درخشش AMD و بازگشت بازار کامپیوترهای شخصی به روزهای خوب

AMD به تازگی گزارش مالی خود را منتشر کرده است که لیزا سو مدیرعامل این شرکت در این کنار به برخی نکات مهم در خصوص فعالیت‌های AMD نیز اشاره کرده است.

۱- مشکل Spectre در سری دوم پردازنده‌های زِن برطرف می‌شود

 

اگر اخبار را دنبال کرده باشید حتما باگ‌های امنیتی موسوم به spectre و meltdown به گوشتان خورده است. اطلاع دارید که در بین تمام سازندگان پردازنده جهان، اینتل بیشترین ضربه را از این موضوع خورده است. لیزا سو مدیرعامل ای‌ام‌دی در سخنان تازه خود موضع قبلی این شرکت در مورد این دو مشکل امنیتی را دوباره تکرار کرده و گفته که نه تنها پردازنده‌های این شرکت دچار باگ Meltdown نیستند، بلکه بسیاری از خرابی‌های بالقوه مربوط به Spectre نیز در آن‌ها امکان وقوع ندارد.

در مورد نوع Spectre، ما به طور مستمر در حال همکاری با اکوسیستم و شرکای خود برای مسئله حل هستیم. بسته‌های به‌روز رسانی سیستم‌عامل در حال آماده‌شدن برای انتشار است.

او همچنین افزود:

برای حل طولانی مدت مسئله نیز در حال اعمال تغییراتی بر روی هسته‌های پردازنده‌ها هستیم که از سری زن ۲ اعمال می‌شود و از وقوع خرابی‌های مشابه spectre جلوگیری می‌کند.

ما با شرکای خود و فعالان صنعت همکاری می‌کنیم و همه متحد شده‌ایم تا از کاربران پردازنده‌های ای‌ام‌دی در مقابل این گونه تهدیدهای امنیتی محافظت کنیم.

البته لازم است اشاره کنیم AMD زودتر از سال ۲۰۱۹ مشکل spectre را برطرف نخواهد کرد، چراکه بر اساس نقشه راه این شرکت، پردازنده‌های سری زن ۲ تا سال دیگر وارد بازار نخواهند شد.

۲- ارز‌های رمزنگاری‌ شده

یکی از مواردی که تحلیل‌گران وال‌استریت مدیران ای‌ام‌دی را بابت آن به چالش کشیده‌اند موضوع تاثیر ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده مانند بیت‌کوین در وضعیت کنونی شرکت و آینده آن است؟  البته سو هوشمندانه از این مسئله عبور می‌کند. او ادعا می‌کند این موضوع تاثیر اندکی بر روی درآمد شرکت تاثیر داشته است.

 

اما آیا ارزهای رمزنگاری‌شده بازاری طولانی مدت برای پردازنده‌های گرافیکی است و آیا این تراشه‌ها را در فضای قیمتی موجود و شرایط سودده نگه می‌دارد؟ مدیرعامل AMD پاسخ شفافی به این موضوع نداده اما شایعه مبنی بر عدم توانایی ای‌ام‌دی در تولید پردازنده‌های گرافیکی برای پاسخ به عطش بازار را منتفی و غیر واقعی خوانده است.

۳- کمبود حافظه جدی است

لیزا سو تایید کرده که شرکت وی در تامین حافظه‌های GDDR5 و HBM برای پردازنده‌های گرافیکی خود دچار کمبود شده است. (البته وی به صورت کلی از عبارت HBM را به کار برده و دقیقا نگفته مشکل از حافظه‌های HBM2 است).

خانم سو گفته این مسئله از سال ۲۰۱۷ وجود داشته و در این خصوص اضافه کرده است:

ما برای حل این مشکل در حال کار با شرکای تولید کننده حافظه‌ی مورد نیاز خود هستیم.

۴- بازگشت رایانه‌های رومیزی و سرور

 

پردازنده‌های طراحی شده برای رایانه‌های رومیزی -بخصوص سری ارزان قیمت رایزن ۳- در آمار فروش این سه‌ماهه بسیار موثر بودند. فروش پردازنده‌های لپ‌تاپ نیز رشد خوبی داشته است. اما موضوع تاثیرگذار دیگر آغاز فروش پردازنده‌های ویژه سرور Epyc ای‌ام‌دی برای خدمات ابری آژور مایکروسافت و دیگر شرکت‌ها مانند بایدو است. البته این مسئله تاثیری بر روی بازار رایانه نمی‌گذارد، اما چنین جریان درآمدی مهمی می‌تواند موفقیت طولانی مدت شرکت را تامین کند.

۵- AMD دوباره سود ده شده است

گرچه این‌که شرکت AMD چقدر پول جمع کرده تاثیری بر تصمیم مشتریان برای خرید کارت گرافیت ندارد، اما این موضوع نشان می‌دهد که رقابت اینتل و ای‌ام‌دی ادامه خواهد یافت و این موضوع سبب می‌شود قیمت‌ها همچنان کاهش یابد.

 

ای‌ام‌دی فروش خوبی را تجربه کرده است. گزارش‌های مالی نشان می‌دهد این شرکت از ۱/۴۸ میلیارد جریان درآمدی خود، ۶۱ میلیون دلار سود خالص به دست آورده که نسبت به سه ماهه مشابه سال گذشته (که شرکت ضرر ده بوده)، ۳۴ درصد رشد داشته است. کسب و کار ای‌ام‌دی در زمینه پردازنده‌ها -گرافیکی و محاسباتی- به طور رشد عجیب ۶۰ درصد سالانه را تجربه کرده است!

ارائه نقشه‌ی راه کلان توسط AMD نشانه دیگری از اعتماد به نفس این شرکت است. شما تا از پیروزی خود در بازی مطمئن نباشید دستتان را برای حریف رو نمی‌کنید. به نظر می‌رسد روزهای خوبی برای بازار رایانه‌های شخصی در راه است.





تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |