چگونه اندرويدي شاداب داشته باشيم؟

 

تلفن‌هاي اندرويدي با گذشت زمان كند و از مدافتاده مي‌شوند، اما نكات زير مي‌تواند به شما كمك كند تا تلفن‌تان مثل روز اول كار كند.تلفن اندرويدي شما يك رايانه قدرتمند است؛ اما مانند همه رايانه‌ها بدون مراقبت و نگهداري مناسب نمي‌تواند آن طور كه بايد كار كند. اگر شما نيز تلفن اندرويدي داريد، شايد بدانيد تلفن‌تان بعد از چند ماه استفاده، كندتر از زماني كه آن را خريده‌ايد، كار خواهد كرد.براي اين موضوع چند دليل وجود دارد كه در اين نوشتار به شما ارائه مي‌كنيم تا تلفن هوشمند اندرويدي خود را در بهترين حالت نگه داريد. شما مي‌توانيد بسياري از پيشنهادهايي را كه در اين نوشتار به شما مي‌دهيم با يك تنظيم مجدد كارخانه‌اي ساده انجام دهيد.

كش (cache) گوشي‌تان را پاك كنيد

آيا برنامه‌اي داريد كه پيوسته به طور ناگهاني اجرا مي‌شود؟ به جاي به زوربستن (force-closing) يا حذف (uninstall) آن، سعي كنيد كش (cache) آن را پاك كنيد.اين روش ساده مي‌تواند شما را در حل مشكلات ناشي از برنامه‌هاي مزاحم ياري كند، بدون اين كه مشكل جديدي برايتان ايجاد كند. براي پاك‌كردن cache يك برنامه، منوي تنظيمات را در گوشي تان باز كنيد و روي برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها (Applications) كليك كنيد. بعد از آن، مديريت برنامه‌ها (Manage Applications) را انتخاب كرده و برنامه‌اي را كه برايتان مشكل ايجاد كرده بود، برگزينيد. نگران نباشيد، تمام داده‌ها و اطلاعات‌تان دست نخورده باقي مي‌ماند؛ شما فقط از دست فايل‌هاي موقت كه ممكن است موجب آزارتان شود، خلاص مي‌شويد.

برنامه‌ها را حذف كنيد

اگرچه حذف برنامه‌ها كار مناسبي به نظر نمي‌رسد، اما برخي برنامه‌ها بخوبي نوشته نشده‌اند و اين اشتباه‌ها موجب ايجاد همه نوع مشكل براي تلفن اندرويدي شما مي‌شود. مشكلات دروني را مي‌توان از ذخيره داده‌هاي حساس مانند ذخيره يك فايل متني ساده در كارت حافظه‌ تا درگير‌كردن نوار اطلاع‌رساني‌تان با به‌روزرساني مداوم ـ كه نمي‌توان آن را از كار انداخت ـ مرتب كرد.به عنوان مثال برنامه رسمي فيس‌بوك را در نظر بگيريد. باز‌كردن اين برنامه به طور خودكار GPS شما را روشن مي‌كند، در صورتي كه شما مي‌خواهيد يك عكس را آپلود كنيد يا يك حالت به‌روزرساني شده را با ديگران به اشتراك بگذاريد. اين برنامه بخوبي امكان انجام كارهاي ذكر شده را به شما مي‌دهد و در اين مورد بسيار خوب و عالي است، بجز اين كه اين برنامه هر چند وقت يك بار فراموش مي‌كند GPS تلفن همراهتان را بعد از يك بار استفاده خاموش كند و اين يعني هدر رفتن انرژي ارزشمند باتري تلفن‌تان. حتي برنامه‌هايي كه شما خودتان آنها را اجرا نمي‌كنيد مي‌تواند در حال اجراي فرآيند خود در پس‌زمينه تلفن‌تان باشد و باعث اتلاف منابع بدون هيچ دليل موجهي شود.متاسفانه وظيفه كش‌ها (task killers) هم معمولا براي رفع اين مشكل كاري از پيش نمي‌برند؛ بنابراين تنها گزينه كاربردي براي شما اين است كه كشوي برنامه‌هايتان (app drawer) را باز كرده و برنامه‌هايي را كه به طور مرتب از آنها استفاده نمي‌كنيد، حذف كنيد. انجام اين كار فضاي بيشتري را براي ذخيره اطلاعات مختلفي مانند عكس و فيلم در اختيار شما قرار مي‌دهد و از تعداد برنامه‌هايي كه در پس زمينه گوشيتان اجرا مي‌شود مي‌كاهد.

چيزهاي زايد را از كارت حافظه‌گوشي‌تان حذف كنيد

شايد حذف موارد زايد از كارت حافظه (SDcard) گوشي‌تان موجب ارتقاي عملكرد تلفن اندرويدي‌تان نشود، اما دست‌كم شما را از شر همه‌فايل‌هاي قديمي و بلااستفاده كه فقط در كارت حافظه‌تان فضا اشغال مي‌كردند، خلاص مي‌كند. براي پيدا‌كردن بزرگ‌ترين مشكل كارت حافظه‌تان، نصب برنامه DiskUsage را به شما پيشنهاد مي‌كنيم. اين برنامه به شما نشان مي‌دهد كدام فايل‌‌ها در تلفن‌تان بيشترين فضا را اشغال كرده‌است. البته شما براي حذف فايل‌ها به آنها نيازي نداريد يا بايد تلفن‌تان را به رايانه متصل كنيد يا از برنامه مروركننده‌اي مانند Astro استفاده كنيد.شما هر زمان كه يك برنامه را حذف مي‌كنيد بايد اين كار را انجام دهيد؛ زيرا برخي برنامه‌ها بعد از حذف شدن، پوشه‌هايي از اطلاعات را به جاي مي‌گذارند. اگر تلفن ريشه‌دار (root) شده باشد، شما مي‌توانيد با دريافت برنامه ‌SD Maid به طور خودكار فايل‌هاي قديمي را دور بيندازيد. همچنين اين برنامه امكان ثابت‌كردن يا حركت دادن هر bloatware (اصطلاحي كه براي توصيف بخش‌هاي غيرلازم نرم‌افزار به كارمي‌رود، توليدكنندگان اين قسمت‌ها را به صورت از پيش نصب شده در تلفن‌هاي همراه يا رايانه‌ها قرار مي‌دهند) را كه در تلفن هوشمندتان وجود دارد، به شما مي‌دهد. بنابراين شما مي‌توانيد از دست نرم‌افزارهايي كه سرسختانه و پيوسته از شما تقاضاي به‌روزرساني مي‌كند، رهايي يابيد.

تلفن‌تان را ريشه‌دار كنيد

ريشه‌دار يا روت (Root)‌كردن تلفن همراه در واقع به شما امكان دسترسي به فايل‌هاي سيستمي را مي‌دهد. روتينگ تلفن هوشمند مختلف باهم متفاوت است و در اينجا مجال پرداختن به آن نيست. براي ياد گرفتن اين كار كافي است جستجويي ساده در اينترنت كنيد.روت‌كردن تلفن به شما امكان كنترل كامل دستگاه اندرويدي‌تان را مي‌دهد: شما مي‌توانيد ‌bloatware‌هايي را كه نمي‌خواهيد حذف كنيد، نرم‌افزارهاي root-only و حتي ROMهاي دلخواهتان را نصب كنيد و ديد و حس اندرويد را در گوشيتان تغيير دهيد.مزيت ديگر روتينگ اين است كه شما ديگر لازم نيست منتظر به‌روزرساني اندرويد باشيد. در زماني كه افراد عادي منتظر ارائه اندرويد0/4 هستند، ممكن است شما يك ROM براي گوشي تان پيدا كنيد كه امكان چشيدن بستني اندرويد را هفته‌‌ها يا حتي ماه‌ها قبل از ارائه رسمي نسخه ارتقا يافته اندرويد برايتان فراهم كند!البته بايد به اين نكته هم اشاره كرد كه روت‌كردن تلفن بدون ضرر نخواهد بود. اين كار موجب مي‌شود ضمانت نامه تلفن هوشمند اندرويد باطل شود. همچنين ممكن است با اين كار تلفن‌ به يك وسيله ‌از كار افتاده تبديل شود. از نظر نويسنده اين مقاله، مزاياي اين كار ارزش خطر‌كردن را دارد، بخصوص اگر شما صاحب يك تلفن اندرويدي قديمي هستيد و از وضعيت كنوني آن راضي نيستيد، اين بهترين گزينه‌اي است كه مي‌توانيد به آن فكر كنيد.

منبع: www.pcworld.com

 




تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |