قديمي ترين شهرهاي جهان کدامند؟+ تصاوير
شهرها خيلي پيش از آنکه ما به دنيا بياييم و آنها را بشناسيم وجود داشتند؛ قرنهاي متوالي را پشت سر گذاشته، آب و هوايشان، مردمانشان،‌فرهنگشان، حکومتشان و .... تغيير کرده ولي آنها همچنان پا برجا مانده و شاهد تمام دگرگونيهايي بوده اند که کمابيش بر چهره شان اثر مي گذاشته، برخي زيباتر مي شدند،‌برخي زشت تر و برخي محو! با اين حال نمي توان بودنشان را منکر شد.
 
سايت گردشگري « Infotourisme» بر پايه گزارشات يونسكو 10 شهر كهن دنيا را معرفي كرده كه شهري از ايران نيز در اين فهرست جاي دارد.
 
 
1-دمشق پايتخت سوريه قدمتي 12000 ساله دارد و تمدنهاي بزرگي را در خود پرورش داده است. اين شهر روزگاري محل اقامت و زندگي تمدنهايي از پارس، يونان،‌ روم و عرب بوده است. شهر دمشق که امروزه 4 ميليون نفر جمعيت دارد از سال 1979 در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده است.
 
 
 
 
2-   آريحا شهري است واقع شده درکرانه باختري رود اردن که قدمت آن به 9000 سال پيش از ميلاد باز مي گردد. کاوشهاي باستان شناسي نشان مي دهد که در اين منطقه مردمي زندگي مي کردند که از قديمي ترين تمدن هاي زمين به حساب مي آيند. جمعيت اين شهر در حال حاضر 27000 نفر است. 
 
 
 
 
 
3-تاريخ شهر شوش در ايران به 8000 سال قبل از ميلاد مسيح باز مي گردد. اين شهر پايتخت قديمي تمدن عيلامي و پايتخت زمستاني امپراطوري هخامنشي محسوب مي شده است. قانون حمورابي که به دستور «حمورابي» شاه بابل نوشته شده برروي لوحي به طول 2 متر و 15 سانتي متر در اين شهر کشف شده است. جمعيت شوش در حال حاضر 55000 نفر است.
 
 
 
 
 
4- پلوديو که در حال حاضر دومين شهر بزرگ بلغارستان محسوب مي شود 9000 سال قدمت دارد و قديمي ترين شهر اروپا به حساب مي آيد . نکته جالب در مورد اين شهر اين است که نام آن تاکنون 9 بار تغيير کرده و در دورانهاي گوناگون اسامي مختلف داشته که هنوز هم رايج مي باشد. اين شهر بزرگ بلغارستان 580000 نفر جمعيت دارد. 
 
 
 
 
 
5-بيت المقدس در فلسطين، شهر مقدس مسلمانان و خاستگاه اديان بزرگ جهان است. اين شهر در طول تاريخ 6500 ساله اش، دوبار به طور کامل تخريب شده، 23 بار محاصره شده،‌52 بار مورد حمله قرار گرفته و اشغال شده و 44 بار نيز پس گرفته شده است. 750000 نفر در اين شهر زندگي مي کنند. 
 
 
 
 
 
6-تير در لبنان يکي از زيباترين شهرها در دنياي کهن محسوب مي شد. اين شهر تا زمان حمله اسکندرمقدوني هرگز محاصره و اشغال نشده و شهر امني براي ساکنانش به حساب مي آمد.در شهر تير لبنان که در حال حاضر چهارمين شهر بزرگ لبنان محسوب مي شود، هنوز هم مي توان آثاري از قدمت 6000 ساله آن پيدا کرد. 
 
 
 
 

7-آتن پايتخت يونان 3400 ساله است. اين شهر که در طول تاريخ شاهد پستي ها و بلندي هاي فراوان بوده است،‌بيشتر به خاطر دوران طلايي خود در دوران «پريکلس» معروف است. پس از مرگ اسکندر مقدوني اين شهر تضعيف شد ولي سالها به عنوان کانون روشنفکري و ظهور مکاتب فلسفي باقي ماند. اين شهر تاريخي در حال حاضر 670000 نفر جمعيت دارد.
 
 
 
 
 
8-ليسبون از ساليان پيش مرکز مهم نظامي و تجاري کشور پرتغال بوده است. باستان شناسان در اين شهر اشيايي را يافته اند که قدمتشان به 1200 سال قبل از ميلاد مي رسد. اين شهر بر خلاف ديگر شهرهاي اروپا که با گسترش شهرها، پيرامون شهرهاي قديمي شکل گرفته اند، سالهاي بسياري است که بدون گسترش چشم گيري به صورت قديمي خود باقي مانده است. 
 
 
 
 
9-واراناسي در هند به عنوان کانون مذهبي و فرهنگي اين کشور که 3000 سال قدمت دارد،‌شناخته مي شود. هرساله بيش از يک ميليون هندو از چهار گوشه جهان در اين شهر جمع مي شوند تا به برگزاري مراسم ديني خود بپردازند و در رودخانه مقدس «گنگ» شنا کنند. 
 
 
 
 
10-رم، شهر امپراطوران رمي، بزرگترين و پرجمعيت ترين شهر ايتاليا است.تاريخ سنتي، رم را شهري با قدمت 10000 ساله معرفي مي کند. درافسانه ها آمده است که «اينيد» از بازماندگان شهر «تروا» به سرزمين ايتالياي امروزي آمده و نوادگانش که توسط ماده گرگي بزرگ شدند،‌شهر رم را بر روي هفت تپه بنا كردند.امروزه دو ميليون و هشتصد هزار نفر دراين شهر زندگي مي کنند. 
 
 






تاريخ : دو شنبه 21 مهر 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |