اندروید 9 با نام «پای» امروز برای گوشی‌های پیکسل منتشر شد

سرانجام پس از حدس و گمان‌های فراوان، گوگل نام «Pie» را برای اندروید ۹ انتخاب کرد. اگر از کاربران گوشی‌های هوشمند سری پیکسل هستید، از امروز می‌توانید به‌روزرسانی اندروید پای را به‌صورت OTA دریافت کنید، این موضوع در مورد تمام دستگاه‌های دیگری که به برنامه‌ی اندروید بتا پیوسته‌ بودند (شامل گوشی‌های سونی، شیائومی، نوکیا، اوپو، ویوو، وان‌پلاس و اسنشال) در کنار دستگاه‌های مبتنی بر اندروید وان نیز صدق می‌‌کند.

صاحبان سایر گوشی‌های هوشمند نیز همانند روند گذشته، باید در انتظار انتشار به‌روزرسانی اندروید ۹ پای از جانب شرکت‌ تولیدکننده باشند؛ پروسه‌ای که می‌تواند تا پایان سال به‌طول بیانجامد، ضمن اینکه ممکن است که صاحبان برخی از گوشی‌های هوشمند، هیچ‌گاه قادر به تجربه‌ی سیستم‌عامل اندروید 9 پای روی دستگاه خود نباشند.

اندروید 9 پای / Android 9 Pie

در هر صورت، اندروید پای، به‌روزرسانی بزرگی محسوب می‌شود و تنها نکته‌ی منفی در مورد آن، می‌تواند منتشر نشدن قابلیت سلامت دیجیتال اندروید به‌صورت پیش‌فرض همراه این به‌روزرسانی باشد. در حقیقت کاربران برای تجربه‌کردن این قابلیت، باید صاحب یکی از گوشی‌های پیکسل باشند و در یک برنامه‌ی بتا ثبت‌نام کنند؛ چرا که قابلیت‌های یادشده تا پیش از پاییز به‌صورت رسمی در دسترس قرار نخواهند گرفت. به‌نظر می‌رسد که رویداد سخت‌افزاری گوگل در ماه اکتبر، فرصت مناسبی برای انتشار قابلیت سلامت دیجیتال باشد.

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که با نصب به‌روزرسانی اندروید پای تجربه خواهید کرد، سیستم جدید نوار ناوبری است؛ سیستمی که قرار است جایگزین سه آیکون قدیمی «بازگشت، هوم و مرور اپ‌های در حال اجرا» در نوار ناوبری شود، این آیکون‌ها جای خود را به سیستمی تطبیق‌پذیر و کلید هومی می‌دهند که به کاربر اجازه می‌دهد به‌جای فشردن کلید قدیمی مرور، با سوایپ‌کردن بین اپ‌های در حال اجرا جابه‌جا شود. اکنون می‌توان با سوایپ به بالا فهرست تمام اپ‌های اخیر و اپ‌هایی را مشاهده کرد که از نظر گوگل برای شما پراستفاده هستند، با سوایپ دومی نیز می‌توان منوی اپلیکیشن‌ها را مشاهده کرد؛ البته شما می‌توانید در صورت تمایل از همان نوار ناوبری قدیمی استفاده کنید.

از قابلیت‌های دیگر اندروید ۹ پای می‌توان به سیستم مدیریت تطبیق‌پذیر اشاره کرد، این سیستم با تشخیص اپلیکیشن‌هایی پراستفاده‌ی کاربر، بر عمر باتری می‌افزاید؛ البته در حال حاضر مشخص نیست که سیستم جدید تا چه اندازه می‌تواند در افزایش طول‌عمر باتری سودمند باشد، یکی دیگر از تغییرات مربوط به باتری، پاپ‌آپ جدیدی است که رسیدن سطح باتری به ۲۰ درصد و مدت‌زمان باقیمانده از شارژ باتری را اعلام می‌کند.

 

Google بر قابلیت جدید Adaptive Brightness هم تأکید بسیاری دارد که به‌موجب آن، سیستم‌عامل بسته به محیط پیرامون شما، روشنایی نمایشگر را مطابق میلتان تغییر می‌دهد. اسلایدر حجم صدای اکنون به‌صورت عمودی در کنار کلیدهای کنترل حجم صدا به‌نمایش درمی‌آید و حین اتصال شارژر نیز صدای خوشایندی پخش می‌شود.

قابلیت دیگری که بر فناوری یادگیری ماشین اتکا دارد، ابزار انتخاب هوشمند متن است که با تشخیص مفهوم متن انتخاب‌شده توسط کاربر، پیشنهاداتی مربوط به آن ارائه می‌دهد که از جمله‌ی این پیشنهادات می‌توان به اجرای گوگل مپ یا باز شدن منوی اشتراک‌گذاری اشاره کرد، ضمن اینکه اکنون حین انتخاب متن ذره‌بینی ظاهر می‌شود تا به‌کمک آن بتوان تصویر واضح‌تری را از متن انتخاب‌شده مشاهده کرد.

همان‌طور که اشاره کردیم، قابلیت Digital Wellness در سیستم‌عامل اندروید پای در دسترس نیست و کاربران پیکسل باید در برنامه‌ی بتای این قابلیت ثبت‌نام کنند؛ اما می‌دانیم که سلامت دیجیتال، داشبوردی خواهد بود که در آن می‌توانید مدت‌زمان صرف‌شده برای هر اپلیکیشن را پایش کرده و برای آن‌ها محدودیت زمانی تعریف کنید. قابلیت دیگری موسوم به Wind Down وجود دارد که حالت Night-Light و Do Not Disturb را فعال کرده و پیش از زمان خواب کاربر، نمایشگر را سیاه‌وسفید می‌کند.

داشبورد اندروید پای

یکی از قابلیت‌های مربوط به سلامت دیجیتال که اکنون در دسترس قرار دارد، ابزار Do Not Disturb جدید است که به کاربر اجازه می‌دهد تا مزاحمت‌های بصری، نظیر اعلان‌ها را غیرفعال کند. Slices، نام یکی دیگر از قابلیت‌هایی است که تا پیش از پاییز در دسترس کاربران نخواهد بود، این قابلیت به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا بخش از اپلیکیشن‌ خود را در نوار جست‌وجوی اندروید پای، حین جست‌وجوی کاربر هایلایت کنند.





تاريخ : سه شنبه 16 مرداد 1397برچسب:, | | نویسنده : مقدم |