رونمایی تویوتا از پلتفرم سه‌گانه‌ و مفهومی Concept-i

تویوتا در فاصله یک هفته تا آغاز به کار نمایشگاه خودروی توکیو، از ۳ مدل وسیله‌ی نقلیه مبتنی بر هوش مصنوعی رونمایی کرد. تویوتا طرح‌های مفهومی این ۳ وسیله نقلیه را با هدف بررسی میزان اهمیت و تأثیر هوش مصنوعی در خودروها و آسان‌تر شدن زندگی در آينده‌ی نه‌چندان دور و البته ارتباط هرچه بیشتر بین راننده و مسافران با خودرو از این طریق، رونمایی کرده است. تصاویری از این ۳ وسیله نقلیه با نام‌های  Concept-i ،Concept-i Ride و Concept-i Walk توسط غول خودروسازی جهان و ژاپن منتشر شده است.

Concept-i

در مدل مفهومی Concept-i با یک خودروی نسبتا بزرگ با ظرفیت ۴ سرنشین و کابینی خیره‌کننده و جذاب روبرو هستیم. این خودرو با طول ۴.۵۱۰ متر، عرض ۱.۸۳۰ متر و فاصله محوری ۲.۷۰ متری، از لحاظ ابعاد بین خودروهای تویوتا کرولا و تویوتا کمری است. ارتفاع این خودرو ۱.۴۷۰ متر است.

toyota concep-i

در طراحی این خودروی مفهموی به معنای واقعی کلمه می‌توان تحول در طراحی تویوتا و دور شدن این خودروساز برجسته از طراحی‌های ساده و کلاسیک را دید؛ که این مورد ناشی از ساخت یک خودروی بسیار هوشمند است که درحال حاضر هیچ خودرویی تا این حد مبتنی بر هوش مصنوعی تولید نشده است. علاوه بر زبان بدن راننده، سیستم هوشمند این خودرو به نحوی طراحی شده که با بررسی فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات GPS و گوش دادن به مکالمات بین سرنشینان خودرو، سطح یادگیری خود را بیافزاید و دائما در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود جهت افزایش سطح کیفی رانندگی باشد.

اگر ادعا کنیم که وزارت حمل و نقل آمریکا همین حالا که شما در حال خواندن این مقاله هستید، با مسئولان تویوتا در حال مذاکره جهت انتقال فناوری این خودرو به خاک آمریکا هستند، پر بیراه نگفتیم.

بر اساس اطلاعات مختلفی که سیستم این خودرو به‌صورت کاملا هوشمند از منابع مختلف دریافت می‌کند، اتوماتیک شرایط را در راستای تأمین نیازهای راننده تغییر می‌دهد. سیستم خودران می‌تواند در زمان خستگی راننده کنترل خودرو را دست بگیرد یا با پی بردن به خواب‌آلودگی راننده، با تحریک حواس پنج‌گانه‌ی وی او را از خواب بیدار کند.

تویوتا اعلام کرده سیستم هوش مصنوعی این خودرو به نحوی است که با دریافت اطلاعات بسیار زیاد قادر به درک مکالمات راننده با خودرو است و متناسب با شرایط، مسیر مناسب جهت رسیدن به مقصد را به وی پیشنهاد می‌دهد. اگر راننده فرصت کافی داشته و عجله‌ای در رسیدن به مقصد نباشد، مسیری راحت‌تر و البته زیبا‌تر جهت رانندگی ایمن‌تر و آرام‌تر را به وی پیشنهاد می‌دهد. به گفته تویوتا، با هر بار شارژ پیشرانه‌ی الکتریکی این خودرو، بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر توسط این وسیله نقلیه هوشمند طی مسیر خواهد شد.

toyota concep-i

در قسمت داخل و کابین خودرو، سرنشینان همواره با تکنولوژی نمایش اطلاعات روی شیشه جلوی خودرو به‌صورت ۳ بعدی (Head-Up Display) روبرو هستند. بدنه و کابین تمام سفید، رنگ اصلی و غالب این خودرو است؛ هرچند در برخی قسمت‌ها رگه‌هایی مسی رنگ به‌صورت برجسته و در راستای هماهنگی هرچه بیشتر داخل و بیرون خودرو طراحی و به کار رفته است.

نمای کلی خودرو بی شباهت به آخرین نسل خودروی هیبریدی تویوتا یعنی پریوس نیست. هرچند در قسمت دماغه سطوح مسطح کمتری دیده می‌شود و البته برخی اِلِمان‌های عجیب در این خودرو به کار رفته است تا این خودرو را به کلی متفاوت کند. اگر در آينده نه‌چندان دور وسیله‌ی نقلیه‌ای مشابه این خودروی مفهموی تویوتا در حال تردد در شهرها و اطراف خود دیدید اصلا تعجب نکنید؛ چرا که تویوتا اعلام کرده است طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده تا سال ۲۰۲۰ این خودرو را جهت تردد و استفاده همگان تولید و عرضه خواهد کرد.

Concept-i Ride

اما مدل مفهموی دوم با نام Concept-i Ride همچنان مبتنی بر استفاده حداکثری از هوش مصنوعی در هدایت و کنترل خودرو اما این بار با تمرکز بر افراد دارای معلولیت طراحی شده است.

جدا از طراحی زیبا و چشم‌نواز، درهای گالوینگ یا همان خفاشی که رو به بالا باز می‌شوند همراه با صندلی‌های ریلی، شرایط را برای استفاده این خودرو و ورود و خروج هرچه آسان‌تر به آن توسط معلولان و کسانی که از ویلچر استفاده می‌کنند فراهم می‌کند. همچنین فضای کافی در قسمت پشت صندلی برای قرارددادن ویلچر راننده و سرنشین وجود دارد. درهای بزرگ و وسیع این خودروی مفهومی در مقایسه با درهای عادی، امکان قرار دادن و خارج کردن ویلچر برقی و اتوماتیک را نیز در اختیار راننده قرار می‌دهد.

toyota concep-i

در این خودرو به جای تجهیزات سنتی هدایت خودرو یعنی پدال‌ها، دنده و فرمان، از یک جوی‌استیک برای هدایت و ناوبری آن استفاده شده است. همچنین در این وسیله‌ی نقلیه، پارک کردن خودرو که یکی از پراسترس‌ترین و مهم‌ترین معضلات رانندگان سالخورده یا عصبی به شمار می‌رود؛ به‌صورت تمام اتوماتیک و بدون دخالت راننده انجام می‌شود.

سیستم کمکی مبتنی بر هوش مصنوعی که در تمام خودروهای Concept-i به کار گرفته می‌شود؛ در قسمت پشت داشبورد خودرو تعبیه شده و نقاط مناسب جهت پارک خودروی معلولان جسمی و رانندگان این خودرو را تشخیص و به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد. خودروی Concept-i Ride با طول ۲.۵ متر و عرض ۱.۳ متری به‌عنوان یک خودروی دوسرنشین در کوچک‌ترین فضاهای ممکن قابل پارک کردن است و این استرس را برای راننده‌ی خود برطرف کرده است. پیشرانه‌ی الکتریکی آن با هر بار شارژ بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر را طی می‌کند و لذا این خودرو برای مسیرهای کوتاه و تردد در محیط شهری مناسب است.

Concept-i Walk

سومین و آخرین وسیله‌ی نقلیه معرفی‌شده از سوی تویوتا بر مبنای تکنولوژی هوش مصنوعی یک خودرو نیست؛ اما این موضوع چیزی از جذابیت‌های آن کم نمی‌کند. تولید مدل مفهومی Concept-i Walk در راستای سابقه‌ی طولانی تویوتا در تولید وسایل نقلیه‌ی تک‌نفره با ساختار سِگوِی (Segway) به شمار می‌رود؛ وسیله‌ای که جهت کمک به تردد مردم و عبور و مرور آن‌ها بدون نیاز به پیاده‌روی است.

toyota concep-i

به واسطه ارتفاع اندک این وسیله از سطح زمین و قدرت چرخش بالای آن، امکان استفاده راحت در فضاهای کوچک که در ژاپن نیز به وفور دیده می‌شود فراهم شده است. زمانی که سرعت این وسیله زیاد شود، به‌صورت اتوماتیک طول محوری آن افزوده می‌شود تا پایداری بیشتری در حین حرکت برای راکب آن به همراه آورد. حداکثر میزان استفاده از این وسیله هوشمند بین ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر است.





تاريخ : چهار شنبه 26 مهر 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |