا، یک دستیار هوشمند پارک خودرو و هشدار تصادف نیز در اختیار خواهید داشت. نکته قابل توجه اینجا است که هیچ یک از این ویژگی‌ها نمی‌توانند توسط فرزندتان به‌صورت موقت یا دائم از کار بیافتند.

در پایان، یک خبر خوشحال‌کننده دیگر این است که شرکت GM (جنرال موتورز) در حال توسعه سیستم ترمز هوشمندی است که با استفاده از GPS و Wi-FI به‌طور خودکار فعالیت می‌کند و قرار است سامانه‌های راداری پیشین را کنار بگذارد و با نهایت دقت به ایمن‌سازی راه‌ها بپردازد.

موارد ذکرشده همگی راهنما و کمکی است و برای داشتن تجربه رانندگی و سفری ایمن‌تر، اما آیا به نظر شما بهتر نیست به‌جای اجبار، فرزندانمان را متقاعد کنیم با این وضعیت مسیر‌ها و ایمنی خودروها، ایمن‌تر برانند؟!





تاريخ : جمعه 15 بهمن 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |