ثبت تصویر پرتو ایکس از آخرین کسوف جزئی سال
1414405719496_4.jpg

فضاپیمای Hinode با استفاده از تلسکوپ ویژه خود، تصویر پرتو ایکسی از کسوف خورشید را مخابره کرده است.

 

 روز پنج‌شنبه گذشته (یکم آبان) ماه بین زمین و خورشید قرار گرفت و بهترین نقطه رصد آن قطب شمال اعلام شد.

 

فضاپیمای Hinode در زمان و مکان مناسب برای رصد این کسوف جزئی قرار داشت و به دلیل نقطه دیدش شاهد «حلقه آتشین» بود.

 

کسوف جزئی، زمانی رخ می‌دهد که ماه مستقیما جلوی خورشید قرار می‌گیرد اما چون بسیار کوچک به نظر می‌رسد، آن را کاملا نمی‌پوشاند. اندازه ظاهری ماه به فاصله آن از زمین و در این حالت، فضاپیما بستگی دارد. گفته می‌شود، حدود یک سوم از تمامی کسوف‌ها جزئی هستند.

 

به گفته «پاتریک مک‌کاوی» دانشمند مرکز فیزیک نجومی هاروارد-اسمیتسونیان، این دومین کسوف جزئی بود که فضاپیمای Hinode از زمان پرتابش در سال 2006 شاهد آن بوده است.

 

اکنون فیلم کسوف گرفته‌شده توسط تلسکوپ پرتو ایکس این فضاپیما روی اینترنت است. این تلسکوپ توسط رصدخانه فیزیک نجومی اسمیتسونیان و آژانس تفحص هوافضای ژاپن طراحی و ساخته شده و تلسکوپ آن بالاترین تفکیک‌پذیری پرتو ایکس خورشیدی را در میان سامانه‌های فضایی که تاکنون پرتاب شده‌اند، داراست.

 

این تلسکوپ، پرتوهای ایکس منتشره از تاج خورشید را جمع‌آوری می‌کند. تاج، لایه بیرونی‌تر داغی است که از سطح مرئی خورشید به داخل منظومه شمسی بسط می‌یابد.

 

گاز موجود در تاج خورشیدی به دماهای میلیون‌ها درجه می‌رسد و منبع انرژی که تاج را حرارت می‌دهد، هنوز به صورت معما باقی مانده است. دمای سطح خورشید فقط 5538 درجه سانتی‌گراد است در حالی که تاج، بیش از 100 برابر داغ‌تر است. دانشمندان از تلسکوپ پرتو ایکس فضاپیمای Hinode برای درک بهتر ساز و کارهای فیزیکی استفاده می‌کنند که مسئول جرقه‌های خورشید هستند تا روزی بتوانند وقوع آن‌ها را پیش‌بینی کنند.





تاريخ : سه شنبه 6 آبان 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |