اینتل و AMD با ساخت مشترک تراشه علیه انویدیا متحد می‌شوند

دو رقیب دیرینه‌ی دنیای ریزپردازنده قصد دارند برای ساخت یک چیپ مشترک متشکل از پردازنده‌ی ساخت اینتل و واحد گرافیکی ساخت AMD، پس از گذشت تقریبا سه دهه بار دیگر با یکدیگر همکاری کنند.

چیپ مذکور که به‌گفته‌ی مقامات دو شرکت تکاملی بر تراشه‌های نسل هشتمی سری H اینتل خواهد بود، قرار است در لپ‌تاپ‌های سبک و باریک استفاده شود و توانایی اجرای قابل قبول بازی‌های روز را خواهد داشت. این موضوع از آن جهت دارای اهمیت است که اینتل و AMD هر دو پردازنده‌های مجهز به واحد پردازشی گرافیکی مجزا را در گذشته تولید کرده‌‌اند یا همین حالا در دست تولید دارند.

درحالی‌که هر دو شرکت در طراحی و مهندسی چیپ جدید سهیم بوده‌اند، اینتل برای اولین بار با ایده‌ی ساخت چنین چیپی با AMD تماس گرفته و از این جهت پروژه درواقع متعلق به اینتل است. AMD قرار است هسته‌های گرافیکیرادئون را متفاوت از آنچه در کارت‌های گرافیک ساخت این شرکت شاهد هستیم و به شیوه‌ای شبیه به SoC کنسول‌هایایکس باکس وان ایکس و PS4 پرو طراحی کند. مشخصات دقیق این چیپ هنوز مشخص نیست و هرچند اینتل از آن به‌عنوان «تنها یک محصول» یاد می‌کند، احتمال این وجود دارد که در نهایت شاهد عرضه‌ی مدل‌های مختلف با سرعت‌های کلاک متفاوت باشیم.

حلقه‌ی مفقوده‌ی ساخت چنین چیپی قطعه‌ی سخت‌افزاری کوچکی به‌ نام EMIB است که به‌گفته‌ی اینتل در نهایت منجر به ساخت ماژول‌های «سیستم درون پکیج» (در مقابل SoC یا سیستم روی چیپ) خواهد شد. EMIB در چیپ مذکور به اینتل این اجازه را خواهد داد تا سه قطعه‌ی «پردازنده‌ی Core اینتل»، «گرافیک رادئون AMD» و «حافظه‌ی گرافیکی HBM2» را درکنار یکدیگر استفاده کند.

چیپ مجتمع اینتل و AMD

سمت چپ: پردازنده‌ی اینتل، گرافیک AMD و حافظه‌ی HBM. سمت راست: پکیج شامل هر سه قطعه

چیپ جدید اینتل و AMD رقیبی برای پردازنده‌های رایزن مخصوص لپ‌تاپ نخواهد بود

لپ‌تاپ‌ها برای اینکه بتوانند بازی‌های روز را با عملکرد قابل قبولی اجرا کنند، معمولا به کارت گرافیک مجزا (هرچند ضعیف) احتیاج دارند. اگرچه عملکرد واحدهای گرافیکی ادغام‌شده در پردازنده‌ها طی سالیان گذشته بسیار بهتر شده است، اما همچنان لپ‌تاپ‌های مجهز به چنین پردازنده‌هایی به‌عنوان «لپ‌تاپ گیمینگ» در نظر گرفته نمی‌شوند.

به گفته‌ی یکی از سخنگوهای AMD، چیپ جدید اینتل رقیب مستقیم چیپ رایزن AMD (که آن هم قرار است مجهز به واحد گرافیکی باشد) به‌شمار نخواهد رفت؛ چرا که چیپ اینتل عملکرد گرافیکی بسیار بهتری خواهد داشت و برای گیمرهای حرفه‌ای جذاب خواهد بود؛ درحالی‌که چیپ AMD با وجود داشتن توانایی اجرای بازی، بیشتر مانند پردازنده‌های مجهز به گرافیک HD و Iris اینتل، چندمنظوره خواهد بود.

انتظار می‌رود اولین محصولات مجهز به چیپ جدید اینتل و AMD اوایل سال آینده‌ی میلادی معرفی شوند.





تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |