تدوین راهنمای بالینی تشخیص و درمان سرطان معده در کشور
images-171.jpg

عضو هیات مدیره انجمن علمی رادیوتراپی انکولوژی ایران با اشاره به مطالعات و طرح‌های پژوهشی انجام شده با هدایت انجمن در زمینه سرطان‌های مختلف از تدوین راهنمای بالینی تشخیص درمان سرطان معده به عنوان شایع‌ترین سرطان‌ کشور خبر داد.

 

دکتر حسین فودازی اظهار داشت: سرطان معده در کشور ما به عنوان شایعترین سرطان شناخته شده اما در دنیا ششمین سرطان است. این بیانگر آن است که متاسفانه در زمینه تغذیه و سیاق زندگی ما مشکلاتی وجود دارد که باعث شده این سرطان که تشخیص و درمان پرهزینه ای دارد از میانسالی در کشور ما شیوع بالایی داشته باشد که بار اقتصادی زیادی بر کشور تحویل می‌کند.

 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه تشخیص این بیماری در اغلب موارد دیرهنگام صورت می‌گیرد و درمان‌ها کم اثر می‌شوند. با توجه به این مشکل نظام سلامت، انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران از سال پیش شروع به تدوین گایدلاین یا راهنمای بالینی تشخیص و درمان سرطان معده کرده و در این راستا جلسات متعددی با حضور استادان بنام این حوزه برگزار و شیوه تشیخص به همگام و درمان تاثیرگذار این بیماری برای کشورمان بومی سازی شده است.

 

فودازی تصریح کرد: انجمن در این راستا اقدام به مطالعات و اجرای طرح‌های پژوهشی با استفاده از دانش و پشتکار همکاران جوانتر خود در سرطان‌های مختلف کرده که می‌توان در این راستا به بررسی تاثیرگذاری انواع رژیم‌های مختلف شیمی درمانی در سرطان پستان پیشرفته یا طرح پژوهشی مقایسه شیمی درمانی و رادیوتراپی همزمان با شیمی درمانی تنها اشاره کرد که امیدوارم با استخراج نتایج این مطالعات و استفاده عملی از آنها بتوانیم بهترین و کارسازترین درمان را عمل کنیم.

 

وی در ادامه با اشاره به برگزاری نهمین کنگره سالانه کلینیکال انکولوژی که طی روزهای ۱۶ تا ۱۸ مهر ماه برگزار می‌شود از تمدید مهلت ارسال مقالات تا ۳۰ شهریور ماه جاری خبر داد و گفت: حدود 70 مقاله علمی به دبیرخانه کنگره واصل شده که امیدواریم تا اول مهرماه به حدود یکصد مقاله افزایش یابد.

 

فودازی در تشریح اهداف برگزاری این کنگره سالانه گفت: این کنگره با هدف بروز رسانی وافزایش دانش همکاران در زمینه تشخیص و درمان سرطان برگزار می‌شود. متخصصان آنکولوژی به عنوان متولیان این کنگره معتقدند درمان سرطان یک درمان چند رشته‌ای و نیازمند همکاری تخصص‌های متخلف است و با توجه به سرعت روز افزون رشد علم در تشخیص و درمان سرطان برگزاری منظم این قبیل گردهمایی‌های علمی مسلما باعث افزاشی دانش همکاران و در نتیجه انتخاب درمان موثرتر با سود حداکثری برای بیمار خواهد شد. سرطان یک بیماری صعب العلاج است نه ناعلاج و مستلزم درمانی طولانی مدت و پرهزینه است و طراحی پروتکل‌های درمانی که این هزینه‌ها را تا حدی کاهش داده و فشار مالی به بیماران و نظام سلامت و خانواده بیمار را کم کند می‌تواند از نتایج برگزاری این همایش ما باشد.

 

وی در ادامه از شیوع فزاینده سرطان در کشورهای خاورمیانه از جمله ایران ابراتز تاسف کرد و گفت: میزان شیوع و سن بروز سرطان در کشور ما تغییر پیدا کرده است. علاوه بر شیوع بیماری‌های بدخیم، شاهد بروز سرطان در سنین جوانتر هستیم که خصوصا شیوع سرطان‌ پستان در خانم‌ها و معده در مردان نشان دهنده تاثیر محیط، نحوه تغذیه و عادات غلط در ماست.

 

عضو هیات مدیره انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران در پایان با اشاره به راه اندازی بخش انگلیسی تارنمای انجمن به منظور ارتباط بهتر و تبادل اطلاعات با مراکز علمی درمان سرطان در خارج کشور از انتشار مجله پژوهشی Reports of Radiotherapy and Oncology از سوی انجمن خبر داد.





تاريخ : جمعه 21 شهريور 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |