کشف مکانیسم هورمون جنسی برای کنترل خشونت در پرندگان نر
4-1845.jpg

محققان مکانیسم هورمونی فعال در کنترل‌کردن خشونت پرندگان نر را یافته‌اند.

 

 تیم علمی امیدوار است این دستاورد منجر به یافتن شیوه‌ای برای کاهش رفتار خشونت‌آمیز در انسان‌ها شود.

 

محققان به رهبری «کازویوشی تسوتسوی» از مرکز علوم زیست‌پزشکی پیشرفته دانشگاه واسدای ژاپن این مکانیسم را شناسایی کرده‌اند.

 

همواره تصور می‌شد خشونت نرینه به آندروژن، نوعی هورمون جنسی مردانه، بستگی دارد که در بیضه‌ها تولید می‌شود. با این حال، تحقیقات نشان داده بود نوعی آنزیم ترکیبی (آروماتاز) می‌تواند آندروژن را به هورمون زنانه در مغز تبدیل کند و خشونت مردانه را کنترل کند.

 

در سال 2000، پروفسور تسوتسوی و همکارانش هورمون هیپوتالاموسی جدید GnIH (نوعی نوروپپتید) را در مغز کشف کردند که تولیدمثل را مهار می‌کند و بعدها آْن‌ها ثابت کردند GnIH می‌تواند مانع از بروز رفتار خشونت‌آمیز شود.

 

مطالعه کنونی با هدف درک مکانیسم GnIH مهارکننده خشونت انجام شد و شامل مجموعه‌ای از آزمایش‌ها روی بلدرچین نر (نوع خشنی از پرندگان) به عنوان یک مدل بود.

 

زمانی که هورمون GnIH به مغز این پرنده تزریق شد، فعالیت آروماتاز افزایش یافت و میزان استروژن در مغز حیوان تا حد قابل‌توجهی بالا رفت. در گام بعدی، زمانی که استروژن بسیار متراکم‌شده به این مدل تزریق شد، خشونت پرنده بلدرچین نر تا حد قابل‌توجهی کاهش یافت. افزون بر این، مشخص شد که عصب‌هایی که استروژن را تولید می‌کنند، گیرنده GnIH را دارا هستند.

 

خشونت بالای غیرمعمول عامل بی‌ثباتی در جوامع انسانی است و تحقیقات آتی به دنبال کشف مکانیسم مشابهی در انسان‌ها خواهد بود که به یافتن شیوه‌ای برای کنترل خشونت نوع بشر و ایجاد صلح و نظم در جوامع خواهد انجامید.

 

 





تاريخ : شنبه 12 بهمن 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |