چه كسانی به تولد حضرت مهدی علیه السلام گواهی داده‌اند؟

 

چه كسانی به تولد حضرت مهدی علیه السلام گواهی داده‌اند؟در آستانه میلاد با سعادت امام عصر، حضرت مهدی (عج) و نیمه شعبان در خصوص اشخاصی که به تولد حضرت مهدی (عج) شهادت داده‌اند را در این گزارش آورده‌ایم. 
 
ابتدا به حكیمه عمه‌ امام عسكری (ع) و خواهر امام هادی (ع) اشاره می‌کنیم. امام عسكری (ع) او را برای افطار در روز 14 شعبان به منزل خود دعوت كرده و از او خواستند كه شب 15 شعبان را در منزل ایشان بمانند و به او فرمودند كه قرار است فرزندی برایشان به دنیا  بیاید. 
 
حكیمه خاتون ماجرای شب نیمه شعبان و سحرگاه آن را كه امام زمان (عج) در آن به دنیا آمده‌اند برای شیعیان نقل كرده است. شخص امام عسكری (ع) هم با فرستادن گوشت قربانی به مناسبت ولادت فرزندشان به خانه برخی از شیعیان بسیاری از آنان را از ولادت امام زمان (عج) آگاه كرده و مسرور ساختند.
 
نسیم و ابوغانم نیز دو تن از خدمتكاران خانه‌ امام عسكری (ع) بوده‌اند و ماجرا‌هایی از آن حضرت در دوران كودكی مطرح كرده‌اند، یكی از ماجراهایی كه ابوغانم نقل كرده چنین است: «برای امام عسكری علیه‌السلام فرزندی به دنیا آمد. ایشان آن فرزند را در سومین روز ولادت به جمعی از یاران خویش نشان دادند و فرمودند: این پسر امام شما پس از من و جانشین من در میان شماست. این همان قائمی است كه مردم به منتظر و چشم به راه او خواهند بود.» 
 
همچنین گزارش یك دیدار چهل نفری با امام زمان (عج) نیز توسط محمد بن عثمان، نایب نخست امام زمان علیه‌السلام نقل شده است. امام عسكری (ع) در این دیدار خصوصی، فرزند خود را به آنان نشان دادند و فرمودند: «این پسر، امام شما بعد از من است و جانشین من در میان شماست. او را اطاعت كنید تا پس از من دچار اختلاف نشوید كه  اگر چنین شود هلاك خواهید شد و بدانید كه او را بعد از این نخواهید دید. [زیرا غیبت خواهد كرد»
 
اما كامل بن ابراهیم مدنی از شیعیانی بوده كه به نمایندگی گروهی از شیعیان برای پرسیدن  سؤالی خدمت امام عسكری (ع) در سامرا رسیده بود و امام زمان (عج) در حالی كه كودكی خردسال بودند در محضر پدر او را ارشاد و هدایت كردند. كامل بن ابراهیم حدیث بسیار ارزشمندی را از امام زمان (عج) نقل كرده است. 
 
بلاذری دانشمند بزرگ سنی (متوفای سال 339 قمری) هم امام زمان (عج) را در مكه دیده و از ایشان حدیث نقل كرده است. حدیث مزبور را 15 تن از علمای اهل سنت در كتاب‌های خود آورده‌اند. همچنین ابن خَلِّكان مورخ معروف سنی نیز در كتاب تاریخ خود نوشته است فرزند امام حسن عسكری (ع) كه شیعیان او را مهدی منتظر می‌دانند در روز جمعه نیمه‌ ماه شعبان سال 255 متولد شده است. 
 
در آخر پیر زنی كه در همسایگی امام عسكری (عج) در خانه یكی از اهل سنت به نام احمد بن بلال كاتب زندگی می‌كرده در شب ولادت امام زمان علیه‌السلام به خانه‌ امام عسكری علیه‌السلام فرا خوانده شد تا در زمان ولادت، همراه حضرت نرجس (س) باشد. 
 
وی در طی سالیان دراز این خبر را از احمد بن بلال كاتب سنی مخفی ‌داشته است، لكن در سال 281 به مناسبتی برای احمد بن بلال كاتب بازگو كرده است. احمد نیز این ماجرا را برای یکی از دوستان شیعه‌اش به نام حنظله بن زکریا نقل کرده است- احمد بن عبدالله هاشمی نیز نقل كرده ‌است كه همراه 38 تن دیگر امام زمان (عج) را در همان سال‌های نخست زندگی‌اش دیده‌اند.
 
 
منابع:
امام مهدی از ولادت تا ظهور 
روزگار رهایی 
خورشید مغرب 
کمال‌الدین باب 42 ج 1و2
کتاب الغیبه شیخ طوسی ص 246 ج 216 ، 319، 226
مال‌الدین باب 43 ج 2   
مهدی موعود و دانشمندان عامه  ویرایش 1384




تاريخ : جمعه 22 ارديبهشت 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |